znavvca 01.03.08, 12:06 O pogodzie, Panie miłe Wątek ja znów podzieliłem A poprzednie posty śmieszne Znajdziesz tu, pod tym adresem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48377&w=74396506 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alice0553 Re: O pogodzie III 01.03.08, 12:51 Emma ponoć już grasuje na zachodzie atakuje za mym oknem drzew gałęzie podskakują w wiatru pędzie a więc ratuj się, kto może nie zostawaj dziś na dworze. Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie III 01.03.08, 12:57 Nie ma sprawy, z mym kokluszem Jeszcze dzisiaj się uduszę Moje koty osierocę Spadkobierców mych ozłocę Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie III 01.03.08, 13:27 Spisz testament na początek kotom zapisz swój majątek mnie opiekę daj nad nimi i niech Pan powinność czyni. Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie III 01.03.08, 13:33 Tak, praktycznie i roztropnie Chcesz mnie na świat "TAM" wykopać Załatwione, przyklepane Jesteś moich kotów Panią † Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie III 01.03.08, 13:51 Dam im wikt i opierunek bo dla kotów mam szacunek a w dodatku, gdy bogate będą całym moim światem. Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie III 01.03.08, 13:57 Emma już zaczyna kąsać bo gałęzie całe w pląsach nieźle się też rozpadało całe niebo poszarzało a ja muszę wyjść za chwilę czuję Emmę już na milę. Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie III 01.03.08, 14:14 W wichrze ogon swój podkulił Piesek Azy uszka stulił Odpowiedz Link
efekthumorystyczny Re: O pogodzie III 01.03.08, 15:30 Emma ogonem machła furtke mi utrachła! Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie III 01.03.08, 18:29 Moja sunia przestraszona śpi w piżamę mą wtulona wicher straszny się zaczyna suki więc nietęga mina na spacerek-nie za bardzo pieski aurą taką gardzą i do tego deszcz zacina oto niechęci Rudej przyczyna.. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie III 02.03.08, 12:51 Po podwórku śmieci fruwają Emmy furię wspominają coraz słabiej atakuje bo do Szwecji odlatuje... Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie III 02.03.08, 21:44 Emma dość łaskawa była wielkich szkód nie narobiła ja jej w nocy nie słyszałam jak zabita dzisiaj spałam. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie III 02.03.08, 22:09 Emma autka nie drasnęła na barierki się zawzięła które przy wykopach stały przed wpadnięciem chronić miały teraz dzieciaki przy nich grasują i wilka z lasu wciąż wywołują rodziców wcale to nie obchodzi upominanie wszelkie zawodzi doły głębokie,a na dnie rury pewnie ktoś wpadnie,pytanie który... Odpowiedz Link
efekthumorystyczny Re: O pogodzie III 03.03.08, 10:17 Mnie Emma na szkudziła wcale taka miła nie była w nocy puszkami trzaskała spać mi wcale nie dała łapanie puszek na nic się zdało jej zabawy było mało plac zabaw sobie urządzała śmieci , puszki z kosza wydmuchała! Odpowiedz Link
al.1 Re: O pogodzie III 03.03.08, 10:51 Prognozy pogody są dla nas raczej groźne Lato ma być bezśnieżne, ale bardzo mroźne Proponuje Wam zatem łyżwy sobie kupić By się na lodowisku bez nich nie wygłupić --------------------------------------------------- Z kaktusów najbardziej lubię tequilę Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie III 03.03.08, 11:02 Lato zacznie się wiosną latem będzie zima zimą kwiatki urosną kto z nas to wytrzyma? Odpowiedz Link
al.1 Re: O pogodzie III 03.03.08, 11:42 Ja zawaczasu się poddaję Bo będą nieurodzaje Susza wszystko nam wypali Wiatr przywieje z sinej dali Mróz zaś wszystko potem zmrozi Ręce składajcie do Bozi Klęska musi się wydarzyć Trza się będzie przepoczwarzyć --------------------------------------------------- Na gorące dmuchaj A na zimne chuchaj Odpowiedz Link
efekthumorystyczny Re: O pogodzie III 03.03.08, 12:40 Jak się już przepoczwarzymy czy nie będzie zadymy? jakie na to są gwarancje? czy al bierze tolerancję Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie III 03.03.08, 16:16 Zmiana klimatu już nastąpiła godzina "W" dawno wybiła wszystko dzieje się powoli krok po kroczku,to mniej boli.. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie III 04.03.08, 00:32 Mnie Emma podła w gardło nawiała jutro będę prochy łykała rano pobiegnę do apteki pora zakupić stosowne leki rosołu nikt nie ugotuje jakoś samotna chyba się czuję;-( Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie III 04.03.08, 01:04 I Misia Emma też przeziębiła kaszel i katar mu zaszczepiła on się syropem leczy z cebuli cóż, jutro nikt go już nie przytuli dobrze, że czosnek wybiłam z głowy bo szef go z pracy wylać gotowy wszak chuch po czosnku bardzo smrodliwy dla mnie ten zapach jest obrzydliwy. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie III 04.03.08, 01:24 Ja również z czosnkiem bardzo uważam na chuch upojny psów nie narażam z szyneczką inna za to sprawa niezła wówczas jest zabawa gdy pieseczek w trakcie strzyżenia wącha powietrze do upojenia.. Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie III 04.03.08, 09:21 Kluski lane znowu dzisiaj Rosół tłusty z brokułami Marchew i żółta papryka Co najlepsze, już za nami Czosnek dobry dla człowieka Dla pieseczka zaś szkodliwy Nigdy psu dawać czosneczku Dla brzuszeczka on zjadliwy Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie III 04.03.08, 10:45 Emma wcale nie odpuściła lecz na chwilę przyczaiła dzisiaj sobie nieźle poczyna mnie przewiało,zmarzła psina do tego zimno,blisko zera niezła z tej Emmy jest przechera.. Odpowiedz Link
znavvca Czwarty Marzec - Wtorek 04.03.08, 15:14 Dziś śnieg popadał w słońca blasku Nie usiadł gdy opadał Gdyż znalazł się w ciepła potrzasku W opałach wręcz nie lada Odpowiedz Link
azaheca Re: Czwarty Marzec - Wtorek 04.03.08, 15:45 U nas właśnie pada grad wieje ostry,silny wiatr słońce na dobre już się skryło tylko chwilkę poświeciło Odpowiedz Link
azaheca Re: Czwarty Marzec - Wtorek 04.03.08, 20:13 W Szwecji zima się skończyła od stu lat najlżejsza była wysłuchałam pana Kreta śpiewać potrafi,to jest zaleta w tivi pogodą zawiaduje dobrze rolę swoją czuje.. Odpowiedz Link
azaheca Piąty Marzec -Środa 05.03.08, 09:29 Dziś dla odmiany jest zimowo śnieg gęsty pada i minusowo termometr za oknem pokazuje optymistyczne prognozy psuje. Odpowiedz Link
znavvca Re: Piąty Marzec -Środa 05.03.08, 09:34 U nas słonecznie i ósemka Podchodzi "rtęć" w górę od denka Odpowiedz Link
azaheca Szósty Marzec -Czwartek 06.03.08, 12:54 Dzisiaj wstałam lewą nogą czy te koty spać nie mogą? kocią muzyczkę pod oknem miałam ich romanse przeklinałam a co z pogodą?jest trochę cieplej słoneczko świeci,trochę mi lepiej.. Odpowiedz Link
znavvca Dwunasty Marzec - środa 12.03.08, 11:01 Pada, padało dziś i wczoraj Mokro i dziamdzia z ziemi A ty rolniku haruj, oraj W kartofla epidemii Grzyb i zgnilizna wiosną rządzą Nam suchy wiatr potrzebny! Deszcz z chłodem wciąż na polach błądzą Biedny kartofel, biedny Odpowiedz Link
azaheca Re: Dwunasty Marzec - środa 12.03.08, 15:03 Ty o kartoflu a ja o kwiatkach trochę ich kwitnie już na rabatkach teraz szafirki w doniczkach mam czasem w zachwycie błękitem trwam doniczki do ziemi z nimi wkopałam teraz do domu kwiatki zabrałam na parapecie w sypialni stoją swoim widokiem mą duszę koją Odpowiedz Link
znavvca Re: Dwunasty Marzec - środa 14.03.08, 15:08 Tu krokusy są w rozkwicie Krzaki mają małe liście Lada tydzień już forsycje Jeśli cieplej oczywiście Odpowiedz Link
azaheca Czternasty Marzec - czwartek 14.03.08, 17:23 U mnie forsycje już prawie,prawie a w Łazienkach wrzeszczą pawie wiewiórki o orzeszki proszą wszędzie meleksy się już panoszą pora przecież sadzić kwiatki lecz na razie tylko bratki Odpowiedz Link
azaheca Re: Czternasty Marzec -piątek 14.03.08, 19:42 Dni tygodnia pomyliłam roztrzepana trochę byłam przecież dzisiaj mamy piątek wszak weekendu to początek Odpowiedz Link
azaheca Szesnasty Marzec -niedziela 16.03.08, 13:35 Dzionek trochę ponurawy już wypiłam aż dwie kawy ale ciągle spać się chce sporo pracy czeka mnie spore pranie,prasowanie z kątów sierści odkurzanie mycie okien? chyba nie może słońce skłoni mnie kiedy ostro już przygrzeje może wtedy? mam nadzieję.. Odpowiedz Link
azaheca Dziewiętnasty Marzec -środa 19.03.08, 10:06 Zima u nas i śnieg pada kiepskie święta zapowiada a już miało być wiosennie ciepło całkiem i przyjemnie Odpowiedz Link
alice0553 Dwudziestego marca w czwartek. 20.03.08, 09:09 U mnie sypie śnieg gęściutki kto go przywiał? krasnoludki! Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Przybieżeli ....... 20.03.08, 09:44 Bo to wszystko wina Kreta Że pogoda w święta nie ta Sąsiadka na balkonie choinkę miała Gdyby jej nie wyrzuciła Teraz by się śmiała. Odpowiedz Link
azaheca Re: Przybieżeli ....... 21.03.08, 00:14 Już minus trzy na termometrze ja tę pogodę chyba opieprzę! Odpowiedz Link
azaheca Wielkanoc 23.03.08, 12:45 Dzisiaj mamy sześć na plusie z lękiem myślę o Dyngusie lecz tymczasem świeci słońce widzę ptaszki świergoczące może jutro cieplej będzie i bez śniegu się obędzie. Odpowiedz Link
azaheca 26 Marzec-środa 26.03.08, 21:19 Czy u was także śnieg gęsty pada? chociaż wiosna się już skrada pąki na drzewach są całkiem duże niepokoję się o róże o tej porze przemarzają latem mało kwiatów mają Odpowiedz Link
alice0553 Re: 26 Marzec-środa 26.03.08, 22:26 U mnie też za oknem zima jak mój Maciuś to wytrzyma już na nocne łowy ruszył biedakowi zmarzną uszy. Odpowiedz Link
azaheca Re: 26 Marzec-środa 26.03.08, 22:27 Ludzie,ludzie,co się dzieje! czy widzicie tę zawieję? w Warszawie jest już sto wypadków a nie widać tych gagatków od solarek,śnieżnych pługów zwykłej miotły wiernych sługów Odpowiedz Link
azaheca Re: 27 Marzec-czwartek 27.03.08, 22:55 Koniec zimy już nareszcie? prawie nie ma śniegu w mieście autko moje odśnieżone przez słoneczko obsłużone Odpowiedz Link
alice0553 Re: 27 Marzec-czwartek 28.03.08, 00:31 I nie tylko przez słoneczko bo i podsikane deczko z góry słońce pięknie grzało oponki się obsikało a zrobiły to pieseczki Twej nie jednej sąsiadeczki. Odpowiedz Link
alice0553 28 marzec-piątek 28.03.08, 08:56 Piękna pogoda się zapowiada słoneczko świeci, deszczyk nie pada i w mojej głowie taka myśl świta może nareszcie wiosna zawita? Odpowiedz Link
azaheca Re: 28 marzec-piątek 28.03.08, 11:48 Słoneczko ostro zaświeciło i pajęczyny w kątach odkryło całkiem niedawno je omiatałam gdzieś chyba w lutym długo sprzątałam pokłady sierści na bibelotach i listki kwiatów też całe w kotach a wszystkiemu winne słońce tak na koniec sobie wtrącę.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: 28 marzec-piątek 28.03.08, 12:09 Za porządki weź się ostro nie wiń słońca, droga siostro ono Ci udowodniło że sprzątane dawno było. Odpowiedz Link
alice0553 Re: 28 marzec-piątek 28.03.08, 13:31 Chyba spacerek malutki zrobię do biblioteki podrepczę sobie potem zahaczę o bankomacik następnie lotto, by kasę stracić na końcu fundnę sobie fryzjera a co? wszak wiosna dziś mnie rozpiera. Odpowiedz Link
madohora Re: O pogodzie III 28.03.08, 16:40 I Dzisiaj już prawdziwa wiosna Słoneczko na ziemię cienie kładzie I dusza się robi bardziej radosna A Bronek marzy o "Wiśniowym Sadzie" II Jeszcze kwiatów nie ma na drzewach Ale to przecież tylko momencik Jak słowik gdzieś zaśpiewa A sad bielą będzie nas nęcić III I znowu migną nam te noce W tempie jak jakaś błyskawica I na drzewach będą owoce I lśnić będą w świetle księżyca Odpowiedz Link
alice0553 29 marzec-sobota. 29.03.08, 15:12 Tylko tak to skomentuję wczorajszego dnia żałuję. Odpowiedz Link
alice0553 31 marzec-poniedziałek. 31.03.08, 11:08 Miły dzień się zapowiada słonko świeci i nie pada lekki wietrzyk sobie dmucha ptaszek śpiewa mi do ucha za mym oknem sobie siedzi Maciek śpi, więc go nie śledzi. Odpowiedz Link
znavvca Prima Aprilis - Wtorek 01.04.08, 20:48 Więc u nas dzisiaj w Prim' Aprilis Baranki spadły z nieba I jeśli z żartem to pomylisz Dowodów będzie trzeba Słoneczko, świergot dzikiej krowy I księżyc z wielkim nosem Krajobraz krzywy łysej sowy Patrzącej nań z ukosa Odpowiedz Link
azaheca Re: Prima Aprilis - Wtorek 01.04.08, 20:57 W Warszawie kwieciem białym sypało to bez był chyba,pięknie pachniało po kwiatkach były mandarynki i między nimi żółte cytrynki Odpowiedz Link
alice0553 Re: Prima Aprilis - Wtorek 01.04.08, 21:21 Na konto kasa mi nie wpłynęła taki dziś numer firma wycięła poza tym laptop jakoś świruje tfu, na psa urok! niech się nie psuje. Odpowiedz Link
znavvca Re: O pogodzie III 07.04.08, 12:54 Spadł dziś śnieg wiosenny, mokry Stopniał do południa I forsycji krzak się pokrył żółtym kwiat preludia Odpowiedz Link
alice0553 Re: O pogodzie III 07.04.08, 14:29 To wam wiosna figle płata u nas jest cieplutko rtęć po termometrze lata w górę mknie szybciutko. Odpowiedz Link
azaheca Re: O pogodzie III 07.04.08, 15:48 U mnie ogródek buchnął kwiatami oczy cieszę żonkilami na parapecie ich bukiet stoi skołataną duszę koi Odpowiedz Link
znavvca Szestnasty Kwiecień - środa 16.04.08, 12:49 No cóż, wiosna i dwadzieścia Stopni jest w słoneczku Szczęścia serca pierś nie mieści śpiewaj skowroneczku! Odpowiedz Link
azaheca Siedemnasty Kwiecień -czwartek 17.04.08, 10:17 Dziś się znacznie ochłodziło rano z nieba trochę mżyło teraz słońce prześwituje słupek rtęci w górę pruje Odpowiedz Link
znavvca Re: Siedemnasty Kwiecień -czwartek 17.04.08, 11:04 U nas także chłód był z rana W słońca ostrym wschodu blasku Pisze baran do barana Koszyk, piknik i do lasku Odpowiedz Link
azaheca Dziewiętnasty Kwiecień -sobota 19.04.08, 08:59 Na piknik dzisiaj kiepska pogoda jest pięć na plusie,a trochę szkoda byłoby kocyk sponiewierać zdrętwiałe palce z zimna rozcierać Odpowiedz Link
azaheca Dwudziesty Kwiecień -niedziela 20.04.08, 13:09 Pogoda dzisiaj trochę barowa a więc taryfa dla mnie ulgowa przy kwiatkach niestety,nie popracuję lenia strasznego coś w kościach czuję Odpowiedz Link
znavvca Dwudziesty drugi kwiecień - Wtorek 22.04.08, 19:42 Wątek ciągle się obsuwa I za uszy ja go w górę Ciągnę, gdyż ja się poczuwam W obowiązku, grubym sznurem Zima stara wiedźma poszła Wiosna wszak też panną nie jest Kwieciem i liściem porosła Lato ku nam mknie przez knieje Odpowiedz Link
alice0553 Re: Dwudziesty drugi kwiecień - Wtorek 22.04.08, 21:15 Znavvca rzadko teraz wpada i dlatego wątek siada a przysłowie przecież uczy pańskie oko konia tuczy. Odpowiedz Link
znavvca Re: Dwudziesty drugi kwiecień - Wtorek 22.04.08, 22:39 Nie ja jeden rzadkim kwiatkiem Gdzieś się Aza zapodziała Nie podlewa swej rabatki Susza-cisza dziś nastała Odpowiedz Link
azaheca Re: Dwudziesty drugi kwiecień - Wtorek 22.04.08, 22:50 Jestem,jestem,już wróciłam w swojej drugiej pracy byłam w pewnej lecznicy jeszcze pracuję kiedy weta potrzebuję albo jemu mnie potrzeba niestety manna nie spada z nieba Odpowiedz Link
znavvca Re: Dwudziesty drugi kwiecień - Wtorek 22.04.08, 22:57 Wiem w Warszawie dziś pogodnie Za to w nocy troszkę deszczu Na noc trzeba może spodnie Jeśli na dwór wyjść chcesz jeszcze Odpowiedz Link
azaheca Pierwszy Maj-czwartek 01.05.08, 21:38 Kwiaty kwitną,pachnie bez lecz marudny dzisiaj pies po południu popadało bo nie powiem żeby lało tyle wody wystarczyło by mą sukę zniechęciło do spacerów,wąchać kwiecie? woli te na parapecie Odpowiedz Link
azaheca Trzeci Maj-czwartek 03.05.08, 14:16 Dzisiaj mamy święto państwowe wiszą flagi narodowe pogoda jednak nie dopisała z komunistami się dogadała pierwszego maja słońce świeciło aby w pochodzie iść było miło już w pochodach się nie wędruje a słońce słowa wciąż dotrzymuje Odpowiedz Link
azaheca Czwarty Maj-niedziela 04.05.08, 18:25 Burza idzie,z dala grzmi już upojnie pachną bzy dwa kolory ich pod oknami konkurują z jabłoniami śliczne na mym klombie drzewa o,zaczyna się ulewa! burza potrzebna dla odświeżenia zapach powietrza zaraz się zmienia Odpowiedz Link
znavvca Ósmy Maj - noc na Czwartek 08.05.08, 01:48 Bzy zakwitły i kasztany Także wiśnie i czereśnie Gapię się otumaniony Wyjdę na dwór rano wcześnie Będę wdychać, duszę poić Ptactwa śpiewu słuchać świtem Życia tętno dwoić, troić Serce dławić me zachwytem Odpowiedz Link
alice0553 Re: Ósmy Maj - noc na Czwartek 08.05.08, 06:28 Czy nasz Znavvca spać nie może że przy kompie o tej porze? czarno widzę to wstawanie i przyrody podziwianie pewnie tylko koty wstaną gdy zaćwierka ptaszek rano. Odpowiedz Link
azaheca Re: Ósmy Maj - noc na Czwartek 08.05.08, 23:00 Trzej ogrodnicy się zbliżają ze swych uprawnień już korzystają zimno w domu i na dworze więc zmarznięte jam nieboże ogrzewanie wyłączyłam bo już w cieple się pławiłam kołderka na szczęście ciepła,zimowa i Ruda ciałkiem ogrzać gotowa Odpowiedz Link
znavvca Jedenasty Maj - niedziela 11.05.08, 11:27 śpiew dziś ptaków mnie obudził I dwadzieścia osiem w słońcu Już ten upał mnie dziś nudzi Skwaru wreszcie czekam końca W poniedziałek ma być chłodniej Może troszkę deszcz popada Drą się wciąż pisklęta głodne Susza, gorąc, ni owada Odpowiedz Link
azaheca Re: Jedenasty Maj - niedziela 11.05.08, 12:06 Ja na owady mam komarnicę już rośnie w skrzynkach jeszcze donicę na balkonie postawiłam drogę do domu im zagrodziłam a więc roślinkę tę proponuję jej właściwości wielce szanuję Odpowiedz Link
znavvca Re: Jedenasty Maj - niedziela 11.05.08, 19:16 Komarnica mi nie znana Proszę podaj po łacinie Czy podobna do banana, Czy też raczej georginii? Odpowiedz Link
azaheca Re: Jedenasty Maj - niedziela 11.05.08, 20:35 Oto opis skopiowałam a z łaciny dwóję miałam KOMARNICA NA KOMARY- Zobacz koniecznie !! (numer 212097445) Komarnica- Roślina odstraszająca KOMARY PLEKTRANTUS Komarnica- jest to śliczna roślinka o zielono białych niedużych liściach, charakteryzuje się bardzo szybkim wzrostem i praktyczną funkcją, czyli odstraszaniem komarów, stąd też bierze się jej nazwa zwyczajowa. Komarnica ma pokrój krzaczasty jeżeli się ją często przycina, jeżeli rośnie wolno wypuszcza długie 2-3 metrowe pędy, która mogą się piąć, płożyć lub zwisać. Pięknie prezentuje się w donicach wiszących, w skrzynkach balkonowych tworzy początkowo gęstą kopułę pędów które potem wylewają się obficie z donicy. W środku lata komarnica wypuszcza liliowe kwiatuszki które w prawdzie nie pachną, ale tworzą piękny kontrast na tle zielono białych liści. Zobacz inne moje aukcje i nie przepłacaj za wysyłkę W mojej ofercie znajdziesz także sadzonki róż i krzewów ogrodowych, egzotyczne rośliny domowe i balkonowe. Roślinki doniczkowe wysyłane są wyłącznie od poniedziałku do środy Licytujesz 1 sadzonkę komarnicy, sadzonka ma ok. 10-20 cm wysokości Kontakt: 695060784 lub moona6@wp.pl Koszt przesyłki 1 sadzonki wynosi:9 zł- wpłata na konto Komarnicę można także sadzić bezpośrednio do gruntu. Ładnie prezentuje się posadzona w trawie, może być także stosowana do tworzenia niskich żywopłotów. Należy jednak pamiętać, że roślinka nie zimuje w naszym klimacie i trzeba ją na zimę przenieść do domu. Odpowiedz Link
znavvca Re: 212097445 12.05.08, 00:33 Oj, posypał się dyć tynk Ja znów będzie, daj mi cynk Odpowiedz Link
azaheca Re: 212097445 12.05.08, 00:42 Ta aukcja w archiwum dawno spoczęła bo popularna być bardzo zaczęła u nas roślinka jest dobrze znana na każdym bazarku jest sprzedawana już po raz trzeci ją zakupiłam i się komarów wreszcie pozbyłam Odpowiedz Link
znavvca Re: 212097445 12.05.08, 00:49 Gdy googluję komarnicę Toć Chorwacji to dzielnica Jeśli trafisz na opisy Daj TU adres do serwisu Odpowiedz Link
azaheca Re: 212097445 12.05.08, 00:54 A więc szukam,nie ma sprawy troszkę będzie z tym zabawy bo przecież sama nie dowierzałam że ta roślinka tak dobrze działa pięknie wygląda z pelargoniami lubię pobawić się kontrastami Odpowiedz Link
znavvca Re: 212097445 12.05.08, 01:05 "Komarnica" podejrzewam Ni to ziele, ni to drzewa Jakiś oszust ją wymyślił Górę forsy tak se wyśnił Odpowiedz Link
znavvca Re: 212097445 12.05.08, 00:57 flickr.com/photos/22746497@N04/2464134598/in/pool-macroawards Coś znalazłem tutaj jednak Co komary nam tu zjedna Nowe młode spłodzą szybko Komarnice widzą skibką )) Odpowiedz Link
znavvca Re: 212097445 12.05.08, 00:59 Nie, mój błąd był widzę z żalem Komarnica jest KOMAREM Odpowiedz Link
azaheca Re: 212097445 12.05.08, 01:03 www.allegro.pl/item325187844_na_balkon_plektrantus_komarzyca_10_szt.html Chyba dobrze link wkleiło bez komarów w domu miło Odpowiedz Link
znavvca Re: 212097445 12.05.08, 01:09 KOMARZYCA, co innego Teraz wszystkim wam kolegom Koleżankom naszym miłym Doobrej nocki! - póki siły... Odpowiedz Link
azaheca Dwunasty Maj-poniedziałek 12.05.08, 17:26 Dziś pogoda iście majowa słońce za drzewa z wolna się chowa lecz w sypialni nadal świeci z tamtej strony wrzeszczą dzieci depczą kwiaty,w piłkę grają bez bezczelnie podkradają Odpowiedz Link
znavvca Po niedzielnym upale 12.05.08, 17:47 Taki upał był wczorajszy że konpresor w szafce wysiadł I w lodówce, zamrażalce Wnet zalęgły mi się misie ćwierćset kilo pałki drobiu Popędziłem z tym do krewnych By ocalić wiele sobie Kąsków smacznych, choć niepewnych Teraz czekam aż mi nową Szafkę wstawią do chłodzenia By znów było to i owo Wsadzić tam do zamrożenia Odpowiedz Link
azaheca Re: Po niedzielnym upale 15.05.08, 21:41 Kiedyś lodówek przecież nie było w spiżarni jedzenie się chłodziło a masło w wodzie przechowywało dobra recepta-kupować mało Odpowiedz Link
azaheca Już siedemnasty,sobota 17.05.08, 00:48 Tydzień mija,ciepły był deszczyk trochę kurzu zmył u mnie jezdnię remontują i powietrze wokół trują asfalt kładą, strasznie cuchnie to jak diabeł w nozdrza chuchnie Odpowiedz Link
azaheca Re: Już dwudziesty trzeci,sobota 23.05.08, 10:52 Wątek na tydzień był porzucony to jak niestały mój "narzeczony" często odchodzi,zawsze powraca i znów w uczuciach własnych zatraca to tak jak z majem,bo co tu kryć bez tego miesiąca trudno nam żyć nie jest w tym roku dla nas łaskawy weekend deszczowy,ciut ponurawy.. Odpowiedz Link
azaheca Re: Już dwudziesty czwarty,niedziela 25.05.08, 20:11 Nic się w aurze nie zmieniło może troszkę rozchmurzyło ale nadal straszna zimnica na szczęście w Monaco drugi Kubica jedną wiadomość dziś dobrą mamy na nowy tydzień ciepły czekamy Odpowiedz Link
znavvca Dwudziesty ósmy Maj, środa 28.05.08, 15:12 Wybuchło lato wczesnym szałem Lodówkę mi przywieźli Wraz z zamrażalką już dostałem Cichutko chodzi, nieźle Już ponad tydzień budzi szczęście Gdy chłodzi moje żarcie Do spożywczego coraz częściej... Napycham w nią uparcie Nie straszne mi upały teraz Gdy masło jest bezpieczne A w zamrażalce niżej zera I lodów dostatecznie Odpowiedz Link
azaheca Dwudziesty dziewiąty Maj, już czwartek 29.05.08, 00:27 A jakie lody teraz sprzedają czy te dodatki jak kiedyś mają? szwedzkie lody zapamiętałam bo takich smaków jeszcze nie znałam teraz u nas różne już są pogodę na lody niestety złą;-( Odpowiedz Link
azaheca Trzydziesty Maj, nareszcie piątek 30.05.08, 11:42 do setki dobija Znavvcy zakątek pogoda w końcu nie jest barowa miesiąc się kończy,więc setka nowa niechże już słoneczna będzie nasze zdrowie ma na względzie Odpowiedz Link
znavvca Re: Trzydziesty Maj, nareszcie piątek 30.05.08, 13:48 Upał ognisty, dwie trójki w słońcu Woda się zbiera w organiźmie Sen wiekuisty przyjdzie w końcu Lepiej, że dziś, niż w komuniźmie Odpowiedz Link
azaheca Re: Trzydziesty Maj, nareszcie piątek 30.05.08, 21:12 A u nas w weekend trójki być mają już dziś z upału w Szwecji padają Znavvco, w zaświaty się nie wybieraj zroszone czoło z potu ocieraj pij dużo wody i piwka także z komuny człowiek z żelaza wszakże.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Trzydziesty Maj, nareszcie piątek 30.05.08, 21:52 Lody w lodówce ma też zmrożone zbawczej ochłody dostarczą one albo do morza Znavvca da nura tam woda zimna, aż scierpnie skóra. Odpowiedz Link