felinecaline 10.09.09, 12:19 "L'été indien" Joe Dassin albo "zlota polska jesien" (stare, nie pamietam czyje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: Na dziendobry 18.09.09, 20:31 Dassin, to tylko Jules, i tylko Rififi ale nie wiem czy koniecznie na otwarcie dnia Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dziendobry 18.09.09, 20:36 Dassin dobry na kazda pore dnia i roku ;-D i nie tylko Jules i nie tylko Rififi. A co proponujesz z Twojej plytoteki (a moze i z barku ;-P) na przedjesienny deszczowy wieczor i pomrukujaca w oddali burze. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Na dziendobry 18.09.09, 21:11 campari + sok grejpfrutowy (plecam forum Alkohole) oraz Eartha Kitt i Santa Baby (I want a yacht for Christmas and some rocks from Tiffany) albo jeszcze lepiej, anonimowy chor studentow z jakiegos zapyzialego collegu, w ich wlasnym utworze "I want new boobs for Christmas" Odpowiedz Link
janou Re: Na dziendobry 18.09.09, 22:53 zerknij tu,moze znajdziesz cos po prawej stronie www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=nIwNMHdhMgw bizzzzzzzzzzzzzzzz Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzien dobry albo dobry wieczór :) 18.09.09, 23:50 Ale się dzisiaj po południu wątki przetrzepały... aż kurz leciał na wszystkie strony Odpowiedz Link
zettrzy Re: Na dzien dobry albo dobry wieczór :) 18.09.09, 23:53 raczej, przeTRZYpaly... to moja inicjacja na forum Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry albo dobry wieczór :) 18.09.09, 23:55 W kazdym razie prze-3-palas to forumo tak, ze chyba 1000 post bedziemy w week-end oblewac. ;-D Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzien dobry albo dobry wieczór :) 19.09.09, 00:00 To moze prZETTRZYpały Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 20.09.09, 13:03 starymarzyciel.wrzuta.pl/film/7NUvfSAP9w1/the_rolling_stones_-_satisfaction Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.09.09, 13:28 Ewa Demarczyk "Deszcze" - zgrrrrroza, zapomnialam autora slow! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.09.09, 13:36 Aco gorsza przestawiwszy ksiazki w mojej bibliortexzce (ponoc nieistniejacej )bede miala problem, zeby sprawdzic. Moze mnie uratuje "plytoteczka".... Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 20.09.09, 13:56 Bonjour czy o to chodzi? twojepiosenki.pl/lyric.php?id=138100 Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.09.09, 14:03 Tak, wlasnie o ta, jedna z moich ulubionych. Druga(z lancuszka wielu) jest "Avignon" ...tancza panowie, tancza panie na moscie w Avignon... Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 20.09.09, 14:15 To proszę: starymarzyciel.wrzuta.pl/film/9QSPEzsClxb/ewa_demarczyk_-_na_moscie_w_avignon Też Baczyński Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.09.09, 14:20 Bo dla mnie w ogole caly Baczynski to jest TO. Idac dalej: "wiersze wojenne"- wykonanie to samo. A teraz jade "na antyki". Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 20.09.09, 14:22 Myślałam, że już wróciłaś. Z poezji Baczyńskiego pisałam pracę końcową na studiach podyplomowych Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.09.09, 17:30 Nie, wlasnie teraz wrocilam i nagrywam zdjecia.Zrobilam 216! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 23.09.09, 10:07 Szczepanik - Kormorany... Jako, ze weszlysmy w jesien. Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 23.09.09, 10:29 johnwayneagunia.wrzuta.pl/audio/5GqYUkO1DAF/piotr_szczepanik_-_goniac_kormorany Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 23.09.09, 10:41 w914.wrzuta.pl/audio/42VKuPUWJ6o/zejman_i_garkumpel_-_13._autobus_540 Jedna z moich - bardzo lubianych - szant Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 23.09.09, 11:45 Jako stara (;-P) zeglarka pogoriowa i nie tylko, praktykujaca wciaz relaksowo uwielbiam wszystko, z czego wionie szanta. W mojej przyatlantyckiej przybretonskiej prowincji jest to zreszta rodzaj nader popularny i dowiewajacy az tutaj za sprawa "marynarzy slodkich wod" - flisakow z Loary. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 23.09.09, 11:48 Janou, takie trofeum - sygnowane w dodatku - chapeau bas! Ja mam "kormorany" na plastikowej plytce- widokowce ze sklepiku, ktory dawniej istnial po drodze do mojego Liceum (Meto, moze znalas tez studyjko nagran i kiosk z "rurkami greckimi) w tunelu pod wiaduktem kolejowym w Katowicach, tuz obok kina "Rialto" ;-D Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 23.09.09, 13:14 Nic takiego(signowane) kupione w Merlinie,nie pamietasz kiedy pytalam na francuskim forum czy kupujac w Merlinie nie bylo zlych niespodzianek,a ze wszyscy pisali ze jest ok. zafundowalam sobie kilka CD nota bene Szczepanika. Polecam jak najbardziej (ale nie ma ich w necie "Tesknie za toba" i "Zostan tu" tekst Zostan tu, Agnieszki Osieckiej. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 23.09.09, 13:32 Janou, wpadnij na watek o pliszce i jej ogonku. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.09.09, 14:05 Fajny fotel na stronce, ktora linkujesz. Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 03.10.09, 10:36 Dla miłośników szant: nocnakowbojka.wrzuta.pl/audio/0VUhxgPE1KE/mechanicy_shanty_-_stara_maui Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 13.10.09, 13:31 To niniejszym podrzucam i "zapodaje": www.aleklipy.pl/view/7361/hanna-banaszak-majka-jezowska-zdzislawa-sosnicka-radosc-o-poranku.html Moze tym sie kocina nie zestressuje ;-D Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 13.10.09, 15:07 Melduję, że "Radość o poranku została przyjęta bardzo pozytywnie. Miauuuuu............. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 13.10.09, 20:33 Re: A moze by tez "watek na dzien dobry"? janou 13.10.09, 14:57 Odpowiedz tez dobrego dnia zyczesmile Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 13.10.09, 20:36 Skleilam obydwa dziendobrowe watki, troche powniej usune ten dzisiejszy alzheimerowski. Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 14.10.09, 10:04 dziendobry www.youtube.com/watch?v=SLocafpLMi0 Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 14.10.09, 10:58 Dzien dobry, witam wszystkie "krajowki" piosenka na czasie: www.youtube.com/watch?v=3UhGZk6Dq9s Nie martwcie sie, u nas tez zrobilo sie zimno, wlasnie jest ledwie 16] na balkonowym termometrze. Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 16.10.09, 09:47 pobudka!!! www.youtube.com/watch?v=kgyq0adAIhE&hl=fr Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 16.10.09, 11:26 Dzien donry. Ode mnie to: www.youtube.com/watch?v=l11GyqVu_-o&feature=browch Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 19.10.09, 11:01 Ja dzis mocno krotochwilnie: www.youtube.com/watch?v=nQGRMTR4GjI Janou, prosze do tablicy - przetlumacz. Milego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 19.10.09, 11:38 Feline ,Tobie bedzie latwiej A propos;to byla prawdziwa rewolucja kiedy te piosenke puscili w radiu,ta piosenka a pozniej film "les Bronzés" ont decoincé/debloqué (przetlumacz prosze) francuskie spoleczenstwo. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 19.10.09, 12:06 Ale sie migasz!Nie mam czasu, moooze jak wroce z kantyny. ;-D Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 19.10.09, 12:50 felinecaline napisała: > Ale sie migasz! ********** wcalewychodze do wieczora jak zawsze w poniedzialek,moze sprobuje wlasnie wieczorem. A jak to by bylo w Polsce,czy taka piosenka poszlaby w radiu? Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 19.10.09, 12:53 nawet znalazlam tekst Le Zizi Afin de nous ôter nos complexes Ô gué, ô gué On nous donne des cours sur le sexe Ô gué, ô gué On apprend la vie secrète Des angoissés d' la bébête Ou de ceux qui trouvent dégourdi De montrer leur bigoudi Une institutrice très sympathique Nous en explique toutes la mécanique Elle dit nous allons planter le décor Ô gué, ô gué De l'appareil masculin d'abord Ô gué, ô gué Elle s'approche du tableau noir On va p' têt' enfin savoir Quel est ce monstre sacré qui a donc tant de pouvoir Et sans hésiter elle nous dessine Le p'tit chose et les deux orphelines {Refrain:} Tout tout tout Vous saurez tout sur le zizi Le vrai, le faux Le laid, le beau Le dur, le mou Qui a un grand cou Le gros touffu Le p'tit joufflu Le grand ridé Le mont pelé Tout tout tout tout Je vous dirai tout sur le zizi Des zizis y'en a d'toutes les couleurs Ô gué, ô gué Des boulangers jusqu'aux ramoneurs Ô gué, ô gué J'en ai vu des impusilfs Qui grimpaient dans les calcifs J'en ai vu de moins voraces Tomber dans les godasses Çui d'un mécanicien en détresse Qui a jamais pu réunir ses pièces Y a le zizi tout propre du blanchisseur Ô gué, ô gué Celui qui amidonne la main de ma sœur Ô gué, ô gué J'ai vu le zizi d'un curé Avec son p'tit chapeau violet Qui juste en pleine ascension Fait la génuflexion Un lever de zizi au crépuscule Et celui du pape qui fait des bulles {au refrain} Le zizi musclé chez le routier Ô gué, ô gué Se reconnaît à son gros col roulé Ô gué, ô gué J'ai vu le zizi affolant D'un trapéziste ambulant Qui apprenait la barre fixe à ses petits-enfants L'alpiniste et son beau pic à glace Magnifique au-dessus des Grandes Jorasses J'ai vu le grand zizi d'un p'tit bedeau Ô gué, ô gué Qui sonne l'angélus les mains dans le dos Ô gué, ô gué Celui d'un marin breton Qui avait perdu ses pompons Et celui d'un juif cossu Qui mesurait le tissu Celui d'un infirmier d'ambulance Qui clignotait dans les cas d'urgence {au refrain} J'ai vu le p'tit zizi des aristos Ô gué, ô gué Qui est toujours au bord de l'embargo Ô gué, ô gué J'ai roulé de la pâtisserie Avec celui de mon mari Avec celui d'un Chinois J'ai même cassé des noix Avec un zizi aux mœurs incertaines J'ai même fait des ris de veau à l'ancienne {au refrain} Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 19.10.09, 12:58 No to skoro Janou wynalazla oryginalny tekst to ja po chwili wahania puszczam popelnione nad kantynowa miska selera w remouladzie tlumaczenie - na razie tylko pierwszej zwrotki. Aby wreszcie uwolnic nas z kompleksow udziela nam sie dzisiaj lekcji seksu Uczac nas o zycia sekrecie i o rozterkach malego berbecia Jak tez o tych smialkach co to ich sekrety obnazaja z ochota Wielce sympatyczna pani profesorka wyjasnia nam mechanike rozporka mowiac : rozwazymy wprzody meskiego przyrodzenia zadania i trudyZblizywszy sie do czarnej tablicy uchyla nam wreszcie rabka tajemnicy I juz na tablicy nam maluje tco tak nam w porcietach wibruje Owo grube cielsko jedrne a obok te dwie sierotki biedne Refrain: Wszystko, wszystko, wsio o ogonku dzisiaj wam powiemy i prawde cala i falsz co brzydkie co sliczne obrzydliwe lecz i apetyczne miekkie czy twarde grube czy w zaniku a takze to w futrzanym ciemnym kolnierzyku z siecia zmarszczek czy pucolowate beda dzis tej lekcji tematem...... ....chcecie ciag dalszy? Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 19.10.09, 20:28 No, coz...cwiczenie nieomylnie wykazalo, ze Perret i Les Bronzés moze i odkompleksili Francuzow, jednak sa bezsilni i to pomimo nszej pomocy w oswojeniu naszych Rodakow - i to jego najjasniej oswieconej i w najbardziej wyrafinowane poczucie humoru wyposazonych uzytkownikow tego forum. A moze to dlatego, ze owi "uzytkownicy" to uzytkowniczki i "damom nie wypada"? Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 19.10.09, 20:45 Nie w jednym dniu zbudowano Paryz..za 20 lat moze Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.10.09, 13:44 No to dzis romantycznie, subtelnie, nostalgicznie: www.youtube.com/watch?v=dhN0JxkOx9U Odpowiedz Link
kwiatek_leona Re: Na dzień dobry 20.10.09, 22:32 Feline, marnujesz sie aplikujac cherlakom atrybuty Morfeusza. Powinnas siedziec w jakiejs kafejce i przy szklaneczce Ricarda klecic piekne rymy. Masz smykalke! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.10.09, 22:46 Nie, nie marnuje sie, ja lubie ten dekor i nastroj a ile sie wlasnie moge roznosci nasluchac, czasami urzadzamy sobie wlasnie tak z "cherlakami" jak i z kolesiami zza parawanu "koncert zyczen" (bo przeciez nie kazda interwencja tychze kolesiow" odbywa sie "na spika" dla cherlaka. Mowie Ci - istna sala koncertowa! I to za darmoche a wlasciwie jeszcze refinansowana przz Sécu ;-D Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.10.09, 22:48 Wiesz, jest taka reklama, moze zreszta zauwazylas ja tego lata na bilboardach: "Un Ricard sinon rien" - ja ja dla siebie strawestowalam na "Rien plutot qu'un Ricard". Czyli: na propozycje aperitifu wersja bilboardowa: Ricard'a prosze albo nic" a moja: "Raczej nic niz Ricard'a". Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.10.09, 22:55 A tak w ogole, kwiatuszku to pocieszylas mnie, bo juz sie zleklam, ze popelnilam jakies obrazoborstwo i obrazilam wartosci czy jaktamto sie zwalo tym tlumaczeniem, ktore, wyznam tu nieskromnie dalo mi sporo przyjemnosci. Chocby dla Ciebie wiec pokusze sie o przetlumaczenie reszty. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 20.10.09, 23:39 Na jutro, z dedykacja dla Gizmo www.youtube.com/watch?v=1KGoCQ5LlW4&feature=related Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 21.10.09, 00:01 Jeżeli miałas na myśli Giga, to dziękuję w jego imieniu Co do słów piosenki - tłumacz dalej. Nie poczułam się zgorszona, tylko w ostatnich kilku dniach byłam bardzo zajęta. Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 21.10.09, 10:07 pobudka i szybko to! www.youtube.com/watch?v=F5fsqYctXgM Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 23.10.09, 12:00 Nasza Janou- "reveilmatin" cos ostatnio nas nie budzi, wiec dzis juz kolo poludnia ja proponuje: www.youtube.com/watch?v=AuBe16VQPeM&feature=related Spodobaly mi sie glownie super-kiczowe obrazki towarzyszace. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 25.10.09, 10:47 Wydawalo mi sie, ze wyslalam "pobudke" https://www.youtube.com/watch?v=_FsWLEy2lmU&feature=related hm...widac za krotko spalam ;-P Alternatywne propozycje mile widziane. Dobrego dnia wszystkim zycze. Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 25.10.09, 11:02 felinecaline napisała: > Wydawalo mi sie, ze wyslalam "pobudke" ???? Mnie się też wydawało, że wysłałam Halucynacje zbiorowe czy coś nie tak? Odpowiedz Link
marguyu Re: Na dzień dobry 25.10.09, 11:06 Dziekuje, takze dobrego wszystkim zycze. Z zabralam sie za Fernande i po przetlumaczeniu refrenu mozg mi dymi. Co bedzie dalej? Moje proby wstawie do osobnego watku. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 26.10.09, 10:19 Chlip, chlip kubek kawy na chybcika a dla poslodzenia cos barda - polskiego: www.youtube.com/watch?v=oG6pEolAKm8 Odpowiedz Link
janou Re: Na dzień dobry 26.10.09, 10:33 chcesz to masz,szczegolnie z mina Montand'a; www.youtube.com/watch?v=IxsbQ2U0bq4 Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 26.10.09, 10:49 Mina Montanda boska, kuper Sapritch - nie-Sapritch rewelacja, reszta S.jak na prawdziwa duegne francuskiego kina przystalo. Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dziendobry 28.10.09, 10:26 Witajcie www.youtube.com/watch?v=moOamKxW844 Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 03.11.09, 11:35 Witajcie www.youtube.com/watch?v=DMrhscGybDo&feature=related Odpowiedz Link
marguyu Re: Na dzień dobry 05.11.09, 10:34 Pogoda taka, ze tylko pojsc w slady Rynkowskiego www.youtube.com/watch?vuzvWL7IXRU Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 06.11.09, 10:20 www.youtube.com/watch?v=gRdfX7ut8gw&feature=PlayList&p=4A4C7D7F2CEEB302&index=4 Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzień dobry 07.11.09, 10:11 Witam I przepraszam za skąpe udzielanie się na forumie. Mam trochę pracowite, a trochę smutne dni. Postaram się poprawić. www.youtube.com/watch?v=j-NFNAnoXgk Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzień dobry 07.11.09, 10:18 Dziendobry, Meto i wszyscy! Wewspolczuwam Ci i sciskam kciuki, coby rychle bylo lepiej (mam nadzieje, ze nie masz niczego ciezkiego pod reka, zeby rzucic w cyberprzestrzen za moj styl pisania). Ja sie zwleklam dzis o 9.30, przezylam kwadrans horroru, bo nie moglam sie doszukac nowego opakowania mojego "levothyroxu" , wreszcie znalazlam, polknelam, zjadlam sniadanko i chwilowo podziwiam slonko za oknem. Mysle przy tym o Janou, bo nasza meteo zapowiadala u Niej dosc nieprzyjemna pogode. Nawiasem mowiac: po<iedzcie, dlaczego na ogol jest tak, ze niezla pogoda w ciagu tygodnia "lubi" sie psuc wlasnie na week-end, szczegolnie, kiedy z wytesknieniem czekamy na jakas atrakcje plenerowa? Odpowiedz Link
otterly Re: Na dzień dobry 07.11.09, 12:42 Dzieńdobry Paniom (Panów tu chyba brak, tak?), złośliwość rzeczy martwych, Feline. Ta pogoda to w ogóle paskuda jedna, bo ja teraz naprawdę miało wychodzę z domu (ciężka praca, drogie Panie, oczywiście podszyta grubą warstwą lenistwa) i jak tylko wczoraj się ruszyłam po cośkolwiek do gara, lunęło i padało aż dopadłam do drzwi supersklepu. Jak z niego wyszłam z bólem głowy i spocona jak mysz (czy tam zawsze musi być tak gorąco) zaczęło wiać przepotwornie. Atrakcje plenerowe polecam odłożyć do kwietnia,coby oszczędzić sobie rozczarowań. Odpowiedz Link
marguyu Dobry wieczor :) 07.11.09, 16:58 Rano nie mialam czasu bo gnalam na pociag do Lanzhota z ktorego wlasnie wrocilam pieszo.? Zygzakiem liczac bedzie troche ponad 29 km. Pogoda na pierwszy rzut oka parszywa, wrocilam utytlana jak prosie ale bylo warto. No i mzawka i deszczyk doskonale robia na cere. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dobry wieczor :) 07.11.09, 18:52 Gratuluje Ci wyczynu i cery! My pojechalismy obejrzec starotki , ale nic konkretnego nie bylo (szukalam mebla pod tivizjer dla polskiej kolezanki). Ale nie wyjechalam bez niczego, kupilam sobie nastepne "dusiciele" (pamietacie moja przygode z naszyjnikiem? Tych dzisiejszych nie posadzam o zawartosc niklu, sa to perelki z granatami, drugi to korale koloru koralowego dla przedluzenia innego koralowego naszyjnika, trzeci to tylko plastikowa ale nader udana kopia ametystow a czwarty "barokowe" perelki hodowlane. Koszt 2€. Odpowiedz Link
marguyu Re: Dobry wieczor :) 07.11.09, 21:02 No to zaszalalas do wiwatu Na 'starocie' to sie jezdzi kolo polarne na Grande braderie de Lille. Kazdego roku w pierwszy weekend wrzesnia. Pomimo sporej komercjalizacji w zaulkach mozna znalezc cuda. Swiat bez braderie bylby nudny i szary. Moze dlatego troche mnie irytuje w Polsce to parcie na "nowe i blyszczace". A do Emausa chodzisz? Szwagierka znalazla tam wiele meblowych perelek, ktore sama odresaturowala. Poszukam w fotkach, jak znajde to wrzuce. Odpowiedz Link
marguyu Re: Dobry wieczor :) 07.11.09, 21:12 Te etazerke szwagierka znalazla w fatalnym stanie w Emaus. Byla cala pokryta kilkoma warstwami roznych farb olejnych. No rozpacz. Ale odzyskala ja, co uwazam za duzy sukces. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dobry wieczor :) 07.11.09, 21:16 No wlasnie w Emausie bylam dzisiaj. Mam "oswojonych" wszystkich handlarzy starociami w poblizua jeden nawet pozwala mi... przegladac swoje kontenery z "wyrzutkami" - nie uwierzysz, jakie tam ciekawe rzeczy mozna znalezc! Stare ksiazki a w srodku ...milosne bileciki, zdjecia; mam stamtad troche "biskwitow" bo juz chyba definitywnie wyszly z mody (przynajmniej dla wspolczesnych pokolen). To drobiazgi, oczywiscie, ale jedna ze "zdobyczy" byl m.innymi piekny, debowy stol LXV z marketeria na blacie, ktory wynegocjowalam dla naszego przyjaciela za 80€, rozne lampy i lampki - sama juz "nie wiemco" . O "braderie" w Lille wiem, oczywiscie, ale to huk drogi od nas. My mamy we wrzesniu swoj Durtal - to doroczne "marche aux puces" , kiedy wokol zamku w tej miejscowosci nastepuje inwazja sprzedajacych i kupujacych, potem jest "Broc et puces" w naszym Centrum Targowo - Wystawowym, potem tamze "salon antykwariuszy", wreszcie w marcu wielki, uliczny targ staroci w pierwsza niedziele tego miesiaca a potem ciagle "leca" jakies ulicowki, dzielnicowki czy "przedmiesciowki". Taka jest chyba "dusza Andegawenii". Odpowiedz Link
felinecaline prosze leniucha: 08.11.09, 11:09 niech leniuch slucha: www.youtube.com/watch?v=jFyN8WoMN44&feature=related a sybaryta szybko sens chwyta bo esteta wlasnie rozbija kotleta wszak dzis niedziela jako glosi fela ... co rzeklszy sama sie udaje tluc swojego kotleta, bo wczora z wieczora Pitka pozarla reszte indora (kurczaka). Odpowiedz Link
metodiw Re: prosze leniucha: 08.11.09, 12:19 Dzień dobry z zapachem niedzielnej pomidorowej Odpowiedz Link
felinecaline Re: prosze leniucha: 08.11.09, 13:52 A wiesz,Meto, poddalas mi pomysl: mam przed soba 2 tygodnie wolnego: moze tak zaczne gotowac zupki? Nawet sezon temu sprzyja.To na poczatek bylaby pomidorowa (le nie wiem kiedy ;-P, dzis mi sie jeszcze nie chce). Odpowiedz Link
felinecaline Tak mi dzisiaj 08.11.09, 15:13 ...w duszy gra: www.youtube.com/watch?vPju6wiGSRA Odpowiedz Link
felinecaline Dla kazdego, kto sie tu dzis "zablaka" 10.11.09, 10:37 www.youtube.com/watch?v=CTRrLkUcU6A&feature=related Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dla kazdego, kto sie tu dzis "zablaka" 11.11.09, 10:34 A ze dzis dzien szczegolny tak u Was w Kraju jak i tutaj to na dziendobry proponuje: www.youtube.com/watch?v=bsn_tIhS7pw i: www.youtube.com/watch?v=7JuSxkZ8vXY Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dla kazdego, kto sie tu dzis "zablaka" 11.11.09, 12:59 Nie wiedziec dlaczego linki sie zrobily nieaktywne. Oto aktywowane: www.youtube.com/watch?v=bsn_tIhS7pw www.youtube.com/watch?v=f_ptqXqjsZw&feature=related www.youtube.com/watch?v=P3ET1b0ymZs&feature=related Odpowiedz Link
otterly Święty Marcin dziś! 11.11.09, 14:45 Niech się święci! Po rogaliku dla Pań: mojewypieki.blox.pl/resource/rogale_marcinskie_1.jpg A ja żałuję, że nie pochodzę z Poznania. I rogali i gęsi mi się chce... Odpowiedz Link
felinecaline Re: Święty Marcin dziś! 11.11.09, 22:54 Dzieki za rogalika! Uffff, jaki byl pyyyyszny i ile mial wspanialych, pyszniutkich - slodziutkich orzecowoo - migdalowo - makowych kaloriii! MnnnnniaM! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Święty Marcin dziś! 11.11.09, 23:16 Koncert zyczen - specjalnie dla Janou: www.youtube.com/watch?v=CFBiQZS4PcQ&feature=fvsr www.youtube.com/watch?v=TEP-t9ONubw&feature=related www.youtube.com/watch?v=4DEefipjYJY&feature=related www.youtube.com/watch?v=9r5HZoCeMzg&feature=related www.youtube.com/watch?v=VCfiSqYhp3M&feature=related Mam nadzieje, ze te tez Ci sie beda podobac. Odpowiedz Link
felinecaline Wypadaloby chyba cos sobie wreszcie 12.11.09, 09:59 zagrac, posluchac i wyyyystartowac. www.youtube.com/watch?v=2qjG2GWH6J0&feature=related Pogoda u mnie arcyponura, zacheca raczej do przykrycia sie koldra lacznie z glowa i pozostania w pozycji horyzontalnej. Wspolczuje wszystkim zmuszonym do wystawienia czubka nosa na zewnatrz. My z Pitka wyszlysmy ledwie na balkon po pare listkow miety i znow "wygniatamy kanape". Odpowiedz Link
felinecaline Sie tu zaczynam czuc jak latarnik 13.11.09, 10:30 no to niech bedzie morska piosenka www.annuaire-enfants-kibodio.com/paroles-chansons/il-etait-un-petit-navire.html Odpowiedz Link
fedorczyk4 A to już było? 13.11.09, 10:52 Bo jak nie, to: www.youtube.com/watch?v=pZi3k3LeP_g Z ukłonem Odpowiedz Link
marguyu Re: A to już było? 13.11.09, 10:59 U mnie sloneczko i 14) na termometrze, czego wszystkim zycze www.youtube.com/watch?v=M-jiOEnW7EI Odpowiedz Link
felinecaline Re: A to już było? 13.11.09, 11:08 U mnie tez sloneczko nieco przymglone i temperatura "rzeska". Marguyu, zapodaj moze u Pliszki gdzie Tys w tych Czechach (Morawach?). Wczoraj po wizycie w Owerni nastawilam sobie okolice Brna i medytowalam. Odpowiedz Link
marguyu Re: A to już było? 15.11.09, 11:39 Na dobry dnia poczatek Ewa Bem www.youtube.com/watch?v=SxQ4C3SCcx0 feline, mieszkam w Hodoninie. Jednym z niewielu czeskich miast zbombardowanych podczas II wojny. Widzialam piekniejsze, fakt ale mieszka sie tu dobrze. Na miejscu mam wszystkie niezbedne struktury, wlacznie ze szpitalem, iwielki las. Teatr przyjezdza dosc czesto, koncerty muzyki roznej takze; inne atrakcje kulturalne sa dosc czeste. Mamy nawet wlasne zoo. Do Brna mam 60 km, Wiednia 80, Bratyslawy 100. Okolica jest bogata w interesujaca architekture i przyrode. Zreszta Czechy to kraj, ktory na listach UNESCO bije wszelkie rekordy. Co krok, to wzgorek, na wzgorku zameczek a obok wielki park w kroeym rosna jakies endemiczne czy rzadkie roslinki albo zyja nieslychanie rzadko spotykane zuczki. Choc sporo juz zwiedzilam na nogach - po pierwszych podliczeniach wychodzi na to, ze mam na liczniku ponad 1800 km - to na wiosne kupujemy turystyczne rowery. Podobno dwudniowa trasa rowerowa do Wiednia jest bajeczna. Trasy piesze, narciarskie i rowerowe naleza do najlepiej oznakowanych w Europie, i najlepiej utrzymanych. Na dodatek poznalam fajnych ludzi, z ktorymi laczy nas przyjemnosc wspolnego chodzenia. Wiec dreptam z zapalem i wielka checia i ubylo mi jakies 20 lat. Moze nie wizualnie ale za to w duszy inaczej gra Odpowiedz Link
felinecaline Re: A to już było? 15.11.09, 12:09 No to jeszcze, Margu nie badz sknera i daj pare fotek na watek o pliszce. Polozenie wydaje mi sie bardzo interesujace i wlasnie "z potencjalem". Ja do Polski jezdze albo "dolem" w stosunku do Was, przez Wieden i Bratyslawe a potem do Piwnicznej i ...Nowego Sacza, albo przez Prage, brno, Olomouc i Cieszyn albo Bohumin a potem tzw "Falklandy" w poblizu Chalupek Rybnik, Tychy do Katowic. Niestety, z Czech mam przykre wspomnienia korkow na obwodnicy Pragi i wypadku miedzy Praga a Brnem.Jezdze co prawda Roverem, ale temu modelowi sciezki rowerowe nie wystarczaja. Odpowiedz Link
marguyu Re: A to już było? 15.11.09, 22:29 feline, sknera nie jestem ale leniem tak! Niesamowita wrecz ilosc fotek z Czech wisi na moim fotoblogu: photomar.over-blog.com/ Wystarczy kliknac na Czechy a zobaczysz setki fotek. Polecam ogrody w Kromieryzy. Fantastyczne. Odpowiedz Link
felinecaline Re: A to już było? 15.11.09, 22:34 Ja juz sie wloczylm po Twoich blogach ale mimo najwiekszego poszanowania dla Twojego lenistwa baaardzo prosze o puszczenie nam TU paru fotek. Odpowiedz Link
marguyu Re: A to już było? 15.11.09, 23:07 Sie postaram, Ale nie dzis, bo dzis leczylam sie morawskim swietowawrzynieckim czerwonym i rozleniwilam sie Przyszli do mnie goscie i przyniesli dawke starczajaca na wykurowanie pulku ulanow. qrcze, jaka ja sprytna jestem, ze wybralam te Morawy. Odpowiedz Link
felinecaline Re: A to już było? 16.11.09, 11:48 www.youtube.com/watch?v=fNv9lsOe3VY ...swoja droga gdzie tez sie wszystkie podziewacie? Ja juz 2 gary slaskich klusek wyprodukowalam! Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzien dobry 15.11.09, 10:49 A to lubicie? www.youtube.com/watch?v=px3wOwmmF_4&feature=PlayList&p=8FE440C9B9376912&playnext=1&playnext_from=PL&index=41 Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry 15.11.09, 11:22 Jasne, ze lubimy Pana BoHdana ;-D A dzis proponuje cos do obejrzenia: turystyka.gazeta.pl/Turystyka/0,81923.html Odpowiedz Link
janou Re: Na dzien dobry 15.11.09, 14:09 felinecaline napisała: A dzis proponuje cos do obejrzenia: turystyka.gazeta.pl/Turystyka/0,81923.html Eh,na dole stronki jest moja fotka z Alzacji,ta z kwiatami,miejscowosc Barr Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry 15.11.09, 14:23 Bravo, Janou! Wreszcie ktos "od nas" zostal doceniony. Milej niedzieli zycze. Odpowiedz Link
marguyu Re: Na dzien dobry 16.11.09, 11:51 Milego dnia z piosenka i Charles Dumont www.youtube.com/watch?v=mZQ8LJai8Ig Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry 18.11.09, 10:56 Zbudzilam sie dzis pelna wigoru, wygarnelam popiol z wyzieblego kominka i reanimuje to cherlawe forum za pomoca upojnego tanga: www.youtube.com/watch?v=DGsgzNdSqTE&feature=fvhl Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzien dobry 18.11.09, 11:16 Ja przepraszam! Od trzech dni siedzę z słuchawką telefoniczną przy uchu Służbowo Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry 18.11.09, 11:22 Zwolniona, usprawiedliwiona - nie da sie tanczyc tanga ze sluchawka telefoniczna przy uchu (zastrzezenie wszelakoz) o ile telefon przewodowy. Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzien dobry 19.11.09, 10:47 Dzień dobry Nie chce mi się szukać piosenki Co tam u Męża, Feline? Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry 19.11.09, 11:09 Przezyl. ;-P Przez wieksza czesc nocy nie spalam, bo mnoie wczoraj przestraszyl - zaczal wyliczac swoje choroby od wieku niemowlecego, swoje wypadki, skarzyc sie na traktowanie przez lekarzy (ogolnego domowego , 3 specjalistow i...moj oddzial), czym podniosl mi adrenaline, ale tez wzbudzil czujnosc, bo zaczelam kogitowac w czym i dlaczego mu sie "pogorszylo" (on ma tendencje do listopadowych depresji ocierajacych sie o chorobe dwubiegunowa). Skutek: zaluje, ze nie jestem w robocie, chociaz czuje sie jak wrak. O 16.00 ide z nim do naszej niedobrej lekarki rodzinnej ;-(((. Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzien dobry 19.11.09, 12:02 Czyli jest nadzieja, że to normalne marudzenie faceta, który złapał przeziębienie? Odpowiedz Link
marguyu Re: Na dzien dobry 19.11.09, 12:30 Masz szczescie, ze go bierze tylko w listopadzie. Ja mam w domu cyklotymika ! Ale wypracowalam sobie metode i da sie zyc i przezyc Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry 19.11.09, 12:50 Oj, nie tylko w listopadzie, nie tylko.... To tez cyklotymia (wspominalam o chorobie dwubiegunowej,jak sie to teraz zwyklo nazywac). Ale najglebsze "dolki" ma wlasnie w listopadzie. Lato - nie do poznania! Samo szczescie, radosny jak skowronek (zwlaszcza w czasie wakacji w Polsce). Odpowiedz Link
marguyu Re: Na dzien dobry 19.11.09, 11:19 Troszke slonca wstawie, podziele sie, bo u nas jest fantastycznie. Jak w maju www.youtube.com/watch?v=rodnvh2BbZw Odpowiedz Link
janou Re: Feline!:) 19.11.09, 14:03 courage ps.u mnie tez slonce i 20° ma byc po poludniu. Odpowiedz Link
felinecaline Po poludniu 19.11.09, 14:11 ide z Kicurem do lekarki, bo On bedzie gadal glupoty a nie powie najwazniejszego. Z conajmniej 2 powodow: zapomni albo bedzie sie wstydzil a poza tym On ma nikla swiadomosc tego, co wazne a co mniej. ;-((( Pogoda i u nas sliczna, slonce i cieplutko a co najwazniejsze bezwietrznie. Odpowiedz Link
felinecaline Jeszcze "rankiem" 21.11.09, 11:11 www.youtube.com/watch?v=kPJtTa-HvTg&translated=1 Odpowiedz Link
felinecaline Re: Jeszcze "rankiem" 22.11.09, 11:26 Qurcze! Znowu mam pic do lusterka? No to na dzis radosne: www.youtube.com/watch?v=flOL60N4mk0&feature=PlayList&p=F81874263693EEDA&playnext=1&playnext_from=PL&index=72 Odpowiedz Link
felinecaline Re: Jeszcze "rankiem" 22.11.09, 11:29 Wyasniam mala niescislosc: Napisalam "radosne" i poszlam na youtube szukac "Il y a de la joie"Treneta i...nie znalazlam (((!!!!!!!! Ale pokazala mi sie romanca i tez jest fajna. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Jeszcze "rankiem" 22.11.09, 11:31 Co tu sie wlasciwie "gra"? Ja wyjasniam a tymczasem ost z linkiem nie raczyl "sie wyslac"! no to raz jeszcze: Charles Trenet (Fou chantant) - "la romance de Peris zamiast "il y a de la joie": www.youtube.com/watch?v=flOL60N4mk0&feature=PlayList&p=F81874263693EEDA&playnext=1&playnext_from=PL&index=72 Odpowiedz Link
felinecaline szukajci 22.11.09, 11:34 Szukajcie a znajdziecie: www.youtube.com/watch?v=TdVmgHRui_Y Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Jeszcze "rankiem" 22.11.09, 13:49 A ja na niedzielny poranek wolałabym tak: www.youtube.com/watch?v=lOZPWpiNUWQ&feature=related Odpowiedz Link
felinecaline Re: Jeszcze "rankiem" 22.11.09, 14:00 Bardzo sympatyczna propozycja. I korzystna dla zdrowia )) zamiast posiedzenia przed komputrem. Chyba Marguju antycypowala i juz pedaluje. A ja ciesze sie z kazdej propozycji wyplywajacej od kazdego uczestnika forum leni )). Odpowiedz Link
marguyu Re: Jeszcze "rankiem" 22.11.09, 15:10 Marguyu wlasnie wrocila z 20 kilometrowego spacerku i dziekuje za pamiec Siedze sobie jeszcze cala rumiana od ruchu i powietrza i tak sobie mysle, ze gdybym uwierzyla temu co widze przez okno, ze dzien jest bury, szary i paskudny, to spedzilabym go plaszczac na fotelu to co corki Wankowicza trafnie nazwaly siadzka. Nauczylam sie korzystac ze swiata w kazda pogode. Wystarczy tylko odpowiednio sie ubrac i zobaczyc jak jest naprawde za tym burym oknem. To lazenie w kazda pogode i wracanie z nogami przemoczonymi po kolana i podkoszulku nadajacym sie do wyzecia, nigdy nie skonczylo sie nawet jednym kichnieciem. Powiedzialam co wiedzialam, a teraz ide zjesc moj jogurt i jablko Odpowiedz Link
felinecaline Re: Jeszcze "rankiem" 22.11.09, 15:16 Wiesz, Margu - jak jestem nad Oceanem to...trudno mnie zapedzic do wnetrza - obojetne, jaka jest pogoda. Byl okres, ze przez lata lutowe 2 tygodnie urlopu spedzalismy z Kicurem w Les Sables d'Olonne. Kazdego dnia, sztormowego rowniez w programie byly spacery po porcie, plazy, molo. Co innego w naszej ukochanej acz wolgotnej i wietrznej Anjou. Tu "zla pogoda" to przeniklwy, wilgotny wiatr i raptowne ulewy. Po prostu sie nie da... nawet, jesli teaoretycznie nie jest zimno. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Jeszcze "rankiem" 22.11.09, 17:24 Ja pedałowałam wczoraj, jutro też będę, a dzisiaj chętnie uwierzłam widokowi za oknem i leniuchowałam na dowolnie wybranym boku Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzien dobry 23.11.09, 10:26 www.youtube.com/watch?v=yQNVB1ghR9c&feature=related Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry 23.11.09, 11:19 Meto, dzieki Twojej propozycji znalazlam takie "proroctwo" : www.youtube.com/watch?v=vjlluR_DsDw&feature=related Odpowiedz Link
metodiw Re: Na dzien dobry 24.11.09, 11:00 Dzieńdoberek! www.youtube.com/watch?v=AShemiKUajc&feature=PlayList&p=C26E254C67102E09&index=0&playnext=1 Odpowiedz Link
felinecaline Re: Na dzien dobry 25.11.09, 10:06 Obudzilam sie dzis z niezlomnym przeswiadczeniem, ze...www.youtube.com/watch?v=eeMAPhXh-Y0&translated=1 .....ciekawe, czy ktos tu dzis zajrzy ;-( Odpowiedz Link
marguyu Re:dla tych po 50-tce;) 27.11.09, 11:00 "Wspomagacz" w podejmowaniu szybkich decyzji www.youtube.com/watch?v=1U71XZaxR_U Odpowiedz Link
felinecaline Re:dla tych po 50-tce;) 28.11.09, 11:11 Z zyczeniami sloneczka na dzis: www.youtube.com/watch?v=yD8DcgpLp_w&translated=1 Odpowiedz Link
felinecaline co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak mi 29.11.09, 12:05 inspiracji. W kuchni piecze sie kaczka, wiec moze... www.youtube.com/watch?v=uNZbMobnxlw&feature=fvw Odpowiedz Link
metodiw Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 12:18 A potrawki z królika nie robisz przypadkiem? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 12:25 O Boże zapomniałam już że coś takiego było. Za to nie zpomniałam przepisu na kaszkę w pomarańczach i w sosiez cointreaux Odpowiedz Link
felinecaline Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 12:27 Nie robie i nie przypadkiem. Nie mam pojecia jak sie robi "potrawki" ;-((( a krolik nazbyt przypominal by mi .... i nie moglabym tknac. Baaaardzo rzadko przyrzadzam kroliczyne, kupujac juz w porcjach. Konsumuje prawie wylacznie Kicur. A czemu pytasz? Chyba nie masz zamiaru zrobic recycling Pana G?????! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 13:37 W ramach wspomnień sopockich. A tegp pana pamiętacie? Mnie się wtedy bardzo spodobał www.youtube.com/watch?v=EXpgjZ2GW-Y Odpowiedz Link
felinecaline Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 14:03 ?Niestety, wyznaje, ze nie pamietam. To chyba z "po '84 Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 14:15 Też nie pamiętam, ale ja nie byłam widzem Sopotu. Do 83 w Polsce, uprawiałam raczej muzykę undergrandową i klasyczną (przez przypadek przyjaźni, a nie przez własny intelekt) Feline, z królikiem mam tak samo. Jeszcze nigdy się nie odważyłam na zrobienie. Ale ja generalnie uprawiam pewien rodzaj kulinarnej hipokryzji. Kupuje i przygotowuję tylko te mięsa które w niczym nie przypominaja tego czym były przedtem. Odpowiedz Link
felinecaline Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 14:19 Czyli mamy identyczna metode. U mnie zawsze w lodowce same porcyjki. Najwiekszy horror to kiedy Kicur zapala chcica do swinskiej glowy... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 14:22 O MATKO!!!! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 14:23 Kolę Beldy szacuję tak na okolice 1970, rok w tę lub w tamtę Odpowiedz Link
felinecaline Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 15:07 Probowalam niestety bezowocnie wywolac na youtube Alle Pugaczowa z Jej swietna piosenka: "czto mogut koroli", niestety, bez rezultatu. Czy ktoras z Was ma moze namiary? Odpowiedz Link
marguyu Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 15:29 Il suffit de demander www.youtube.com/watch?v=LwCUoxcedd0 Odpowiedz Link
ewa9717 Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 16:08 Mówią, że już tylko procent Ałły w plastiku został. Jeśli to prawda, szkoda... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: co by tu dzisiaj "zapodac" - Wyznaje, ze brak 29.11.09, 17:20 Jest to bardzo prawdopodobne, to jest jej fota z zeszlego roku czyli miała wtedy prawie 60 lat: