Dodaj do ulubionych

Stara Trójka - co powinno wrócić?

02.01.06, 08:31
Wiele sie pisze na tym forum o tym jaka fantastyczna była stara Trójka i jak
nie wpisuje się w ten klimat nowy model "radia towarzyszącego". Proponuję
jakieś podsumowanie. Które z audycji powinny wrócić, kórzy prezenterzy zostać
a jakie programy ze współczesnej wersii radia powinny zostac natychmiast
usunięte?
Zacznę od siebie:). Niech bedzie subiektywnie;):
-brakuje mi weekendowego "Tylko bez polityki proszę"
-powinny wrócić audycje jazzowe w ilości poprzedniej
-usunać wszelkie programy Agnieszki Szydłowkiej
-usunąć "Czarny piatek" , sobotnie audycje muzyki klubowej
-przywrócić "Powtórke z rozrywki" do poprzedniego czasu a przynajmniej wrócić
do pełnej godziny!!!
-zamiast niedzielnego śniadania z kłócącymi się politykami - godzinna porcja
rozrywki:)
Obserwuj wątek
    • theagata Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 02.01.06, 10:32
      kahloo napisała:

> usunać wszelkie programy Agnieszki Szydłowkiej
      >

Ja to ujmę inaczej:

Usunąć Agnieszkę Szydłowską z pasma od 19 - tej !!!

W codziennym paśmie 19 - 21.00 umieścić audycję na kształt i podobieństwo
      Trójkowego Ekspresu z nowym prowadzącym.
      Pasowałby mi tutaj B. Czarkowski z Ctrl Alt (Bis PR)

A teraz o tym co " to se ne wrati " :
      - Trójka pod księżycem

Warto mieć marzenia, niektóre się spełniają :)

have fun

• chelseaa Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 02.01.06, 11:37
        Powinni wrócić:

Marek Wiernik

Kordowicz , Chojnacki ( o normalnej porze)

wskrzesić Beksińskiego

ambitna muzyka , a nie ta play-lista

• theagata Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 02.01.06, 12:33
          chelseaa napisała:

> >
          > wskrzesić Beksińskiego
          >
          > ambitna muzyka , a nie ta play-lista
          >

Nie tylko ja mam piękne marzenia :)

pzdr.
    • Gość: astat Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 02.01.06, 13:06
      Witamy w nowym roku, jak miło, nic się tu nie zmieniło:). Po dawnemu kolejny
      ranking, ramówka forumowa, powroty i przewroty i 'a ja lubię moją mamę'.

Guzik, nic nie _powinno_ 'wrócić'.

'Stara Trójka' była jakością samą w sobie, bo po prostu nie było też i
      alternatywy. Nasi rodzice, żeby usłyszeć cień w miarę rzetelnej informacji
      siedzieli przyklejeni do trzeszczącego Głosu Ameryki i Wolnej Europy a my
      mieliśmy jakoś niewielkie możliwości np. muzycznej edukacji poza naszymi
      radiowymi guru wytyczającymi ścieżki (pomijając nawet luxemburg, chatę i
      szkło:)).
      A rozrywka/kabaret/satyra itd. zawsze siłą stały w czasach, kiedy trzeba było
      omijać cenzurę.
      To ja jednak pomimo wszystko wolę, żeby nie było cenzury i była dostępność,
      niech sobie ojcowie dyrektorzy swoje owieczki zagarniają a inne eremefy czy
      złote przeboje zgarniają następnych - nic nie jest pod przymusem na szczęście.
      Zwłaszcza dla nas, odbiorców. Pranie mózgów też już jest na własne życzenie.
      • Gość: bluesmanniak Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.pkp.wroc.pl / 212.127.68.* 11.01.06, 09:47
        no prawda, rzeka plynie...
        ale daj ludziom pomarzyc :)
        jak widze, nie tylko ja marze by Manniak wczesniej wchodzil na antene...
        • Gość: astat Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 16:22
          Gość portalu: bluesmanniak napisał(a):

> ale daj ludziom pomarzyc :)
          > jak widze, nie tylko ja marze by Manniak wcześniej wchodzil na antene...

Trzeba marzyć, jak nam już Kofta zasugerował swego czasu. Inaczej nic się nie
          zdarzy. Też mam swoje marzenia jakby co:)
    • poziomk Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 03.01.06, 12:00
      przede wszystkim nie Trójka a powinno wrócić POLSKIE RADIO PROGRAM III
    • galakys Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 10.01.06, 16:53
      Tak Szydłowska na księżyc i to z biletem w jedna stronę.
      • Gość: Unimil Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.06, 18:20
        A co ci biedny Księżyc zrobił takiego złego?

Wywalić kolaborantów (ech... Miś-Kolabo ;-) )
        • viking73 Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 11.01.06, 16:39
          Gość portalu: Unimil napisał:

- Wywalić kolaborantów (ech... Miś-Kolabo ;-) )

Obsesja dała znać o sobie? Ech ta Obsesja. Nigdy człowiekowi spokoju nie da;)
          • Gość: astat Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 16:59
            Viking, już się za Tobą stęskniłam okrutnie! I nie tylko ze względu na imię:)
            • viking73 Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 11.01.06, 17:15
              «lekkie zmieszanie, przełknięcie śliny». Jestem zastrzelony i nie wiem co
              odpowiedzieć;) Ja tu cały czas zaglądam, tylko ostatnio trochę rzadziej:)
    • zbyszu Pan Wojtek za dnia...- oto marzenie 11.01.06, 01:22
      Nocka z Mannem zawsze jest inna. Trwam, ale oczka się juz same lepią. Dobranoc :)
      • Gość: astat Re: Pan Wojtek za dnia...- oto marzenie IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 11:51
        Mamy silną grupę wspierania się w trwaniu nocnym przy Redaktorze, (patrz u
        bluesmanniaka mapa manniaków ciemniaków). I jak już te oczka się kleją to
        nawzajemnie się motywujemy do trwania albo dla odmiany odpytamy się kto już w
        jakiej piżamce albo koszulce:). A czasem ktoś i wirtualną kawę poda, potańczyć
        też się zdarza, jak nas Redaktor zmotywuje:).
        Akurat towarzystwo bluesowe takie bardziej z gatunku nocnych, ale niestety, żyć
        trzeba i w te cholerne środy z rana niestety też jakoś funkcjonować. Czyżby
        dziś środa?:)
      • theagata Re: Pan Wojtek za dnia...- oto marzenie 11.01.06, 13:21
        A ja w nocy jeszcze tutaj zajrzałam
        i załapałam się na końcówkę Manniaka.

pzdr.
        • Gość: astat Re: Pan Wojtek za dnia...- oto marzenie IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 11.01.06, 20:44
          theagata napisała:

> A ja w nocy jeszcze tutaj zajrzałam
          > i załapałam się na końcówkę Manniaka.
          >
          > pzdr.

Ha! No to witamy w klubie:)

Ale środom potem stanowcze nie, środy do syjamu i syjonu i na madagaskar. O, to
          taki moj głos marzeniowy i demokratyczny:) Środom nie oddamy ani guzika!;)
          • theagata Re: Pan Wojtek za dnia...- oto marzenie 11.01.06, 21:15
            Gość portalu: astat napisał(a):

>
            > Ale środom potem stanowcze nie,
            >

środom, czwartkom, piątkom, sobotom ... ostatnio coraz
            częściej funkcjonuję w trybie nocnego słuchania :)

pzdr.
    • Gość: WG Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.chello.pl 11.01.06, 12:03
      a gdbyby tak "Gitarą i Piórem" o normalnej porze?...
    • zbyszu Kydryński gra bluesa 12.01.06, 01:13
      Marcin Kydryński - jest czego posłuchac, a juyro rano koszmarny czwartek.
      Przeżyjemy ;-)
    • poziomk Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 12.01.06, 10:42
      Teatrzyk Zielone Oko...
    • Gość: azm2 Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 10:55
      mniej Szydłowskiej, więcej Kaczkowskiego - i to w ciągu dnia, a nie późną
      nocą.
      • Gość: fun Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:40
        P'.Kaczkowski-sobota 16-2o ,pół perfekcyjnej płyty codziennie po20.
        • Gość: ŻółteFerrari Trójka - co powinno wrócić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 22:00
          Zgadzam się. Brak jest dobrych autorskich programów muzycznych o rozsądnych
          porach - klimatu sobotnich popołudniowych ZD3, profesjonalizmu pół perfekcyjnej
          płyty. Autorskie w tonacji trójki jako towarzyszące w pracy - również tak.

Oczywiście, nigdy bym się nie spodziewał, zarówno obecnie jak też np. w roku
          1999 kiedy funkcjonował jeszcze PRIII, że ww. programy to będą ciągle te same i
          takie same programy. Przecież PRIII zawsze podążał za zmianami w muzyce i
          kulturze dostosowując się do nich, całe szczęście nie bezkrytycznie.
    • Gość: JK Boże! Widzisz i nie grzmisz?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:41
      J.W. : Dla nas najważniejszym wydarzeniem i sukcesem były wyniki Trójki, która
      realizując wszystkie powinności publicznego nadawcy osiągnęła w minionym roku
      największą słuchalność od czasu, kiedy są prowadzone badania Radio Track, czyli
      od 1997 roku. Trójka odnotowała też największe procentowo przyrosty wpływów
      reklamowych.

wirtualnemedia.pl/document,,571724,Co_sie_wydarzy_na_rynku_radiowym.html
      :

Dyrektor radiowej Trójki, Witold Laskowski.

Najważniejsze wydarzenie branżowe 2005 roku?
      Do takiego wydarzenia istotnego dla całej branży nie doszło, a mogło i powinno
      nim być wprowadzenie (przynajmniej eksperymentalne na początek) elektronicznych
      badań słuchalności, które zweryfikowałyby wartości uzyskiwane w rezultacieo si
      obecnych badań prowadzonych przez KBR. Dla nas najważniejszym wydarzeniem i
      sukcesem były wyniki Trójki, która realizując wszystkie powinności
      publicznego nadawcy osiągnęła w minionym roku największą słuchalność od czasu,
      kiedy są prowadzone badania Radio Track, czyli od 1997 roku. Trójka odnotowała
      też największe procentowo przyrosty wpływów reklamowych.

Największe zaskoczenie:
      Chyba nie wydarzyło się nic przesadnie dramatycznego…

Człowiek (ludzie), który wywarli największy wpływ na rynek:
      "Być może Robbie Williams ;-)

Co się wydarzy w branży w 2006 roku?
      Najprawdopodobniej dalej potwierdzać się będzie znana prawda, że polski
      słuchacz traktuje radio głównie jako nośnik muzyki i bieżącej informacji.
      Spośród stacji, które oprócz muzyki proponują swoim odbiorcom dużo pozycji
      słownych szansę na sukces mają tylko te, które potrafią zaproponować ciekawie
      podane słowo w formie i treści odpowiadającej współczesnemu słuchaczowi z
      własnej grupy docelowej oraz odpowiednio wpleść je w muzykę.

Czego sobie życzę – dalszego systematycznego wzrostu trójkowej słuchalności.
    • zbyszu Stara Trójka - cudowna po połnocy 13.01.06, 00:46
      Dziś dzien kończę odbywając kolejną cudowna lekcję w semestrze z Brekautem.
      Panie Piotrze - dziękuję
      • kahloo Re: Stara Trójka - cudowna po połnocy 13.01.06, 08:12
        Tak wiele fantastycznych audycji już zlikwidowano, ze nawet wszystkich nie
        pamiętamy.
        A jeśli ktoś kiedys wpadnie na idiotyczny pomysł, żeby zlikwidować
        Niedzwieckiego czy skrócic Kaczkowskiego do 30 min?
        Kiedyś "nienaruszalni" wydawali się Ptaszyn, Mann o przyzwoitej porze....

Aj, boje sie, boje...
        • Gość: endengo Re: Stara Trójka - cudowna po połnocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:43
          "Tak wiele fantastycznych audycji już zlikwidowano, ze nawet wszystkich nie
          pamiętamy."

Swięta racja.
          A co ja bym (oprócz Beksy, powrotu Wałka, Wiernika, Pacudy, Łobodzińskiego
          itp.) wskrzesił?
          Sam już nie wiem, chyba działa zimowa depresja. A w takim stanie mieć marzenia,
          rzecz niebezpieczna. W przeciwieństwie do reszty Szanownych Forumowiczów.
          Cóż, taka pora roku...

Chmurnie pozdrawiam

• theagata Re: Stara Trójka - cudowna po połnocy 13.01.06, 21:28
            Gość portalu: endengo napisał(a):

> chyba działa zimowa depresja. A w takim stanie mieć marzenia,
            > rzecz niebezpieczna.

Niebezpiecznie to jest nie mieć marzeń. Wtedy nie ma po co ...

pzdr. ciepło :)
          • Gość: astat Re: Stara Trójka - cudowna po połnocy IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 14.01.06, 21:45
            > Sam już nie wiem, chyba działa zimowa depresja. A w takim stanie mieć
            marzenia,
            >
            > rzecz niebezpieczna. W przeciwieństwie do reszty Szanownych Forumowiczów.
            > Cóż, taka pora roku...
            >
            > Chmurnie pozdrawiam
            >
            >
            E tam, e tam, prosze mi się tu nie poddawać chmurnie, zima też ma prawo do
            życia:)
            Jak zwykle zgadzam się z theagatą, może my jakieś bliźniaki?:)

Daj spokój endengo, rozejrzyj się tylko jak wkoło jest wesoło i od razu się
            uśmiechniesz mimo zimy. Mnie absurdy tego naszego kraju motywują do życia o
            każdej porze roku, wiosna będzie nasza a jesień rewolucją październikową się
            zaczynała w listopadzie:) Ale jak chcesz, to Ci kawę podam, może Ci raźniej
            będzie.
            Marzymy, marzymy i nie ma spocznij!;)

• behemot87 Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 13.01.06, 19:31
      Włąsnie w Jedynce mówią o dawnym Programie III. ;) Jakby co, to mogę udostępnić
      ten reportaż w formacie mp3. kontakt na maila.
    • wedrowiec2 Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 13.01.06, 22:06
      Kukułka też powinna wrócić.
      • imagistyk Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 16.01.06, 11:27
        Rzecz jasna nigdy nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.Marzę więc,aby TRÓJKA była radiem dla ludzi poszukujących w życiu czegoś więcej niż tylko piwo i błyskotki.Aby towarzyszyła nam w wędrówce przez życie w XXI wieku.Powinni więc wrócić ludzie,którzy mieli coś do powiedzenia,a tylko bezmyślne papugi.Nazwiska powracających do ustalenia.Bezwarunkowo powinna powrócić "Powtórka z rozrywki" na godz. 13-ą.Przypominam ,że TRÓJKA nie była skamieliną,lecz ewoluowała wraz z czasem.Ale z głową.Dlatego muszą się pojawić nowe osobowości,a nie osoby.
        "Zapomnieć ludzi,
        a bywać u osób .
        Krawat mieć ślicznie,
        ślicznie zapięty."
        • theagata Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 16.01.06, 15:50
          imagistyk napisał:

> Bezwarunkowo powinna powrócić "Powtórka z rozrywki" na godz. 13-ą.

Powtórka z rozrywki
          Z rozrywki powtórka
          Słuchają jej biura
          Słuchają podwórka

Moje pierwsze wspomnienie z dzieciństwa :)

have fun
          • wedrowiec2 Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 16.01.06, 22:30
            Oprócz wymienionych wyzej, z bardzo starych rzeczy - Opera tygodnia, Codziennie
            powieść w wydaniu dźwiękowym. To chyba zniknęło w w końcu lat siedemdziesiatych?
            I Teatrzyk Zielone Oko. I trzy kwadranse jazzu w normalnej wieczorowej porze...
            • zbyszu Powtórka... po 22.30 16.01.06, 22:32
              Teraz wybrzmiewa świetny skecz "Z pamiętnika początkujacej dziennikarki".
              • zbyszu Re: Powtórka... po 22.35, czyli... 16.01.06, 22:37
                ...czyli teraz "Pan Sułek i Pani Eliza" :-)))
            • zbyszu Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? 17.01.06, 00:13
              Póki co "Trzy kwadranse jazzu do potęgi" ciągle po pólnocy...:-///
              • Gość: kazik Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? IP: *.polskieradio.pl 17.01.06, 14:23
                Do Trójki pownni wrócić Marek Gaszyński, Witold Pograniczny i inni wielcy
                dziennikarze, których wymieniono w stanie wojennym.
                • Gość: endengo Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:09
                  Znieść nakaz nadawania polskiej muzyki i zostawić wolną rękę dziennikarzom
                  muzycznym.
                  Pamiętamy, że właśnie to "rozsadziło" wiele autorskich audycji. Najbliższy
                  przykład: audycja Barbary Podmiotko, która niegdyś nadawała muzykę francuską.
                  • szakal35 Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? 17.01.06, 18:12
                    Ja tęsknię za Radioaktywnym Magazynem Reporterów z Ernestem Zozuniem jako
                    prowadzącym,wyborami reportażu tygodnia i miesiąca oraz za dyskusjami
                    poreportażowymi z zaproszonymi do studia gośćmi.Ech,to były czasy...
                    • greg_f Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? 18.01.06, 09:06
                      No i aby co dzień był inny prowadzący nie tylko po 23, ale i po 18.
                      • Gość: mSZ Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 11:49
                        Wcale bym się też nie obraził, gdyby między 9 a 12 można było posłuchać
                        normalnych tekstów prezenterów (najlepiej rotacyjnie)! Mogłyby za dnia swoje
                        głosy i myśli ujawnić "nocne jastrzębie": Mann, Owczarek ,Kosa. No i więcej
                        Stelmiego i Marcela!
                        • Gość: Damian Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:19
                          Fajnie jest tak pomażyć, ale może wkońcu coś zrobimy w tym kierunku? Tylko jak
                          zacząć?
                          • Gość: astat Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 19.01.06, 17:41
                            Gość portalu: Damian napisał(a):

> Fajnie jest tak pomażyć, ale może wkońcu coś zrobimy w tym kierunku? Tylko
                            jak
                            > zacząć?

Najlepiej się oflagować pod sejmem albo zamknąć w klatce z trojaczkami:) Będzie
                            jeszcze weselej... a równie skuteczne jak wszystkie inne akcje. Dopóki słupki
                            będą rządzić również i mediami publicznymi a media publiczne ciągle będą
                            rządowe to będzie jak jest i tyle.
                          • theagata Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? 19.01.06, 23:45
                            Gość portalu: Damian napisał(a):

> ale może wkońcu coś zrobimy w tym kierunku?
                            >

... duchy możemy wywoływać. np.

have fun
                          • kahloo Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? 20.01.06, 11:26
                            Kurcze, wcale nie jestem pewna, że dyrekcja kieruje się "słupkami" słuchalności
                            przy kreowaniu lini programowej III. Przecież, przez niektóre ekstremalne
                            zmiany wielu słchaczy przeszło do jedynki czy dwójki.

Ja naprawdę rozumiem, że ida nowe pokolenia, które trzeba przyciągnąć. Że
                            trzeba odmłodzić ekipę prezenterów...Chociaż, mi naprawdę nie przeszkadza
                            wiek...Wielu młodych fantastycznie wpisało sie w klimat trójki, rozwinęli się i
                            nabrało tej specyficznej "intelektualnej ogłady":)). Ale niektórzy wyłapani
                            w "szczekających" radiostacjach sa dla mnie nie do strawienia....

Budzę sie z trójka i z trójką zasypiam. Słucham jej w pracy i wieczorami...
                            Wyłączam od 16 do 20.

Żałuję, że nie ma juz niektórych autorskich programów muzycznech, ale uwielbiam
                            wieczorny Klub.

Może wyda wam się to śmieszne,ale irytuja mnie informacje co godzinę. Wiem, że
                            to standard w programach radiowych i nie ma stacji, która nie nadawałaby
                            serwisów informacyjnych co 60 minut, ale mnie to denerwuje. To chyba pachnie
                            herezją....
                            • Gość: pz Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:16
                              Słuchaj trUjki w nocy,a servisów jak na lekarstwo.Jeśli chodzi o audycje to sa
                              najlepszymi jakie w trUjce zostały,poniewaz robią te audycje fachowcy,i nikt
                              bezsensu nie mówi do słuchaczy -tak jak potrafą robic to dzienni
                              prezenterzy /cholera wie jak ich wogóle nazwać/ przykładem najlepszym tutaj
                              jest Rokos,Szydłowska
                              • Gość: tomek Re: Stara Trójka, ale dlaczego az po północy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:37
                                Chciałbym zauważyć, że i pasmo dzienne, mimo, że dziennikarze je prowadzący
                                mają niewiele swobody nie musi wyglądac tak bez płciowo jak u Rokosa, Łodeja
                                czy u Szydłowskiej. Proszę posłuchać na przykład porannej ZD3, popołudniowej
                                czy nawet Orzecha. Ci dziennikarze pokazują moim zdaniem, że można jeszcze
                                jakoś te dzienne plujlistowe bzdety jakoś ratować, można im nadac jakiś tam
                                charakter.
                                I proszę nie traktować tych słów jako pochwałę tych dziennych audycji. Też bym
                                wolał, żeby było inaczej! Może nawet nie tak jak kiedyś, bo nie wchodzi się dwa
                                razy do tej samej rzeki, ale swobodniej, cieawkiej, bardziej różnoradnie
                                muzycznie!
                                Pozdrawiam!
    • magdii Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 26.01.06, 15:59
      Sygnał o 16 z kukułką i w czasie upałów dżingiel: "Jest tak gorąco, że aszsz
      się buty do asffaltu przyyklejają"
      • Gość: endengo Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:15
        "-brakuje mi weekendowego "Tylko bez polityki proszę"
        -powinny wrócić audycje jazzowe w ilości poprzedniej
        -usunać wszelkie programy Agnieszki Szydłowkiej
        -usunąć "Czarny piatek" , sobotnie audycje muzyki klubowej
        -przywrócić "Powtórke z rozrywki" do poprzedniego czasu a przynajmniej wrócić
        do pełnej godziny!!!
        -zamiast niedzielnego śniadania z kłócącymi się politykami - godzinna porcja
        rozrywki:)"

Widać, że w większości wypowiedzi łzawym a nostalgicznym echem wracają
        wspomnienia o "Powtórce z rozrywki". Cóż, ja mogę tylko powiedzieć: pamiętajmy
        i wspominajmy; wspominajmy i pamiętajmy. Jak bowiem mawiał pewien mądry rodak,
        pamięć to tożsamość i odwrotnie. Nie pamiętasz = nie wiesz, kim jesteś i czym
        byłeś. Tak jest przynajmniej w moim przypadku...

Póki co, tęskniących za "Powtórką z rozrywki" (kabaret Długi, Elita jeszcze z
        Waligórskim, Jerzy Dobrowolski, Maria Czubaszek, kabaret Zgryz i "Rodzina
        Poszepszyńskich" - pamiętacie?) odsyłam do telewizyjnego "Szkła kontaktowego".
        Jakoś nikt nie zauważył, że gdy występują Miecugow-Daukszewicz lub Sianecki-
        Andrus mamy ekipę trójkowo-powtórko-rozrywkową. Ot, taka drobna namiastka...
        • szakal35 Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? 02.02.06, 20:53

> Póki co, tęskniących za "Powtórką z rozrywki" (kabaret Długi, Elita jeszcze z
          > Waligórskim, Jerzy Dobrowolski, Maria Czubaszek, kabaret Zgryz i "Rodzina
          > Poszepszyńskich" - pamiętacie?) odsyłam do telewizyjnego "Szkła kontaktowego".
          > Jakoś nikt nie zauważył, że gdy występują Miecugow-Daukszewicz lub Sianecki-
          > Andrus mamy ekipę trójkowo-powtórko-rozrywkową. Ot, taka drobna namiastka...
          Możesz podać nazwę stacji, dzień i godzinę emisji?Będę wdzięczen do grobowej
          deski;-)
          • Gość: astat Re: Stara Trójka - co powinno wrócić? IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 02.02.06, 21:44
            Otwórz sobie Gazetę Telewizyjną i szukajcie a znajdziecie.

Wybitnie nietelewizyjna, zapisuję sobie po prostu na ekranie komputera, kiedy
            fakty o dziewiętnastej, kropka nad i, czy no jak tam, prosto w oczy teraz, i
            Pan Miecugow. Przy czym przewrotnie najbardziej lubię, jak się irytuje na tych
            dzwoniących, sama osobiście pewnie przegryzłabym kabel na jego miejscu:).
            Głupocie stanowcze nie.
            Pan Andrus zaś jest moim ideałem, idolem i co tam jeszcze, jego stoicki spokój
            natychmiastowo mi się udziela. Może prywatnie jest wrednym typem i na przykład
            rozdeptuje złośliwie dżdżownice, ale i tak go lubię za całokształt:) Gusty,
            gusty...
            Ale zmusić mnie do telewizora to naprawdę duża sztuka.
            Mogę panom służyć za paiererk lakmusowy w badaniu opinii publicznej.
            podpisano: sztuk jeden
            • zbyszu Chcę pana Sułka i paną Elizę w Markomanii 03.02.06, 00:04
              A zapisałaś sobie pod dzisiejsza datą godzinę 21.45 i kanał Europa Europa? Ja
              nie, ale już wczoraj wyszperałem w "Telewizyjnej" i obejrzałem z sadystyczną
              przyjemnościa jak to "żona zabija męża koscią od szynki, a potem gotuje na niej
              zupę". Przegrało i "Szkło kontaktowe" i "Raport Bardzo Kulturalny" z Poznania
              i "obowiązkowe" karty z partnerami z pracy.

Wracając do tematu jednak. Drogi "szakalu35": podpowiadam dalej:zerknij
              do "Gazety Telewizyjnej" (27.01-2.02 2006) na stronę 73. na dole znajdziesz
              więcej szczeg.

P.S. A już tak poważnie wracając do tematu, to w Trójce powinien wrócić pan
              Sułek z panią Elizą do Niedźwiedzia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka