Dodaj do ulubionych

listy AF w rds`ach

21.09.04, 11:36
Coraz wiecej stacji ma rds ale nie do konca wiedza chyba jaka funkcje ma on spelniac.
Czesto brakuje AF i recznie szukac trzeba by sluchac caly czas tej samej stacji Tu apel do
Polskiego Radia bo prywatne stacje lepiej dbaja o sasiednie czestotliwosci.....
Stawia sie nowe nadajniki a o starych - juz dzialajacych zapomina sie o wprowadzeniu AF, o
czasie CT nie mowie , bo to juz calkowita porazka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Re: listy AF w rds`ach IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.04, 00:24
      Niestety Polskie Radio ma duże opóźnienie jeśli chodzi o RDS-y. Za przykład
      najlepszego rds-u może posłużyć RMF FM, gdzie zawsze jest nadawana aktualna
      godzina CT, profil nadawanego programu (gdy gra muzyka POP a gdy są nadawane są
      fakty – NEWS) I wreszcie rzecz chyba najistotniejsza: wspaniały radiotekst RT
      gdzie są podawane krótkie informacje oraz aktualna pełna nazwa granego utworu (
      nazwa zespołu oraz tytuł piosenki). Szkoda tylko że tą drogą nie poszły inne
      stacje radiowe a te które zastosowały choćby część tych rozwiązań są w
      mniejszości.
      • Gość: aak Re: listy AF w rds`ach IP: 217.153.131.* 25.09.04, 19:18
        a ja pół roku temu jechałem z warszawy do wrocławia (i z powrotem) i cały czas
        słuchałem trójki bez kręcenia gałką radia
        • poziomk Re: listy AF w rds`ach 25.09.04, 21:06
          posłuchaj sobie jedynki...... biski...... nie wiem może na zachodzie Polski
          jest ok, na pewno nie półnosny-wschód

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka