Dodaj do ulubionych

Swoje RADY nadzorcze.

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 08:34
Nic się nie zmieni, Waniek z Czarzastym obsadzili Rady Nadzorcze Rozgłośni
Regionalnych radia swoimi:
2 z SLD+ 1 SLD (mianowany przez Ministra Finansów)
1 PSL (dawna miłość nie rdzewieje, a PSL zawsze łyknie stołki)
1 AWS- Jaworski (wart Pac Pałaca)
Żaden z merytorycznych kandydatów Brauna i Sellina nie przeszedł.
A arogancja Pani Waniek jest już prawie równa arogancji Czarzastego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Teresa Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.03, 08:48
      Gość portalu: koliber napisał(a):

> A arogancja Pani Waniek jest już prawie równa arogancji Czarzastego.

Władza wymyka się z rąk SLD,to wpływy należy już dzielić, żeby coś zostało na
      osłodę po sromotnej przegranej w następnych wyborach.
      • Gość: f Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: *.ols.vectranet.pl 17.05.03, 09:34
        Gość portalu: Teresa napisał(a):

> Władza wymyka się z rąk SLD,to wpływy należy już dzielić, żeby coś zostało
        na
        > osłodę po sromotnej przegranej w następnych wyborach.

tylko kto wygra nastepne?? ja trace nadzieje, ze cosw sie zmieni, a nastepni
        to pis czy moze samoobrona?? tragedia to juz chyba lepsze sld, ktpre jest
        przewidywalne
        • Gość: Teresa Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.03, 10:06
          Gość portalu: f napisał(a):

> tylko kto wygra nastepne?? ja trace nadzieje, ze cosw sie zmieni, a nastepni
          > to pis czy moze samoobrona?? tragedia to juz chyba lepsze sld, ktpre jest
          > przewidywalne

PiS i Samoobrona to jeszcze czarniejszy scenariusz.Mam nadzieję, że do wyborów
          powstanie jakaś alternatywa, chociaż nadzieja to matka głupich.
    • Gość: Krzysiek Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: *.multipc.com.pl / 192.168.10.* / *.pl 17.05.03, 09:43
      Nie przez Ministra Finansów, tylko przez Ministra Skarbu
    • Gość: martka Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: *.duna.pl 17.05.03, 13:49
      Przepraszam, naprawdę sądziliście, że rady nadzorcze zostaną obsadzone
      merytorycznie przygotowanymi osobami? Naprawdę?

Nie zamierzam się wdawać w żadne polityczne dyskusje, bo tu moje poglądy nie
      mają tu najmniejszego znaczenia. Jestem chora, gdy słyszę te wszystkie
      polityczne zagrywki, gdy afera goni aferę robi mi się niedobrze. Jedynym
      mobilizującym mnie do pójścia na wybory czynnikiem jest mój ciągle narastający
      strach przed Samoobroną.

Z tego, co widzę, niezależnie od tego, kto jest przy władzy stanowiska
      obsadzane są wg klucza partyjnego lub rodzinnego. Króluje napotyzm i partia -
      to naprawdę bez różnicy, z której strony. Merytoryczni kandydaci na stanowiska?
      To mrzonka niestety. Wybory, zmiana koalicji rządzącej, to automatycznie zmiana
      większości stanowisk. Lecą wszyscy po kolei, by nowi świetnie przygotowani
      (hehe) mogli objąć stanowisko, o którym zwykle nie maja najmniejszego pojęcia.
      Obowiązuje zasada: Teraz k**wa my!, która skutecznie scala i lewicę, i prawicę.
      O tak w tym są jednomyślni wyjątkowo.

