Dodaj do ulubionych

Pospieszalski w Trójce ;-(

01.04.07, 19:08
Niestety... zasięg Pospieszalskiego powieksza się.

Już nie tylko w TVP1, ale także w wielki poniedziałek, wtorek oraz środę w
Trójce... mam nadzieje, że tylko przez te trzy dni. Nie trawie tego gościa,
jego publicystyka jest po prostu jednostronna.

Dlatego Trójki słucham TYLKO dla muzyki, a nie publicystyki...
Obserwuj wątek
    • piotr7777 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 01.04.07, 19:20
      szewolek napisał:

> Niestety... zasięg Pospieszalskiego powieksza się.
      >
      > Już nie tylko w TVP1,
      Chyba w TVP 2.

ale także w wielki poniedziałek, wtorek oraz środę w
      > Trójce... mam nadzieje, że tylko przez te trzy dni. Nie trawie tego gościa,
      > jego publicystyka jest po prostu jednostronna.
      >
      > Dlatego Trójki słucham TYLKO dla muzyki, a nie publicystyki...
      A ja bym nie miał nic przeciwko autorskiemu programowi muzycznemu
      Pospieszalskiego. Taki Cejrowski jakie poglądy ma takie ma a jako prezenter
      muzyczny i globtrotter jest O.K.
      • astat5577 glob-trottery 01.04.07, 20:09
        Hm, akurat pana Cejrowskiego nie słucham, więc się nie będę wypowiadać,
        natomiast dwie osoby, które takim muzycznym wędrowaniem po świecie mnie
        zaraziły, to pan Kydryński i pan Ossowski. I tak myślę i myślę, jakie mają
        poglądy i po pierwsze guzik mnie to obchodzi, po drugie co to ma do rzeczy?
        Z panią Moniką spieram się co chwila (na szczęście w myślach), rożnię się
        gustami muzycznymi z wieloma redaktorami, ale nie zmienia to faktu, że lubię
        ich i słucham pilnie.
        I to chyba o to chodzi, jednych się słucha a drugich nie.
        Jednym się wierzy i idzie ich tropem, z innymi gorzej.
        I niektórych się lubi, zwyczajnie... I szanuje.
        I zwrotnie - jedni słuchają, inni nie.
      • szewolek Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 01.04.07, 20:13
        piotr7777 napisał:

> A ja bym nie miał nic przeciwko autorskiemu programowi muzycznemu
        > Pospieszalskiego.

Problem w tym, że Pospieszalski bedzie "z nami rozmawial", bedzie w
        zastepstwie "Za, a nawet przeciw" w pon., wt oraz srode. Z tego wywnioskowalem
        w reklamowce.

PS. Tak, chodzilo mi o tvp2 ;)
        • piotr7777 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 01.04.07, 20:26
          szewolek napisał:
          > Problem w tym, że Pospieszalski bedzie "z nami rozmawial", bedzie w
          > zastepstwie "Za, a nawet przeciw" w pon., wt oraz srode. Z tego
          wywnioskowalem
          > w reklamowce.
          O nie, do tej formuły to on nie pasuje.
          Wyobrażam sobie, że jak dzwoniący będzie nie po linii popspieszalskiej to Janek
          stwierdzi "no niestety mamy zakłócenia na linii".
          • jedzoslaw Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 01.04.07, 21:19
            Co? Pospieszalski zamiast Kuby S. ? No chyba to żart primaaprilisowy. W głowie
            się nie mieści. Pamiętam jego rozmowę z Kubą Strzyczkowskim, gdy dyskusja
            dotyczyła Jurka Owsiaka i śpiewanego hymnu narodowego na Przystanku Woodstock.
            Demagogia i retoryczne sztuczki ze strony Jasia to mało powiedziane.
            • kcuf Jakby Kuba nie mogl tego poprowadzic :/ 01.04.07, 23:06
              coz - oby sie na stale nie zadomowil w programie 3 na stale
              a przez te kilka godzin trzeba bedzie zrobic sobie post od trojki i przelaczyc
              sie np na BISa
            • wojd Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 01.04.07, 23:41
              Kuba Strzyczkowski będzie za to przez cały tydzień prowadził popołudniowe
              Zapraszamy do Trójki. A pan Janek Pospieszalski na razie tylko od poniedziałku
              do środy w audycji Głos ma pokolenie JP II...
              • un1 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 11:04
                wojd napisał:
                > A pan Janek Pospieszalski na razie tylko od poniedziałku
                do środy w audycji Głos ma pokolenie JP II...

Od minionego poniedziałku do minionej środy czy od każdego poniedziałku do
                każdej środy?
    • ben_k Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 02.04.07, 08:28
      proponuję nie dzwonić do trójki w czasie gdy będzie on zastępował Kubę;
      rozłożymy mu w ten sposób audycję skierowaną na kontakt ze słuchaczami
      • wiekszypalec huuuuuuuura. 02.04.07, 10:08
        Nareszcie Program III odzyskany. Pan Jan w miejsce Kuby to swietny pomysł,
        Strzyczkowski ma poglady nie do przyjecia w Polskim Radiu, to liberał.
        Panie Dyrektorze, prosimy niech juz tak zostanie, nareszcie głos POLSKICH
        katolików w POLSKIM radiu.
        Panie Janie trzymam kciuki.
        Z Bogiem.
        • aemgie Re: huuuuuuuura. 02.04.07, 11:00
          Polskie Radio dla ludzi nie dla Polaków Katolików. Spadajcie do ojca
          Dyrektora!!!! Pospieszalski tam sobie rozmawiaj!!!
          Bogowie, a ja miałam nadzieję,że to żart prima aprilisowy!
        • azm2 Re: huuuuuuuura. 02.04.07, 14:55
          "Pan Jan w miejsce..."

Jaki Pan Jan??
          Janek Pospieszalski - tak się rzeczony przedstawiał w swojej audycji w
          Programie 3. Młodzieżowo, na luzie, dynamicznie, z werwą.
          W TV pokazuje się w garniturze, nie w dżinsach - żeby starsi nie przełączali na
          inny program, lecz bez krawata - żeby młodsi nie przełączali na inny program.
      • un1 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 02.04.07, 10:17
        Znamienne że właśnie tego pana uznano za najbliższego Nauczania. Znamienne ale
        i niepozbawione racji.
    • edytapa rzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyg !!!! 02.04.07, 12:13
      • pisuarro Dzięki - wprost wyjęłaś mi to z ust ;)) 02.04.07, 13:04
        .
        • nierozpoznawalny Re: Dzięki - wprost wyjęłaś mi to z ust ;)) 02.04.07, 13:09
          chyba z pisuaru ;)
    • zbyszu Pospieszalski w Trójce 02.04.07, 17:21
      Nie słuchałem, nie mogłem (praca, apele, praca), ale rzeczowych komentarzy
      brak...

Ktos nasłuchiwał? Ktos pochwali? Ktoś zgani?...ale tylko po wysłuchaniu
      audycji???
      • imagistyk Re: Pospieszalski w Trójce 02.04.07, 20:26
        Jan Pośpieszalski był jednym z symboli Telewizji Familijnej,która miała być katolicką podpórką do wyniesienia Krzaklewskiego na prezydenta Polski,a AWS-owi zapewnić drugą kadencję rządzenia.Stała się zaś (TF) symbolem kapitalizmu politycznego i jednym z największych przekrętów,w które były zamieszane spółki Skarbu Państwa.Jan Pośpieszalski jest więc jak najbardziej na miejscu w odzyskanej Trójce.Do mikrofonu czeka w kolejce Tomasz Sakiewicz...
        • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce 03.04.07, 08:51
          A może ktos by się merytorycznie wypowiedzial??? Bo kometarze w stylu "rzyyyyg"
          nie są zbyt rzeczowe.
          do iganstyka - nie róbmy z tego forum miejsca wojny politycznej. Audycja chyba
          nie dotyczyła polityki więc po co te teksty o "kapitaliżmie politycznym"
          i "przekrętach"?? Czy Pan Pospieszalski ma jakis prokuratorskie zarzuty?? Bo mi
          nic na ten temat nie wiadomo
          Ps. mozna Janka P. lubic lub nie - ja będę Go zawsze cenił za kiluletnie granie
          na basie w zespole Voo Voo.
          • un1 Re: Pospieszalski w Trójce 03.04.07, 09:34
            pabellos napisał:
            > mozna Janka P. lubic lub nie - ja będę Go zawsze cenił za kiluletnie granie
            na basie w zespole Voo Voo.

Tak! Zawsze to mówiłem:-).
            • astat5577 Re: Pospieszalski w Trójce 03.04.07, 11:33
              '(...)Może byłoby dobrze, aby w warunkach obywatelskiego społeczeństwa, żadna
              grupa nie czuła się kulturową awangardą, która będzie narzucać społeczeństwu,
              co powinno ono cenić i lubić w środkach przekazu.(... )'

Wyrwałam to z kontekstu, wiem. To list bp.Życińskiego do p. Pospieszalskiego z
              2005 roku.
          • imagistyk Re: Pospieszalski w Trójce 03.04.07, 12:56
            pabellos
            Nie chodzi mi o wojny polityczne.Jan Pośpieszalski ma za sobą długą karierę propagandzisty i liczne zarzuty o stronniczość w prowadzonych przez siebie audycjach publicystycznych.W mediach publicznych jest to nie do przyjęcia. Fakt,że zarówno Pośpieszalski jak i Sakiewicz(i pozostali PiS-owscy propagandziści)odstręczają od słuchania PUBLICZNEJ Trójki daje mi prawo do wyrażenia swojej opinii,gdyż jestem słuchaczem Trójki od 31 lat.
            A co do prokuratorskich zarzutów . Przypomnij sobie kto wtedy rządził Polską.
            • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce 03.04.07, 15:36
              No, ja słucham Trojki od lat 15, więc juz w tym jestem od gorszy;)
              Ale wracając do tematu - wolę Pospieszalskiego od całej masy UW-SLD-PO-
              propagandzistów - nie wiem dlaczego tak chwalonych za rzekomą bezstronność.
              Janek chociaż się odróżnia od ich tłumu gdaczącego tak samo. Nikt mi nie
              wmówi, że Tomasz Lis jest OBIEKTYWNYM BEZSTRONNYM publicystą. Wystarczy parę
              razy obejrzeć " Co z tą Polską",gdzie Pan Tomasz nawet się specjalnie nie kryje
              z tym, że sprzyja politykom PO - ma dla nich jakby więcej zyczliwości. Kolejnym
              wielkim BEZSTRONNYM jest z całą pewnością Jacek Żakowski - wqystarczy przecież
              posłuchać jego Poranka w radio TOK FM. Podobnie z Jolantą Pieńkowską, która
              swwego czasu była przyjaciółką znanego BEZSTRONNEGO poltyka - Andrzeja
              Celińskiego i to na pewno nie wpływało na dobór zaproszonych przez nią gości. O
              ostatnim dużym wywiadzie w Gazecie Wyborczej z Aleksandrem Kwaśniewskim
              przeprowadzonym przez Monikę Olejnik i Agnieszkę Kublik z pozycji klęczek (zero
              niewygodnych pytań) nie chcę nawet wspominać. (Wiem, że na tym forum Pani
              Monika to swiętość, ale juz się na to psychicznie nastawiłem, że teraz co
              poniektórzy przyczepią do mnie łatkę "oszołoma";)))
              Reasumując - Ci wszyscy "bezstronni" są cacy, bo mają normalne, zdrowe poglądy.
              Nie to co Janek - prawicowy ciemnogrodzianin, który opowiada się za lustracją
              ale przeciwko aborcji i możliwości adoptowania dziecka przez dwóch tatusiów i -
              co więcej - nie boi się do tego publicznie przyznać...Skandal!!
              Co do prokuratorskich zarzutów - przestępstwa nie przedawniają się tak szybko.
              Jesli coś rzeczywiście na Janka było - czemu rząd SLD w latach 2001 - 2005 nie
              zadbało o to, aby trafił za kratki??

PS. Zupełnie na marginesie, czy nie dało Wam do myślenia to , że w tak rózny
              sposób "BEZSTRONNE" media potraktowały "taśmy Beger" i "taśmy Oleksego"
              • pabellos jeszcze jedno 03.04.07, 15:40
                wogóle moim skromnym zdaniem pojecie "bezstronny publicysta" to oksymoron;)
          • iza_bel Najkrótsza wypowiedź merytoryczna 04.04.07, 19:33
            Najkrótsza wypowiedź merytoryczna:
            Program to kalka ideologiczna "Warto rozmawiać". Zaproszeni goście i wypowiedzi
            telefonujących z zachwytem i swadą popierają tezy Pośpieszalskiego. Niektóre
            wypowiedzi, z radością podchwycone przez JP z pogranicza absurdu i spiskowej
            teorii dziejów ( np. "przypadkowo" telefonująca z Holandii panienka z faktu
            podpisania dokumentu zezwalającego na eutanazję w Wielki Piątek wyciąga wniosek
            o ataku na myśl papieską, cały katolicyzm i nazywa dziełem szatańskim).
            Do tego typowy dla JP język kruchty, egzaltacja i zadęcie .
            Summa summarum audycja radiomaryjna w publicznej rozgłośni a krócej - skandal !
            • www.nasznocnik.pl Pospieszalski - ciało obce w "3". 04.04.07, 23:21
              .
    • new_machine Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 03.04.07, 12:13
      Ile to bedzie trwac i dlaczego tak dlugo?? To juz nie wystarczy jeden dzien na
      uczczenie rocznicy??!!
      • un1 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 03.04.07, 12:26
        Nie wystarczy, z każdym dniem czczenia Poalcy robią się lepsi oraz zdają
        egzamin.
        • un1 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 03.04.07, 12:26
          Nie wystarczy, z każdym dniem czczenia POLACY robią się lepsi oraz zdają
          egzamin.
          • astat5577 POLACY 03.04.07, 12:37
            Egzaminy teraz można zdawać lub nie, zapomniałeś?
            • new_machine Re: POLACY 03.04.07, 13:03
              Znaczy zalapiemy sie na amnestie jak nie bedziemy tego sluchac? ;)
              • astat5577 amnestia 03.04.07, 17:30
                Hm, trudne pytanie.
                Zależy, kto decyduje:)
    • malaparte Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 03.04.07, 15:40
      słuchając dzisiejszej audycji miałem ochotę zadzwonić do trójeczki i zapytać
      czy to jest jeszcze publiczna rozgłośnia radiowa z warszawy czy też oddział
      rozgłośni toruńskiej ojca dyrektora ? ...jedni próbują zrobić z Programu III PR
      kopię eremefu inni zaś próbują udowodnić że są bardziej papiescy od samego
      papieża... a wszystko oczywiście w trosce o target/owieczkę - niepotrzebne
      skreślić
      • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 03.04.07, 15:51

Czy ja dobrze rozumiem, że Wy odmawiacie katolikom prawa do posłuchania
        audycji poruszającej problematyke wiary w PUBLICZNYM radiu??
        Ludzie, katolików jest w Polsce ponad 95%. Jeśli tych audycji byłoby nawet
        kilka w miesiącu, to aż tak byłoby dla niektórych z Was bolesne i nie do
        wytrzymania??
        Ja jestem marnym katolikem. Bardzo się jednak cieszę, że audycji o tematyce
        religijnej mogę od czasu do czasu równiez w moim ukochanym radiu posłuchać bez
        konieczności przełączania się na RM.
        Na koniec bardzo mądra maksyma - "Żyj i daj żyć innym"
        • new_machine Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 03.04.07, 16:49
          pabellos napisał:

> Na koniec bardzo mądra maksyma - "Żyj i daj żyć innym"

Wlasnie :)
        • jarka63 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 16.04.07, 11:06
          Ochrzczonych jest 95%, nie katolików.
    • ikaz wczoraj dwójka, dzisiaj trójka... 03.04.07, 17:15
      jutro czwarta erpe?
      p.s.
      Janie P. - holendrami tak się nie przejmuj,
      wystarczy że nas tu uszczęśliwiasz.
      :-(

• magosiaa Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 03.04.07, 21:01
      Problem jest w tym, że teraz i w trójce i rm to samo :((
      Słuchałam dziś i więcej nie mam ochoty. Nawet już nie chce mi się o tym pisać
      bo czuję, że dzień za dniem przekraczamy granice absurdu, które do niedawna
      wydawały się nie do pokonania.
      • diem28 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 03.04.07, 21:28
        hmmm, zadziwiajace jest to jak biedny jest jezyk wyrazajacy prawicowe poglady,
        te przeciez niejednokrotnie pelne milosci. Dzis jezyk konserwatyzmu wywoluje
        tyle negatywnych emocji wobec adwersarzy, traktuje sie go jako koltunizm i
        oszolomstwo. Biedy ten jezyk bo kiedy pozwala mu sie cos powiedziec to fala
        jedynie poprawnych (wiekszosc?) wygeneruje mase postow pelnych oburzenia, ktore
        w imie poprawnosci zaprzecza zasadom wolnosci... dziwne to wszystko
    • katla27 Pospieszalski w Trójce już na stałe, żegnamy Kubę 03.04.07, 21:53
      Niestety Posieszalski ma wg. nowej ramówki stałą audycję w Trójce pt. "Głos ma
      pokolenie JP2" - trzy razy w tygodniu o 12.00.
      Nie ma już "Za, a nawet przeciw". Skrzynka mailowa Kuby S. w Trójce już nie
      działa!!!
      ŻAL, ŻAL, ŻAL...
      • un1 Re: Pospieszalski w Trójce już na stałe, żegnamy 04.04.07, 08:36
        O ku..... Rokosie, wracaj!
        • un1 Plan zatykania trąby 04.04.07, 08:45
          Z Trójkowej strony Kuby Strzyczkowskiego:
          "Rozmawiać będziemy jak zawsze na żywo, a o tematy jestem spokojny. Tych z
          pewnością nie zabraknie. Dopóki Sejm pełen będzie bezmyślnych pomysłów i
          dyskusji, dopóki Rząd podejmować będzie średnio przemyślane decyzje, dopóty
          wszyscy zirytowani będą mogli zadzwonić do Trójki, rozpoczynając "Panie Kubo!".
          Wspólnie spróbujemy zapytać, rozwikłać, podyskutować a może nawet wyciągać
          wnioski.
          Rozmawiamy o wszystkim, co przynoszą wydarzenia w Polsce i na świecie.
          Może dzięki Państwa telefonom dowiemy się o czymś, o czym nie wie nikt.
          Jak długo mamy okazje".

Dokładny plan w którym nie ma już szpar ani dziur (Lech Janerka, Jest jak w
          niebie).
      • new_machine Re: Pospieszalski w Trójce już na stałe, żegnamy 04.04.07, 09:08
        katla27 napisała:

> Niestety Posieszalski ma wg. nowej ramówki stałą audycję w Trójce pt. "Głos ma
        > pokolenie JP2" - trzy razy w tygodniu o 12.00.
        > Nie ma już "Za, a nawet przeciw". Skrzynka mailowa Kuby S. w Trójce już nie
        > działa!!!
        > ŻAL, ŻAL, ŻAL...

To dowcip jest????
        • diem28 Re: Pospieszalski w Trójce już na stałe, żegnamy 04.04.07, 11:05
          :) to najprawdopodobniej wina nieaktualnych informacji o ramówce na stronie
          internetowej Trójki. Ciągle w sobote jest jam sesion zamiast klubowego grania,
          co nie byłoby takie złe :) Takze mozna uspokoic rozkolatane serca :)
      • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce już na stałe, żegnamy 04.04.07, 10:49
        katla27 napisała:

> Nie ma już "Za, a nawet przeciw". Skrzynka mailowa Kuby S. w Trójce już nie
        > działa!!!
        > ŻAL, ŻAL, ŻAL...

--------------------------------

Mam nadzieję, ze to kłamstewko nie wynika ze złej woli:

www.polskieradio.pl/trojka/ludzie/osoba.aspx?id=46
        • dan82 Re: Pospieszalski w Trójce już na stałe, żegnamy 04.04.07, 12:35
          pabellos
          Wyluzuj się ! Nie masz szansy zostać meczennikiem za jedynie słuszną wiarę.W mediach prywatnych każdy może mówić co mu się podoba( w granicach prawa , oczywiście).Natomiast media publiczne powinny dążyć do obiektywizmu i nie dopuszczać takich radykałow jak Jan Pośpieszalski,który z propagowania XIX-wiecznego katolicyzmu uczynił sobie sposób na zapełnienie konta.
          95 % katolików w Polsce nie kest jakimkolwiek argumentem na cokolwiek,gdyż jest to liczba ochrzczonych.Jeżeli wiesz cokolwiek o dyskusji w Polsce po II Soborze Watykańskim,to znasz zapewne powiedzenie:"W Polsce jest 95 % katolików i tylko 1 % chrześcijan".
          Nierozliczenie grabieży majątku publicznego jest wspólną winą WSZYSTKICH rządów III RP.Zatriumfowała moralność Kalego i dalej święci triumfy.
          • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce już na stałe, żegnamy 04.04.07, 13:09
            dan82 napisał:

Natomiast media publiczne powinny dążyć do obiektywizmu i nie dopuszczać t
            > akich radykałow jak Jan Pośpieszalski,który z propagowania XIX-wiecznego
            katoli
            > cyzmu uczynił sobie sposób na zapełnienie konta.

-------------------------------------------------------------

Taaa, to że uczynił sobie z propagowania XIX-wiecznego katolicyzmu sposob na
            zapełniene konta, to jeszcze małe piwo. Najgorsze Panie to to, że on w to co
            mówi WIERZY, takie ma poglądy. Takich jak on to w rezerwatach należałoby
            zamykać zamiast pozwolic im na zatruwanie umysłów świałych, tolerancyjnych
            obywateli świata z właściwymi poglądami na wszystko.
            • neandertalski wiara czyni cuda 05.04.07, 09:01
              pabellos to, ze ktoś wierzy w coś nie czyni go świętym, można wierzyć w boga w
              ufo, w to, ze Polska jest supermocarstwem europejskim itd, każdy w coś wierzy i
              co z tego?
              problemem też nie jest katolicyzm jako taki w radiu, w trUjce nawet za
              laskowikowej komuny np był i jest dalej Pan Sosnowski, porównaj sobie Pana
              Pospieszalskiego i Pana Sosnowskiego, widzisz może różnicę?
              • pabellos Re: wiara czyni cuda 05.04.07, 10:35
                Wskaż mi chłopie, gdzie ja napisałem że bohater tego wątku jest święty. Nigdzie
                nawet tego nie zasugerowałem.
                Co do różnic miedzy Panem Sosnowskim i Panem Pospieszalskim - naturalnie że je
                widzę. I bardzo się cieszę, że Pan Pospieszalski nie jest klonem Pana
                Sosnowskiego, tylko ma własne poglądy, które tak bardzo praworządnych obywateli
                z monopolem na prawdę oburzają.
                PS. (do tych z właściwymi poglądami na wszystko) Nie martwcie się - dzisiaj
                czwartek i nie usłyszycie już więcej tego przebrzydłego faszysty
                Pospieszalskiego na falach Trojeczki.
                PS2 (do wszystkich) Pana Sosnowskiego bardzo lubię. Uważam, że Klub Trójki
                prowadzony przez niego jest bezkonkurencyjny.
                • un1 Re: wiara czyni cuda 05.04.07, 11:01
                  A któż tu uważa pana Janka za faszystę? Przykre jest natomiast, że właśnie pan
                  Janek musi robić za wzorcowego katolika radiowego. Ale widać nie może być
                  inaczej w kraju naszym, kraju barwnym, pelargonii i malwy, gdzie notorycznie
                  myli się zmarłego papieża z Panem Bogiem.
                  Generalnie nie mam nic przeciwko Pospieszalskim.
                  psr.racjonalista.pl/kk.php/s,4182

• neandertalski Pospieszalskie 05.04.07, 13:10
                    wiesz ja też mam sentyment do voovoo z czasów gdy Pan Janek grał tam razem z
                    Panem Mateuszem i nagrali kilka niezłych płyt, jednak muzycznie zraziłem się do
                    Pana Janka gdy wlazł na muzyczne pole minowe razem z Panem Brodą i z
                    dzieciakami śpiewającymi piosenki z powstania warszawskiego. Mam duże
                    wątpliwości czy kilkuletnie dzieci powinny wcielać się w skórę swoich
                    rówieśnikow z powstania, równie dobrze mogłyby sie wcielać w skórę swoich
                    współczesnych rówieśników z bliskiego wschodu ale to byłaby polityczna
                    niepoprawność w sytuacji gdy nasza wielka armia tam stacjonuje podobnie jak
                    NIemcy wtedy stacjonowali w Warszawie.
                    no i w tym skeczu z piosenkami z powstania Pan Janek w dodatku moim zdaniem
                    popełnił duże fopa, wrzucając do gara z powstaniem warszawskim
                    piosenkę "Warszawo ma", zazwyczaj śmiejemy się z amerykanów czy innych nacji
                    gdy mieszają powstanie w gettcie z powstaniem w Warszawie - to tez ciekawa gra
                    słów, powstanie w gettcie oburza gdy jest nazywane warszawskim, tak jakby miało
                    miejsce np w Kaliszu a nie w sercu stolicy.
                    ten polski narodowy kotlet jak smaży Pan Pospieszalski z kolegami na różne
                    sposoby, mnie po prostu smuci...
                • neandertalski Re: wiara czyni cuda 05.04.07, 13:00
                  mam wrażenie, ze najbardziej Cię pociąga w Panu Pospieszalskim to, że jego
                  poglądy mogą komuś wydawać się delikatnie mówiąc takie sobie a jeżeli zródło
                  zgorszenia wykształciuchów będzie płynęło sokiem z buraka to będzie Cię to
                  cieszyć nawet tym bardziej.
                  nasz narodowy klops katolicki w którym zmielono nie tylko pana boga z papieżem
                  ale jeszcze na dodatek jezusa ze świętym mikołajem, w ciężkim sosie mesjanizmu
                  będzie Cię cieszył bo to nasze, polskie, świątynioopatrznościowe!
                  ja jak się domyślasz jestem innej opcji, mimo tego choć nie wierzę w Boga
                  potrafię zrozumieć Pana Sosnowskiego gdy o swoich relacjach z Bogiem wspomina,
                  natomiast Pana Janka zrozumieć nie mogę i mam wrażenie, ze oni wierzą w dwóch
                  różnych bogów, przy czym zarówno jeden jak i drugi z myślą, ze tak powiem
                  chrześcijanską są związani dosyć mocno, tylko różnica jest między nimi jak
                  między księdzem Tischnerem i księdzem Rydzykiem.
                  • pabellos Re: wiara czyni cuda 05.04.07, 13:47
                    Pan Pospieszalski nie pociaga mnie wogole. Wolę kobiety;)
                    Co do meritum:
                    mi naprawdę nie chodzi o to ,żeby przysr.. (sorki za kolokwializm)
                    przysłowiowym wykształciuchom. Tylko ja w przeciwieństwie do Was nie uważam, że
                    oni mają monopol na JEDYNIE właściwe poglądy kreowane przez środowisko skupione
                    wokół GW.
                    Kościół jest JEDEN ŚWIĘTY APOSTOLSKI POWSZECHNY a podział Kościoła
                    na "radiomaryjny" i "łagiewnicki" to duże uproszczenie - o paradoksie -
                    najczęściej stosowane przez niewierzących.
                    • un1 Re: wiara czyni cuda 05.04.07, 14:00
                      pabellos napisał:
                      >Kościół jest JEDEN

Jak pisał znajomy poeta:
                      Prawda jest jedna
                      ni mniej ni więcej
                      a jeśli już
                      to mniej.

pabellos napisał:
                      >oni mają monopol na JEDYNIE właściwe poglądy kreowane przez środowisko skupione
                      wokół GW.

A to już jest trzeci poziom prawdy wg ks. Tischnera.

• pabellos Re: wiara czyni cuda 05.04.07, 15:21
                        un1 napisał:

> A to już jest trzeci poziom prawdy wg ks. Tischnera.

Przecież to oczywiste, że z takimi "oszołomami" jak ja nie ma po co normalnie
                        porozmawiać czy polemizować. Dlatego lepiej użyć zgrabnego chwytu retorycznego
                        i jego wypowiedzi określić zgrabnym i dowcipnym wyrażeniem "gó.. prawda"

Gratuluję dobrego samopoczucia i życzę przyjemnej lektury Gazety, w której
                        publikowane są tylko i wyłącznie teksty na pierwszym poziomie prawdy (również
                        wg klasyfikacji ks. Tischnera).
                        • un1 Re: wiara czyni cuda 05.04.07, 15:46
                          O mój biedny. A w ogóle to w Polsce katolicy są dyskryminowani (JP2 w
                          Skoczowie).
                    • neandertalski w jedności kiła 05.04.07, 14:34
                      jeden bóg, jeden kościół, jeden bóg, jedna partia, jeden wódz, jedna rzesza,
                      jeden naród... itp... itd... itp... blablabla
    • red_45 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 04.04.07, 12:35
      W poniedzialek mu nie wyszlo - dzwonili sami nieodpowiedni ludzie,
      prawdopodobnie ci ZOMO-czesci spoleczenstwa. Ozywil sie dopiero przy jakims panu
      opowiadajacym o rozdawaniu transparentow koscielnych.

A teraz mam godzine ciszy bez Trojki.
    • neandertalski ja słucham trzeci dzień patrzę na drzwi... 04.04.07, 12:44
      dramat, ale kanał...
      • un1 Re: ja słucham trzeci dzień patrzę na drzwi... 05.04.07, 11:08
        To zgroza to już jest po prostu zgroza to zgroza (też Kult).
    • live7 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 10:49
      Jeśli Pośpieszaslski zostałby na stałe w Trójce - to tragedia.
      Na szczęście nie miałam "przyjemności" go słuchać i nie zamierzam.
      Mam nadzieję, że to chwilowe, jeśli nie - to stracę chyba cały szacunek do
      Dyrektora za zmiany jakich dokonał w Pr. III.
      Na razie, mimo wszystko, staram się oddzielić to, co robi dobrego (p.
      Skowroński), od uprawicowywania Trójki (ohyda) - nie słucham pewnych
      osób/audycji, no i mam swoje zdanie.
      • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 10:55
        No i bardzo dobrze, ja też ma swoje. Mam ndzieję, że nie zostane wyklety tylko
        dlatego, że różni się zasadniczo od zdania przeważającej części z Was.
        • live7 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 11:05
          Wiesz, tu nie chodzi o to, że jego zdanie i jego poglądy różnią się od moich.
          Chodzi o to, że, takie mam wrażenie, on chce to zdanie narzucić innym, w -
          przynajmniej z nazwy - publicznym radiu. No, ale niestety - to jest właśnie
          norma w tzw. publicznych mediach.
          Ja nie jestem tępym motłochem (sądzę, że niewielu jest takich), który da sobie
          narzucić jakieś - SŁUSZNE- poglądy. Takie narzucanie potrafi mnie jedynie
          zniechęcić. Nie uznaję przechyłów, ani w jedną, ani w drugą stronę i niecierpię
          jakiegokolwiek upolityczniania (dla mnie to Ohyda).
          • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 11:17
            live7 napisała:

> Wiesz, tu nie chodzi o to, że jego zdanie i jego poglądy różnią się od moich.
            > Chodzi o to, że, takie mam wrażenie, on chce to zdanie narzucić innym
            -------------------------------------------

Hmm, a jakie to poglady Pan Jan tak ordynarnie narzucał od poniedziałku do
            środy?? Chodzi o to, że odważył się powiedzieć, że Jan Paweł II był dla niego
            autorytetem??

>Ja nie jestem tępym motłochem (sądzę, że niewielu jest takich), który da sobie
            > narzucić jakieś - SŁUSZNE- poglądy
            ----------------------------------------------

z tym tepym motłochem to chciałaś mnie obrazić?? No to muszę cię rozczarować -
            nie wyszło.
            Co do narzucania SŁUSZNYCH poglądów - właśnie dlatego z reguły już nie czytam
            Gazety Wyborczej, której dziennikarze, publicyści WSZYSTKO wiedzą najlepiej.
            Nigdy nie czułem się bardziej indoktrynowany, niż podczas lektury GW;)
            • live7 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 11:35
              1. Nie zrozumieliśmy się - ja pisałam o Skowrońskim, który wprowadza na antenę
              pewne osoby o bardzo określonych poglądach. W końcu jest dyrektorem tej stacji -
              więc na nim spoczywa odpowiedzialność.
              2. Kompletnie nie w moim stylu jest obrażanie kogoś w ten sposób. Pisząc "tępy
              motłoch" (wiem, że to w sumie brzydkie i ostre określenie) miałam na myśli
              ogólnie, że tak powiem, grupę docelową, do której, kieruje się w mediach,
              celem narzucenia, jakieś poglądy i która te poglądy przyjmuje. (A wyrażenie
              wzięło się z tego, że, w moim odczuciu, próbuje się traktować odbiorców właśnie
              jak "tępy motłoch"). Jak już napisałam sądzę, że wśród słuchaczy Trójki raczej
              to nie przejdzie. Jeśli chodzi o ciebie, to ty już masz ukształtowane poglądy.
              3. Co do Gazety Wyborczej, to przecież my o GW nie dyskutujemy, więc nie będę
              się wypowiadać.
              W każdym razie żadna gazeta i inne środki przekazu, nie są w stanie narzucić mi
              swojego zdania, przynajmniej w politycznych aspektach. (Zresztą niecierpię
              polityki, zwłaszcza w polskim wydaniu - polityka to w tym przypadku za duże
              słowo)
              • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 11:46
                live7 napisała:
                > Kompletnie nie w moim stylu jest obrażanie kogoś w ten sposób. Pisząc "tępy
                > motłoch" (wiem, że to w sumie brzydkie i ostre określenie) miałam na myśli
                > ogólnie, że tak powiem, grupę docelową, do której, kieruje się w mediach,
                > celem narzucenia, jakieś poglądy i która te poglądy przyjmuje.

wobec tego wybacz, że potraktowałem te słowa jako aluzję do siebie.
                dzieęi za wyjasnienie prawdziwego sensu Twojej powyższej wypowiedzi:)
                • live7 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 12:09
                  Jak to miło, gdy mimo różnic poglądów można prowadzic normalną dyskusję :)
                  Pozdrawiam
                  • imagistyk Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 13:11
                    Podejrzewam,że obecność Pośpieszalskiego to tylko zapowiedż dalszej PiS-acji Trójki.Często nie zgadzam się z Michniewicz czy Strzyczkowskim ,ale oni są o całe niebo wiarygodniejsi niż Pośpieszalski.Pośpieszalski(podobnie jak Marek Jurek) uczynił zawód z reprezentowania jedynie słusznej wizji katolicyzmu i"najnowszej wersji prawdy"(L.Janerka).W zgodzie z sumieniem nie mógłby tego robić w Telewizji Familijnej.Ale pieniądze zagłuszyły wyrzuty sumienia( o ile je miał).
                    O wiele ciekawsze jest podejście do spraw wiary( i nie tylko ) w radiu VOX FM,gdzie często można usłyszeć rozsądnych księży i dziennikarzy,a nie nawiedzonych misjonarzy ,takich jak Pośpieszalski.
                    • pabellos Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 13:33
                      imagistyk napisał:
                      > O wiele ciekawsze jest podejście do spraw wiary( i nie tylko ) w radiu VOX
                      FM,g
                      > dzie często można usłyszeć rozsądnych księży i dziennikarzy,a nie
                      nawiedzonych
                      > misjonarzy ,takich jak Pośpieszalski.

-----------------------------------------------------

oczywiście, o tym którzy księża są rozsądni definitywnie rozsądzasz Ty.
                      Ps. Dzisiaj jest już czwartek wielce oburzeni obroncy czytości ideologicznej.
                      Pospieszalski ku Waszej radości z Anteny zniknął i nie bedzie Wam zatruwał
                      życia więc wrzuccie na luz.

• un1 Robi się coraz ciekawiej 05.04.07, 16:16
                        www.polskieradio.pl/trojka/ramowka/
                        Jest Wielki Czwartek, godz. 16.15. Z ramówki na pon.-śr. w ogóle znikła godz.
                        12.05. Godz. 12.05 jest, jakby powiedział Orwell, nie-godzina;-).
                        • astat5577 Re: Robi się coraz ciekawiej 05.04.07, 17:38
                          Hm, uniepierwszy, uważaj z tą ciekawością, Ty wiesz do czego to stopień i czort
                          wie, jak się skończy. No ale rób jak chcesz. Rydzyk fidzyk.

Widzę z nostalgią, że i neandertalski się uaktywnił, przynajmniej przestanie mi
                          wypominać, że tu zaglądam wiernie, teraz się zemszczę:)
                          • imagistyk Re: Robi się coraz ciekawiej 05.04.07, 19:07
                            pabellos !
                            Skoro jesteś heteroseksualny to dlaczego wszystko kojarzy się Tobie z "Gazetą Wybiórczą" ? Dla mnie wszystko z reguły kojarzy się z płcią odmienną.No,ale to może taki Wasz Wszechpolski obyczaj.
                            Posłuchaj o 20.00 dowolnej audycji słownej na VOX FM,a póżniej wysłuchaj "Rozmów niedokończonych" w RM.naprawdę nie dostrzegasz różnicy ?
                            neandertalski !
                            JP II w Skoczowie był wzburzony(delikatnie pisząc),gdyż nici wyszły z chęci zrobienia z Polski katolickiej wersji Iranu.Triumfalizm Kościoła otrzeżwił rodaków i wprawdzie KK dostał wielką kasę,ale władzę już w mniejszym stopniu.
                            • pabellos Re: Robi się coraz ciekawiej 05.04.07, 19:21
                              imagistyk
                              >No,ale to m
                              > oże taki Wasz Wszechpolski obyczaj.

Z wielką łatwoscią szufladkujesz ludzi imagistyk. Z Młodzieżą Wszechpolską nie
                              łączy mnie nic.Zresztą z "Rozmowami niedokońconymi" też. Ale jesli Ci ulżyło to
                              się cieszę, że mogłem pomóc.
                              Miłego dnia
                              pabellos
                            • un1 Re: Robi się coraz ciekawiej 06.04.07, 08:53
                              Imagistyk!
                              Czytaj ze zrozumieniem, nie neandertalski tylko un1, a poza tym JP2 w Skoczowie
                              pieprznął jak gołąb o parapet.
                          • neandertalski nostalgicznie 06.04.07, 08:20
                            he he zemściwa Kobieto Ty!
                            pewnie specjalnie swoimi "kanałami" załatwiłaś tego Pana Pospieszalskiego w
                            trUjce występy, co by mnie na to forum podstępnie zwabić. dobrze wiedziałaś, że
                            są granice mojego niezaglądania forumowego ;)
                            • astat5577 Re: nostalgicznie 09.04.07, 13:48
                              Ech Ty Graniczny Niezaglądaczu mój!
                              zzzz
                              (zwabiająca, załatwiająca, zemściwa i zapominająca:)
                              Wracaj do roboty, tęskno mi za Tobą i już. A ja wracam do kuchni, znowu coś
                              spaliłam, wołają mnie, no wiem, zapomniałam o kaczce, ech po raz drugi:)
    • dasiek11 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 21:52
      Moim skromnym zdaniem Pospieszalski jest jednym z najbardziej stronniczych
      dziennikarzy w panstwowych mediach,przez ponad rok ogladalem jego "Warto
      rozmawiac" ale juz nie moge,dosc mialem zakrzykiwania gosci inaczej myslacych
      wlasnie przez Janka i wiekszosc gosci ktorych dobieral wedlug swoich pogladow...
      • vapor1 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 05.04.07, 23:42
        Oto osiagniecie wodzów IV RP. Lata mozolnej pracy zmierzajacej do zwiekszenia
        stopnia tolerancji w Polsce, do popatrzenia wyzbytym z nienawisci okiem na
        Zydow, homoseksualistow, ateistów, itp. Lata mozolnej pracy pelnych naprawde
        chrzescijanskich postaw tych tzw.komuchow i tej wstretnej GW. I oto nastala nam
        prawa i sprawiedliwa i hiper-katolicka IVRP, sklocajaca ludzi, odgrzewajaca
        najgorsze instynkty, nietolerancje, cynizm, populizm, ponizane
        elit, "glebowanie" tzw. wyksztalciuchow. Brawo wodzowie Narodu. Brawo wodzu
        najwiekszej Sekty pn. Radio Maryja.
        • imagistyk Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 06.04.07, 12:30
          pabellos !
          Przepraszam za posądzenie o przynależność do MW i Rodziny RM.Jeżeli zajrzysz do Twoich odpowiedzi na moje posty to przemyśl zarzut o szufladkowaniu.Ja pisałem prze de wszystkim o J.Pośpieszalskim.A Ty od razu rzuciłeś się na Żakowskiego i Wybiórczą.Twoja argumentacja uprawniała do podejrzeń o sprzyjanie w/w organizacjom.Ale cieszę sie ,że nie miałem racji.
          un1 !
          Przepraszam za pomyłkę spowodowaną ślepotą,albo sklerozą.Jako zadośćuczynienie przesyłam ostrzeżenie,że za tekst o JP II i gołębiu Twój ksiądz proboszcz pierwsego kontaktu w porozumieniu z aktywem parafialnym może przekazać Tobie znak pokoju.Bardzo mocny znak pokoju.
          • un1 Re: Pospieszalski w Trójce ;-( 06.04.07, 12:40
            Gołąbka pokoju;-).
    • zbyszu Kuba wszystko wyjaśnił 06.04.07, 16:40
      Wtorek. Godz. 12.05. Uwaga - bedzie popłoch -bo tyle tutaj łęz wylano, że
      Pośpieszalski to, ze Pospieszalski tamto, że Trojka to trUjka, a Trujka to
      TrÓjka, oraz naPISano to i naPISano, ze tamto...

ech...
      • new_machine Re: Kuba wszystko wyjaśnił 06.04.07, 16:42
        Mowilam, tylko bez paniki, wszystko pod kontrola ;))))
        • zp3 Re: Kuba wszystko wyjaśnił 06.04.07, 17:03
          Takim samymi stonniczymi dziennikarzami są panowie Michnik,Lis,Olejnik itp.Chce
          przypomnieć że Pospieszlski nie prowadzi wszystkich audycji w trójce.Wniosek z
          tego jest taki ,że w radiu publicznym jest miejsce dla Pospieszalskiego i jego
          wielbicieli,i jest takze miejsce dla M.Wielowiejskiej,Rolickiego oraz innych
          dziennikarzy i ich słuchaczy.Kiedyś wyłacznośc na prawdę miała np.Gazeta
          Wyborcza i nikt nie protestował.Teraz wypowiadać moga sie wreszcie inni i tak
          powinno być.
          • imagistyk Re: Kuba wszystko wyjaśnił 06.04.07, 17:26
            zp
            W mediach prywatnych każdy może sobie mówić co chce,oczywiście w granicach prawa.Od dziennikarzy w mediach publicznych oczekuję staranności w przygotowywaniu programów publicystycznych,wiedzy,braku manipulacji i braku radykalizmu(nie ogrywania roli posiadacza jedynie słusznej prawdy).Tym kryteriom odpowiada w 95 % Strzyczkowski,a Pośpieszalski w 0 %.
            Wybiórcza nie miała wyłaczności na prawdę,a jej prawdomówność określa nazwa Wybiórcza.
          • piotr7777 Re: Kuba wszystko wyjaśnił 09.04.07, 14:08
            zp3 napisał:

> Takim samymi stonniczymi dziennikarzami są panowie Michnik,Lis,Olejnik
            itp.Chce
            >
            > przypomnieć że Pospieszlski nie prowadzi wszystkich audycji w trójce.Wniosek
            z
            > tego jest taki ,że w radiu publicznym jest miejsce dla Pospieszalskiego i
            jego
            > wielbicieli,i jest takze miejsce dla M.Wielowiejskiej,Rolickiego oraz innych
            > dziennikarzy i ich słuchaczy.
            Ale Wielowieyska i Rolicki nie prowadzą audycji w PR. Są tylko gośćmi. Jest
            pewna różnica między gościnnym wyrażaniem własnej opinii w dodatku w
            polemicznej konfrontacji a prowadzeniem programu. W PR przedstawiciele opcji
            tzw. prawicowej występują zarówno w roli zaproszonych gości (co jest oczywiście
            uzasadnione) jak i gospodarzy a to nie jest w porządku.

Kiedyś wyłacznośc na prawdę miała np.Gazeta
            > Wyborcza i nikt nie protestował.Teraz wypowiadać moga sie wreszcie inni i
            tak
            > powinno być.
            Proste pytanie - prosze o jeden przykład audycji w PR prowadzonej przez
            dziennikarza "GW" na przestrzeni ostatnich lat. A potem powtarzaj wytarte
            slogany o "wyłączności na prawdę" itp.
            • zp3 Re: Kuba wszystko wyjaśnił 10.04.07, 08:23
              Chce przypomnieć że za czasów lewicy zniszczono trójkę.A obecnie tak nie
              lubiana prawica przeszkada wam.A własnie ta plugawa prawica stara sie zrobic
              dobre radio.Szybko zapomnieliście jakim to ''wspaniałym'' dyrektorem był
              Laskowitek.
              • piotr7777 Re: Kuba wszystko wyjaśnił 10.04.07, 08:54
                > Chce przypomnieć że za czasów lewicy zniszczono trójkę.A obecnie tak nie
                > lubiana prawica przeszkada wam.A własnie ta plugawa prawica stara sie zrobic
                > dobre radio.Szybko zapomnieliście jakim to ''wspaniałym'' dyrektorem był
                > Laskowitek.
                No - na pewno nie wchodził na antenę i nie mówił, że np. afera Rywina to lipa.
            • addictedtoradio Re: Kuba wszystko wyjaśnił 10.04.07, 08:59
              piotr7777 napisał:

> Proste pytanie - prosze o jeden przykład audycji w PR prowadzonej przez
              > dziennikarza "GW" na przestrzeni ostatnich lat. A potem powtarzaj wytarte
              > slogany o "wyłączności na prawdę" itp.

Mikołaj Lizut prowadził kiedyś w sobote rano rozmowy z publicystami ;) Było to
              chyba rok temu, ale krótko, przez 3 miesiące.
              • imagistyk Re: Kuba wszystko wyjaśnił 10.04.07, 12:14
                zp3 !
                Głównym rozgrywającym w radiu był Eugeniusz Smolar,bynajmniej nie lewicowiec. Także w skład Rady Nadzorczej PR wchodziły różne osobistości.To oczywiście nie tłumaczy rządzącego SLD ze współpracy w niszczeniu Trójki.
                Obecna publicystyka Trójki spowoduje,że coraz więcej osób będzie przełączać się na inne stacje,gdyż PiS-owska propaganda jest zbyt prostacka i nachalna.Z trójki pozostanie tylko muzyka.Choć dobre i to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka