Gość: horrektor IP: *.acn.waw.pl 27.07.06, 20:01 "Poprzedni konkurs, ogłoszony w grudniu 2006 r.," ? Maszyna czasu, moiściewy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiksa Re: Konkurs na muzeum od nowa IP: *.catv.net.pl 28.07.06, 18:56 Co za porąbany pomysł, aby w centrum, przy głównej ulicy stawiać muzeum. Kretyńscy decydenci niech wezmą wzór np. z Wiednia, czy miast niemieckich, jak wygląda ścisłe centrum miasta, a nie katują nas swymi pomysłami z koziej wólki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Konkurs na muzeum od nowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.06, 23:54 Jest Pan tak samo głupi Panie Redaktorze, jak warszawscy urzędnicy, bo ten konkurs "od nowa" bez dotychczasowych idiotyzmów i skandalu można było ogłosić równie dobrze w świetle poprzedniego prawa zamówień publicznych, a w aspekcie, który Pan podnosi zmiana prawa zamówień publicznych nic nie zmieniła. Po co próbuje Pan oszukać warszawiaków i czytelników Gazety i tak Pana już nikt nie czyta poza takimi wariatami jak ja, ak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Konkurs na muzeum od nowa IP: *.201-200-80.adsl.skynet.be 30.07.06, 23:24 Mam nadzieje ze organizacja bedzie odpowiadala miedzynarodowym standardom konkursowym conajmniej rangi UIA ;) i ze nie stana w szranki zarowno gwiazdorzy jak i maluczcy ale zdolni tworcy architektury. Byloby szkoda zeby przegiac przyslowiowa "pale" w druga strone. Oczekujemy zatem z niecierpliwoscia oficjalnej strony konkursowej na lamach jakichs przyzwoitych (rozumiem dostepnych) zrodel. A zatem pa, pa, pa! Do zobaczenia w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Konkurs na muzeum od nowa IP: *.201-200-80.adsl.skynet.be 30.07.06, 23:28 Mam nadzieje ze organizacja bedzie odpowiadala miedzynarodowym standardom konkursowym conajmniej rangi UIA ;) i ze stana w szranki zarowno gwiazdorzy jak i maluczcy ale zdolni tworcy architektury. Byloby szkoda zeby przegiac przyslowiowa "pale" w druga strone. Oczekujemy zatem z niecierpliwoscia oficjalnej strony konkursowej na lamach jakichs przyzwoitych (rozumiem dostepnych) zrodel. A zatem pa, pa, pa! Do zobaczenia w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archi_zaściankowy Re: Konkurs na muzeum od nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:26 Sławy być może zachęcą do wzięcia udziału. Mnie jednak mnie, mimo ton mojej kreatywności, nie będzie dane zaprojektować landmarku dla Warszawy, a bardzo na to liczyłem. Konieczność wykazania się zrealizowanymi 10 000 m2 sprawia, że z Polski będzie można liczyć na lekko pocięte duże pudła - na bazie bardzo nowoczesnego modernizmu a'la lata 30. XX wieku - w sosie tzw. nowych technologii w postaci ekranów i podobnych bajerów - stworzone przez biura kilku tuzów, którzy gwarantują dobrze zrobioną dokumentację, ale chyba nie to było powodem zmiany regulaminu. Andzia zawsze chciała Gehrego. Ja też go lubię. Niech jej będzie. Łatwiej będzie zaprojektować coś dla Chin. Oni lubią polot z rozmachem... Odpowiedz Link Zgłoś