photoss 28.06.07, 23:33 Shreka na emeryture?! A zamiast niego Spiderman 9 i Hostel 4. Taaa? Kretyni. Albo debile. Bo coz innego mozna rzec o takich recenzentach? NIC -- Grzeczna grzesznica Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palestrina2005 Pewnie słabszy, ale i tak pójdę... 29.06.07, 07:53 Choć trzy części wystarczą.... niech już nie robią kolejnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerhs słabszy? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.06.07, 08:28 ja słabszy? od dwójki? która była (z wyjątkami) makabrycznie kiepska! wiemy czego się spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DP Shrek Trzeci ***** IP: *.bigram.com.pl 29.06.07, 08:57 SHREK 3 wymiata, najlepszy !!!!!!!!!! Wczoraj byłam na przedpremierze i widziałam, najlepszy ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
carton Tylko pierwszy Shrek! 29.06.07, 08:57 Pierwszy Shrek był genialny. Shrek II okazał już dość lichy. Skoro "Shrek Trzeci" jest słabszy również od II, tzn. że nie warto sobie nim głowy zawracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Shrek Trzeci ***** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 09:08 shrek drugi to byla porazka musical z niego zrobili. mam nadzieje ze ten bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Gromit i tak jest the best IP: 212.2.101.* 29.06.07, 09:30 Ale Shrek tez fantastyczny. A trzecia część nawet jakby były 3x słabsza od pierwszej to i tak bedzie 8x lepsza niż mizeria filmowa wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Pochwała odmienności 29.06.07, 09:35 Każda bajka nosi jakieś przesłanie. Przesłaniem "Shreka" jest to że ludzie (goje) w swej masie są głupi i źli, natomiast dobrzy i mądrzy są wszyscy odmieńcy - czyli geje, feministki, Żydzi, różni zboczeńcy. Nic dziwnego, ten film stworzyli Żydzi. Już w małych detalach Żydzi załatwiają swoje interesy. Np. Shrek ma kibel (taką sławojkę) w której okienko ma kształt półksiężyca, zamiast jak to zwykle bywało - rombu czy koła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pip Shrek Trzeci ***** IP: *.so.lublin.pl 29.06.07, 10:30 uuuu.... aaaaa.... oh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja www.shrek3.pl - Allegro ?? IP: *.pai.net.pl 29.06.07, 11:05 Co to a strona?? Gdzie jest strona www?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalarepa Śmieszny jak szczypiorek na wiosnę IP: 62.233.164.* 29.06.07, 13:38 Mydlana opera dla dzieci....przede wszystkim rozbraja...nasze kieszenie z kasy na bilety... www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch A wg. mnie jedynka byla infantylna. 29.06.07, 15:14 Przewidywalna, ugrzeczniona, z dowcipami typowo dla najmłodszych. A na dwójce ryczałem ze śmiechu, choc fabuła nie zachwycała. Odpowiedz Link Zgłoś
korpulencja Shrek Trzeci ***** 29.06.07, 15:51 nie dalabym ani 1, ani 2 części tylu gwiazdek. Trzecią zobaczę po szale premierowym ------- www.efektaxe.pl - dowcipne filmiki i jaki efekt :D Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Shrek Trzeci ***** 29.06.07, 17:04 Ja uważam, że było akurat doładnie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Shrek Trzeci ***** 29.06.07, 18:04 Z reguły kolejne, nawet - same w sobie - swietne, częsci danego dzieła tracą na swieżosci i są mniej zaskakujące; często też zamieniają się w "lunaparki" (może to nieuniknione, by nie zanudzić widza ciągnącą się w jednostajnym rytmie fabułą)... W każdym razie - uważam "Shreka" za rewolucyjną bajkę z głębokim rzesłaniem (co rzadko się zdarza). Jest to najmądrzejsza bajka, jaką znam. Zwłaszcza pierwsza, ale też kolejne częsci "Shreka" uczą, że w życiu liczy się przede wszystkim wnętrze człowieka, a wygląd - tak naprawdę - nie powinien odgrywać większej roli. Shrek - jako wielki, zielony ogr - jest jednoczesnie uroczy i dobry! To samo Fiona. Film ten demitologizuje zakorzenione w swiadomosci szerokich mas i wzmacniane przez dominujący nurt kultury masowej - wyobrażenie, że ładny = dobry. Idealny książę z bajki jest w nim podłym narcyzem, a na pozór odstręczający ogr - szlachetnym rycerzem. "Shrek" to rówmież opowiesc o losach odmieńców, często odrzucanych przez większosc, którzy razem tworzą zgraną paczkę przyjaciół. To rewolucyjne - nie waham się powtórzyć tego słowa - odwrócenie toposu księcia i królewny z bajki. Zamienianie się ciał występujących w bajce postaci, jeszcze bardziej pogłębia wniosek o nieistotnosci zewnętrznej formy. Film "Shrek" pokazuje także, jak płytkie i głupie jest ocenianie innych ludzi po wyglądzie. Oczywiscie - "Shrek" nie ma na celu przekazania współczesnemu odbiorcy wniosku, że ma zupełnie przestać dbać o wygląd czy utrzymywać higienę i zacząć np. kąpać się w bagnie (choć to podobno zdrowe ;)), ale - że należy przede wszystkim atrzeć w głąb duszy człowieka... Jeżeli ktos go ogląda ot tak, wyłącznie jako wesołą bajeczkę i nie potrafi z tego wyciągnąć żadnych sensownych wniosków, to szczerze gratuluję "intelektu".... * PS. Trzeciej częsci jeszcze nie oglądałem, ale już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUMO Widzialem jak dla mnie Kicha... IP: *.icpnet.pl 29.06.07, 18:32 raczej SHIT trzeci........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiksiu Shrek Trzeci ***** IP: 213.134.160.* 29.06.07, 18:46 Za to według mnie ZNACZNIE LEPSZY niż część druga. Zresztą dubbing - nie do pokonania! Mistrzostwo świata po prostu! Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Shrek Trzeci ***** 29.06.07, 19:06 Już za tydzień wybiorę sie do kina i obejrzę Shreka 3 :) -- Jak prezydent pobił premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Absolutnie się nie zgadzam IP: *.tvk.torun.pl 29.06.07, 23:35 W sumie to wszystko, co napisał autor recenzji, jest prawdą, ale prawdą jest też to, że jak się chce psa uderzyć, to kij się zawsze znajdzie. Można się przyczepić, że trawa jest za mało zielona, a drzewa coś tam coś tam. Moim zdaniem Shrek Trzeci wyłamuje się z pozostałych sequeli. Jest niesamowicie śmieszny i wciągający, a jeśli już mam przyrównywać, to jest zdecydowanie lepszy od części drugiej. Szkoda tylko, że tak szybko się kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piosh Shrek Trzeci * IP: *.chello.pl 30.06.07, 19:39 Film jest powtarzalny, schematyczny, mało śmieszny, momentami nudny- nie mam pojęcia czym tu się większość zachwyca, za dużo postaci, większość 'blada' (Artie? Osioł odsunięty na drugi plan), żenujące poczucie humoru (wymioty, drapanie po d.), fabuła prorodzinna z happy endem i trójką dzieci- roman giertych może być zadowolony. Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GORĄCA ANISIA Shrek Trzeci ***** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:35 Myslę,że Shrek Trzeci to opowieść pełna humoru, fascynujęcych przygód historia. Czekam na Shreka CZwartego . Jak ktoś chce ze mną poesemesowac z komury,to oto mój numer telefonu: 504688119 Odpowiedz Link Zgłoś