Gość: Robert Wilk. GDZIE JEST POST SYJONISTY? IP: 81.168.209.* 06.11.05, 14:32 Przed chwilą tu był !!!! Napisz coś jeszcze o waszej wersjii historii.. Może jakiś link? Z chęcią bym sobie poczytał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wilk. Skąd się wziął antysemityzm w Polsce IP: 81.168.209.* 06.11.05, 14:52 okiem.boo.pl/okiem/index2.html?ojczyzna/antysemityzm2.htm&3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nfn Re: Skąd się wziął antysemityzm w Polsce IP: *.rev.stofanet.dk 06.11.05, 15:37 No i brawo. niech sobie wszyscy przeczytaja i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: Skąd się wziął antysemityzm w Polsce - 06.11.05, 19:22 Przeczytałem kawałek. I wygląda mi to na brednie w rodzaju MW tylko w wydaniu innej narodowości. Niestety żydowski nacjonalizm również istnieje, co nie znaczy że nie mamy tępić polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Skąd się wziął antysemityzm w Polsce - IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:15 Nacjonalizm i rasizm istnieje i w Niemczech i w Rosji, we Francji, a nawet w USA. Wszędzie jest głupi, agresywny i szkodliwy. Stanowi pozostałość myślenia plemiennego i stadnego. Łączy ludzi ze zwięrzętami obikującymi swoje terytorium i zabijającymi obce potomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrongen pomnik dmowskiego juz stoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 14:33 brawo! ale swoją drogą, ten pomnik już istnieje, w głowach pod moherowymi beretami, w łysych czaszkach wszechpolaków, w mózgach polskich chłopów. to że stanie teraz w materialnej postaci gdzies w stolicy, to naturalna konsekwencja pewnego procesu, a nie jego początek. chrongen Odpowiedz Link Zgłoś
siersciuchspenetrowany NIE!!!!!!!! 06.11.05, 14:46 Przeczytałem tytuł, kliknąłem i... Nie!!!! Ku.., nie!!! Znowu. Ile można? Panie Osęka, naprawdę nie ma lepszych tematów? Nawet nie zamierzam tego przeczytać bo po co? Wiecie dlaczego ludzie mówią na GW Hebrew Times, Koszerna czy cokolwiek jeszcze? Właśnie dlatego. Za EPATOWANIE tematem żydowskim, zawsze i wszędzie znajdzie się powód żeby coś wcisnąć. I nikt nie piśnie bo wiadomo... Mega-łatwy sposób na wyrobienie wierszówki. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo GW to obsesja antysemityzmu porównywalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 15:20 z antysemityzmem Dmowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo 06.11.05, 15:21 Czyz muy Polacy nie mamy o czym mówic tylko o zydach. Przestañmy sie nimi przejmowac, przeciez to nie pepek swiata. Artykuly o zydach w GW zaczynaja denerwowac po co to wszystko? Zostawmy ten temat wreszcie w spokoju albo raczej kiedyz zydzi zostawia nas w spokoju??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo 06.11.05, 19:25 > Zostawmy ten temat wreszcie w spokoju albo raczej > kiedyz zydzi zostawia nas w spokoju??????????????? To jaki Żyd nie daje Ci spokoju? A znasz jakiegoś osobiście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imac sprytnie IP: *.chello.pl 06.11.05, 15:30 czytajac recenzje myslalem ze to swego rodzaju ostrzezenia, lekcja historii- a okazalo sie sprytnym zabiegiem czarno pr'owym przeciw pomnikowi Dmowskiego :O !!! Ostatnie zdanie recenzji na calej linii dyskwalifikuje autora. Bo z wielkim uporem pomija wszystko to co ten patriota zrobil dla sprawy Polskiej!! Przeciez to konkurencja programowa Pilsudkiego i Dmowskiego przyniosla nam niepodleglosc! I zadna rewizja po latach tego nie zmieni. Zalecam lekture ksiazki do historii (rozdz. dot. konca I wojny światowej + sprawa polska i kongres wiedenski). Jak mozna tak wielkiego czlowieka marginalizowac. Wszystko co pisal bylo wizja z perspktywy POLSKI - wielkiego dobra, ktoremu poswiecil swoje zycie. Czy mozna zatem pozbawiac go mianem patrioty i zrzucac na margines historii i zapomnienie??? Czy poprawnosc polityczna XXIw.moze odebrac zaslugi temu czlowiekowi?! zauwazylem tez drugi aspekt artykulu. Bezsensowny wstep do dyskusji nad naszym antysemizmem. Oto pojawia sie nie wiadomo poco tendencyjny artykul nt. ksiazki z idotycznym zakonczeniem (artykulu). Dziwnym przypadkiem na farach internetowych daje sposobnosc do jezdzenia po spolecznosci semickiej ( ;) ). Zaraz znow w jakiejs publikacji ktos w jakis kosmiczny sposob znow pominie zaslugi Dmowskiego dla Polski i wprost nazwie go faszystom. Artykul jest po to by poddac dyskusji zasadnosc pomnika - a temn powstanie za zaslugi dla POLSKI, nie za poglady na temat zydow. dzieki za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Czytałeś czy nie? IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:20 Jak to pomija zasługi Dmowskiego? Przeczytaj cały tekst uważnie. Jest o tym, że to Dmowskiemu zawdzięczamy bezproblemowe włączenie ziem z zaboru pruskiego do RP. To Dmowskiemu autor przypisuje zasługi przy jednoczeniu narodu polskiego i wprowadzenie doń ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Po prostu racja i zadne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 15:43 politpoprawne i filosemickie pseudoargumenty tego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx [...] IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 06.11.05, 16:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrongen [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyl328 Re: A że śmiedzą to jest udowodnione naukowo 06.11.05, 19:27 przesadzasz... skocz na piwo, wyluzuj się... i generalnie nie ulegaj stresom... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.gdynia.mm.pl 06.11.05, 16:23 Może Gazeta opublikuje tą książkę w internecie skoro wywołuje ten temat ! Z chęcia przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:24 Kup sobie albo ukradnij, jeśli musisz przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.ghnet.pl 06.11.05, 16:30 Rany Boskie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Gazeta Wyborcza - fatalna szmata ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:29 A Dmowskiego ceniłem, cenię i będę cenił. Nie obchodzi mnie jego prywatna opinia o Żydach. Jeśli czuje od nich przykry zapach, no to się nazywa smrodem, a nie "zapachem inaczej". Dmowski miał prawo tak myśleć, miał prawo pisać tak jak myślał. A Gazeta Wyborcza słynąca z szerzenia tolerancji, nie ma tu nic do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst smrodek 06.11.05, 19:34 > Jeśli czuje od nich przykry > zapach, no to się nazywa smrodem, a nie "zapachem inaczej". > Dmowski miał prawo tak myśleć, miał prawo pisać tak jak myślał. Więc ja też mam prawo, bo od dmowskiego chyba gorszy nie jestem. No więc również czuję smród, smród Dmowskiego i jego następców, innych pięknych Romanów i wszechpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pentor Re: Gazeta Wyborcza - fatalna szmata ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:22 > Czytelnik napisał: > > A Dmowskiego ceniłem, cenię i będę cenił. > Nie obchodzi mnie jego prywatna opinia o Żydach. Jeśli czuje od nich przykry > zapach, no to się nazywa smrodem, a nie "zapachem inaczej". > Dmowski miał prawo tak myśleć, miał prawo pisać tak jak myślał. > A Gazeta Wyborcza słynąca z szerzenia tolerancji, nie ma tu nic do powiedzenia. > W każdym narodzie można znaleźć śmierdzieli. Tylko w przypadku jednego narodu nie wolno o tym pisać - jednego wybranego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Gazeta Wyborcza - fatalna szmata ! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:29 Możesz sobie pisać nawet, że Żydzi uprawiają jedynie seks oralny, a rozmnażają się poprzez klonowanie. Ale ja mogę na to odpisać, że to bzdury. Tak samo mogę napisać o wymysłach Dmowskiego. Czy według ciebie Jezus, Maryja i apostołowie śmierdzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jii Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.resnet.ohio-state.edu 06.11.05, 16:42 1) za nienawisc spotka was kara 2) podoba nie sie ten fragment: "Ja ci ręczę, że oni najpierw nauczą się ordynarnie kraść, niż powiększać polski majątek, i zanim Polskę wzbogacą, już ją rozkradną." Zdaje sie, ze stary Zyd umial obserwowac Polakow. Nie na darmo mamy najwiecej ochroniarzy w sklepach i najwiekszy odsetek inwalidow-rencistow-zldziei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquam A gdzie polak_katolik1?!?! :P IP: *.manc.cable.ntl.com 06.11.05, 16:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Nie tylko DMOWSKI warto jeszcze KONECZNEGO ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:45 ...polecić . Naukowa analiza tej cywilizacji jest doprawdy warta zgłębienia . W ogóle tezy nauki porównawczej o cywilizacjach dopiero teraz kiedy nastepuje starcie cywilizacyjne na Zachodzie potwierdzane są w parktyce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Nie tylko DMOWSKI warto jeszcze KONECZNEGO .. IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:32 Ja to "zgłębiałem" na filozofii polskiej. Bzdury ten Czech pisał. Nawet najgłupszy student potrafił u niego wyłapać idiotyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Wyborcza - fatalne dziedzictwo 06.11.05, 17:07 Ah, ta wybiórcza, co za gazeta. Nie na darmo istnieje pogląd, że antysemityzm wymyślili żydzi. Wyborcza tworzy taki "antysemityzm" cały czas. Kto z nas zna osobiście jakiegoś żyda? Prawie nikt. Polska to kraj antysemitów oczywiście. Bijemy ich, demolujemy sklepy, smarujemy na murach obraźliwe teksty, prześladujemy i mordujemy. Nienawidzimy ich choć ich nie ma. Znaczy są... w wyborczej. Zaraz będzie Piłsudski żydożerca, wystarczy, że kaczki powołają się na Pilsudskiego:) To nie jest kraj antysemitów,tylko kraj idiotów wierzących w każde słowo gw, co widać po postach większości z was. Osęka to taka jednostronna męda przecież. Niedobrze, że takiemu zydożercy jak dmowski stawia się pomnik. Oczywiście żydożerce terzeba zniego zrobić, potem postawić pomnik i pokazać światu, że Polacy stawiają pomnik polskiemu hitlerowi. Osęka, zajmij się lepiej karierą michnika może jak z ciebie taki wytrawny poszukiwacz prawdy przybliżysz jego rolę w budowie trzeciej rp, blokowaniu rozliczeni z komuchami, całowanie się z jaruzelskim,kiszczakiem, urbanem i innymi prawdziwymi patriotami. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: Wyborcza - fatalne dziedzictwo 06.11.05, 19:39 > Wyborcza tworzy taki "antysemityzm" cały czas. Kto z nas zna osobiście jakiegoś > żyda? Prawie nikt. Polska to kraj antysemitów oczywiście. Bijemy ich, demolujem > y > sklepy, smarujemy na murach obraźliwe teksty, prześladujemy i mordujemy. Skoro jesteś taki mądry, to wytłumacz dlaczego Żydów w Polsce nie ma. Nie zapomnij o wyrażeniu "pogrom kielecki" Gdyby tłum zabijał twojch znajomych, też byś spier.alał Odpowiedz Link Zgłoś
miszkad Re: Wyborcza - fatalne dziedzictwo 06.11.05, 20:42 a słowo Zagłada coś Tobie mówi? Wiesz może, że było cos takiego jak II wojna światowa? A może powstanie państwa Izrael coś ci mówi? a PRL? Sugerujesz, że Żydów w Polsce nie ma przez polski antysemityzm i pogromy na społeczności żydowskiej? Ciekawe podejście...Tak się robi historię wybiórczą. To Dmowski wyrzucił Żydów z Polski, z kolei działalność pewnych Żydów w stylu ojca i brata pewnego redaktora nie ma żadnego znaczenia dla ich wizerunku i losów.. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: Wyborcza - fatalne dziedzictwo 06.11.05, 21:13 > To Dmowski wyrzucił Żydów z Polski, z kolei działalność pewnych Żydów w stylu > ojca i brata pewnego redaktora nie ma żadnego znaczenia dla ich wizerunku i lo > sów.. To jak w końcu - był ten Dmowski antysemitą, czy nie? Ludzie którzy teraz propagują jego poglądy też nie są antysemitami? Napisałem o pogromie kieleckim, żeby coniektórym uświadomić, że było coś takiego - kupa ludzi po prostu nie zdaje sobie z tego sprawy. Nie pisałem o II wojnie, bo nie Polacy ją wywołali, a postawa naszych rodaków nie była na pewno jednoznacznie dobra ani zła - byli Polacy ukrywający Żydów, byli również wydajacy ich hitlerowcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkad Re: Wyborcza - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 21:50 <To jak w końcu - był ten Dmowski antysemitą, czy nie? > - Nawet jeśli nie był, to wyborcza z niego zrobi antysemitę. A jeśli był, to nie wyklucza jego zasług dla Polski. Chyba, że tylko filosemityzm pretenduje polityka do uznania jego zasług dla Ojczyzny. Dmowski raczej nie dokonywał pogromów żydowskich, a jego opinie przekładają się na ówczesne warunki społeczno kulturowe, o których w artykuliku "ani widu ani słychu". Ludzie którzy teraz propagują jego poglądy też nie są antysemitami? Nie są. Chcesz powiedzieć, że wszyscy, którzy szanują Dmowskiego za jego patriotyzm i walkę o Polskę są antysemitami? tak samo wszyscy którzy chwalą Miłosza są Polakożercami? <Napisałem o pogromie kieleckim, żeby coniektórym uświadomić, że było coś takiego - kupa ludzi po prostu nie zdaje sobie z tego sprawy. Nie pisałem o II wojnie, bo nie Polacy ją wywołali, a postawa naszych rodaków nie była na pewno jednoznacznie dobra ani zła - byli Polacy ukrywający Żydów, byli również wydajacy ich hitlerowcom> -Wydawało mi się, że chciałeś coś udowodnić:) Kupa ludzi nie zdaje sobie sprawy, że wybiórczość prowadzi do błędnego rozumienia rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: Wyborcza - fatalne dziedzictwo 06.11.05, 22:01 Gość portalu: miszkad napisał(a): > <To jak w końcu - był ten Dmowski antysemitą, czy nie? > > - Nawet jeśli nie był, to wyborcza z niego zrobi antysemitę. chodziło mi o Twoją opinię > Dmowski raczej nie dokonywał > pogromów żydowskich, a jego opinie przekładają się na ówczesne warunki społeczn > o > kulturowe, o których w artykuliku "ani widu ani słychu". Za to można się troche o tym naczytać na stronie MW. Była ona w okresie międzywojennym (zresztą jest dalej) mocno zafascynowana Dmowskim i jego poglądy antyżydowskie przeradzała w czyny. Teraz się tym chwali.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkad Re: poza tym - nie rozumiem, co masz do Miłosza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:11 jak to co? jego nienawiśc do Polski i Polaków. Niestety nadgorliwie czytałem jego fascynującą prozę i poezję... Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: poza tym - nie rozumiem, co masz do Miłosza? 06.11.05, 22:22 Gość portalu: miszkad napisał(a): > jak to co? jego nienawiśc do Polski i Polaków. Niestety nadgorliwie czytałem > jego fascynującą prozę i poezję... Może jestem ślepy, ale w poezji Miłosza nie widziałem nic złego. BTW był jednym z ulubionych poetów byłego papieża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkad Re: poza tym - nie rozumiem, co masz do Miłosza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:32 Mam na półce parę jego książek... np. "prywatne obowiązki" - "Polak musi być świnią, ponieważ Polakiem się urodził", "Zaraz po wojnie" (niezła kobyła swoją drogą- coś w stylu autobiografi przeplatanej listami) "Jestem bardzo mało polski w sensie, jaki temu słowu zwykło się nadawać. Standardy obowiązujące wśród szlachetnych POlaków są mi najzupełniej obce. Mój umysł jest żydowski". Więcej nie chce mi się szukać, ale jakby co służę pomocą:) Chyba ominęła cię narodowa dyskusja z okazji chowania Miłosza na skałce... aaa. co do katolicyzmu Miłosza - "przyrzekłem sobie, że nie zawrę nigdy przymierza z polskim katolicyzmem (...), czyli, że nie poddam się małpom" (ziemia urlo)- to akurat cytat za jakimś artykułem. trudno się niedopatrzeć pewnych antypolskich sugestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: poza tym - nie rozumiem, co masz do Miłosza? IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:42 A antypolskość wszechpolaków? Jej nie zauważasz? Co chwila atakują jakiegoś Polaka, rzucają weń kamieniami. Szczają na Brzechwę, Miłosza, Piłsudskiego. Gardzą Tischnerem, Życińskim i Bonieckim. Giertych uderza w polsckich biznesmenów i polski interes w UE. Osłabiając Polskę "narodowcy" wzmacniają siebie, a przy okazji Rosję. No cóż do Rosji wzdychał Dmowski i Jędrzej Giertych. Ten drugi nawet ZSRR uznał za dobrego sojusznika przeciwko Niemcom. Teraz Niemcy się stały Unią Europejską. Reszta bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Milosz nienawidzil Polski za co mam go szanowac? IP: *.icpnet.pl 12.11.05, 12:19 za to ze byl komunistcznym apartczykiem? Za to ze wyrzekl sie Polski zeby miec wieksza racje zywnosci podczas II WŚ? Za to ze pozniej lizal sie z KORem?Za to ze nienawidzil AK jak pisal? Za to ze nazywal Polske odbytnica swiata? Za co mam szanowac tego nadetego grafomana? Za kala swoim truchlem Skalke w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wania Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 06.11.05, 17:15 A Beria to tez byl zyd....z fasonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liani GW z każdego zrobi oszołoma, antysemite i bandyte. IP: *.chello.pl 06.11.05, 17:17 Przecież to kompletnie chore! Przecież to GW pisząc takie kretyńskie artykuły z wielkimi polskimi działaczami sieje nienawiść! Kiedy wreszcie czytelnicy przejrzą na oczy?!? I mam gorącą prośbę do wszystkich, którzy tak podle wypowiadają się o R. Dmowskim: przeczytajcie trochę więcej o nim i o naszej historii (ale błagam nie w Wybiórczej). Wtedy myślę, że zniknie parę idiotycznych wypowiedzi na forum. Nie wierzę w to, że GW przestanie rzucać jak cepem hasłem "antysemityzm", ale wierzę że część czytelników może kiedyś zmądrzeje i sięgnie po inne pisma... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polecam lekturę A książki Dmowskiego są wspaniałe, warto czytać !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:42 W odróżnieniu do czytania gazety-szmaty GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborcza Re: A książki Dmowskiego są wspaniałe, warto czyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:50 to co ty tutaj robisz? Zniknij z tego portalu na zawsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam GW - gazeta polskiej inteligencji żydowskiej???? IP: 85.219.206.* 06.11.05, 17:50 Andrzej Osęka, to taki Leszek Bubel z GW... tylko w druga stronę. Dzisiaj sie dowiedzialem, że Libicki (PiS) składa pozew przeciwko Inst. Wiesenthala, ale GW nie jest zainteresowana szkalowaniem Polaków przez ten instytut. Ja już nie rozumiem czyja to jest gazeta. Albo reprezentuje polskie interesy albo żydowskie. Niech sie jasno określi. Bo tak to niewiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiem No to polskiej dekadencji czy żydowskiej awantury? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:18 Ciagle zapominamy, że Żydów w Polsce nie ma, a już na pewno nie ma żydowskiej inteligencji - co widać z pozomu jaki prezentuje GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: GW z każdego zrobi oszołoma, antysemite i ban IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:28 Nie jestem antysemitą, a szanuję Romana Dmowskiego za to co zrobił dla Polski i pomysł z pomnikiem wydaje mi się jak najbardziej słuszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: GW z każdego zrobi oszołoma, antysemite i ban IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:44 Pomnik? Może w podziemiach jakiegoś kościoła? Tam mogą sobie łysole spokojnie ręcę prostować przed wizerunkiem patrona. Chyba już lepiej niech wielbią Romana niż Adolfa. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: GW z każdego zrobi oszołoma, antysemite i ban 06.11.05, 19:45 > I mam gorącą prośbę do wszystkich, którzy tak podle wypowiadają się o R. Dmowsk > im: przeczytajcie trochę więcej o nim i o naszej historii (ale błagam nie w Wyb > iórczej). > Wtedy myślę, że zniknie parę idiotycznych wypowiedzi na forum. Ja większość informacji o nim wziąłem ze strony.. MW, która wychwala go pod niebiosa, jak coniektórzy Piłsudskiego. i włąśnie po przeczytaniu tego zacząłem uważać go za niezłego sk.wiela. BTW taka lektura nie jest zła (ale nie dla idiotów) bo pokazuje jak ludzie szerząc nienawiść potrafią zawładnąć tłumami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spider Nie tylko "Dziedzictwo" . "Mysli nowoczesnego ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:56 ...Polaka" i inne dzieła są warte zgłębienia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Nie tylko "Dziedzictwo" . "Mysli nowoczesnego IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:45 Chyba "pogłębienia". Już na powierzchni zalatuje mułem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopytko Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.11.05, 18:04 żebyście kochane ludki wiedzieli co o polakach wypisuje żydowska prasa zwłaszcza w izraelu. jak w swoich podręcznikach szkolnych szkalują polskę to byście łapki załamali. robią to bezkarnie bo nikt z nas nie zna jidisz ani hebrajskiego. czytuje mi to wszystko mój dobry kolega wykształcony żyd który jak sam o sobie mówi "ciałem jest żydem a duchem polakiem". antysemityzm lub raczej żydofobia ma za sobą długą historię a przed soba długą przyszłość, nie tylko u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polis-55 Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.astral.lodz.pl 06.11.05, 18:15 A unas w mieście Łodzi "festiwal 4-kultur"/żydowskich!?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Michnik - fatalne dziedzictwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:22 Żeby takiego dziedzictwa się jak najprędzej pozbyć. A propo, jak tam zdrowie Naczelnego? A Dmowski pozostanie w naszych umysłach i w naszych sercach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Michnik - fatalne dziedzictwo ! IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:46 > A Dmowski pozostanie w naszych umysłach i w naszych sercach! Są przerzuty? Nie ma już nadziei na wyzdrowienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polis-55@o2.pl Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.astral.lodz.pl 06.11.05, 18:12 PILNIE!!! poszukuję w,omawianej książki! Odpowiedz Link Zgłoś
bluejay262626 Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo 06.11.05, 18:18 Ty najpierw lektury z podstawówki dokończ, czytelniczku:)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: still [...] IP: *.icpnet.pl 06.11.05, 18:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziemowit Re: Michnik - fatalne dziedzictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 22:25 > Barbara napisał: > > Żeby takiego dziedzictwa się jak najprędzej pozbyć. > A propo, jak tam zdrowie Naczelnego? > A Dmowski pozostanie w naszych umysłach i w naszych sercach! > Dmowski pozostanie w polskiej kulturze, zjawisko Michnik przeminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandada Re: Michnik - fatalne dziedzictwo IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 07.11.05, 11:53 Zwalczaliście Michnika idąc pod rękę z Moczarem w 1968. Zwalczaliście go w 1980, będąc w sojuszu z Jaruzelskim i Urbanem. Teraz zwalczacie go jako tego, który się brata z ...postkomunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syjonista [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 18:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Wilk Na przykład za pogrom w Kiszyniowie? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.11.05, 20:09 Zdjęcia z tamtąd obiegły cały świat. Trzy razy. Za każdym razem jako zdjęcia z innego polskiego miasta. (Dla porządku. Kiszyniów już od dawna nie jest w Polsce.) Odpowiedz Link Zgłoś
bazyl328 CENZURA :(( 07.11.05, 12:47 Dlaczego usunięto moje posty z tego wątku ??? To jest niedopuszczalna cenzura, która ogranicza wolność slowa. W moich postach nie bylo żadnych obraźliwych treść ani niczego innego co by kwalifikowalo je do usunięcia. Oczekuje że zostaną one przywrócone, jeśli nie, zamieszcze ich treść jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmar Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: 81.210.39.* 06.11.05, 18:46 ta książka to przebój obowiązkowo przeczytać powinien ją każdy Polak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amade0 Re: Dmowski - fatalne dziedzictwo IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 06.11.05, 19:25 Wielki Polak, wielki człowiek - cieszę się, że wreszcie postanowili mu wybudować pomnik. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert jakże trafna diagnoza! 06.11.05, 20:47 wystarczy tylko 'Żyda' zamienić na 'katolickiego księdza' i wszystko staje się jasne - kto knuje, kto trzyma w zacofaniu, kto z tego korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordzinas [...] IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.05, 21:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Widzę, że to dobra książka; trzeba przeczytać! 06.11.05, 21:47 Dziękuję Gazecie Wyborczej za reklamę pozycji polskich! Odpowiedz Link Zgłoś