Dodaj do ulubionych

SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 13:06
Codziennie o 19:30 słuchałem tych fonicznych dobranocek. Uwielbiałem "MOMO,
czyli niezwykłą histrie o złodziejach czasu". Miało to słuchowisko wyjątkowo
psychodeliczną muzykę i nieziemski klimat.
A Wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 23:38
      Ja tego słuchałam,zwłaszcza w samochodzie,ale nic konkretnego nie pamiętam
      oprócz tego,ze do dzisiaj mi dzwięczy w głowie specyficznie wymawiane
      "radioooooo dzieeeeeeeciom"
    • Gość: Finka Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? IP: *.acn.waw.pl 13.12.04, 07:48
      nalogowo...kilka sluchowisk do dzis znalazlabym w swoich nagraniach. Mikolajki
      czytane przez Kwiatkowska tez gdzies mam a sluchalo sie tego tak, ze stalo
      radio w kuchni - stalo sie kolo radia pol godziny i ani rusz!!!

Moment dnia niedoopuszczenia
      • yenni Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? 13.12.04, 19:34
        A ja uwielbiałam słuchać "Supełka". Jak byłam gdzieś pośrodku podstawówki to
        dostałam swoja pierwszą nagrode książkową - od "Supełka" właśnie. Do dzis
        mam "Alicje w Krainie Czarów" z dedykacją i pieczatką redakcji słuchowisk dla
        dzieci i młodzieży.
        No i oczywiście te wszystkie ksiązki czytane na antenie! Pamiętam chyba "Braci
        Lwie Serce" - ależ to były cudne wieczory...
        Pozdrowienia dla wszystkich słuchaczy Jedynki!
    • Gość: nikifor nie dostawałem drgawek jak tylko IP: 212.180.161.* 05.01.05, 12:23
      usłyszałem "radio dzieciom"
      • mckornik Re: nie dostawałem drgawek jak tylko 23.10.05, 13:04
        czy ktos ma nagrania z czasow kiedy radio dzieciom trwalo pol godziny?

ja mam kilkadziesiąt kaset,
        nagrywalem dla moich dzieci, ktore wtedy byly za male zeby cos zrozumiec,
        bo cos mi mowilo, ze za pare lat RADIO DZIECIOM nie bedzie juz takie jak kiedys
        "TAJEMNICZE I MAGICZNE"
        • margala Re: nie dostawałem drgawek jak tylko 27.10.05, 10:41
          mckornik, masz jeszcze te nagrania?
          • mckornik Re: nie dostawałem drgawek jak tylko 30.10.05, 11:51
            jestem w trakcie przerzucania z kaset na kompa,
            18 kaset, na kazdej 2 audycje/sluchowiska

Robin Hood - tylko 3 ostatnie z 11 części
            Opowieści zaczarowanego lasu - kilka
            Ronia córka zbójnika - czytane - brakuje mi kilku części i zakończenia :-(
            Sny, Woda życia, Słowik, Sąsiedzi, Skarb, Gdzie jest przesyłka, i jeszcze kilka
            a z radio 100 - PIŁA [odtwarzana z czarnych plyt]:
            Janek i Marianek, Kopciuszek [rewelacja], Ryżyplacek, Plastusiowy pamiętnik
    • kuala_lumpur Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? 27.10.05, 05:01
      Świetnie, że przypomnieliście tę audycję! Słuchałem i bardzo mi się podobało.

Pomyślcie, jak dobrze takie audycje rozwijały wyobraźnię u dzieciaków. Te
      tajemnicze słuchowiska, dobór dzwięków... Fenomenalne. Szkoda, że nie mam nic
      nagranego. Nie przychodziło mi to wtedy do głowy :)
    • yasminee Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? 28.10.05, 13:46
      pamiętam "Supełka", ale jak przez mgłę... niepamięci ;)
      • Gość: :))) Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 12:44
        I Jeszcze był "Radioooooooowy teatr - dlaaaaaaa dzieeeeeeeeci"
        • baha42 Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? 31.10.05, 10:13
          Z zamierzchłej przeszłości- Przygody Guliwera czytane przez p. Wieńczysława
          Glińskiego i Przygody Tomka Soyera czytane przez p. Irenę Kwiatkowską
          I z historii troche bliższej ale to tez było kilkanaście lat temu -Ronja córka
          zbójnika :)
    • kicior99 Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? 31.10.05, 15:17
      Od kiedy znikneli Nieustraszeni, nie slucham.
      • kicior99 Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? 31.10.05, 15:19
        chodzi oczywiscie o nieodzalowane radio Urwis
        • Gość: Anka Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:40
          Ja również słuchałam, w kuchni stało radio, tato robił kolację a ja
          słuchałam... eh ale to były super czasy... beztroska ! Az sie wzruszyłam:)
          • bebiak Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? 08.11.05, 16:28
            Słuchałam, choć w zupełnie innych okolicznościach, ale audycji nie zapomnę do
            końca życia.
            Ech, tak jakoś się właśnie wzruszyłam, że aż Wam napiszę.
            Słuchałam w 1989 roku: czułam się wtedy bardzo samotna wśród tłumów obcych mi
            ludzi, a mieszkałam przez kilka miesięcy w Atenach, gdzie było mi strasznie
            brak języka polskiego.
            Miałam wtedy 25 lat i wyczytywałam nawet stopki redakcyjne z prasy przysyłanej
            raz w tygodniu przez męża.
            Udało się namierzyć polskie radio - nie wiem czemu tam gdzie mieszkałam (taka
            jakby "studnia") odbierało wtedy kiedy zaczynało się właśnie "Radio dzieciom".
            Czy to było ok. 19.30, czy jakoś tak? Nie pamiętam. To była jedyna audycja
            gdzie słychać było słowa w naszym języku - w innym czasie były tylko szumy i
            jakieś zakłócenia.
            Chłonęłam to, co słyszałam i wciąż czekałam, tak bardzo czekałam na moją
            audycję:-) To było dla mnie prawie jak święto:)
            Pozdrowienia. B.
          • Gość: Glinthor Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 23:07
            Tak, to było cos wspaniałaego, cała ta magia. Każdego dnia czekało sie z niecierpliwością na 19:30. Niestety nasze radio polskie wpadło na genialny pomysł , najpierw skrócenia a potem całkowitego zniesienia audycji. Ciekawe jaki miało w tym cel i czym sie kierowało? Bardzo inteligentne posunięcie i na poziomie.
    • keechaczu Re: SŁUCHALIŚCIE "RADIA DZIECIOM"? 06.02.06, 00:12
      nałogowo sluchalem-pamietam jakby dzis sluchowisko o Braciach Lwie Serce albo w
      sobote program Supełek :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka