Gość: borsuk Ich dwoje IP: 217.7.62.* 16.12.02, 16:13 Sorciere napisala: "... musicie znalezc sposob i udowodnic,ze jestescie dwiema roznymi osobami. Mnie tam wszystko jedno,ale zsypek nie zostawi was w spokoju." Mila Sorciere, Carmina i Hiacynt naprawde nie musza niczego udowadniac. Wierze, ze Tobie wystarczy moje slowo. Ich jest dwoje. A co do Zsypka, czy Helgi??? I tak nie zostawi ich w spokoju. Nawet jak by ich w realu zobaczyl. Ale to naprawde nie ma znaczenia ze Helga czy Zsypek kogos atakuje. > Chodzi mi jedynie o to ,ze beda cierpiec na tym Wasi przyjaciele. > strasznie to wszystko zagmatwane. Przyjaciele przyzwyczaili sie juz do inteligentniejszych i niebezpieczniejszych atakow. :) Oj tak, zagmatwane jest to bardzo. Tu przyjaznie ida w poprzek pogladow politycznych. Liczy sie stosunek do ludzi, do innych kolegow na forum, sposob dyskusji. Pomysl, niektorzy sa tu juz prawie dwa lata. Znaja sie jak lyse konie. Musisz sobie sama wyrobic zdanie. Ale po tych Twoich listach, ktore czytalem, wydaje mi sie, ze czeka nas bardzo sympatyczne pisanie. pozdrawiam borsuk Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Baza danych o wirusach 16.12.02, 17:26 Ja ci nawet to ulatwie, Hiacyncie. Prosze uprzejmie, podaje linka na strone Symantec z baza wirusow. Jak powiadam, jest 5% ze sie myle. symantec.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Karp & @ll 17.12.02, 19:06 Na dworze pada snieg, wielkimi płatkami. Pachną święta, na razie jeszcze sniegiem i igliwiem w ogrodzie. Wydeptałam scieżkę sladów, dziwnie cięzkich jak na mnie. Ale moze jesli pozwole, by snieg je zakryl, by zasypał nas, moze wtedy poczuję orzeżwiającą rześkość nocy. I wróca myśli lżejsze. Muszą. Od jutra - heyka! Wszystko musi byc przecież przyrządzone jak sto lat temu, od podstaw w domu. U mnie panują obyczaje kresowe. Kulinarnie i prezentowo i w ogóle. Oczywiscie straszliwie to jest pracochłonne. Trzeba uwazac, by kokard nie poplatac, przy pakowaniu prezentów, a paczki i paczuszki, wory i worki - podpisac prawidłowo , oczywiscie gotykiem :) Zyczę Wam najlepszych Świąt. Ciepłych, spokojnych, wśród najmilszych bliskich. Białych, złotych i zielonych. Pachnacych makiem, orzechami, grzybami i piernikiem. Najserdeczniej Carmina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Opłatek dla Carminy od Miriam IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.02, 00:08 Przepraszam Cię Carmina za wszystkie moje złe słowa skierowane do Ciebie, naprawdę szczerze tak myślę i piszę. Jestem gotowa puścic w niepamięć Twoje złe słowa, jesli wyrazisz dobrą wolę. Bo jak tu siadać przy stole wigilijnym z takim "forumowym bagażem"? Powiedz, jak? A ja także siadam, zapraszają nas znajomi, dzielimy się opłatkiem. Potraktuj ten post - jak opłatek wyciągnięty w Twoją stronę: najbardziej szczerze. Też wiele rzeczy potrafię zrozumieć. Więcej, niż myślisz:) Miriam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumisia Re: Opłatek dla Wszystkich . IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.12.02, 08:02 Spokojnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia życzy Wszystkim Tumisia Odpowiedz Link Zgłoś
carmina Do Miriam 18.12.02, 10:13 Gość portalu: Miriam napisał(a): > Przepraszam Cię Carmina za wszystkie moje złe słowa skierowane do Ciebie, > naprawdę szczerze tak myślę i piszę. Ciesze się i oczywiscie przyjmuję. > Jestem gotowa puścic w niepamięć Twoje złe > słowa, Tego fragmentu nie rozumiem. To były zawsze twoje słowa, raniące, schwytane jak strzała w locie szybką dłonią i przekierowane. Wracająca zła energia. >jesli wyrazisz dobrą wolę. Ja ją na ogól WYKAZYWAŁAM. Nie wystarczy "wyrazić", wiemy to juz, prawda? >Bo jak tu siadać przy stole wigilijnym z > takim "forumowym bagażem"? Tak, rozumiem cię. Ale nie umiem ci pomóc. To zalezy tylko od ciebie. >Powiedz, jak? A ja także siadam, zapraszają nas > znajomi, dzielimy się opłatkiem. Tak, to wzruszający moment, szczerze piszę. Dla mnie szczególny, gardło ścisnięte, radość i ból, zycie przed oczami. I przryszłość. Moja religia. I dlatego nie podlegający "ekspozycji" dla doraznych potrzeb. > Potraktuj ten post - jak opłatek wyciągnięty w Twoją stronę: najbardziej > szczerze. Też wiele rzeczy potrafię zrozumieć. Więcej, niż myślisz:) Ja podejrzewam, ze wiele, rzeczywiscie. Tylko nie wiem, czemu do mmie i teraz o tym piszesz. Czy dlatego, ze ja nie rozumiem tak wiele jak ty? Ale tak juz chyba pozostanie. Cała masa niepojętych spraw, którym nie pozwolę dać się pojąć. Amen. Zyczę pięknej Wigilii, w domu gdzie opłatek naprawde słuzy szczeremu pojednaniu. Carmina Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_hiacynta Dalczego mnie unikasz kwiecie mojej milosci? 22.12.02, 02:29 Czy chwile ktore spedziles ze mna na czacie nic juz dla ciebie nie znacza? Kocham cie Hiacyncie, Kocham. Czekam na Forum Warszawa. Bolek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marsjan Merry Xmass Carmina @ Miriam @ all flowers people IP: *.101.252.64.snet.net 18.12.02, 11:25 czyli zyczenia Wesolych Swiat przesylam z Marsa(no prawie) do rodakow w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumisia Jak sto lat temu? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.12.02, 23:07 Carmino, ja się martwię czy się nie przepracujesz? A jak to było sto lat temu, bo nie wiem dokładnie? Czy dodajesz Sernix do sernika czy nie? Pozdrawiam wieczornie Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Zdrowia, Szczęścia, Pomyślności - ufff, doczekałem 18.12.02, 11:18 a jak jeszcze NIKT o przedświatecznych porządkach nie wspomni to juz się rozkleję ............. ;) pozdrawiam serdecznie - anty, życząc Wszystkim Pacem In Terris i tu na F, w domach i na świecie (nie mylić z FŚ) Odpowiedz Link Zgłoś
witekjs Re:__Świąteczne Krolestwo Zjednoczonego Internetu_ 18.12.02, 18:47 Tak trudno mi uwierzyć w to, co dzieje się w Forach! Oczywiście chcę w to wierzyć. Cieszę się, bo pozwala mi to złożyć Wam wszystkim, Tym którzy mnie pamiętają i Tym którzy mnie nie znają, życzenia radości, przyjażni, miłości i zdrowia też. Łamiąc się opłatkiem będę myślał o wielu z Was, chociaż w większości nie wiem jak wyglądacie i mam przed oczami, jedynie swoje o Was wyobrażenie. Pozdrawiam Was przyjażnie i ciepło. Witek Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Oplatkowe pojednanie 19.12.02, 00:22 Nie umiem nie powiedziec, ze zawiedziona jestem takim obrotem spraw. Ale przy lamaniu sie oplatkiem nie uczestniczyc nie moge. To piekny zwyczaj, bo najpierw przelamac sie trzeba w sobie. Jeszcze raz Szczesliwego Swiata i Radosnych Swiat. L-h Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: Oplatkowe pojednanie - wyjasnienie 19.12.02, 11:10 Wyjasnienie, bo poczulam sie postrofowana. (?) Przelamac sie, to znaczy przyznac samej sobie ( a t najtrudniej), ze moge sie mylic i zaczac inaczej patrzec na Ciebie i Twoje pisanie. Przelamac sie, to znaczy przestac warczec na Ciebie Hiacyncie a priori, czyli zanim przeczytam. A zawiedzenie? Bo wojaczka to jak profesja moze byc a nikt nie lubi zmian i przekwalifikowywania sie. Ciesze sie (mimo zawiedzenia ;)), ze nie lecimy dalej w ten kierunek, bo tam juz nie bylo nic. To tyle, bo czas pracowity. Pozdro! lady_hawk napisała: > Nie umiem nie powiedziec, ze zawiedziona jestem takim obrotem spraw. Ale przy > lamaniu sie oplatkiem nie uczestniczyc nie moge. > To piekny zwyczaj, bo najpierw przelamac sie trzeba w sobie. > > Jeszcze raz Szczesliwego Swiata i Radosnych Swiat. > > L-h Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: Oplatkowe pojednanie - wyjasnienie - uzup. 19.12.02, 11:15 > Przelamac sie, to znaczy przyznac samej sobie ( a to najtrudniej), ze moge sie > mylic i zaczac inaczej patrzec na Ciebie i Twoje pisanie, Carmino. Wbilas sie w glowe, tak mocno, ze jak pisze, o mysle, napisalam. ... cos znowu niedokladnie, ale musze uciekac do zajec, chyba teraz juz wszystko widac. lady_hawk napisała: > Wyjasnienie, bo poczulam sie postrofowana. (?) > > Przelamac sie, to znaczy przestac warczec na Ciebie Hiacyncie a priori, czyli > zanim przeczytam. > A zawiedzenie? Bo wojaczka to jak profesja moze byc a nikt nie lubi zmian i > przekwalifikowywania sie. > > Ciesze sie (mimo zawiedzenia ;)), ze nie lecimy dalej w ten kierunek, bo tam > juz nie bylo nic. > > To tyle, bo czas pracowity. > > Pozdro! > > > lady_hawk napisała: > > > Nie umiem nie powiedziec, ze zawiedziona jestem takim obrotem spraw. Ale p > rzy > > lamaniu sie oplatkiem nie uczestniczyc nie moge. > > To piekny zwyczaj, bo najpierw przelamac sie trzeba w sobie. > > > > Jeszcze raz Szczesliwego Swiata i Radosnych Swiat. > > > > L-h Odpowiedz Link Zgłoś
lady_hawk Re: Oplatkowe pojednanie - wyjasnienie - uzup. 19.12.02, 11:16 > Przelamac sie, to znaczy przyznac samej sobie ( a to najtrudniej), ze moge sie > mylic i zaczac inaczej patrzec na Ciebie i Twoje pisanie, Carmino. Wbilas sie w glowe, tak mocno, ze jak pisze, to mysle, ze napisalam. ... cos znowu niedokladnie, ale musze uciekac do zajec, chyba teraz juz wszystko widac. lady_hawk napisała: > Wyjasnienie, bo poczulam sie postrofowana. (?) > > Przelamac sie, to znaczy przestac warczec na Ciebie Hiacyncie a priori, czyli > zanim przeczytam. > A zawiedzenie? Bo wojaczka to jak profesja moze byc a nikt nie lubi zmian i > przekwalifikowywania sie. > > Ciesze sie (mimo zawiedzenia ;)), ze nie lecimy dalej w ten kierunek, bo tam > juz nie bylo nic. > > To tyle, bo czas pracowity. > > Pozdro! > > > lady_hawk napisała: > > > Nie umiem nie powiedziec, ze zawiedziona jestem takim obrotem spraw. Ale p > rzy > > lamaniu sie oplatkiem nie uczestniczyc nie moge. > > To piekny zwyczaj, bo najpierw przelamac sie trzeba w sobie. > > > > Jeszcze raz Szczesliwego Swiata i Radosnych Swiat. > > > > L-h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Przepraszam, ze sie powtarzam... IP: *.dsl.elpstx.swbell.net 19.12.02, 03:00 Wszystkim Forumowiczom z prawa, lewa, srodka, dolu, gory, tym stuprocentowym i tym nizejprocentowym, rodzimym i zagranicznym, bez roznicy w swiatopogladzie, religii, rasie, plci, temperamencie, zawartosci konta, bujnosci uwlosienia, itp, itd... - radosnych Swiat Bozego Narodzenia i pokoju w nadchodzacym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Krolestwo Świątecznego Internetu IP: *.acn.waw.pl 19.12.02, 04:06 Wszystkim kwietnym, niekwietnym a nawet antykwietnym życzę, przełamując się wirtualnym opłatkiem, spokojnych, rodzinnych Świąt, wesołej zabawy na Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku. Niech opuszczą Was na jak najdłuższy okres wszystkie zmartwienia, kłopoty i troski. Zanurzcie się w świąteczną atmosferę pełną ciepłego blasku choinki i bakaliowych zapachów. Mam także przyjemność zaprosić Was na Aktualności do wątku Miriam Opłaki po... prezent pod choinkę. :))) Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Krolestwo Świątecznego Internetu IP: *.dsl.elpstx.swbell.net 19.12.02, 07:30 Zagladnelam, ostroznie rozwiazalam kokarde i ... super. W podziece posylam Ci zza sadzawki olbrzymia jak statek oceaniczny szklanice marguerity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumisia Re: Krolestwo Świątecznego Internetu IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.12.02, 10:06 Zaglądnęłam na Aktualności, a tam buziaki od #, ale na Kulturze nie wypada odwzajemniać , a na Forum Romantica ja nikogo nie znam.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Krolestwo Świątecznego Internetu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 10:42 Zamiast Świąteczynych życzeń dwa cytaciki z Jonasza Kofty Dla bliskich memu sercu Kwietnych : ...Ździebełko ciepełka W codziennych piekiełkach W wyblakłym na szaro obłędzie Różowa perełka, ździebełko ciepełka Znów wiem, że jakoś to będzie Gdy serce ukłuje przykrości igiełka I biedne się czuje, niczyje Ciepełka ździebełko Ździebełko ciepełka Wystarczy i ewszystko przemija Ździebełko ciepełka Diamencik ze szkiełka Czułości kropelka na listku Ciepełka ździebełko Tkliwości światełko W twych oczach wystarczy za wszystko.... Dla tych kwietnych inaczej :), ze Świątecznym przesłaniem : ...Bluszczem ku oknom Kwiatem w samotność Poszumem traw Drzewem co stoi Uspokojeniem Wśród tylu spraw Kroplą pamięci Nicią pajęczą Zapachem bzu Wiesz już na pewno Świeżością rzewną To właśnie tu Pamiętajcie o ogrodach Przecież stamtąd przyszliście W żar epoki użyczą wam chłodu Tylko drzewa, tylko liście Pamiętajcie o ogrodach Czy tak trudno być poetą W żar epoki nie użyczy wam chłodu Żaden schron, żaden beton... Takie ździebełko ciepełka łatwo można uzyskać paląc świece . Palcie więc świece kazdego dnia, od Wigilii przez cały nastepny rok. Czego i sobie życzy jerry Odpowiedz Link Zgłoś
_karp Cytuję Bacha ( czyli idę na łatwiznę ) 20.12.02, 21:33 Ale raz w roku można sobie na to pozwolić: "Sprawiedliwość bez miłości uczyni nas ludźmi szorstkimi. Wiara bez miłości uczyni nas fanatykami. Władza bez miłości wyzwoli brutalność. Osobowość bez miłości powoduje zdenerwowanie. Systematyczność bez miłości wyzwoli gniew." dr Edward Bach To wszystko prawda - ja to wiem bo ..... sprawdziłem na sobie. Pozdrawiam wszystkich Przyjaciół od Zatoki Meksykańskiej ( byłem, widziałem Murzynów chroniących się przed upałem w klimatyzowanych budkach ) po Skandynawię ( nigdy wcześniej nie przypuszczałem, że głos ze Szwecji może być tak ekstremalnie niepoprawny ). Wdychajcie zapachy świerków/ jodeł/ modrzewia, ładujcie akumulatory na ten Nowy Rok. Radosnych Świąt życzę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Karp No dobrze ale gdzie ten śnieg?. To niesprawiedliwe - na Górnym Śląsku biało a na Dolnym szaro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tumisia Chwilka ....... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.12.02, 18:51 Zyczenia płyną, za wszystkie dziękuję i odwzajemniam.Mam nadzieje,ze ciepełka będzie dosyć dla wszystkich.Pozdrawiam przedświątecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_hiacynta Gdzie jestes Hiacynku w Bialej sukni? Gdzie? 23.12.02, 15:44 życie nagle nic nie warte jest bez ciebie! Napisz coś mailem i może się znowu na czacie miłości spotkamy. Kocham cię Hiacyncie,KOCHAM! Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper To już dziś gwiazdka świąteczna zapłonie na niebie IP: *.acn.waw.pl 24.12.02, 03:16 Widzę, że wszyscy mąką utytłani, igłami choinkowymi pokłuci, z palcami poranionymi po oprawianiu ryb. Czyli na własnej skórze odczuliśmy już bliskość Wigilii i Świąt. Wszak to już dziś. Jeszcze oststnie przygotowania, jeszcze tylko na chwilkę na Kulturę zajrzeć, jeszcze bigos zamieszać, jeszcze... Czasu za mało, doba za krótka, jak co roku przed Świętami. Kochani, niech Wam się ten czas przedświąteczny i świateczny wydłuży. Teraz - aby wyszykować wszystko można byo bez pośpiechu. I później - aby atmosferą świąteczną móc się cieszyć dowolnie długo. Jeszcze raz spokojnych, rodzinnych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia !!! Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
kocham_hiacynta Kocham cie Hiacyncie! 24.12.02, 03:56 Gość portalu: snajper napisał(a): > Widzę, że wszyscy mąką utytłani, igłami choinkowymi pokłuci, z palcami > poranionymi po oprawianiu ryb. Czyli na własnej skórze odczuliśmy już bliskość > Wigilii i Świąt. Wszak to już dziś. Jeszcze oststnie przygotowania, jeszcze > tylko na chwilkę na Kulturę zajrzeć, jeszcze bigos zamieszać, jeszcze... Czasu > za mało, doba za krótka, jak co roku przed Świętami. > > Kochani, niech Wam się ten czas przedświąteczny i świateczny wydłuży. Teraz - > aby wyszykować wszystko można byo bez pośpiechu. I później - aby atmosferą > świąteczną móc się cieszyć dowolnie długo. > > Jeszcze raz spokojnych, rodzinnych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia !!! To nie takie proste bez mojej milosci Hiacynta! Gdzie jestes plomieniu mojego zycia? Bolek > > Snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham_hiacynta Re: Kocham cie Hiacyncie! IP: *.acn.waw.pl 10.01.03, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abe Re: :-)))))))))___________________nt IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 14:56 Odpowiedz Link Zgłoś