Dodaj do ulubionych

Religa: Wiem czego chcę

29.06.05, 10:51
"Polityka może być piękna, czysta i ładna" Zawołać anestezjologa, kardiolog
cały czas śpi i śni !
Panie profesorze medycyny. Polityka to trudna i niewdzęczna praca. Jak pan
tego nie dostrzegasz - lepiej wracaj pan do kliniki bo tamjesteś skuteczny. W
polityce popłyniesz jak Płażyński i będziesz szlachetny ale nikt o Tobie nie
będzie słyszał.
Obserwuj wątek
    • pestycyd Re: Religa: Wiem czego chcę 29.06.05, 11:24
      Religa, po twojej operacji na sercu Polski, zostanie nam tylko zapasc. I trzeba
      bedzie szukac dobrego anesteziologa, zeby wszystkich pozadnie znieczulil.
      • Gość: Czytelnik GW Re: Religa: Wiem czego chcę - WAAADZY IP: *.mdot.state.mi.us / 162.108.2.* 29.06.05, 13:58
    • Gość: Moro Re: jeden naiwny, drugi z balastem politycznym IP: 193.108.206.* 29.06.05, 11:25
      Religa, jako prezydent, zupełnie mi nie pasuje. Zgadzam się z nim jednak, że
      przedstawienie, jakie zrobił Cimoszewicz w mediach, było poniżej wszelkiego
      poziomu. Zresztą, nie chcę mieć prezydenta, który wyrosł z inkubatora afer jakim
      jest stowarzyszenie Ordynacka.
    • Gość: byly pacjent Re: Religa: Wiem czego chcę IP: *.range86-129.btcentralplus.com 29.06.05, 11:51
      Pane Profesorze,

jest Pan bardzo dobrym czlowiekiem i wielu pacjentow sie o tym przekonalo ale
      czy ta swinska i bezpardonowa polityka nie wykonczy Pana? Zycze aby sie Panu to
      udalo, bo polityk musi miec serce. Trzymam kciuki za Pana
      • Gość: Marek mozna zaglosowac na Relige IP: *.swipnet.se 29.06.05, 12:26
        Wydaje mi sie, ze mozna sprobowac postawic na dobrego organizatoa, wszak on juz
        jest dlugo szefem i organizatorem i o swoja dzialke dobrze zadbal. Mozna
        sprobowac dac mu cale pole. Przeciez Kwasniewski nic nie zrobil, a dobrze
        lawirowal. Prof. Religa nie troszczy sie o siebie, tylko raczej o innych, wiec
        ktos madry i z powolaniem w polityce jest potrzebny.
        • miejscowy2 Re: mozna zaglosowac na Relige 29.06.05, 13:58
          nie tylko że można ale nawet trzeba.jeśli ktoś głosuje na cimoszewicza to tak
          jakby popierał politykę Kwaśniewskiego i całej jego formacji.kandydatów
          ponadpartyjnych niema.to mrzonka bo w istocie każdy z tych ludzi ma jakieś
          zaplecze które albo jest lewicowe albo prawicowe.innej możliwości po prostu
          niema. cały śląsk i zagłebie zagłosuje na profesora Religę.wkład jaki włożył w
          budowę kliniki w zabrzu jest nieoceniony.niejednokrotnie swoim działaniem
          pokazał się jako sprawny organizator i pomysłodawca.a co mają do zaoferowania
          inni kandydaci ? odpowiadam grzecznie:to co przez 15 ostatnich lat mogliśmy w
          ich wykonaniu doświadczyć.jeżeli ktoś poczuwa sie odpowiedzialnym za losy kraju
          nie wybierze już tych samych "elit".dziękuję za uwagę.
    • Gość: krk Re: Religa: Wiem czego chcę IP: *.net.autocom.pl 29.06.05, 14:48
      Czyżby?
    • indris A wie co może ? Głosujcie na Leppera 29.06.05, 15:26
      WSZYSCY kandydaci na urząd prezydenta wypowiadają się tak, jakby w wypadku
      objęcia tego stanowiska mogli realizować "swoją wizję Polski". A przecież jest
      to najzwyklejsza nieprawda, wystarczy poczytać Konstytucję. Prezydent może co
      najwyżej utrudniać realizacje wizji odmiennej niż jego - poprzez wetowanie
      ustaw. Może przedkładać własne projekty, ale decyduje o nich Sejm.
      Największe możliwości ma prezydentw dziedzinie polityki zagranicznej. Może np.
      zdecydować na wniosek rządu o wysłaniu wojsk RP na wojnę, co jak wiadomo w marcu
      2003 roku prezydent Kwaśniewski zrobił. A w ówczesnym rządzie był Wł.Cimoszewicz
      jako minister spraw zagranicznych.
      Gdyby wtedy prezydentem był Kaczor, to decyzja byłaby idnntyczna, a może
      kontyngent byłby liczniejszy.
      Gdyby zaś prezydentem był Lepper - to wojska by zostały w Polsce.
      Wniosek nasuwa się sam - kto nie chce, żeby Polska była agresorem i amerykańskim
      fagasem, powinien głosować na Leppera.
    • Gość: Leszek Miller Wszystko zależy od tego, kto ją robi IP: 147.8.142.* 02.07.05, 16:57
      A jeszcze wiecej zalezy, z kim sie ja robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka