theagata 24.12.06, 16:17 [`] {dzisiaj mija 5 lat} Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
behemot87 Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 24.12.06, 16:39 [*] theagata napisała: > {dzisiaj mija 5 lat} 7 lat. 2006 - 1999 = 7 Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 24.12.06, 16:45 behemot87 napisał: > 2006 - 1999 = 7 masz rację - to już 7 lat. [`] [`] [`] [`] [`] [`] [`] Odpowiedz Link Zgłoś
trojkomaniak Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 24.12.06, 21:00 Mam taki zwyczaj: drugiego dnia świąt wieczorem odsłuchuję jego ostatnią audycję. Pewnie uznacie że to płytkie, ale w pewnym sensie cały czas jest z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 24.12.06, 23:39 trojkomaniak napisał: > Mam taki zwyczaj: drugiego dnia świąt wieczorem odsłuchuję jego ostatnią > audycję. Pewnie uznacie że to płytkie, ale w pewnym sensie cały czas jest z > nami. Płytkie :). Właśnie zapaliłem świeczkę i puściłem "Stationary Travellera". Dzięki za pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 25.12.06, 18:25 już na zawsze Gotham Bauhaus, Fugazi Marillion i Aster Shitty będą mi się kojarzyć z T.B trojkomaniak napisał: > Mam taki zwyczaj: drugiego dnia świąt wieczorem odsłuchuję jego ostatnią > audycję. też bym posłuchała ale nie posiadam w swoich zasobach ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 31.12.06, 13:21 theagata napisała: > już na zawsze Gotham Bauhaus, Fugazi Marillion i Aster Shitty będą mi się > kojarzyć z T.B Aster Shitty - co to jest??? nie kojarzę nic takiego z Jego audycji Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 31.12.06, 16:19 to warszawska kablówka, pisał o tym w Opowieściach z krypty. Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 25.12.06, 19:49 ja może specjalnego zwyczaju nie mam, po prostu pamiętam ale w tym roku jeszcze w sobotę wybierałem sobię muze na zasadzie co by tu posłuchać i trafiło mi właśnie na ostatnią audycję, posłuchałem sporą część, jak skończyłem była już niedziela i dotarło do mnie, że to kolejna rocznica Odpowiedz Link Zgłoś
unimill Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 25.12.06, 10:35 Zasłużyłaś na klapsa - albo raczej osoba która uczyła cię dodawać i odejmować. A ja mam trochę żalu do pani Moniki Makowskiej, że wybrała do przypomnienia akurat ten fragment... Mało jest audycji Tomka? Posłucham sobie tej z września. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_pelagia Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 28.12.06, 21:46 Pamiętam, jak pan Beksiński opowiadał treść Bondów w swoich audycjach(wówczas niedostępnych na polskich rynku pod żadną postacią). Tak pięknego głosu to chyba nikt nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona2727 Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 29.12.06, 20:29 a ja pamiętam jego "Romantyków Muzyki.." ta audycja chyba była nadawana w Dwójce Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_pelagia Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 30.12.06, 08:50 Te audycje odbywały się w Trójce, pan Tomasz bardzo lansował wówczas grupę Ultra Vox. I przez pewien czas bardzo mi się ona podobała. potem już mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 30.12.06, 12:56 No bez jaj. Romantycy byli w Dwójce. TB w Trójce pojawił się dopiero w 1991 roku, jak z Dwójki wywalono całą muzykę tzw. popularną. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 30.12.06, 19:39 Moim zdaniem TB słuchałem w "Trójce" już w latach osiemdziesiątych.Nie pamiętam czy miał wówczas stałe audycje,ale kojarzy mi się z puszczaniem albumów w popołudniowym "ZD3". Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 31.12.06, 16:50 Mnie się kompletnie nie kojarzy. Owszem, raz go słyszałem w Trójce, jak komentował u Niedźwieckiego wyniki plebiscytu Wieczoru Płytowego na płyty roku 1987. Może kiedyś miał jakieś zastępstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 30.12.06, 21:53 ph29 napisał: > wywalono całą muzykę tzw. popularną. eh, szkoda że dzisiaj tzw. muzyka popularna to sam tzw. shit Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_pelagia Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 30.12.06, 21:19 Zgadza się. Pierwsze audycje z tego cyklu prowadził Tomasz Beksiński w II PR. To dlatego że mi się wszystko co dobre z trójką kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona2727 Re: Tomasz Beksiński R.I.P. 30.12.06, 21:34 uff, dobrze, że potwierdzasz bo już myślałam, że z moją pamięcią jest cieniutko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś