chattte 14.07.03, 15:29 Interesuję się astrologią i chciałabym wiedzieć co myślicie o związku kobiety Lew i mężczyzny Ryby ? Może ktoś żyje w takim właśnie związku. Czekam na opinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladyt Re: Ryby i Lew - ??????? 14.07.03, 16:50 ja dolaczam sie do prosby. Ale poszukuje opinii na temat : Lew i Rak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.infinity.waw.pl / 192.168.1.* 26.07.03, 18:23 Musisz wiedziec dokladna godzine urodzenia swoja i partnera, oczywiscie dokladna date urodzenia, poniewaz to jest bardzo wazne.Ogolnie powiedziec bardzo trudno.Jest milion ludzi z pod tych znakow.Radzilabym ci skontaktowac sie z profesionalnym astrologiem , ktory powie konkretnie o waszym zwiazku.Jesli cie to interesuje, to moge rowniez podac ci numer telefonu faceta, ktory stawia tarot bardzo dobrze..Moj mail: the1lady_really@poczta.onet.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
ryanoconnell Re: Ryby i Lew - ??????? 14.07.03, 18:39 Ryby(K) i Lew(M) ponoć nie tworzą zbyt stabilnego związku, choć partnerzy powinni być dopasowani w takim układzie temperamentami (jeśli związek ma się opierać na seksie to powinno być ok ;). Mnie się jakoś udaje, więc pewnie można. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ryanoconnell Re: Ryby i Lew - ??????? 14.07.03, 18:40 Wybacz niedopatrzenie - odwrotnie płeć. :/ W takim razie nie jestem w stanie pomóc. ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 14.07.03, 19:58 chattte napisała: > Interesuję się astrologią i chciałabym wiedzieć co myślicie o związku > kobiety Lew i mężczyzny Ryby ? Może ktoś żyje w takim właśnie związku. > Czekam na opinie ;) Astrologia to bzdura, to po pierwsze. Czyta się od dzieciństwa horoskopy, które są dla nie znających się na rzeczy jakąś tam astrologią, dopasowuje swoje cechy do cech, które powinno się mieć zgodnie ze znakiem zodiaku, a potem hoduje je przez całe życie. Ale jeśli już uznano, że ludzie Ryby są nieśmiali, rodzinni, delikani i niekonfliktowi i jeżeli ktoś, kto przypadkiem urodził się w III dekadzie lutego do drugiej dekady marca i właśnie jest nieśmiały, delikatny, niekonfliktowy i rodzinny to razem z osobą, która ma cechy przypisane lwu czyli przerost amibicji, szczodrość, wygodnictwo, lenistwo, estetyzm, wybuchowy charakter to nic z takiego związku raczej nie będzie. Ja jestem lwem i przez 5 lat byłam z drugim lwem. To, że się nie pożarliśmy było cudem. Ale zwariowałabym gdyby na moje pretensje ryba powiedziała ;dobrze, kochanie, gdyby na moją prośbę odpowiedzią byłoby:dobrze kochanie. takiego ustawionego faceta, tzw. lelum polelum wzbudzałby pewnie większe emocje z powodu jego powolności niż choleryczny lew. Z drugiej strony do czego więc przyczepić hipokatejski podział na choleryków (czyli mnie), sangwiników, melancholików i flegmatyków. Jak to dopasować do znaków zodiaku. A tak w ogóle znowu robi się ramki, a fuj, i to w każdej kulturze. Nie tylko pracować i uczyć trzeba się od linijki, ale nawet mówić, jeść i kochać się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżizes Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.futuro.pl 20.07.03, 00:29 Każdy,kto wierzy w łączenie sie ludzi na podstawie znaków zodiaku to bałwan,prostak i przygłup. Mówię to jako baran, a jak wiadomo my barany nie wierzymy w znaki zodiaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 20.07.03, 01:32 Gość portalu: Dżizes napisał(a): > Każdy,kto wierzy w łączenie sie ludzi na podstawie znaków zodiaku to > bałwan,prostak i przygłup. Mówię to jako baran, a jak wiadomo my barany nie > wierzymy w znaki zodiaku Tylko nie wiem dlaczego odniosłaś swojego posta do mojego. ? A ludzie łączą się na podstawie swoich cech charakteru, które kiedyś tam pogrupowano na 12 kupek i przypisano do gwiazdozbiorów na tle których słońce się porusza. Nie mam pojęcia dlaczego akurat na takie kupki a nie inne, bo na ludzi nie ma to żadnego wpływu. Charakter zaś, boże, najbardziej prosty człowiek ma mnogość cech charakteru i potrafi w swoim arsenale znaleźć cechy przypisane znakowi zodiaku. I nawet jeśli ma 10 innych cech powie, że zachowuje się jak baran bo jest beznadziejnym optymistą, lubi mieć szeroką kieszeń i dla przyjaciół i dla ruletki. Ot, wybiórczość i siła przekonywania niewiarygodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Ryby i Lew - ??????? IP: Server.Proxy.netcraft.pl:* / 192.168.1.* 14.07.03, 21:28 Cytat z książki "Asrtologia i przeznaczenie" Davida Harkley'a (ufam, że wiesz kto to jest skoro się interesujesz astrologią): "Lew-Ryby-układ rzadko zdający egzamin. Kobieta Lew- mężczyzna Ryby. Mężczyzna spod znaku Ryb ma duże możliwości adaptacyjne, ale harmonijność we wzajemnym współżyciu obojga wynosi (-1)punkt, podobnie atrakcyjność. Mężczyzna Lew- kobieta Ryby. Atrakcyjność związku jest niska:(-4). Dlatego nie jest to tak często spotykany układ. Nie jest to również związek harmonijny:(-5) punktów. Pani spod Ryb nie ukrywa, że inni są lepsi od jej partnera, a tego nie wytrzyma żaden ambitny Lew." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 16.07.03, 13:32 Gość portalu: marta napisał(a): > Cytat z książki "Asrtologia i przeznaczenie" Davida Harkley'a (ufam, że wiesz > > kto to jest skoro się interesujesz astrologią): David Harklay czyli Józefina CośTam non sotp ogłaszająca swoje usługi na RTL7, TV4, polsacie za jedyne 4,22 + VAT za minutę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Bliźniak (M), Panna (K) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 22:00 a co sądzicie o tym związku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Bliźniak (M), Panna (K) IP: *.localdomain / 192.168.0.* 14.07.03, 22:14 Gość portalu: mała napisał(a): > a co sądzicie o tym związku???? On będzie duszą towarzystwa, pierwszy, najgłośniej się śmiejący, najzabawniej opowiadający, podrywający wszystkie dziewczyny, rzucający komplementami na lewo i prawo, interesujący się tym, owym i jeszcze czym innym, noszony po świecie przez głod bycia noszonym po świecie. Ona jako tradycjonalistka, mająca swoje niezbite zasady, których trzyma się od czasów licealnych do późnej starości, dla której miłość jest wszechogarniająca ale ograniczona do jednej kochanje osoby, dla której nie istnieją flirty i nie znaczące nic uśmiechy. Więc taka osoba będzie skręcać się ze zlości widząc partnera w środku życia w środku wianuszka jednoimprezowych adoratorek. A po przyjściu do domu nawet nie zrobi mu sceny zazdrości po której on miałby szansę paść przed nią z różami lub futrem z norek tylko zaciśnie usta i będzie nieść z bólem ten krzyż. Jakie brzydkie zmarszczki od takiego zaciskania się robią. On będzie chciał po 5 latach sprzedać wszystko w Pćmimiu i przeprowadzić się do Pacanowa, bo to zawsze nowe doświadczenie i nowi znajomi, a do rzeczy materialnych nie przywiązuje większej wagi więc były te będą inne. Ona i po 50 latach z Pćimia się nie będzie chciała wyprowadzić, bo nie dość, że nowi znajomi są dla niej nową przeszkodą do przeskoczenia, do wychowania sobie swojego wąskiego kółeczka, to jeszcze tak po prostu sprzedać te drogocennne pamiątki, meble, obrazy, to jakby część siebie sprzedać. Gdyby człowiek spod znaku panny i bliźniaka rzeczywiście odpowiadał opisowi to beznadziejny związek. Ale horoskopy to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Bliźniak (M), Panna (K) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 22:26 I dzięki Bogu, bo czytając to byłam przerazona, wogóle nie pasujemy do tego opisu, dlatego tez uwazam ze te cale horoskopy to wieeeeelka bzdura ;-)), uffffff, nasz związek moge powiedziec z szczerego serca, jest jak najbardziej udany ;-)) ale chcialam sie tylko przekonac co gwiazdy o tym sąszą, ale najwyraźniej sie mylą :P pozdrowienia PaPa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missy Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.pl / 192.168.1.* 14.07.03, 22:59 Związek Lwa i Ryb ma duze szanse na powodzenie (sama jestem w takim zwiazku od ponad 1,5 roku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.localdomain / 192.168.0.* 15.07.03, 01:10 Gość portalu: missy napisał(a): > Związek Lwa i Ryb ma duze szanse na powodzenie (sama jestem w takim zwiazku od > ponad 1,5 roku). Jeśli jesteś z kimś dopiero 1,5 roku to skąd masz pewność, że taki związek ma duże szanse na powodzenie? Horoskopy to bzdura, a Ty jesteś tego najlepszym przykładem. Widocznie nie macie cech ryby i lwa. Macie cechy po prostu swoje nijak mające się do tego co tam gwiazdy mówią, sęk w tym, że to panny z działach rozywki mówią nie gwiazdy, które zresztą też nic nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
betty-bt do Richelieu 15.07.03, 10:25 niby do sa do bani te wszystkie horoskopy, ale sie tym interesujesz. ze mna jest tak samo :-) wiesz moze jak to jest pomiedzy lwica a rakiem? jakie sa szanse na harmonie w zwiazku? wydaje mi sie, ze nie mam typowych cech lwicy. tzn. nie wszystkich. np. nienawidze byc w centrum zainteresowania, a podobne wzystkie lwy o niczym innym nie marza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: do Richelieu IP: *.localdomain / 192.168.0.* 15.07.03, 19:31 Są na forum osoby dla których astrologia to lata świetlne więcej niż gazetowe horoskopy. ja nie interesuję się, ale to samo atakuje z każdego kalendarza co roku, z gazet, stąd i z owąd. Więc problemem jest mimochodem nie zapamiętać niż zapamiętać. To, zaś, że robię "horoskop" dla pary o takim i takim znaku zodiaku to znaczy, że naczytawszy się tych bredni o cechach charakteru przypisanych każdemu znakowi skojarzę, że jeśli bliźniak lubi przeprowadzki, a pannna nie lubi przeprowadzek to się nie będą raczej umieli dogadać w życiu. I cała fiolozofia. Każde dziecko to potrafi. bycie w centrum zainteresowania lwów, wiem coś o tym będąc lwem. Ja to nazywam chorą ambicją i przyznaję, że sama chorą ambicję posiadam ;) Rak i lwica On ceniąc tradycje rodzinne i najlepiej czując się w domowym zaciszu, uwielbiając tworzyć wokół siebie miłe gniazdko do którego mało kto ma wstęp będzie zbulwersowany kiedy jego partnerka zamiast siedzeieć w domu i pilnować tego ogniska domowego będzie uciekać w świat szukając poklasku. Dla innego charakteru oznacza to po prostu, że kobieta najlepiej czuje się w tzw. salonach, na przyjęciach, na intratnej posadzie czy u boku najprzystojniejszego faceta w towarzystwie, rak zaś będzie sądził, że jego żona po prostu jest lafiryndą bo porządna kobieta siedzi w domu. raki są oszczędne i gospodarne, wiją swoje gniazdko, ale cieszy je ono tym bardziej im bardziej z niczego uda im się zrobić ładne rzeczy. Lwy są raczej rozrzutne (ale ja jestem skąpa ;) więc myślą, że czym droższe tym lepsze. Jeśli zaś oszczędność i rozrzutność to dwie przeciwstawne cechy to trzeba mieć intercyzę najlepiej i wtedy będzie spokój w miarę. Tyle, że tradycyjny rak powie, że intercyza to nowomodny wynalazek tych szatanów z Zachodu więc tak źle i tak niedobrze. Rak się wspaniale nadaje na pantoflarza, prawie tak samo jak ryby. Bo jeśli jego tradycyjna wiara w to, że to chłop w domu nosi spodnie nie jest zbyt ugruntowana to jego nieśmiałość i ogromna skłonność do uległości są kapitalnymi cechami w ręku władczej lwicy, która niestety będzie tym bardziej wyniosła im bardziej rak będzie nieśmiały, bo lwy lubią być agresywne. Punkt dla takiej pary jest taki, że raki są bardzo zachowawczem wręcz bojaźliwe, nie podejmują żadnego ryzyka, a każde niepowodzenie wpędza ich w ogromny stres. Lwy zaś to kompletne przeciwieństwo, dla nich wszystko zawsze będzie dobrze. A że nie zawsze wszystko jest dobrze to taki zachowawczy rak będzie przykrócał cugle lwu a jednocześnie sam będzie ciągnięty. Co by to było gdyby były dwa raki.. inych grzechów dla raka i lwa nie widziałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
betty-bt Re: do Richelieu 15.07.03, 21:27 dzieki :))) z wszystkim sie zgadzam. z wyniku moich obserwacji taki jest wlasnie typowy raczek. a jesli chodzi o mnie, to powiedzialabym, ze jestem nie tyle agresywna co dominanacka :-) czasem, w niektorych sytuacjach... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyt Re: do Richelieu 16.07.03, 00:40 dziekuje za tak wnikliwy opis mojego zwiazku (lew i rak ) Odpowiedz Link Zgłoś
chattte Re: do Richelieu 16.07.03, 19:44 Mam wielu znajomych spod znaku raka i muszę przyznać, że albo to tylko zbieg okoliczności albo też pewne wspólne cechy każdego ze znaków zodiaku tak podobnie kształtują ich relacje. Myślę jednak, że każda lwica ma podobne cechy dominujące. Jest zazwyczaj bardzo kobieca, silna, opiekuńcza, wesoła i ciepła. Może raczki lubią takie właśnie kobiety. Lubią i jednocześnie boją się ich. Raki są z natury słabe lecz bardzo, bardzo starannie to ukrywają. Dlatego jeśli chodzi o związek tych dwojga będzie to wyglądało chyba zawsze tak samo. Byłam z jednym raczkiem (teraz jest to mój najbliższy przyjaciel). Pomijając fazę zakochania - czyli pierwsze 3 miesiące, w których było wspanialeeeeeeeeeeee reszta była raczej schematem tego, co czyta się w opisach relacji rak-lew. Czyli: Rak stara się podporządkować sobie partnerkę - zrobić z niej coś w rodzaju kury domowej. Mimo iż nadal jest kochany to nie podoba mu się, że lwica błyszczy w większym gronie (najchętniej wogóle zamknąłby ją w domu i nie pokazywał światu - jest chorobliwie zazdrosny). To staje się punktem zapalnym. On chce mieć ją tylko dla siebie, a lwica, choć lubi wieczory we dwoje to jednak czasem też musi pobrylować w większym gronie. Najgorsze jest, że rak nie lubi się kłócić i rozmawiać o problemach. Więc jeśli ma o coś pretensje to po prostu naburmuszy się, przestanie odzywać i nigdy nie powie wprost o co chodzi. Do tego chyba nie umie w pełni zaufać - może boi się, że kobieta go wyroluje......wystarczyło, że rozmawiałam z którymś jego kumplem już nie mówiąc o obcych facetach. Rak jest też typowym samcem. Lubi jak się mu nadskakuje. Kobieta lew potrafi zrobić dla partnera wiele jednak gdy zorientuje się, ze on stara się ją sobie podporządkować zacznie się wymykać spod kontroli i pokazywać, ze to właśnie ona ma większą władzę. Lwica jest z natury dumna i nie pozwoli zrobić z siebie kukiełki sterowanej przez faceta. Rak w odwecie będzie starał się jak najrzadziej spełniać jej prośby - bardzo boi się roli "pantoflarza". Czasem wydawało mi się, że kompletnie do siebie nie pasujemy. Raczki jednak nigdy nie "palą za sobą mostów" więc po burzliwej kłótni w czasie której dowiedziałam się wreszcie o co mu chodziło postanowiliśmy zerwać. Teraz jesteśmy przyjaciółmi - choć nadal strasznie między nami iskrzy. Myślę, że na parę się nie nadajemy ale jeśli chodzi o przyjaźń - super. Dodatkowo muszę przyznać, że raczki są niezwykle czułe, delikatne, cierpliwe i potrafią cudownie kochać. To oczywiście mój indywidualny przypadek potwierdzający to, co wcześniej przeczytałam o takim układzie. Jeśli chodzi o mnie to wszystko się zgadza. Dlatego zapytałam o rybki. Nie jest to jednak żadnym kryterium i jeśli nawet ktoś napisze, że to wybitnie nieharmonijny związek to i tak spróbuję ;). Astrologia to ciekawa nauka i sprawdza się w niej wiele rzeczy jednak życie to nie utarte schematy i dlatego choć czytam opisy charakterologiczne i zestawiam to z własnymi doświadczeniami, to jednak podchodzę do tego sceptycznie i niczym się nie sugeruję. Wydaje mi się, że zawsze warto spróbować. Czasem może się zdarzyć, że pokochamy naszą nie pasującą nawet połowę taką, jaka jest. Pozdrawiam :) P.S. Jeśli obraziłam któregoś raczka to przepraszam. Bardzo lubię przedstawicieli tego zodiaku i akceptuję ich odmienność. Dodam, że lwice też są wredne więc gdyby któryś rak poczuł się urażony to może w odwecie napisać jak wygląda kobieta lew - typowa jest straszna - np. JA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.oskbraniewo.pl 15.07.03, 10:53 Ryby? to najgorszy znak obok skorpiona oczywiście w zodiaku, nie znam nikogo "normalnego" spod tego znaku . Z ludźmi z pod tego znaku ciężko wytrzymać na dłuższą metę... ale jeśli wam razem dobrze to powodzenia!!! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
falochronka Nam nie wyszło 15.07.03, 18:33 Byłam z Rybą przez rok. Było świetnie, potem już nie. Ale jak to ma się do znaków zodiaku? Po prostu nam nie wyszło i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lwica Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.wasosz.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 14:37 może być - całkiem całkiem układ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b-chan Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 22:01 moi rodzice od 16 lat sa razem wiec chyba dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.za99.gr.tylko.w.gabo.pl 19.07.03, 14:16 hejka ...byłam w takim zwiazku ponad 2 lata..bylo całkiem sympatycznie...tzn.dogadywalismy sie bardzo dobrze...Ryby to bardzo ugodoawe osoby-taka przynajmniej była moja druga strona...zycze powodzenia papa Odpowiedz Link Zgłoś
kosmyk Re: Ryby i Lew - ??????? 19.07.03, 19:15 znam taki związek: dozgonna wierność, ale zero pokrewieństwa dusz, awantury 24 godz. na dobę. ale nie wierz w horoskopy, liczy się samodzielne myślenie i to co mamy sobie do zaofiarowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))))))) Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.wasosz.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 22:19 Fajny układ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.rob.net / 192.168.70.* 22.07.03, 16:46 mi nie wyszlo. ale nie zaluje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Ryby i Lew - ??????? IP: *.wasosz.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 17:44 ryby są głupie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś