Dodaj do ulubionych

żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC!

IP: 217.153.91.* 17.01.05, 14:59
Za Tok o'clock tęsknić nie będę, za BBC trochę tak...

Wg Pressserwis:
"Od lutego z ramówki radia Tok FM znika popołudniowe pasmo ”Tok o’clock”
prowadzone przez Marka Kondrata i znanych dziennikarzy. Powodem są
oszczędności oraz niezadowalające wyniki słuchalności.

- Pasmo nie przyniosło takich efektów, jakich się spodziewaliśmy. Względy
ekonomiczne miały także duże znaczenie w podjęciu tej decyzji – mówi Ewa
Wanat, redaktor naczelna stacji.

Od lutego program zastąpi pasmo (nie ma jeszcze nazwy) prowadzone przez Marka
Pyzę (przejdzie z warszawskiego Radia Kolor 103 FM) od 16 do 19.

To nie jedyna zmiana w Toku. Z ramówki znikają anglojęzyczne serwisy BBC World
Service (19-22). – Chcemy, by ramówka była spójna – mówi Wanat. W tym czasie
pojawi się powtórka poranka stacji i o godzinę wcześniej nadawane będą
wieczorne audycje, np. ”Studencka fala”."
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.chello.pl 17.01.05, 15:06
      No to fatalnie, Rybińskiego trzeba będzie sobie nagrać na tasmę do posłuchania
      w lepszych czasach.
    • Gość: słuchacz Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 15:11
      Jeśli radio jest tak stronnicze,to słuchalnść spada,p.Rybiński-uroczy
      gawędziarz ale po co taki stronniczy,p.Welman reprezentowała taką
      amatorszczyznę dziennikarską,najlepiej ramówkę sobotnio-niedzielną rozszeżcie
      na cały tydzień i będziecie TOP FM,nachalna propaganda ala "Agora" zraża
      słuchaczy którzy są ciekawi świata ale nie propagandy!!!!!!!!!!!
      • grzegorz-adam Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! 17.01.05, 15:22
        SZOK. Tak głupich posunięć stacji się nie spodziewałem.
        Pewnie Ważne Książki też znikną, Balkan teŻ...
        Rany Boskie kto decyduje o tym co się znajdzie w ramówce.
        Jestem w ciężkim szoku. Na forum odezwę się później jak mi przejdzie.
        CO Z PANEM MACIEJEM RYBIŃSKIM?????????????????????? ????????
        • Gość: aren Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.aster.pl 17.01.05, 15:25
          Co z Rybińskim????????????????????
    • Gość: Alek Victoria!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 15:37
      A ja się cieszę!!!

Mówiłem, że radio chyli się ku upadkowi!!!
      • Gość: manus Re: Victoria!!! IP: *.aster.pl 17.01.05, 16:35
        Nic sie nie chyli ku upadkowi. Natępuje koncentracja sił i środków na
        głównym kierunku t.zn. wybory parlamentarne. Nasi muszą mieć maksymalne
        wspracie "I TYLE" (tak ostatnio konczy swoje wypowiedzi większość polity
        kow lewicy") co ja niezmiennie odczytuję jako pwd....wójta.
      • Gość: Ble ble Re: Victoria!!! - ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 16:38
        I z czego tu się cieszyć? Owszem - było to do przewidzenia. W tym stanie
        stosunków własnościowych zawsze tak będzie. Po prostu biedowanie i wsłuchiwanie
        się w pomrukiwanie niezadowolonych współwłaścicieli. Prawdziwego radia z tego
        zrobić się nie da. Najwyżej lewacką szczekaczkę z pryszczatymi studentami na
        umowę zlecenie (z ominięciem płacenia składek do ZUSu).
        Trudno - klątwa Miki zaczyna działać. Okazuje się, że Laszuk jest niezniszczalna
        niczym Róża Luksemburg. A mister Janiszewski pewnie szykuje garnitur
        dyrektorski, he, he.
        Fatalnie, fatalnie.
        • Gość: YOU Re: Victoria!!! - ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:54
          Witam!
          O co chodzi z tą klątwą Pana Miki?? bo nie słyszałem
    • Gość: real Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.icpnet.pl 17.01.05, 16:41
      Całe szczęscie że codziennie Rybińskiego poczytać można w "Rzeczpospolitej"
      • Gość: Ela Jasińska Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: 172.16.3.* 17.01.05, 16:55
        Ble-ble a polipy wysmarkałeś ???
        • Gość: Fabrizio Kimono Jasińska zrobiłaś już spis dyżurek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 17:01
      • Gość: Radiorrysta Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 17:11
        To prawda - zostają ciekawe gazety i necik :-), a ciekawych rzeczy można
        szukać, się dowiadywać i przy dźwiękach muzyki - więc tylko trochę szkoda, że
        kończy się radyjko - a konkretnie ta żal Rybińskiego i BBC... )-:
        ps - jeszcze tylko czekam na zniknięcie Ziemkiewicza i wypadnie się zgodzić z
        w/wym. tezą o wyborach
        • pefendorf Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! 17.01.05, 17:19
          a ja w kazdej ankiecie preferencji radiowych zawsze wskazywalem TOK FM i audycje
          po 16.Szkoda , dla mnie to pasmo dopiero sie rozkrecalo...

Moze chociaz pozwola im w tym nowym pasmie jakies minutowe felietony mowic?
          Bardzo bym chcial.
    • Gość: f pyza z makiem? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 17.01.05, 17:45
      nie no, jasne, że się budzi jakiś żal.. żal za zmiany tak radykalne. odchodzą
      przyjemni popołudniowi gawędziarze, przychodzi dj (i myślę sobie od razu: toż
      to, zmienia się profil radia. .. mam nadzieję, że nie będę musiał szukać nowej
      stacji....!) ja tak naprawdę to mam dwa pytania:1. co będzie
      lecieć w nocy, skoro wszystko się przesuwa na wcześniejszą porę. pustka będzie,
      czy co? 2.jak ten didżejpyza (nie znam więc se pozwalam) sobie poradzi, przecież
      swoimi głosowymi strunami będzie musiał zastąpić całą orkiestrę, ..folkiestrę :)
      no, a za bbc to nie wybaczę. można było coś lepszego wymyśleć.
      było można,f
      • Gość: Ble ble Re: pyza z makiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 18:09
        Marek Pyza jest człowiekiem ze starego prawdziwego To FM. Był tam "pościgowcem",
        więc wypowiadał się mało, oprócz ostatniego okresu stacji na ul. Wspólnej. Razem
        z Igorkiem trafił do kataryny Kolor. Nie miałem ochoty na wsłuchiwanie się, czy
        robią jakieś postępy. Ale był dosyć rozsądny. Jednak nie znamy jego pomysłu na
        audycję. Kontaktu on air ze słuchaczami nie bedzie na 100%. Takiego ryzyka
        lewacy nie podejmą. Czyli pewnie Pyza będzie szykował jednominutowe michałki do
        wygłoszenia + zapowiedź pioseneczki + pioseneczka + zapowiedź wsteczna +
        michałek etc.
        Trzeba się będzie przerzucić na archiwalne audycje BBC w programie 3. I tak mam
        tam wielkie zaległości.
    • Gość: Jola Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.aster.pl 17.01.05, 18:27
      Wielką zaletą nowego Tok Fm była różnorodność fajfoklokowych gospodarzy, od
      Lizuta do Rybińskiego, każdy mógł znaleźć sobie coś bardziej lub mniej
      zbliżonego do swoich poglądów. Ja słuchałam wszystkich, bo jestem ciekawa
      różnych punków widzenia. Bardzo szkoda mi tego pasma, bo zaczynało się
      rozkręcać i miałam nadzieję, że kiedyś się przedłuży, powiedzmy o codzienny
      hyde park. Ale jako wierna i zahartowana słuchaczka TOK FM wiem, że w tym radiu
      niczego nie można być pewnym. Pewnego dnia "wyłączą ci prąd w środku dnia" i
      nie tylko nie będzie pana Rybińskiego, ale np. Poranka.
      Zabrali mi kiedyś Igorka, Dziaka, Ubunakuki, Czarnecką, Radzińską, Sobalę,
      Maruszeczko, Bugalskiego, już niczym nie mogą mnie zaskoczyć.
      • Gość: LukaszS Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.bci.net.pl 24.01.05, 18:24
        Jolu,
        Ale zrobilas mi przyjemnosc przypominajac te wszystkie nazwiska ludzi z
        inforadio i potem z tokfm. Filip (?) Ubunakuki... zawsze podejrzewalem, ze to
        byl Polak, ktory udawal, ze robi bledy jezykowe. Ania Maruszeczko, eh
        wspomnienia mnie dopadly. A taki zapalczywy facet Oginski, przeciez specjalnie
        przstawilem caly swoj dzien, zeby go sluchac - kim on byl? i co teraz robi.
        Brutalnie ujrzalem ile to lat juz minelo. Tez slucham ich od poczatku i z
        zalem obserwuje jak wygrywa kasa. M.Rybinski pisuje tez od wielu lat w
        piatkowym Dzienniku Polskim - przyjemna prowincjonalna gazeta. W piatki jest
        tam kilka naprawde dobrych felietonow (www.dziennik.krakow.pl).
        Pozdrawiam z Krakowa, Lukasz
        • Gość: Jacek Re: Do LukaszaS IP: *.mega.com.pl 25.01.05, 10:18
          Info o Ogińskim znajdziesz na str.6 Forum "Waldemar Ogiński,Jacek Sobala,Igor
          Sokołowski" wypowiedź Jacka 10.12.2004. Dodam też, że Philip Ubunaququi (wiem,
          bo mam jego autograf na T-shircie) to nie kto inny a Horczyczak prezentujący
          obecnie na polsacie prognozę pogody. Pozdrawiam
          • Gość: kasia Naprawdę to Horczyczak? Ale numer!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:30
            Jezu, uwielbiałam rano Ogińskiego. Burzył krew na dobry początek dnia :)))
