neandertalski 04.03.03, 10:13 widzę, że trUjka postanowiła splagiatować Ich Troje i promuje obecnie Kukiza (z Borysewiczem?) w stylu iście wiśniewskim, czyli jednak jakoś nazwa tamtego zespolu nie dała im spać po nocach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koliber Re: Kukiz w trUjce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 10:23 to jest singiel z płyty: Borysewicz+Kukiz a rzeczywiście muzycznie (poza lepszą gitarą) i tekstowo (choć mniej kiczowato) i nieco wokalnie (choć Kukiz to oczywiście lepszy wokalista, ale on już śpiewał nawet z Tercetem Egzotycznym) jest to podobne do Ich Troje. Ale to i tak lepsze niż: Justin Timberlaine, nelly, kelly, srelly, Krystyna Aguilera, Craig David..... Na tej płycie są lepsze kawałki (powiedzieli to Klatt-przedstawiając płytę, jak i Niedźwiecki gdy prezentował "Bo tutaj jest jak jest" jako nowość na LP3) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Kukiz w trUjce IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 11:02 Gość portalu: koliber napisał(a): > Na tej płycie są lepsze kawałki (powiedzieli to Klatt-przedstawiając płytę, > jak i Niedźwiecki... Rozumiem, że nowe zarządzenie derekcji obliguje do używania na antenie określenia "kawałek" (zamiast utwór, piosenka, kompozycja etc)?:-)) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Kukiz w trUjce IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 04.03.03, 12:46 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > Na tej płycie są lepsze kawałki (powiedzieli to Klatt-przedstawiając płytę > , > > jak i Niedźwiecki... > > Rozumiem, że nowe zarządzenie derekcji obliguje do używania na antenie > określenia "kawałek" (zamiast utwór, piosenka, kompozycja etc)?:-)) > j. Kompozycja to chyba do muzyki popularnej nie pasuje, utwór już prędzej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Kukiz w trUjce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.03, 11:17 G> Na tej płycie są lepsze kawałki (powiedzieli to Klatt-przedstawiając płytę, jak > > i Niedźwiecki gdy prezentował "Bo tutaj jest jak jest" jako nowość na LP3) A to ciekawe, bo w biurze zgodnie stwierdziliśmy, że ta piosenka musi być, jakimś trochę lepszym muzycznie, ale mimo wszystko Ich Troje. Dodam, że słuchamy (niestety) RMF-ki, a tam nie zapowiadają zbyt często utworów i nie wiedzieliśmy, że to Kukiz. pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Kukiz w trUjce 04.03.03, 12:18 mówcie co chcecie ja tu słyszę po prostu ich troje a jak jeszcze słyszę, że Kukiz też podobno z jakiegoś nałogu wyszedł to zaczynam się zastanawiać, czy może też ma już różowe włosy. Swoją drogą nałogi to podła historia, jeżeli sprawiają, że ludzie później zaczynają nagrywać taką muzykę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Kukiz w trUjce IP: *.demo.pl 04.03.03, 16:33 neandertalski napisał: > widzę, że trUjka postanowiła splagiatować Ich Troje i promuje obecnie Kukiza > (z Borysewiczem?) w stylu iście wiśniewskim, czyli jednak jakoś nazwa tamtego > zespolu nie dała im spać po nocach... Ażeby było śmieszniej, to po raz pierwszy zaprezentował ten koszmarek Kaczkowski a następnie jeszce raz to powtórzył. Nie wiem, czy Pan Piotr słuchał tego, gdy puszczał to po raz pierwszy, ale po raz drugi ??? Styl tej płyty to wymieszanie 2+1 , przepraszam Ich Troje z zawodzącym Krawczykiem. No cóż: "komercjo , komercjo cóżesz ty za pani, że za tobą idą chłopcy malowani" Śpiewamy do znanej piosenki wojskowej. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Kukiz w trUjce 05.03.03, 10:30 niezłe jaja! A ja to sie wręcz cieszę, że wyszło na to, że Kaczor wcale nie jest taki święty. Dobrze, że wojna kaczorów z niedźwiedziami zakończona bo aż mnie jęzor swędzi...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Kukiz w trUjce IP: *.demo.pl 06.03.03, 16:16 neandertalski napisał: > niezłe jaja! A ja to sie wręcz cieszę, że wyszło na to, że Kaczor wcale nie > jest taki święty. Dobrze, że wojna kaczorów z niedźwiedziami zakończona bo aż > mnie jęzor swędzi...;) Chcesz mieć haka na Kaczora? Daruj mu, bo ja tak zrobiłam.Puszczał również wielokrotnie Lou Reeda, nie wiem czy jakolwiek stacja by to zrobiła.Ja na początku również nie akceptowałam Reeda, do czasu. Dzisiaj jestem właścicielką The Raven i dziekuję Bogu, że jest taki Kaczkowski na świecie, który czyni niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Kukiz w trUjce 07.03.03, 07:28 nie chodzi o hakowanie Kaczora, ja też Go szanuję, tylko chwilami to stawianie mu pomników za życia na tym forum zaczyna być trochę groteskowe. A Lou Reed to Lou Reed, podziwiam Go, że w tym wieku gra tak a nie inaczej choć tez już w swoim życiu z niejednego nałogu wychodził;) Odpowiedz Link Zgłoś