Dodaj do ulubionych

Radiowa Trójka

18.01.05, 15:28
Co sądzicie o tej szacownej(?) rozgłośni w ostatnim czasie? Mnie szczerze
ostatnio trafia szlag, zwłaszcza jak słucham infantylnych pseudodowcipów
Nieźwiedzia i debilnych wynurzeń Rokosa (z jakiej dziury go wyciągnęli).
Dzisiaj miałem ochotę skrócić sobie męki i wrzucić radio do wanny, kiedy
znowu dziś bredził od rzeczy. A co Wy o tym myslicie? A może już nikt oprócz
mnie nie słucha tej stacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: ptomp Re: Radiowa Trójka IP: *.crowley.pl 18.01.05, 15:44
      O rany, słucham, ale tylko z przyzwyczajenia. Sieczkę taką samą nadają jak w
      zetkach, rmfkach i innych tego typu, włączysz - nie odróżnisz
      Bo to jest kretyńska polityka "zwiększania słuchalności", w efekcie której
      słuchalność spada, bo starzy słuchacze rezygnują, a potencjalni nowi mają już
      sieczkę gdzie indziej
      Kaczka wróć!
      • ameagaru Re: Radiowa Trójka 18.01.05, 16:07
        Teraz odróżniam "3" jedeynie po tym ze nadaja na dwoch bliskich
        czestotliwosciach 99,7 i 100,8 FM. Jak krecac galka zlapie to samo za chwile to
        wiem ze to trojka
        • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:19
          Może nie słuchasz uważnie ?
      • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:17
        Słuchalność rośnie, a potencjalni Inni też płacą abonament.
      • Gość: Andre Re: Radiowa Trójka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:31
        Od bardzo dawna nie slucham sa bardzo slabi muzycznie i tekstowo dla
        mnie to takie blotko bez ideowe Sucham radio plus muzyka przyjemna dla
        mnie tylko w niedziele wkraczaja czarni ze swimi dziwadztwami to
        puszczam plyte ,, Wilkow i sie uspakajam
      • bragiel Re: Radiowa Trójka 29.01.05, 11:49
        Nie zgodzę się z Tobą.Słuchalnośc Trójki jest bodaj najwyzsza od 10 lat.Trójka
        ma teraz wielu młodych słuchaczy ,których przyciągnął do niej hip hop,którego
        ja osobiscie nie trawie-ale akceptuje jego obecność w Trójce.
    • grruby Re: Radiowa Trójka 18.01.05, 15:57
      Szacowny to był Program III Polskiego Radia. Trujka to typowa komercja i nic
      więcej. I tyle. Nie chcąc szargać sobie zdrowia przestałem słuchać tej
      rozgłośni. No i nie wiem dlaczego umieściłe(a)ś ten post na tym forum, nad
      trujką można tylko siąść i płakać, a to jest przecież forum humorum. Pozdrawiam
      • Gość: ptomp Re: Radiowa Trójka IP: *.crowley.pl 18.01.05, 16:01
        no właśnie dlatego, ameagaru włącza trójkę, dołuje się i wskakuje na FH humor
        sobie poprawić
        Amea! Nie daj się zreprymować!
      • nie_ma_takiego_numeru Re: Radiowa Trójka 18.01.05, 16:01
        grruby napisał:
        > No i nie wiem dlaczego umieściłe(a)ś ten post na tym forum,

zawołanie: "Kaczko wróć!" ptompa, to oczywista aluzja do niedawnego ataku kur i
        kurczaków na to forum...
        • Gość: ptomp Re: Radiowa Trójka IP: *.crowley.pl 18.01.05, 16:04
          Kaczkowski ponoć czasem się pojawia, ale ja nie trafiam... :(((
          • ameagaru Re: Radiowa Trójka 18.01.05, 16:08
            w czwartki o polnocy i niedziele 21:00
            • Gość: ptomp Re: Radiowa Trójka IP: *.crowley.pl 18.01.05, 16:15
              Bóg zapłać
              • gixera Re: Radiowa Trójka 18.01.05, 16:53
                Ja slucham Eski. W kolko leci to samo, ale nie narzekam, bo rano z Pawelca
                mozna sie niezle posmiac:-)
          • xxx131 Re: Radiowa Trójka 18.01.05, 17:12
            widac ze niezly z ciebie sluchacz :)))
            jesli chodzi o ranne i popoludniowe audycje to sa kiepskie ale tak lepsze eremefy i radio bzdety....
            a za to audycje o 18-02 to niebo-ziemia jak sie porownuje sie stacje komercyjne...
            • ameagaru Re: Radiowa Trójka 18.01.05, 21:17
              Ja moge sluchac trojki tylko w godz 12-13; 16-09
              • xxx131 Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 13:14
                to sie wcale nie dziwie......
              • tekisk Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 16:42
                Ja , identycznie jak Ty , mogę słuchać Trójki , tylko w tych godzinach .
                Reszta - moło interesująca ( chyba , że zastępstwo ma Marcin Łukawski ) .
            • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:20
              Nie obrażaj Innych, cwaniaczku...
              • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 18:01
                to do xxx131
      • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:18
        Nie słyszałeś widać komercyjnej stacji radiowej.
    • Gość: Pawlo Co nam zostalo z tamtych lat? IP: *.access.telenet.be 18.01.05, 21:22
      Ech, drzewiej to byla TROJKA!. Strojac odbiornik nie patrzylo sie na skale,
      tylko wybieralo sie na sluch, przewaznie bezblednie. Teraz to juz tylko
      inercja... Chociaz stare klimaty mozna poczuc w nocnych audycjach, no ale kto
      moze sluchac radia w nocy. Chyba tylko nocny stroz, albo milioner. Wierze, ze
      wahadlo kiedys odda i bedziemy mogli sie radowac sztuka pod nazwa Trojka.
      pozdrawiam
      • ameagaru Re: Co nam zostalo z tamtych lat? 18.01.05, 21:27
        Tylko czy dozyjemy? moze nasze dzieci
        _______
        ks.proboszcz
        • Gość: mondokane Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: 213.25.22.* 19.01.05, 00:42
          Ja niedawno swoja opinie wyrazilem: w Trujce panuje dyktatura ciemniakow. Jak
          sie pomysli czym byla Trojka przed nastaniem aktualnego Derektora, to po prostu
          chce sie plakac. Zmarnowane dobro kultury. Ja mieszkam w Krakowie i mam do
          dyspozycji Radio Jazz, ktore jest na dosc dobrym poziomie (nawet b. dobrym),
          ale jak sobie pomysle, ze ludzie z innych miast maja do dyspozycji tylko
          Trujke, to chcialbym tego Derektora umoczyc w pisuarze jego wlasnej czaszki.
          • Gość: Lesiek Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: 80.51.231.* 19.01.05, 09:03
            > Ja niedawno swoja opinie wyrazilem: w Trujce panuje dyktatura ciemniakow. Jak
            > sie pomysli czym byla Trojka przed nastaniem aktualnego Derektora, to po
            prostu chce sie plakac.

Ja tylko dla ścisłości historycznej przypomnę, że psucie Trójki zepsuło się za
            poprzedniego dyrektora.
            • Gość: astat Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 09:31
              Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> > Ja niedawno swoja opinie wyrazilem: w Trujce panuje dyktatura ciemniakow.
              > Jak
              > > sie pomysli czym byla Trojka przed nastaniem aktualnego Derektora, to po
              > prostu chce sie plakac.
              >
              > Ja tylko dla ścisłości historycznej przypomnę, że psucie Trójki zepsuło się
              za
              > poprzedniego dyrektora.

A ja dla odmiany ciemniaków będe bronić, manniaki ciemniaki chlubią się swoją
              nazwą i są dumne z bycia ciemniakami, wychodzimy po ciemku do słuchania radia i
              proszę tych innych od dyktatury do nas nie mieszać:)))
          • Gość: air Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:23
            Zachowujesz się jak zwykły cham !
            • Gość: air Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:58
              to Broń Boże nie do Astat, tylko do mondokane
              • Gość: mondokane Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: 213.25.22.* 20.01.05, 19:41
                Wiesz co, juz wole byc nazwany chamem, niz zniszczyc cos, co bylo wartoscia dla
                wielu tysiecy ludzi.
                Wole byc chamem, niz tworca jedynego w swoim rodzaju pojecia "cegly slownej".
                Dla tych, ktorzy nie pamietaja, przypominam, ze tak pan Derektor nazwal audycje
                slowne, gdzie dialog trwa dluzej niz 3,5 minuty bez przerwy. Dlaczego 3,5
                minuty? Bo wg pana Derektora, czlowiek nie moze utrzymac uwagi dluzej niz ten
                osobliwy okres czasu. Przy owocach takiego geniuszu to ja nie jestem cham, ja
                jestem maly popiskujacy misio z gumy.
                • Gość: air Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: *.aster.pl 20.01.05, 22:02
                  Skoro wolisz, to oczywiście bardzo proszę; ale zostałeś tak nazwany za swoją
                  reakcję na wypowiedź Osoby, która stwierdziła, że woli Eskę. Woli, to woli. Ma
                  swoje powody, radości i nie będziesz Jej piętnował. Nie wiesz kim jest, nie
                  wiesz co zrobiła w życiu, nie wiesz jaką rolę pełni radio w Jej życiu...
                  Pewnie ani większą, ani mniejszą niż w Twoim.
                  • Gość: mondokane Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: 213.25.22.* 20.01.05, 23:10
                    Hej, to jakies nieporozumienie! Myślałem, że nazwał(e/a)ś mnie chamem za to, że Derektora chciałem moczyć w pisuarze. Mój w ogóle post nie odnosił się do Osoby, która woli Eskę.
                    • Gość: air Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: *.aster.pl 20.01.05, 23:14
                      Faktycznie, to nieporozumienie. To za pisuar...Dobrze, że zauważyłeś.
            • Gość: ferromore Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:56
              Wiesz, za to z Twoich komentarzy bije kultura aż miło!
              Tiaaaaa
      • Gość: air Re: Co nam zostalo z tamtych lat? IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:22
        Drzewiej były: Program1, Program2, Program3, Program...żadnej konkurencji.
    • fogelka Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 10:56
      Już dawno przerzuciłam się na 1 polskiego radia. Nie mam ochoty wysłuchiwac
      pana Rokosa, Kostrzewy itp. którzy dj-ują z niby entuzjazmem, radością i
      typową formułką dla zety, eski, kolor, rmf itp.Wolę poprawną, ładną
      polszczyznę, publicystykę, literaturę, rozmowy ze słuchaczami, teatr polskiego
      radia. To co reprezentuje Trójka to teraz chłam jak we wszystkich innych
      rozgołśniach (oprócz 1 i radia bis). A pomyśleć, że kiedyś to było takie fajne
      radio i słuchało się go u nas w domu od zawsze z pololenia na pokolenie.
      • Gość: kokoa Re: Radiowa Trójka IP: 83.238.200.* 19.01.05, 11:23
        PR2 też nie jest złe.
      • Gość: Muzykalny Detektyw Radiowa Trójka IP: *.postinfo.com.pl 19.01.05, 11:26
        > A pomyśleć, że kiedyś to było takie fajne radio i słuchało się go u nas w
        domu od zawsze z pokolenia na pokolenie.

Było... :'(

Teraz chłam i sieczka dla targetu. Szkoda czasu, no za wyjątkiem paru nocnych
        godzin i oczywiście "Powtórki z rozrywki".
        Też polecam Program I i Jazz Radio :-)
    • Gość: seven Re: Radiowa Trójka IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 11:52
      taak, ja tez slucham czesto trojki z 'przyzwyczajenia', ale coraz czesciej np jak jest rokos,
      orzech to puszczam sobie jakas plyte.. nie ma na co przelaczyc, a ulomnych ludzi nie mam
      ochoty sluchac. popoludniowe, wieczorne, nocne audycje w dni powszednie bywaja rozne,
      generalnie nie wsluchuje sie w nie, ale lubie jak leca w tle... za to kompletna porazka jest dla
      mnie niedziela... po od rana do 20 albo 21 po prostu NIE DA sie sluchac.... co do 'starej' trojki to
      juz duzo nie pamietam, wiem, ze mi sie podobalo, ale od tego czasu minal kawal mojego zycia,
      pamietam ze brakowalo mi potrojmy o sporcie:) teraz spokojnie mogloby to byc zamiast
      bzdurnego 'mezczyzni nie klamia' w niedziele albo kamela w sobote
    • Gość: Andaluz Re: Radiowa Trójka IP: *.fwfin.fwc.com 19.01.05, 12:43
      Dla mnie swiadectwem upadku Trujki jest piatkowa lista przebojow. Na dalszych
      pozycjach mozna znalezc cos ciekawego ale utwory z pierwszej 20 to po prostu
      DNO, ktore rownie dobrze mogloby znalezc sie na kazdej innej liscie.
      Muzyka dryfuje w kierunku kiczu pospolitego a wielu redaktorow juz tam dotarlo.

Przykro to stwierdzic ale to radio stalo sie niebezpieczne dla swoich sluchaczy
      poniewaz sluchajac wielu audycji mozna po prostu zglupiec.

P.S. A z Panem Kamelem to przegieli.
      • greg_f Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 12:57
        > Dla mnie swiadectwem upadku Trujki jest piatkowa lista przebojow. Na dalszych
        > pozycjach mozna znalezc cos ciekawego ale utwory z pierwszej 20 to po prostu
        > DNO, ktore rownie dobrze mogloby znalezc sie na kazdej innej liscie.

No, ja myślę, że z samą Listą aż tak źle jeszcze nie jest:

Notowanie 1198 (14.01.2005):
        2. Życie to surfing - Myslovitz
        4. The Love Of Richard Nixon - Manic Street Preachers
        5. Do kołyski - Dżem
        6. Tak mówi pismo - Raz Dwa Trzy
        7. Sometimes You Can't Make It On Your Own - U2
        9. Amerika - Rammstein
        10. Vertigo - U2
        11. Bitter Sweet - Apocalyptica
        12. List do XX - TSA
        13. Get Out - Archive
        14. Młynek Kawowy (nie mam dostępu do wszystkich rozgłośni w Polsce, ale idę o
        zakład, że nie ma tego na żadnej innej liście przebojów)
        17. Boulevard of Broken Dreams - Green Day
        19. Polska płonie - Kazik
    • tanczacy.z.myslami Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 12:53
      Co sądzicie?
      Kaczkowski wróć o normalnych godzinach! Wałkuski wróć! Mann wróć! Niedźwiedź -
      przypomnij sobie wreszcie czasy, gdy na Liście bywali AC/DC, Depeche Mode,
      Jarre, MadeInPoland czyli pełne spektrum. Strzyczkowski i Baron - zostańcie!
      Reszta - eeee :((

Zacząłem słuchać Trójki kiedy to jeszcze był Radiokurier (o godz.17.30? nie
      pamiętam dokładnie, tyle lat...) Zawsze mocną stroną Trójki były audycje
      tematyczne - muzyczne, Klub Trójki itp. oraz redaktorzy prowadzący programy
      poranne i popołudniowe: wcielenia kultury osobistej, obiektywizmu i poczucia
      humoru (Wałku wróć z tej hameryki...) Żadnego "tykania" się ze słuchaczami. A w
      tematycznych każdy znalazł cos dla siebie i prawdę mówiąc ustawiał swój
      harmonogram dnia pod ich kątem (ach te gonitwy ze szkoły, żeby zdążyć na godz.
      13.10. na "Powtórkę z rozrywki"...)
      Teraz muzycznie - dno, z wyjątkiem niektórych audycji muzycznych (niezawodny
      Minimax), ale np. kilkugodzinne smucenie Niedźwiedzia w sobotnie popołudnie albo
      jazzowe (?) produkcje Kydryńskiego w niedzielę to za dużo jak dla mnie.
      Przestawiam się wtedy na Rock Radio Mazowsze albo na Radio Facet, o przepraszam,
      Radio-94 (piszę z Warszawy).
      A produkcje słowne - rano i po południo jeszcze w porządku, Piotr Baron trzyma
      klasę, Kuba Strzyczkowski też, ale te audycje - wypełniacze czasu między
      wiadomościami nie za bardzo się nadają do słuchania. I te SMS-owe konkursy...
      Trójka nigdy nie musiała materialnie zachęcać do słuchania jej!

Trójka WYCHOWYWAŁA! Trójka NIE BYŁA DLA KAŻDEGO! I niech ta Trójka wróci! Niech
      sobie Eska, RMF, Zet, Nowe Radio Wawa będą "dla każdego", czyli: kilkanaście
      mdłych piosenek powtarzanych bez umiaru + co chwila "Wyslij SMS". TRÓJKO BĄDŹ
      ZNÓW TAKA JAKA BYŁAŚ W NAJLEPSZYCH CZASACH! NIE BĄDŻ "TRUJKĄ"!
      • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:25
        Dla Wybranych...Oczywiście :) To nie sekta, tylko medium.
        • tanczacy.z.myslami Trójka - nie sekta ino elita :) (kiedyś) 20.01.05, 09:04
          Nie strasz sektami :)
          A może - nisza? A może - spytam z przymrużeniem oka - elita?
          Bo słuchacz, który chce i potrafi wysłuchać w skupieniu dłuższej audycji gadanej
          na powazny temat, nie przerywanej durną muzyczką i/lub reklamami, albo taki,
          który w ciągu godziny usłyszy różne rodzaje muzyczki w radiu (rock, pop, metal,
          czy różne mieszanki) i nie zacznie od razu przestawiać na inną stację - ma
          ciężkie życie. Tacy słuchacze potrzebują takich stacji, jak dawna Trójka, jak
          teraz np. RMF Classic (wyłącznie muzyka klasyczna i filmowa). A więc dawna
          Trójka w dzisiejszych czasach byłaby radiem niszowym? I dobrze!!!
      • sigrid.storrada Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 20:00
        tanczacy.z.myslami napisał:

> Co sądzicie?
        > Kaczkowski wróć o normalnych godzinach! Wałkuski wróć! Mann wróć! Niedźwiedź -
        > przypomnij sobie wreszcie czasy, gdy na Liście bywali AC/DC, Depeche Mode,
        > Jarre, MadeInPoland czyli pełne spektrum. Strzyczkowski i Baron - zostańcie!
        > Reszta - eeee :((

Zgadzam się!!

> Zacząłem słuchać Trójki kiedy to jeszcze był Radiokurier (o godz.17.30? nie
        > pamiętam dokładnie, tyle lat...) Zawsze mocną stroną Trójki były audycje
        > tematyczne - muzyczne, Klub Trójki itp. oraz redaktorzy prowadzący programy
        > poranne i popołudniowe: wcielenia kultury osobistej, obiektywizmu i poczucia
        > humoru (Wałku wróć z tej hameryki...) Żadnego "tykania" się ze słuchaczami.

Ja tak dlugo nie slucham, ale fakt - teraz rzadko zdarzają się rozmowy na
        antenie nieprzerywane piosenkami ( teraz zaproszonym gościom przerywa się w
        środku zdania "przepraszam, teraz zagramy" - to mnie denerwuje)

> Teraz muzycznie - dno, z wyjątkiem niektórych audycji muzycznych (niezawodny
        > Minimax), ale np. kilkugodzinne smucenie Niedźwiedzia w sobotnie popołudnie
        alb
        > o
        > jazzowe (?) produkcje Kydryńskiego w niedzielę to za dużo jak dla mnie.

Kydryńskiego i Niedźwiedzia jeszcze jakoś wytrzymuję, ale nie do wytrzymania
        jest nadawanie tych samych - marnych- w kólko. Mam wrażenie że w ciągu kilku
        godzin audycji porannych i popoludniowych grają okolo 20 tych samych piosenek.

TRÓJKO BĄDŹ
        > ZNÓW TAKA JAKA BYŁAŚ W NAJLEPSZYCH CZASACH! NIE BĄDŻ "TRUJKĄ"!
        zgadzam się!

A tak poza tym: tanczacy.z.myslami - świetny masz nick!
        • tanczacy.z.myslami Re: Radiowa Trójka 20.01.05, 09:11
          To dorzucę jeszcze jeden grzech nowej Trójki: muzyka w tle wiadomości oraz
          audycji gadanych

sigrid.storrada napisała:
          > Ja tak dlugo nie slucham, ale fakt - teraz rzadko zdarzają się rozmowy na
          > antenie nieprzerywane piosenkami ( teraz zaproszonym gościom przerywa się w
          > środku zdania "przepraszam, teraz zagramy" - to mnie denerwuje)

Ostatnio przed godz. 18.00 była rozmowa o katastrofie w Azji i możliwościach
          wysłania pomocy z Polski. Nie przerywano im muzyczką, jak to pisałaś, ale...
          Panowie rozmawiali przecież na temat poważny i smutny, ale co w tle? Oczywiście
          brzęczenie takie jak "pod" wiadomościami. Specjalnie pogłośniłem radio, bo
          myślałem, że mi się zdaje. Zrobiło mi się wtedy normalnie przykro. Bo słuchanie
          o ponad 200 000 ofiar z muzyczką w tle, czy to w wiadomościach czy innej audycji
          mi nie odpowiada!!!

> A tak poza tym: tanczacy.z.myslami - świetny masz nick!
          A bo czasami takie kłębowisko w głowie...
      • maatti Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 22:27
        Tak... Manniak Niedzielny to była jedna z moich ulubionych audycji w niedzielę
        od 11 - 13, a potem tego samego dnia o 22:00 "Nasz Parnas" i "Kluby 3" te
        prawdziwe długie i ranking reportaży, też w niedzielę, to był dobry dzień do
        słuchania, po całym tygodniu, o reszcie dobrych nawet nie wspominam ehhh... a
        Mann jest tyle że o północy z wtorku na środę...
        p. s. Kydryński jest o niebo lepszy ze swoją ofertą od Rokosa, Kamela i
        Kostrzewy razem wziętych...
        • Gość: jezowka Re: Radiowa Trójka IP: 62.29.248.* 20.01.05, 09:28
          Gdybyż tylko Kydryński grał, a nie mówił... tak chrzani chwilami, ze sie
          sluchać go nie da... ale gra rzeczywiście super.

--
          I can see lights in a distance...
          • maatti Re: Radiowa Trójka 20.01.05, 13:05
            No tak może czasem mówi za dużo, ale wolę jego chrzanienie od wyżej wymienionych
            panów prezenterów...
    • taivas Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 13:19
      co do Rokosa to sie zgadzam
      do Niedźwiedzia - nie, ale raczej z sentymentu do Redaktora Marka
      Trójki juz nie słucham, niestety
      słucham PiN-u, choc i tu zdarzaja sie lapsusy jezykowe

• Gość: Klikacz Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 13:49
      trujka - jest zarządzana w tej chwili przez idiotów z partyjnego nadania .To
      oni odpowiadają za teraźniejszy kształt.
      • nasza_maggie Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 14:12
        kaczkowski - tak
        strzyczkowski - tak
        PR1 - tak
        BIS - tak
        PIN - tak
        TOK - czasem tak :)
        Rock radio mazowsze - chętnie :)

Ogólnie zgadzam się z powyższymi opiniami. Trujka już nie wychowuje. Teraz
        wygląda jak podstarzała Pani która robi się na nastolatkę. Z tragicznym
        skutkiem. A kiedyś to była kobieta z klasą:)

pozdrowienia dla wszystkich!
        Maggie:)
        • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:29
          A dlaczego nie mężczyzna ;)
      • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:28
        Te Osoby zarabiają pięniądze, po to aby Trójka była firmą rentowną.
        • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:57
          to było do Klikacza
        • Gość: Edekzfabrykikredek żałosny upadek Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 18:14
          jeśli zarabiają to jakim prawem żądają od obywateli płacenia abonamentu ???
          • Gość: air Re: żałosny upadek Trójki IP: *.aster.pl 19.01.05, 19:24
            Podstawą prawną jest Ustawa o Radiofonii i Telewizji.
            • Gość: Edekzfabrykikredek żałosny upadek Trójki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 22:17
              W tej ustawie jest także o zadaniach mediów publicznych jak niektórzy mówią
              tzw. misji. Jeśli mam płacić za taką misję jaką realizują derektorzy z
              Myśliwieckiej to wole radio wyrzucic na śmietnik.
    • Gość: Lecho Re: Radiowa Trójka IP: *.teleton.pl 19.01.05, 14:49
      Ja zacząłem słuchać i uczyć się muzyki od PR III w 1975 roku. Ależ to były
      czasy w muzyce..., a jakie w PR III..., tylko pozazdrościć. Od kilku lat robię
      to od przypadku do przypadku, wolę PR II, PR I i RMF Classic . Powody
      podaliście już powyżej więc nie będę utyskiwał nad skundleniem ukochanej
      niegdyś częstotliwości. Jeśli zmusza się ludzi do słuchania dobrej muzy tylko
      po 23-ciej, a audycje słowne, literackie, że nie wspomnę o nieodżałowanych
      teatrzykach i kabaretach są w większości na kiepskim poziomie - to ja dziekuję,
      wolę zachować wspomnienia. A w Szczecinie słucham nowej muzy wyłącznie w Radio
      ABC, jest w sieci, spróbujcie.
      • Gość: Preslaw Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:09
        Ucieszyłeś mnie, że radio ABC jest w sieci, bo kiedy bywam u przyjaciół w
        Szczecinie zawsze włączam to radio. Mieszkając we Wrocławiu nie ma na to szans,
        więc skoro jest w sieci, to już szansę mam.
        Co do Trójki to powiem tyle, że najdziwniejsze w tym wszytskim jest to, że ja
        jeszcze nie spotkałem osobiście człowieka chodzącego po tej ziemi, któremu
        naprawdę podobały by się zmiany w Trójce. Starzy słuchacze prztżywają upadek
        Trójki i chcą dawnego radia, nowych nie znam. Pewnie są tak młodzi, że już bym
        nie znalał z nimi wspólnego języka. Bradzo pobało mi się to porónanie do
        starszej kobiety, która robi się na nastolatkę. Trafne. Ale słuchalność im
        wzrosła i nic kierownictwa Trójki i Polskiego radia nie odciągnie od
        akatualnegio profilu
        • Gość: były_słuchacz I komu to przeszkadzało? IP: 212.191.169.* 19.01.05, 17:06
          Na kursach w Moskwie tak kazali?
          Jak rozmawiam ze znajomymi, to wszyscy z żalem wspominają. Z drugiej strony,
          nie moge za cholerę spotkać nikogo, komu by sie dzisiejsza trujka podobała. To
          na kim ono do k... nędzy te badania robią, co to niby ta "słuchalność" tak
          świetnie wypada?
          Popołudniowe "Zapraszamy do Trójki", "Puls Trójki", pogawędki Wałka i Kuby ze
          słuchacz(k)ami - jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to WTEDY stacja była
          sluchana i kochana. A o tych "zmian na lepsze" trwa tylko zjazd w dół.
          • Gość: air Re: I komu to przeszkadzało? IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:32
            Biedaku...Coś Cię chyba prześladuje :))))
      • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:30
        Jaka piękna reklama :))))) Jeszcze lepsza od podnoszenia wątku przez Agorę :)
        • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:57
          to było do Lecho
    • rufin_r Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 16:09
      ja krociutko. nie mam czasu, nie czytalem komentarzy, zrobie to pozniej. w
      kwestii tematu: przestalem sluchac dawno temu. nie ma sensu. pozdr
    • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:15
      A może ktoś jeszcze oprócz Ciebie nie robi innych rzeczy ?
      • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 19.01.05, 17:55
        to było do pierwszego postu ameagaru
        • kuala_lumpur Re: Radiowa Trójka 19.01.05, 22:10
          Air, czego ty bronisz? Trujki? Chcesz powiedzieć ludziom, że jednak to jest
          wspaniałe radio?
          Milion razy na tym forum Lesiek, Ian, Kosiak i inni pokazywali jak upadła ta
          stacja... Jej obecny poziom widać choćby po tym, że nie zależy jej na kontakcie
          ze słuchaczami: zlikwidowano rozmowy na żywo + brak forum na stronie trujki.
          Jak ktoś tu kiedyś napisał "[Trujka] to gliglanie publiki i smsowe konkursy... A
          poszli won!"
    • Gość: ech... Re: Radiowa Trójka IP: *.54.43.229.tisdip.tiscali.de 19.01.05, 20:18
      a po co 368 watek na ten sam temat ? Poczytajcie sobie archiwum jak sie wam
      nudzi :)
      • Gość: kredka Re: Radiowa Trójka IP: *.acn.waw.pl 19.01.05, 23:57
        ejj, racja. Ja do niedawna sobie "dzieci wiedzą lepiej" lubiłam posłuchać, ale
        nawet to mielą w kółko bez końca. Puszczają kilka razy to samo, tematy się
        powtarzają, a i tak wszystko sprowadza się do jednego, że tata to zarabia forse
        i ma cieżkie życie a mama to siedzi w domu i lula dzieci. Smutne.
    • Gość: gerdzia1 Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:27
      co tu dużo pisać, trójki nie da się teraz odróżnić od komercyjnych stacji z
      kilkoma bardzo ale to bardzo nielicznymi wyjątkami:( smutne to, wychowałam sie
      na niej i właśnie to mnie najbardziej boli i jeszcze te brednie o płaceniu
      abonamentu. Za co niby mamy płacić za Kamela i Rokosa????żenada:(
    • trollllll Re: Radiowa Trójka 20.01.05, 11:27
      Taki "trynd" mamy w kraju teraz, aby społeczeństwu robić wodę z mózgu. Nowa
      trujka pod rządami ekipy dyletantów posprowadzała do siebie niespełnionych dj-ów
      i razem tworzą wspaniały, jak na swoje możliwości, zespół. Dyktatura ciemniaków
      i medialnych matołów.
    • Gość: MArCello Re: Radiowa Trójka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:44
      > znowu dziś bredził od rzeczy. A co Wy o tym myslicie? A może już nikt oprócz
      > mnie nie słucha tej stacji?

Co jakieś trzy miesiące nachodzi mnie pokusa, żeby sprawdzić co tam w trUjce (a
      może już znowu w Trójce)...i niestety zawsze trawię na jakieś brednie.
      Właściwie powinienem już wiedzieć czym kończy się wsadzanie łapy do ognia - z
      sentymentu do PR3 to robię. Ale niestety w trUjce bez zmian...
    • dzidzia_bojowa Re: Radiowa Trójka 20.01.05, 13:51
      Skoro tak dobrze wiecie co w Trójce się dzieje, to jednak jej słuchacie! No bo
      skąd wiedzielibyście,że to kaszana? A ja uważam, że mimo komercyjnych ciągot, i
      tak jest lepsza niż te wszystkie zetki, eski, eremefy. I już!
      • trollllll Re: Radiowa Trójka 20.01.05, 14:03
        dzidzia_bojowa napisała:

> A ja uważam, że mimo komercyjnych ciągot, i
        > tak jest lepsza niż te wszystkie zetki, eski, eremefy. I już!

Kiedyś była DUŻO LEPSZA. Teraz można powiedzieć, że jest odrobinę lepsza (jeśli
        w ogóle). Ale nie jest to ani trochę pocieszające, bo niby w czym jest lepsza?

Zresztą w ogóle dziwie się tym głosom - Zetka lepsza/gorsza od RMF. W czym?
        przecież grają identycznie!
        • dzidzia_bojowa Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 11:11
          trollllll napisał:
          >
          > Kiedyś była DUŻO LEPSZA. Teraz można powiedzieć, że jest odrobinę lepsza
          (jeśli
          > w ogóle). Ale nie jest to ani trochę pocieszające, bo niby w czym jest lepsza?
          No jak to w czym? A w której stacji radiowej jest audycja podobna do "Bielszy
          odcień bluesa"? albo "Gitarą i piórem"? Gdzie można posłuchać pana Sułka i pani
          Elizy albo pamiętnika młodej lekarki? Czy poza Trójką słyszał gdzieś
          ktoś "Młynka kawowego"? A trzy kwadranse jazzu? A pod dachami Paryża? A Smooth
          Jazz Cafe? Nie narzekajcie, bo nie jest jeszcze tak źle chociaż, przyznaję,
          chciałoby się więcej tego lepszego. A wierni fani Trójki byli, są i będą! I
          chwała Bogu!

• greg_f Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 18:06
            No tak, tylko większość w/w programów leci już po północy, a nie każdy słuchacz
            może sobie pozwolić na zarywanie nocek. Przedmiotem krytyki jest głównie
            ramówka dzienna, mniej więcej od 4:00 do 20:00 w dni powszednie.
      • kuala_lumpur Re: Radiowa Trójka 20.01.05, 15:54
        dzidzia_bojowa napisała:

> Skoro tak dobrze wiecie co w Trójce się dzieje, to jednak jej słuchacie! No bo
        > skąd wiedzielibyście,że to kaszana?

Owszem, słucham kontrolnie raz na 3 miesiące i nadal to samo.

> A ja uważam, że mimo komercyjnych ciągot, i
        > tak jest lepsza niż te wszystkie zetki, eski, eremefy.

Istotnie, i remefy i trujka karmią nas kupą, tylko kupa z trujki trochę mniej
        śmierdzi.
        Dlatego wolę jednynkę czy 2 PR gdzie nadawane są smaczne rzeczy.
    • Gość: aaaa Re: Radiowa Trójka IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 20.01.05, 21:40
      Ja czasem z sentymentu włączę Trujkę ... tak żeby sprawdzić co się dzieje - mnie
      strasznie denerwują nowe jingle; są monotonne, płaskie i przypominają RMF z
      wczesnych lat 90tych. A zapowiedzi pseudokonkursów (np ten z Kayah) doprowadzają
      mnie do białej gorączki - jak usłyszę od razu przełączam - mimo to nie tracę
      nadziei, że kiedyś ta sieczka się skończy. Może to jakaś zaraźliwa choroba,
      która minie?
    • Gość: SZ raczej DWÓJKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:51
      czasem słucham pr 3 .. i aż zaboli
      uciekam wtedy program niżej
    • Gość: andzia Re: Radiowa Trójka IP: *.proxy.aol.com 20.01.05, 23:07
      Mam 25 lat i Trojka miala na mnie ogromny wplyw kiedy bylam jeszcze w liceum.
      Zawsze sie urywalam we wtorki, zeby o 12.00 sluchac (i nagrywac) muzyke
      filmowa. Nie pamietam kto prowadzil ta audycje... Dzis stoi cale zakurzone
      pudlo z nagranymi kasetami z muzyka, ktora ciagle jest trudno nabyc w
      sklepach... Pamietam jak ojciec opowiadal mi jak P. Kaczkowski w czasach
      glebokiego komunizmu puszczal muzyke dostarczana prosto z lotniska przez
      pilotow ktorzy przewozili plyty z Ameryki. I wtedy na 3,2,1 start kilka tys.
      Polakow wlaczalo jednoczesnie swoje magnetofony szpulowe... Deep Purple, Led
      Zeppelin. Moge sobie tylko wyobrazic tych rozpalonych do czerwonosci hipisow z
      palcem gotowym na start. Do dzis sterta tych tasm stoi w piwnicy, a tata z
      sentymentem wspomina dawna Trojka. Nie tylko starzy czuja ta melancholie,
      szkoda, ze dzisiejszych nastolatkow nie ma kto wychowywac...
      • Gość: Muzykalny Detektyw Program III - tak było... IP: *.postinfo.com.pl 24.01.05, 10:30
        Nie zapominajcie, że były także inne rzeczy niż tylko muzyka. Ilustrowany
        Tygodnik Rozrywkowy, Ilustrowany Magazyn Autorów, 60 min/godz a w nich Jonasz
        Kofta, Adam Kreczmar, Jacek Janczarski, Maciej Zembaty, Edward Stachura, Jacek
        Fedorowicz, Stefan Friedman i wielu, wielu innych , którzy mieli coś do
        powiedzenia. Podkreślam: Do powiedzenia a nie do gadania.
        Dziś została z tego dorobku tylko Powtórka z rozrywki. Nie ma nowych nagrań z
        udziałem najlepszych aktorów. Nie usłyszycie na przykład Piotra Fronczewskiego,
        Jana Kobuszewskiego czy Krystyny Sienkiewicz. Za "gwiazde" rozrywki ma służyć
        człowiek z artystycznego "nikąd" , wyciągniety jak królik z derektorskiego
        kapelusza z prostackim i pełnym prymitywnych skojarzeń programie w którym nawet
        nazwa jest plagiatem.
        • Gość: dm Re: Program III - tak było... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:03
          A'propos ITR (lub IMA)było coś takiego, jak "Motto na dziś".Pamietam jedno" I
          oto nadeszła chwila, w której nie od rzeczy będzie dodać, że głębia myśli
          posiada również dno. I tylko od nas zależy aby nie było to dno podwójne"
    • Gość: mondokane Re: Radiowa Trójka IP: 213.25.22.* 21.01.05, 09:05
      "Kiedy słyszę słowo kultura, od razu wydobywam słupek."
      Traktowanie radia wyłącznie w kategoriach słuchalności dowodzi myślenia w
      kategoriach totalistycznych, takich samych w jakich rozumowali naziści czy
      komuniści. To jest myślenie o człowieku w kategoriach masy, a nie jednostki.
      Można zrozumieć rozgłośnie komercyjne, które traktują radio jak produkt, na
      którym trzeba zarobić, który niczym istotnym nie różni się od marchewki czy
      proszku. Dla szefów radia komercyjnego mózg w zasadzie niczym istotnym nie
      różni się od żołądka (poza typem papki, którą trzeba w niego wtłoczyć).
      Jednak to rozumowanie w przypadku radia publicznego to po prostu działanie
      szkodliwe dla społeczeństwa - dowodzi tego zniszczenie Programu Trzeciego. Czy
      nie można radia publicznego ujmować nie w kategoriach słupków i mas, ale po
      prostu DIALOGU pomiędzy słuchaczami a twórcami radiowymi? To działało w
      przypadku PR III, czego dowodem żal i poczucie straty u nas wszystkich.
      • Gość: babcia klozetowa Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 11:33
        trójka ma w moim miejscu pracy wysoką słuchalność
    • Gość: epjasa Re: Radiowa Trójka IP: *.eos.com.pl 21.01.05, 11:41
      Właśnie wysłałam link do tego wątku do Sz.P. Dyrektora Programowego. Wprawdzie i tak to nic nie da, ale niech wie......
      Ja też już tylko ze smutkiem wspominam starą Trójkę....
    • Gość: rosmam Re: Radiowa Trójka IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.01.05, 11:59
      Byłam wierną słuchaczką, z naciskiem na byłam.Nie mogę słuchać tej stacji.Czy
      oni nie rozumieją ,że jak ktoś chce posłuchać sieczki typu rmf to sobie włączy
      rmf a nie zacznie nagle słuchać trójki? Poza tym mam wrażenie ,że trójka jest
      teraz przechowalnią różnej maści kolesiów z Kwiatkowskiej TV
      (Pieńkowska ,Durczok, Kamel ,Wrona )którym kolega Wituś załątwił posadę.Nie
      wiem .To tylko wrażenie.W każdym bądź razie ja Trójki dłużej niż 10 min słuchać
      nie mogę ,bo to nie jest muzyka ,to co oni nadają w ciągu dnia.Słucham TOK
      FM ,a muzyki albo w radiu Jazz,albo po prostu -ze swoich płyt ;)
      • Gość: słuchacz Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:24
        Mówi się "w każdym razie" bez wstawki "bądź".
        Boszsz, co za ludzie! Ciągle tylko Trójka be, Trójka won, Trójka-samo zło! No
        i dobrze! Niech sobie będzie! A ta nagonka niczego nie zmieni. Trzeba się z tym
        pogodzić. I albo ktoś kocha Trójki bezwarunkowo, albo nie i wtedy jej nie
        słucha. I koniec problemu. Nie mogę słuchać, to nie słucham. Ja nie trawię
        Radia Maryja, to go nie słucham. Po prostu. Ale nie robię z tego problemu.Czemu
        służyć ma ta cała dyskusja? Chyba już dwudziesta lub trzydziesta, na ten sam
        temat.
        • Gość: słuchacz Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:27
          oczywiście miało być napisane: kocha Trójkę a nie kocha Trójki. Słucham
          Trójki, rzecz jasna...
        • trollllll Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 13:18
          Gość portalu: słuchacz napisał(a):

> Boszsz, co za ludzie! Ciągle tylko Trójka be, Trójka won, Trójka-samo zło! No
          > i dobrze! Niech sobie będzie!

Widać, takie są odczucia społeczności internetowej - zabronisz ludziom tak
          myśleć? Fqrwia ich to, co się zrobiło z Trójką i dają tu temu wyraz. ktoś
          założył wątek, inni się wpisują. Proste.

> A ta nagonka niczego nie zmieni. Trzeba się z tym pogodzić.
          Może nie nagonka, a zmasowana krytyka. Oczywiście to też nic nie da, bo zarząd
          PR i dyrekcja okopały się i od samego początku odrzucały jakiekolwiek formy
          dialogu czy konsultacji. Dlatego tym trudniej się jest z tym pogodzić.

> I albo ktoś kocha Trójki bezwarunkowo, albo nie i wtedy jej nie
          > słucha. I koniec problemu.
          Radykalna teza, ale chyba niezbyt trafiona. Owszem, tutaj trójka budzi skrajne
          emocje, ale możliwe są stopnie pośrednie - wielu podobają się audycje nocne, a
          dzienne nie. Wielu wiesza psy na tzw. ofercie programowej trojki, ale jednak
          widzi pozytywy - w nocy albo jakieś pojedyncze przypadki w ciągu dnia.

> Nie mogę słuchać, to nie słucham. Ja nie trawię
          > Radia Maryja, to go nie słucham. Po prostu. Ale nie robię z tego problemu.
          To nie jest takie proste - dopóki istnieje obowiązek płacenia abonamentu, tak
          długo słuchacze mają prawo domagać się dobrego programu i krytykować zły. Ale
          niestety zarząd PR patrzy na sprawę abonamentu jednostronnie: wszyscy mają
          płacić abonament na tzw. media publiczne i ich misję, ale my (radio) bedziemy
          uganiać się za komercją i słupkami i słuchaczy mamy w dópie. Wymyślanie haseł i
          kampanii pt. "moj abonament - moje radio" to szczyt zakłamania.
          Na radio maryja nikt ci nie każe płacić. Mnie też nie, co nie znaczy, że jednak
          np. nie mam zdania na temat tej stacji i nie obchodzi mnie to, co nadają. Mam
          swoją ocenę, ale ponieważ nic mnie z nimi nie łączy, nie domagam się zmian -
          choć wg mnie powinny one tam nastąpić. Ale to akurat problem chociażby
          Episkopatu, który powinien zabać o jednoznaczną interpretację i spójność nauk
          Kościoła.

Czemu
          >
          > służyć ma ta cała dyskusja? Chyba już dwudziesta lub trzydziesta, na ten sam
          > temat.
          Do skutku. Aż do chwili, gdy wszelkie decydenctwo w tym kraju nie uświadomi
          sobie, że praca na eksponowanym, na pół państwowym stołku i za pieniądze
          podatników, to nie prywatny folwark, gdzie mi wszystko wolno. Skoro ktoś
          decyduje się na pracę w np. mediach PUBLICZNYCH, powinien mieć tego świadomość,
          że musi liczyć się z opinią społeczną i czuć swoją rolę służebną wobec niej -
          kierować sie bardziej interesem i dobrem społecznym niż własnym. Trudno! A jak
          się nie podoba, to wypad z radia i założyć własną firmę - można wtedy robić co
          się chce, bez oglądania się na innych. Ale też i bez oczekiwania, że państwo (i
          podatnicy) nie poskąpią grosza.
          • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 21.01.05, 16:22
            Z założenia wszyscy maja płacic abonament. Dlaczego zatem Twój głos ma być
            więcej wart niż Innych? Nic Ci nie daje prawa do zawłaszczenia tego Radia tylko
            dla siebie i należy brać pod uwagę głosy wszystkich, a nie tylko Twój.
            • trollllll Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 20:32
              Gość portalu: air napisał(a):

> Z założenia wszyscy maja płacic abonament. Dlaczego zatem Twój głos ma być
              > więcej wart niż Innych? Nic Ci nie daje prawa do zawłaszczenia tego Radia tylko
              >
              > dla siebie i należy brać pod uwagę głosy wszystkich, a nie tylko Twój.

I wzajemnie!
              Dlaczego Twój głos ma być lepszy?
              Pokaż mi te miliony - choćby tu na forum, którym podoba się ten syf w trójce.
              Chcesz decyzji większości - więc zbieraj tę większość. Życzę powodzenia.
        • grruby Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 14:15
          a co to jest "boszsz"? jakiś sepleniąco wymówiony boss, czy coś takiego? Bo nie
          słyszałem, zeby tak się mówiło, a z konstrukcją "w takim bądź razie" miałem już
          styczność.
          • Gość: słuchacz Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 08:23
            Boszsz.. to jest wykrzyknik. A "w takim bądź razie" jest formą nieprawidłową.
            Zapytaj Miodka lub Bralczyka. Mówi się: w takim razie, w każdym razie. Ale dużo
            ludzi(nawet w mediach, niestety), popełnia ten błąd językowy.
          • dzidzia_bojowa Re: Radiowa Trójka 22.01.05, 08:34
            Przeczytałam uważnie wszystkie posty i zastanowiłam się. Muszę przyznać rację
            Trolllowi. Bardzo pięknie zripostował moją wypowiedź i, kurczę, ma rację! No
            tak, ludzie mają prawo wymagać, skoro płacą abonament. A dyskusje mają sens, bo
            może trafią tam gdzie trzeba. I może moja ukochana Trójka zmieni się na lepsze,
            czego sobie i Państwu życzę. Amen.
            • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 22.01.05, 13:33
              Tak, wszyscy, którzy płacą abonament mają prawo wymagać by spełniono ich
              oczekiwania. Ale wszyscy, a nie tylko Ci, którzy krzyczą najgłośniej.
              • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 22.01.05, 13:48
                I może warto by się zastanowić dlaczego 70% ludzi w Polsce nie odpowiada oferta
                publicznych stacji radiowych.
                70%, bo 16% PR I + 6% Trójka + 2% BIS + 1% PR II + wszystkie pozostałe
                regionalne stacje Polskiego Radia = 30%.
    • jesienny_pan Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 13:08

pracuję przy radioodbiorniku
      rano jeszcze trójke wytrzymuję
      ale po 10 odpadam

z pianą na ustach uciekam do pdwójki
      - normalne radio jak dawniej

niepojęte dla mnie, że kapitał marki "trójka" jest tak bezmyślnie marnowany

• gusiak_mama_kacperka Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 14:22
        A zeatem tak - Pan Kaczkowski puszczał dawnie taką muzykę, jakiej nie można było
        nigdzie dostać. Teraz wszystko można dostać lub znaleźć w Internecie - czasy się
        zmieniły, więc Trójka też. Ja i tak wybieram tę stację, bo jest tam Kydryński
        (któy gada za dużo, ale za to gra świetnie), bo jest Smooth Jazz. Jak gra
        Szydłowska czy Kostrzewa to włączam płytę i już. W środę wieczorem była genialna
        audycja z Dudziakową i profesorem genetyki - za KRÓTKA!!!!!!!!!!!!!! On mówił
        ciekawie i dowcipnie, ona jak zwykle była świetna tylko czemu przez godzinę??
        Ale dla tej godzinki warto było. Są jeszcze perełki do posłuchania. W Zet czy
        RMF już niestey nie....
        • trollllll Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 15:10
          gusiak_mama_kacperka napisała:

> A zeatem tak - Pan Kaczkowski puszczał dawnie taką muzykę, jakiej nie można
          > było nigdzie dostać. Teraz wszystko można dostać lub znaleźć w Internecie -
          > czasy się
          > zmieniły, więc Trójka też.

No to ja się zapytuję po co w ogóle muzyka w radiu, kiedy wszystko jest w
          internecie? No i po co radio, skoro jest internet?
          Czasy się zmieniają, i może media też powinny?

> Ja i tak wybieram tę stację, bo jest tam Kydryński
          > (któy gada za dużo, ale za to gra świetnie), bo jest Smooth Jazz.

A smooth jazzu nie ma w internecie? Zaprzeczasz tu sama sobie.
          Optuję za wywaleniem Kydryńskiego z Trójki, bo przecież smooth jazz moża znaleźć
          w internecie. Po co zaśmiecać radiowy eter?
          Czasy się zmieniają, po co to puszczać w radiu, kiedy w internecie można sobie
          poszukać?

Zanim coś napiszesz, zastanów się, czy to się trzyma kupy.
          • Gość: astat Re: Radiowa Trójka IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 19:51
            trollllll napisał:

> gusiak_mama_kacperka napisała:
            >
            > > A zeatem tak - Pan Kaczkowski puszczał dawnie taką muzykę, jakiej nie moż
            > na
            > > było nigdzie dostać. Teraz wszystko można dostać lub znaleźć w Internecie
            > -
            > > czasy się
            > > zmieniły, więc Trójka też.
            >
            > No to ja się zapytuję po co w ogóle muzyka w radiu, kiedy wszystko jest w
            > internecie? No i po co radio, skoro jest internet?
            > Czasy się zmieniają, i może media też powinny?
            >
            > > Ja i tak wybieram tę stację, bo jest tam Kydryński
            > > (któy gada za dużo, ale za to gra świetnie), bo jest Smooth Jazz.
            >
            > A smooth jazzu nie ma w internecie? Zaprzeczasz tu sama sobie.
            > Optuję za wywaleniem Kydryńskiego z Trójki, bo przecież smooth jazz moża
            znaleź
            > ć
            > w internecie. Po co zaśmiecać radiowy eter?
            > Czasy się zmieniają, po co to puszczać w radiu, kiedy w internecie można sobie
            > poszukać?
            >
            >
            > Zanim coś napiszesz, zastanów się, czy to się trzyma kupy.

Hm, w pierwszych słowach mojego listu uprzedzam, że nie znam _mamy Kacperka_
            ani nie dostaję od niej prezentów.
            Po drugie uważam po prostu, że przesadziłeś. To nie jest tak, że nie trzyma się
            kupy. Są ludzie przywiązani do radia, ale nie mogąc w nim znależć czegoś dla
            siebie buntowniczo (albo i naturalną koleją życia i czasów) przerzucają się na
            self service, potem zaś jednak stęsknieni nieco za radiowym klimatem i
            atmosferą i niektórymi osobowościami wracają, no bo trudno dla odmiany obrażać
            się, jeśli coś naprawdę dobre. Stąd to miotanie się.

Mądrze napisane o tym, że ludzie nie zgadzają się dopóki im nie pasuje i dopóki
            się nie zmieni.
            I tak samo budzi też mój szacunek pojawianie się ciągle nowych i nowych ludzi
            na tym forum, bo faktycznie niby temat przewałkowany tysiąckrotnie, ale jednak
            ciągle ktoś przybywa, kogo wcześniej nie było a komu też coś z tym radiem
            zwyczajnie nie gra i daje temu wyraz.
            • trollllll Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 20:39
              Do astat:
              Szczerze mówiąc nic nie zrozumiałem z tego, co napisałaś. Ale to może być też
              wynik mojego kiepskiego pojmowania...
              Ale o co mi chodziło:
              Mnie samego zdziwiło stwierdzenie pani gusiak_mama_kacperka, że muzyki takiej
              jak prezentował Kaczkowski mogę sobie poszukać w internecie, więc w radiu jej
              obecnośc jest zgoła nieuzasadniona, ale jak Kydryński piłuje swój smooth jazz w
              radiu to jest OK. A to niby dlaczego Kydryński ma być lepszy? A ja na przykład
              wolę słuchać w radiu Kaczkowskiego, z jakiej racji mam się szlajać po
              internetach w poszukiwaniu ulubionej muzyki?
              I to tyle w tym temacie.
              • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 21.01.05, 20:42
                Strasznie głośno krzyczysz, trollllu.
                • trollllll Re: Radiowa Trójka 21.01.05, 22:36
                  Gość portalu: air napisał(a):

> Strasznie głośno krzyczysz, trollllu.

Oj, jaki ty wrażliwy jesteś.
                  Zatem zatkaj uszy, bo ogłuchniesz.
                  Nie masz się kogo/czego czepiać, to czep się własnego drążka.
                  • Gość: air Re: Radiowa Trójka IP: *.aster.pl 21.01.05, 22:38
                    Czego, przepraszam ?
              • Gość: martka Re: Radiowa Trójka IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 29.01.05, 11:18
                Hmmm a mnie się wydaje, że mniej istotne jest kto kogo woli słuchać, tylko to -
                czy można w radiu posłuchać zróżnicowanej muzyki. W obecnym kształcie: nie
                można, ale ani to wina Kaczkowskiego, ani Kydryńskiego- tylko playlisty
                konstruowanej w coraz bardziej przykry dla ucha sposób. Posty, które żądają
                wyrzucenia audycji z muzyką autorską z TrUjki są w sumie śmieszne (niezaleznie
                od tego kogo proponują wyrzucić), bo co chcecie w zamian - sformatowane bloki z
                playlistą? To sobie dopiero możecie ściągnąć z Internetu.
                Pozdr:)
                M.

• Gość: Edekzfabrykikredek o dyktacie ciemniaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:26
                  Fragment artykułu "Dlaczego tu tak brzydko?" Agnieszki Niezgody z ostatniej
                  Polityki:
                  "Obowiązuje u nas dyktat ciemniaków – uważa Jarek Janiszewski, muzyk z kapeli
                  Czarno Czarni, pastiszującej popkulturę, i twórca zespołu Bielizna. Ostatnia
                  płyta: „W dzikim kraju”. – Radio gra utwory, które ktoś gdzieś już słyszał:
                  tylko złote przeboje, tylko łagodne przeboje. Im prościej, im głupiej, tym
                  lepiej. Wszystko jest robione pod tę najszerszą i – niestety – najgłupszą
                  grupę. A jeżeli dla nas się gra, dla nas robi telewizję, która raczy nas
                  biesiadą, dla nas się robi gazetę, to my jesteśmy najważniejsi. Ciemniak poczuł
                  więc siłę. Wykreowaliśmy świat, w którym ciemniak czuje się świetnie, bo nikt
                  mu nie mówi, że powinien się rozwijać."
                  i co? Pasuje do tego wątku ? ;-)))
            • Gość: ŻółteFerrari Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:58
              Gość portalu: astat napisał(a):
              > Są ludzie przywiązani do radia, ale nie mogąc w nim znależć czegoś dla
              > siebie buntowniczo (albo i naturalną koleją życia i czasów) przerzucają się
              > na self service, potem zaś jednak stęsknieni nieco za radiowym klimatem i
              > atmosferą i niektórymi osobowościami wracają, no bo trudno dla odmiany
              > obrażać się, jeśli coś naprawdę dobre. Stąd to miotanie się.
              > Mądrze napisane o tym, że ludzie nie zgadzają się dopóki im nie pasuje i
              > dopóki się nie zmieni.

A jakaż to NATURALNA kolej życia i czasów ? Takie czasy mamy, że radio ma
              przypominać "kołchoźnik" ?
              Klimat radia częściowo pozostał w nocy, choć mącą go nadgorliwie chyba głusi
              realizatorzy co godzinę tuż przed i po serwisach informacyjnych.
              Co do słuchania muzyki - lubię, lecz o wiele bardziej wolę słuchać tej
              zapowiedzianej w radiu. Czy kanapka rozpakowana z gazety smakuje tak samo, jak
              rozpakowana z papieru śniadaniowego?
              • Gość: astat Re: Radiowa Trójka IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 02:07
                Gość portalu: ŻółteFerrari napisał(a):

> Gość portalu: astat napisał(a):
                > > Są ludzie przywiązani do radia, ale nie mogąc w nim znależć czegoś dla
                > > siebie buntowniczo (albo i naturalną koleją życia i czasów) przerzucają s
                > ię
                > > na self service, potem zaś jednak stęsknieni nieco za radiowym klimatem i
                >
                > > atmosferą i niektórymi osobowościami wracają, no bo trudno dla odmiany
                > > obrażać się, jeśli coś naprawdę dobre. Stąd to miotanie się.
                > > Mądrze napisane o tym, że ludzie nie zgadzają się dopóki im nie pasuje i
                > > dopóki się nie zmieni.
                >
                > A jakaż to NATURALNA kolej życia i czasów ? Takie czasy mamy, że radio ma
                > przypominać "kołchoźnik" ?
                > Klimat radia częściowo pozostał w nocy, choć mącą go nadgorliwie chyba głusi
                > realizatorzy co godzinę tuż przed i po serwisach informacyjnych.
                > Co do słuchania muzyki - lubię, lecz o wiele bardziej wolę słuchać tej
                > zapowiedzianej w radiu. Czy kanapka rozpakowana z gazety smakuje tak samo,
                jak
                > rozpakowana z papieru śniadaniowego?

Taka NATURALNA kolej, Zółte Ferrari, że nie jestes już trabantem czy inną
                wołgą. Że masz internet i w sumie nieograniczony dostęp do płyt i informacji.

Przecież ja tu _nigdy_ nie mówiłam, że mi się ostatnioletnie zmiany w radiu
                podobają, ale rozumiem jednak, że być muszą. Szkoda, że nie zrobiły się na
                lepsze i nie idzie w jakość tylko w ilość.

PS. A wiesz, ja tam mogę zjeść i z gazety kanapkę, byle gazeta ciekawa była.
                Dwa w jednym:)) Pozdrawiam. A.
                • Gość: ŻółteFerrari Re: Radiowa Trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 17:09
                  Ja mogę być choćby syreną 105 lux albo ciężarowym volvo, ale to nie jest ważne,
                  w przypadku Programu III, jak sama zauważyłaś, z dobrej marki zrobiono
                  wartburga, którego kierowca chwali się rozpowiadając na lewo i prawo że jeździ
                  solidnym niemieckim samochodem - małe niedomówienie kłamstewko.
                  Tyle się na tym forum mówiło o misji radia publicznego, że nie będę powtarzał.
                  Jednym z zadań jest promowanie tego co wartościowe, np. w muzyce, aby ludzie,
                  którzy mają szeroki dostęp do płyt nie płacili za przereklamowany chłam, który
                  w danej chwili najgłośniej słychać w szumie informacji.

Co do gazety i kanapki. o ilę Cię zrozumiałem, masz rację.
                  Ja jednak nie mogę się przyzwyczaić do czytania gazety po ciemku, choć czytam -
                  też jestem manniakiem.
                  Z pozdrowieniami zfe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka