Dodaj do ulubionych

Dlaczego D. Gawryluk odeszła z TokFM ?

30.09.06, 11:28
????
Obserwuj wątek
    • behemot87 Re: Dlaczego D. Gawryluk odeszła z TokFM ? 01.10.06, 18:40
      Bo teraz "truje" poranki słuchaczom radiowej Jedynki, gdzie pracę załatwił jej
      niejaki Marcin W. ps"Nadredaktor"
      • meee_luzyna Re: Dlaczego D. Gawryluk odeszła z TokFM ? 04.10.06, 11:44
        behemot87 napisał:

> Bo teraz "truje" poranki słuchaczom radiowej Jedynki, gdzie pracę załatwił
        jej
        > niejaki Marcin W. ps"Nadredaktor"

Pytałam O POWODY jej pozbycia się z TokFM - a nie o to, gdzie się zaczepiła
        PO TokFm.
        • mh2 Re: Dlaczego D. Gawryluk odeszła z TokFM ? 04.10.06, 12:56
          meee_luzyna napisała:

> Pytałam O POWODY jej pozbycia się z TokFM - a nie o to, gdzie się zaczepiła
          > PO TokFm.

Twoje pytanie zawiera presupozycję, że Gawryluk "pozbyto" się z TOK FM. Może
          odeszła sama, woląc uprawiać propagandę (a głównie to lubi robić) w jedynce, niż
          obiektywne dziennikarstwo gdzie indziej? A może, po prostu, woli lepiej zarabiać?
          • meee_luzyna do MH 2 04.10.06, 14:00
            mh2 napisał:

> meee_luzyna napisała:
            >
            > > Pytałam O POWODY jej pozbycia się z TokFM - a nie o to, gdzie się zacze
            > piła
            > > PO TokFm.
            >
            > Twoje pytanie zawiera presupozycję, że Gawryluk "pozbyto" się z TOK FM. Może
            > odeszła sama, woląc uprawiać propagandę (a głównie to lubi robić) w jedynce,
            ni
            > ż
            > obiektywne dziennikarstwo gdzie indziej? A może, po prostu, woli lepiej
            zarabia
            > ć?
            Masz rację, presupozycja była, jak byk :-)) tak mi jakoś się wypsnęła, bez złej
            woli.
            Ale, że w Jedynce lepiej się zarabia, niż w TokFm - w to już nie uwierzę. :-))
            Zpewne więc powodem zmany rozgłośni była właśnie twoja presupozycja -
            wskazująca na Jej niezdolność do realizowania się w obiektywnym dziennikarstwie.
            • viking73 Re: do MH 2 04.10.06, 14:38
              Ja w tym wątku zauważam jeszcze jedną presupozycję:

TOK FM = OBIEKTYWNE DZIENNIKARSTWO

A czy to nie to obiektywne radio TOK FM podziękowało niedawno za współpracę
              także Rafałowi Ziemkiewiczowi? Oczywiście Agora jako właścieciel stacji miała
              prawo do takiego ruchu, ale twierdzenie, że TOK FM uprawia obiektywne
              dziennikarstwo to chyba jednak nadużycie. No, chyba że chodzi o «agorowy
              obiektywizm».
              • grzmucin Re: do MH 2 04.10.06, 15:46
                Ja bym wolał, żeby pan Ziemkiewicz zajął się pisaniem powieści sf (zapewne ma swoich zwolenników) zamiast "uprawiania dziennikarstwa" ;)
              • mh2 Re: do MH 2 05.10.06, 11:25
                Rafał Ziemkiewicz pozwolił sobie na antenie TOK FM na (słyszałem to na własne
                uszy) komentowanie jako strona procesu, jaki ma o jakąś pyskówkę z (nomen omen)
                Agorą. Nie dziwię się, że właściciele stacji nie zdzierżyli i tu akurat się nie
                dziwię. A szkoda. Lubiłem słuchać prowadzonych przez niego przeglądów prasy,
                które zyskały rangę swoistego rodzaju felietonów radiowych.
                • absurdus Re: Ziemkiewicz - Gawryluk 08.10.06, 06:19
                  Ziemkiewicza od czasu do czasu stać na powiedzenie czegoś sensownego, ale jak
                  pamiętam jego poranne występy z TokFM, bywały nie do zniesienia...
                  Nigdy nie mogłem zrozumieć, dlaczego ten facet taki krytyczny wobec populizmu i
                  buractwa w polskiej polityce za cel nabardziej zajadłych ataków wybrał sobie...
                  Unię Wolności i tzw. "inteligentów". Poza tym miał (ma?) hopla na temat gejów i
                  gejostwa i nie było chyba programu, żeby nie zrobił aluzji a propos. Tak więc
                  spór sądowy z Michnikiem, to nie była jedyna przyczyna, że pożegnał się z
                  TokFM... A Gawryluk się dziwię, bo po robocie w pisiarskich Wiadomościach
                  ciężko będzie jej odzyskać pozycję dziennikarza z własnymi poglądami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka