kogucik-2972 21.10.10, 08:45 czy mam tupnąć...czy mam grzmieć... żeby znów się chciało chcieć...? cisza znowu jakaś taka, nie odwiedza nikt Kuraka, może by tak jakieś party...? no...ochotę mam na żarty D: Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudavve Re: Tupię 21.10.10, 09:10 Noo, wróciłeś! miotłę w skrzydło, zamiatanie już mi zbrzydło.. Wiatr nam nawiał liści kupę, że sięgają, aż po........ Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Tupię 21.10.10, 10:22 Nasz Kogucik nogą tupie, wszystkie troski ma w ... tyle ...i tyle! Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 21.10.10, 10:33 Tyle łez wylanych tyle nocy nieprzespanych Lecz najważniejsza sprawa humor Mu się..poprawia Odpowiedz Link
kropelka.bez_kitu Re: Tupię 21.10.10, 12:29 Tupnij Koguciku zdrowo aby było kolorowo zagraj,zatańcz śpiewaj też spraw by mi sie chciało chcieć Ja juz tylko ledwie dycham jem coś....sypiam i oddycham Na nic więcej nie mam siły funkcje życia ustąpiły Muszę sobie ponarzekać jeszcze tydzień muszę czekać Teraz mówię nie na żarty Ty zapodaj jakieś party ja swym kuprem tutaj klapnę po rym-mowie "se" odsapnę Odpowiedz Link
alice0553 Re: Tupię 22.10.10, 23:33 No nie, to są jakieś bzdury Kogut tupie tu na kury? a kto nogę dał z kurnika? to jest wina Kogucika że się kurki obraziły rymowania odmówiły niechże Kogut się nauczy "pańskie oko konia tuczy." Odpowiedz Link
kogucik-2972 Re: Tupię 25.10.10, 10:54 o ! tupania mi żałuje.... Ta co raz na rok pisuje...... ja tu jestem moje Panie, choć nie zawsze na pisanie odpowiedni nastrój mam. lecz pilnuję moich dam..... Odpowiedz Link
alice0553 Re: Tupię 26.10.10, 12:02 Rzadko piszę,lecz czytuję co tu Kogut wypisuje teraz zawód mnie spotyka bo kolega z forum znika a brak siły napędowej dla Kurnika nie jest zdrowe kurki jaja nieść przestają i w końcu stąd poznikają. Odpowiedz Link
kogucik-2972 Re: Tupię 26.10.10, 14:47 złego diabli nie biorą, tak mi mówił dziadek, nie miałem humoru, przez wredny...przypadek..... ale jestem przecie, Kurnika doglądam.... kiedy tylko mogę z wierszykiem zaglądam... Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Tupię 26.10.10, 20:07 Czy odwiedzasz nas czy nie, my i tak lubimy cię! Na obronę powiem tak... mnie też często czasu brak! Dalię trzeba schować, jajka kurek porachować, poprzesadzać byliny, zrobić obiad dla rodziny. Wieczór jest dla komputera ...Nieeeee!!!!...Coś kipi! O cholera!!!! Odpowiedz Link
alice0553 Re: Tupię 26.10.10, 21:05 Zosia tak się zagadała że obiadek postradała wyleciało wszystko z gara od rodziny będzie kara? Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 27.10.10, 13:50 A jaaa..proszę Państwa mam taki dylemat, że tak niegrzecznie zmienie temat... otóż, jak wiecie mam tu dwie dziuple jedną na sosnie, drugą na dębie właściwie, to panoszę sie wszędzie ale do rzeczy! zapytać chciałam, ile by grzęda kosztowała.. chciałam zaprosić wujków i ciotki.. szwagrów, kuzynów, babcie i dziadka.. no, wiem, wiem...liczna gromadka dziuple nie z gumy...nie upcham, jak sledzi gdzie znajdę miejsce dla tej gawiedzi? Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Tupię 27.10.10, 20:23 Ruda! U mnie w ogrodzie są dęby i sosny, a dla Twojej uciechy powiem,że są dwa włoskie orzechy! Dziupla jest na sośnie, pod nią orzech laskowy rośnie! Domek drewniany jest na topoli, a w nim już jedna ruda swawoli ...aby nie było walki i krzyku mogę Ci oddać grzędę w kurniku!!!! Tam jednak musisz jajka nieść! Ty nie potrafisz? ...no,to cześć! Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 27.10.10, 21:32 Czym prędzej pobiegłam do rodziny przekazać od Zosi nowiny Rodzinka mowę wysłuchała i o mało nie zemdlała tylko ciocia Basia się śmieje i pokazując na wujka "od jutra piejesz" Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Tupię 28.10.10, 10:54 Ruda! Do Wujka mówię:"od jutra nie pijesz"! ...a on się śmieje ....i PIEJE! Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 28.10.10, 11:06 Zosiu Wujek z nerwa strzelił setkę na łeb wciągnął swą beretkę krawat w paski poprawił i w Kurniku się zjawi Będą rozmowy z udziałem Koguta, oby nie wybuchła z tego boruta )) Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: Tupię 27.10.10, 23:11 Rety!!!! Co tu się dzieje !!!! Czy cały świat już głupieje??? Kurnik, to Kurnik Tylko dla Kurek, A nie dla zwinnych Rudych Wiewiórek. Ruda ! Masz piękne drzewa, których nie zliczę, Na co Ci jeszcze ten nasz kurniczek?? Przecież nie siądziesz z nami na grzędzie, I jajek z nami znosić nie będziesz. Dla Ciebie harce i radość wielka, Dla nas Kogucik i ziarenka. Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 28.10.10, 09:16 No, masz ci losie dostałam po nosie grzecznie spytałam odmowe dostałam.. Znoszę proszę Ewusi orzeszki do dziupli pyyszne do kawusi.. Miłe Panie!! nie dla mnie gdakanie, lecz pamiętajcie Kurki Drogie nie zostawiajcie nikogo w potrzebie, bo niedola może jutro dotknąć Ciebie.. Jeśli kiedykolwiek trzeba będzie dziuplę zamienię na grzędę! A teraz Kurki z Kogutkowego Kurnika chodzcie spróbowac mojego sernika Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Tupię 28.10.10, 11:12 Sernik wirtualny???? Czemu nie!? Mnie się dziś sernika chce! Z orzeszkami? Do kawy? zestaw wielce to ciekawy! Zanim trzy kwadranse miną będę u Ciebie z rodziną! Tylko adres podaj miła, abym gdzieś nie zabłądziła.... Może dom na drzewie skryty???? (Och!..bacz na moje gabaryty!) A do ciasta na rozgrzewkę wezmę Zosiną nalewkę!!! Mam nalewek różnych PIĘĆ! Więc na którą macie chęć? ...jest jeżyna,pigwa,głóg... Ta najszybciej ścina z nóg! A najlepsza...chyba z ziół! Po tej Kogut by się czuł świetnie!!! Eeeee..tego nalewka z nóg nie zetnie! On z Pawio-Kosem chodzą ukosem dopiero po dużej wódzie.... -------------------------- O ludzie! Degustację zaczęłam i...chyba przysnęłam!!!! Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 28.10.10, 11:32 Po pigwie poczułam się dziwnie świat tak jakoś wiruje ojj..kiepsko sie czuję! ale powiem Ci Zosiu, że dooobreee to było szkoda, że się skończyło czeekajjj!...mam jeszcze szampana zabalujemy do rana Przeeepijeeemyyy Kogutkoowi Kurnik caałyyy ...Kuuurnik caaałyyy aleeee, jak tu wpadnie, toooo będą sie jaja działy Odpowiedz Link
kogucik-2972 Re: Tupię 28.10.10, 11:44 ogłosiłem dziś wariacje..... wchodzę....patrzę......na libację tu trafiłem.... jak to dobrze że nie piłem... bo porządki trzeba zrobić... skacowane baby obić..... zamiast mi tu jajka nieść to androny chcą mi pleść..... zaraz brać się do roboty.... bo nabrałem już ochoty żeby zapiać co się zowie...... cały Kurnik mi na głowie stoi..... że też żadna się nie boi... oj policzę chyba piórka..... kiedy z Rudą chleje Kurka..... Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 28.10.10, 12:14 Heeejjjj! Kureczki Kochane macie z deka przee...chlapane a tak grzędy przede mną broniły, to się dorobiły bo wieszzz Kogucikuuu rodziny mojej nie chciały! bedą za karę na jajach siedziały ja też chcę jajo grzać! kiedy Kogut bedzie piać na Waaass ojj..na mnie czas chooduuu w las Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: Tupię 28.10.10, 19:47 Ruda w Kurniku się zjawiła, Zosinej nalewki wypiła. Podchmielona namieszała, Ogonkiem puszystym zamachała, I tyle ją kurza brać widziała, Jak przed Kogutkiem zmykała. Odpowiedz Link
delkos Re: Tupię 29.10.10, 18:16 Ja chcę tupnąć!!! Lecz nie mogę! Bo mam chorą prawą nogę! w mózgu siano włos zmierzwiony Jestem nieźle... hm... wku... wiony! A z doniesień różnych takich... lepiej wsadzić mnie do paki lub zakopać w jakimś lochach... bo ... na mój widok ...większość szlocha! lub ucieka... jeśli może... myśląc że to im pomoże by nie słyszeć co ja powiem... ....by nie walić mnie po głowie! aby w czoło się nie pukać... bo felerna ze mnie sztuka! Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Tupię 29.10.10, 21:05 Pawiku! Chciałam napisać coś, co Ci przyjemność sprawi... nie przejmuj się nogą!!!! ...masz przecież ogon Pawi! W gipsie masz nogę? Jakże mi przykro... niestety pomóc nie mogę! Odpowiedz Link
delkos Re: Tupię 30.10.10, 12:21 Nikt już pomóc mi nie może bo mam w głowie coraz gorzej tak to znawcy twierdzą zgodnie Niezbyt jest mi z tym wygodnie! Chcę poważnym być pawikiem puszyć się i wabić szykiem! A w krytyce mej osoby... wszystkie zgodne są osoby! Bym się schował gdzieś na drzewie i przeczekal złe zdarzenia.. ale w domu krzyczą na mnie... żem jest jest nie... ....do strawienia! No i dobrze! niech nie trawią! To mi tylko dopomoże.. Bo nie wyląduję ... w garnku! Mooożeeee(???) Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 30.10.10, 15:52 Echh...smuteczkiem tu powiało nooo..Delkosie..co się stało?! Nie bądż Pawiu zbyt marudny pokaż nam swój ogon cudny. W mądrych księgach, jak byk stoi: "Prawdziwa cnota krytyki się nie boi" ...... Odpowiedz Link
delkos Re: Tupię 30.10.10, 16:48 Hi hi hi! moja cnota ... nieprawdziwa!!!! i dobrze by było... ha ha ha! by przybyło ciut humoru... a cnoty ubyło! No a teraz wklejam... linka... iiiiiiii...... wcale się nie wstydzę! Podać sposób na straszenie... a naprawdę... to na pizzę! TANIA, SMACZNA, PIZZA Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 30.10.10, 18:17 Ta muzyka... i te cienie... nastrój grozy..podniecenie co to będzie, co to będzie! pewnie zaraz duch przybędzie klikam nieśmiało..ze strachu spocona a tam kurna...pizza zamówiona Odpowiedz Link
e-wu-sia Re: Tupię 31.10.10, 08:56 Wszystkie duchy lasu Zebrały się zawczasu. Jak północ już będzie , Każdy tu przybędzie. Będzie wielkie straszenie, I zębami trzęsienie , Będzie mnóstwo strasznych min, Bo to przecież helloween. Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 31.10.10, 09:30 Ja za zmorę się przebiorę i przybedę w samą porę Krzyknę: buuuu i gromkie CZEŚĆ! aż się kurki przestaną ..nieść .. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Tupię 01.11.10, 08:41 Gdy skasujesz wszystkie jajka skończy się o kurkach bajka nie powróci tu Kogucik co do mysiej norki uciekł lepiej już nastraszyć Myszkę kogutową towarzyszkę niech wypuści Kogucika by nam znów na forum brykał. Odpowiedz Link
delkos Re: Tupię 01.11.10, 13:02 Hmmm... no cóż... ...zawsze pozostanie... żeby pawik znosił jaje... Gdy to kogut ujrzy... snadnie... ze śmiechu... ogon mu odpadnie! Gdy mu śmiech i ogon minie... ujrzy pawia na drabinie! Kiedyś... całkiem dawno temu powiedziała mi Ewusia co mam robić w sprawie jajek... jeśli bym je znosić musiał! Odpowiedz Link
rudavve Re: Tupię 01.11.10, 15:09 Skoro Kogut wypiął..... ...pierś..... jak niesie wieść... to wystawiam do licytacji Kurnik od dzisiaj, to "Wiewiórnik" Za karę to masz Trzpiocie, że nie siedzisz na płocie! żeś opuścił Kurki swoje i ruszyłeś na podboje! Możesz stroszyć się i piać, ale Kurnikowa brać od dzisiaj niewzruszona gorzej: zła i zawiedziona!! zapomniałeś o Przyjaciołach a to o pomste woła! Zatupałeś, zawołałeś, no, i dyla dałeś że się wkurzysz? bardzo dobrze! o to właśnie chodziło, by Cię sumienie ruszyło Czyś wstrząśnięty? Czyś zmieszany? Nie bądz już jak ten Bond i nie spylaj stąd! Od jutra pianie niech idzie echem w innym przypadku dostaniesz orzechem Na wszelki wypadek zwijam zagle, gdybyś przypadkiem pojawił się nagle Odpowiedz Link