Dodaj do ulubionych

Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójki?

05.07.04, 22:34
Jestem bardzo ciekawy jaką stacje słuchają byli słuchacze Trójki? Czy w tym
kiepskim polskim rynku radiowym znaleźli coś dla siebie. No chwalcie się,
chwalcie...
Obserwuj wątek
    • szef.komisji Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 05.07.04, 23:18
      atomowy napisał:

> Jestem bardzo ciekawy jaką stacje słuchają byli słuchacze Trójki? Czy w tym
      > kiepskim polskim rynku radiowym znaleźli coś dla siebie. No chwalcie się,
      > chwalcie...

Bardzo chętnie!
      Otóż nie ma żadnej dobrej stacji - ogólnopolskiej. Żadna nie nadaje się do
      słuchania.
      To, czego słucham z przyjemnością to jedynie z lokalnych - poznańskie radio
      Afera - również w internecie. Nie ma sobie równych.
      Albo ujmę sprawę inaczej: do słuchania nadają się jedynie - muzycznie - Afera,
      a informacyjnie - TOK FM.
      Poza tym oceaniczne dno.

Dziwi mnie jednak fakt, że nazywasz polski rynek radiowy kiepskim. Czyżby
      zmiany w Polskim Radiu dokonywane już od tylu lat nie spełniały twoich
      oczekiwań? A czystej wody komercja w wykonaniu zetki i eremefu to pies?
      Reklamodawcy są zachwyceni, a słuchacze? Ich chyba nie ma...
      • Gość: klik Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:51
        Uważam, ze radio, jakie znamy i jakie kochamy umarło i już nie będziemy
        rozpoznawać ulubionej stacji radiowej i pewnie tez w środę o wpółdotrzynastej
        GŁOS nie zapowie LZ.
        Dlatego też powinniśmy stworzyć własne radio składające się z audycji
        autorskich z różnych stacji radiowych np. o 12 dobrze gra Pan X z Lublina o tej
        samej 12 dobrze gra tez Radio K z Gdańska itp. Zawsze coś się wybierze i
        wysłucha. A jeżeli jeszcze będziemy wspierać autorów tych audycji, to tylko
        taka „ramówka” i takie radio moim zdaniem ma sens.
        zgadzam się z szefem.komisji, że nie ma dobrej stacji ogólnopolskiej.
        Analizy dokonań panów Kierowników, Dyrektorów i Prezesów zostawmy im samym.

• kuala_lumpur Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 00:11
        szef.komisji napisał:

> Otóż nie ma żadnej dobrej stacji - ogólnopolskiej. Żadna nie nadaje się do
        > słuchania.

No odkąd słyszę w Jedynce Andrusa i coś jakby Powtórkę z Rozrywki, coraz
        chętniej słucham PR1. Czasami też PR Białystok. W ogóle dużo rzadziej słucham radia.
        Ale właściwie masz rację. Nie ma już radia na poziomie dawnego PR3. :(
      • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 07:55
        szef.komisji napisał:

> Dziwi mnie jednak fakt, że nazywasz polski rynek radiowy kiepskim. Czyżby
        > zmiany w Polskim Radiu dokonywane już od tylu lat nie spełniały twoich
        > oczekiwań?

Stwierdzenie "kiepski rynek radiowy" był użyty ylko po to aby... Was podjarać.
        Przecież uwielbiacie jak niepochlebnie mówi się o Polskim Radiu ;)
        • szef.komisji Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 08:02
          Jak ty nic nie rozumiesz. Klepiesz bezmyślnie w tę klawiaturę, po to tylko, aby
          klepać... Ja nie potrzebuję podjarywania, sądzę, że i pozostali tego też nie
          potrzebują. Jaka jest polska radiofonia - każdy widzi. Jakie jest radio
          publiczne w Polsce - też widać. I nie jest to widok miły niestety. Wcale też nie
          sprawia mi przyjemności krytykowanie i "niepochlebne" wyrażanie się o Polskim
          Radiu. Ale cóż, zasłużyło sobie ono na złą opinię, a ja nie mam zamiaru udawać,
          że nie widzę tej programowej nędzy - i dotyczy to tak radia publicznego, jak i
          prywatnego.
          • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 15:17
            szef.komisji napisał:

> Jak ty nic nie rozumiesz. Klepiesz bezmyślnie w tę klawiaturę, po to tylko,
            aby
            > klepać... Ja nie potrzebuję podjarywania, sądzę, że i pozostali tego też nie
            > potrzebują. Jaka jest polska radiofonia - każdy widzi. Jakie jest radio
            > publiczne w Polsce - też widać.

Tylko problem jest w tym iż... zanim stacja radiowa wprowadzi zmiane robi
            badanie rynku. Celem każdej firmy (państwowej czy też nie) jest maksymalizacja
            zyków. Więc jeśli z badań wynika że słuchacz lubi posłuchać Krawczyka to radia
            gra Krawczyka bo tego posłucha tysiąc osób a nie zostawia Abby które posłucha
            tylko kilka osób. To jest chyba logiczne. I choć teraz Trójka ma słupek
            wartości koło 5%... to gdyby zmiany pozostały to mogłby być jeszcze gorzej.
            Logiczne jest że gdyby Trójka była popularna to by nikomu do głowy nie przyszło
            zmieniać Trójki czy też innej stacji.
            Publiczne Radio tezmusi reagować na to co dzieje się na rynku radiowym. A że
            większośc z odbiorców radio traktuje jako "miły dodatek" do pracy... to już
            tego nie zmienimy ani my ani nawet "stare gwiazdy" Trójki.
            • viking73 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 22:47
              atomowy napisał:

- I choć teraz Trójka ma słupek wartości koło 5%... to gdyby zmiany pozostały
              to mogłby być jeszcze gorzej.

Tutaj piszesz trochę niejasno, ale domyślam się, że chodzi Ci o to, że "gdyby
              zmian nie wprowadzono", a nie o to, że "gdyby zmiany pozostały". Tak czy owak -
              czy masz jakieś przekonujące argumenty na poparcie tej tezy, czy tak bezmyślnie
              powtarzasz, bo Ci derekcja mózg wyprała?
              • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 07.07.04, 19:16
                viking73 napisał:

> atomowy napisał:
                >
                > - I choć teraz Trójka ma słupek wartości koło 5%... to gdyby zmiany
                pozostały
                > to mogłby być jeszcze gorzej.
                >
                > Tutaj piszesz trochę niejasno, ale domyślam się, że chodzi Ci o to, że "gdyby
                > zmian nie wprowadzono", a nie o to, że "gdyby zmiany pozostały". Tak czy
                owak -
                >
                > czy masz jakieś przekonujące argumenty na poparcie tej tezy, czy tak
                bezmyślnie
                >
                > powtarzasz, bo Ci derekcja mózg wyprała?

Wcześniej pisałem w powyższym poście. Gdyby Trójka była chętnie słuchana to by
                nikomu do głowy nie przyszło zmieniać Trójki... bo tylko głupiec zmienia coś co
                przynosi złote jaja. A że od czasu powstawania nowych stacji komercyjnych (a
                więc jeszcze przed zmianami w Trójce) Trójka traciła słuchaczy dyrkecja
                poszukiwała (i dalej poszukuje) nowych rozwiązń.
    • mh2 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 07:50
      Uwaga, szpieg. Pan Łukasz, człowiek derekcji(!), robi darmowy sondaż rynku.
      Derekcja bada, gdzie ma dać reklamy informujące, że na częstotliwościach PR3
      przestał nadawać radiowęzeł, a zaczęło grać znowu radio. Oczywiście, kiedy
      derekcja pójdzie po rozum do głowy.
      • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 07:59
        mh2 napisał:

> Uwaga, szpieg. Pan Łukasz, człowiek derekcji(!), robi darmowy sondaż rynku.

Oczywiście że tak. Otrzymuje za to codziennie milion dolców. I jestem ustawiony
        do końca życia ;))).

> Derekcja bada, gdzie ma dać reklamy informujące, że na częstotliwościach PR3
        > przestał nadawać radiowęzeł, a zaczęło grać znowu radio. Oczywiście, kiedy
        > derekcja pójdzie po rozum do głowy.

Jeszcze raz powtóze. Ogromnie się cieszę że na tym forum rozamawia się na temat
        atomowego a nie radia. Miło mi. Po prostu... jest bosko! Hehehehehehe.

• mh2 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 08:25
          Jak Ty znowu nic nie rozumiesz. Jak piszę, że Ł.Sz. robi badanie rynku na
          zlecenie derekcji trUjki, to piszę o _derekcji_trUjki_ a nie o Ł.Sz.
          Znów ta megalomania.
          • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 15:19
            mh2 napisał:

> Jak Ty znowu nic nie rozumiesz. Jak piszę, że Ł.Sz. robi badanie rynku na
            > zlecenie derekcji trUjki, to piszę o _derekcji_trUjki_ a nie o Ł.Sz.
            > Znów ta megalomania.

Ja doskonale rozumiem. To Ty nie rozumiesz! Oczywiście ja zadałem pytanie a Ty
            walisz o Łukaszu Sz. Ja za cholere nie wiem kto kryje się pod mh2. Dlatego
            sukcesem dla mnie jest to iż TY wiesz kto kryje się pod nickiem atomowy.
            Jeszcze raz powtórze - w dzisiejszych czasach znaczy to wiele!
            • viking73 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 15:23
              atomowy napisał:

- Dlatego sukcesem dla mnie jest to iż TY wiesz kto kryje się pod nickiem
              atomowy. Jeszcze raz powtórze - w dzisiejszych czasach znaczy to wiele!

Jasne. «Nieważne czy mówią dobrze, czy źle, ważne żeby mówili po nazwisku».
              • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 16:50
                viking73 napisał:

> Jasne. «Nieważne czy mówią dobrze, czy źle, ważne żeby mówili po nazwisku
                > ».

Właśnie. Czy Romuś G. przejmuje się jak o nim mówią? Czy Andrzej L. także? Nie!
                Ale z tego korzystają ;).
                • viking73 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 22:41
                  atomowy napisał:

> Właśnie. Czy Romuś G. przejmuje się jak o nim mówią? Czy Andrzej L. także?
                  Nie! Ale z tego korzystają ;).

Pogratulować wzorców...
                  • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 07.07.04, 19:14
                    viking73 napisał:

> atomowy napisał:
                    >
                    > > Właśnie. Czy Romuś G. przejmuje się jak o nim mówią? Czy Andrzej L. także?
                    >
                    > Nie! Ale z tego korzystają ;).
                    >
                    > Pogratulować wzorców...

Pokazałem przykład jak działa mechanizm popularności. Sam się dziwnie dlaczego
                    tacy jak A.L. oraz R.G. są tak popularni. Problem jest w społeczeństwie które
                    ich popiera. Ludzie nie potrafią wybrac odpowiedniego polityka a Wy chcecie
                    kulturlane radio.
            • mh2 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 16:26
              I jeszcze raz megalomania, i brak samokrytycyzmu. Tak, bardzo jesteś dumny z
              siebie, ze swojego wizerunku?
              Ja, jak widzę to zdjęcie dzidzi na nocniku, obok flaszka (niemowlęca, proszę bez
              skojarzeń) z cumlem, z Playboyem w ręku i wmontowaną Twoją twarzą dzieciaku, to
              mam cofkę.
              • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 16:53
                mh2 napisał:

> I jeszcze raz megalomania, i brak samokrytycyzmu. Tak, bardzo jesteś dumny z
                > siebie, ze swojego wizerunku?

Tak jestem dumny z tego co udało mi się osiągnąć. I nie mam tutaj na myśli
                tylko forum Gazeta.pl

> Ja, jak widzę to zdjęcie dzidzi na nocniku, obok flaszka (niemowlęca, proszę
                be
                > z
                > skojarzeń) z cumlem, z Playboyem w ręku i wmontowaną Twoją twarzą dzieciaku,
                to
                > mam cofkę.

Do cholery! Przecież nikt nie musi tu i ówdzie zaglądać. Prawda? Nie podoba się
                to nie patrz! Proste!
                • mh2 Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 18:21
                  Wiesz co, przypominasz mi przesłanie pewnego przysłowia, tego o napluciu w twarz.
                  Mam za dużo roboty w robocie do zrobienia, by tracić czas na jałowe dysputy o
                  Twoim wizerunku. Nie interesuje mnie ten temat, a forum Radio nie jest
                  najwłaściwszym miejscem na ich prowadzenie. Każdy za swoją twarz odpowiada sam.
                  • atomowy Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 21:20
                    mh2 napisał:

> Wiesz co, przypominasz mi przesłanie pewnego przysłowia, tego o napluciu w
                    twar
                    > z.
                    > Mam za dużo roboty w robocie do zrobienia, by tracić czas na jałowe dysputy o
                    > Twoim wizerunku. Nie interesuje mnie ten temat, a forum Radio nie jest
                    > najwłaściwszym miejscem na ich prowadzenie. Każdy za swoją twarz odpowiada
                    sam.

Brawo! Cały czas właśnie próbuje Wam to uświadomić. DYSKUTUJMY TU O RADIU A NIE
                    O MNIE! Natomiast to Wy (szczególnie Ty) dyskutujesz o mnie a nie o radiu. Co
                    do mojego wizerunku to narazie mi na nim aż tak bardzo niezależy bo ja nie
                    jestem na sprzedaż. I to co mówią o mnie ludzie którzy mnie tak naprawdę nie
                    znają wisi mi i powiewa. Ważne jest co mówią o mnie moi bliscy i znajomi.
    • Gość: Lech "byli" słuchacze Trójki słuchają: IP: *.postinfo.com.pl 06.07.04, 08:59
      rzeczywiście nie ma takiej , której słucham tak jak niegdyś PR III , tzn od
      świtu do zmierzchu i pół nocy ;-)
      Teraz trzeba skakać po częstotliwościach. I tak np. w Radio94 słucham Kosy i
      rocka, w Jazz Radio - jazzu i oczywiście w PR I słucham Artura Andrusa. Do tego
      dochodzi Program II i czasem Rock Radio Mazowsze.

• Gość: MArCello Re: Jakiej stacji słuchaj były słuchacz PRIII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 10:05
      Żeby podbehtać trochę ego atomowego (że niby to w końcu ma udział w niby
      konkrtenej i merytorycznej dyskusji) i ja odpowiem ma to zaczepne pytanie :)

W pracy: TOK FM
      W samochodzie: Radio Gdańsk lub Radio BIS
      W domu: Radio Afera (chyba najbardziej przypomina mi poziomem, formą i muzyką
      dawny PRIII + ma więcej luzu i świeżości)

pozdr,
      MArCello
    • law_and_justice Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 06.07.04, 21:26
      Informacje, publicystyka: TOKFM.
      Muzyka: Afera, czasami inne w Internecie.
      PR 3 mimo wszystko późnym wieczorem i w nocy.
      • Gość: niereformowalna Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk IP: *.acn.waw.pl 06.07.04, 23:24
        Trujki...
    • chilum Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 07.07.04, 11:59
      atomowy napisał:

> Jestem bardzo ciekawy jaką stacje słuchają byli słuchacze Trójki?

Żadnej nie słucham.
      Nie ma stacji,która satysfakcjonowałaby mnie tak jak Trojka ongiś.
      Nie ma takiej stacji,a nowe są nie do słuchania.
      Nie włączam radia,wcale.
      Mam Canal+ i na multipleksie słucham 97/1 i do snu 95/8.

Chilum Orr / Jedi Order Council at Javin IV

--

Stop War on Drugs & Start War on Siths

• Gość: marcinchleb Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk IP: *.geonafta.jaslo.pl / 80.48.103.* 09.07.04, 22:26
      ja slucham studenckiego radia centrum (lublin) i nawet sam cos tam probuje
      • greg_f Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 09.07.04, 22:50
        Ja po upadku dawnej Trójki częściej niż dawniej włączam radio na Dwójkę oraz
        Biskę, zanim tę ostatnią jeszcze przeformatowano. Co do stacji internetowych,
        nie będę oryginalny: Radio Afera oraz SAR. Nawet gdy grają playlistę, bije ona
        TrUjkową o co najmniej kilka długości. Do niedawna całkiem ciekawym radiem było
        eM, ale również i ono włączyło się do słupkowego wyścigu i w efekcie do
        słuchania nadają się tam głównie audycje autorskie między 20 a 21 (Mała Scena,
        Gram Swoje, Uszy Duszy). Za to ostatnio zyskało w moich uszach Radio94, dzięki
        nabytkom z Trójki i Radiostacji ("Kosa" Kosiński, Pietia Wierzbicki, Makak).
        Polecam również poniedziałkowe wieczory w lubelskim Radiu Plus, gdzie od 22:15
        Piotr Lenart prowadzi magazyn muzyki elektronicznej El-Mania. Wszystkich trzech
        wymienionych rozgłośni również można słuchać przez sieć.
    • humbak Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 10.07.04, 16:21
      Radio Jazz
      • humbak No i może jakieś uzasadnienie. 10.07.04, 16:24
        Rewelacyjny wybór muzyki maści wszelakiej. Świetny Jazz, elektronika (wytwórnie
        Ninja Tune i Compost). Nawet hiphop na tej stacji jestem w stanie strawić, jak
        generalnie tego nie lubię. Tylko ciekawych rozmów brak. Szkoda, że TOK FM nie
        odbieram.
    • Gość: Psychol cwaniaczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:12
      Chcesz się dowiedzieć, którą stacyjkę by tu można jeszcze spieprzyć -
      cwaniaczku. Ja na pewno nie słucham Srujki bo to shit z rodzynkami - nawet
      jeśli rodzynki mogły być smaczne, to substancja, w której się znajdują, nie
      nadaje się do spożycia. I głęboko współczuje, że Ty musisz tego słuchać. Może
      zacznij oglądać telewizję ;)
    • szef.komisji winduję wątek dla złośliwca minimaxa /ntxt 30.07.04, 21:12

• pabloha Re: Jakiej stacji słuchają "byli" słuchacze Trójk 02.08.04, 23:52
      Właściwie już żadnego. Nie zadaje juz sobie nawet pytanie dlaczego poszli na
      komercję, skoro mieliby swoich słuchaczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka