Dodaj do ulubionych

Nowa ramowka Zetki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:31
www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=5215id_rubryki=2&id_podrubryki=10
toz to imponujaco zautomatyzowana szafa grajaca...
Obserwuj wątek
    • Gość: obi Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.icpnet.pl 26.06.03, 22:58
      Gość portalu: Gosc napisał(a):

>
      > toz to imponujaco zautomatyzowana szafa grajaca...

Fakt, a trUjka daleko w tyle za taką konkurencją.
      Słuchalność też różniąca się dalece...
      Zatem... panowie trUjczani derektorzy, chyba czas na
      bardziej zdecydowane reformy? Brać przykład z Zetki!
      Po co katować słuchacza jakąś kulturą, powtórkami z
      rozrywki, rozmowami z politykami - dajcie wolne
      Pieńkowskiej, niech sobie wypocznie (cały rok to w radiu,
      to w TV)? Idą wakacje, plaża, piękne dziewczyny, szum
      morza, siatkówka plażowa, windsurfing... WIĘ-CEJ MUZYKI,
      WIĘ-CEJ MUZYKI !!!!
      Waszym celem jest target (nomen omen) nowoczesny i
      aktywnie spędzający czas wraz z mile towarzyszącym mu radiem.
      Do dzieła!
    • Gość: mk Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.pkp.com.pl 27.06.03, 08:48
      To oni mają w ogóle jakąś ramówkę? Co (przypadkiem!) włączę
      to jakaś kaszana leci. A w ostatni weekend jechałem autokarem
      do Wilna i w obie strony skazany byłem na Radio Zet. Ciągle
      coś grało tak samo. Nie zauważyłem żadnej ramówki!
      Nawiasem mówiąc odbiór zaczął się rwać dopiero jakieś 50 km
      za granicą. Zaraz potem kierowca przestawił na Radio znad Wilii
      i co? Taka sama kaszana...
      Na szczęście Wilno jest jest przepiękne i wycieczkę uważam
      za wyjątkowo udaną

mk
    • confi Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 13:51
      Hehehe! Radio Zet stało się radiem bZdET. Więcej muzyki i więcej muzyki. I
      tylko serwisy ratują tę radostację, no i Monika Olejnik codzinnie (oprócz
      wakacji) o 8:15 i w niedziele. To co dzieje się z tym radiem to kpina. Twórca
      Zetki marzył o stworzeniu stacji, która będzie alternatywą dla Trójki. Udało mu
      się. Radio ZET obfitowało w informację i programy z najwyższej półki. A teraz...
      Teraz staram się nie słuchać, ale niestety kierowcom i sklepikarzom Więcej
      muzyki odpowiada.
      A wakacyjna ramówka to robienie ze słuchacza DEBILA!
      • viking73 Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 13:53
        confi napisała:

> tylko serwisy ratują tę radostację,

Raczej chyba radiowęzeł.
      • kicior99 Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 13:59
        Kozyriew zaczal podobna kaszane juz w poznanskim RMI FM. Prtzeszedl do Zetki i
        zropbil to samo...
      • Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: 217.153.35.* 27.06.03, 14:23
        Nie masz czlowieku bladego pojecia czego i kiedy chcial Andrzej Woyciechowski,
        zwlaszcza w odniesieniu do radia zet. nie mam zamiaru burzyc Twojego
        subiektywnego pojecia. Dodam tylko od siebie ze Roberta Kozyre zatrudnil
        wlasnie pan Woyciechowski, miedzy innymi za to jak ten prowadzil radio RMI w
        Poznaniu.

a odnoszac sie do wylewu zolci na poziom radia zet na wakacje tudziez poza nimi
        przytocze juz setny raz pare prawd oczywistych ( banalow ):

radio zet jest radiem komercyjnym
        radio komercyjne musi na siebie zarabiac
        radio komercyjne musi wiec schlebiac gustom publicznosci bo jak nie to pojdzie
        ona do konkurencji bo mamy przeciez wolny rynek
        wiekszosc stacji komercyjnych gra "wiecej muzyki", zwlaszcza w wakacje nie bez
        przyczyny - nawet PR1 ma w tym czasie lato z radiem, ktorego poziom jest
        generalnie raczej ludyczny...
        Poziom informacji i wywiadow Moniki Olejnik w polaczeniu z zaprogramowana
        szczegolowo muzyka gwarantuje pewien, moim zdaniem wysoki poziom. Oczywiscie
        zalezy do czego sie porownuje: do komercyjnych stacji np we Wloszech, Hiszpanii
        Grecji czy publicznych w Polsce czy Niemczech. Moim zdaniem jak na status
        spoleczenstwa w naszym kraju jego zwierciadla jakim sa media i tak szybuja
        powyzej sredniej. A obnizaja loty wlasnie by sie dostoswac, bo abonamentu na
        ratunek nikt im nie wysle i bardzo dobrze. pozdrawiam qbat
        • viking73 Z wywiadu z Marcinem Jędrychem 27.06.03, 14:31
          Jaki będzie Pan miał w Esce Kraków realny wpływ na to, co słuchacze będą mogli
          usłyszeć na antenie, jeśli chodzi o muzykę? Na ile musi Pan być zgodny z
          formatem?

To jest jeszcze jedna rzecz, którą Piotrek mi powiedział na początku, kiedy
          rozmawialiśmy na temat mojego przejścia tutaj. Powiedział, iż wiadomo, że w
          dzisiejszych czasach trzeba robić radio sformatowane, bo innej możliwości teraz
          nie ma, ale można robić radio sformatowane w bardzo fajnej atmosferze.
          Otóż to. Marcin trafia w sedno. Tej atmosfery w Radiu Zet ja jako słuchacz nie
          czuję.
        • Gość: obi Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.icpnet.pl 27.06.03, 14:35
          Ech Qbacie, trawi Cię nieuleczalna choroba - ślepa miłość do komercji...
          Zetka i inni niech sobie schlebiają nędznym gustom, zamiast próbować je
          kształtować. Ja już poszedłem do konkurencji - czyli do własnych płyt CD,
          także żadne radio na mnie nie zarabia. I gorąco namawiam wszystkich do pójścia
          w moje ślady!
          Nie sztuka iść na łatwiznę i puszczać w kółko więcej muzyki - zwłaszcza tej
          samej muzyki. Bo to się naprawdę przejada... brakuje już tylko miętowego
          wafelka na język (Sens Zycia wg Monty Pythona :-) ).
          Ale... powodzenia.

--
          Kotlet mielony z buraczkami raz poproszę, i do tego kompot ze śliwek.
          • Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.chello.pl 27.06.03, 23:24
            Gość portalu: obi napisał(a):

> Ech Qbacie, trawi Cię nieuleczalna choroba - ślepa
            miłość do komercji...

jesli nawet to nie slepa...

> Zetka i inni niech sobie schlebiają nędznym gustom,
            zamiast próbować je
            > kształtować.

czy choc raz w zyciu cos uksztaltowales? jak Ci poszlo?

Ja już poszedłem do konkurencji - czyli do własnych płyt CD,
            > także żadne radio na mnie nie zarabia. I gorąco
            namawiam wszystkich do pójścia
            > w moje ślady!

tak, to jest wyjscie

> Nie sztuka iść na łatwiznę i puszczać w kółko więcej
            muzyki - zwłaszcza tej
            > samej muzyki. Bo to się naprawdę przejada... brakuje
            już tylko miętowego
            > wafelka na język (Sens Zycia wg Monty Pythona :-) ).
            > Ale... powodzenia.

tak, to latwizna. ale w obecnej sytuacji mediow malo kogo
            stac na komfort pojscia trudniejsza droga. pomysly
            ambitne i drogie bardzo rzadko wypalaly. ryzyko jest
            wielkie a skutki to np zamykane miejsca pracy, ludzie na
            bruku. nie zycze Ci nigdy rozstrzygania takich dylematow
            jakie maja Kozyra czy Tyczynski. Nie zebym ich zalowal,
            wiedza w co graja po co i za ile. ale ja bym sie z nimi
            nie zamienil. pozdrawiam qbat

>
            > --
            > Kotlet mielony z buraczkami raz poproszę, i do tego
            kompot ze śliwek.
            • Gość: obi Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.icpnet.pl 28.06.03, 00:39
              Gość portalu: t.kubat napisał(a):

> > Zetka i inni niech sobie schlebiają nędznym gustom,
              > zamiast próbować je
              > > kształtować.
              >
              > czy choc raz w zyciu cos uksztaltowales? jak Ci poszlo?
              >
              Czy ja jestem człowiekiem mediów, że mam coś kształtować?
              Ja jestem tylko słuchaczem i widzem i chwalę Boga za to, ze urodziłem się w
              swoim czasie, a nie kilka lat później. Bo pewnie słuchałbym tej mdłej papki
              (więcej muzyki) i pewnie by mnie to cieszyło i zachwycało.
              Powinieneś chyba zapytać, czy coś mnie ukształtowało, coś co wyszło z mediów?
              Z czystym sumieniem odpowiem - tak!
              Był taki człowiek, Tomasz Beksiński, o którym wiele na tym forum napisano...
              Dzięki niemu rzuciłem Modern Talking na rzecz ówczesnej fali new romantic
              ewoluując potem w stronę rocka gotyckiego, art-rocka i cięższego grania
              (nieśmiertelne Ultravox, Bauhaus, New Model Army, Legendary Pink Dots, Psyche,
              oczywiście Marillion, Pink Floyd, Genesis, Faith No More, Hawkwind, Lacrimosa,
              stary i nowy Clan of Xymox... mam wymieniać dalej? OK - z nowych - Porcupine
              Tree, No-Man).
              Jest jeszcze na szczęście Kosiak, ale widzisz, przez to schlebianie mocno
              przyziemnym gustom, musi się tułać po nocach. A pamiętam doskonale niedzielne,
              nie tak późne wieczory w RMF (Loreena McKennitt, Tomasz Żółtko) i potem
              audycje w Programie III - aż do teraz, choć przyznaję, że często opuszczam
              słuchanie Nocy Muzycznych Pejzaży na żywo... bo trudno mi czekać do 2.00 w
              nocy na początek - sic! - audycji. Powiedz, czy to jest normalne???
              Oczywiście, że nie - dlatego też nieraz mówi się o nas (tych, którzy słuchają
              Kosiaka w nocy) jak o maniakach i wariatach. Dla mnie to jednak wyróżnienie in
              plus.

Czy coś w życiu ukształtowałem - tzn kogoś gust zapewne? Teraz, po tym
              wywodzie mogę Ci odpowiedzieć - również tak! Zaraziłem paru kolegów tą muzyką
              i cieszę się z tego!
              Z innej beczki - czasami oprowadzam wycieczki - i w pewnym sensie wychowuję
              młody target, który mi się akurat trafi. Mam przez to nadzieję, że za ileś lat
              nie staniemy się kulturowymi dzikusami preferującymi "więcej muzyki".
              • Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.tvn.pl 29.06.03, 14:07

> Gość portalu: t.kubat napisał(a):

> > czy choc raz w zyciu cos uksztaltowales? jak Ci poszlo?
                > >
                > Czy ja jestem człowiekiem mediów, że mam coś kształtować?>

media komercyjne sa od zarabiania pieniedzy a nie od ksztaltowania, chyba ze to
                oznacza potem zarabianie pieniedzy. to nie slepa milosc do komercji tylko fakt.
                jesli juz z nim sie pogodzimy mozemy przejsc dalej: czasami ludzie pracujacy w
                komercyjnych mediach maja wieksze ambicje i mimo wszytsko staraja sie co
                zrobic, cos uksztaltowac. Np dziennikarze w radio zet. Od lat ze zmiennym
                szczesciem walcza o utrzymanie dlugosci i jakosci seriwsow plus zarazem
                wysokiej sluchalnosci. czyli staraja sie godzic wode z ogniem. z pelna
                swiadomoscia pozytywistycznego znoju i malej skutecznosci takich dzialan, bo
                wiekszosc sluchaczy i tak przelaczy sie na zlote przeboje bo sa strawniejsze
                niz pitolenie o jakis wojnach na swiecie czy budzecie. Poza tym nikt i tak tego
                nie doceni i w sumie slusznie. bo komercyjne radio ma odpowiadac na potrzeby
                sluchaczy a nie zaspokajac rozbuchane ( czesto az do przesady ) inteligenckie
                ambicje pracownikow mediow.

> Czy coś w życiu ukształtowałem - tzn kogoś gust zapewne? Teraz, po tym
                > wywodzie mogę Ci odpowiedzieć - również tak! Zaraziłem paru kolegów tą muzyką
                > i cieszę się z tego!
                > Z innej beczki - czasami oprowadzam wycieczki - i w pewnym sensie wychowuję
                > młody target, który mi się akurat trafi. Mam przez to nadzieję, że za ileś
                lat
                > nie staniemy się kulturowymi dzikusami preferującymi "więcej muzyki".

moim zdaniem inne, nawet nizsze gusta to nie od razu dno, dzikosc i holota. Nie
                wszyscy musza miec wyzsze wyksztalcenie, nie wszyscy musza byc profesorami na
                UJ, ludzie w kapitalizmie maja prawo byc szarzy i nijacy, byc slabo wyrobieni i
                kochac Michala Wisniewskiego. A wyzsze gusta nie zniknac dzieki takim ludziom
                jak Beksinski czy Ty. I bardzo dobrze i zdanym mediom nic do tego. pozdrawiam
                qbat
        • Gość: MArCello Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 15:05
          > radio zet jest radiem komercyjnym
          > radio komercyjne musi na siebie zarabiac
          > radio komercyjne musi wiec schlebiac gustom publicznosci bo jak nie to
          pojdzie
          > ona do konkurencji bo mamy przeciez wolny rynek
          > wiekszosc stacji komercyjnych gra "wiecej muzyki", zwlaszcza w wakacje nie
          bez
          > przyczyny - nawet PR1 ma w tym czasie lato z radiem, ktorego poziom jest
          > generalnie raczej ludyczny...

Prawda, to wszystko prawda...tym bardziej szkoda mi degrengolady trUjki w
          kierunku stacji komercyjnych...

pozdr,
          MArCello
        • Gość: Janusz Re: Nowa ramowka Zetki IP: 217.153.90.* 27.06.03, 20:48
          Gość portalu: t.kubat napisał(a):

> Moim zdaniem jak na status
          > spoleczenstwa w naszym kraju jego zwierciadla jakim sa media i tak szybuja
          > powyzej sredniej. A obnizaja loty wlasnie by sie dostoswac, bo abonamentu na
          > ratunek nikt im nie wysle i bardzo dobrze.

Oczywiście zapominasz o takim drobnym fakcie że to właśnie media kształtują w
          znacznym stopniu społeczeństwo. Ludzie pozbawieni praktycznie wyboru przyjmują
          pewnien standard za normę, radio staje się w powszechnym odczuciu właśnie taką
          szafą grającą, tego ludzie zaczynają oczekiwać. Chciałbym tylko zauważyć że
          zanim stacje komercyjne przekształciły się w grające szafy też były słuchane.
          Nie wierzę że w ciągu kilku lat społeczeństwo tak zgłupiało.
          • Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.chello.pl 27.06.03, 23:19
            Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Oczywiście zapominasz o takim drobnym fakcie że to
            właśnie media kształtują w
            > znacznym stopniu społeczeństwo.

juz wiele razy rozpoczynalismy spor co bylo pierwsze:
            jajko czy kura. ja obstaje przy swoim zdaniu ze przy
            zachowaniu wszelki proporcji, szarosci i swiatlocieni to
            ludzie mocniej wplywaja na media niz media na ludzi.
            przynajmniej jesli chodzi o kwestie gustu

Ludzie pozbawieni praktycznie wyboru przyjmują
            > pewnien standard za normę, radio staje się w
            powszechnym odczuciu właśnie taką
            > szafą grającą, tego ludzie zaczynają oczekiwać.
            Chciałbym tylko zauważyć że
            > zanim stacje komercyjne przekształciły się w grające
            szafy też były słuchane.

i przestaly gdy pojawily sie pierwsze szafy grajace.
            gdyby radio pogoda ponioslo kleske ludzie komercyjnego
            radia nadal scigaliby sie na zasadzie kto lepszy a nie
            kto lepiej dopiesci target. ludzie mieli wybor i wybrali.
            zaglosowali nogami na zlote przeboje. dla wielu to byla
            tragedia w ktora do dzis nie sa w stanie uwierzyc. dla
            innych smutny fakt, z ktorym trzeba sie zmierzyc a nie w
            panice zaprzeczac rzeczywistosci. wszyscy czekaja na
            lepsze, na powrot do zrodel ,ale szanse jak na razie sa
            minimalne. ludzie musza chciec wiecej od zycia takze w
            wymiarze innym niz finansowym. na razie sa zbyt glodni by
            to sobie uswiadomic i wyciagnac z tego wnioski. dlatego
            np zyskuje Lepper i LPR a UW odplynela w otchlan dziejow

> Nie wierzę że w ciągu kilku lat społeczeństwo tak
            zgłupiało.

tez bym chcial miec ten komfort i nie wierzyc.

pozdrawiam qbat
        • kicior99 Re: Nowa ramowka Zetki 28.06.03, 09:53
          akurat wiem kto kogo zatrudnil i jak sie skonczyla ta wspolpraca, bylem
          swiadkiem tych wydarzen.
        • Gość: muzyka O TYM, ZE MI UWLACZAJA IP: 80.50.26.* 08.07.03, 18:12
          Panie Qbat, jezeli to rzeczywiscie Pan...

Ja rozumiem, ze musicie na siebie zarabic, ze trza oplacic Madonne i Stinga,
          ale moze nalezaloby sie zastanowic czy nie stworzyc jakiegos OFE albo banku?
          Zyski bylyby wieksze. Dlaczego akurat radio musi byc maszynka do robienia
          pieniedzy?

Prosze mi wybaczyc, ale ten "nawet wysoki poziom", o ktorym Pan wspomina to
          kpina. Nie jestem doktorem, naukowcem ani nawet Pendereckim, a zwyklym
          studentem - ale moge Panu zakomunikwoac, ze okreslanie sie jako sluchacz Zetki
          zaczelo mi najzwyczajniej w swiecie uwlaczac. Jakies oglupianie haslem "Wiecej
          muzyki" i super hity z polskich dyskotek.

A co do Pana Kozyry, to ciekaw jestem czy wszyscy juz teraz chodza w Zetce jak
          w zegraku. Po tym jak wyrzucono dj N-N, a za nim 20 innych - niepokornych,
          chyba nie ma juz w Zetce miejsca dla tych, ktorzy chcieliby cos zmienic, zrobic
          cos nowego.

A szefa RMF, ktore gra identyczna papke, szanuje za to, ze przynajmniej stara
          sie otworzyc druga, niszowa stacje (patrz RMF Classic) - Eurozet stara sie z
          kolei spacyfikowac swoja druga stacje (w Polsce) - kiedys niszowa Radiostacje -
          a obecnie obiekt kpin wsrod tzw. targetu.

Gratuluje dobrego samopoczucia, Panie Qbat. :*
      • atomowy Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 19:32
        confi napisała:

> tylko serwisy ratują tę radostację, no i Monika Olejnik codzinnie (oprócz
        > wakacji) o 8:15 i w niedziele.

Hehehe... dobre, dobre... niestety Pani Monika Olejnik już nie jest (według
        mnie) dobrą dziennikarką... nie lubie "drapieżnego" dziennikarstwa. Dziennikarz
        powinien być bez stronny - Monia jest stronnicza.
    • confi Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 16:02
      Szanowny Człowieku, czyli Tomaszu Kubacie. A skąd wiesz, że "nie mam bladego
      pojęcia czego i kiedy chciał pan Andrzej Woyciechowski"? Skąd? Jesteś pewien,
      że rozmawiasz z laikiem?
      Wiem, że Robert Kozyra zatrudniony został przez pana Woyciechowskiego, bo temu
      podobało się to, co tamten zrobił w RMI. I co z tego? Nic..., bo wtedy był
      1995, czy 1996 rok. Facet robi radio komercyjne, bo takim Zetka jest. Tylko
      dlaczego Twoi koledzy i koleżanki, którzy solidarnie odeszli z radia twierdzili
      inaczej. Ty, który w Zetce już niepracujesz nadal bronisz jego prezesa.
      Mnie się Zetka w obecnym wydaniu nie podoba, mam prawo do oceny i wyrażenia
      zdania, Człowieku!
      • Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.chello.pl 27.06.03, 23:13
        confi napisała:

> Szanowny Człowieku, czyli Tomaszu Kubacie. A skąd
        wiesz, że "nie mam bladego
        > pojęcia czego i kiedy chciał pan Andrzej
        Woyciechowski"? Skąd? Jesteś pewien,
        > że rozmawiasz z laikiem?

bo nikt jakkolwiek zaangazowany na jakimkolwiek etapie w
        tworzenie radia zet nie napisalby czegos tak
        nieprawdziwego. nawet zaciekli wrogowie R. Kozyry. To
        ludzie na poziomie, moga nie zgadzac sie z jego wizja
        radia, zarządzania, sposobem na traktowanie ludzi, ale
        nie sadze by uwazali ze glupio i zlosliwie albo
        nieumiejetnie zniszczyl wielkie dzielo Andrzeja
        Woyciechowskiego wbrew jego zamyslom i wielkim planom. Po
        stronie Kozyry jest cale mnostwo argumentow - mozna ich
        nie zauwazac, albo nie doceniac. Mozna miec inne
        spojrzenie na zycie, radio i komercje. Ale podobne
        insynuacje jak w Twoim wykonaniu wskazuja na kogos kto
        jak przecietna koza skacza sobie po pochylym drzewie a
        nie kogos kto potrafil by dojrzec glebszy sens. moze sie
        myle, ale poza epitetami z anonimowego zrodla nic wiecej
        w Twoim poscie nie bylo.

Facet robi radio komercyjne, bo takim Zetka jest. Tylko
        > dlaczego Twoi koledzy i koleżanki, którzy solidarnie
        odeszli z radia twierdzili
        >
        > inaczej.

Nie mnie tlumaczyc motywy dzialania moich dawnych kolegow
        z radia zet. moim zdaniem potrafia doskonale sami
        opowiadac o powodach takich a nie innych swoich decyzji.
        Moim zdaniem byla to generalnie kwestai poglebiajacej sie
        roznicy swiatopogladow. Oni mieli zupelnie inne idealy
        niz Kozyra. Sa lub byli czesto idealistami, romantykami,
        inteligentami z misja. a on jest czlowiekiem twardo
        stapajacym po ziemi. zdaniem wielu za twardo. przez lata
        trwala ze zgrzytami pewna kohabitacja az w koncu jedna ze
        stron powiedziala dosyc. w radiu zostal ten, kto zyskal
        poparcie i zaufanie wlasciciela. Mogl je w tej
        skomplikowanje sytuacji otrzymac WYLACZNIE Robert Kozyra.
        Ci, ktorzy odeszli raczej nie zaluja, ci ktorzy zostali
        tez nie. Szkoda ze stalo sie to w
        tak przykry sposob, ale emocje byly ogromne i wiem sam po
        sobie, ze pewnych dzialan z tamtych czasow mozna sie
        tylko wstydzic. zreszta po obu stronach barykady

Ty, który w Zetce już niepracujesz nadal bronisz jego
        prezesa.

po stalem po jego stronie w imie zasad, zgody z wlasnym
        sumieniem a nie koniunkturalnie. to ze juz na zurawiej
        nie pracuje nie ma tu nic do rzeczy

> Mnie się Zetka w obecnym wydaniu nie podoba, mam prawo
        do oceny i wyrażenia
        > zdania, Człowieku!

masz prawo! tylko wsciekam sie kiedy takie krzywdzace dla
        wielu znanych miludzi zdanie jest rzucane ot tak z wielka
        nonszalancja bez proby wyjasnienia czegokolwiek. swiadczy
        to o pogardzie dla wielu naprawde wartosciowych osob
        CZLOWIEKU!!!

pozdrawiam qbat
        • Gość: koliber Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 08:16
          Pan Kozyra nie jest na pewno wartościowym człowiekiem. To psuj radia. Sprawny
          bezwzględny aparatczyk i technokrata.
          A w 2000/2001 w stosunku do dziennikarzy zachował się jak (b*c)/określenie jest
          trafne wystarczyło widzieć go jak komentował tą sytuację w nonszalanckiej
          pozie).
          I drogi Qbacie jakoś słupki Zetce lecą. (a propos czy michał Kubat to Twój
          krewny)
          A utrzymując dawną formułę spokojnie miałaby te 12-15%, a z czasem więcej, bo z
          czasem części się znudzi 50 utworów/tydzień.
          Ileż mozna tej kasy się nałapać.
          Tak samo Trójka zmieniając się (Co zaniedbano przed i po Miecugowie za
          dyrektorowania Legowicza i Ejsmonda), (zmienili ja (NA LEPSZE) Zegarłowicz i
          Kaczkowski) miałaby dobrą 5-6% niszę.
          I hasło: radio bez kretyńskich jingli.
          Znaleźliby się słuchacze.
          Jakoś wszyscy moi znajomi (inteligencja, niestety) mówią, że teraz radia nie da
          się słuchać: 3 gorsza, Zetka dno, RMF- dla małolatów (których gusta psuje),
          RDST zepsuto nim się rozwinęła, Region-formatowany (spieprzono obecnie RADIO
          KRAKÓW),
          pozostaja nieliczne lokalne.
          Więc jest "target" (tfu), może nieliczny ale interesujący.
          Nie zawsze wiekszość musi mieć rację.
          pzdr
      • Gość: awers Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.espol.com.pl 28.06.03, 02:01
        confi napisała:

> Szanowny Człowieku, czyli Tomaszu Kubacie. A skąd wiesz, że "nie mam bladego
        > pojęcia czego i kiedy chciał pan Andrzej Woyciechowski"? Skąd? Jesteś pewien,
        > Wiem, że Robert Kozyra zatrudniony został przez pana Woyciechowskiego, bo
        temu
        > podobało się to, co tamten zrobił w RMI. I co z tego? Nic..., bo wtedy był
        > 1995, czy 1996 rok. Facet robi radio komercyjne, bo takim Zetka jest. Tylko
        > dlaczego Twoi koledzy i koleżanki, którzy solidarnie odeszli z radia
        twierdzili
        >
        > inaczej. Ty, który w Zetce już niepracujesz nadal bronisz jego prezesa.
        > Mnie się Zetka w obecnym wydaniu nie podoba, mam prawo do oceny i wyrażenia
        > zdania, Człowieku!

Ja sie z Confim poniekąd zgadzam. Bardzo mi brakuje tej ZETki sprzed 2-3 lat,
        gdy na antenie gosciły takie programy jak: Nie do zobaczenia, Mniej więcej
        serio, Sensacje XX wieku, Nautilius Radia ZET i wiele, wiele innych. Każdy
        program miał swoj, niepowtarzalny charakter, czuło sie wtedy tę niezwykłą
        atmosferę. A teraz? Wiadomości co godzinę, muzyka, muzyka, muzyka, ile można
        słuchac tej samej papki? Teraz czasami wychodzę z siebie, bo gdy tylko włącze
        ZETke to słysze "Rise & Fall" albo Eweline Flinte... Muzyka w radiu jest ważna -
        to fakt, ale dlaczego pomniejsza sie znaczenie słowa mówionego? Dj odzywa sie
        co 20 minut na jakies 30 sekund...
        Dawną ZETkę przypominają mi tylko nieliczni dziennikarze (Sławek Mierzejewski,
        Iza Szumielewicz, Anita Kurosad i kilku innych oraz Majewski, Bryndal i Weiss),
        bo poza niektórymi głosami, w ZETce zmieniło się wszystko, od jingli, przez
        ramówkę, aż po formułę programów. I chyba tylko sentyment (i wrodzona niechęć
        do zmian) trzyma mnie przy Radiu ZET, sentyment do najlepszego radia...

