Gość: Jan Osiecki IP: *.se.com.pl / 10.0.10.* 17.06.03, 19:20 Polecam tekst w najnowszym Pressie. Podsumowanie zmian jest wielece ciekawe Yaneq Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janusz Re: Trojka - plany i co z tego wyszlo... IP: 217.153.90.* 18.06.03, 06:36 można to znaleźć gdzieś w sieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: Trojka - plany i co z tego wyszlo... 18.06.03, 09:00 Press nie ma swojej witryny internetowej (przynajmniej nie miał). Jak ktoś to przepisze, to się gdzieś pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 12:08 To w ogromnym uposzczeniu, nie mam niestety czasu, żeby przepisywać , ale jak wena mnie natchnie, to i owszem, a może kto inny to zrobi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 12:21 Gość portalu: Teresa napisał(a): > To w ogromnym uposzczeniu, nie mam niestety czasu, żeby przepisywać , ale jak > wena mnie natchnie, to i owszem, a może kto inny to zrobi ? PS. B.ważne, podobno w Trójce jest muzyka poważna :)? Może mnie ktoś oświeci , bo kompletnie nie wiem kiedy? Ta muzyka poważna to pewnie taka prawda, jak i to , że Siesta jest programem jazzowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 12:26 > B.ważne, podobno w Trójce jest muzyka poważna :)? Może mnie ktoś oświeci , bo > kompletnie nie wiem kiedy? Ta muzyka poważna to pewnie taka prawda, jak i to , > że Siesta jest programem jazzowym. ...przecież jingle potraktowali bardzo poważnie :) a i trochę muzyki dodali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: 212.244.197.* 18.06.03, 12:50 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Gość portalu: Teresa napisał(a): > > > To w ogromnym uposzczeniu, nie mam niestety czasu, żeby przepisywać , ale > jak > > wena mnie natchnie, to i owszem, a może kto inny to zrobi ? > > PS. > B.ważne, podobno w Trójce jest muzyka poważna :)? Może mnie ktoś oświeci , bo > kompletnie nie wiem kiedy? Ta muzyka poważna to pewnie taka prawda, jak i to , > że Siesta jest programem jazzowym. Przepraszam, a wg Pani program Siesta jakim jest programem ? Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 13:09 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > Gość portalu: Teresa napisał(a): > > > Gość portalu: Teresa napisał(a): > > > > > To w ogromnym uposzczeniu, nie mam niestety czasu, żeby przepisywać , > ale > > jak > > > wena mnie natchnie, to i owszem, a może kto inny to zrobi ? > > > > PS. > > B.ważne, podobno w Trójce jest muzyka poważna :)? Może mnie ktoś oświeci , > bo > > kompletnie nie wiem kiedy? Ta muzyka poważna to pewnie taka prawda, jak i > to , > > że Siesta jest programem jazzowym. > > Przepraszam, a wg Pani program Siesta jakim jest programem ? > > Lumbulak Około jazzowym p.Lumbulak, ale jest trochę rocka, popu, swingu, bosanovy, piosenki francuskiej, czasem nawet Vaya Con Dios, różne brzmienia gitar i sporo innych gatunków,trochę jazzu b.dobrej próby, a najlepiej proszę sprawdzić w niedzielę od 14.00 -17.00, będzie wtedy bardziej merytorycznie i nie będę musiała odpowiadać na dziwne pytania, bo nazywanie Siesty programem jazzowym ,jestem pewna, oprotestowałby jej sam autor. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: 212.244.197.* 18.06.03, 13:30 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Około jazzowym p.Lumbulak, ale jest trochę rocka, popu, swingu, bosanovy, > piosenki francuskiej, czasem nawet Vaya Con Dios, różne brzmienia gitar i sporo innych gatunków,trochę jazzu b.dobrej próby, a najlepiej proszę sprawdzić > w > niedzielę od 14.00 -17.00, będzie wtedy bardziej merytorycznie i nie będę > musiała odpowiadać na dziwne pytania, bo nazywanie Siesty programem > jazzowym ,jestem pewna, oprotestowałby jej sam autor. > pozdrawiam ...około jazzowym... powiada Pani, no to prawie jazzowym:) Dlaczego wcześniej Pani troszeczkę kpi sobie z określenia "jazzowym"... To, że Siesta leci w eter w niedzielę i o takiej godzinie, to ja wiem od samego początku. Jestem nałogowym jej słuchaczem. Czasami audycję prowadzi p. Baron i wtedy jest też wspaniale... Zapewniam, że wszystko kręci się wokół szeroko pojętego jazzu. A to ,czy p. Kydryński oprotestowałby nazwanie Siesty programem jazzowym, to nie byłbym tego taki pewien. Lepiej się upewnić u źródła niż tak na zapas - pisać sobie...:))) Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: 212.185.202.* 18.06.03, 13:41 No to z jazzem już sobie wyjaśniliśmy, nadal jednak pozostaje otwarte pytanie - gdzie ta muzyka poważny w trójce? Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 13:54 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > Gość portalu: Teresa napisał(a): > > > Około jazzowym p.Lumbulak, ale jest trochę rocka, popu, swingu, bosanovy, > > piosenki francuskiej, czasem nawet Vaya Con Dios, różne brzmienia gitar i > sporo innych gatunków,trochę jazzu b.dobrej próby, a najlepiej proszę sprawdzić > > > w > > niedzielę od 14.00 -17.00, będzie wtedy bardziej merytorycznie i nie będę > > musiała odpowiadać na dziwne pytania, bo nazywanie Siesty programem > > jazzowym ,jestem pewna, oprotestowałby jej sam autor. > > pozdrawiam > > ...około jazzowym... powiada Pani, no to prawie jazzowym:) > Dlaczego wcześniej Pani troszeczkę kpi sobie z określenia "jazzowym"... > To, że Siesta leci w eter w niedzielę i o takiej godzinie, to ja wiem od samego > > początku. Jestem nałogowym jej słuchaczem. Czasami audycję prowadzi p. Baron i > wtedy jest też wspaniale... > Zapewniam, że wszystko kręci się wokół szeroko pojętego jazzu. > A to ,czy p. Kydryński oprotestowałby nazwanie Siesty programem jazzowym, to > nie byłbym tego taki pewien. Lepiej się upewnić u źródła niż tak na zapas - > pisać sobie...:))) > > Lumbulak Może było nadużyciem to oprotestowanie przez autora , ale reszta się zgadza, dla mnie osobiście nie jest to program jazzowy i pozostaję przy swoim.Co do p.B.niestety nie ma zgody, ale dwie poprzednie prowadził p.Niedźwiecki i wtedy było rzeczywiście również wspaniale.Nie zamierzałam jednak być obcesowa, ale chyba na to wyszło, za co bardzo mocno przepraszam.Zresztą b.często zgadzam się z Pana ocenami pisanymi na tym forum.Zatem miłego słuchania następnej Siesty a kompromis może z tego słuchania jakiś wyniknie ....:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 17:58 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > > > Gość portalu: Teresa napisał(a): > > > > > Około jazzowym p.Lumbulak, ale jest trochę rocka, popu, swingu, bosan > ovy, > > > piosenki francuskiej, czasem nawet Vaya Con Dios, różne brzmienia git > ar i > > sporo innych gatunków,trochę jazzu b.dobrej próby, a najlepiej proszę > sprawdzić > > > > > w > > > niedzielę od 14.00 -17.00, będzie wtedy bardziej merytorycznie i nie > będę > > > musiała odpowiadać na dziwne pytania, bo nazywanie Siesty programem > > > jazzowym ,jestem pewna, oprotestowałby jej sam autor. > > > pozdrawiam > > > > ...około jazzowym... powiada Pani, no to prawie jazzowym:) > > Dlaczego wcześniej Pani troszeczkę kpi sobie z określenia "jazzowym"... > > To, że Siesta leci w eter w niedzielę i o takiej godzinie, to ja wiem od > samego > > > > początku. Jestem nałogowym jej słuchaczem. Czasami audycję prowadzi p. Bar > on > i > > wtedy jest też wspaniale... > > Zapewniam, że wszystko kręci się wokół szeroko pojętego jazzu. > > A to ,czy p. Kydryński oprotestowałby nazwanie Siesty programem jazzowym, > to > > nie byłbym tego taki pewien. Lepiej się upewnić u źródła niż tak na zapas > - > > pisać sobie...:))) > > > > Lumbulak > Może było nadużyciem to oprotestowanie przez autora , ale reszta się zgadza, > dla mnie osobiście nie jest to program jazzowy i pozostaję przy swoim.Co do > p.B.niestety nie ma zgody, ale dwie poprzednie prowadził p.Niedźwiecki i wtedy > było rzeczywiście również wspaniale.Nie zamierzałam jednak być obcesowa, ale > chyba na to wyszło, za co bardzo mocno przepraszam.Zresztą b.często zgadzam się > > z Pana ocenami pisanymi na tym forum.Zatem miłego słuchania następnej Siesty a > kompromis może z tego słuchania jakiś wyniknie ....:)))) PS.oczywiście to "b.często zgadzam się" było bardziej grzecznościowe niż prawdziwe, powiedzmy : czasem się zagadzam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.pkp.com.pl 18.06.03, 13:41 Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > Przepraszam, a wg Pani program Siesta jakim jest programem ? Tak, tak panie Lubulak, Siesta _nie jest_ programem jazzowym. Teresa dokładnie to wyłożyła. Jazz właściwie zniknął z trUjki, bowiem, od razu powiem, smooth jazz ma się tak do jazzu jak muzyka wojskowa do muzyki... A Ptaszyna w środku nocy nie liczę. Śpię wtedy. Nie słuchałem Go ani razu o tej nikczemnej porze, choć w "Trzech kwadrasach jazzu" (to było w Programie III) słuchałem Go od pierwszej do ostatniej audycji. mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lumbulak Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: 212.244.197.* 18.06.03, 13:48 No nie da się Gość "przegadać"...:) Lumbulak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 14:01 Gość portalu: mk napisał(a): > Gość portalu: Lumbulak napisał(a): > > > Przepraszam, a wg Pani program Siesta jakim jest programem ? > > Tak, tak panie Lubulak, Siesta _nie jest_ programem jazzowym. > Teresa dokładnie to wyłożyła. Jazz właściwie zniknął z trUjki, > bowiem, od razu powiem, smooth jazz ma się tak do jazzu > jak muzyka wojskowa do muzyki... > A Ptaszyna w środku nocy nie liczę. Śpię wtedy. > Nie słuchałem Go ani razu o tej nikczemnej porze, > choć w "Trzech kwadrasach jazzu" (to było w Programie III) > słuchałem Go od pierwszej do ostatniej audycji. > > mk Jest jeszcze, ale napewno jazzowy p.Marcin Kydryński ze środy na czwartek, oczywiście po północy jak p.Ptaszyn ,i to jest niestety cały jazz, o którym wspominał p.dyrektor programowy w odpowiedzi na artykuł w Tygodniku Powszechnym, że niby jest go tak dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.pkp.com.pl 18.06.03, 14:09 Gość portalu: Teresa napisał(a): > > A Ptaszyna w środku nocy nie liczę. Śpię wtedy. > Jest jeszcze, ale napewno jazzowy p.Marcin Kydryński ze środy na czwartek, Oczywiście! Zapomniałem. Wszak to ta sama pora, co Ptaszyna. Dla mnie _jazzu_ w trUjce nie ma. mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Trojka - plany i niewiele wyszło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 14:13 Gość portalu: mk napisał(a): > Gość portalu: Teresa napisał(a): > > > > A Ptaszyna w środku nocy nie liczę. Śpię wtedy. > > > Jest jeszcze, ale napewno jazzowy p.Marcin Kydryński ze środy na czwartek, > > > Oczywiście! Zapomniałem. Wszak to ta sama pora, co Ptaszyna. > Dla mnie _jazzu_ w trUjce nie ma. > > mk Dla mnie jest tylko cztery godziny, czyli też niewiele, bo wszystko po północy, więc z czegoś muszę zrezygnować.Dzisiaj Mann, jutro Kydryński, następnie Kaczkowski i Kosiak do a 4.00, trzeba mieć zdrowie i czas żeby to przetrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Artykuł w PRESS 18.06.03, 16:09 Treść artykułu jest już dostępna w internecie, na stronach Stowarzyszenia 3/5/7 - 357.prv.pl i potem po ścieżce Inne>Artykuły>Press 6/2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: Artykuł w PRESS IP: *.acn.waw.pl 18.06.03, 16:16 O Tuhanka! Fajnie, że jesteś. Już się bałam, że cię te buraki wykurzyły z forum, a lubię twoje przemądrzałe posty. I wszystko mi jedno, ile masz nazwisk i paszportów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Artykuł w PRESS IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 16:20 A ciocia znów odbiega od tematu. I oczywiście próbuje ośmieszyć i strywializować. Czyli jak zwykle. Bo o tym artykule, to oczywiście cioteczka nie ma nic ciekawego do powiedzenia. Ciekawe dlaczego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: Artykuł w PRESS IP: *.acn.waw.pl 18.06.03, 16:33 Najpierw musiałam go przeczytać, tłumoku. Przeczytałam. I nic z tego tekstu nie wynika. To tylko przegląd opinii jakichś brokerów reklamowych (nawet nie jestem pewna, czy wiem, co to znaczy), ale przesłanie odczytuję jako "tak trzymać". A ty co uważasz? PS: Tylko skup się na tekscie, bardzo cię proszę. Jest dużo dłuższy od tamtego postu Kiciora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Artykuł w PRESS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 16:45 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > Najpierw musiałam go przeczytać, tłumoku. > > Przeczytałam. I nic z tego tekstu nie wynika. To tylko przegląd opinii jakichś > brokerów reklamowych (nawet nie jestem pewna, czy wiem, co to znaczy), ale > przesłanie odczytuję jako "tak trzymać". > > A ty co uważasz? > > PS: Tylko skup się na tekscie, bardzo cię proszę. Jest dużo dłuższy od tamtego > postu Kiciora. Ciociu, a co dla Ciebie jest miernikiem wartości stacji: słuchacze - nie brokerzy - nie dobrzy dziennikarze - nie Dla nas zaś autorytetem nie jest twoja dyrekcja i skup się wreszcie sama na tekście. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: Artykuł w PRESS IP: *.acn.waw.pl 18.06.03, 16:47 Nie rozumiem stawianych mi przez ciebie w tym poście zarzutów ale na wszelki wypadek z góry zaznaczam: jestem niewinna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Artykuł w PRESS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 17:10 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > Nie rozumiem stawianych mi przez ciebie w tym poście zarzutów ale na wszelki > wypadek z góry zaznaczam: jestem niewinna! Nie rozumiesz prostego tekstu i zaznaczam, że to nie był zarzut ? KTO WG CIEBIE JEST UPRAWNIONY DO OCENY RADIA ? Napisałam wielkimi literami, może dotrze? Uniewinniam Cię , bo Cię naprawdę lubię i lubię jak udajesz, że nie wiesz o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: Artykuł w PRESS IP: *.acn.waw.pl 18.06.03, 17:19 No zaskoczyłaś mnie tym pytaniem. Niech pomyślę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Już wiem!!! IP: *.acn.waw.pl 18.06.03, 17:20 Krajowa Rada z Wańkową na czele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Już wiem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 17:33 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > Krajowa Rada z Wańkową na czele? Dwója Cociu, lekcja nie odrobiona , bardzo dobrze wiesz czym się p.Waniek z KR zajmują, a raczej czym zajmować się powinni.Do tej pory, jak wiemy , były to co najwyżej "mataczenia" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Artykuł w PRESS IP: *.icpnet.pl 18.06.03, 16:38 No pięknie, pięknie. "Upiory" w PRESS jak zwykle rozmijają się z prawdą. "Dyrektor Laskowski przekonuje, że jego stacja daje słuchaczom więcej publicystyki, audycji kulturalnych i więcej gatunków muzyki (m.in. hip-hop, jazz, muzykę klubową, poważną)." Pytanie - gdzie jest muzyka poważna? Pytanie - gdzie jest hip-hop? Pytanie - kiedy nadawany jest jazz? Publicystyka? Swojego czasu zmierzyłem, że w teroretycznie godzinnym Pulsie TrUjki raptem 34 minuty są przeznaczone na dyskusję. Reszta to dżingle i piosenki. Kultura? Gdzie Radio-Retro? Gdzie Książka tygodnia? ------------------------------------------------------------------ "Nie można wyznaczać sztucznych granic – stwierdza dziś Andrzej Siezieniewski, prezes zarządu Polskiego Radia. Uważa, że Trójka w pogoni za słuchaczem nie banalizuje programu i nie traci na jakości." Panie Prezesie - program jest banalny i stracił BARDZO WIELE na jakości. Trzeba jednak posłuchać radia, którego się jest prezesem. ------------------------------------------------------------------ "– Dlatego nie wymagamy, by zmiany programowe miały odzwierciedlenie w słupkach słuchalności czy przychodach z reklam – uzasadnia." Pytanie - po co zatem robiono rewoltę i z Programu III zrobiono nędzne radyjko? ------------------------------------------------------------------ "Eugeniusz Smolar, dyrektor programowy Polskiego Radia: - Trzeba wziąć pod uwagę, że obecny wzrost udało się osiągnąć bez wielkiej zewnętrznej kampanii reklamowej." Tiaaa... a nos rośnie. Nieeeee, wcale nie widziałem plakatów reklamowych w listopadzie, nie było kUmpanii reklamowej w prasie i TV. Wiosną też żadnej kampanii nie było... ------------------------------------------------------------------ "Laskowski twierdzi, że jest zadowolony ze słuchalności na poziomie 5,6 proc. " Tak, a przypomina sobie pan derektor o spodziewanych 10% i moralnej gotowości na 30%? ------------------------------------------------------------------ "Wszystko, co robimy, zaprzecza komercjalizacji, choć wykorzystujemy też instrumenty stosowane przez stacje komercyjne. Podejmując decyzje programowe, opieramy się także na badaniach, ale o komercji na naszej antenie nie może być mowy – mówi Witold Laskowski." Nie ma komercji, wcale... nie ma esemesów na 2 złote + VAT, nie ma idiotele, nie ma kretyńskich konkursów, w których pytający od razu podaje odpowiedź. Upiory, upiory - PINOKIO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Artykuł w PRESS - uzupełniam IP: *.icpnet.pl 18.06.03, 16:51 "Z przeprowadzanych dla nas przez Pentor badań wynika, że jest on (Marek Niedźwiecki) najbardziej rozpoznawany. Dlatego teraz pojawia się na antenie nie tylko w weekendy, ale i w ciągu tygodnia." To ja wiem i bez badań Pentora - po co zatem wydano kupę szmalu na badania??? -------------------------------------------------------------------------- "Z drugiej strony staramy się promować młode radiowe osobowości, jak np. Paweł Kostrzewa, który na antenie Trójki prezentuje muzykę alternatywną – mówi Adam Fijałkowski." Tak oczywiście. Gdzie jest zatem Monika Makowska? A ci, którzy pozostali, tłuką się po nocach... ale Upiory ich promują, promują, a jakże. A Kostrzewa to stary piernik jest... i do tego dyspozycyjny (Sobota w stylu POP). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Artykuł w PRESS - uzupełniam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 17:00 Gość portalu: obi napisał(a): > "Z przeprowadzanych dla nas przez Pentor badań wynika, że jest on (Marek > Niedźwiecki) najbardziej rozpoznawany. Dlatego teraz pojawia się na antenie > nie tylko w weekendy, ale i w ciągu tygodnia." > > To ja wiem i bez badań Pentora - po co zatem wydano kupę szmalu na badania??? Pojawia się w ciągu tygodnia na pięć minut i oni myślą , że będę czekać na te swoje "pięć minut" z p.Markiem na antenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Artykuł w PRESS - uzupełniam IP: *.tele2.pl 18.06.03, 20:27 -------------------------------------------------------------------------- > "Z drugiej strony staramy się promować młode radiowe osobowości, jak np. Paweł > Kostrzewa, który na antenie Trójki prezentuje muzykę alternatywną – mówi > Adam > Fijałkowski." A ja przepraszam, ze zrzedze, ale Pawel Kostrzewa prezentuje muzyke rockowa, a nie alternatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Artykuł w PRESS - uzupełniam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 22:47 Gość portalu: Szaman napisał(a): > -------------------------------------------------------------------------- > > "Z drugiej strony staramy się promować młode radiowe > osobowości, jak np. Paweł > > Kostrzewa, który na antenie Trójki prezentuje muzykę > alternatywną – mówi > > Adam > > Fijałkowski." > > A ja przepraszam, ze zrzedze, ale Pawel Kostrzewa > prezentuje muzyke rockowa, a nie alternatywna. Aleś ty Szaman zasadniczy, czy p.programowy musi się znać na muzyce ? On jest "tylko" menadżerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Artykuł w PRESS - uzupełniam IP: 195.94.218.* 18.06.03, 22:32 Nie wiem gdzie jest makowska i się z tego ciesze co to było za pretensjonalne babsko pozbawione talentu, boże, jak ktoś z trójki mówi że była dobra to łże bo nakorytarzu była ogólna radoch gdy znikneły jej audycje i kordowicza!! Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Artykuł w PRESS - uzupełniam 18.06.03, 23:32 Max, daj spokój, nie dość, że mi przywalasz (ok, podjęłam się funkcji publicznej na własne ryzyko), to jeszcze do Makowskiej musisz się czepiać? Wyluzuj, to naprawdę nie ma sensu. Alicja Maria Tuhan-Baranowska P.S. To co, odważysz się umówić na piwo? Ty i Twój przyjaciel/przyjaciółka minimax? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Artykuł w PRESS - uzupełniam IP: *.ltk.com.pl 19.06.03, 07:42 Gość portalu: max napisał(a): > Nie wiem gdzie jest makowska (...) > nakorytarzu była ogólna radoch gdy znikneły jej audycje i kordowicza!! Więcej pokory, chłopie. Już widzę tę "rozpacz" na korytarzu gdy prędzej czy później (dałby Bóg, że prędzej) wywalą was z tego nieszczęsnego dziś radia. Co, na zdrowy rozum, musi nastąpić. mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk uzupełniam IP: *.ltk.com.pl 19.06.03, 07:53 Gość portalu: mk napisał(a): > prędzej czy później (dałby Bóg, że prędzej) wywalą was > z tego nieszczęsnego dziś radia. Nie zapomnijcie tylko, gdy będziecie wylatywać z hukiem, jingli zabrać ze sobą! mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Artykuł w PRESS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 17:38 Gość portalu: obi napisał(a): > No pięknie, pięknie. > "Upiory" w PRESS jak zwykle rozmijają się z prawdą. > > "Dyrektor Laskowski przekonuje, że jego stacja daje słuchaczom więcej > publicystyki, audycji kulturalnych i więcej gatunków muzyki (m.in. hip-hop, > jazz, muzykę klubową, poważną)." > > Pytanie - gdzie jest muzyka poważna? > Pytanie - gdzie jest hip-hop? > Pytanie - kiedy nadawany jest jazz? > > Publicystyka? Swojego czasu zmierzyłem, że w teroretycznie godzinnym Pulsie > TrUjki raptem 34 minuty są przeznaczone na dyskusję. Reszta to dżingle i > piosenki. > Kultura? Gdzie Radio-Retro? Gdzie Książka tygodnia? > ------------------------------------------------------------------ > > "Nie można wyznaczać sztucznych granic – stwierdza dziś Andrzej Siezienie > wski, > prezes zarządu Polskiego Radia. Uważa, że Trójka w pogoni za słuchaczem nie > banalizuje programu i nie traci na jakości." > > Panie Prezesie - program jest banalny i stracił BARDZO WIELE na jakości. > Trzeba jednak posłuchać radia, którego się jest prezesem. > ------------------------------------------------------------------ > > "– Dlatego nie wymagamy, by zmiany programowe miały odzwierciedlenie w > słupkach słuchalności czy przychodach z reklam – uzasadnia." > > Pytanie - po co zatem robiono rewoltę i z Programu III zrobiono nędzne radyjko? > ------------------------------------------------------------------ > > "Eugeniusz Smolar, dyrektor programowy Polskiego Radia: - Trzeba wziąć pod > uwagę, że obecny wzrost udało się osiągnąć bez wielkiej zewnętrznej kampanii > reklamowej." > > Tiaaa... a nos rośnie. Nieeeee, wcale nie widziałem plakatów reklamowych w > listopadzie, nie było kUmpanii reklamowej w prasie i TV. Wiosną też żadnej > kampanii nie było... > ------------------------------------------------------------------ > > "Laskowski twierdzi, że jest zadowolony ze słuchalności na poziomie 5,6 proc. " > > Tak, a przypomina sobie pan derektor o spodziewanych 10% i moralnej gotowości > na 30%? > ------------------------------------------------------------------ > > "Wszystko, co robimy, zaprzecza komercjalizacji, choć wykorzystujemy też > instrumenty stosowane przez stacje komercyjne. Podejmując decyzje programowe, > opieramy się także na badaniach, ale o komercji na naszej antenie nie może być > mowy – mówi Witold Laskowski." > > Nie ma komercji, wcale... nie ma esemesów na 2 złote + VAT, nie ma idiotele, > nie ma kretyńskich konkursów, w których pytający od razu podaje odpowiedź. > > Upiory, upiory - PINOKIO czyli "dziad swoje i baba swoje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Artykuł w PRESS IP: *.ltk.com.pl 18.06.03, 19:18 Gość portalu: ciocia Hela napisał(a): > O Tuhanka! Fajnie, że jesteś. Już się bałam, że cię te buraki wykurzyły z > forum, a lubię twoje przemądrzałe posty. Za to elegancja i błyskotliwość Cioci zaiste powalająca mk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Artykuł w PRESS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 16:26 tuhanka napisała: > Treść artykułu jest już dostępna w internecie, na stronach Stowarzyszenia 3/5/7 > > - 357.prv.pl i potem po ścieżce Inne>Artykuły>Press 6/2003 Dziekuję Tuhanko, wybawiłaś mnie z opresji, moja klawiatura nie wytrzymałaby tego, ale Press sobie kupiłam , na pamiątkę "sukcesu", dla mnie bardzo wątpliwego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Artykuł w PRESS IP: 172.16.3.* 18.06.03, 17:54 Dla mnie to Wy jesteście fanatykami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Artykuł w PRESS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 17:59 Gość portalu: Marek napisał(a): > Dla mnie to Wy jesteście fanatykami ! i vice versa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Artykuł w PRESS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 18:18 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Gość portalu: Marek napisał(a): > > > Dla mnie to Wy jesteście fanatykami ! > > > > i vice versa !! ps.czy Pan jest tym Markiem od "merytorycznych argumentów" z wątka tuhanki ? Jeśli tak, to podziwiam "fanatyzm" w rzucaniu haseł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Sie spróbuje ustosunkować IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 18:19 No to może parę podsumowań tego artykułu: 1. „Określono (w 2001 r. – dop. mój) grupę docelową: wykształceni ludzie w wieku 25-49 lat, z dużych miast, zarabiający powyżej średniej krajowej.” „Wyniki Radio Tracka za okres luty-kwiecień br. wskazują, że (...) wzrosła liczba słuchaczy w grupie 15-39 lat (o 1,2 proc.).” „(...) wciąż największą grupę stanowią osoby w wieku 40-59 lat (41 proc.). Adam Fijałkowski podkreśla: - Wzrósł udział Trójki w rynku w grupie 20-45 lat z wykształceniem średnim i wyższym: z 6,9 proc. do 8,4 proc. (czyli ... o Matko ... o Jezu ... O Boże ... w grupie, do której PRZEDE WSZYSTKIM kierowane było nowe radio, wzrosło aż o ... o ... o ... o 1,5 % !!! – dop. mój)” Yno, ale fajnie. Zamierzenia sobie, a Ci głupi słuchacze w ogóle się do zamierzeń nie stosują. Bezczelni są. To my tu, wicie, robimy założenia, określamy grupę docylową, ale ona jest jakaś taka nijaka ta grupa i nijak chyba ni rozumie, że my wicie, robimy radyjo dla niej. Ej, dyrekcjo! A może się zastanowić, czy tej grupie docelowej pasuje taka oferta programowa? Może grupa docelowa ma większe wymagania? Może nie zadowala ich idiotenkonkurs o pralkę? 2. „Jesienią 2001 roku, gdy mianowano nową dyrekcję Trójki, dyrektor programowy i redaktor naczelny Witold Laskowski otrzymał zadanie od zarządu Polskiego Radia: podwoić udział stacji w rynku słuchalności – z 4 do ok. 8 proc.” „Udział stacji w rynku w ciągu ponad półtora roku wzrósł zaledwie o 0,8 proc.: z 4,8 proc. w okresie lipiec-wrzesień 2001 roku (przed przyjściem Laskowskiego) od 5,6 proc. w ostatnich badaniach. Zarząd Polskiego Radia zapowiadał, że jeśli nie uda się osiągnąć 8 proc., może zostać wymieniona dyrekcja Programu III – Nie można wyznaczać sztucznych granic – stwierdza dziś Andrzej Siezieniewski, prezes zarządu Polskiego Radia. Uważa, że Trójka w pogoni za słuchaczem nie banalizuje programu i nie traci na jakości. – Dlatego nie wymagamy, by zmiany programowe miały odzwierciedlenie w słupkach słuchalności czy przychodach z reklam – uzasadnia. Eugeniusz Smolar, dyrektor programowy Polskiego Radia: - Trzeba wziąć pod uwagę, że obecny wzrost udało się osiągnąć bez wielkiej zewnętrznej kampanii reklamowej. Dyrekcja spełniła swoje zadania. Przekroczenie progu 5 procent daje podstawę do dalszej walki – mówi.” „Laskowski twierdzi, że jest zadowolony ze słuchalności na poziomie 5,6 proc. (daje ona Trójce czwarte miejsce wśród ogólnopolskich rozgłośni): - Oczywiście, liczyliśmy na więcej. Ale już obecny wynik jest ogromnym sukcesem, bo pokazuje tendencję wzrostową, która utrzymuje się od jesieni i świadczy o skutecznej polityce programowej.” Nie no, tu powyżej jest już wiele ładnych kwiatków i każdy należy omówić osobno: - „Zarząd Polskiego Radia zapowiadał” – Zarząd już nie takie rzeczy zapowiadał. Ale kto by się przejmował odpowiedzialnością za słowa. - „Nie można wyznaczać sztucznych granic – stwierdza dziś Andrzej Siezieniewski” – no oczywiście, że nie można. No bo jakże by to tak, wyrzucić kolegów i znajomych na bruk? To się nie godzi. Ale stawiam dolary przeciwko orzechom, że gdyby się udało (hehehehehe), to usłyszelibyśmy: spełniono pokładane nadzieje i wyznaczone zadania - rąsia, buźka, klapa, koperta (która pewnie i tak będzie, niezależnie od wszystkiego). - „Eugeniusz Smolar: - Trzeba wziąć pod uwagę, że obecny wzrost udało się osiągnąć bez wielkiej zewnętrznej kampanii reklamowej. Dyrekcja spełniła swoje zadania. Przekroczenie progu 5 procent daje podstawę do dalszej walki – mówi” – taaaaa, a jeszcze jako VICE, Pan EuGENIUSZ mówił, że „zarząd bierze pełną odpowiedzialność”. Ale kto by tam pamiętał, oprócz paru starych wrednych słuchaczy (np. 26 letnich zgredów, o wykształceniu wyższym, zarabiających powyżej średniej krajowej). Ale jaki tam honor, no co Wy. Ale co Was pokręciło, jaka odpowiedzialność za słowa??? - „(...) obecny wzrost udało się osiągnąć bez wielkiej zewnętrznej kampanii reklamowej” – ależ skąd, jaka kampania. Ot dwa razy po 1000 (2 x 1000) bilboardów, spoty w kinach i TV, kilkadziesiąt stron reklamowych w prasie. Tylko dwie kampanie przygotowywane przez Red 8 i ostatnio przez Studio P & ITI, każda po około 500.000 - 600.000 zł. Ale o czym tu mówić, przecież to pestka nie kampania. Poprzedni dyrektorzy i poprzednie ekipy – o, Ci to mieli kampanie!!! Rozdawali Trójkowe kubki i koszulki na antenie. A słuchalność mieli zbliżoną ... - „Laskowski twierdzi, że jest zadowolony (...)” – yno jasne, że aż piszczy z radości. I kto by tam pamiętał, że ta „fregata” miała w krótkim czasie osiągnąć 10 %, a była (jest???) moralnie i programowo przygotowana na 30 % !!! Ale gdzie tam, to pewnie mówił ktoś inny. Zresztą, kto by tam pamiętał. Tylko kilku starych wrednych ... 3. „Dyrektor Laskowski przekonuje, że jego stacja daje słuchaczom więcej publicystyki, audycji kulturalnych i więcej gatunków muzyki (m.in. hip-hop, jazz, muzykę klubową, poważną).” To ja bardzo proszę, niech mi Szanowny Pan Derechtor napisze, o której godzinie ta muzyka poważna??? Nie to, żebym był jakimś strasznym melomanem, ale z chęcią bym od czasu do czasu posłuchał. Jakoś od paru lat nie mogę trafić. Aaaaa, pewnie dyrektorowi chodzi o to, że ostatnio Pan Kaczkowski, który puszcza zupełnie inną muzykę, jako ciekawostkę dotyczącą pewnej osoby, puścił w jej wykonaniu jeden utwór Chopina. No tak, to ma Pan rację, jest obecna ta muzyka poważna. Rzeczywiście, czepiam się. Nawet jeden z najbardziej zagorzałych fanów nowej Trójki – DAWID – upominał się tu na forum o hip – hop. Ciekawe, to nawet miłośnicy nowej Trójki jakoś nie mogą go uświadczyć??? Bo dławiący się ocenzurowany EMINEM i te trzy utwory na krzyż w Trójkowym Ekspresie i jako ciekawostka hip – hop z Katalonii u Pana Kaczkowskiego (swoją drogą ciekawe, że ten paskudny, reżimowy i do niczego się nie nadający Pan Kaczkowski robi tym samym po raz kolejny derechtorowi alibii), to chyba jakoś im nie wystarczą. Jazz – taaaaa, dwie godziny w porze dla nietoperzy, gdy dobrze wykształcona i zarabiająca powyżej średniej krajowej elita kraju kładzie się spać, by nazajutrz wstać do pracy i zarabiać te dutki. No ale jest, mogą słuchać przez sen. 4. „Wszystko, co robimy, zaprzecza komercjalizacji” – hehehehehehehehehehehe, hahahahahahahahahaha, hihihihihihihihihihihihih, hłehłehłehłehłehłehłehłehłe buahahahahahahahahaha, 5. „Przychody reklamowe Trójki wzrosły z ok. 4,8 mln zł w I kwartale ub.r. do 5,5 mln zł w I kwartale br.” I co z tego, skoro ta kasa ląduje nie wiadomo gdzie (a raczej wiadomo gdzie). Na pewno nie na poprawę oferty programowej, bo w związku ze zwiększeniem dochodów z reklam, w Polskim Radio stwierdzono, że nie ma kasy na pewien program, za który trzeba bardzo dużo płacić. 6. „Słuchacze wierni dawnej Trójce bojkotują i krytykują na stronach internetowych obecne władze oraz ich politykę programową. Uważają, że Program III stał się komercyjną papką, a nie profesjonalną, kulturotwórczą rozgłośnią. Twierdzą, że dyrekcja „celowo i świadomie pogrąża Trójkę w odmętach miernoty”. To mocne sformułowania, jednak brak jasnego, nowego wizerunku Trójki powoduje, że najłatwiej posądzać ją o komercjalizację – i to nieudaną. Dziennikarze, którzy kiedyś pracowali w Trójce, mówią, że już jej nie słuchają. Dlatego odmówił nam komentarza jej były szef muzyczny Paweł Sztompke – dziś kierownik redakcji muzycznej w Programie I Polskiego Radia. Tomasz Sianecki, niegdyś dziennikarz Programu III, a obecnie TVN-u: - Nie mam już z Trójką nic wspólnego. Nie ch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Sie spróbuje ustosunkować c.d. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 18:21 cholera, obcięło. Oto ciąg dalszy: 6. „Słuchacze wierni dawnej Trójce bojkotują i krytykują na stronach internetowych obecne władze oraz ich politykę programową. Uważają, że Program III stał się komercyjną papką, a nie profesjonalną, kulturotwórczą rozgłośnią. Twierdzą, że dyrekcja „celowo i świadomie pogrąża Trójkę w odmętach miernoty”. To mocne sformułowania, jednak brak jasnego, nowego wizerunku Trójki powoduje, że najłatwiej posądzać ją o komercjalizację – i to nieudaną. Dziennikarze, którzy kiedyś pracowali w Trójce, mówią, że już jej nie słuchają. Dlatego odmówił nam komentarza jej były szef muzyczny Paweł Sztompke – dziś kierownik redakcji muzycznej w Programie I Polskiego Radia. Tomasz Sianecki, niegdyś dziennikarz Programu III, a obecnie TVN-u: - Nie mam już z Trójką nic wspólnego. Nie chcę komentować tego, co się tam dzieje. Grzegorz Miecugow, też były dziennikarz rozgłośni (obecnie w TVN 24): - Dziś już prawie w ogóle nie słucham tego programu. Niczym nie różni się od innych stacji. Na siłę próbuje być komercyjny.” Ale nieeeeeeeee, to się nie liczy. Liczy się to, że Tuhanka była kiedyś na praktykach w Trójce i wyleciała. A to, że prezentuje poglądy takie same, jak w/w i jak rzesza innych słuchaczy, to pestka. Tak, na pewno Panowie Sztompke, Sianecki, Miecugow – oni także na pewno się mszczą, bo ich już nie ma w Trójce. A ich warsztat dziennikarski jest również beznadziejny i nie mają moralnego prawa wypowiadać się o zmianach w Trójce. Prawda Panie Max? 6. „Paweł Kostrzewa, który na antenie Trójki prezentuje muzykę alternatywną” – yno. Zwłaszcza w sobocie w stylu POP. Trójkowy Ekspres to już też nie to, co w latach 1997 – 2001. 7. „Mimo że w ciągu ostatnich miesięcy przybyło w Trójce wiele nowych głosów (m.in. ze stacji komercyjnych), nie udało się jeszcze wykreować nikogo na miarę tych znanych, jak Wojciech Mann czy Piotr Kaczkowski.” – a kto jest temu winien? Kto wybierał tych „nowych”. A za to osobowości, które mogłyby zastąpić kiedyś w/w, które już dzisiaj mają ogromny szacunek wśród wielu słuchaczy, zsyła się na godziny pracy piekarzy (np. Pan Kosiński, Pan Stelmach (ale nie w cieniutkim świecie na topie), Pan Klatt, A Pan Owczarek robi tylko za strażaka, a kilka fajnych osób zwolniono). 8. Jest trochę pochwalnych wypowiedzi speców od reklam, którym to wszystko się podoba. To tylko świadczy o tym, że jest źle. Bo reklama jakim schlebia gustom – wiadomo. A skoro spece od reklamy widzą, że jest OK ... A nawet jeżeli, to jak się to ma do wypowiedzi EuGENIUSZA Smolara „nie wymagamy, by zmiany programowe miały odzwierciedlenie w słupkach słuchalności czy przychodach z reklam”??? Niby nie zależy im na reklamach, ale robi się wszystko, aby spece od reklam byli zadowoleni i reklamodawcy toże, a dochody z reklam rosły, co ma usprawiedliwiać zmiany. Tylko co z tego, skoro z tych dochodów z reklam nic nie wynika? Skoro kasa przepada nie wiadomo gdzie (a raczej wiadomo gdzie) i nie wpływa na polepszenie oferty programowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Sie spróbuje ustosunkować c.d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 18:25 Litości Filipie, czy będzie jeszcze ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Sie spróbuje ustosunkować c.d. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 18:33 Nie. Przynajmniej nie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Sie spróbuje ustosunkować c.d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 18:34 Gość portalu: Filip napisał(a): > Nie. > Przynajmniej nie teraz. uf, odetchnęłam z ulgą :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Małe przypomnienie IP: *.icpnet.pl 18.06.03, 18:51 Za czasopismem Profit, nr 3/2003, marzec 2003 cytat ze stron Tajniaka: "Poczekajmy do wiosny - wstrzymują sie z oceną skutków zmian w Trójce oficjele z Polskiego Radia. W kwietniu minie rok od czasu, gdy z dużym rozgłosem wprowadzono w programie zmiany. Miały odmłodzić profil słuchaczy oraz zwiekszyć słuchalność Trójki do 6 procent. Ani jedno, ani drugie sie nie udało. - Dziś to nie jest klęska, choć nie można mówić o sukcesie. Te wyniki uznam za klęskę w marcu, kiedy będziemy oceniać dokonania tego kierownictwa - twierdzi Andrzej Długosz, przewodniczący Rady Nadzorczej PR SA. - Jestem cierpliwy, z oceną zmian poczekam na wyniki wiosennej kampanii promocyjnej - mówi Eugeniusz Smolar, dyr. programowy publicznego radia. Ta powociągliwość kontrastuje z deklaracjami składanymi rok temu przez szefów programu. - Jesteśmy programowo i moralnie gotowi na przekroczenie progu 30 proc. słuchalności - twierdził w jednym z wywiadów Witold Laskowski, nowy dyrektor Trójki, były korespondent TVP w Moskwie. To on ze swoimi współpracownikami zarządzał rewolucją w ówczesnym Programie III PR. Teraz nie znalazł czasu na rozmowę o rozgłośni. " No i jak panowie? Wiosna się kończy, już lato właściwie... Nie ma się co oszukiwać, trUjka poniosła klęskę wobec zamierzeń, jakie sobie postawiła. Spodziewam się wyciągnięcia wniosków i dymisji (nie)odpowiedzialnych dyrektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Sie spróbuje ustosunkować c.d. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 18:59 A, tylko jedno małe, krótkie c.d. (bo skleroza, zapomniałem wcześniej): "Obecne odzwierciedla to, jakie radio chcemy robić i jak się pozycjonujemy – mówi Adam Fijałkowski" Cholera, ktoś wie, o co mu chodzi z tym "pozycjonowaniem" ??? Bo ja się wstydzę przyznać, jakie tylko skojrzenia mi przychodzą do głowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Sie spróbuje ustosunkować c.d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 19:05 Gość portalu: Filip napisał(a): > A, tylko jedno małe, krótkie c.d. (bo skleroza, zapomniałem wcześniej): > > "Obecne odzwierciedla to, jakie radio chcemy robić i jak się pozycjonujemy R > 11; > mówi Adam Fijałkowski" > > Cholera, ktoś wie, o co mu chodzi z tym "pozycjonowaniem" ??? > Bo ja się wstydzę przyznać, jakie tylko skojrzenia mi przychodzą do głowy ;-) Tu bardzo wiele różnych dziwadełek się przewija, że nie wspomę "minoderyjnych" Marcinik i Strzyczkowskiego , więc w czym rzecz, jakieś "pozycjonowanie" też się zmieści w konwencji nowomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg F. Re: Sie spróbuje ustosunkować IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 19.06.03, 14:37 „Wszystko, co robimy, zaprzecza komercjalizacji” – Witold Laskowski No to plebiscyt Alternatywne Srebrne Usta 2003, jeśli takowy się w ogóle zorganizuje, można już chyba uważać za rozstrzygnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Uwagi na marginesie publikacji w Press IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 18:54 Do czytania konieczny oryginalny tekst. I. Format Trójka Tendencja wzrostowa niewielka. 1. Trochę komercji Za Kaczkowskiego (pod koniec) było między 5.3-5.7%, za Olszańskiego upadek do 4.8%, a teraz 5.6%. Straty dla kultury z powodu likwidacji wielu autorskich audycji muzycznych są nieodwracalne. Audyja Kuby to jego marnowanie i wyzwalanie jego najgorszych cech jako dziennikarza. Grakuchnia to przykład "konsekwecji" Dyrekcji. Badania fokusowe- dno. G.Miecugow-nic dodać nic ująć. 2. Trochę tradycji "jak się pozycjonujemy" tak mówi (polecam wywiad dla Dragan) ćwiećinteligent Fijałkowski. Taka nowomowa cechuje takich ludzi. Kreują brandy (jak Laskowski), odwołują się do targetu używając pseudofachowych określeń nieobecnych (w większości) w języku polskim sprawiając wrażenie fachowców. Nowości muzyczne na play-liści coraz gorsze i to jak wynika z przecieków na Myśliwieckiej play-listę psuje Kostrzewa. To o czym przekonuje Dyr. Laskowki jest śmiechu warte. Ja uważam ,że to dobrze, że w 3 nie ma muzyki poważnej (od tego jest PR II), ale jak nie jak tak, przecież poważnej w 3 nie ma od 2 lat. Same kłamstawa. 3. Tendecja wzrostowa. "trójka nie banalizuje programu" hahhhaha Laskowski zadowolony z 5.6%, to po co było wyrzucac Kaczkowskiego, taka sama słuchalność, lepsza oferta programowa i nie wyrzucono pieniędzy w błoto na reklamę (za Kaczora). 4. Dobra grupa elitarna. Była ale się zmyła. Wypowiedzi lub ich brak dawnych dziennikarzy są znamienne "Wszystko co robimy zaprzeca komercjalizacji" mówi Laskowski. To już bezczelność a idiotele, a SSMS-y 5. Skoro nie format to co? Formatowanie jest, na szczęście nie do końca. Brokerzy podkreśalją konieczność utrzymywania niszy, Dyrekcja tego nie rozumie. "Paweł Kostrzewa prezentuje muzykę alternatywną". Po piersze alternatywa to wytrych kórego nie lubię. Powinno sie prezentowć dobra muzykę. A Kostrzewa jest rzeczywiście "alternatywny" w sobocie w stylu kop. Szkoda że inni młodzi nie mają szansy. O reszcie wielokrtonie pisano na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Uwagi na marginesie publikacji w Press IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.03, 19:32 Gość portalu: koliber napisał(a): > "Paweł Kostrzewa prezentuje muzykę alternatywną". Po piersze alternatywa to > wytrych kórego nie lubię. Powinno sie prezentowć dobra muzykę. A Kostrzewa jest > rzeczywiście "alternatywny" w sobocie w stylu kop. Szkoda że inni młodzi nie > mają szansy. > > O reszcie wielokrtonie pisano na tym forum. Wprawdzie również mam wątpliwości, czy p.Kostrzewa prezentuje muzykę alternatywną, ale fakt ,że takiej muzyki nie lubisz, nie oznacza, że ma jej nie być.Nie tak dawno była "wojna" o muzykę klubową i słusznie doszliśmy do wniosku, że jest dla niej miejsce na antenie i to samo dotyczy muzyki, którą prezentuje Kostrzewa ,oczywiście w TE, jak ją zwał tak ją zwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Uwagi na marginesie publikacji w Press IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 22:11 Znowu mnie nie rozumiesz. Ja ceniłem autorskiego Kostrzewę. Uważam jednak podobnie ja Szaman, że takich autorskich audycji o podobnej porze powinno być więcej. Natomiast w przeciwieństwie do Szaman nie uznaję określenia muzyka alternatywna. Audycje Kostrzewy nie są alternatywne. A "Sobota w stylu Klop" jest rzeczywiści alternatywą, (to był żart). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Ważny cytat IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 22:15 "Brokerzy reklam są zgodni, że próby upodobnienia Trójki do muzycznych rozgłośni nie przyniosą pozytywnych skutków. TRÓJKA POWINNA KORZYSTAĆ Z TEGO, ŻE JEST W PEWNYM SENSIE NISZOWA. TO POZWOLI JEJ POZYSKAĆ SŁUCHACZY ZNUDZONYCH RADIEM, KÓRE DZIŚ PRAWIE WSZĘDZIE GRA TAK SAMO -mówi Tadeusz Żórawski.- POWINNA WYBRAĆ KIERUNEK ZMIAN OPARTYCH NA OSOBOWOŚCIACH I TYM CO JĄ WYRÓŻNIA SPOŚRÓD INNYCH STACJI, PRZEDE WSZYSTKIM NA AUDYCJACH AUTORSKICH." TO TAKIE PROSTE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Grochowska Re: Ważny cytat IP: *.bg.wsp.czest.pl 20.06.03, 08:50 Gość portalu: koliber napisał(a): > "Brokerzy reklam są zgodni, że próby upodobnienia Trójki do muzycznych > rozgłośni nie przyniosą pozytywnych skutków. TRÓJKA POWINNA KORZYSTAĆ Z TEGO, > ŻE JEST W PEWNYM SENSIE NISZOWA. TO POZWOLI JEJ POZYSKAĆ SŁUCHACZY ZNUDZONYCH > RADIEM, KÓRE DZIŚ PRAWIE WSZĘDZIE GRA TAK SAMO -mówi Tadeusz Żórawski.- POWINNA > > WYBRAĆ KIERUNEK ZMIAN OPARTYCH NA OSOBOWOŚCIACH I TYM CO JĄ WYRÓŻNIA SPOŚRÓD > INNYCH STACJI, PRZEDE WSZYSTKIM NA AUDYCJACH AUTORSKICH." > TO TAKIE PROSTE. JG. Czytałam ten arykuł, przygotowuję odpowiedź. Jest powierzchowny i nierzetelny, bez bodaj próby wgryzienia się w sedno i zaczyna się od zdania kłamstwa, mówiącego jakoby zmiany zaczęły się nieco ponad rok temu. Właśnie dziś mija trzecia "rocznica" odwołania Piotra Kaczkowskiego, od którego to momentu zaczęto bez pardonu niszczyć. Natomiast nie zgadzam sie z tezą, że Trójka była radiem niszowym. To jest teoria Pana E. Smolara, który podważał jej rzekomy brak ogólnej dostępności, jedna z wielu bzdur, którą wymyślił na użytek chwili. Tak jak nie można się zgodzić z inną Jego tezą, że słuchacz nie skupia uwagi dłużej niż 2-3 minuty. Być może mag E. Smolar jest dotknięty jakimś brakiem, ale przeciętny słuchacz Programu III skupia uwagę i parę godzin, bowiem jego IQ wynosi powyżej 100... Trójka była zawsze - i powinna pozostać - radiem elitarnym, a to zupełnie co innego. Wystarczy zajrzeć do słownika, by pisząc o czymś czego się tak naprawdę nie zna (bo trudno znaleźć w tekście odzwierciedlenie tej wiedzy), nie myliło znaczenia słów, którymi się posługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopel Re: trójka i sport IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.06.03, 11:40 Trójka całkowicie zapomniała o fanach sportu gdzie audycja w stylu " POtrujmy o sporcie" albo " Sportowa trójka pod księżycem"? nie stety krutki serwis sportowy po wiadomościach to zamało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ravic Re: trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 19:18 Protest nadal trwa- świetnie. A wnioskując ze spadku aktywności na tym forum, myślałem w przypływie rozpaczy, że to już koniec. Trzymajcie tak dalej. Precz z komercjalizacją w Trójce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ravic Re: trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.03, 19:24 Acha, zapomniałem dodać, że nienawidzę metod manipulacji faktami rodem z socjalizmu. Czy w tym kraju nie ma procedur, aby wierutnych kłamców i miernoty posłać gdzie ich miejsce? Kiedy się skończy ta dyktatura kolesi? Jak widać, kiedy Wyborcza nie wzniesie larum, to nie ma szans na zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: trójka i sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 22:19 "nie stety krutki serwis..."dobra egemplifikacja możliwości ortograficznych przeciwników Trójki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch.w d. Re: trójka i sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 03:57 >"egemplifikacja" i było się przyczepiać matołku??? Odpowiedz Link Zgłoś