Gość: Fnoll IP: *.ds.uj.edu.pl 28.06.01, 10:41 Ale Muminki na pewno wiedza, gdzie ona jest! Ponoc Wloczykij sie juz z nia widzial - mieszka w zielonej dolinie z gorami z jednej strony i morzem z drugiej. I teraz pisze sny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Akte Re: Tove Jansson odeszła IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 13:01 "(...)i znowu jestem uboższy o kolejnego człowieka, który wbrew mojej woli oddalił się ode mnie..." To z Brandstettera, ale czuję się tak samo. Był w moim życiu moment, kiedy tak jak stworzonko z Opowiadań z Doliny Muminków szukałam swojego imienia... Ktoś podsunął wtedy to opowiadanie i pomogło. Nadrobiłam wówczas dziecięce zaległości i zostałam częstym gościem Doliny. Wyciągałam wnioski z przygód Filifionki, szukałam śladów Włóczykija i uznałam Mamę Muminka za ideał... Teraz trochę smutno. Dobrze, że książki zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
porucznikewa Re: Tove Jansson odeszła 28.06.01, 16:40 wszystkim polecam ksiazke Tove pt Lato! absolutnie obawiazkowa pozycja dla wszystkich mieszkancow doliny, dla lesnego drobiazgu tez. zegnaj Tove..... Odpowiedz Link Zgłoś