Bardzo dobrze, że się o tym robi szum w mediach, bo może kiedyś w końcu to do
      kogoś dotrze, że tylko merytorycznie przygotowani mogą być naprawdę dobrymi
      pracownikami. Pytanie tylko: kiedy? Chciałabym tego doczekać. Ale Wasz
      dramatyczne głosy mnie po prostu dziwią: wybrali swoje rady nadzorcze. I to Was
      zaskoczyło?
      • Gość: Teresa Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.03, 13:55
        Gość portalu: martka napisał(a):

> dramatyczne głosy mnie po prostu dziwią: wybrali swoje rady nadzorcze. I to
        Was
        >
        > zaskoczyło?

Tak , bo ja ciągle mam nadzieję

pozdrawiam
    • Gość: Lesiek Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: 195.205.139.* 19.05.03, 09:00

> Żaden z merytorycznych kandydatów Brauna i Sellina nie przeszedł.

Drogi Kolibrze!
      Rozumiem, że przez poprzednie kilka lat merytoryczni kandydaci Brauna i Sellina
      robili wszystko, żeby troszczyć się o wysoki poziom mediów publicznych? Dbać o
      realizowanie ich misji? Tylko wstrętna pani Waniek z panem Czarzastym im nie
      pozwalali.
      Rozumiem też, że w poprzedniej kadencji wiceprezes PR Eugeniusz Smolar i
      przewodniczący rady nadzorczej PR Andrzej Długosz byli kandydatami SLD, a pan
      Braun jak Rejtan przeciwstawiał się ich koncepcjom zmian w Polskim Radiu, a w
      Programie Trzecim w szczególności?

Bądźmy poważni może. Osoba, która przez ileś tam lat firmowała chory układ w
      KRRiT i mediach, a teraz, po wybuchu sprawy Rywina, usiłuje udawać, że nic z
      nim nigdy nie miała wspólnego, nie zasługuje na to, żeby jej wierzyć.

• Gość: koliber Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: 149.156.12.* 19.05.03, 22:52
        Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Bądźmy poważni może. Osoba, która przez ileś tam lat firmowała chory układ w
        > KRRiT i mediach, a teraz, po wybuchu sprawy Rywina, usiłuje udawać, że nic z
        > nim nigdy nie miała wspólnego, nie zasługuje na to, żeby jej wierzyć.
        Ale przynajmniej coś usiłuje zrobić. (nawet koniunkturalnie)
        Więc wie, że wydarzyło się coś ważnego.
        A Waniek i Czarzasty z podkupionym Jaworskim nie zrozumieli nic.
        Nawet dla przyzwoitości nie zaakceptowali chociaż kilku kandydatów Sellina
        i Brauna.
        • Gość: Lesiek Re: Swoje RADY nadzorcze. IP: 195.205.139.* 20.05.03, 07:44

> Ale przynajmniej coś usiłuje zrobić. (nawet koniunkturalnie)
          > Więc wie, że wydarzyło się coś ważnego.

E tam. Zdarzyło się tyle ważnego, że media i komisja śledcza się dobrały KRRiT-
          owi do skóry, więc pan przewodniczący nawet nie próbował bronić działalności
          tej instytucji, tylko stwierdził, że on na nic nie miał wpływu, a co złe, to
          Czarzasty.

Kolibrze, obserwujemy sprawę PR3 od paru lat, śledzimy zachowania różnych
          polityków w tej sprawie. Dlaczego mam wierzyć panom Braunowi i Sellinowi,
          którzy palcem nie kiwnęli przez tyle lat w sprawie sytuacji w PR3, że nagle
          stali się czuli na jakość mediów publicznych? Czy orientujesz się chociaż,
          jakie zdanie mieli proponowani przez nich kandydaci w sprawie choćby
          szykującego się ujednolicenia i "unowocześnienia" formatu lokalnych stacji
          radiowych? Dlaczego więc bez zastrzeżeń powtarzasz retorykę paru prywatnych
          mediów? To, że ktoś nie jest związany z SLD, jeszcze nie jest wystarczającą
          gwarancją, że zna się na mediach i będzie bronił ich poziomu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka