Dodaj do ulubionych

nierzetelny serwis

IP: *.gizycko.mm.pl 05.04.05, 17:46
na stronie pewnego portalu - a dokladniej - pseudoportalu pojawil sie news "zaloba w eterze" (www.wirtualnemedia.pl/document.php?id=159820) - chcialbym abyscie sie zapoznali z tym jakze nierzetelnym newsem, lamiacym wszelkie zasady dziennikarskie, wedlug ktorych w tekscie informacyjnym nie powinna byc wyrazona opinia autora - ale to tylko jeden z wielu zarzutow dla tego pseudoportalu
Obserwuj wątek
    • Gość: zbyszu Re: nierzetelny serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:19
      czytałem - popieram słuszną krytyke tego od wczoraj Pseudowortalu WM
      • kabarek Re: nierzetelny serwis 05.04.05, 20:34
        Nierzetelny serwis to mało powiedziane.. autor newsa - pseudodziennikarz Pan
        Marcin Szumichora już od wielu miesięcy kreuje mityczny wizerunek rozgłośni rmf
        fm; cokolwiek rozgłośnia zaprezentuje zawsze jest cacy.. Pamiętam, jeszcze
        niedawno usuwane były komentarze, w których czytelnicy pochwalali Radio ZET,
        krytykując w sposób przyzwoity konkurencję. To co teraz zaprezentowała ta
        hiena 'masz' przeszło wszelką granicę, już nie tylko granicę dobrego smaku.
        Autorowi gratuluję dobrego gustu i samopoczucia...
        • xara666 Re: nierzetelny serwis 05.04.05, 22:32
          protest jak najbardziej sluszny - w ten szczegolny wieczor i noc sluchalem tylko zetki i ta rozglosnia nie ma sobie w przekazywaniu informacji rownych..
        • Gość: moto Re: nierzetelny serwis IP: 80.227.56.* 05.04.05, 22:36
          TO CO WYPISUJE TEN PSEUDOWORTAL JEST PIORUNUJĄCO NIEPOWAŻNE!

WPISUJĘ SIĘ I APELUJĘ! WPISUJCIE SIĘ POD PROTESTEM!!!!!!!!!!!
    • Gość: Przemcio Re: nierzetelny serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:28
      Podpisuję się pod protestem.Pozdrawiam
      • radiowiec_wawa Re: nierzetelny serwis 05.04.05, 22:28
        Ja takze!!!!!!!! Przykra sprawa, przykry dziennikarz, wreszcie przykry portal.
        Omijac szerokim lukiem.
    • Gość: zbyszu Re: nierzetelny serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:29
      Szkoda - skąd teraz czerpac dokładne badania słuchalności radia????? Prosze o
      ewentualna pomoc
      • Gość: maro Re: nierzetelny serwis IP: *.chello.pl 05.04.05, 23:13
        Bardzo dobre i bardzo pełne badania słuchalności publikuje portal
        mediamagazyn.pl
        • Gość: zbyszu Re: nierzetelny serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:47
          Dziękuje, rzeczywiście b. dobre. Jestem wdzięczny
      • Gość: silesia Re: nierzetelny serwis IP: 217.153.84.* 06.04.05, 16:49
        www.mediamagazyn.pl
    • Gość: lolek Re: nierzetelny serwis IP: *.airnet.opole.pl 05.04.05, 22:35
      serwis pluje w twarz Radiu ZET, wiedząc, że te nie ma wpływu na zamieszczane
      informacje.. popieram protest! zobaczymy kto na tym źle skończy
    • Gość: Kinga ten burak zablokowal dostep do forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 08:07
      jak rozumiem, zeby nie mozna bylo zaprotestowac przeciwko wylewaniu przez niego
      jadu na wszystko co nie jest jego ukochana stacja. na szczescie z tytulow mozna
      sie domyslic, ze zarejestrowani uzytkownicy i tak dali mu popalic. Moim zdaniem
      niedzwiedzia przysluga dla rmf. obie stacje wlozyly w ten program mnostwo
      wysilku, a ludzie pracowali do wyczerpania. ze lepiej wyczula nastroj chwili
      zetka? to nie hanba dla rmf. hanba jest natomiast, ze pozwala w swoim imieniu
      na takie chamstwo wobec innych.
      • Gość: redbull Re: ten burak zablokowal dostep do forum IP: *.gizycko.mm.pl 09.04.05, 15:48
        mnie rowniez zbanowal
    • Gość: potreba Re: nierzetelny serwis IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 06.04.05, 08:30
      podpisuję się, nikt nie będzie hańbił innych rozgłośni, a przedewszystkim radia
      zet
    • Gość: zbyszu Re: nierzetelny serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:41
      Hmm - krytukujemy portal Wirtualnemedia, tymczasem inny - MediaMagazyn też nie
      informuje wyczerpująco.W artykule "radio w żałobie" są opisane reakcie rmffm i
      zet, ale nie ma ani jednego słowa o Polskim Radiu. Dlaczego???
      • Gość: K. Głowiński Re: nierzetelny serwis IP: *.chello.pl 06.04.05, 20:00
        Media Magazyn opisze szczegółowo wszystkie anteny Polskiego Radia w wydaniu
        specjalnym swego tygodnika informacyjnego dziś (6.04.2005) wieczorem.
    • traszor Re: nierzetelny serwis 06.04.05, 17:06
      Mocne:)
      trzeba miec jaja zeby taki ładny tekst sponsorowany skrobnąć:) najbardziej
      podobają mi się te dwa kawałki:
      "O 20:30 rozpoczęto emisję specjalnego wydania "Faktów", które trwało bez
      przerwy do pierwszej w nocy.
      Podobnie było w sobotę, zrezygnowano z muzyki i do 12-ej nadawano program ze
      studia oraz z redakcji "Tygodnika Powszechnego" z którym wspólnie przygotowano
      program.W momencie śmierci papieża RMF podał krótką informację a potem stacja
      rozpoczęła emisję muzyki poważnej. "
      [...]
      "Tradycyjnie słaby program przygotowało Radio Zet. Na antenie stacji można było
      słuchać serwisów informacyjnych, relacji korespondentów zagranicznych a w
      niedziele do tego doszła emisja muzyki poważnej."
      od dziś jestem fanem autora tekstu
    • piotrek983 Re: nierzetelny serwis 06.04.05, 17:24
      wirtualne media = wirtualna wyobraźnia Marcina Szumichory
      = artykuły zasponsorowane!!!!!!!!!!
      protest słuszny, jeśli tworzy się serwis to niech się to robi dobrze, a co
      najważniejsze obiektywnie!
    • mati191 Re: nierzetelny serwis 06.04.05, 20:27
      POPIERAM:)
    • tvnmaniak Re: nierzetelny serwis 06.04.05, 21:19
      Nierzetelność i brak obiektywizmu to chyba specjalności tego serwisu...

www.tvnmaniak.pl - wszystko to, co chcesz wiedzieć o tvn
      www.forum.tvnmaniak.pl - dyskusje o tvn
    • Gość: Kapral Re: nierzetelny serwis IP: *.netten.pl 08.04.05, 23:02
      hahaha wiecie no z czegoś chłopak musi życ - doszedł do wniosku ze dobrym
      sponsorem bedzie RMF. Ale to jeszcze nic. Tego typu praktyki to w mediach
      norma. Mnie bardzie boli głupota autora. Przecież nie można manipulować
      czytelnikami w tak ordynarny sposób!!! To jest zbyt grubymi nicmi szyte.
      Wkrótce nikt go nie będzie czytać. Z czytelników można robić idiotów ale do
      pewnych granic. On te granice przekroczył.

No a poza tym, tak naprawdę to przecież tylko malo wiarygodna stronka
      internetowa. Każdy może dziś mieć stronkę....
    • Gość: redbull kto moze to powstrzymac? IP: *.gizycko.mm.pl 09.04.05, 11:55
      czy jest jakas instytucja, ktora moze zajac sie dzialanoscia tego pseudoportalu?
      • traszor Re: kto moze to powstrzymac? 09.04.05, 12:01
        podaj ich do sądu8 z powództwa cywilnego
    • Gość: marcela Re: nierzetelny serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:15
      Kazdy odpowiada za swoje materialy, widac ze zlamal zasady dziennikarskie
      redakcjka to pewnie obleje, wiadmo ze nie powinien taki material wejsc wogole
      do dziennika. Sa popwazne redakcje i nie odpowiedzialne redakcje. Niestety
      nawet w najwazniejszych mediach sa lamane zasady, napewno nie mozna tego uznac
      za przypadek.
    • Gość: Rogus To nie pierwszy raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 13:53
      To nie jest pierwszy raz!
      Szczerze mowiąc większość mediów w Polsce sprostały "zadaniu". O wyższości
      Zetki, "jedyniki, czy innego medium nie chcę nic mówić, ale ten tekst jest
      poniżej WSZELKIEJ KRYTYKI! ŻENADA!!!

ŁR
    • Gość: wm Re: nierzetelny serwis IP: *.block.alestra.net.mx 14.04.05, 19:17
      napisałem post w którym wyraziłem swoją opinię nt. dziennikarza i portalu oraz jego stronniczego profilu i mnie zabanowali..
      gdy chcę coś napisać to jest napisane: "Zostałeś wyrzucony z tego forum
      Skontaktuj się z webmasterem lub administratorem forum w celu uzyskania dalszych informacji"

FAJNIE MAJĄ - CO??
      • Gość: redbull Re: nierzetelny serwis IP: *.gizycko.mm.pl 14.04.05, 20:57
        bo to jedyne co potrafi ten pseudodziennikarz i pseudoportal - wyrzucac ludzi :-)
    • Gość: radiowiec Re: nierzetelny serwis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 23:45
      Marcina Szumichora rzeczywiście jest szczególnie stronniczym w prowadzeniu
      przez siebie serwisu medialnego.
      Chłopaczyna otrzymuje gadżety i jakieś tam pieniążki od Tyczyńskiego i RMF i
      dzieki temu publikuje teksty na zamowienie.
      Prawdę mowiac to kazdy z nas moglby zalozyc sobie strone i wylewac swoje patie
      i antypatie na prawo i lewo. i on tak robi.
      Potwierdzam, ze Serwis wirtualne media jest robiony super nieprofesjonalnie , z
      pogwalceniem jakichkolwiek zasad obiektywizmu dziennikarskiego.
      osobiscie, nie zagladam do niego - przestal byc dla mnie wiarygodny i miarodajny
      • traszor Re: nierzetelny serwis 15.04.05, 10:10
        w pełni zgadzam sie z Twoja opinia, z małym jednak zastrzezeniem.. czy to ze
        nie jest obiejktywny znaczy ze jest nieprofesjonalny? bład.. on jest
        profesjonalny. profesjonalny w chwaleniu tcyh którzy wpłacają.. to jak bys
        zarzucał jakiejs agencji reklamowej ze jest nieprofesjonalna bo w stworzonych
        przez siebie reklamach zapewnia ze piwo X jest najlepsze, a ty za najlepsze
        uważasz Y, a polacy najchętniej i tak kupuja piwo Z..
    • Gość: jaaaaa898 Re: nierzetelny serwis IP: 202.185.178.* 15.04.05, 20:09
      serwis blokuje wolny dostep do działu na forum radio.. jakby nie patrzeć to tylko ten dział jest dostpny tylko po zalogowaniu
      czyżby pan Marcin Szumichora bał się napadu inteligentynych ludzi, którzy pokazaliby mu co potrafią?????
    • Gość: redbull BLOKADA SERWISU IP: *.gizycko.mm.pl 16.04.05, 10:36
      taki komunikat pojawia mi sie po wejsciu na strone www.wirtualnemedia.pl

Niestety twoja przeglądarka nie umożliwia czytanie zawartości serwisu
      Wirtualnemedia.pl.

Zalecane jest ponowne zainstalowanie systemu Windows a potem prosimy
      kontaktować się z administatorem serwisu Wirtualnemedia.pl pod adresem
      admin@wirtualnemedia.pl.

Pozdrawiamy,
      zespół Wirtualnemedia.pl.
      • Gość: _____ Re: BLOKADA SERWISU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.05, 04:12
        ja im wlazlem na forum jako admin :D i ciekawy jestem Nie kasowalem im nic ale
        ciekawe czy na maila ze screenem ekranu zareaguja..... nawtykalem im za post o
        rmf maxxx, bo oczywiscie skopiowali z presssa ktory zamiast 102 napisal
        107FM :> Fakt faktem wirtualnemedia.pl ssaja po całości :D
    • Gość: redbull 19 kwietnia, 19:24 IP: *.gizycko.mm.pl 20.04.05, 22:07
      www.mediafm.net/artykul.php?id=1388 troche zdziwil mnie ten news, nie rozumiem dlaczego autor wybral akurat 19:24 - o tej porze nic nadzwyczajnego sie nie wydarzylo tak naprawde...
      • Gość: Iza Sa ludzie, ktorzy musza wszystko porownywac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:46
        a mnie sie zdaje ze obie stacje robia to po prostu... inaczej. Ja osobiscie
        wole zetke, bo wiedza kiedy sie zamknac a kiedy gadac, a rmf stawia na strumien
        jazni. ale najwyrazniej sa zwolennicy obu opcji, i to duzo, sadzac z badan,
        wiec po co sobie wzajemnie dopier...? mysle zreszta, ze dokladaja sobie nie
        tyle stacje, co ich natchnieni wyznawcy. kibole, wersja internetowa. troche
        spokoju, panowie! moze by dac przyklad pilkarskim i sie pojednac? nikt was do
        sluchania znienawidzonej stacji nie zmusza! im wystarcza ci, co ich sluchaja z
        wlasnej woli!
      • kabarek Re: 19 kwietnia, 19:24 05.05.05, 15:45
        jak na razie terapia 'oderemefiania' pomogła..
        zobaczymy jak będzie dalej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka