Dodaj do ulubionych

Ziemkiewicz przegiął

IP: 80.72.39.* 14.12.04, 14:02
Cenię p. Ziemkiewicza za wiedzę oraz cięty i dowcipny język, ale dziś
w "Poranku" zdecydowanie przegiął porównując Jaruzelskiego do Hitlera, a przy
okazji oskarżając "Wyborczą" o to, że przeprowadza z nim wywiad.

Nie jestem fanem Jaruzelskiego ani stanu wojennego, ale tego typu porównanie
to zdecydowane przegięcie, które ma niewiele wspólnego z rzetelnym
dziennikarstwem, a więcej ze zwykłym chamstwem. Mam nadzieję, że redakcja TOK
FM zwróci p. Ziemkiewiczowi uwagę na niestosowność takich wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Ziemkiewicz przegiął IP: *.mega.com.pl 14.12.04, 14:08
      Ziemkiewicz nie porównywał Jaruzela do Hitlera, a tylko pytał, jak to by było,
      gdyby Hitler żył i przeprowadzanoby z nim coroczne wywiady. Za każdą rozmową
      postać Hitlera wybielałaby się coraz bardziej w myśl zasady "czas leczy rany".
      A takie igranie dziennikarskie jest niebezpieczne. Zaciera obraz tego, co
      zrobił.
      • Gość: mike Re: Ziemkiewicz przegiął IP: *.pke.pl 14.12.04, 14:24
        Pan Ziemkiewicz nazwał rzecz po imieniu i pokazał przy okazji jak liczną grupę
        stanowią obrońcy Jaruzelskiego /nie bez przyczyny nie podałem przy tym nazwisku
        stopnia oficerskiego, bo dawno już nie powinien go posiadać/. To nie wypowiedzi
        p. Ziemiewicza były porażające tylko to, że jeszcze nadal jest grupa ludzi do
        które nie dotarło ile złego dla Polski i Polaków zrobił "Generał"
      • Gość: mana Re: Ziemkiewicz przegiął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 14:26
        też to tak odebrałam, czekałam na komentarze atakujące Ziemkiewicza. Zapewne
        brać dziennikarska też się odezwie w słusznym oburzeniu. Uważam go za
        najciekawszego prowadzacego poranek w Toku-u, nie bawi się w zakłamanie
        zwane "poprawnościa polityczną", natomiast wywiady przeprowadza kulturalnie,
        nie obrażając, nawet jeśli rozmówca nie jest z jego bajki.
        • Gość: Jacek Re: Ziemkiewicz przegiął IP: *.mega.com.pl 14.12.04, 14:33
          I jest bardzo spostrzegawczy. Reaguje jak przeciętny śmiertelnik i tego nie
          skrywa. Cenię Go za to.
      • Gość: Krzysztof Re: Ziemkiewicz przegiął IP: 80.72.39.* 14.12.04, 14:38
        Dlaczego zaciera obraz? Może właśnie pozwala lepiej zrozumieć, jak do tego
        doszło? Zrozumieć - czyli w przyszłości być może zapobiec podobnej sytuacji.

A co do Hitlera - to, że nie było z nim wywiadów i że w ogóle faszyzm był w
        Niemczech przez 50 lat tematem tabu, wcale faszyzmu nie wykorzeniło. Może gdyby
        więcej o tym pisano, byłoby inaczej.
        • Gość: Jacek Re: Ziemkiewicz przegiął IP: *.mega.com.pl 14.12.04, 14:44
          Napisałeś
          Dlaczego zaciera obraz? Może właśnie pozwala lepiej zrozumieć, jak do tego
          doszło? Zrozumieć - czyli w przyszłości być może zapobiec podobnej sytuacji.

A ja myślę, że to pokazuje "widzicie, nic złego się nie stało i nie musicie się
          bać stanów wojennych, bo to dla waszego dobra".
    • Gość: Wiatr Brawo Panie Rafale. Kończmy z hipokryzją . IP: *.gdynia.mm.pl 14.12.04, 16:52
      Generał nie jest żadnym Konradem jest raczej tchórzem i zdrajcą sprawy
      narodowej. W imię interesów, pezetperowskiej elyty, okaleczył Polaków i
      zatrzymał pożyteczne przemiany na lata.
      Już dawno -wbrew Michnikowi- należało to wykrzyczeć w radio i w innych mediach.
      • Gość: anyab Re: Brawo Panie Rafale. Kończmy z hipokryzją . IP: *.kim.pl 14.12.04, 17:23
        Winy Michnika są wielkie, ale ust nikomu nie kneblował - trzeba było krzyczeć.
        Czemu nie złościsz się na starego Giertycha - ten to dopiero generała popierał.
    • franzmaurer Re: Ziemkiewicz przegiął 14.12.04, 17:10
      > Cenię p. Ziemkiewicza za wiedzę oraz cięty i dowcipny język, ale dziś
      > w "Poranku" zdecydowanie przegiął porównując Jaruzelskiego do Hitlera, a przy
      > okazji oskarżając "Wyborczą" o to, że przeprowadza z nim wywiad.

Że ludzie nie rozumieją czasem tekstu drukowanego to wiem, ale że nie rozumieją
      tego co się do nich mówi...
      A poza tym mnie też mdli n-ta laurka pani Torańskiej pokazująca "ludzką" twarz
      albo "wspominki" jakiegoś ubeka, kanalii czy innego czerwonego złamasa, który
      służył "przodującemu ustrojowi"
      • Gość: popkrybala Re: Ziemkiewicz przegiął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:28
        Ale pieprzycie. Ziemkiewicz przegioął, bo trzeba mieć jakieś poczucie
        proporcji. Tymczasem on porownując Jaruzela do Hitlera trywializuje zbrodnie
        tego drugiego. I nie jest to żadne objaśnianie sytuacji. Tego dziennikarz nie
        powinien robic, tym bardziej, gdy zaraz jednym tchem gloryfikuje pinocheta,
        który jest zbrodniarzem przeciwko ludzkosci. Ja rozumiem, że pinochet może byc
        dla niektórych dobry, a jego niewątpliwe zbrodnie usprtawiedliwione, tylko
        dlatego, że walczył z czerwonym, ale niech idiota tak myślący nie moralizuje mi
        przez radio. Wasze tu wyp[owiedzi świadczą, że macie już zrobioną wodę z
        mółzgów. Nie jesteście w stanie patrzeć na wydarzenia w odpowiedniej skali. A
        osobie, która tu ubolewała,,że w nimczech nie pisano sporo o hitlerze, życzę
        wszystkiego najlepszego.
        • franzmaurer Re: Ziemkiewicz przegiął 15.12.04, 09:01
          > Ale pieprzycie. Ziemkiewicz przegioął, bo trzeba mieć jakieś poczucie
          > proporcji. Tymczasem on porownując Jaruzela do Hitlera trywializuje zbrodnie
          > tego drugiego

Zrozum - IMHO Ziemkiewiczowi nie chodziło o porównanie Jaruzelskiego do Hitlera
          tylko o ciągłe dawanie przez "GW" okazji do wybielania się komunistycznym
          kanaliom, nazywanie Kiszczaka i innych UB'eków "ludźmi honoru".
          Chodzi o to co także podsumował Wildstein w felietonie
          www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041214/publicystyka/publicystyka_a_8.html
    • Gość: klip od tego sa dziennikarze IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 15.12.04, 23:22
      Podeslij im tasme klejaca to zaklejenia ust dziennikarzom niesfornym.
      • Gość: klip 'do' zamiast 'to' mialo byc n/t IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 15.12.04, 23:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka