Dodaj do ulubionych

Z kim wywiad do Dużego Formatu

04.12.04, 20:54
Witam wszystkich forumowiczów.
Z kim ze świata teatru mielibyście ochotę przeczytać wywiad w Dużym Formacie,
poniedziałkowym dodatku reporterskim Gazety Wyborczej.
Pozdrawiam Mariusz Szczgieł, z-ca szefa działu reportażu i DF
Obserwuj wątek
    • Gość: NEOspasmin outplacementstory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:10
      z ludzmi zwalnianymi z GW.Ta piecsetka zredukowanych.
      O tym jak cos takiego robi sie kulturalnie,o delikatnym mowieniu "juz jestes
      niepotrzebny/niepotrzebna".
      Potrafi pan tak zeby to byl uczciwy reportaz/wywiad?
      Boo jesli nie to moze z Malyszem,albo z Britney Spears....
    • Gość: NEOspasmin teraz z oglada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 21:21
      Chcialbym poczytac cykl reportazy o tym czego sie dzis slucha zaraz obok.Muzyke
      Czech,Slowacji,Pribaltyki,Rosji,Ukrainy,reszty dawnych demoludow.
      Mam na mysli muzyke popularna:pop,rock i to co charakterystyczne(np.rosyjskie
      Lube-to bylo).
      Teksty,moze plytka przy prezentacji kazdego z krajow.
      O ile literatura,kino czeskie,rosyjskie,wegierskie jest dostepne to juz muzyka
      nie bardzo.
      m.
      • Gość: sylwka25 Re: teraz z oglada IP: *.autocom.pl 13.01.05, 19:50
        Popieram kandydature "Ekipy" Sekretów Nietoperzy ;)
    • Gość: endimione Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.acn.waw.pl 04.12.04, 22:35
      Z Pawłowskim. "Niech pan raz powie prawdę panie Romku". To byłby hicior! :-)
      • jakusia Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu 04.12.04, 22:36
        Z Mariuszem Jakusem. Nader ciekawa postać. Intrygująca. Tak. Mariusz Jakus
      • Gość: Koziolek Matolek Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: 80.50.20.* 29.12.04, 19:09
        A ja jestem za!!! Ja wiem, ze krytycy teatralni to nie taki smaczny kasek dla
        czytelnikow, jak aktorzy czy rezyserzy, ale jaka atrakcja dla pobratymcow
        dziennikarzy - postawienie pod obstrzalem pytan!
        Mogliby sie raz poczuc umieszczonymi w swietle reflektorow, a raczej lampy do
        przesluchan... A wielu ma sie z czego spowiadac, zwlaszcza ci, co to marzyli o
        karierze na scenie, ale sie nie udalo (na szczescie dla teatru zapewne). Niech
        sie wypowiedza na temat tego jakze osobliwego zawodu, dla kogo pisza, jakie sa
        ich oczekiwania wobec teatru, jak ksztaltowali swoj gust i preferencje, co
        interesuje ich poza teatrem (jezeli w ogole cos), jak reaguja na ostre opinie
        artystow i kolegow po fachu formulowanych pod swoim katem....
        Chetnie z roznych powodow poczytalbym wywiady z Pawlowskim, Glowackim,
        Majcherkami, Mieszkowskim, kims z "Dialogu" (Sieradzki?) i "Didaskaliow"
        (Niziolek?), Koenigiem, i koniecznie Zukiem Opalskim.
    • Gość: gala Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.aster.pl 05.12.04, 00:39
      Z twórcami praskiego Cinoherniego Clubu
    • Gość: Paaawelll Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 01:03
      1.Tadeusz Słobodzianek 2.Maciej Nowak 3.Piotr Kruszczyński 4.Jacek Poniedziałek
      5.Adam Sroka
      • Gość: Waleria Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.future-net.pl 05.12.04, 13:17
        Jacek Poniedziałek - racja! Bardzo dobry aktor i mający dużo mądrego i
        sensownego do powiedzenia!
        • gregor_1976 Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu 07.12.04, 12:58
          Juz byl wywiad z Poniedzialkiem w DF.
          Ja bym chetnie przeczytal rozmowe z Maciejem Nowakiem.
          • Gość: Medea Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.future-net.pl 29.12.04, 20:22
            Gregor! Kiedy był wywiad z JP /tak mniej więcej/ i o czym tak w skrócie mówił?
            Będę wdzięczna za informacje!!!
            • gregor_1976 Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu 13.01.05, 12:05
              www.teatry.art.pl/portrety/poniedzialek_j/
              Tam sa o nim jakies artykuly i rzeczony wywiad. Tylko cos mi ten link nie dziala
              dzis.
              • Gość: Medea Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.future-net.pl 13.01.05, 17:45
                Dzięki! Przeczytałam oba wywiady z JP, mówi mądrze i ciekawie!
                • gregor_1976 Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu 17.01.05, 11:00
                  www.e-teatr.pl/osoby/5896,artykuly.html
                  Tu jeszcze kilka tekstow.
    • axur Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu 05.12.04, 01:10
      a skąd założenie, że chcielibyśmy?
    • Gość: Gerontofil Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.04, 01:40
      Z Niną Andrycz o życiu seksualnym Rzeczpospolitej Obojga Narodów, II RP,PRLu i
      III RP.
      • Gość: Kaśka Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 06.12.04, 11:28
        Bądźcie poważni. Hmm… parę nieoklepanych nazwisk by się znalazło. Cywińska na
        przykład, albo Jan Klata, Paweł Miśkiewicz, Radek Krzyżowski z Krakowa.
        Nazwisk jest więcej, ale prawdę mówiąc najchętniej przeczytałabym wywiad
        zrobiony przez Łukasza Maciejewskiego. Nie mam nic (prywatnie) do gościa, nie
        wiem kim jest i skąd, ale robi fantastyczne rozmowy. Ostatnio ciągle gdzieś się
        na jego wywiady natykam. Z Fryczem w Filmie, z Globiszem w Notatniku
        Teatralnym, z Radziwiłowiczem, z Lemem. Facet czuje bluesa.
        BTW: to super, że to Pan teraz będzie m.in. decydował o tym, co przeczytamy w
        D.F. Wywiad z Prucnal był naprawdę znakomity.
        Pozdrowienia
        • Gość: Mazut Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:40
          To jakaś podpucha bo adres autora byłby troche inny...
          ale jeżeli już to cykl wywiadów nt. dlaczego sprzedaję się w reklamie:
          Glnska - Biedrona, Ostaszewska - Avanti itd itp.
          • Gość: Nawigacja Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:09
            Młodzi zaraz po szkołach teatralnych, ale nie tacy jak Borys Szyc, Agnieszka
            Grochowska, czy Kamila Baar, którzy mieli tyle szczęścia. Tylko tacy, którzy
            mieli tego szczęścia mniej. Dzięku temu mają naprawdę ciekawe spojrzenie na
            rzeczywistość. Jest parę takich osób i to akurat oni mają najwięcej ciekawych
            rzeczy do powiedzenia. Nazwiska to może prywatnie.
            • Gość: Mariusz Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:08
              Uważam że z młodymi nie warto robić wywiadu bo raczej nie mają nic do
              powiedzenia - po prostu jeszcze nic nie przeżyli... Sporo ciekawych wywiadów z
              ludźmi teatru jest drukowanych w Gazecie Stołecznej - np. Jarzyna, Janda -
              wywiady rzeczywiście na temat teatru, konkretne, z ludźmi którzy mają coś do
              powiedzenia...a nie robienie z nich jakiś hamleto-godotów jak to było
              w "reportażach" o Warmińskim czy Łomnickim.
              Co prawda wywiady w Stołecznej były z artystami ze stolicy ale widać było że
              także rozmawiający znali się na rzeczy i nie było gadania o bzdurach albo
              ogólnikowych pytań typu "o czym jest ta sztuka?".
          • Gość: Kikimorka Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: 217.153.179.* 24.12.04, 16:13
            To nie podpucha. Sprawdz, kto sie udziela na forum Czechy.
            • Gość: john Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: 195.116.199.* 26.12.04, 16:55
              z krystianem lupa, pawlem miskiwiczem
          • Gość: M. Szczygieł Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.stacje.agora.pl 27.12.04, 16:42
            Nie, to nie podpucha. Po prostu pisałem ”z miasta” w wolnej chwili a nie z
            pracy, co teraz czynię.
            Dzięki za propozycje!
    • vonbertrand Z Sekretami Nietoperzy 26.12.04, 23:35
      No właśnie. Z ekipą Sekretów Nietoperzy. W całości i z osobna :D. Żuk Opalski,
      Beata Rybotycka, Jerzy Nowak, orkiestra pod wodzą Konrada Mastyło. Jest o czym
      rozmawiać. Jest z kim rozmawiać.
    • Gość: Estera !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 09:24
      JAN KLATA ( miałam z nim ćwiczenia, b. interesujący człowiek)i z BORYSEM
      SZYCEM ( ale nie pytania typu co je na śniadanie i ile chce mieć dzieci, w
      jakim nowym filmie o dzielnych chłopcach weźmie udział, tylko o pracę w Teatrze)
    • Gość: * Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 02:47
      Z najsławniejszymi postaciami fikcyjnymi, w imieniu których wypowiadaliby się
      ich twórcy/-odtwórcy.
    • Gość: * Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 02:50
      Albo z najbardziej "nieznanymi| aktorami w Polsce- np. tymi z poza Warszawy (z
      tych małych i najmniejszych ośrodków teatralnych), o ich marzeniach, pracy,
      osiągnięciach, metodach aktorskich i t d.
      • elodia Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu 07.01.05, 23:06
        Z Jerzym Trelą, Anną Polony... ciekawe osobowości i wywiady z nimi również
        interesujące, poza tym zauważyłam, że np. wywiady z J. Trelą są również bardzo
        interesujące dla tych z moich znajomych, którzy teatru nie lubią...
        Bez sensu robić wywiad z kimś kto tylko... wielkim aktorem był... ważne jest
        jeszcze co ten człowiek ma do powiedzenia, czy jest ciekawą postacią jako człek
        właśnie:)
        Zawsze bardzo interesujące są wywiady z J. Stuhrem, tylko, że z nim to już
        trochę tego było... a tych dwoje wymienionych na początku wypowiada się równie
        ciekawie tylko - niestety - znacznie rzadziej:(
        Trela był przecież rektorem w dość ciekawym okresie i jako jeden z nielicznych
        aktorów znie zmienia partnerek co 5 minut, ma poczucie humoru, jest szczery,
        ciepły i bardzo bezpośredni:) A Polony.... hmm... Uważaj żeby w trakcie wywiadu
        nie zagrała modliszki ;P Lecz jeśli się uda to ho ho ho... wiele ciekawych
        rzeczy może powiedzieć:)
        • elodia Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu 07.01.05, 23:36
          Wystarczy zerknąć tu:
          www.teatry.art.pl/!rozmowy/index.htm
          Od razu widać, kto ma coś do powiedzenia, z kim wywiadów dużo a z kim - mimo,
          że rozmówca ciekawy - niewiele:)
          • voytashek Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu 09.01.05, 13:59
            1. Z jakimś reżyserem, który kiedyś był dobry, a dzisiaj zszedł na psy, żeby
            spytać go dlaczego.
            2. Z jakimś aktorem, który kiedyś był dobry, a dzisiaj zszedł na psy, żeby
            spytać go dlaczego?
            3. Z jakimś dyrektorem teatru, który kiedyś był dobry (teatr rzecz jasna), a
            dzisiaj zszedł na psy, żeby spytać go dlaczego?
            4. Z jakimś dyrektorem, żeby się wytłumaczył, ile pieniędzy poszło na zrobienie
            tego czy innego spektaklu, dlaczego tak dużo, czy nie dało się oszczędzić
            trochę państwowych pieniędzy, i czy przypadkiem po zdjęciu spektaklu z afisza
            pracownicy nie rozkradli wszystkich pozostałości z magazynu?
            5. Z jakimś "człowiekiem teatru", który nie pali, żeby go spytać, jak mu się
            udaje wytrzymać.
            6. Z Jackiem Poniedziałkiem, Michałem Żebrowskim i Gzegorzem Jarzyną (a może
            jeszcze z kimś), żeby powiedzieli wszystkim odwiedzającym to forum, czy są
            gejami, czy nie, czy mają dziewczyny, czy nie, dlaczego tak, dlaczego nie -
            wtedy, moi drodzy, nie będziecie już musieli zajmować się tymi kwestiami
            najwyższej wagi.
            6. Ze mną - mam dużo do powiedzenia.

Na razie nie mam więcej pomysłow, ale z pewnością jeszcze coś do tej listy
            dodam.
            A, vonbertrandzie, z powodów znanych nam obu nie powinieneś wypowiadać się na
            temat spektaklu "Sekrety Nietoperzy", czyż nie?
            • Gość: Bert_prywatnie Wojtek!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:56
              no nie... a kto powiedział że nie wolno?? czy ja piszę jakie to jest?? piszę,
              że jest i czasem mi żal, że za mało to grają... będę się wypowiadał jako ja i
              nie ja. na temat następnej produkcji także, a zanosi się na smaczne danie. przy
              okazji, zapraszam na herbatkę.
    • Gość: Havranek Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 23:55
      Jeżeli to jest rzeczywiście pan...
      To chyba mniej ważne z kim, ale ważne na jakie pytania chciałbym usłyszeć
      odpowiedź.
      Np. od M. Englerta- czy funkcja dyrektora w teatrze jest dożywotnia.
      (od kilku innych dyrektorów zresztą też)
      Od Zamachowskiego - ile musieli by mu zapłacić żeby wreszcie nie musiał
      robić z siebie jełopa w durnych reklamówkach.
      Od Kiliana - dlaczego mając tylu aktorów w swoim teatrze na główne role
      zatrudnia aktorów gościnnie.
      A mówiąc generalnie mdlą mnie te jałowe rozmówki.
      Niech wywiad będzie interlokutora uwierał jak gwóźdź. Chciałbym zobaczyć go
      jak jest w niewygodnej sytuacji i musi się tłumaczyć.
      Nie obchodzi mnie jaki jest ideał kobiety Żebrowskiego, ale dlaczego nie umie
      w teatrze zbudować postaci. Czego nie umie i czy ma tego świadomość.
      Dlaczego Englert kłamie każdym słowem wypowiedzianym ze sceny.
      Dlaczego Powszechny idzie do dna.
      Dlaczego niegdyś niezły reżyser Zalewski sadzi teraz takie kloce i czy ma
      tego świadomość.
      Dlaczego każda inicjatywa dotycząca polskiej dramaturgii nie może przetrwać
      jednego sezonu i zdycha śmiercią naturalną.
      Dlaczego w każdej recenzji Pawłowskiego musi się znaleźć odnośnik do Jarzyny.
      I dlaczego ci wszyscy recenzenci zapomnieli na czym ma polegać recenzja.
      Itd, itd...
      Ale wiem, że nikt nie autoryzuje takich wywiadów, dlatego nie spodziewam
      się rewolucji.
      Może w takim razie z kimś kto za 800 zł miesięcznie gra w Olsztynie lub
      Wałbrzychu i jaką ma motywację żeby to robić. Jak i z czego żyje.
      Zresztą, po za wszystkim, przecież nie będę za pana odwalał całej roboty:)))
      Resztę mydła wyczytamy w Gali, Vivie, Cosmo itp gównach i to może pan sobie
      spokojnie odpuścić.
      • Gość: NEOspasmin Havranek laknie krwi IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.01.05, 11:09
        To co proponujesz to sa wlasnie pytania typu cosmo.
        To znaczy takie ktore nie zostawiaja miejsca na prywatnosc przezywania.
        Pytanie o to czemu teraz same knoty brzmi +/- tak jakby sie kogos zapytac czy
        wie ze mu sie zona/maz rznie z kim popadnie i czy indagowany uwaza ze przyczyna
        jest: po a jego wlasna impotencja, po be ku..two wspolmalzonka, po ce to nic
        nie znaczy bo przeciez pozostaja nadal przyjaciolmi...
        Albo pytanie o powody bijacej z twego wpisu frustracji.
        Trzeba byc bydleciem zeby zadawac takie pytania.
        To jest kluczowa kwestia tego forum.Zaburzenie proporcji miedzy odczuwaniem
        przyjemnosci z tego co jest oki,wobec kaleczenie sie tym co nie zachwyca.
        Tym pewnie charakteryzuje sie polskosc.
        m
        • Gość: Havranek NEOspasmin laknie neospasminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 12:49
          Źeby było łatwo prosto i ciekawie.
          Jak spędzałam wakacje na Krecie, u kogo się ubieram i jak lubie
          spedzac wolny czas.
          Milutko i o dupie Maryni
          Co by NEO nie skoczyło ciśnienie.
          • Gość: szustoff perfromerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:04

Małga Kubiak

polska diva szwedzkiego undergroundu, określana w Nowym Jorku „przedstawicielką
            NewBeat generation”, współpracowała m.in. z Nickiem Cavem, Blix’ą Bargeldem.

a w polandii to sie o zapasiewiczu do 2020 roku pisac bedzie...

www.angelfire.com/ca4/malgakubiakegotrip
            • Gość: endimione Re: perfromerka IP: *.acn.waw.pl 16.01.05, 15:45
              Ty! Mała! A nie warto o nim pisać - uważasz?
          • Gość: NEOspasmin aby ludzi ludzi nie pokaleczyc niepotrzebnie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 16.01.05, 15:22
            dla wprawek w tego typu sytuacjach,wywiadach co maja uwierac jak gwozdz w bucie
            proponuje abys raz dziennie pytal(a) rodzicow czemu nie sa w stanie zaplacic za
            twoje studia np.na Oksfordzie.
            Czy zdaja sobie sprawe z tego ze ich dochody sa smieszne wobec twych potrzeb?
            I czemu nic nie robia by to zmienic?
            Jesli nie zgnoisz ich w ten sposob w ciagu kilku dni to znaczy ze jestes
            potomkiem Robocopa i Robocopicy.
            Ale bardziej prawdopodobne ze zgnoisz.A wtedy z latwoscia wyrobisz sobie zdanie
            o tym jak czuja sie ludzie ktorym zadaje sie pytania jakie proponujesz.
            I czy to sa pytania ktore maja na celu dojscie do jakiejs prawdy czy tylko
            zeszmacenie rozmowcy.
            m
            PS.gdybys jednak studiowal(a)na Oxfordzie to wymysl prosze jakies inne pytanie.
            Rownie okrutne.
            m
            • Gość: Havranek Re: aby ludzi ludzi nie pokaleczyc niepotrzebnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 11:11
              Mam takie pytanie, równie okrutne.
              Gustaw H. Jest dyrektorem Teatru Ateneum. Złym dyrektorem.
              Był dobrym. Jednym chyba z dwóch najlepszych. To było 25 lat temu.
              Teraz ma 75 lat i jedną nerkę z którą musi jeździć co trzy dni na dializy.
              Jak długo jeszcze zamierza być tym dyrektorem?
              I czy w ramach delikatności, by go bynajmniej nie urazić,
              będzie donoszony na noszach do gabinetu?
              • Gość: Zuzanna Re: aby ludzi ludzi nie pokaleczyc niepotrzebnie IP: *.future-net.pl 17.01.05, 16:15
                Gustaw H. ma już 80 lat! A co do reszty popieram!
              • Gość: NEOspasmin jest zly? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.01.05, 19:46
                Najwazniejsze z calosci to zdanie o tym ze jest zlym dyrektorem.
                Zupelnie nie jestem w stanie sie do niego odniesc.Co wiecej- nie jestem w
                stanie odniesc sie do tezy ze przyczyna jest tu wiek i stan zdrowia.
                Jesli natomiast slyszales o Hawkingu czy Wojtyle, to sa to przyklady ze nawet
                ciezka choroba i wiek starczy nie przeszkadzaja robic swego.
                Nawet u Inuitow stary czlowiek odchodzi aby umrzec nie kiedy osiagnie okreslony
                wiek ale gdy nie jest juz przydatny swej rodzinie.A ty bys chcial aby spoleczna
                eutanazja aplikowana byla z racji wyslugi lat.
                Poczytaj prosze reszte swych propozycji pytan.Nadal uwazasz ze sa dopuszczalne
                miedzy przyzwoitymi ludzmi?
              • Gość: endimione Re: aby ludzi ludzi nie pokaleczyc niepotrzebnie IP: *.acn.waw.pl 17.01.05, 20:32
                To nie jest okrutne pytanie. Tylko pytanie chamskie i głupie. A czy ty sądzisz,
                że do końca swoich dni zachowasz piękno i zdrowie? co będzie - jak sie
                zestarzejesz? Może zanim komuś się zada takie pytanie - warto postawić siebie w
                takiej sytuacji? A zobaczysz - te lata miną Ci b. szybko.
                Młodośc jest okrutna. Bo bywa b. głupia.
                • Gość: CZARNA LISTA Re: aby ludzi ludzi nie pokaleczyc niepotrzebnie IP: *.aster.pl 17.01.05, 22:37
                  W I E K S Z O S C DYREKTOROW TEATROW JEST DO WYMIANY. I TO SZCZEGOLNIE TYCH
                  SIEDZACYCH ZA PLECAMI TZW. ARTYSTYCZNYCH. ELZBIETA LECHICZ W TEATRZE NA WOLI,
                  BYLA KOMUNISTYCZNA CENZORKA PELNI FUNCKCJE OSOBY ODPOWIEDZIALNEJ ZA
                  TEATR!!!!!!!!!. PRZESLEDZCIE ZYCIORYSTY SZARYCH EMINENCJI SIEDZACYCH ZA PLECAMI
                  ARTYSTYCZNYCH. OGLASZAM CZARNA LISTE DYREKTOROW TEATROW W POLSCE.
                  • Gość: panna ktoś z moja ulubiona aktorka Magdalena Cielecka:))) IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:47
              • Gość: Ala To nie jest glupie pytanie! IP: *.atman.pl / *.atman.pl 05.06.05, 00:43
                Moze okrutne, ale nie jest glupie. Holoubek to najgorszy chyab teraz dyrektor w
                Warszawie. I zamierza byc nim dozywotnio. Nie slyszeliscie nic o tym, jaka jest
                sytuacja w Ateneum?
    • Gość: xxx Re: Z kim wywiad do Dużego Formatu IP: *.devs.futuro.pl 17.01.05, 08:53
      Z Cieślakiem Piotrem- o Festiwalu i o współpracy z panem Lupą
      • Gość: csw kaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:18

www.kaczynskimamalegofiutka.org/
        tiszerty do kupienia w csw :)
        tego pana na wywiad!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka