Gość: ja IP: *.pl 10.10.02, 13:39 SUPER!!! Wegierska literatura jest zdecydowanie niedoceniana. Moze teraz sie to zmieni i ludzie zaczna tez czytac Tibora Dery'ego, Laszlo Krasnahorkaia, Sandora Maraia i innych wielkich Wegrow. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paulus Re: Literacki Nobel dla Imre Kertesza IP: *.miele.de 10.10.02, 15:02 a juz myslalem ze dla Krzysztofa Vargi ;-) nalezalaby mu sie. "ale nie za tequile tylko za 45 pomyslow na powiesc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brocha Los utracony to wielka ksiazka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 20:32 Zasluzyl Kertesz na ta nagrode, jak nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MT Re: Literacki Nobel dla Imre Kertesza IP: *.E.dial.o-tel-o.net 11.10.02, 08:08 Jestem rozczarowany, ze nagrody nie dostal Stanislaw Lem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Literacki Nobel dla Imre Kertesza IP: *.crowley.pl 11.10.02, 11:31 Facet jest naprawdę zmysłowy. Zaczesywane włosy strasznie mnie jarają. A sądzę, że może mnie dużo nauczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrzezany@interia. Re: MOJ KOMENTARZ BYL PIERWSZY !!!!!! IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 11.10.02, 12:58 ale zadzialala syjonistyczna cenzura z Gazety Wyborczej, ktora z pewnoscia czuwa dakej i tekst ten sie tez nie ukarze. ALE TAK JUZ JEST, ZE CI CO WALCZYLI Z CENZURA - TO TEARZ WALCZA DALEJ,ALE Z KOMENTATORAMI!!!!! WSTYD, MYSIA wraocila juz w pelni na ul. Czerska !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkibic@interia.pl Re: DOBRA, BO O ZYDACH i AUTOR TEZ ZYD !!! IP: *.acn.pl / 10.129.128.* 11.10.02, 13:00 to caly komentarz, wystarczy > Smiech hahahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: Literacki Nobel dla Imre Kertesza IP: 195.17.87.* 15.10.02, 14:03 bardzo dobry wybor Szwedzkiej Akademii- inni Wegrzy kandydaci to: Peter Esterhazy oraz Peter Nadas ( nie wiem, czy ich ksiazki byly wydane w j.polskim) Kertesza najbardziej cenie za : "Kadisz dla nienorodzoznego dziecka". Odpowiedz Link Zgłoś