Gość: Kagan IP: *.vic.bigpond.net.au 28.09.02, 03:34 Patrz artykul prof. Aleksandra Fiuta "Trzeci Nobel dla Krakowa?" w "Gazecie Krakowskiej" z 24.09.2002 oraz mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niech Re: Nobel dla Stanislawa Lema? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 10:50 Jak tam pieski? Macie dzieciaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Nobel dla Stanislawa Lema? IP: *.vic.bigpond.net.au 28.09.02, 11:31 Gość portalu: Niech napisał(a): > Jak tam pieski? Macie dzieciaczki? K: Jestes pewien, ze z toba wszystko jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Nobel dla Stanislawa Lema? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 12:24 Nie, nie jestem pewien. Ale jakbys Lem dostal Nobla to by cie przeciez nobilitowalo. Pomysl: demaskator noblisty. Chyba, ze nie jestes Kaganem z Australii. Tym, co kocha pieski. I podziela z nimi nienawisc do [----], [----] i [----]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Nobel dla Stanislawa Lema? IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.09.02, 03:24 Gość portalu: Niech napisał(a): > Nie, nie jestem pewien. Ale jakbys Lem dostal Nobla to by cie przeciez > nobilitowalo. Pomysl: demaskator noblisty. Chyba, ze nie jestes Kaganem z > Australii. Tym, co kocha pieski. I podziela z nimi nienawisc do [----], [----] > i [----]. K: OK! Wreszcie rozsadna wypowiedz! A tak, jestem Kaganem z Antypodow. O Lemie napisalem zas znacznie wiecej! I nie tylko ja zdemaskowalem socrealityczny okres Lema! A pieski, owszem - lubie! I nie ma we mnie nienawisci, jeno krytyczne spojrzenie na tzw. autorytety! Pozdr. Kagan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawelD 2 watpliwosci IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 29.09.02, 00:04 1. wielu intelektualistow dalo sie oczarowac komunizmowi: Einstein, Picasso... big deal... 2. bracia Kowalczykowie: jesli wczytasz sie w list, protest podpisany rowniez przez Gieysztora i Olbrychskiego mowi o tym ze - skazano za zamach na zycie funkcjonariuszy - a to nie prawda... widzisz w tym problem??? (ale cenie sobie, ze ze zamiesciles kopie listu :))) tczym siem :)) a Lema i tak uwielibiam.... pozdr Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: bez watpliwosci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 00:20 PawelD, jestes z Au, wez sie w garsc i wpierdol temu moczarowcowi. Nie boj sie jego psow - one tez go nienawidza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: bez watpliwosci IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.09.02, 03:32 Gość portalu: Niech napisał(a): > PawelD, jestes z Au, wez sie w garsc i wpierdol temu moczarowcowi. Nie boj sie > jego psow - one tez go nienawidza. K: Typowa wypowiedz Polaka-katolika... Argument sily zamiast sily argumentu, i automatyczne zaliczanie przeciwnikow obecnego rezymu do moczarowcow czy ubekow...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: 2 watpliwosci IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.09.02, 03:30 Gość portalu: PawelD napisał(a): > 1. wielu intelektualistow dalo sie oczarowac komunizmowi: Einstein, Picasso... > big deal... K: Einstein? Picasso tak, ale on byl z Hiszpanii, a tam antykomunisci to zachowyawali sie jak dzikie zwierzeta... Mnie chodzi zas o ukrywanie przez Lema jego socrealistycznego okresu! > > 2. bracia Kowalczykowie: jesli wczytasz sie w list, protest podpisany rowniez > przez Gieysztora i Olbrychskiego mowi o tym ze skazano za zamach na zycie funkcjonariuszy > - a to nie prawda... K: Szczegoly! Bomba mogla wybuchnac w nieodpowiednim czasie (to sie czesto zdarza nawet expertom z IRA), i moglo by zginac wielu niewinnych ludzi. Terrorysta to terrorysta: nie ma dobrego terroru! Nie ma tak, ze jak terrorysta jest po stronie USA czy Izraela to jest dobry, a jak po stronie Osamy to jest zly...;) > widzisz w tym problem??? K: ????? > (ale cenie sobie, ze ze zamiesciles kopie listu :))) K: Staram sie zawsze przedstawiac fakty i dowody. Daje tylko komentarz, a reszte zostawiam czytelnikom! Pozdrowka K. > > tczym siem :)) K: Wzajemnie! :) > > a Lema i tak uwielibiam.... K: Ja go tez b. lubie czytac, ale patrze trzezwo na jego osobe! > pozdr K: Nawzajem! :) Odpowiedz Link Zgłoś