Dodaj do ulubionych

Tusk na czele rebelii ?

28.01.06, 20:40
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3134878.html
Obserwuj wątek
    • Gość: gleb Jestem za! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.06, 00:25
      Dosyć kupczenia i partyjniactwa w tym Państwie.
      Warszawa już raz wypowiedziała nieposłuszeństwo obywatelskie wobec prezydenta
      Kaczyńskiego więc spokojnie Tusk może na nas liczyć.
      • Gość: Czerwiec 14 Re: Jestem za! IP: *.chello.pl 29.01.06, 02:05
        Gość portalu: gleb napisał(a):

> Dosyć kupczenia i partyjniactwa w tym Państwie.
        No właśnie! Trzeba pomyśleć o Polsce, a nie o platformiarskich tyłkach.
        Czy czasami (już) wczorajsza wypowiedź rebelianta Tuska nie jest reakcją na
        artykuł w Naszym Dzienniku
        www.naszdziennik.pl/index.php?typ=dd&dat=20060128&id=dd11.txt

> Warszawa już raz wypowiedziała nieposłuszeństwo obywatelskie wobec prezydenta
        > Kaczyńskiego
        Co robisz ludziom wodę z mózgu? Kiedy i z jakiej okazji? NIC takiego NIE BYŁO!!!
        Najgorzej, jak się wypowiadają "warszawiacy od wczoraj".

> więc spokojnie Tusk może na nas liczyć.

Mów tylko i wyłącznie za siebie "warszawiaku od wczoraj" i tylko spróbuj być
        "nieposłuszny", to warszawianie tak ci tyłek złoją, że rok na nim nie usiądziesz.

• mg2005 Re: Jestem za! 29.01.06, 13:53

> > Warszawa już raz wypowiedziała nieposłuszeństwo obywatelskie wobec prezyd
          > enta
          > > Kaczyńskiego
          > Co robisz ludziom wodę z mózgu? Kiedy i z jakiej okazji? NIC takiego NIE BYŁO!!

Pewnie chodzi o tę garstkę zboczeńców i ich popleczników, z p.Jarugą na czele.))

p.Tusk ma dobre wzorce do naśladowania...))
          • Gość: gleb Nie - chodzi o mieszkańców Warszawy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 20:33
            którzy zaprotestowali bezczelnym antydemokratycznym posunięciom Kaczyńskiego

• Gość: gleb bezczelnie kłamiesz Czerwiec 14 ;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 20:36
          Było kilka tysięcy Warszawiaków i twoje kłamstwa nie zmienią tego, że Warszawa
          stanie po raz kolejny w obronie Wolności. A walczyć potrafimy na różne sposoby -
          co pokazaliśmy już w Powstaniu Warszwakim i w latach okupacji komunistycznej
          • Gość: Czerwiec 14 [...] IP: *.chello.pl 30.01.06, 23:27
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: gleb Czerwiec 14 - to Chiński komunista IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.06, 10:25
              A co wy - tam w komunistycznych Chinach możecie wiedzieć towarzyszu Czerwiec 14
              o Powstaniu Warszawskim? Z tego co wiem, w Powstaniu walczyli np. Słowacy ale o
              takich komunistycznych świniach jak ty nie słyszałem. Tak, masz rację - to
              dzisiaj się zaczeło nowe Powstanie o Wolną Polskę - Polskę, w której nawet taka
              faszystowsko-komusza kreatura jak ty będzie mogła czuć się wolnym obywatelem.
              Gdzie nie będzie już szubienic ani stosów dla gejów, Żydów i niekatolików.

I to właśnie My - Warszawiacy - czy tego skinolu jeden chcesz czy nie -
              staniemy w obronie Wolności - tak jak to robiła połowa mojej rodziny w
              Powstaniu Warszawskim i jak moi wujkowie walcząc pod Fallaise i Monte Cassino.

Idź se zamów lepiej piwo jak ci fuhrer Giertych przykazał i sie wyluzuj.

• Gość: JanPan UBecki czworobok sie broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 04:25
        Bestia jest ranna, wije sie i kąsa ale wiadomo, że to juz będzie koniec.
        Nieposłuszeństwo wobec demokratycznie wybranego Prezydenta ? Panie Tusk może
        wróć pan do malowania antykorozyjnego
        • wolff4 Re: UBecki czworobok sie broni 29.01.06, 13:04
          Tusk jest jednak inteligentny i wyksztalcony INACZEJ. No bo prosze sie
          zastanowic wybory w demokracji?? Czy ktos slyszal o takiej aferze i skandalu. W
          dodatku przyspieszone, toz to skandal i zgroza!!
          A w dodatku jeszcze prezydent tak interpretuje Konstytucje zeby wybory:...
          zrobic! No kto to widzial - buntujemy sie i basta! Wyborow nie chcemy!! No
          chyba ze tym razem ktos nam zagwarantuje, ze wygra PO. Ale kto to moze zrobic?
          Moze Putin? ten sie zna na rzeczy... Tusk - bierz Schetyne i ciupasem do
          Moskwy!
          • Gość: nocna zmiana Niestety, nie ma Bolka w pałacu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:17
            Z Bolkiem w Pałacu szybciutko spławił Olszewskiego.
            • wolff4 Re: Niestety, nie ma Bolka w pałacu. 29.01.06, 13:23
              No tak, ale to juz nie te czasy..... jednak troche sie zmienilo!
      • prawus Do (PO)gleba 29.01.06, 15:09
        Rozumiem skąd ten login: "gleb", zapewne stąd, że do niedawna glebę się
        uprawiało?! Aaaa??? Zjechało się do Warszawy i poczuło się Warszawiakiem... Nie
        wystarczy tutaj parę lat postudiować, albo po trupach szukać pracy w samej
        stolicy, żeby być Warszawiakiem Ty kmiotku! Nie pisz więc w imieniu
        Warszawiaków, że będziesz ponownie wyłaził na ulicę w lewackiej demonstracji i
        bawił się w obywatelskie nieposłuszeństwo! Twój przywódca Donald "Robespierre"
        Tusk, tak się załamał kolejnymi przegranymi, że zapomniał, iż w Polsce
        najwyższym aktem prawnym jest Konstytucja, a nie jego pamiętnik, gdzie zapisał
        swoje najskrytsze życzenia, których nie udało się spełnić...
        • Gość: gleb Teraz PO-lska! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 20:37
          Pożyjemy zobaczymy ;)
          Wsiochu z Grójca
      • wolff4 Re: Jestem za! 30.01.06, 18:16
        Tusk lepiej niech sie sie rozliczy z lewych finansow kampanii wyborczej!!
        tez mi sie znalazl autorytet prawny i moralny....
      • Gość: Manus Re: Jestem za! IP: *.icpnet.pl 31.01.06, 08:43
        Tusk jest beszczelny, bo ma za sobą recydywistów medialnych z GW i innych TVN-
        ów. Jest to mały człowiek, którego poniosły ambicje i zdeprawowało bezkrytyczne
        poparcie mediów. Gdyby PO wygrało zachwalałby demokrację i mądrość Polaków, a
        tak, wywleka swoje frustracje i mysli może jeszcze, że jest politykiem
        prawicowym. A z prawicą ma tyle wspólnego, co ja z pogodą na Marsie. Wystarczy
        wspomnieć zamach czerwcowy z komunistami na Olszewskiego.
    • Gość: Lelekl Winien jest Kaczyński Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:59
      Oczywiście, że winien jest Lech Kaczyński a to dlatego, że nie chce się
      słuchać Donalda Tuska .:-)
      • Gość: GAGA Re: Winien jest Kaczyński Lech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:15
        JOW TYLKO JOW
        My tu sobie gadu gadu a tymczasem w niedzielę[22.01.06.r]w Częstochowie PIS 30%
        PO13% W dodatku w styczniu 2006 po raz pierwszy od 7 lat liczba osób patrzących
        z optymizmem w przyszłość jest większa od liczby osób nastawionych
        pesymistycznie. Sejm zaczął radzić, posłowie ogonki podkulają i zagłosują jak
        się patrzy-za. Albowiem lepiej brać diety poselskie przez 50 miesięcy niż przez
        5 miesięcy- czego nawet największym osłom w parlamencie długo tlumaczyć nie
        trzeba.
        Lewizna SLDowska zapowiedziala, że zagłosuje przeciw, co jest tym śmieszniejsze
        iż budrzet który się obrabia jest ich autorstwa, a tow.Szmajdziski ma
        Marcinkiewicza za cynika,aroganta i w ogolności za nic. Moim skromnym zdaniem
        trudno o lepsze referencje.
        Media odsądzają PIS od czci i wiary,współbiadolące z nim PO powoli osiąga
        mistrzostwo w destrukcji za czas jakiś wybuchnie ogolne zdziwienie gdy wzrosną
        notowania różnego popapraństwa. Chocholi taniec z rokitą w tle.
        • Gość: gleb Częstochowa - frekwencja 9%... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 20:38
        • Gość: gleb Częstochowa - frekwencja 9% IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 20:39
          tiaaaa....
    • Gość: col_porter Tusk nawołuje do rebelii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:51
      Tusk nawołuje do rebelii
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060130&id=po75.txt
      • Gość: no to Re: Tusk nawołuje do rebelii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.06, 16:43
        wejdzie na komin i nie zejdzie.
    • Gość: col_porter Podwórko Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 09:03
      Podwórko Donalda Tuska

Jeśli się ktoś wychował na podwórku, dobrze wie, że kluczowe znaczenie ma to, kto pierwszy uderzy - wyznał Agnieszce Kublik i Monice Olejnik szef Platformy Donald Tusk w wywiadzie opublikowanym w sobotniej "Gazecie Wyborczej". Podwórkiem Tuska jest teraz Polska, a my - obywatele - nie mamy możliwości zabrania swoich zabawek i pójścia na sąsiednie podwórko.

Musimy przyglądać się bójce i niewykluczone, że wszyscy dostaniemy po mordzie. Chyba że ktoś wyrośnie wreszcie z krótkich portek.

Ale nadzieja jest mała. Donald Tusk ogłosił w tym zdumiewającym wywiadzie, że ponieważ nie ma możliwości usunięcia prezydenta Kaczyńskiego z urzędu, nie wyklucza wypowiedzenia obywatelskiego posłuszeństwa.

Ależ najnowsze dzieje Polski pokazują, że są co najmniej dwa sposoby usunięcia prezydenta - albo na wzór Narutowicza, albo Wojciechowskiego. Trzeba być tylko albo Niewiadomskim, albo Piłsudskim, komu do kogo bliżej.

Jeśli PO ma w planach zorganizowanie nieposłuszeństwa obywatelskiego, to radzę wydrukowanie w stosownym nakładzie broszury Edwarda Abramowskiego z roku 1905 "Zmowa powszechna przeciwko rządowi", żeby każdy wiedział, co ma robić.

Nie płacić podatków, nie dawać rekruta, nie przyjmować rządowych posad, nie posyłać dzieci do szkół państwowych, nie kupować papierów wartościowych, nie odwoływać się do sądów, nie pomagać policji itd. Chodziło wtedy o rząd carski, ale obecny jest zdaje się dla Tuska równie bezprawny i narzucony.

Gdyby "Zmowa" miała stać się programem PO, to można by zmienić nazwę partii na PAS-Platforma Anarcho-Syndykalistyczna. Byłoby ładnie, bo mielibyśmy dwie konkurencyjne siły polityczne - PAS i PiS. Oczywiście do czasu delegalizacji PiS. Dalej byłby już tylko PAS.

Ale nie wiadomo dokładnie, na czym ma polegać nieposłuszeństwo, bo Tusk na prośbę o wyjaśnienie zalecił postawienie trzech kropek. Jeśli chodzi w tych kropkach o partyzantkę, to na mnie proszę nie liczyć - mieszkam za daleko od mostów i linii kolejowych. Oczywiście przeciwko złemu rządowi jest w tradycji polskiej jeszcze jedna metoda - oddanie się pod protekcję ościennego, życzliwego mocarstwa.

Mężowie stanu z podwórka, niszczycie nie Trzecią, ani Czwartą, tylko po prostu Rzeczpospolitą. Naszą. Jedyną, jaką mamy.
      Maciej Rybiński
      • Gość: abc Re: Podwórko Donalda Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:52
        "Podwórko Donalda Tuska"

Maciej Rybiński w tekście " Podwórko Donalda Tuska" ("Rz" 26, 31.01.2006 r.)
        wypowiedział to, co już od dawna także ja myślę, że Donald Tusk, niedawny
        kandydat na stanowisko numer jeden w państwie, zachowuje się jak obrażony, mały
        chłopiec z piaskownicy. Nie mogąc znieść porażki, choć podobno miał "pewną"
        wygraną, pokazuje się z nadąsaną miną w telewizji i wygłasza coraz bardziej
        śmieszne oświadczenia, jak choćby to o nieposłuszeństwie obywatelskim.

Na mnie niech nie liczy, podobnie jak na red. Rybińskiego, bo ja już także z
        krótkich spodenek harcerza wyrosłem. Pana Donalda Tuska nigdy nie traktowałem
        jak poważnego polityka. Ot, taki sympatyczny facet, co to piłkę pokopie, trochę
        pożartuje - swój chłop, ale żeby od razu prezydent?!

Dziwi mnie natomiast, że sekunduje mu w pogrążaniu Platformy i parlamentu
        polskiego poseł Rokita, który jest przecież obdarzony wybitną inteligencją i
        powinien wiedzieć, że tak dalej nie można, a dobro kraju wymaga kompromisu z
        PiS, który w końcu dwukrotnie wygrał ostatnie wybory, więc to on rozdaje karty.
        Największą przeszkodą w tym kompromisie jest dzisiaj obrażony przewodniczący PO.

Może więc, wzorem partii zachodnich, Platforma powinna była po ubiegłorocznej
        klęsce wyborczej zwołać zjazd i powołać nowego przewodniczącego, który byłby w
        stanie bardziej racjonalnie kierować partią?
        Wojciech Zajączkowski, Łódź
        • wolff4 Re: Podwórko Donalda Tuska 01.02.06, 11:57
          Wszystko prawda - z wyjatkiem - Rokita jest inteligentny (fakt) ale z wiedza to
          juz gorzej a cechy osobowosciowe - zupelnie inna historia. Z wiedza klopot
          polega na tym, ze nauki pobieral w PRl, nigdy nie mieszkal poza krajem.
          Doswiadczenia zawodowego poza polityka ( jak zdecydowana wiekszosc jego
          kolegow) BRAK! To sa bardzo powazne braki - co zraszta widac w polskiej
          polityce...O osobowosci Rokity mozna wiele ale jaki kon - kazdy widzi...!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka