Dodaj do ulubionych

RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje?????

IP: 195.205.147.* 10.01.03, 10:54
Tak sie nad tym zastanawiam, bo PIN ma fajna muze i choc specjalizuje sie w
ekonomii i gospodarce, to sporo ludzi jest zniecheconych do Trojki i szuka
nowej stacji nie drazniacej uszu
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? IP: proxy / 10.40.1.* 10.01.03, 11:08
      Gość portalu: ola napisał(a):

> Tak sie nad tym zastanawiam, bo PIN ma fajna muze i choc specjalizuje sie w
      > ekonomii i gospodarce, to sporo ludzi jest zniecheconych do Trojki i szuka
      > nowej stacji nie drazniacej uszu

A mogłabyś napisać co słuchacza PR III i w szczególności Radiostacji ma
      przyciągnąć do radia PIN ?
    • Gość: Kato Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? IP: *.chello.pl 10.01.03, 11:27
      W moim przypadku to sie juz stalo :)
      To nie jest Trojka, bo nie ma tam autorskich audycji ale:
      - nie traktuja mnie protekcjonalnie
      - nie odstraszaja infantylizmem typu rokosanka
      - jesli gadaja, to na ogol z sensem
      - muzyka jest dosc starannie dobrana i rzadko wpada na mielizny

Rak =ryba

A poza tym wszystko fantastycznie (bo tak postanowilem w nowym roku)
    • Gość: Szaman Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? IP: 62.233.167.* 10.01.03, 11:31

> Tak sie nad tym zastanawiam, bo PIN ma fajna muze i
      choc specjalizuje sie w
      > ekonomii i gospodarce, to sporo ludzi jest
      zniecheconych do Trojki i szuka

Rozumiem, ze sluchacze Trojki i Radiostacji znajda w
      radiu PIN przede wszystkim muzyke alternatywna, ktorej w
      Trojce i Radiostacji zabraklo... ?
      A gdzie tego radia mozna sluchac?
      • Gość: Cinekk Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? IP: *.bogatynia.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 11:42
        O co chodzi z tym Pin-em? U nas w Jeleniej Gorze takiej stacji nie ma. Przez satelite tez nie nadaje. Moze ktos mi poda
        garsc informacji,zeby bylo wiadomo o co idzie.
        • Gość: lolek i przez internet mozna zlapac IP: 195.205.147.* 10.01.03, 11:53
          w internecie tez sa, na Aster City dopiero maja byc chyba
      • Gość: ola RadioPIN jest na 102 FM IP: 195.205.147.* 10.01.03, 11:47
        Radio PIN nadaja na 102 FM, przy czym jego zasieg pokrywa sie mniej wiecej z
        woj. mazowieckim
        • Gość: sito now is the best IP: *.edipresse.pl 10.01.03, 12:27

to juz nudne:) coraz to spotykam kogos znajomego, ktory pyta mnie - a
          wiesz sitoi, jakiego ja teraz radia slucham? -wiem odpowiqadam na
          pewno pin albo jazz - skad wiedziales?
          bezwglednie najlepsze obecnie radio w warszawie, mozna ich tez sluchac
          w internecie jak ktos nie mieszka w stolycy.
          znakomita muzyka, nienachalni prezenterzy, brak tego debilnego stylu z
          typowych komercyjnych stacji. oby takim zostalo!!! brawo derekcja!!!
          • Gość: estevez www.radiopin.pl IP: *.int.warszawa.tdci.pl 10.01.03, 12:59
            adres to www.radiopin.pl i już...
            a w imieniu zamieszanych w 102fm - dzieki za ciepłe słowa
            żeby tylko dziengi byli...
          • Gość: Niech Re: now is the best IP: 217.197.165.* 10.01.03, 13:59
            Czesc Pawle, mam dwa pytania. Gdzie w ramowce PIN-u do godziny 19 jest miejsce
            na audycje muzyczne? Tym bardziej prezentacje muzyki alternatywnej. Jak sluchac
            PIN-u w internecie?
            PS. A skonczyles te socjologie w koncu?
            • Gość: sito Re: now is the best IP: *.edipresse.pl 10.01.03, 15:37
              Gos´c´ portalu: Niech napisa?(a):

> Czesc Pawle, mam dwa pytania. Gdzie w ramowce PIN-u do godziny 19
              jest miejsce
              > na audycje muzyczne? Tym bardziej prezentacje muzyki alternatywnej.
              Jak sluchac
              >
              > PIN-u w internecie?
              > PS. A skonczyles te socjologie w koncu?

to jakas pomylka, ja nie pracuje tam:) tylko sobie slucham.
              w ciagu dnia oczywiscie to jest wokol mainstreamowa muzyka, ale
              wybrana z gustem - taka "leniwa niedziela na codzien" powiedzialbym.
              nie sadze, zeby wlasciciele radia dla biznesmenow chcieli zeby kojarzylo
              sie ono z muzyka alternatywna, nie mniej jednak udalo sie znalezc taki
              muzyczny klucz ktory jest strawny dla 20 i 40kilku latkow.
              na socjologii zaczalem na dziennikarstwie skonczylem moje wizyty na UW
              • Gość: Niech Re: now is the best IP: 217.197.165.* 10.01.03, 16:06
                Wiem, ze tam nie pracujesz, bo ty chyba teraz przekrojony jestes. Pytalem sie o
                PIN, bo sam w swoim poscie go pochwaliles. A ja go sluchalem czasami w aucie i
                byl do chrzanu. Wiadomosci gospodarcze to ja musze czytac, bo powolniak jestem.
                A muzyka byla rzeczywiscie mejnstrimowa. Niewazne zreszta. W jakichs postach
                ktos dopytywal sie o to, czy muzyki takiej jak w dawnej RDST mozna sluchac w
                PINI-ie. I nikt - nawet ty - nie zaprzeczyl. Oczywiscie ze nie mozna. Muzyka do
                19 jest tam tylko przerywnikiem, a geszefciarze nie sluchaja raczej
                alternatywy. Pytalem sie tez, gdzie wylapac linka do sluchania tejze stacji w
                necie - bo nie dosc, ze ta strona kosztowala ich chyba 3 i pol zlocisza, to w
                dodatku ukryli te informacje gdzies skrzetnie. Sumujac: kto sluchal namietnie
                RDST, PINa moze sobie darowac.
                PS. Obijalismy sie o siebie na Karowej, to ciekaw bylem czy dotrwales do konca.
                • Gość: Szaman Re: now is the best IP: 62.233.167.* 13.01.03, 15:42
                  Gość portalu: Niech napisał(a):

> Wiem, ze tam nie pracujesz, bo ty chyba teraz
                  przekrojony jestes. Pytalem sie o
                  >
                  > PIN, bo sam w swoim poscie go pochwaliles. A ja go
                  sluchalem czasami w aucie i
                  > byl do chrzanu. Wiadomosci gospodarcze to ja musze
                  czytac, bo powolniak jestem.
                  >
                  > A muzyka byla rzeczywiscie mejnstrimowa. Niewazne
                  zreszta. W jakichs postach
                  > ktos dopytywal sie o to, czy muzyki takiej jak w dawnej
                  RDST mozna sluchac w
                  > PINI-ie. I nikt - nawet ty - nie zaprzeczyl. Oczywiscie
                  ze nie mozna. Muzyka do
                  >
                  > 19 jest tam tylko przerywnikiem, a geszefciarze nie
                  sluchaja raczej
                  > alternatywy. Pytalem sie tez, gdzie wylapac linka do
                  sluchania tejze stacji w
                  > necie - bo nie dosc, ze ta strona kosztowala ich chyba
                  3 i pol zlocisza, to w
                  > dodatku ukryli te informacje gdzies skrzetnie. Sumujac:
                  kto sluchal namietnie
                  > RDST, PINa moze sobie darowac.
                  > PS. Obijalismy sie o siebie na Karowej, to ciekaw bylem
                  czy dotrwales do konca.

Coz, czyli jednak Radio PIN nie zastapi Radiostacji i
                  Trojki. No szkoda. Szukam dalej. Ewentualnie slucham
                  radia Tajniak...

Kurka wodna, czy w tym kraju naprawde juz nie ma
                  zapotrzebowania na alternatywe??? 300 tysiecy ludzi
                  obecnych na Przystanku Woodstok ze swoimi rodzinami i
                  znajomymi to na prawde za malo??? A to przeciez tylko
                  jeden z wielu odcieni szeroko pojetej alternatywy...

A moze nie ma juz chetnych do prezentowania takich
                  rzeczy? W koncu wiecej kasy jest z prowadzenia programu
                  "Idol", "Kuba Wojewodzki" lub z bycia redaktorem
                  nalczelnym pisma "Gala"... Paranoja.
                  • Gość: Niech Re: now is the best IP: 217.197.165.* 13.01.03, 16:30
                    Ale te 300 tysiecy przyjechalo z calej Polski, a kasy na ogolnopolskie radio z
                    muzyka (i nie tylko) alternatywna nikt w tym kraju nie ma. Uwazam, ze takie
                    radia powinny byc lokalne. A nawet moze byc miedzy nimi pewien rodzaj zwiazkow
                    nieformalnych i formalnych. Taka RDST bis, piec rozglosni w najwiekszych
                    osrodkach - to ma jakies szanse na stworzenie. Ale jest kilka ale. Po pierwsze
                    koncesja. Nie moze byc taka droga. Teraz zdaje sie mozna (bedzie mozna)
                    zakladac za friko stacje niekomercyjne, ale z czego do diaska maja sie one
                    utrzymywac? Maja szukac sponsora, ktory wycofa sie po pol roku, bo mu sie
                    akurat finanse firmy posypia? Przepisy powinny sprzyjac lokalnym stacjom - a
                    chyba tak nie jest.
                    • Gość: Szaman Re: now is the best IP: 62.233.167.* 13.01.03, 18:38
                      Uwazam, ze takie
                      > radia powinny byc lokalne. A nawet moze byc miedzy nimi
                      pewien rodzaj zwiazkow
                      > nieformalnych i formalnych. Taka RDST bis, piec
                      rozglosni w najwiekszych
                      > osrodkach - to ma jakies szanse na stworzenie.

I znowu to wielkomiasteczkowe szpanerstwo... Piec
                      najwiekszych osrodkow - a reszta to wiocha. Sila rzeczy.
                      • Gość: Tuhanka Re: now is the best IP: *.sonata.waw.pl 13.01.03, 18:50
                        Gość portalu: Szaman napisał(a):

> Uwazam, ze takie
                        > > radia powinny byc lokalne. A nawet moze byc miedzy nimi
                        > pewien rodzaj zwiazkow
                        > > nieformalnych i formalnych. Taka RDST bis, piec
                        > rozglosni w najwiekszych
                        > > osrodkach - to ma jakies szanse na stworzenie.
                        >
                        >
                        > I znowu to wielkomiasteczkowe szpanerstwo... Piec
                        > najwiekszych osrodkow - a reszta to wiocha. Sila rzeczy.

Otóż to. W czym prowincja ma być gorsza od wielkich miast? Myślisz, drogi
                        Niech, że na prowincji nie ma ciekawych świata ludzi z otwartymi głowami i
                        wymagających czegoś ambitniejszego? Ja też pochodzę z prowincji, wielu moich
                        znajomych na tę prowincję po studiach wróciło (ja też biorę taką ewentualność
                        pod rozwagę, choć jeszcze nie w tej chwili), dlaczego ci ludzie mieliby być
                        dyskryminowani, gorsi?
                        • Gość: Niech Re: now is the best IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 01:33
                          Nie mam nic przeciwko prowincji. Podchodze do sprawy pragmatycznie. Nie
                          odpowiedzieliscie sobie na pytanie dlaczego to w duzych miastach stawia sie
                          multipleksy, teatry, sale koncertowe? Myslicie, ze ktos postawi nadajnik w
                          Pcimiu, zeby usatysfakcjonowac okolicznych trzynastu sluchaczy? No dobra,
                          olejmy pomysl dobrej stacji w W-wie, poczekajmy na Pcim. Moze sygnal dotrze i
                          do mnie?
                          PS. A sitowy Przekroj z Krakau przeniosl sie nie do Pcimia ale do W-wy. Na stos
                          go!
                          • Gość: Lesiek Re: now is the best IP: 195.205.139.* 14.01.03, 08:56

> PS. A sitowy Przekroj z Krakau przeniosl sie nie do Pcimia ale do W-wy. Na
                            stos go!

Na stos, nie na stos, przenosiny Przekroju są pewnym symbolem zmian w tym
                            piśmie. Z tygodnika będącego na przekór modom i koniunkturom zrobiła
                            się "Machina-bis".
                            A Pcim to jest duża wieś na głównej drodze, jakieś czterdzieści kilometrów od
                            prawie milionowego miasta - znajdźcie sobie inny symbol prowincji.

PS. Oczywiście Niech ma rację, że stworzenie ogólnopolskiego radia jest
                            zadaniem karkołomnym ze względów ekonomicznych - zwłaszcza, jeśli radio to
                            miałoby nadawać ambitny program. Może powstać radio, które zastąpi Trójkę w
                            Warszawie, Krakowie czy Poznaniu - wątpię, czy powstanie takie, które ją
                            zastąpi w Lwówku Śląskim, Lidzbarku Warmińskim czy Lubaczowie. I właśnie
                            dlatego - być może: przede wszystkim dlatego - powinno istnieć radio publiczne,
                            oczywiście na odpowiednim poziomie. Dla wielu ludzi z małych miejscowości media
                            publiczne stanowią tak naprawdę jedyną możliwość stałego kontaktu z kulturą.

Nota bene, wiceprezes Smolar natomiast właśnie troską o mieszkańców wsi i
                            małych miasteczek uzasadniał swoją politykę zamiany Trójki w Trujkę (vide
                            odpowiedź Miecugowowi w "Polityce"). Dla mnie była to jedna z najbardziej
                            cynicznych i bulwersujących jego wypowiedzi.
                            • Gość: Niech Re: now is the best IP: 217.197.165.* 14.01.03, 12:42
                              Dziekuje za glos rozsadku. Nikogo nie chcialem oczywiscie obrazic. Przyklad z
                              Przekrojem faktycznie do bani.
                              • Gość: Szaman Re: now is the best IP: 62.233.167.* 15.01.03, 12:33

> Dziekuje za glos rozsadku. Nikogo nie chcialem
                                oczywiscie obrazic. Przyklad z
                                > Przekrojem faktycznie do bani.

Przepraszam oczywiscie za skrot myslowy, ktory uzylem
                                kilka wpisow powyzej. Lesiek ladnie opisal to, o co mi
                                chodzi. Podpisuje sie pod tym prawa reka. Lewa mi nie
                                wychodzi :)
              • e-vita Re: now is the best 12.01.03, 19:50
                to chyba jakis zart! i kto to mowi??? radia pin, moim zdaniem, nie da sie
                sluchac. a tym bardziej porownywac do rdstacji. ta ostatnio, choc mocno
                okrojona, nadal pozostaje bez zadnej konkurencji. no, moze Jazz Radio, ale ono
                jest bardziej produktem komplementarnym niz substytucyjnym... co do pinu, to
                rak wcale nie = ryba. rdstacja, choc coraz gorsza, jako jedyna nie drazni
                zmyslow (albo drazni je najmniej)... zostal przeciez jeszcze Hawryluk ze swoimi
                nocno-porannymi audycjami, jest jeszcze "leniwa niedziela"... no naprawde to
                jedyne miejsce, gdzie jescze czasem mozna uslyszec cos strawnego... tego nie ma
                nigdzie indziej. btw: a tak w ogole Pawle Sito, dlaczego nie uruchomisz czegos
                na wzor starej radiostacji jako fenixa powstajacego z popiolow? mysle, ze
                istnieje w tym momencie powazna nisza rynkowa, mysle tez, ze posiadasz
                odpowiednie zaplecze merytoryczne... gdyby to jeszcze powiazac z rynkiem
                wydawniczym - patrz Fluid na przyklad (choc po ostatnich roszadach podupadl co
                nieco, ale i tak kierunek obecnie krolujacego kolegi Wolinskiego jest sluszny),
                mysle, ze mogloby urodzic sie cos calkiem interesujacego... Nie mysl, ze
                wkraczam butami w twoj plan marketingowy na najblizsze lata. nie! zadaje ci
                tylko pytanie podyktowane moja osobista ciekawoscia. pozdrawiam serdecznie. e-
                vita
        • Gość: Szaman Re: RadioPIN jest na 102 FM IP: 62.233.167.* 13.01.03, 10:18

> Radio PIN nadaja na 102 FM, przy czym jego zasieg
          pokrywa sie mniej wiecej z
          > woj. mazowieckim

To jak to radio ma zastapic Trojke i Radiostacje, skoro
          tylko w Warszawce i okolicach nadaje?
    • censur Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? 11.01.03, 17:57
      Zapraszam na forum www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10801
      Najlepsze forum o mediach.

• Gość: chemik Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? IP: *.gl-jp.digi.pl 11.01.03, 19:19
        Poratujcie mnie dobrzy ludzie i podrzuccie pomysl czego mozna sluchac w
        Gliwicach i oklicach i nie stracic uszu (przez zwiedniecie).
        • Gość: danuta Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? IP: aga:* / 192.168.5.* 11.01.03, 20:18
          W Bytomiu próbuję słuchać PR Bis,PR Katowice, ktoś polecał radio 107,6 FM- ale
          tak naprawdę to trochę PR 3 w godzinach 6-9,14-18 i 21-24(bez Bugalskiego).Rano
          od 9-13.30 PR Bis a pomiędzy po prosu wyłączam radio lub słucham w domu muzyki
          serwowanej przez córkę ( w tym muzyka poważna).Pozdrawiam -nieutulona w Zalu
          Danuta
    • Gość: Kato Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? IP: *.chello.pl 14.01.03, 15:05
      Gos´c´ portalu: ola napisa?(a):

> Tak sie nad tym zastanawiam, bo PIN ma fajna muze i choc specjalizuje
      sie w
      > ekonomii i gospodarce, to sporo ludzi jest zniecheconych do Trojki i
      szuka

Trojke i Radiostacje? To moze byc mozliwe wedlug mnie raczej w
      przypadku dawnych sluchaczy Trojki ktorzy -jako otwarci na kazda muzyke -
      szukali ciekawostek i nowych brzmien takze w Radiostacji; nie chce
      uogolniac ale wydaje mi sie, ze bardzo mlodzi albo ortodoksyjni sluchacze
      Radiostacji do Trojki siegali mniej niz Trojkowcy do Rdst i oni rzeczywiscie
      w PiNie nie znajduja tego czym byla RDST. Dla nich fakt,ze o Ameryce
      mowil tam Janusz Glowacki, o gospodarce Wilhelmi, o kinie Korwin
      Piotrowska o wydarzeniach naczelny Newsweeka, ze pojawiaja sie
      felietony (np wczoraj swietny n.t. wystawy Bruno Schulza )itd nie jest wazny
      a muzyka "dla doroslych" to za malo (wpis e-vit a: "nie mozna tego
      sluchac).

Mysle ze mina jeszcze ze 2 lata nim powstanie pierwsza niszowa stacja
      komercyjna. Ktos tych mlodych i tych ambitniejszych w koncu
      "zagospodaruje". Do tego czasu (a i pozniej, bo zasieg) brak takiej oferty w
      publicznym radio bedzie smutna konsekwencja karykaturalnego myslenia
      Smolara, jego nastepcow i jego ludzi o mlodym sluchaczu i o
      sluchaczach w ogole.
    • Gość: ginger Re: RadioPIN zastapi Trojke i Radiostacje????? IP: 195.136.95.* 19.01.03, 09:57
      PiN jest ok, zwłaszcza po 20:00, kiedy nadają "Muzyke dla dorosłych".
      Nie ma infantylnego "Hej, hej, jak się macie, tu wasz didżej..."
      Nikt nie jest nachalny ze swoimi gadkami, słuchacz i jego muzyczne ucho jest
      bardzo ważne, dlatego nie ma chłamu Shakiry i Iglesiasa. Brrrr...
      Serwisy ekonomiczne mogę znieść, w końcu nikt nie jest idealny... ;-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka