Dodaj do ulubionych

Nobel dla Stanislawa Lema?

IP: *.vic.bigpond.net.au 28.09.02, 03:34
Patrz artykul prof. Aleksandra Fiuta "Trzeci Nobel dla Krakowa?"
w "Gazecie Krakowskiej" z 24.09.2002 oraz
mywebpage.netscape.com/ljkel2/lem01.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Niech Re: Nobel dla Stanislawa Lema? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 10:50
      Jak tam pieski? Macie dzieciaczki?
      • Gość: Kagan Re: Nobel dla Stanislawa Lema? IP: *.vic.bigpond.net.au 28.09.02, 11:31
        Gość portalu: Niech napisał(a):

> Jak tam pieski? Macie dzieciaczki?
        K: Jestes pewien, ze z toba wszystko jest OK?
        • Gość: Niech Re: Nobel dla Stanislawa Lema? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 12:24
          Nie, nie jestem pewien. Ale jakbys Lem dostal Nobla to by cie przeciez
          nobilitowalo. Pomysl: demaskator noblisty. Chyba, ze nie jestes Kaganem z
          Australii. Tym, co kocha pieski. I podziela z nimi nienawisc do [----], [----]
          i [----].
          • Gość: Kagan Re: Nobel dla Stanislawa Lema? IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.09.02, 03:24

> Nie, nie jestem pewien. Ale jakbys Lem dostal Nobla to by cie przeciez
            > nobilitowalo. Pomysl: demaskator noblisty. Chyba, ze nie jestes Kaganem z
            > Australii. Tym, co kocha pieski. I podziela z nimi nienawisc do [----], [----]
            > i [----].
            K: OK! Wreszcie rozsadna wypowiedz!
            A tak, jestem Kaganem z Antypodow. O Lemie napisalem zas znacznie wiecej! I nie tylko
            ja zdemaskowalem socrealityczny okres Lema! A pieski, owszem - lubie!
            I nie ma we mnie nienawisci, jeno krytyczne spojrzenie na tzw. autorytety!
            Pozdr.
            Kagan
    • Gość: PawelD 2 watpliwosci IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 29.09.02, 00:04
      1. wielu intelektualistow dalo sie oczarowac komunizmowi: Einstein, Picasso...
      big deal...

2. bracia Kowalczykowie: jesli wczytasz sie w list, protest podpisany rowniez
      przez Gieysztora i Olbrychskiego mowi o tym ze
      - skazano za zamach na zycie funkcjonariuszy
      - a to nie prawda...

widzisz w tym problem???

(ale cenie sobie, ze ze zamiesciles kopie listu :)))

tczym siem :))

a Lema i tak uwielibiam....

pozdr

Pawel
      • Gość: Niech Re: bez watpliwosci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 00:20
        PawelD, jestes z Au, wez sie w garsc i wpierdol temu moczarowcowi. Nie boj sie
        jego psow - one tez go nienawidza.
        • Gość: Kagan Re: bez watpliwosci IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.09.02, 03:32

> PawelD, jestes z Au, wez sie w garsc i wpierdol temu moczarowcowi. Nie boj sie
          > jego psow - one tez go nienawidza.
          K: Typowa wypowiedz Polaka-katolika... Argument sily zamiast sily argumentu, i
          automatyczne zaliczanie przeciwnikow obecnego rezymu do moczarowcow czy ubekow...;(
      • Gość: Kagan Re: 2 watpliwosci IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.09.02, 03:30
        Gość portalu: PawelD napisał(a):

> 1. wielu intelektualistow dalo sie oczarowac komunizmowi: Einstein, Picasso...
        > big deal...
        K: Einstein? Picasso tak, ale on byl z Hiszpanii, a tam antykomunisci to zachowyawali sie jak
        dzikie zwierzeta...
        Mnie chodzi zas o ukrywanie przez Lema jego socrealistycznego okresu!
        >
        > 2. bracia Kowalczykowie: jesli wczytasz sie w list, protest podpisany rowniez
        > przez Gieysztora i Olbrychskiego mowi o tym ze skazano za zamach na zycie funkcjonariuszy
        > - a to nie prawda...
        K: Szczegoly! Bomba mogla wybuchnac w nieodpowiednim czasie (to sie czesto zdarza nawet expertom
        z IRA), i moglo by zginac wielu niewinnych ludzi. Terrorysta to terrorysta: nie ma dobrego terroru!
        Nie ma tak, ze jak terrorysta jest po stronie USA czy Izraela to jest dobry, a jak po stronie Osamy to jest
        zly...;)

> widzisz w tym problem???
        K: ?????
        > (ale cenie sobie, ze ze zamiesciles kopie listu :)))
        K: Staram sie zawsze przedstawiac fakty i dowody. Daje tylko komentarz, a reszte zostawiam
        czytelnikom!
        Pozdrowka
        K.
        >
        > tczym siem :))
        K: Wzajemnie! :)
        >
        > a Lema i tak uwielibiam....
        K: Ja go tez b. lubie czytac, ale patrze trzezwo na jego osobe!
        > pozdr
        K: Nawzajem! :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka