GoĹÄ: bajabongo IP: *.crowley.pl 01.05.04, 17:28 Drodzy studenci WoTu :> czego mogę się spodziewać po tym teście pisemnym co to go trzeba wypełnić na egzaminie? Z czego się najbardziej przygotować? Jakieś wskazówki? Dzięki wielkie i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: absolventka Re: Egzaminy na WOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 10:15 Na teście spodziewać się możesz wszystkiego - to nie żart! Egazaminy ustne są zasadniczo dość proste - wiedza o kulturze i teatrze na poziomie podstawowym - natomiast zdający oceniani bywają często bezlitośnie, a atmosfera bywa karczemna. Mocne przeżycie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 02.05.04, 12:08 wszystkiego powiadasz?:> a może być pytanie o wyższość żelków Harribo nad żelkami innych firm? Nah... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beznazwy Re: Egzaminy na WOT IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.04, 14:46 takie pytanie, moze pasc predzej na ustnym podobno... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: absolventka Re: Egzaminy na WOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 10:21 jak mówię, że wszystkiego, to wszystkiego - i radzę Ci uwierz mi - w żelki, w rodzaje alkoholi, w gatunki wiśni (to a propos Czechowa, w piłkarzy Legii Warszawa i w testy psychologiczne też. Oni tam nie do końca testują wiedzę - natomiast do końca przetestują Ci osobowość i zdolność szybkiej reakcji na największą nawet bzdurę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo HEJ Re: Egzaminy na WOT IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.05.04, 16:04 jezu... to jest chore :> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 03.05.04, 16:08 a te wiśnie to pospolite i późnowiosenne?:> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: absolventka Re: Egzaminy na WOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 21:20 Mogą być jakie chcesz, tak naprawdę to był całkiem fajny egzamin - zwłaszcza z perspektywy - jedna podstawowa rada - odważnie i nie dać się draniom zaskoczyć. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.05.04, 22:16 ok, dzieki :> jak zdam to masz ode mnie koszyk wiśni :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajagongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 05.05.04, 12:35 aha jeszcze jakbyś była tak uprzejma to powiedz mi, czy na tej całej rozmowie to raczej jest sie pod ostrzałem pytań i pytań czy raczej można schodzić na "swoje" tematy, z których się dobrze stoi?:) Aaa! jaki wogóle poziom powinna reprezentować praca pisemna, którą trzeba złożyć? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: serse Re: Egzaminy na WOT IP: *.acn.waw.pl 05.05.04, 17:17 Powinna przynajmniej nie zawierać ortów. Na resztę to oni już i tak się musieli tolerancyjni zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: Egzaminy na WOT 06.05.04, 08:55 Bajobongo określ się, dobrze Ci radzę, czy wolisz "Malego Księcia", czy "Kubusia Puchatka"... Twój wybór, wbrew pozorom, może zaważyć... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 06.05.04, 18:02 Małego Księcia :> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kulka Re: Egzaminy na WOT IP: 80.51.182.* 15.06.04, 03:14 o swoich tematach to było dobrze w życiorysie napisać, wtedy na pewno sami by zapytali... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 15.06.04, 13:04 Przewidziałem to. Napisałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: serse Re: Egzaminy na WOT IP: *.acn.waw.pl 05.05.04, 17:16 Tak, tylko z tego pytają. Od razu widzą, kogo maja przed sobą. Jak widzą kogos od żelków, i ze więcej wymagać nie można - to zapytają o żelki. Taka to karczemna atmosfea: jakieś głupie stare wały śmią pytać, czy człowiek coś wie o świecie, czy nie i czy nie cham zwykły przypadkiem. Też się z oburzenia nie posiadam. Lepiej zdawaj do pogimnazjalnej gastronomicznej. Tam pytanie o żelki masz na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.crowley.pl 05.05.04, 18:19 proszę się nie czepiać a) żelków b) troskliwych misiów Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beznazwy Re: Egzaminy na WOT IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 05.05.04, 18:31 tak jest...zelki sa bardzo dobre... a prace mi sie pisze ciezko...oj ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: absolventka Re: Egzaminy na WOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 19:11 o bosszszsz! Ale się ktoś obruszył! A za wiśnie dziękuję i trzymam kciuki za poczucie humoru! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klakso Re: program studiow - studenci WOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 20:58 a moze ktos bedzie mily i wyjawi, moze studenci wot, ile czasu spedzaja w AT? na stronie ma zadnego grafiku. probowalam podliczyc godziny, ale braknie mi palcow. ;) a pozatym moze zdarzaja sie okienka? jak wyglada tydzien studenta WOTu? Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT 06.05.04, 08:53 tydzien studenta WOTu wygląda koszmarnie - ma same dziury i okienka, a im dalej w las, tym więcej okienek i dziur. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: claire Re: program studiow - studenci WOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 00:02 Ja mam pytanie ad.tej pracy pisemnej... Jaka powinna być jej objętość? Są jakieś konkretne granice, czy każdy pisze ile chce? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lia Re: program studiow - studenci WOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 08:51 piszesz tyle, ile masz do powiedzenia. trzeba napisać te prace inteligentnie. dlaczego wszyscy zdający pytają, na ile napisać prace? tematu nie trzeba podkreślać na kolorowo Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT 07.05.04, 09:26 lia nie dziw się specjalnie pytaniom. W liceach różne są panie uczycielki i różnych rzeczy wymagają - te pytania o ilość wyniakją z takich właśnie, absurdalnych wymagań. ale, oczywiście, rację masz. claire: niewazne, ile napiszesz. Moga być dwa zdania - jeśli sa wystarczajaco celne. (no - to przenośnia oczywiście, chyba, ze potrafisz napisac recenzje w formie limeryku, nie powiedziane, że nie przejdzie...) Ale jedna praktyczna rada: weź pod uwage, ze jak taki recenzent pracy, jeden z drugim, siedzi nad stosem, na który składają się obszerne, bo ambitne prace kandydatów - to mu żyła rośnie - wprost proporcjonalnie do objętości aktualnie czytanej pracy. Zatem rozsądek. A na egzaminie liczy się najbardziej Twoja błyskotliwość. Nauczyć masz się na studiach - po to są, ale talent trzeba mieć ze sobą. Konkurs dla absolventów: Czy Mały Książę to prawidłowa odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klakso Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 07:33 nie jestem absolwentka. ale moja odpowiedz to: "kubus puchatek". czy dobra - nie wiem. po prostu tak mysle. jakby ktos moglbys podzielic sie ze mna przykladowa siatka zajec, bylabym wdzieczna. pewnie nawet nie ma co marzyc, aby polaczyc studiowanie WOTu z innym kierunkiem, np. na UW? a moze znacie kogos kto jednak laczy, studiuje i.. zyje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru 10.05.04, 09:43 Droga Klakso nie moge Ci dziś odpowiedzieć, czy to dobra odpowiedx - ale po egzaminach masz to u mnie jak w banku. Natomiast na pewno możesz połaczyć WOT i jakiś kierunek na UW, szczegolnie humanistyczny. Wszystko jest dla ludzi a z profesorami mozesz się dogadać. Nas jest tylko 20 na roku (około). wielu studentów tak funkcjonuje i są to różne kierunki. Siatka zajęc na stronach www. Przy okazji rozszyfrowanie siatki jest niezłą rozgrzewką przed egzaminami. Powodzenia trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klakso Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 12:09 ok. nawet tego nie oczekuje - byloby to dla mnie pojscie na latwizne.. ale moze po egzaminach porozmawiamy.. chocby mailowo, jezeli nie bede miala szczescia studiowac w AT. co do siatki: weszlam na strone, patrze, patrze i nie widze. znajduje jedynie program, ale on nie mowi mi, od ktorej do ktorej studenci maja zajecia. jak wiele czyha na nich okienek. etc. moze oboje mowimy o tym samym, a planu nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru 10.05.04, 20:59 tak, OBIE mówimy o tym samym. Siatka jako taka nie jest opublikowana, choć w miarę stała z roku na rok. Na pierwszych latach mniej okienek, im wyżej tym lużniej. Pierwszy i drugi rok dość naładowany. Czwarty i piąty - swobodny. Trzeci w miarę, ale stresujący, bo jest tzw. połowka, zwana też pracą półmagisterską. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.crowley.pl 10.05.04, 18:43 A nie możesz się zlitować i chociaż 1 małą podpowiedź co do tego Kubusia i Księcia?:) prooooooszę :) taka tyci tyci :) Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru 10.05.04, 21:00 no, nie.... to byłoby niefajnie. Żadnych podpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brokatisdead Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.chello.pl 10.05.04, 22:12 ej tanger, no wez powiedz przeciez to tacy mili ludzie ten wot tym bardziej ze na egzach podpowiadaja wykladowcy ja tez jestem ciekawa a wogle obstawiam ze odpowiedz to alicja w krainie czarow (kubus smierdzi, ksiaze tylko troch mniej) WoT bez problemu mozna laczyc z innymi studiami, wiele osob tak robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru 15.05.04, 15:30 ejże, brokat - Ty powinnaś to wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.crowley.pl 10.05.04, 22:15 Ja nie chcę wyrosnąć na takiego zakapiora :> Ide na leśnictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: brokatisdead Re: program studiow - studenci WOT(siatka, 2kieru IP: *.chello.pl 10.05.04, 22:24 bajabongo to jest genialny pomysl serio duzo lepszy niz WoT Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajagongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.jag.dag.pl / *.crowley.pl 15.05.04, 13:21 A przepraszam, niech ktoś mi powie jaki jest generalnie poziom kandydatów? :) Czy to wszystko super-bystrzy wyryci geniusze czy tacy to raczej perełki? pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
tanger.soto Re: Egzaminy na WOT 15.05.04, 15:25 Pewien kandydat przyszedł na egzamin obryty do nieprzytomności. Nie dostał sie. Za rok zdawał kompletnie nie przygotowany. Nie dostal się. Po raz trzeci spróbował - tym razem przyłożył się na 50%. I się dostał. Pytanie: punktowano mu wiedzę, czy wytrwałość??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WYJASNIACZ Re: Egzaminy na WOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 16:11 Z TYM PLANEM:CO ROKU JEST MNIEJ WIECEJ PODOBNY.ZAJECIA SA OD 9-10 DO16.JEST TAKI DZIEN KIEDY ZAJECIA SA DO12-13.OKIENEK TEORETYCZNIE NIE MA.ALE CZESTO NIE MA PROFESOROW. DZIENNIE JEST DO 3-4 WYKLADOW.EGZAMIN:TRZEBA SIE ZNAC TROCHE NA TEATRZE.ORIENTOWAC W ZYCIU KULTURALNYM.NO ITRZEBA TLUMACZYC SIE Z RECENZJI.OGOLNIE WYDZIAL JEST FAJNY.FAJNA ATMOSFERA.NIE JEST STRASZNIE CIEZKO ,A PROFESOROWIE W WIEKSZOSCI SA SYMPATYCZNI. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.jag.dag.pl / *.crowley.pl 24.05.04, 16:23 acha czy ktoś wie może, czy certyfikaty zwalniaja z egazminu z angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.jag.dag.pl / *.crowley.pl 24.05.04, 18:12 aa to dobrze bo tak ostatnio zaniedbałem ten język ;P dzięki; jeszcze tylko te matury :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beznazwy Re: Egzaminy na WOT IP: *.2slo.waw.pl 27.05.04, 12:43 Sorry!!!! Odwoluje...i przepraszam ze wprowadzilem Cie w blad (to nie jest nieuczciwa konkurencja:). Dzwoniłem gdzieś w połowie maja do sekretariatu i tam powiedziano mi ze FCE zwalnia, ale jak dzisiaj poszedlem po podanie do dziekanatu i chcialem sie upewnic co do dokumentow, okazalo sie ze jednak nie... Jeszcze raz Cie przepraszam i obaj chyba siadamy do gramatyki...oj pozapominalo sie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bajabongo Re: Egzaminy na WOT IP: *.jag.dag.pl / *.crowley.pl 27.05.04, 14:16 wlasnie tez dzis mi sie o tym dowiedziało jak składałem papierki :) pytanie do studentów szanownych: trudne toto z angielskiego? na jakim poziomie? jaka zdawalnosć? POZDRO!! Odpowiedz Link Zgłoś