Dodaj do ulubionych

Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM )

IP: 172.16.3.* 17.04.03, 10:51
Dlaczego Wy ciągle narzekacie ? Ciągle kogoś gnoicie, po kilkaset wątków
ostrej krytyki. To Rokos za słaby to ten nie umie mówić a ten sepleni...
skoro ktoś tych ludzi zatrudnia to znaczy, że coś potrafią. To takie typowo
polskie wszystko na NIE ! Wszystkich zgnoić, zrównać z ziemią skrytykować.
Zastanówcie się co Wy możecie sobą zaprezentować, w czym Wy jesteście
genialni a potem oceniajcie ( czytaj. mieszajcie z błotem innych ).
Proponuję zastanowić się przed każdym zbesztaniem czy napewno ma to sens i
warto robić z siebie zgreda...
Obserwuj wątek
    • kicior99 Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) 17.04.03, 11:05
      Obiema rekami podpisuje sie pod tym. Je3szcze np. nie pojawil sie nikt nowy na
      TrUjce, aby nie zostal tu zmielony... I to zastanawianie sie: czyja zona, czyj
      maz, jak sie dostal (vide watek o p. Stoparczyk)
      • Gość: Ktosik Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 172.16.3.* 17.04.03, 11:12
        Podejrzewam ze te komentarze pochodzą głownie od szczypiorków, którzy nie
        dostali się do pracy w tej czy innej stacji ale jak podkreślam to typowo
        polskie ! Zachowanie typowe dla tego kraju - polaczkowo zawsze na wszystko
        gdakało !
      • Gość: Ktosik Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 172.16.3.* 17.04.03, 11:12
        Podejrzewam ze te komentarze pochodzą głownie od szczypiorków, którzy nie
        dostali się do pracy w tej czy innej stacji ale jak podkreślam to typowo
        polskie ! Zachowanie typowe dla tego kraju - polaczkowo zawsze na wszystko
        gdakało !
        • Gość: raszefka Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: OSET:* / 192.168.0.* 17.04.03, 11:45
          Gość portalu: Ktosik napisał(a):

> Podejrzewam ze te komentarze pochodzą głownie od szczypiorków, którzy nie
          > dostali się do pracy w tej czy innej stacji

Podejrzewam, że się mylisz :)
    • Gość: Janusz Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 217.153.90.* 17.04.03, 11:18

> Dlaczego Wy ciągle narzekacie ?

Jak rozumiem że odnosisz się do osób krytycznie oceniających radio trujka ?
      Otóż, problem polega na tym że bardzo dobrw radio, jakim był PRII, zostało
      zlikwidowane i zastąpione nędznym radiem trujka. I ja się z tym nie zgazam. I
      parę jeszcze osób również. I sobie piszemy o tym. Nie wolno ? Wykorzystujemy
      internet do głoszenia swoich podlądów, swoich zdań w temacie radia. Jesteśmy na
      forum radio więc piszemy o radiu. To oczywiste. Chwalimy pozytywy, piętnujemy
      negatywy. Masz inne zdanie ? Podziel się nim.

>Ciągle kogoś gnoicie, po kilkaset wątków
      > ostrej krytyki. To Rokos za słaby to ten nie umie mówić a ten sepleni...
      > skoro ktoś tych ludzi zatrudnia to znaczy, że coś potrafią. To takie typowo
      > polskie wszystko na NIE !

To nieprawda, nie wszystko.

Wszystkich zgnoić, zrównać z ziemią skrytykować.
      > Zastanówcie się co Wy możecie sobą zaprezentować, w czym Wy jesteście
      > genialni a potem oceniajcie ( czytaj. mieszajcie z błotem innych ).

Ja się nie pcham na antenę

> Proponuję zastanowić się przed każdym zbesztaniem czy napewno ma to sens i
      > warto robić z siebie zgreda...

Wypraszam sobie
      • Gość: Ktosik Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 172.16.3.* 17.04.03, 11:48
        Nie mówię tylko o Trójce. Wiele się tu pisze na temat różnych stacji. Jak
        można napisać o kimś "PRECZ Z..." Nie chodzi o poglądy tylko o ostre
        krytykowanie ! Jak Ci się kolego jakieś radio nie podoba to go nie słuchaj...
        a z pchaniem się na antene nie jest tak łatwo. Trzeba coś sobą zaprezentować,
        napewno nie można być zgredem i nie wypraszaj sobie bo naprawde szkoda mi
        ludzi takich jak Ty i pozostałych besztających. To świadczy tylko i wyłącznie
        o tym że jesteście ludźmi gdzieś w głebi nieszczęśliwymi... współczuję i
        proponuję Wam więcej tolerancji i naprawdę nic sie nie stanie jak czasami
        założucie różowe okulary. Naprawde otoczenie nie jest takie złe. UNIKAĆ
        ZGREDÓW !!!
        • Gość: Jureek Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 212.185.202.* 17.04.03, 12:44

> Nie mówię tylko o Trójce. Wiele się tu pisze na temat różnych stacji. Jak
          > można napisać o kimś "PRECZ Z..."

Czy Janusz napisał o kimś "PRECZ Z..."?

> Nie chodzi o poglądy tylko o ostre
          > krytykowanie ! Jak Ci się kolego jakieś radio nie podoba to go nie słuchaj...

I naprawdę tylko tyle? Jedyne co mogę zrobić to przestać słuchać? Nie wolno mi powiedzieć, że mi się nie podoba, bo zostanę mianowany zgredem? To po co to forum? Zeby tylko chwalić?
          Parafrazując Twoją radę móghłbym napisać - jak nie podoba Ci się krytyka, to nie czytaj.

> a z pchaniem się na antene nie jest tak łatwo. Trzeba coś sobą zaprezentować,

Otóż właśnie w tym problem, że wielu występujących na antenie prezentuje sobą bardzo niewiele i dlatego są krytykowani.

> napewno nie można być zgredem i nie wypraszaj sobie bo naprawde szkoda mi
          > ludzi takich jak Ty i pozostałych besztających. To świadczy tylko i wyłącznie
          > o tym że jesteście ludźmi gdzieś w głebi nieszczęśliwymi...

Ale fajna definicja szczęścia. Szczęśliwym według Ciebie jest człowiek bezkrytycznie konsumujący medialną papkę.

> współczuję i
          > proponuję Wam więcej tolerancji i naprawdę nic sie nie stanie jak czasami
          > założucie różowe okulary. Naprawde otoczenie nie jest takie złe.

Jeżeli coś jest dobre, to zauważam to i potrafię się tym cieszyć, bez różowych okularów. Nie będę jednak udawał przed sobą i innymi, że coś mi się podoba, jeśli tak nie jest.

> UNIKAĆ
          > ZGREDÓW !!!

Unikać ludzi chcących nam na siłę przykleić amerykański uśmiech zadowolenia z wszystkiego!!!
          Jura (optymista z natury, a nie na siłę)
          • Gość: Ktosik Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 172.16.3.* 17.04.03, 15:03
            Widze, że wywiązała się dyskusja ! I tak trzymać ! Otóż proponuję rozróżnić
            pojęcie krytyki od pojęcia nieustannego, niesmacznego gnojenia. Przejrzyjcie
            opisy Krzysztofa Żurka, Tomka Żądy, Łukasza Grassa z TOK FM przecież to istna
            nagonka. Co innego napisać, że ktoś popełnia taki a nie inny błąd a co innego
            czyste obrażanie ! Ludzie, Wy nie macie pojęcia o krytykowaniu. Obsmarować
            kogoś błotem to nie jest krytyka. Z jednym się za to z poprzednikiem Jurkiem
            zgadzam... POLACZKOWO NARZEKA I NARZEKAĆ BĘDZIE :) wolę amerykański usmiech,
            połowa stresu mniej :)

• viking73 Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) 17.04.03, 15:16

Przejrzyjcie opisy Krzysztofa Żurka..

Jaka nagonka - chyba Ci się mylą pojęcia. O Żurku sam się wypowiedziałem
              niepochlebnie bynajmniej nie dlatego, że osobiście coś do niego mam. Po prostu
              jest moim zdaniem kiepski i tyle. Żadnych podtekstów. Naprawdę nie trzeba się w
              tym dopatrywać jakiegoś spisku.
              O Marku Niedźwieckim, Piotrze Stelmachu czy Marcinie Chłopasiu piszę
              pozytywnie, no i co? Wg Ciebie to oznacza, że jestem ich sługusem. Po prostu
              są moim zdaniem dobrzy i tyle. Żadnych podtekstów. Pzdr:)

>
              >
              >
              >
              >
              >
              >
              • Gość: Ktosik Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 172.16.3.* 17.04.03, 15:23
                Hej Stary ! OK Nie chce mi się już tego powtarzać, jeśli uważasz że popełnia
                błędy to OK, napisałeś to po ludzku ale w przypadku Piotra Łodeja np... jak
                można w forum napisać "PANOWIE, CISZA NAD TĄ TRUMNĄ"... to jest krytyka ?
                Jeśli tak to przepraszam !
                • Gość: jarek Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 19:27

> Hej Stary ! OK Nie chce mi się już tego powtarzać, jeśli uważasz że popełnia
                  > błędy to OK, napisałeś to po ludzku ale w przypadku Piotra Łodeja np... jak
                  > można w forum napisać "PANOWIE, CISZA NAD TĄ TRUMNĄ"... to jest krytyka ?
                  > Jeśli tak to przepraszam !

Dla Łodeja potrzebne byłoby nowe forum, bo każdorazowa krytyka błędów przezeń
                  popełnianych "zapchałaby" forum "radio" :-))
                  j.
            • Gość: martka trochę nie na temat, do Ktosika:) IP: *.duna.pl 17.04.03, 18:51
              Hmmm to Łukasz Gras pracuje w TOK FM? I jest nie lubiany? Miałam kiedyś
              praktykę w radiu, w którym on pracował i robił kawał niezłej roboty. Bardzo
              jestem ciekawa, czy to ten sam facet. Czym zajmuje sie w TOK FM?
              pozdr:)
              niezorientowana martka
        • Gość: smasz de system Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 14:58

sparafrazuje txt z filmu: ciebie chyba popier*!

> można napisać o kimś "PRECZ Z..." Nie chodzi o poglądy tylko o ostre
          > krytykowanie ! Jak Ci się kolego jakieś radio nie podoba to go nie słuchaj...

bez krytyki nie da rady. jak cos mi nie lezy to mowie o tym. dla ciebie nie
          sluchanie to jedyne rozwiazanie? widzisz, ty idziesz na latwizne starasz sie
          uniknac problemu, konfrontacji. uciekasz. boisz sie. masz slaba psychike.
          przyjmujesz cala papke, ktora tylko uslyszysz. twoj umysl nie potrafi
          zweryfikowac tego wedle wlasnych pogladow czy nawet wlasnego widzi_mi_sie.

> a z pchaniem się na antene nie jest tak łatwo. Trzeba coś sobą zaprezentować,

dowcipy i marnowanie czasu antenowego na hihihi hahaha

> o tym że jesteście ludźmi gdzieś w głebi nieszczęśliwymi... współczuję i

tak! jestem nieszczesliwy, bo jedyne dobre radio w polsce sie zepsulo. twoje
          wspolczucie jest mi zbedne.

> UNIKAĆ ZGREDÓW !!!

jak nie jestes zgredem daj mi 100 goli lub kup jakas fure.

nawet panie ktosik nie wysilaj sie na odpowiedzenie na moj post. mysle, ze
          twoje myslenie nie jest w stanie przyjac i ustosunkowac sie do tak ostrej
          krytyki pod twoja strone.

ppnmsp
          SdS
    • gert Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) 17.04.03, 14:49
      Kocham to. Przychodzi człowiek i zaczyna narzekać, że inni narzekają. To, że
      sam narzeka - nie przeszkadza mu.
      I ta łatwość w formułowaniu sądów o innych, że nieszczęśliwi, że pewnie
      próbowali się dostać do pracy, tylko...
      To jest urok tego forum, ze zawsze można liczyć na takich ludzi.

Stary! Do pracy w Trójce się nie pchałem, a w trUjce pracować bym nie chciał.
      Nawet za sporą dopłatą. Nieszczęśliwy nie jestem - wręcz przeciwnie. I nie
      narzekam, tylko świetnie się bawię.
      Mało tego, zdradzę Ci w tajemnicy, że - w przeciwieństwie do Ciebie - znam
      ortografię. Serio. I piszę "załóżcie". Ale to szczegół :-)

Najważniejsze jest to, że zacząłeś ten wątek narzekaniem. Dzięki. Jeszcze jeden
      powód do śmiechu :-)
      • Gość: Ktosik Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 172.16.3.* 17.04.03, 15:10
        Założcie to literówka ! Nie narzekam tylko uważam że to jest przykre, że tak
        bardzo ostro i nieprzemyślanie opisuje się tutaj ludzi, rzuca nazwiskami.
        To nie jest krytyka ! Chodzi o to, że wiem jak bardzo ta Wasza pseudo krytyka
        dotyka pewnych ludzi... co innego jak jakiś autorytet wypomni błędy a co
        innego jak szaractwo dyskutuje na forum, haha dyskutuje ?? Prawie się wyzywa.
        Podkreślam, nie mam nic do krytyki ale niech krytyka będzie oceną a nie
        obrażaniem !
        • Gość: Paweł Do Ktosia IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 20:32

... co innego jak jakiś autorytet wypomni błędy a co
          > innego jak szaractwo dyskutuje na forum, haha dyskutuje ?? Prawie się wyzywa.
          > Podkreślam, nie mam nic do krytyki ale niech krytyka będzie oceną a nie
          > obrażaniem !
          Do tej pory byłem kulturalny,ale teraz krew mnie zalała.
          Ty BUCU kto Ci pozwolił nazywać mnie szarakiem.
          Najpierw poczytaj se wątki dokładnie,sprawdź co kto pisze i dlaczego
          a potem dopiero zabieraj głos!!!
          Tak niech krytyka nie będzie obrażaniem.
          • Gość: Ktosik Re: Do Ktosia IP: 172.16.3.* 18.04.03, 16:22
            Dopóki nie przedstawisz się z imienia i nazwiska będziesz szarakiem...
            • Gość: Paweł Re: Do Ktosia IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 17:24
              A jak się przedstawię to kim będę?
              I co ma do rzeczy moje nazwisko?
              Bo imię(przy odrobinie inteligencji)możesz znaleźć.
              Zresztą podaj namiary na priva to pogadamy.
        • Gość: Lesiek Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 17.04.03, 21:08

> Założcie to literówka ! Nie narzekam tylko uważam że to jest przykre, że tak
          > bardzo ostro i nieprzemyślanie opisuje się tutaj ludzi, rzuca nazwiskami.
          > To nie jest krytyka ! Chodzi o to, że wiem jak bardzo ta Wasza pseudo krytyka
          > dotyka pewnych ludzi... co innego jak jakiś autorytet wypomni błędy a co
          > innego jak szaractwo dyskutuje na forum, haha dyskutuje ?? Prawie się wyzywa.
          > Podkreślam, nie mam nic do krytyki ale niech krytyka będzie oceną a nie
          > obrażaniem !

Abstrahując od dziwnego i niezbyt zrozumiałego tekstu o pseudokrytyce (to się
          razem pisze :) i o "szaractwie", z jednym się muszę zgodzić - odróżniajmy ocenę
          od obrażania. Za dużo na tym forum impertynencji i obrażania konkretnych osób -
          nawet jeśli ich działalność radiową oceniamy jednoznacznie negatywnie.
    • Gość: xz Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 14:57
      > skoro ktoś tych ludzi zatrudnia to znaczy, że coś potrafią.

Ten kraj byłby najwspanialszym miejscem na swiecie, gdyby to zdanie było
      prawdziwe. Ja bardzo chciałbym, aby było to prawdziwe szczególnie wtedy, gdy
      ten ktoś wydaje moje pieniądze.
      Póki co, z tego, że "ktoś tych ludzi zatrudnia" nie wynika, że potrafią
      cokolwiek. Że ten ktoś cokolwiek potrafi, że reprezentuje jakiś minimalnie
      akceptowalny poziom. Częściej niestety ma on po prostu odpowiednie poparcie,
      które pozwala mu robić co zechce.

"Piękny jest kraj, gdy wszystko wszystkim wydaje się jeszcze złe..."
    • Gość: Ktosik Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: 172.16.3.* 17.04.03, 15:18
      JESZCZE RAZ CHCIAŁBYM PODKREŚLIĆ ! TO CO WIELU LUDZI UWAŻA ZA KRYTYKĘ JEST
      OBRAŻANIEM LUDZI PO NAZWISKU ! TAKA JEST TYLKO RÓŻNICA ŻE MY JESTEŚMY
      ANONIMOWI I SIEDZIMY NA TYŁKU PRZED KOMPEM A OBRAŻAMY LUDZI PO NAZWISKU !
      To jest jedyny problem...
      • Gość: JPZ Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 20:34
        Koszta własne bycia "osobą publiczną" - to raz.
        Jeśli ktoś odwala w pracy kaszanę, powinien się
        spodziewać krytyki - to dwa.
        Jeśli praca owa jest pracą w mediach, czyli wystawioną na
        publiczny osąd, nie powinien się dziwić - to trzy
        Jeśli chce mieć komfrot i zero krytyki - niech siedzi w
        domu i dzierga na drutach - to cztery.
        Albo idzie pracować do stacji prywatnej, gdzie będzie
        mógł krytykom powiedzieć: "Nie wasza stacja, więc na drzewo!"

Zawsze też ten ktoś moze wpaść na forum i powiedzieć, że
        się czuje obrażony, poprosić o wyjaśnienia, samemu
        wyjaśnić - przykład Michała Kowalewskiego, Tomka Kubata
        itd. - zostać przeproszonym lub nie.

Ale na razie, to tylko ty się rzucasz w imieniu diabli
        wiedzą kogo. Pozwolisz więc, że nie przejmę się twoimi
        uwagami? Zwłaszcza, że nie "wszystkich", nie "zawsze" i
        nie tylko "obrażamy". Zauważ też normalną, spokojną (choć
        czasem zabarwioną ironią) krytykę.

Poza tym - słuchaczami ludzie z radia przejmują się
        najmniej, jeśli w ogóle. Śmiem wątpić, czy to, co tu
        piszemy, kogokolwiek z nic rusza. Gdyby ruszało -
        zrobiliby coś "ku lepszemu". A co robią? Widać. trUjkę.

JPZ

• Gość: Lesiek Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 17.04.03, 20:54
        Wypraszam sobie. Ja nie jestem anonimowy i duża część osób udzielająca się
        tutaj też nie. I jestem gotów brać odpowiedzialność za to, co tutaj piszę. (W
        przeciwieństwie do większości obrońców Trujki).

Leszek Kraszyna, Katowice
    • Gość: jarek Re: Ciągłe narzekanie Polaków ! ( FORUM ) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.03, 19:18
      Akurat Kowalewski i Korsak zostali raczej ocenieni pozytywnie na tym forum, ale
      Ty tego raczyłeś nie zauważyć i wolisz "podsumować" wszystkich dyskutantów
      negatywnie, bez wnikania w szczegóły... A czy Tobie wszystko się podoba "jak
      leci"???
      j.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka