Gość: Kabanos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:23 Święta racja. Powinno być coś o gejach, nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: funka Re: Nowa płyta Kultu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:56 szkoda ze autor sie nie wsluchal porzadnie w plyte tylko napisal po lebkach recenzje, wystraczy choc troksze sie wsluchac aby stwierdzic ze to nie Kazik spiewa " To mogla byc fajna piosenka" a jakby jeszcze bardziej sie postaral to chociaz okladke by umiescil. a tak - napisal zdan kilka bo za wierszowki dobrze w gazecie placa szczegolnie gdy pisze sie zgodnie z oczekiwaniami wladz. gratuluje wnikliwemu recenzentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowa płyta Kultu IP: 62.233.225.* 05.12.05, 13:17 zgadzam sie z poprzednim komentzarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Nowa płyta Kultu IP: *.aster.pl 05.12.05, 14:47 No to faktycznie absolutnie dyskwalifikuje całą recenzję. Tym bardziej że nowa płyta Kultu to przecież milowy krok w historii rocka, zaś Kazikowe teksty są jak zwykle objawem geniuszu ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAVEK Re: Nowa płyta Kultu IP: 80.50.19.* 05.12.05, 17:49 ZAZDROŚCI CHŁOPAK PISZĄC TĄ RECENZJE BO SIĘ NIE SPEŁNIŁ W ŻYCIU, LEPIEJ NIECH IDZIE ŁAPAĆ KRÓLICZKA !!! CZYŻBY RECEZENT BYŁ GEJEM ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAVEK Re: Nowa płyta Kultu IP: 80.50.19.* 05.12.05, 17:49 ZAZDROŚCI CHŁOPAK PISZĄC TĄ RECENZJE BO SIĘ NIE SPEŁNIŁ W ŻYCIU, LEPIEJ NIECH IDZIE ŁAPAĆ KRÓLICZKA !!! CZYŻBY RECEZENT BYŁ GEJEM ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAVEK Re: Nowa płyta Kultu IP: 80.50.19.* 05.12.05, 17:49 ZAZDROŚCI CHŁOPAK PISZĄC TO RECENZJE BO SIĘ NIE SPEŁNIŁ W ŻYCIU, LEPIEJ NIECH IDZIE ŁAPAĆ KRÓLICZKA !!! CZYŻBY RECEZENT BYŁ GEJEM ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Nowa płyta Kultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 20:10 Pozwole sobie spytać, pod dyktando jakich władz pisze Robert Sankowski? chyba jeszcze jeden żydowski spisek wychaczyliście panowie w tym kraju, bo ja ni cholery nie mogę wymyślić co to za tajemna siła kazała panu Sankowskiemu skrytykować nową płytę Kultu (Kaczory, Michnik? no szczerze pojęcia nie mam!), która rzecz jasna nie umywa się do poprzednich, co mówię jako wielka fanka Kultu. trzeba umieć podchodzić krytycznie nawet do swoich idoli, a nie piać z zachwytu jak cokolwiek puszczą. oczywiście demokratyczne panów prawo, żeby się podobało, a to że się komuś nie podoba nie powód żeby sugerować mu orientację seksualną, troche kultury drodzy panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doolitle Re: Nowa płyta Kultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:31 felietony kazika wyrzucili z gazety telewizyjnej bo skrytykował kwaśniewskiego. a gazeta wyborcza zawsze stoi murem za odchodzącym prezydentem. mimo że zawsze broniłem wyborczej przed sugestiamu ze jest przesadnie stronnicza to po sposobie w jaki relacjonuje perypetie z ułaskawieniem widzę ze jednak przyjaź ń naczelnego ma wpływ na resztę staffu gazety. a na tej płycie, jak rozumiem z recnzji kwaśny też został skrytykowany. i jak nigdy nie wierze jakiekolwiek spiski to coraz bardziej zaczynam podejrzewać że jednak muszą trzymac linię polityczną. ale chętnie bym sie mylił bo jestem czytelnikiem wyborczej od lat. swoją drogą nawet nie wiedziałem że kult wydałpłytę. Kazik jak zwykle przesadza z ilością, kilka płyt rocznie, to nie moze sie dobrze skonczyć. ale warto sprawdzić, dobrych parę lat temu Kult to był absolutny kult :) Odpowiedz Link Zgłoś
petar Re: Nowa płyta Kultu 07.12.05, 11:01 " felietony kazika wyrzucili z gazety telewizyjnej bo skrytykował kwaśniewskiego. a gazeta wyborcza zawsze stoi murem za odchodzącym prezydentem" Tak się akurat składa, że konflikt Kazika z Wyborczą o felietony zrodził się w związku z pewnym okresleniem Leppera, jakiego uzył Kazik, a jakiego nie chciała wydrukować Gazeta. Nie we wszystkim siedzi Kwas... Odpowiedz Link Zgłoś
woj.kry Re: Nowa płyta Kultu 09.12.05, 16:43 To, że panu Sankowskiemu płyta się nie podobała to dla mnie na przykład bardzo mało ważne. Szkoda tylko, że nie za uważnie ją przesłuchał i rzeczywiście jest parę błędów w jego tekście. Ja jednak nie doszukiwałbym się w tej krytyce jakichś spisków. Moim zdaniem natomiast, nowa płyta jest dużo lepsza od "Salonu Recreativo". Bardziej piosenkowa, krótsza (!)i bardziej "kultowa" niż "kazikowa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Nowa płyta Kultu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.12.05, 03:56 Zgadzam sie z Kabanosem, ze warto byloby aby polska scena rockowa podjela ten temat bo to wlasnie ona ma szanse przelamania pewnych uprzedzen ktore wciaz jeszcze drzemia w spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Nowa płyta Kultu IP: *.chello.pl 06.12.05, 16:04 Chyba nie zrozumiałes.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wosq odnośnie terenu przemysłowego IP: *.geo.amu.edu.pl 06.12.05, 09:45 Człowiek się nie zna- o fajnej piosence mówił Banan, chyba. Autor robi coś bardzo złego, bo wraca (jak duża część tłuszczy) ciągle do wieku wcześniejszego i chyba od lat ma tylko PL, czy Baranka w głowie ciągle słyszanego, tak jak jest tak ma być- "...a czemu to gra, a tamtego nie, pewno nas wszystkich nic nie sza nu je!" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla4 Re: odnośnie terenu przemysłowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 18:43 dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Nowa płyta Kultu IP: *.eranet.pl 07.12.05, 12:10 Widze ze GW meka strasznie ze Pan Staszewski felietony dla nich przestal pisac i to z takim komentarzem, w takim przypadku obsmarowac Pana Kazika i jego zespol nalezy. Ale to nie prawda plyta jest duzo lepsza niz zostalo tu napisane. Nie ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Nowa płyta Kultu IP: *.aster.pl 07.12.05, 23:18 Ludzie, bądźcie poważni, ten sam autor nie tak dawno chwalił solową płytę Kazika. Czy wam już zupełnie odbiło z tymi teoriami spiskowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cult Re: Nowa płyta Kultu IP: *.rybnet.pl 09.12.05, 19:22 na pevno lepsza od "salon recreativo" ale w porownaniu z przeszloscia faktycznie słabawe textowo no i muzycznie tez - vide "ostateczny krach .." - ale posłuchac jak zawsze warto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alpetrus Re: Nowa płyta Kultu 09.12.05, 20:26 Pamiętam opinie moich znajomych (żarliwych słuchaczy Kultu), gdy wyszła płyta "Ostateczny Krach Systemu Korporacji": "to już nie ten Kult...". Po "Posłuchaj to do Ciebie", Tatach Kazika, czy "Moim Wydafcy" to rzeczywiście był "inny Kult", ale ja w tej płycie normalnie się zakochałem. IMHO uważam ją za jedną z najlepszych! Dla mnie "Poligono Industrial" stopniowo się rozkręca - im dalej, tym lepiej :) A "Tłuszcza" mnie po prostu zabiła! Kawał dobrej muzy. Odpalam płyte po raz kolejny :) Pozdrawiam pana Sankowskiego i wszystkich forumowiczów :) Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Nowa płyta Kultu 11.12.05, 00:08 A widzisz...To tak jak u mnie. Fascynacja Kultem zaczela sie od OKSK. Potem gdzies dorwalem Tate, Tate 2 a potem to juz cala reszte...Z tego wszystkiego najbardziej rozczarowany bylem Salonem. Tak jak ktos tu wczesniej powiedzial byla za bardzo Kazikowa a za malo Kultowa. Po tej plycie nie spodziewalem sie zbyt wiele (po SR). A tu prosze! Mile...bardzo...bardzo bardzo bardzo mile zaskoczenie! Plyta jest swietna! Kultowa! Tluszcza, Nie zyje ponad stan, Pot i kreff, Kocham Cie a miloscia swoja...No po prostu az sie przyjemnie slucha! Cos swiezutkiego i pachnacego Kultem. Tylko ta wersja De-Luxe (z plyta DVD) troche mnie rozczarowala. Dlaczego nie dali wiecej teledyskow? Np. Polski, Czarnych slonc, Baranka itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrr Re: Nowa płyta Kultu IP: *.krak.tke.pl 11.12.05, 16:43 No jasne, ale jak sie pisze recenzje, to wypadałoby chociaż cos więcej tej płyty wysłuchać , a przynajmniej posłuchać kto co tam śpiewa, bo w "A kiedy nic was nie ochroni" to na końcu nie Kazik (tylko chyba Banan) spiewa,że to mogła byc fajna piosenka. Pełen profesjonalizm w recenzji, bravo. A płyta wg mnie jest b.dobra, a że nie ma tam prawie w ogóle 3-4-minutowych piosenek to przebojów nie będzie pewnie też. teksty sa takie jak u Kazika zawsze, więc nie wiem co niby miałby napisać,żeby było ciekawie, a muzyka jest ciekawa i nie jest tylko powielaniem tego co juz zagrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szakchan kultu nowa plyta IP: 83.9.248.* 12.12.05, 14:56 Mesjer Kazelot, już przy plycie "41" zaznaczyl, ze bedzie grał teraz lekko, zmieniło się wiele, teraz w twórczości jego jest więcej dojrzałości która nie zawsze jasno i wyraźnie może nam przeciekać przez palce, przelewać się do uszu z młodzieńczą werwą kawałków zprzed kilkunastu lat... czepianie się utworów przez pana S. nie jest konstruktywnym bo nie uwzględnia wszystkich okoliczności genezy utworów. Teksty są raz proste raz głębokie, raz przepełnoione bólem raz pogodne, są w nich uczucia co różni kult i kazimierza (przepraszam za rozgraniczanie) od wielu gwiazd obecnych dziś na scenie... blablabla mogę tak pisać i pisać a każdy będzie myślał co myśli :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapen Kolejny koszmar Kazika IP: *.chello.pl 12.12.05, 23:31 Kazik staje sie specjalistą od firmowania swoim imieniem knotów, które on i ludzie biorący udział w jego zbyt licznych projetktach wypuszczają taśmowo. "Poligono" przypomina materiał wyjściowy do czegoś, co mogłoby stać się płytą. Jest kilka momentów, które pozwalają mieć nadzieję, ale niestety, nikt już tych kawałków nie poprawi, nie dopracuje. Wydano je jako nową płytę Kultu. Mielizny tekstowe, aranżacyjne,długie partie jałowego grania o niczym i nie wiadomo po co. Wyśpiewywane oczywistości, cytowanie samego siebie. Ta płyta nie wytrzymuje porownania z niczym co Kult i KAzik robili do czasu "Ostatecznego krachu". Irytujące jest mieszanie stylistyk z różnych projektów, w których Kazik brał udział. Dla mnie nie do zniesienia. Zgadzam się z Dyziem Sankowskim, że Pewna epoka sie skończyła, że teksty sa bardzo słabe. Nie wiem tylko, co każe Kazikowi nagrywac wciąz więcej gdy od lat nie udało się nagrać niczego wybijającego się ponad przeciętność. Były wyjatki w stylu "Polska płonie", ale tak nieliczne, że mozna uznać iz to wyjątki potwierdzające regułę o kryzysie i kultu, i staszewskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ceee Re: Kolejny koszmar Kazika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:11 Dla mnie mieszanie stylistyk jest super, zyskuje na tym klimat. Klimat bajkowo-lemonowy z realizmem ogólnym, który utrzymuje się przez całą płytę. "Poligodno" nie razi niczym nieszczególnym. Razi klimatem, wrogów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikikomori Re: Nowa płyta Kultu IP: *.satbit.pl / 81.219.210.* 13.12.05, 19:13 A niby dlaczego powinno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikikomori Re: Nowa płyta Kultu IP: *.satbit.pl / 81.219.210.* 13.12.05, 19:13 A niby dlaczego powinno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikikomori W sumie recenzja godna człowieka z rybą w nazwisku IP: *.satbit.pl / 81.219.210.* 13.12.05, 19:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikikomori Leszcz IP: *.satbit.pl / 81.219.210.* 13.12.05, 19:17 W sumie recenzja godna człowieka z rybą w nazwisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hikikomori Leszcz IP: *.satbit.pl / 81.219.210.* 13.12.05, 19:17 W sumie recenzja godna człowieka z rybą w nazwisku Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Nowa płyta Kultu 13.12.05, 20:17 Czemu Sankowski jest tak głupi? No czemu...czemu...czemu.... Myślałem że inteligentny człowiek widzi różnicę pomiędzy ZESPOŁEM, W KTÓRYM KAZIK JEST WOKALISTĄ, a solową twórczością Kazika, naprawdę straszne że o płycie wypowiadają się ludzie którzy stworzyli całą muzykę na niej się znajdującą, zaiste, czyste olewanie mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Nowa płyta Kultu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:54 debilna recenzja. a co z nie zyje ponad stan? kazio ma depresje i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wychowany na przez Re: Nowa płyta Kultu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.12.05, 02:03 i chwała Kazikowi że nie chce z Wami rozmawiać!!! a płyta ....hymmm widzę że tradycja że Kazol piszę tylko texty i śpiwa ma sens! Zaryzykował bym tezę że zawiena najlepsze nagrania grupy czasów od "Naszego Wdafcy"...a kawałek "A kiedy nic Was nie ochroni..." i " Cham" dla wydafców agory dedykije...chłopaki w garnitórkach... umpc umpc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Nowa płyta Kultu IP: *.elpos.net / *.elpos.net 01.01.06, 14:51 nie rozumiem dlaczego wszystko porównywane jest do SOLON RECREATIVO. co to za wyznacznik- to jest bardzo dobra płyta. i nie lubie tych co na koncercie ciągle krzyczą "POLSKA"! dajcie posłuchać innych piosenek- przecież kaziu nagrał ich tyle- jakże wspaniałych Odpowiedz Link Zgłoś