Gość: jarek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 07:15 Witam! Tak z ciekawości zapytam - czemu (jak to tłumaczono) zaprzestano podawania nazwisk realizatorów audycji w trUjce? j. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joe-doe Re: nazwiska 09.10.02, 13:15 Bo nie bedzie realizator plul nam w twarz i mylil sluchacza. TrUjka to dyrekcja! A jak sie komus nie podoba, to zakaz wstepu na Mysliwiecka. Jak widac ostatnio podpadla dyrekcji kultura osobista i dobre wychowanie. PS A poza tym w komercji nie podają, to niby czemu trUjka ma to robić? Przeciez "siegamy do sprawdzonych wzorcow" radyjka MTM FM Strarachowice - sluchalnosc 0,1% w wojewodztwie. Tego radyjka, co to je dyrektor Banach zakladal, prowadzil, i dzieki sukcesom w ktorym zostal dyrektorem. To juz nawet nie "dyrektor za dyche". To tylko dyrektor za jedna dziesiata procenta. Jaki pan - taki kram? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: nazwiska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 23:23 przykre to... j. Odpowiedz Link Zgłoś
bakalarz Re: nazwiska 09.10.02, 23:29 Przedstawienie realizatora audycji leży chyba w kompetencji prowadzącego, a nie dyrekcji. Ja wiem, że Laskowskiego można oskarżyć nawet o deszcz co to dziś padał, ale będzie to przegięciem. Wszelkie głosy protestu, nawet te najsłuszniejsze, tracą przez takie teksty wiarygodność. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: nazwiska 09.10.02, 23:37 Tylko że to dyrekcja zabroniła przedstawianie na antenie realizatorów...Wyobraź sobie, Bakałarzu, że za to można mieć w TrUjce nieźle przechlapane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: nazwiska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 00:09 tuhanka napisała: > Tylko że to dyrekcja zabroniła przedstawianie na antenie realizatorów...Wyobraź > > sobie, Bakałarzu, że za to można mieć w TrUjce nieźle przechlapane... No właśnie - dlaczego??? j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: nazwiska IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:38 Nie do końca masz rację. Oczywiście, kompetencje kompetencjami, ale to właśnie dobry szef narzuca pewien styl i wymaga tego od swoich ludzi. A czy pamiętacie, dzięki Niedźwieckiemu poznawaliśmy zawsze ludzi 'dookoła', on mówi o nich od serca, żartuje, zauważa wszystkich. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: nazwiska IP: 195.205.139.* 10.10.02, 07:40 Ciekawe. Zalecenia dotyczące niewymieniania nazw realizatorów wisiały w studiu na Myśliwieckiej (podobnie jak zalecenia dotyczące używania tylko nazwy "Trójka" albo używania słowa "małpa" przy adresach mailowych). Są dowody fotograficzne, gdybyś miał wątpliwości. Oczywiście, byli prowadzący, którzy mieli odwagę ignorować te zalecenia i nie używać np. tej idiotycznej "małpy". Ale (poza bodajże tylko Piotrem Kaczkowskim) dzisiaj już ich w PR3 nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ency Re: nazwiska IP: *.man.poznan.pl / *.zeto.com.pl 10.10.02, 08:10 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Ciekawe. Zalecenia dotyczące niewymieniania nazw realizatorów wisiały w studiu > na Myśliwieckiej (podobnie jak zalecenia dotyczące używania tylko > nazwy "Trójka" albo używania słowa "małpa" przy adresach mailowych). Są dowody > fotograficzne, gdybyś miał wątpliwości. / Zainteresowało mnie to polecenie mówienia 'maupa' na znaczek @ (at [et]) i dowody - mógłbyś skontaktowac się ze mną na moja skrzynkę dorozynskij@poczta.onet.pl? Pozdrawiam Ency Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserwator Re: nazwiska IP: *.chello.pl 10.10.02, 08:34 A ja troche z innej strony: Jak sensownie, po polsku mozna powiedziec na nielubiana rowniez przeze mnie malpe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: nazwiska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 09:42 Gość portalu: opserwator napisał(a): > A ja troche z innej strony: > Jak sensownie, po polsku mozna powiedziec na nielubiana rowniez przeze mnie > malpe? Mój kuzyn - informatyk używał w latach 80-tych określenia "embrion". PS Kydryński też mówi "et" j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xz małpa (na marginesie) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 10:04 Gość portalu: opserwator napisał(a): > A ja troche z innej strony: > Jak sensownie, po polsku mozna powiedziec na nielubiana rowniez przeze mnie > malpe? Na długo przed erą internetu znaczek "@" używany był (i jest) w znaczeniu: przy, na, w warunkach. W takim też znaczeniu wystepuje w adresie, np. fac@gazeta.pl znaczy tyle, co skrzynka o nazwie "fac" na (serwerze) gazeta.pl. Jak widać "małpa" jednak wywołuje mniej obaw o niejednoznaczność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserwador Re: małpa (na marginesie) IP: *.chello.pl 10.10.02, 11:37 fakt, malba brzmi strasznie zosia małpa... - paskudztwo, "et" - wydawalo mi sie zawsze najlepsze bo oryginalne i krotkie, ale nie kazdy rozumie, a niektorzy komentuja to jako zbedny angielszczeyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
bakalarz Re: nazwiska 10.10.02, 23:52 > Są dowody > fotograficzne, gdybyś miał wątpliwości. Mogę prosić o jakieś adresy? Ufam, więc sprawdzam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: nazwiska IP: 195.205.139.* 11.10.02, 09:03 Pospieszyłem się trochę, bo akurat tej kartki na Tajniaku nie ma - są dwie inne: www.tajniak.nsbi.pl/protest/obrazki/1.jpg i www.tajniak.nsbi.pl/protest/obrazki/2.jpg . Ale na tych zdjęciach widać, że takich poleceń jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Mam pytanie IP: 212.244.197.* 11.10.02, 09:37 Tak z ciekawości - wiadomo kto te zdjęcia zrobił ? Jeszcze mam małą dygresję: Może to jest spreparowane przez "protestujących". Takie teksty łatwo napisać, wydrukować i zrobić gdzieś w mieszkaniu zdjęcie... Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Mam pytanie IP: proxy / 10.30.1.* 11.10.02, 09:51 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > Tak z ciekawości - wiadomo kto te zdjęcia zrobił ? > Jeszcze mam małą dygresję: > Może to jest spreparowane przez "protestujących". > Takie teksty łatwo napisać, wydrukować i zrobić gdzieś w mieszkaniu zdjęcie... > > Lumbulak W jakim celu ktoś miałby to robić? Wyobraź sobie że porządni ludzie potrafią się takoż zachowywać i nie stosować metod zarezerwowanych dla Witolda L. Przestań wszystkich obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: Mam pytanie IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 09:56 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > Tak z ciekawości - wiadomo kto te zdjęcia zrobił ? > Jeszcze mam małą dygresję: > Może to jest spreparowane przez "protestujących". > Takie teksty łatwo napisać, wydrukować i zrobić gdzieś w mieszkaniu zdjęcie... > > Lumbulak Wiesz co, czy Ty w ogóle czytasz to co piszesz i masz świadomość, jak to o Tobie świadczy? Niestety podejrzewam, że jesteś tym wymarzonym targetem pana Laskowskiego i trujki, ten sam poziom, taki sam gust a przede wszystkim sposób myślenia. Mam nadzieję, że przynajmniej w swojej pracy stosujesz inne metody, niż te, które tu sugerujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Mam pytanie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 10:11 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > Jeszcze mam małą dygresję: > Może to jest spreparowane przez "protestujących". Nabieram przekonania, że to Ty jesteś spreparowany przez WL! j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Mam pytanie IP: 212.244.197.* 11.10.02, 10:25 Przepraszam za taką nikczemną dygresję Ale teoretycznie mogłoby tak się zdarzyć Ja nikogo z Was o to nie podejrzewam Jeszcze raz przepraszam Jeśli jest to możliwe to pytam raz jeszcze Kto te zdjęcia zrobił ? Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Mam pytanie IP: *.waw.cdp.pl 11.10.02, 11:14 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > > Jeśli jest to możliwe to pytam raz jeszcze > Kto te zdjęcia zrobił ? > > Lumbulak Ja zrobiłem. Mam taki aparat cyfrowy Sony Mavica i szwendam się po różnych miejscach i strzelam ciekawe fotki. Takie moje hobby. :-) Mówię serio - uwielbiam fotografować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Mam pytanie IP: 195.205.139.* 11.10.02, 11:20 Lumbulaku, a dostaniemy gwarancję, że: a) zakładając, że autor tych zdjęć jest pracownikiem Polskiego Radia, nie zostanie z niego wyrzucony?, b) zakładając, że nie jest pracownikiem Polskiego Radia, nie zostanie wpisany na Czarną Listę dyrektora Laskowskiego? Dlatego - a także choćby ze względów dobrego wychowania - autor tych zdjęć może ujawnić się _sam_, ewentualnie może dokonać tego w porozumieniu z nim redakcja Tajniaka. Oczywiście, możesz nie wierzyć w to, że takie kartki rzeczywiście tam wisiały. Zapytaj więc dyrektora Laskowskiego, czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Mam pytanie 11.10.02, 11:32 Spokojnie :) Cokolwiek by nie mówić o poglądach i argumentacji Lumbulaka, to jednego jestem pewna - nie jest ani donosicielem, ani tym bardziej wtyką Laskowskiego. Natomiast oczywiste jest, że niewskazanym byłoby ujawnienie nazwiska autora zdjęć na forum publicznym. Ludzie derekcji być może ostatnio przestali się wpisywać, ale i na forum i na inne strony protestowe zaglądają z całą pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Mam pytanie IP: 212.244.197.* 11.10.02, 12:02 Wszystko zrozumiałem. Dziękuję za zaufanie Nie mam więcej pytań w tym temacie. Pozdrawiam Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
bakalarz Re: nazwiska 11.10.02, 12:21 No tak, pospieszyłeś się. Czyli póki co żadnych dowodów nie ma. Jak nie wiadomo czyja to wina to z pewnością jest to wina Laskowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: nazwiska IP: 195.205.139.* 11.10.02, 12:56 bakalarz napisał: > No tak, pospieszyłeś się. Czyli póki co żadnych dowodów nie ma. Jak nie wiadomo czyja to wina to z pewnością jest to wina Laskowskiego. Nie wiem, czy akurat Laskowskiego, może któregoś z wicedyrektorów. W każdym razie kartka wisiała. Można pana Laskowskiego zapytać osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg F. Re: nazwiska IP: *.mega.com.pl 10.10.02, 11:41 Jeszcze nie wszędzie to przemilczanie jest normą, np. w Radiu Gdańsk, przynajmniej w tych audycjach, których zdarza mi się słuchać, prezenterzy pamiętają o podaniu nazwiska realizatora... Odpowiedz Link Zgłoś
gert Re: nazwiska 10.10.02, 11:49 W Radio Gdańsk? To wiesz co? Poinformuj o tym dyrektora fijalkowski@radio.com.pl przecież to jego macierzysta rozgłośnia. No, chyba, że Radio Gdańsk zaczęło podawać nazwiska realizatorów dopiero po odejściu Fijałkowskiego. A trUjka przestała dopiero po jego przyjściu :-) Cos mi się zdaje, że po upublicznieniu tej informacji - Radio Gadńsk dostanie polecenie służbowe z "centrali". O zakazie podawania nazwisk. I "uwaga prowadzący! Na znaczek w adresie e-mailowym mówimy >małpa< lub małpka<, a nie >at<". Nie będzie prowincja pluć w twarz "centrali". PS Przepraszam za tę "prowincję". Próbowałem "polecieć trUjką" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: nazwiska 10.10.02, 13:48 Formalnie rzecz biorąc Radio Gdańsk jest odrębną od Polskiego Radia spółką radiofonii publicznej. Nie ma więc tutaj bezpośredniej zależności służbowej, jest natomiast - owszem - współpraca. To samo dotyczy innych rozgłośni regionalnych. Zdjęcia tych zakazów, o których pisał Lesiek, a dopytywał się Janusz, cały czas są gdzieś na stronach Tajniaka. A co do przedstawiania realizatorów, zdaje się, że ten zwyczaj przetrwał także w Programie Drugim Polskiego Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: nazwiska IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 10.10.02, 14:00 tuhanka napisała: > A co do przedstawiania realizatorów, zdaje się, że ten zwyczaj przetrwał także Radio Bis też. Dziś poranny program rozpoczęli od przedstawienia całej załogi. mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: nazwiska IP: 212.244.197.* 10.10.02, 14:07 Gość portalu: mk napisał(a): > tuhanka napisała: > > > A co do przedstawiania realizatorów, zdaje się, że ten zwyczaj przetrwał t > akże > > Radio Bis też. Dziś poranny program rozpoczęli od przedstawienia całej załogi. > > mk CZY PRZEDSTAWILI DOKŁADNIE WSZYSTKICH ? GŁÓWNEGO ELEKTRYKA, SPRZĄTACZKĘ... TEŻ ? BO JEŚLI TAK TO TROCHĘ CZASU TO ZAJĄĆ MUSIAŁO Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: nazwiska 10.10.02, 14:11 Lumbulaku drogi. Chodzi oczywiście o osoby bezpośrednio pracujące przy tej konkretnej audycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: nazwiska IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 10.10.02, 14:25 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > > Radio Bis też. Dziś poranny program rozpoczęli od przedstawienia całej zał > ogi. > > > > mk > > CZY PRZEDSTAWILI DOKŁADNIE WSZYSTKICH ? > GŁÓWNEGO ELEKTRYKA, SPRZĄTACZKĘ... TEŻ ? > BO JEŚLI TAK TO TROCHĘ CZASU TO ZAJĄĆ MUSIAŁO Były 4 (cztery) nazwiska. Świat się nie zawalił. Musisz tak sie wydzierać? Wyłącz tego capslocka mk > Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: nazwiska IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 14:37 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > CZY PRZEDSTAWILI DOKŁADNIE WSZYSTKICH ? > GŁÓWNEGO ELEKTRYKA, SPRZĄTACZKĘ... TEŻ ? > BO JEŚLI TAK TO TROCHĘ CZASU TO ZAJĄĆ MUSIAŁO > > Lumbulak 1. Nie drzyj się!!! 2. Nie obrażaj Klasy Pracującej:-)) 3. GŁÓWNY ELEKTRYK - L.W.?:-) - oj bo podpadniesz !!! j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: nazwiska IP: proxy / 10.40.1.* 10.10.02, 14:08 tuhanka napisała: > Formalnie rzecz biorąc Radio Gdańsk jest odrębną od Polskiego Radia spółką > radiofonii publicznej. Nie ma więc tutaj bezpośredniej zależności służbowej, > jest natomiast - owszem - współpraca. To samo dotyczy innych rozgłośni > regionalnych. > Zdjęcia tych zakazów, o których pisał Lesiek, a dopytywał się Janusz Gwoli ścisłości, nie pojawiałem się w tym wątku, w wyniku "śledztwa" ustaliłem że tym zainteresowanym jest Encey. Pzdr , cały czas > > są gdzieś na stronach Tajniaka. > A co do przedstawiania realizatorów, zdaje się, że ten zwyczaj przetrwał także > w Programie Drugim Polskiego Radia. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: nazwiska 10.10.02, 14:18 > > Gwoli ścisłości, nie pojawiałem się w tym wątku, w wyniku "śledztwa" ustaliłem > że tym zainteresowanym jest Encey. > Pzdr > Tak się składa, że Ency jest Twoim imiennikiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: nazwiska IP: proxy / 10.40.1.* 10.10.02, 14:33 tuhanka napisała: > > > > > Gwoli ścisłości, nie pojawiałem się w tym wątku, w wyniku "śledztwa" > ustaliłem > > że tym zainteresowanym jest Encey. > > Pzdr > > > Tak się składa, że Ency jest Twoim imiennikiem :) ups, do tego nick źle napisałem ale trudno znać imiona wszystkich posługujących się głównie nickami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: nazwiska IP: proxy / 10.40.1.* 10.10.02, 14:17 Tak mi przyszło do głowy, nie tylko realizatorzy są obecnie anonimowi. Kiedyś w audycjach niemuzycznych w których muzyka się pojawiała zawsze podawano informację kto tą muzykę przygotował. I chyba nie robili tego tylko dyrektorzy redakcji muzycznej a większa grupa dziennikarzy. Dlatego może było ciekawiej np. w ZD3. Tak mi się pomyślało że fajnie by zabrzmiało : muzykę do dzisiejszej audycji przygotował komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: nazwiska IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 10.10.02, 14:36 Ktoś może powiedzieć, że szuka się każdego pretekstu, by dokopać derekcji i mieć pretensje choćby o zakaz podawania realizatora programu. Ktoś inny mógłby powiedzieć, że realizator jest postacią drugorzędną i niegodny poświęcenia sekundy cennego czasu antenowego. Ale, po pierwsze, to była _tradycja_ Programu III. Po drugie realizatorzy byli współtwórcami legendy Trójki. Przychodzą mi na myśl nazwiska choćby Barbary Głuszczak, czy Leszka Michniewicza mk Odpowiedz Link Zgłoś