            Poranka w obecnym wydaniu nie da się słuchać, więc jestem zmuszona odbierać b
            inne stacje. Szkoda...
            • Gość: Jacek Re: Naprawdę to Horczyczak? Ale numer!!!!!!!!!!!! IP: *.mega.com.pl 25.01.05, 11:38
              Tak, na pewno. W ostatniej swojej audycji prowadzonej wraz z Ogińskim przyznał
              się do "numeru". Pzdr
    • Gość: anyab Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.zax.pl / *.kim.pl 17.01.05, 18:41
      Rybiński za Paradowską do poranka.
      • Gość: Preslaw Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.05, 20:38
        No, to byłby wręcz pomysł genialny, ale przecież wiadomo, że tak się nie
        stanie. Dziwi mnie wyżej napisany post, że Rybiński był stronniczy. Trudno
        znależć bardziej wyważonego dzienikarza od niego. Stronniczy to jest
        Ziemkiewicz, ale ja akurat, niezależnie od tej stronniczości go lubię. W
        niemiły dla mnie spoób stronniczy jest Żakowski. Jeśli chodzi o TOK OCLOCK, to
        nie dziwię się, że nie cieszyła się słuchalnością, bo za wyjątkiem Rybińskiego
        czas trwania audycji jej autorzy nie za bardzo potrafili wykorzystać i w
        konsekwencji zaczynali nużyć. BBC powinno być, ale w godzianch nieco
        późniejszych. Ciekawe co zaprezentuje ten nowy... jak mu tam Pyza. Z radia
        Kolor? Coś mnie nie zachęca.
        • Gość: dido Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:22
          To mówicie, że kiedy pani Wanat odchodzi z radia??
      • Gość: jan Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.chello.pl 17.01.05, 21:36
        To byłaby dla niego tortura, wstawać o 4 -ej rano. Szkoda człowieka!
      • Gość: YOU Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:01
        Zgadzam się !!! " Rybiński za Paradowską do poranka."
      • Gość: Thompson Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: 217.149.244.* 25.01.05, 16:56
        Pomysł świetny ale niestety pewnie nie zostanie zrealizowany :(
    • Gość: słuchacz Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:39
      mam nadzieję , że jeszcze troche i wrócimy do dawnego ( starego ) TOKU
      • Gość: postman Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:30
        dla wszystkich bedzie z korzyscia, jesli to red.naczelna wanat jako pierwsza
        opusci to radio. i zastapi ja ktos kompetentny... swoja droga ta pani musi miec
        niezle "plecy"....
    • andrzejszewczyk Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! 21.01.05, 20:47
      Otóż życzyłbym sobie, żeby droga 'z pracy' była tak samo przyjemna jak 'do
      pracy', kiedy to 'Poranek...' pozwala właściwie rozpocząć dzień. Zatem idea,
      żeby audycja pokroju 'Poranka...' nadawana była wieczorem jest świetna. Ale
      powtórka poranka wieczorem???

Czy rynek ma zawsze rację?
      • law_and_justice Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! 22.01.05, 00:52
        Ja za to już wogóle nie posłucham "Poranka". Wcyhodzę rano, wracam o 21.
        Zostawała mi powtórka o północy...
        Mam pytanie do właścicieli radia: czy Wy naprawdę spodziewaliście się wysokiej
        słuchalności ? To ma być radio dla ludzi myślących, czy kolejna masówka ? Jedno
        z dwóch - trzeba wybrać. Ogół woli słuchać kiczowatej muzyczki z eremefa, a nie
        głowić się nad np. debatami, jakie były prowadzone na antenie Inforadio/starego
        TokFM.
    • Gość: Giovanka Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:22
      Studencka fala to dopiero żenada, wstyd przyznać się do bycia studentem/tką. Ale
      ich jakoś nikt nie wycina z ramówki...A szkoda....
    • Gość: zaba73 Re: żegnaj Tok o'clock, bye-bye BBC! :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:17
      A mi jest smutno z tego powodu - tok o'clock wspaniałe audycje, madre i duzo
      mozna sie było z nich dowiedzieć - chyba tytuł wg mnie powinien brzmieć zegnaj
      tok fm ide szukac stacji do których przejdzie Mikołaj lizut i inni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka