demka 25.05.10, 22:16 Właśnie na TVP1 są półfinały. Zgroza Rosja kogoś wystawia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demka Re: Eurowizja 2010 25.05.10, 22:21 Właśnie był skrót kto dziś występował.Oglądałam od środka więc nie zarejestrowałam Rosji, a byli z numerem 2. O ile dobrze rozpoznałam to był to chyba Петр Налич Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Piotr Nalicz 25.05.10, 23:12 Zobaczymy, co będzie dalej. Chłopaki dobrze brzmią, ale nie są chyba w konwencji "Eurowizji". Tam raczej potrzeba pajaców. Odpowiedz Link
sedona Re: Piotr Nalicz 25.05.10, 23:30 Nie sa zli, ale wlasnie nie na Eurowizje. Stawiam na Grecje, OPA Fajna byla tez zawiadka Hiszpanii i Niemka. Polska dzis sie, o dziwo, nie zblaznila. Odpowiedz Link
demka Re: Piotr Nalicz 25.05.10, 23:45 > Polska dzis sie, o dziwo, nie zblaznila. No nie Jakiś koszmar to był. Te bose baby, łowicz, jabłka, korale i performance ni to Bonisławski ni Kantor Odpowiedz Link
myga Re: Piotr Nalicz 26.05.10, 09:35 demka napisała: > No nie Jakiś koszmar to był. _____________ dla mnie tez. Pod kazdym wzgledem, a juz te biegajace panienki w lowickich strojach z jablkami w zebach, zenada. Komentarz z KP: "О, девушка зачем-то показала панталоны. А так был очень грустный номер." Odpowiedz Link
sedona Re: Piotr Nalicz 25.05.10, 23:31 A wlasnie, szkoda, czekalam na Ukraine, ale chyba nie weszla. Szkoda, w zeszlym roku byla najpiekniejsza dziewczyna wlasnie z Ukrainy. Odpowiedz Link
demka Re: Piotr Nalicz 25.05.10, 23:47 > Tam raczej potrzeba pajaców. W ogóle eurowizja to jeden wielki bezceremonialny pokaz żenady ale zasadniczo znakomicie się to ogląda gromadnie i koniecznie przy wódce Sprawdza się jak czarny pudel na białym śniegu Odpowiedz Link
sedona Re: Piotr Nalicz 26.05.10, 00:05 Ja kocham ten kicz raz do roku, i wlasnie duzo wodki trza. Bo piosenke i tak ciezko jedna od drugiej odroznic. Polska w tym roku okej; no wez, w porownaniu z ta nie wiadomo co dwa lata temu. A patrzac na wystepy Serbii i Estonii, to chyba prawdziwych facetow juz nie ma albo jacys zmutowani. Odpowiedz Link
demka Re: Piotr Nalicz 26.05.10, 23:44 > Ja kocham ten kicz raz do roku, i wlasnie duzo wodki trza. Bo piosenke > i tak ciezko jedna od drugiej odroznic. Otóż to Mam taką osobistą koleżankę od eurowizyjnej alkoholizacji Zabawa przednia!! Raz nawet wysłałyśmy po smsie na taki oto kawałek, który ściął nas z nóg i ubawił nas setnie: www.youtube.com/watch?v=Z75mLlg4uO0&feature=related Odpowiedz Link
sedona Re: Piotr Nalicz 26.05.10, 08:13 Rok temu przezywalam jego wystep. Bardzo mi sie podobal z tymi tancerzami. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Piotr Nalicz 26.05.10, 14:44 No bo pajac! Bez tego skakania po scenie całego towarzystwa nie zająłby 1. miejsca. No i Buratino z gęby. Odpowiedz Link
sedona Re: Piotr Nalicz 27.05.10, 07:17 No, typowe skakanie to nie bylo: Rybak mixed stellar vocals with Scandinavian kitsch. He sang about his obsession with a lost love while around him a folk troop performed a centuries-old Norwegian mountain dance consisting of back-flips and exaggerated push-ups. Zreszta pamietam, ze rok temu podobaly Ci sie jego skrzypce. Odpowiedz Link
ruska-swolocz Re: Piotr Nalicz 27.05.10, 07:34 Mnie się jeszcze w zeszłym roku spodobał występ tej pajaczycy: Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Piotr Nalicz 27.05.10, 10:35 sedona napisała: > Zreszta pamietam, ze rok temu podobaly Ci sie jego skrzypce. No właśnie. Podobały się skrzypce, a nie skakanie. Od lat zastanawia mnie, dlaczego wszyscy szybko zapominają o założeniach konkursu. Jest to konkurs piosenki - nie konkurs wykonawców ani klipów. Ale już na etapie selekcji krajowej nikomu nie chodzi o piosenkę (na jej wybór prawie się nie zwraca uwagi - tyle że ma być do "klipowego obrobienia"), wybieraja wykonawców. Wokół tego toczy się dyskusja. A dalej następuje praktyczne przekształcenie konkursu piosenki w konkurs MTV. wspomniałaś o Swietłanie Łobodzie z Ukrainy. To co jej "piosence" towarzyszyło, było typowym fajerwerkowym klipem. Na Ukrainie spierano sie o to, kto pojedzie do Moskwy: znana wokalistka Ani Lorak (mniej "klipowa", bardziej "śpiewająca") czy właśnie Łoboda. No i był występ z serii "cyrk na scenie". Odpowiedz Link
myga Re: Piotr Nalicz 27.05.10, 11:40 Jest to konkurs piosenki - nie konkurs > wykonawców ani klipów ___________-- Wlasnie. Niech piosenka sama wyjdzie na scene i sama siebie zaspiewa. Po co komu wykonawca? Odpowiedz Link
ruska-swolocz Re: Piotr Nalicz 27.05.10, 12:34 O, to to to! Przecież wystarczy, że jury przeanalizuje słowa i zapis nutowy utworów i wybierze najlepszy. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Piotr Nalicz 27.05.10, 23:10 Mygo, czyzbyś nie zauwazyła, że mimo formalnej kategorii "konkurs piosenki" od samego początku nie o promocję piosenki chodzi, lecz najwyżej o "wynalezienie" wykonawcy. Przecież o piosenkach się nawet nie dyskutuje przy selskcji wykonawcy na konkurs! Od samego początku wysuwa się nie piosenkę, nie jakąś interpretację, lecz wykonawcę - ale też raczej wg kryteriów na ile da się tego wykonawcę skombinować z "fajerwerkiem". Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Piotr Nalicz 28.05.10, 18:12 natalia_sankowska1 napisała: > No bo pajac! ##I mamy już obowiązującą wersję!!! Ale tu akurat wierzę - bo od pajacy to jesteś wyjątkowa ekspertką... Odpowiedz Link
myga Re: Piotr Nalicz 26.05.10, 09:44 Mnie zachwycil jego wystep, i piosenka i stylizacja, i " пиджачок от Чапурина". Odpowiedz Link
demka Re: Piotr Nalicz 27.05.10, 00:00 www.youtube.com/watch?v=wmT0T7bJ4Rk&feature=related to by bardziej pasowało Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Eurowizja 2010 26.05.10, 12:22 niezle, ze to wyciągnęłaś )) ja dzis chwilę siedziałam na ramblerze i taki oto nius na głównej przykuł moją uwagę: news.rambler.ru/Russia/starlife/6455575/ ) Tak a propo pajaca ) Odpowiedz Link
peteen Re: Eurowizja 2010 26.05.10, 15:44 rosyjska piosenka - żenua, lepsza tylko od serbskiej ale co to ma do rzeczy, skoro od wieków nie wygrywa najlepsza? Odpowiedz Link
myga Re: Eurowizja 2010 26.05.10, 19:43 > ale co to ma do rzeczy, skoro od wieków nie wygrywa najlepsza? ___________ Ta lepsza to ktora wg ciebie? Chyba nie ta polska wies tanczy i spiewa? Wg mnie rosyjska najlepsza. Odpowiedz Link
tosia_sru Re: Eurowizja 2010 26.05.10, 20:46 Na "Pl" WNIEBOWCIĘCI z Maklakiem lecą a wy takimi pierdołami się zajmujecie! Odpowiedz Link
peteen Re: Eurowizja 2010 27.05.10, 11:47 belgijska był najlepsza, od rosyjskiego barachła lepsza była nawet białoruska... Odpowiedz Link
peteen a to z powodu? 27.05.10, 15:08 wszak równie dobrze mogę to powiedzieć o tobie... Odpowiedz Link
myga Re: a to z powodu? 27.05.10, 16:54 W sumie racja. De gustibus non est disputandum albo на вкус и цвет товарищей нет. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Eurowizja 2010 28.05.10, 18:10 peteen napisał: > belgijska był najlepsza, od rosyjskiego barachła lepsza była nawet białoruska.. > . ##Nie wiem, nie widziałem - siedziałem w lesie i miałem święty spokój.Ale nie bardzo rozumiem tego "nawet białoruska" - nie chodzi, chyba o aprioryczne założenie, że białoruskie powinno być najgorsze, a tu "wyjątkowo" przedostatnie miejsce?... Odpowiedz Link
demka Re: Eurowizja 2010 29.05.10, 02:05 > "nawet białoruska" Tam od lat samo barachło Без стаканов не разберешь Odpowiedz Link
tosia_sru Re: Eurowizja 2010 29.05.10, 11:50 Najlepsi jednak byli nasi! A raczej nasze, kurpiowskie laleczki które wyglądały jak wstęp do filmów w reżyserii Teresy Orlovsky. Jeśli było to zamierzone to bardzo dobrze.... Szkoda tylko że męski wokal nie był odziany w jakieś skórzane pasy z ćwiekami (coś a'la Judas Priest), było by jeszcze mocniej! Na cienkich, niewidocznych żyłkach powinny wisieć wielkie silikonowe penisy co dodałoby pikanterii. Właściwie mikrofony też widzę jako penisy...... Generalnie fajny program ta EUROWIZJA Odpowiedz Link
demka Re: Eurowizja 2010 29.05.10, 14:45 > Generalnie fajny program ta EUROWIZJA To mało powiedziane > Szkoda tylko że męski wokal nie był odziany w jakieś skórzane pasy z ćwiekami (coś a'la Judas Priest), A nie lepiej jakiś mundur? Np.SOKisty, albo listonosza > Najlepsi jednak byli nasi! A raczej nasze, kurpiowskie laleczki które wyglądały jak wstęp do filmów w reżyserii Teresy Orlovsky. To było pomieszanie Halki z dyskoteką w Manieczkach > penisy...... fuj Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Eurowizja 2010 31.05.10, 19:50 demka napisała: > > Generalnie fajny program ta EUROWIZJA > To mało powiedziane > ##W tym roku siedziałem w lesie - i było fajnie. Ale w poprzednich latach oglądałem z wypiekami - może masochizm?... Ale ja sobie zawsze wybierałem jakieś perełki - rzeczy w/g mnie jednak wartościowe. Niemal najważniejszym dla mnie kryterium było by wykonawcy śpiewali po swojemu. Kilka lat temu (5?) wyłowiłem mołdawski Zdob si zdub. Teraz mam 3 ich płyty. Odpowiedz Link
demka Re: Eurowizja 2010 31.05.10, 20:09 W tym roku Mołdawia to była jazda bez trzymanki. A pani śpiewająca miała makijaż jakby brała udział w lakierowaniu samochodu i nie zdążyła w porę się odsunąć www.youtube.com/watch?v=VkmncrAPILw Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Eurowizja 2010 31.05.10, 20:12 demka napisała: > W tym roku Mołdawia to była jazda bez trzymanki. A pani śpiewająca > miała makijaż jakby brała udział w lakierowaniu samochodu i nie > zdążyła w porę się odsunąć ##Wiesz - życie jest zróżnicowane! Mołdawia to biedny kraj - może by pokryć koszty przyjazdu i pobytu w niezwykle drogiej Norwegii, wykonawczyni rzeczywiście musiała zatrudnić się w warStacie lakierniczym... > www.youtube.com/watch?v=VkmncrAPILw Odpowiedz Link
peteen Re: Eurowizja 2010 30.05.10, 10:24 gdybyś widział, misiu, jak w połowie piosenki motylkom rozpostarły się skrzydła, to wszystko byłoby jasne... ps. tzw. eurowizja to pokaz kiczu i blichtru w najbardziej jarmarcznym stylu Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Eurowizja 2010 31.05.10, 19:55 peteen napisał: > gdybyś widział, misiu, jak w połowie piosenki motylkom rozpostarły się skrzydła > , > to wszystko byłoby jasne... > > ps. tzw. eurowizja to pokaz kiczu i blichtru w najbardziej jarmarcznym stylu ##Nie - ja wiem, ze oficjalna estrada Łuklandu to nic wartościowego. Chodziło mi tylko, o to czy chodziło o konkretna chałę - czy o jakieś aprioryczne antybiaoruskie założenie. Rozumiem, że chodziło o konkretna tandetę! A może dasz odnosniczki do rosyjskiego i "białoruskiego" występu - bym sobie sam porównał? (((-; Odpowiedz Link
demka Re: Eurowizja 2010 30.05.10, 02:08 No i jak się Wam widzi wynik? Bo ja to za Grecją byłam. Odpowiedz Link
sedona Re: Eurowizja 2010 30.05.10, 09:54 Ja tez za Grecja, zwlaszcza, ze ten co spiewal, to wypisz, wymaluj Kevin Spacey. Mniam. Za duzo piwa i zasnelam na wynikach. Fajna byla Ormianka, nie wiem, czy nie przebila aparycja Ukrainki sprzed roku. Odpowiedz Link
demka Re: Eurowizja 2010 30.05.10, 17:57 > Ja tez za Grecja, zwlaszcza, ze ten co spiewal, to wypisz, wymaluj > Kevin Spacey. Mniam. O to, to > Za duzo piwa i zasnelam na wynikach. Głosowanie to najlepsza część tego festiwalu obciachu Ciekawe twarze się pojawiają i mówią o punktacji. > Fajna byla Ormianka Dziwna trochę. Wg mnie spokojnie by przeszła przez płot między sztachetami Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Ormianka-Rosjanka 31.05.10, 01:31 Armenię reprezentowała Waleria Rieszetnikowa z Rostowa-nad-Donem (imię sceniczne Eva Rivas). Po matce - Ormianka, po ojcu - Rosjanko- Ormiano-Greczynka (stąd greckie imię sceniczne). Fajnie. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Ormianka-Rosjanka 31.05.10, 19:57 Dla Łotwy Eurowizje tez wygrała Rosjanka. A zeszłoroczna reprezentantka Rosji (czy to już 2 lata?) - Ukrainka. No i rosyjskojęzyczny Białorusin - reprezentant Norwegii... Taka jest Eurowizja - i nie tylko ona. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Międzynarodówka 31.05.10, 20:08 Rybak mieszka w Norwegii od 4. roku zycia i ma jej obywatelstwo. NAtomiast z Prichod'ko był istny skandal. Natomiast od Armenii wystawiono piosenkarkę wystepującą pod greckim imieniem scenicznym posiadającą rosyjskie obywatelstwo. Uważam, że albo należałoby zmienić formułę doboru reprezentantów, albo jednak nie robiś takiego misz-maszu. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Międzynarodówka 31.05.10, 20:15 A chwileczkę... A czy Polski 2, albo 3 lata temu nie reprezentował jakiś zagraniczniak? A na pewno był taki incydent w eliminacjach - bo mój przyjaciel z Mińska był kierowca dla jednego białoruskiego zespołu, który przyjeżdżał do warszawy na eliminacje Eurowizji. ------------------------------------------------------------------- Бійце ў сэрцы іх - бійце мячамі Не давайце чужынцамі быць! Odpowiedz Link
demka Re: Międzynarodówka 31.05.10, 21:30 Masz tu krótki przegląd ostatnich lat: www.youtube.com/watch?v=C5cbolQFnes Odpowiedz Link
myga Re: Eurowizja 2010 30.05.10, 12:45 Duzo ladnych piosenek bylo tym razem. Mi sie podobala tez bardzo Rumunia, oprocz Rosji, rzecz jasna. Odpowiedz Link
demka Re: Eurowizja 2010 31.05.10, 20:15 Fajna była też piosenka z Danii. Taka typowo eurowizyjna. I jak to znakomicie zauważył komentujący Artur Orzech był to zlepek The Police i Abby www.youtube.com/watch?v=NV31PuAf6Cc&feature=related Odpowiedz Link