Dodaj do ulubionych

Egzaminy na WOT

IP: *.crowley.pl 01.05.04, 17:28
Drodzy studenci WoTu :> czego mogę się spodziewać po tym teście pisemnym co
to go trzeba wypełnić na egzaminie? Z czego się najbardziej przygotować?
Jakieś wskazówki? Dzięki wielkie i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: absolventka Re: Egzaminy na WOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 10:15
      Na teście spodziewać się możesz wszystkiego - to nie żart!
      Egazaminy ustne są zasadniczo dość proste - wiedza o kulturze i teatrze na
      poziomie podstawowym - natomiast zdający oceniani bywają często bezlitośnie, a
      atmosfera bywa karczemna. Mocne przeżycie!
      • Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 02.05.04, 12:08
        wszystkiego powiadasz?:>
        a może być pytanie o wyższość żelków Harribo nad żelkami innych firm?
        Nah...
        • Gość: beznazwy Re: Egzaminy na WOT IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.04, 14:46
          takie pytanie, moze pasc predzej na ustnym podobno...
          • Gość: absolventka Re: Egzaminy na WOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 10:21
            jak mówię, że wszystkiego, to wszystkiego - i radzę Ci uwierz mi - w żelki, w
            rodzaje alkoholi, w gatunki wiśni (to a propos Czechowa, w piłkarzy Legii
            Warszawa i w testy psychologiczne też. Oni tam nie do końca testują wiedzę -
            natomiast do końca przetestują Ci osobowość i zdolność szybkiej reakcji na
            największą nawet bzdurę.
            • Gość: bajabongo HEJ Re: Egzaminy na WOT IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.05.04, 16:04
              jezu... to jest chore :>
            • Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.05.04, 16:08
              a te wiśnie to pospolite i późnowiosenne?:>
              • Gość: absolventka Re: Egzaminy na WOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 21:20
                Mogą być jakie chcesz, tak naprawdę to był całkiem fajny egzamin - zwłaszcza z
                perspektywy - jedna podstawowa rada - odważnie i nie dać się draniom
                zaskoczyć. ;)))
                • Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.05.04, 22:16
                  ok, dzieki :> jak zdam to masz ode mnie koszyk wiśni :D
                • Gość: bajagongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 05.05.04, 12:35
                  aha jeszcze jakbyś była tak uprzejma to powiedz mi, czy na tej całej rozmowie
                  to raczej jest sie pod ostrzałem pytań i pytań czy raczej można schodzić
                  na "swoje" tematy, z których się dobrze stoi?:) Aaa! jaki wogóle poziom powinna
                  reprezentować praca pisemna, którą trzeba złożyć? pozdrawiam :)
                  • Gość: serse Re: Egzaminy na WOT IP: *.acn.waw.pl 05.05.04, 17:17
                    Powinna przynajmniej nie zawierać ortów. Na resztę to oni już i tak się musieli
                    tolerancyjni zrobić.
                  • tanger.soto Re: Egzaminy na WOT 06.05.04, 08:55
                    Bajobongo
                    określ się, dobrze Ci radzę, czy wolisz "Malego Księcia", czy "Kubusia
                    Puchatka"...
                    Twój wybór, wbrew pozorom, może zaważyć...
                    • Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 06.05.04, 18:02
                      Małego Księcia :>
                  • Gość: kulka Re: Egzaminy na WOT IP: 80.51.182.* 15.06.04, 03:14
                    o swoich tematach to było dobrze
                    w życiorysie napisać, wtedy na pewno
                    sami by zapytali...
                    • Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 15.06.04, 13:04
                      Przewidziałem to. Napisałem ;)
        • Gość: serse Re: Egzaminy na WOT IP: *.acn.waw.pl 05.05.04, 17:16
          Tak, tylko z tego pytają. Od razu widzą, kogo maja przed sobą. Jak widzą kogos
          od żelków, i ze więcej wymagać nie można - to zapytają o żelki. Taka to
          karczemna atmosfea: jakieś głupie stare wały śmią pytać, czy człowiek coś wie o
          świecie, czy nie i czy nie cham zwykły przypadkiem. Też się z oburzenia nie
          posiadam. Lepiej zdawaj do pogimnazjalnej gastronomicznej. Tam pytanie o żelki
          masz na bank.
          • Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 05.05.04, 18:19
            proszę się nie czepiać
            a) żelków
            b) troskliwych misiów
            • Gość: beznazwy Re: Egzaminy na WOT IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 05.05.04, 18:31
              tak jest...zelki sa bardzo dobre...

a prace mi sie pisze ciezko...oj ciezko...
              • Gość: absolventka Re: Egzaminy na WOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 19:11
                o bosszszsz!
                Ale się ktoś obruszył!
                A za wiśnie dziękuję i trzymam kciuki za poczucie humoru!
    • Gość: klakso Re: program studiow - studenci WOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 20:58
      a moze ktos bedzie mily i wyjawi, moze studenci wot, ile czasu spedzaja w AT?

na stronie ma zadnego grafiku. probowalam podliczyc godziny, ale braknie mi
      palcow. ;) a pozatym moze zdarzaja sie okienka?

jak wyglada tydzien studenta WOTu?
      • tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT 06.05.04, 08:53
        tydzien studenta WOTu wygląda koszmarnie - ma same dziury i okienka, a im dalej
        w las, tym więcej okienek i dziur.

• Gość: claire Re: program studiow - studenci WOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 00:02
          Ja mam pytanie ad.tej pracy pisemnej... Jaka powinna być jej objętość? Są
          jakieś konkretne granice, czy każdy pisze ile chce?
          • Gość: lia Re: program studiow - studenci WOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 08:51
            piszesz tyle, ile masz do powiedzenia. trzeba napisać te prace inteligentnie.
            dlaczego wszyscy zdający pytają, na ile napisać prace?

tematu nie trzeba podkreślać na kolorowo
            • tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT 07.05.04, 09:26
              lia
              nie dziw się specjalnie pytaniom.
              W liceach różne są panie uczycielki i różnych rzeczy wymagają - te pytania o
              ilość wyniakją z takich właśnie, absurdalnych wymagań.

ale, oczywiście, rację masz.
              claire: niewazne, ile napiszesz. Moga być dwa zdania - jeśli sa wystarczajaco
              celne. (no - to przenośnia oczywiście, chyba, ze potrafisz napisac recenzje w
              formie limeryku, nie powiedziane, że nie przejdzie...)
              Ale jedna praktyczna rada: weź pod uwage, ze jak taki recenzent pracy, jeden z
              drugim, siedzi nad stosem, na który składają się obszerne, bo ambitne prace
              kandydatów - to mu żyła rośnie - wprost proporcjonalnie do objętości aktualnie
              czytanej pracy.
              Zatem rozsądek.
              A na egzaminie liczy się najbardziej Twoja błyskotliwość. Nauczyć masz się na
              studiach - po to są, ale talent trzeba mieć ze sobą.

Konkurs dla absolventów: Czy Mały Książę to prawidłowa odpowiedź?
              • Gość: klakso Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 07:33
                nie jestem absolwentka. ale moja odpowiedz to: "kubus puchatek". czy dobra -
                nie wiem. po prostu tak mysle.

jakby ktos moglbys podzielic sie ze mna przykladowa siatka zajec, bylabym
                wdzieczna.

pewnie nawet nie ma co marzyc, aby polaczyc studiowanie WOTu z innym
                kierunkiem, np. na UW? a moze znacie kogos kto jednak laczy, studiuje i..
                zyje. :)

• tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru 10.05.04, 09:43
                  Droga Klakso
                  nie moge Ci dziś odpowiedzieć, czy to dobra odpowiedx - ale po egzaminach masz
                  to u mnie jak w banku. Natomiast na pewno możesz połaczyć WOT i jakiś kierunek
                  na UW, szczegolnie humanistyczny. Wszystko jest dla ludzi a z profesorami
                  mozesz się dogadać. Nas jest tylko 20 na roku (około). wielu studentów tak
                  funkcjonuje i są to różne kierunki.
                  Siatka zajęc na stronach www. Przy okazji rozszyfrowanie siatki jest niezłą
                  rozgrzewką przed egzaminami. Powodzenia
                  trzymam kciuki
                  • Gość: klakso Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 12:09
                    ok. nawet tego nie oczekuje - byloby to dla mnie pojscie na latwizne.. ale moze
                    po egzaminach porozmawiamy.. chocby mailowo, jezeli nie bede miala szczescia
                    studiowac w AT.

co do siatki: weszlam na strone, patrze, patrze i nie widze. znajduje jedynie
                    program, ale on nie mowi mi, od ktorej do ktorej studenci maja zajecia. jak
                    wiele czyha na nich okienek. etc.

moze oboje mowimy o tym samym, a planu nie ma..

• tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru 10.05.04, 20:59
                      tak, OBIE mówimy o tym samym. Siatka jako taka nie jest opublikowana, choć w
                      miarę stała z roku na rok. Na pierwszych latach mniej okienek, im wyżej tym
                      lużniej. Pierwszy i drugi rok dość naładowany. Czwarty i piąty - swobodny.
                      Trzeci w miarę, ale stresujący, bo jest tzw. połowka, zwana też pracą
                      półmagisterską.
                  • Gość: bajabongo Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.crowley.pl 10.05.04, 18:43
                    A nie możesz się zlitować i chociaż 1 małą podpowiedź co do tego Kubusia i
                    Księcia?:) prooooooszę :) taka tyci tyci :)
                    • tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru 10.05.04, 21:00
                      no, nie.... to byłoby niefajnie. Żadnych podpowiedzi!
                      • Gość: brokatisdead Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.chello.pl 10.05.04, 22:12
                        ej tanger, no wez powiedz
                        przeciez to tacy mili ludzie ten wot
                        tym bardziej ze na egzach podpowiadaja wykladowcy
                        ja tez jestem ciekawa
                        a wogle obstawiam ze odpowiedz to alicja w krainie czarow
                        (kubus smierdzi, ksiaze tylko troch mniej)

WoT bez problemu mozna laczyc z innymi studiami, wiele osob tak robi :)
                        • tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru 15.05.04, 15:30
                          ejże, brokat - Ty powinnaś to wiedzieć...
                      • Gość: bajabongo Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.crowley.pl 10.05.04, 22:15
                        Ja nie chcę wyrosnąć na takiego zakapiora :>
                        Ide na leśnictwo...
                        • Gość: brokatisdead Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.chello.pl 10.05.04, 22:24
                          bajabongo to jest genialny pomysl
                          serio
                          duzo lepszy niz WoT
    • Gość: bajagongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.jag.dag.pl / *.crowley.pl 15.05.04, 13:21
      A przepraszam, niech ktoś mi powie jaki jest generalnie poziom kandydatów? :)
      Czy to wszystko super-bystrzy wyryci geniusze czy tacy to raczej perełki?
      pozdro!
      • tanger.soto Re: Egzaminy na WOT 15.05.04, 15:25
        Pewien kandydat przyszedł na egzamin obryty do nieprzytomności. Nie dostał sie.
        Za rok zdawał kompletnie nie przygotowany. Nie dostal się. Po raz trzeci
        spróbował - tym razem przyłożył się na 50%. I się dostał.
        Pytanie: punktowano mu wiedzę, czy wytrwałość???
        • Gość: WYJASNIACZ Re: Egzaminy na WOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 16:11
          Z TYM PLANEM:CO ROKU JEST MNIEJ WIECEJ PODOBNY.ZAJECIA SA OD 9-10 DO16.JEST
          TAKI DZIEN KIEDY ZAJECIA SA DO12-13.OKIENEK TEORETYCZNIE NIE MA.ALE CZESTO NIE
          MA PROFESOROW. DZIENNIE JEST DO 3-4 WYKLADOW.EGZAMIN:TRZEBA SIE ZNAC TROCHE NA
          TEATRZE.ORIENTOWAC W ZYCIU KULTURALNYM.NO ITRZEBA TLUMACZYC SIE Z
          RECENZJI.OGOLNIE WYDZIAL JEST FAJNY.FAJNA ATMOSFERA.NIE JEST STRASZNIE
          CIEZKO ,A PROFESOROWIE W WIEKSZOSCI SA SYMPATYCZNI.
    • Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.jag.dag.pl / *.crowley.pl 24.05.04, 16:23
      acha czy ktoś wie może, czy certyfikaty zwalniaja z egazminu z angielskiego?
      • Gość: beznazwy Re: Egzaminy na WOT IP: *.acn.pl 24.05.04, 17:08
        tak...
        • Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.jag.dag.pl / *.crowley.pl 24.05.04, 18:12
          aa to dobrze bo tak ostatnio zaniedbałem ten język ;P dzięki; jeszcze tylko te
          matury :)
          • Gość: beznazwy Re: Egzaminy na WOT IP: *.2slo.waw.pl 27.05.04, 12:43
            Sorry!!!! Odwoluje...i przepraszam ze wprowadzilem Cie w blad (to nie jest
            nieuczciwa konkurencja:). Dzwoniłem gdzieś w połowie maja do sekretariatu i tam
            powiedziano mi ze FCE zwalnia, ale jak dzisiaj poszedlem po podanie do
            dziekanatu i chcialem sie upewnic co do dokumentow, okazalo sie ze jednak nie...

Jeszcze raz Cie przepraszam i obaj chyba siadamy do gramatyki...oj pozapominalo
            sie..:)

• Gość: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.jag.dag.pl / *.crowley.pl 27.05.04, 14:16
              wlasnie tez dzis mi sie o tym dowiedziało jak składałem papierki :) pytanie do
              studentów szanownych: trudne toto z angielskiego? na jakim poziomie? jaka
              zdawalnosć? POZDRO!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka