Dodaj do ulubionych

Kukiz w trUjce

04.03.03, 10:13
widzę, że trUjka postanowiła splagiatować Ich Troje i promuje obecnie Kukiza
(z Borysewiczem?) w stylu iście wiśniewskim, czyli jednak jakoś nazwa tamtego
zespolu nie dała im spać po nocach...
Obserwuj wątek
    • Gość: koliber Re: Kukiz w trUjce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 10:23
      to jest singiel z płyty: Borysewicz+Kukiz
      a rzeczywiście muzycznie (poza lepszą gitarą) i tekstowo (choć mniej kiczowato)
      i nieco wokalnie (choć Kukiz to oczywiście lepszy wokalista, ale on już śpiewał
      nawet z Tercetem Egzotycznym) jest to podobne do Ich Troje.
      Ale to i tak lepsze niż: Justin Timberlaine, nelly, kelly, srelly, Krystyna
      Aguilera, Craig David.....
      Na tej płycie są lepsze kawałki (powiedzieli to Klatt-przedstawiając płytę, jak
      i Niedźwiecki gdy prezentował "Bo tutaj jest jak jest" jako nowość na LP3)
      • Gość: Jarek Re: Kukiz w trUjce IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 11:02
        Gość portalu: koliber napisał(a):

> Na tej płycie są lepsze kawałki (powiedzieli to Klatt-przedstawiając płytę,
        > jak i Niedźwiecki...

Rozumiem, że nowe zarządzenie derekcji obliguje do używania na antenie
        określenia "kawałek" (zamiast utwór, piosenka, kompozycja etc)?:-))
        j.
        • Gość: As Re: Kukiz w trUjce IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 04.03.03, 12:46
          Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Gość portalu: koliber napisał(a):
          >
          > > Na tej płycie są lepsze kawałki (powiedzieli to Klatt-przedstawiając płytę
          > ,
          > > jak i Niedźwiecki...
          >
          > Rozumiem, że nowe zarządzenie derekcji obliguje do używania na antenie
          > określenia "kawałek" (zamiast utwór, piosenka, kompozycja etc)?:-))
          > j.

Kompozycja to chyba do muzyki popularnej nie pasuje, utwór już prędzej ...
      • Gość: MArCello Re: Kukiz w trUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.03, 11:17
        G> Na tej płycie są lepsze kawałki (powiedzieli to Klatt-przedstawiając płytę,
        jak
        >
        > i Niedźwiecki gdy prezentował "Bo tutaj jest jak jest" jako nowość na LP3)

A to ciekawe, bo w biurze zgodnie stwierdziliśmy, że ta piosenka musi być,
        jakimś trochę lepszym muzycznie, ale mimo wszystko Ich Troje. Dodam, że
        słuchamy (niestety) RMF-ki, a tam nie zapowiadają zbyt często utworów i nie
        wiedzieliśmy, że to Kukiz.

pozdr,
        MArCello
        • neandertalski Re: Kukiz w trUjce 04.03.03, 12:18
          mówcie co chcecie ja tu słyszę po prostu ich troje a jak jeszcze słyszę, że
          Kukiz też podobno z jakiegoś nałogu wyszedł to zaczynam się zastanawiać, czy
          może też ma już różowe włosy. Swoją drogą nałogi to podła historia, jeżeli
          sprawiają, że ludzie później zaczynają nagrywać taką muzykę :(
    • Gość: Teresa Re: Kukiz w trUjce IP: *.demo.pl 04.03.03, 16:33
      neandertalski napisał:

> widzę, że trUjka postanowiła splagiatować Ich Troje i promuje obecnie Kukiza
      > (z Borysewiczem?) w stylu iście wiśniewskim, czyli jednak jakoś nazwa tamtego
      > zespolu nie dała im spać po nocach...

Ażeby było śmieszniej, to po raz pierwszy zaprezentował ten koszmarek
      Kaczkowski a następnie jeszce raz to powtórzył. Nie wiem, czy Pan Piotr słuchał
      tego, gdy puszczał to po raz pierwszy, ale po raz drugi ??? Styl tej płyty to
      wymieszanie 2+1 , przepraszam Ich Troje z zawodzącym Krawczykiem. No
      cóż: "komercjo , komercjo cóżesz ty za pani, że za tobą idą chłopcy malowani"
      Śpiewamy do znanej piosenki wojskowej.
      • neandertalski Re: Kukiz w trUjce 05.03.03, 10:30
        niezłe jaja! A ja to sie wręcz cieszę, że wyszło na to, że Kaczor wcale nie
        jest taki święty. Dobrze, że wojna kaczorów z niedźwiedziami zakończona bo aż
        mnie jęzor swędzi...;)
        • Gość: Teresa Re: Kukiz w trUjce IP: *.demo.pl 06.03.03, 16:16
          neandertalski napisał:

> niezłe jaja! A ja to sie wręcz cieszę, że wyszło na to, że Kaczor wcale nie
          > jest taki święty. Dobrze, że wojna kaczorów z niedźwiedziami zakończona bo

> mnie jęzor swędzi...;)

Chcesz mieć haka na Kaczora? Daruj mu, bo ja tak zrobiłam.Puszczał również
          wielokrotnie Lou Reeda, nie wiem czy jakolwiek stacja by to zrobiła.Ja na
          początku również nie akceptowałam Reeda, do czasu. Dzisiaj jestem właścicielką
          The Raven i dziekuję Bogu, że jest taki Kaczkowski na świecie, który czyni
          niemożliwe.
          • neandertalski Re: Kukiz w trUjce 07.03.03, 07:28
            nie chodzi o hakowanie Kaczora, ja też Go szanuję, tylko chwilami to stawianie
            mu pomników za życia na tym forum zaczyna być trochę groteskowe.
            A Lou Reed to Lou Reed, podziwiam Go, że w tym wieku gra tak a nie inaczej choć
            tez już w swoim życiu z niejednego nałogu wychodził;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka