Dodaj do ulubionych

Labirynt Fauna *****

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 16:16
Ciekawie się zapowiada
Obserwuj wątek
    • Gość: michal znowu brak kompetencji... IP: *.toya.net.pl 30.03.07, 17:03
      faun jest na drugim zdjeciu, razem z dziewczynka. z cala pewnosci pierwsze
      zdjecie nie przedstawia fauna. widzialem juz film jakis czas temu. fajny, ale
      zadna rewelacja...
    • kremdorak do pewnego miejsca jest ok, a potem 30.03.07, 17:07
      juz wieje nudą. Niezła wpadka z podpisem zdjęcia, jak zauważył kolega z toyi ;)
    • Gość: jaija Labirynt Fauna ***** IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.03.07, 17:13
      No właśnie, gust pana Mossakowskiego jest niekompatybilny z moim ;) Film, jak
      już pisałam w innym miejscu, jest dla mnie poprawny, ale tylko tyle, po prostu
      przeciętny. Pomysł rewelacyjny, aż prosił się o zrobienie z niego
      oszałamiającego filmu, ale niestety, reżyser go nie udźwignął. Za płytki,
      nierówny, ale Amerykanom się podobał... no cóż, bo zrobiony pod ich gust.
    • Gość: tomek Labirynt Fauna ***** IP: *.range86-132.btcentralplus.com 30.03.07, 17:20
      Film widzialem.To na zdjeciu to nie Faun.Film bardzo dobry.Polecam
    • Gość: plczasty Labirynt Fauna ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 17:20
      widziałem tydzień temu na kompie, cąłkiem całkiem ten film
    • Gość: :-( Labirynt Fauna ***** IP: *.189.72.18.e-plan.pl 30.03.07, 17:35
      wyglada na kile do kwadratu. jedyny pociagajacy motyw to te oczy na rekach
    • Gość: Oskar Labirynt Fauna ***** IP: *.chello.pl 30.03.07, 17:35
      Świetny film!!!!!
    • Gość: kamyk Labirynt Fauna ***** IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 30.03.07, 17:37
      Nie podobal mi sie ale kazdy ma wlasna opinie.
    • rylek Labirynt Fauna 30.03.07, 17:41
      b dobry film z niesamowitym basniowym klimatem
      prezentujacy zupelnie inne kino niz znamy ze "swietego gaju" czyli nie dla wszystkich
      polecam :D
    • Gość: a pffffff Labirynt Fauna ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 17:51
      "Głowa Fauna jest bezkształtna ma szczelinę zamiast ust i nozdrza zamiast oczu"

Jak kretyn opisuje film bez uprzedniego obejrzenia? Buhahaha :D:D:D
    • Gość: kaioh Labirynt Fauna ***** IP: *.wlan.pl 30.03.07, 18:05
      no ja juz mialem przyjemnosc obejrzec ten film na Cmaerimage w listopadzie i nie
      powiem calkiem calkiem :)
    • pavliktoja Labirynt Fauna ***** 30.03.07, 19:15
      całkiem, całkiem :)
    • Gość: mszd faszyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:29
      To Franco był niby faszystą?! Co Pan nie powie, Panie Mossakowski. Ach tak!
      zapomniałem! Przecież i Kaczyńscy w tej gazecie są faszystami. Dobrze, że mamy
      zawodowe bractwa antyfaszystów - tylko oni nas bronią przed czającymi sie za
      każdym rogiem katolickimi faszystami. Szczególnie jeden antyfaszysta - Simon
      Mol - słysznie opwiewany na łamach wybiórczej - był bardzo skuteczny w
      eliminacji polskich faszystek.
    • anzza Labirynt Fauna ***** 30.03.07, 19:45
      Labirynt Fauna nie jest filmem hiszpañskim. Guillermo del Toro jest 100%
      Meksykanczykiem, pochodzenia z Guadalajara, Jalisco. Guillermo przedstawia w
      tym filmie, rzekomo w Hiszpanii, mieszanke wyobrazni 13 letniej dziewczynki,
      która poglebia sie coraz wiecej w fantazji jako ucieczka od ponurej
      rzeczywistosci roku 1944, która ja otacza podczas dyktatury generala Franco.
      Film rzeczywiscie nie jest dla dzieci. Doskonaly, nie stereotypowy film, który
      wymaga od widza nieustannego wglebienia sie w ciagle zmienne sytuacje. Nie ma
      uciezliwych dluzyzn, ani plytkich, przejsciowych chwil.
      Guillermo del Toro studiowal w "Science Instytute", gdzie pracowal w "design &
      makeup" w swoich pierwszych filmacjach. Od tego czasu, zakochal sie w
      potworach, rusalkach i temu podobnych fantastycznych postaciach, które do
      dzisiaj uwielbia i sa podstawa jego artystycznych creacji filmowych.
      Polecam goraco, choc przestrzegam, z enie jest dla kazdego widza.
    • Gość: cineman Labirynt Fauna ***** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 19:56
      głupie! tak dennego filmu nie widziałem dawno, nie ma się czym podniecać -już lepiej się wybrać na 300 (chociaż też taki sobie)...
    • Gość: oladios Labirynt Fauna ***** IP: *.bb.sky.com 30.03.07, 20:34
      Swietny film , myslalam , ze bedzie to nastepna fantastyczna opowiesc
      dla dzieci jak Narnia , okazalo sie , ze bylo to cos
      o wiele ciekawszego . Swietne efekty specjalne i ciekawa opowiesc ...
    • Gość: h Labirynt Fauna ***** IP: *.akron.net.pl 30.03.07, 20:38
      zajebioza
    • Gość: zh Labirynt Fauna * IP: 128.249.96.* 30.03.07, 21:18
      jak dla mnie film przesadnie brutalny. nie rozumiem jak tu zachwycac sie basniowoscia i detalami sceny
      masakrowania czyjejs twarzy butelka, zwlaszcza ze za takie ujecia psy wieszano na 'irreversible'
    • Gość: gośćniedzielny Dlaczego po francusku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:27
      Ja mam pytanie. Czy ktoś wie, dlaczego ten film jest po francusku w dubbingu!
      Nie mogłam się skupić przez pierwsza część tak mnie to irytowało. Nie mam nic
      przeciw językowi francuskiemu, ale to hiszpański film i po hiszpańsku krwawy.
      Język hiszpański ma inną melodię i zupełnie inaczej przez to też się odbiera
      film. Czy ktoś widział ten film w polsce po hiszpańsku, czy ja miałam pecha i
      trafiłam na jakąś dziwną kopię?
    • rozumni_szalem Labirynt Fauna ***** 30.03.07, 21:58
      Film straszny w różnych znaczeniach tego słowa i smutny.

I niech ludzie, którzy piszą komentarze pod zdjęciami, najpierw obejrzą film.
      Ten stwór, co odgryzł głowy dwóm wróżkom nie ma nozdrzy zamiast oczu, bo oczy
      miał na talerzu, a potem w dłoniach. I z pewnością nie jest to Faun. Helooooooł!
      Faun to ten z rogami.
    • Gość: meer Labirynt Fauna ***** IP: *.range81-158.btcentralplus.com 30.03.07, 22:21
      widzialam juz ten tydzien dwa tygodnie temu, moja znajoma sciagnela go z netu -
      spoko film, ale bez rewelacji. tzn jak na hiszpanski film, to prawdziwe
      objawienie i zaskoczenie. jest dosc mroczny i momentami drastyczny - wbrew
      pozorom niekoniecznie dla dzieci. generalnie w skali od 1 do 10, dostaje -4.
      pozdrawiam z uk.
      m.
    • omfik Labirynt Fauna ***** 30.03.07, 22:47
      film widzialam juz prawie miesiac temu w niemczech i o dziwo bez dubbingu
      niemieckiego:) za to z napisami angielskimi:) film bardzo ciekawy... powtarzaja
      sie natomiast motywy fantastyczne, ktore mozna bylo juz spotkac w innych
      filmach... na pewno obejzenie go nie bedzie strata czasu... generalnie polecam
    • kochanica-francuza Ten stwór na zdjęciu to NIE jest Faun! 30.03.07, 23:22
      takie są efekty pisania recenzji bez obejrzenia filmu... nie ma to jak rzetelne
      dziennikarstwo...
    • Gość: foreks czy ma ktos 'miami vice' season 3-5 na DVD? IP: *.acn.waw.pl 30.03.07, 23:29
      sadzilem, ze '300' bedzie najwieksza porazka tego roku, ale jest ciekwasza
      kandydatura.
      potrzebuje szybkiej reanimacji!

panie redaktorze, szanuje gust, a Pan uszanuje moj.
      film jest koszmarnie beznadziejny. rezyser zdaje sie miec sklonnosci pedofilskie
      i za duzo medytuje szukajac katharsis. pomimo tego, ze ja pije nalogowo, pale
      jak smok, a rozmawiam tylko o kobietach, pilce noznej i samochodach, to ten film
      obrazil moja wizje estetyki i poczucie skadinad malo wysublimowanego gustu.
      scenariusz jest dramatycznie nijaki, rezyseria podobna do latynoskiego ducha
      kabotyna, czyli epatowanie brutalnoscia, namacalna perfidia, niepotrzebna
      wizualizcja okrucienstwa.
      zal mi pieniedzy, zal mi piatkowego seansu.

na szczescie mam 'miami vice' season one i two na DVD i jakos sobie w ten
      wieczor poradze. 'out where the buses dont run' p oraz czterdziesty poprawi mi
      wieczor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka