IP: *.chello.pl 06.02.05, 21:27
Niedzielny Minimax odbiera ponad pół miliona słuchaczy. Według badań z
grudnia 2004 każdego programu słuchało średnio 550 tysięcy osób, co znaczy,
że od grudnia 2003 audycji przybyło 130 tysięcy par uszu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek Re: Minimax IP: *.idea.pl 06.02.05, 22:08
      Wreszcie, i właśnie tak powinno być. Ja już dawno postulowałem, żeby zamiast
      Chillout'ów codziennych, był Mistrz Piotr, ze swą nigdzie niespotykaną muzyką.
      • Gość: Gordon Re: Minimax IP: *.chello.pl 06.02.05, 23:37
        Ale z was glupki :))
    • cptniamo Re: Minimax 07.02.05, 01:48
      Rock progresywny to regres uszu...
      Regres społeczeństwa to wzrost słuchalności Minimax...
      • Gość: chip-chop Re: Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:21
        regres masz w swojej pustej głowie
        • Gość: Preslaw Re: Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:55
          Chillout powinien być, byle dobry. Ale nie ulega kwestii, że Kaczkowskiego
          powinno być więcej, i może być wieczorem, ale nie w nocy.
          • tomasz.kubik Re: Minimax 07.02.05, 13:08
            Ja ze swojej strony gratuluję panu Piotrowi Kaczkowskiemu takiego audytorium
            (sam mam przyjemność się do niego zaliczać)- pewnie, ze nie wszystkim się
            Minimax podoba- dziwne by było gdyby wszyscy lubili jakąś audycję. Ja bardzo
            Minimax lubię- i uważam, że cokolwiek by Kaczkowskiemu nie zrzucać to na pewno
            j=nie jest nudny, nie otępia swoim programem słuchaczy, i nie gra tego co
            większość stacji 24 h na dobę. Może to mało odkrywcze, ale niektórzy zdają się
            tego nie zauważać.
            A do wszystkich krytyków: nie chcecie to nie słuchajcie, jest tyle różnych
            prpozycji RMF, radio Zet, Blue FM- te stacje na pewno nie powodują regresu
            umysłowego u słuchaczy ;-) Czy skoro komuś udało się zainteresować swoją muzyką
            ludzi, to już musi oznaczać, że jest ona zła?
            • cptniamo Re: Minimax 08.02.05, 18:43
              tomasz.kubik napisał:

> A do wszystkich krytyków: nie chcecie to nie słuchajcie, jest tyle różnych
              > prpozycji RMF, radio Zet, Blue FM- te stacje na pewno nie powodują regresu
              > umysłowego u słuchaczy ;-)

Istotnie, Minimax jest lepszy niż Radio bZdet, ale istnieje coś poza tym!

Ośmielam się zauważyć, że historia muzyki to coś więcej niż Ryki Martin (by RMF
              kontra Camel (by Minimax). Istnieje "trzecia alternatywa" (a może nawet i
              siódma...), co więcej - nie jest nią Czesław Niemęcz (by Pr.I). Na całym
              świecie, również w Polsce, powstaje cały czas ciekawa i bardzo dobra muzyka.
              Tymczasem Minimax, popularny wśród tych, którzy w uszach chcą mieć muzykę, a
              nie watę dźwiękową, krzewi przeświadczenie, że dobrą muzykę grano dwie dekady
              temu albo lepiej. Jeśli współcześnie istnieją dobrzy twórcy (tacy, których
              szanuje Kaczkowski), to są naśladowcami, epigonami estetyki lat 70.

Powtórzę: Minimax jest lepszy niż Radio bZdet, ale istnieje coś poza tym!
              • tomasz.kubik Re: Minimax 08.02.05, 21:33
                Oczywiście zgadzam się- pewnie, że alternatyw jest mnóstwo- i ja jestem w 100%
                za tym, żeby w radiu (zwłaszcza publicznym) można było znaleźć jak najwięcej
                różnych gatunków, nurtów. Może moje podejście do Minimaxu jest trochę
                subiektywne, bo bardzo mi się ta audycja podoba. Zreszta chodziło mi tylko o
                zwrócenie uwagi, że stwierdzenia typu "Minimax" powoduje "regres umysłowy"
                trochę chyba nie mają specjalnego odniesienia do rzeczywstości. No ale w końcu
                każdy może mieć swoje zdanie- od tego jest forum.
                Pozdrawiam serdecznie!!!
                • cptniamo Re: Minimax 08.02.05, 23:42
                  No to jesteśmy w domu - nie będzie kłótni, a już się bałam...
                  Oczywiście sama słucham Minimaxu...
                  Chodziło tylko o to, że to audycja autorska (Kaczkowski puszcza to co lubi - ma
                  do tego prawo) więc niedobrze jest, jeśli ktoś Minimaxem ogranicza swoje
                  horyzonty muzyczne.
                  Co do alternatyw - w sumie jest ich sporo w państwowym radiu, ale tylko w
                  radiowej dwójce: audycje Joanny Grotkowskiej, audycje jazzowe, muzyka etniczna
                  (jeśli jest to world music, to na poziomie). Fakt, że w dziwnych godzinach...
                  W takich godzinach zresztą jest moja audycja, którą reklamuję w sygnaturce.
                  Przyzwyczaiłam się więc do nocnego markowania ;)
                  • cptniamo Re: Minimax 08.02.05, 23:43
                    Zapomniałam pozdrowić:

Pozdrawiam serdecznie:)
    • Gość: Mplaner Re: Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:21
      Sprawdzilem, faktycznie w grudniu srednio 550 tysiecy osob sluchalo kazdego
      wydania Minimaxu, ale na przyklad w pazdzierniku 2004 tylko 230 tysiecy.
      Zaciekawilo mnie jak wypada audycja Niedzwiedzia - Markomania, kazdej slucha 1
      milion osob. Ale najciekawsze okazalo sie porownanie sluchalnosci z czasow gdy
      Kaczor byl w sobote: srednio w 2001 roku pasma 16-20 w sobote sluchalo 600
      tysiecy osob, w grudniu 2004 1 milion, w niedziele od 21 do polnocy bylo prawie
      300 /nie pamietam jaki tam byl program przed Minimaxem/ a jest 550 tys.
      Wszystkim uroslo - DP dostanie premie ;-))
      Dla porownania Trojka miala w 2001 roku srednio 1 milion 800 tysiecy sluchaczy
      dziennie, w grudniu 2004 codziennie sluchalo Trojki 2 miliony 400 tysiecy osob.
      • Gość: ogonkota Re: Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:54
        Trójce przybyło słuchaczy - to fajnie, komu by miało przybyć?
        Obawiam się jednak,że nie jest to zasługa Pana Piotra, z całym szacunkiem....
        Udana niszowa (bardziej niż niszowa) audycja. Brawa dla Trójki, że ją utrzymali
        i jeszcze czasami zareklamują.
        • Gość: Dentysta SORRY ALE GÓWNEM TRÓJKA JEST!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.05, 02:22
          Bo ludzie są ograniczeni :) Badania SMG/KRC nie kłamią. Trójka trójką była jak
          była, lecz dupy dała i sie skończyła. Z ppopiołów jak Feniks nie powstanie i
          wielkim łajnem na falach FM zostanie.

Źródło: Radio Track SMG/KRC Poland Media S.A.
          Okres: Lipiec 2004: Grudzień 2004
          Wskaźnik: Udział w rynku, poniedziałek-niedziela

| 15+ 15-24 25-39 40-59 60-75
          --------------------------------------------
          Radio RMF FM | 23,2% 26,0% 29,3% 21,1% 5,1%
          Radio Zet | 20,2% 22,0% 26,4% 18,2% 7,8%
          PR 1 | 15,6% 2,5% 5,3% 20,2% 49,0%
          PR 3 | 5,7% 4,1% 6,0% 6,6% 2,0%
          ---------------------------------------------

Lipa :\
          cieszy mnie fakt, ze RMF jest na samej górze. To znaczy, że może i papke
          puszczają ale ta papka jest z głowa dobierana. No to miłego mi ubliżania
          życze "specjaliści".

• Gość: ŻółteFerrari Re: SORRY ALE GÓWNEM TRÓJKA JEST!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:18
            No cóż, badania i ich wyniki, to tylko kwestia określenia kryteriów.
            Gdyby tak zbadać wypowiedających się w tym wątku forumowiczów to możnaby na
            przykład uzyskać następujące wyniki:
            - jesteś w ścisłej czołówce bo masz bardzo dużo w porównaniu z innymi znaków w
            swoim wpisie,
            - jesteś na końcu, gdyby za kryterium przyjąć styl wypowiedzi i "jakość"
            użytego słownictwa.

A w Twojej wypowiedzi, moim zdaniem, trochę brak logiki. Krytykowany jest dawny
            Program III (skończył się itd.), natomiast przedstawione wyniki słuchalności
            dotyczą obecnej Trójki (nie lipa tylko raczej klon stacji komercyjnych) i są
            przyrównywane do RMF. O co więc chodzi?
      • un1 Re: Minimax 10.02.05, 15:21
        (...)Ale najciekawsze okazalo sie porownanie sluchalnosci z czasow gdy
        Kaczor byl w sobote: srednio w 2001 roku pasma 16-20 w sobote sluchalo 600
        tysiecy osob, w grudniu 2004 1 milion (...).

Kaczor w sobotę w grudniu 2004???
    • Gość: M Re: Minimax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:32
      Nadal jest super! Pozdrowienia dla Pana Piotra. Wielki szacunek!
    • Gość: stary dziubak Re: Minimax IP: 195.245.217.* 02.03.05, 17:07
      Z dziennikarskiego obowiązku dodam, że to najniższa słuchalność o tej porze w
      Trójce.
      • Gość: ;) Re: Minimax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 17:39
        Gość portalu: stary dziubak napisał(a):

> Z dziennikarskiego obowiązku dodam, że to najniższa słuchalność o tej porze w
        > Trójce.

a ja wiem, że w trUjce parzysz kawę
      • Gość: Alien Re: Minimax IP: *.ds.amg.gda.pl 04.03.05, 00:05
        numer ip trujkowy.... przedstaw sie, szczurze z mysliwieckiej. takiego tchorza
        jak ty to bym nawet kopnac w rzyc nie chcial.
        • Gość: t stary dziubaku - nie s..j do swojego gniazda IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.03.05, 07:34
          dziwię się , że jeszcze cię tam trzymają .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka