atomowy 05.07.04, 22:34 Jestem bardzo ciekawy jaką stacje słuchają byli słuchacze Trójki? Czy w tym kiepskim polskim rynku radiowym znaleźli coś dla siebie. No chwalcie się, chwalcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szef.komisji Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 05.07.04, 23:18 atomowy napisał: > Jestem bardzo ciekawy jaką stacje słuchają byli słuchacze Trójki? Czy w tym > kiepskim polskim rynku radiowym znaleźli coś dla siebie. No chwalcie się, > chwalcie... Bardzo chętnie! Otóż nie ma żadnej dobrej stacji - ogólnopolskiej. Żadna nie nadaje się do słuchania. To, czego słucham z przyjemnością to jedynie z lokalnych - poznańskie radio Afera - również w internecie. Nie ma sobie równych. Albo ujmę sprawę inaczej: do słuchania nadają się jedynie - muzycznie - Afera, a informacyjnie - TOK FM. Poza tym oceaniczne dno. Dziwi mnie jednak fakt, że nazywasz polski rynek radiowy kiepskim. Czyżby zmiany w Polskim Radiu dokonywane już od tylu lat nie spełniały twoich oczekiwań? A czystej wody komercja w wykonaniu zetki i eremefu to pies? Reklamodawcy są zachwyceni, a słuchacze? Ich chyba nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:51 Uważam, ze radio, jakie znamy i jakie kochamy umarło i już nie będziemy rozpoznawać ulubionej stacji radiowej i pewnie tez w środę o wpółdotrzynastej GŁOS nie zapowie LZ. Dlatego też powinniśmy stworzyć własne radio składające się z audycji autorskich z różnych stacji radiowych np. o 12 dobrze gra Pan X z Lublina o tej samej 12 dobrze gra tez Radio K z Gdańska itp. Zawsze coś się wybierze i wysłucha. A jeżeli jeszcze będziemy wspierać autorów tych audycji, to tylko taka „ramówka” i takie radio moim zdaniem ma sens. zgadzam się z szefem.komisji, że nie ma dobrej stacji ogólnopolskiej. Analizy dokonań panów Kierowników, Dyrektorów i Prezesów zostawmy im samym. Odpowiedz Link Zgłoś
kuala_lumpur Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 00:11 szef.komisji napisał: > Otóż nie ma żadnej dobrej stacji - ogólnopolskiej. Żadna nie nadaje się do > słuchania. No odkąd słyszę w Jedynce Andrusa i coś jakby Powtórkę z Rozrywki, coraz chętniej słucham PR1. Czasami też PR Białystok. W ogóle dużo rzadziej słucham radia. Ale właściwie masz rację. Nie ma już radia na poziomie dawnego PR3. :( Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 07:55 szef.komisji napisał: > Dziwi mnie jednak fakt, że nazywasz polski rynek radiowy kiepskim. Czyżby > zmiany w Polskim Radiu dokonywane już od tylu lat nie spełniały twoich > oczekiwań? Stwierdzenie "kiepski rynek radiowy" był użyty ylko po to aby... Was podjarać. Przecież uwielbiacie jak niepochlebnie mówi się o Polskim Radiu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 08:02 Jak ty nic nie rozumiesz. Klepiesz bezmyślnie w tę klawiaturę, po to tylko, aby klepać... Ja nie potrzebuję podjarywania, sądzę, że i pozostali tego też nie potrzebują. Jaka jest polska radiofonia - każdy widzi. Jakie jest radio publiczne w Polsce - też widać. I nie jest to widok miły niestety. Wcale też nie sprawia mi przyjemności krytykowanie i "niepochlebne" wyrażanie się o Polskim Radiu. Ale cóż, zasłużyło sobie ono na złą opinię, a ja nie mam zamiaru udawać, że nie widzę tej programowej nędzy - i dotyczy to tak radia publicznego, jak i prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 15:17 szef.komisji napisał: > Jak ty nic nie rozumiesz. Klepiesz bezmyślnie w tę klawiaturę, po to tylko, aby > klepać... Ja nie potrzebuję podjarywania, sądzę, że i pozostali tego też nie > potrzebują. Jaka jest polska radiofonia - każdy widzi. Jakie jest radio > publiczne w Polsce - też widać. Tylko problem jest w tym iż... zanim stacja radiowa wprowadzi zmiane robi badanie rynku. Celem każdej firmy (państwowej czy też nie) jest maksymalizacja zyków. Więc jeśli z badań wynika że słuchacz lubi posłuchać Krawczyka to radia gra Krawczyka bo tego posłucha tysiąc osób a nie zostawia Abby które posłucha tylko kilka osób. To jest chyba logiczne. I choć teraz Trójka ma słupek wartości koło 5%... to gdyby zmiany pozostały to mogłby być jeszcze gorzej. Logiczne jest że gdyby Trójka była popularna to by nikomu do głowy nie przyszło zmieniać Trójki czy też innej stacji. Publiczne Radio tezmusi reagować na to co dzieje się na rynku radiowym. A że większośc z odbiorców radio traktuje jako "miły dodatek" do pracy... to już tego nie zmienimy ani my ani nawet "stare gwiazdy" Trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 22:47 atomowy napisał: - I choć teraz Trójka ma słupek wartości koło 5%... to gdyby zmiany pozostały to mogłby być jeszcze gorzej. Tutaj piszesz trochę niejasno, ale domyślam się, że chodzi Ci o to, że "gdyby zmian nie wprowadzono", a nie o to, że "gdyby zmiany pozostały". Tak czy owak - czy masz jakieś przekonujące argumenty na poparcie tej tezy, czy tak bezmyślnie powtarzasz, bo Ci derekcja mózg wyprała? Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 07.07.04, 19:16 viking73 napisał: > atomowy napisał: > > - I choć teraz Trójka ma słupek wartości koło 5%... to gdyby zmiany pozostały > to mogłby być jeszcze gorzej. > > Tutaj piszesz trochę niejasno, ale domyślam się, że chodzi Ci o to, że "gdyby > zmian nie wprowadzono", a nie o to, że "gdyby zmiany pozostały". Tak czy owak - > > czy masz jakieś przekonujące argumenty na poparcie tej tezy, czy tak bezmyślnie > > powtarzasz, bo Ci derekcja mózg wyprała? Wcześniej pisałem w powyższym poście. Gdyby Trójka była chętnie słuchana to by nikomu do głowy nie przyszło zmieniać Trójki... bo tylko głupiec zmienia coś co przynosi złote jaja. A że od czasu powstawania nowych stacji komercyjnych (a więc jeszcze przed zmianami w Trójce) Trójka traciła słuchaczy dyrkecja poszukiwała (i dalej poszukuje) nowych rozwiązń. Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 07:50 Uwaga, szpieg. Pan Łukasz, człowiek derekcji(!), robi darmowy sondaż rynku. Derekcja bada, gdzie ma dać reklamy informujące, że na częstotliwościach PR3 przestał nadawać radiowęzeł, a zaczęło grać znowu radio. Oczywiście, kiedy derekcja pójdzie po rozum do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 07:59 mh2 napisał: > Uwaga, szpieg. Pan Łukasz, człowiek derekcji(!), robi darmowy sondaż rynku. Oczywiście że tak. Otrzymuje za to codziennie milion dolców. I jestem ustawiony do końca życia ;))). > Derekcja bada, gdzie ma dać reklamy informujące, że na częstotliwościach PR3 > przestał nadawać radiowęzeł, a zaczęło grać znowu radio. Oczywiście, kiedy > derekcja pójdzie po rozum do głowy. Jeszcze raz powtóze. Ogromnie się cieszę że na tym forum rozamawia się na temat atomowego a nie radia. Miło mi. Po prostu... jest bosko! Hehehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 08:25 Jak Ty znowu nic nie rozumiesz. Jak piszę, że Ł.Sz. robi badanie rynku na zlecenie derekcji trUjki, to piszę o _derekcji_trUjki_ a nie o Ł.Sz. Znów ta megalomania. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 15:19 mh2 napisał: > Jak Ty znowu nic nie rozumiesz. Jak piszę, że Ł.Sz. robi badanie rynku na > zlecenie derekcji trUjki, to piszę o _derekcji_trUjki_ a nie o Ł.Sz. > Znów ta megalomania. Ja doskonale rozumiem. To Ty nie rozumiesz! Oczywiście ja zadałem pytanie a Ty walisz o Łukaszu Sz. Ja za cholere nie wiem kto kryje się pod mh2. Dlatego sukcesem dla mnie jest to iż TY wiesz kto kryje się pod nickiem atomowy. Jeszcze raz powtórze - w dzisiejszych czasach znaczy to wiele! Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 15:23 atomowy napisał: - Dlatego sukcesem dla mnie jest to iż TY wiesz kto kryje się pod nickiem atomowy. Jeszcze raz powtórze - w dzisiejszych czasach znaczy to wiele! Jasne. «Nieważne czy mówią dobrze, czy źle, ważne żeby mówili po nazwisku». Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 16:50 viking73 napisał: > Jasne. «Nieważne czy mówią dobrze, czy źle, ważne żeby mówili po nazwisku > ». Właśnie. Czy Romuś G. przejmuje się jak o nim mówią? Czy Andrzej L. także? Nie! Ale z tego korzystają ;). Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 22:41 atomowy napisał: > Właśnie. Czy Romuś G. przejmuje się jak o nim mówią? Czy Andrzej L. także? Nie! Ale z tego korzystają ;). Pogratulować wzorców... Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 07.07.04, 19:14 viking73 napisał: > atomowy napisał: > > > Właśnie. Czy Romuś G. przejmuje się jak o nim mówią? Czy Andrzej L. także? > > Nie! Ale z tego korzystają ;). > > Pogratulować wzorców... Pokazałem przykład jak działa mechanizm popularności. Sam się dziwnie dlaczego tacy jak A.L. oraz R.G. są tak popularni. Problem jest w społeczeństwie które ich popiera. Ludzie nie potrafią wybrac odpowiedniego polityka a Wy chcecie kulturlane radio. Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 16:26 I jeszcze raz megalomania, i brak samokrytycyzmu. Tak, bardzo jesteś dumny z siebie, ze swojego wizerunku? Ja, jak widzę to zdjęcie dzidzi na nocniku, obok flaszka (niemowlęca, proszę bez skojarzeń) z cumlem, z Playboyem w ręku i wmontowaną Twoją twarzą dzieciaku, to mam cofkę. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 16:53 mh2 napisał: > I jeszcze raz megalomania, i brak samokrytycyzmu. Tak, bardzo jesteś dumny z > siebie, ze swojego wizerunku? Tak jestem dumny z tego co udało mi się osiągnąć. I nie mam tutaj na myśli tylko forum Gazeta.pl > Ja, jak widzę to zdjęcie dzidzi na nocniku, obok flaszka (niemowlęca, proszę be > z > skojarzeń) z cumlem, z Playboyem w ręku i wmontowaną Twoją twarzą dzieciaku, to > mam cofkę. Do cholery! Przecież nikt nie musi tu i ówdzie zaglądać. Prawda? Nie podoba się to nie patrz! Proste! Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 18:21 Wiesz co, przypominasz mi przesłanie pewnego przysłowia, tego o napluciu w twarz. Mam za dużo roboty w robocie do zrobienia, by tracić czas na jałowe dysputy o Twoim wizerunku. Nie interesuje mnie ten temat, a forum Radio nie jest najwłaściwszym miejscem na ich prowadzenie. Każdy za swoją twarz odpowiada sam. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 21:20 mh2 napisał: > Wiesz co, przypominasz mi przesłanie pewnego przysłowia, tego o napluciu w twar > z. > Mam za dużo roboty w robocie do zrobienia, by tracić czas na jałowe dysputy o > Twoim wizerunku. Nie interesuje mnie ten temat, a forum Radio nie jest > najwłaściwszym miejscem na ich prowadzenie. Każdy za swoją twarz odpowiada sam. Brawo! Cały czas właśnie próbuje Wam to uświadomić. DYSKUTUJMY TU O RADIU A NIE O MNIE! Natomiast to Wy (szczególnie Ty) dyskutujesz o mnie a nie o radiu. Co do mojego wizerunku to narazie mi na nim aż tak bardzo niezależy bo ja nie jestem na sprzedaż. I to co mówią o mnie ludzie którzy mnie tak naprawdę nie znają wisi mi i powiewa. Ważne jest co mówią o mnie moi bliscy i znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech "byli" słuchacze Trójki słuchają: IP: *.postinfo.com.pl 06.07.04, 08:59 rzeczywiście nie ma takiej , której słucham tak jak niegdyś PR III , tzn od świtu do zmierzchu i pół nocy ;-) Teraz trzeba skakać po częstotliwościach. I tak np. w Radio94 słucham Kosy i rocka, w Jazz Radio - jazzu i oczywiście w PR I słucham Artura Andrusa. Do tego dochodzi Program II i czasem Rock Radio Mazowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Jakiej stacji słuchaj były słuchacz PRIII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 10:05 Żeby podbehtać trochę ego atomowego (że niby to w końcu ma udział w niby konkrtenej i merytorycznej dyskusji) i ja odpowiem ma to zaczepne pytanie :) W pracy: TOK FM W samochodzie: Radio Gdańsk lub Radio BIS W domu: Radio Afera (chyba najbardziej przypomina mi poziomem, formą i muzyką dawny PRIII + ma więcej luzu i świeżości) pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
law_and_justice Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 21:26 Informacje, publicystyka: TOKFM. Muzyka: Afera, czasami inne w Internecie. PR 3 mimo wszystko późnym wieczorem i w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niereformowalna Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk IP: *.acn.waw.pl 06.07.04, 23:24 Trujki... Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 07.07.04, 11:59 atomowy napisał: > Jestem bardzo ciekawy jaką stacje słuchają byli słuchacze Trójki? Żadnej nie słucham. Nie ma stacji,która satysfakcjonowałaby mnie tak jak Trojka ongiś. Nie ma takiej stacji,a nowe są nie do słuchania. Nie włączam radia,wcale. Mam Canal+ i na multipleksie słucham 97/1 i do snu 95/8. Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV -- Stop War on Drugs & Start War on Siths Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinchleb Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk IP: *.geonafta.jaslo.pl / 80.48.103.* 09.07.04, 22:26 ja slucham studenckiego radia centrum (lublin) i nawet sam cos tam probuje Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 09.07.04, 22:50 Ja po upadku dawnej Trójki częściej niż dawniej włączam radio na Dwójkę oraz Biskę, zanim tę ostatnią jeszcze przeformatowano. Co do stacji internetowych, nie będę oryginalny: Radio Afera oraz SAR. Nawet gdy grają playlistę, bije ona TrUjkową o co najmniej kilka długości. Do niedawna całkiem ciekawym radiem było eM, ale również i ono włączyło się do słupkowego wyścigu i w efekcie do słuchania nadają się tam głównie audycje autorskie między 20 a 21 (Mała Scena, Gram Swoje, Uszy Duszy). Za to ostatnio zyskało w moich uszach Radio94, dzięki nabytkom z Trójki i Radiostacji ("Kosa" Kosiński, Pietia Wierzbicki, Makak). Polecam również poniedziałkowe wieczory w lubelskim Radiu Plus, gdzie od 22:15 Piotr Lenart prowadzi magazyn muzyki elektronicznej El-Mania. Wszystkich trzech wymienionych rozgłośni również można słuchać przez sieć. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 10.07.04, 16:21 Radio Jazz Odpowiedz Link Zgłoś
humbak No i może jakieś uzasadnienie. 10.07.04, 16:24 Rewelacyjny wybór muzyki maści wszelakiej. Świetny Jazz, elektronika (wytwórnie Ninja Tune i Compost). Nawet hiphop na tej stacji jestem w stanie strawić, jak generalnie tego nie lubię. Tylko ciekawych rozmów brak. Szkoda, że TOK FM nie odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychol cwaniaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:12 Chcesz się dowiedzieć, którą stacyjkę by tu można jeszcze spieprzyć - cwaniaczku. Ja na pewno nie słucham Srujki bo to shit z rodzynkami - nawet jeśli rodzynki mogły być smaczne, to substancja, w której się znajdują, nie nadaje się do spożycia. I głęboko współczuje, że Ty musisz tego słuchać. Może zacznij oglądać telewizję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pabloha Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 02.08.04, 23:52 Właściwie już żadnego. Nie zadaje juz sobie nawet pytanie dlaczego poszli na komercję, skoro mieliby swoich słuchaczy... Odpowiedz Link Zgłoś