• kicior99 Re: Nowa ramowka Zetki 28.06.03, 09:55
        confi napisała:

temu
        > podobało się to, co tamten zrobił w RMI.

To nie tak bylo. RMI powstalo na gruzach Radia Zet Poznan, gdy Woyciechowski
        przestraszyl sie konsekwencji wchodzacej wlasnie ustawy... Tak, panie Kubat?
        • Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.tvn.pl 29.06.03, 13:50
          mniej wiecej tak a szczegolow sam nie znam

pozdrawiam qbat
          • kicior99 Re: Nowa ramowka Zetki 29.06.03, 18:30
            ja tez nie, choc bylem wtedy wspolpracownikiem redakcji. Pamietam ze na gwalt
            szukali sponsora, nawet byl okres ze nie placili, pozniej dorwali Elektromis.
            Fajnie sie wspomina te czasy...
          • Gość: heh Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.116.31.* 30.06.03, 10:02
            Że Ci się jeszcze chce Tomku tłumaczyć rzeczy oczywiste... Wiesz jak to jest,
            jeśli ktoś nie dostrzega rzeczy jasnych, to wątpliwe, żeby wykład mu w tym
            pomógł. Poza tym ocena IQ odbiorców na podstawie preferowanej muzyki, to,
            delikatnie mówiąc, uleganie stereotypom - mocno nieprzystojące ludziom
            inteligentnym, prawda? A tak często się to spotyka wśród forumowych
            intelektualistów.
            Pracuję, czasem intensywnie, takie radio jak zetka, jest właśnie do mnie
            skierowane. Posłucham Szymona, bo znajdę minutę, ale nie mam czasu wsłuchiwać
            się w ambitną muzykę a ciszy nie lubię. Na muzykę poważną mam czas w weekend.
            A radio jest radio i ma zarabiać na siebie.
            • Gość: Lesiek Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.205.139.* 30.06.03, 13:28
              Gość portalu: heh napisał(a):

> Że Ci się jeszcze chce Tomku tłumaczyć rzeczy oczywiste... Wiesz jak to jest,
              > jeśli ktoś nie dostrzega rzeczy jasnych, to wątpliwe, żeby wykład mu w tym
              > pomógł.

Problem w tym, że dla nas te rzeczy wcale jasne nie są. A wykład nam o tyle
              pomaga, że pozwala zbliżyć się do zrozumienia przesłanek drugiej strony. Ja
              osobiście jestem za to Qbatowi wdzięczny.

Poza tym ocena IQ odbiorców na podstawie preferowanej muzyki, to,
              > delikatnie mówiąc, uleganie stereotypom - mocno nieprzystojące ludziom
              > inteligentnym, prawda? A tak często się to spotyka wśród forumowych
              > intelektualistów.

Nie oceniamy tu wskaźnika IQ, tylko poziom umysłowy. Ten jest zaś skorelowany
              ze zdolnością do percepcji kultury, z szerokością horyzontów umysłowych.

> A radio jest radio i ma zarabiać na siebie.

Owszem. Pytanie, czy radio różni się czymś od fabryki margaryny, czy
              niekoniecznie.
              • Gość: heh Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.116.31.* 30.06.03, 15:43
                Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Problem w tym, że dla nas te rzeczy wcale jasne nie są. A wykład nam o tyle
                > pomaga, że pozwala zbliżyć się do zrozumienia przesłanek drugiej strony. Ja
                > osobiście jestem za to Qbatowi wdzięczny.
                Ok, tu masz rację, nie dla każdego wszystko jest oczywiste.

> Nie oceniamy tu wskaźnika IQ, tylko poziom umysłowy. Ten jest zaś skorelowany
                > ze zdolnością do percepcji kultury, z szerokością horyzontów umysłowych.

Wskaźnik IQ i horyzonty itd. są ze sobą mocno związane, pomijam autystyków.
                Widziałeś kogoś w okolicach 100 IQ o zainteresowaniach godnych da Vinci? Poza
                tym "poziom umysłowy" to inna nazwa współczynnika IQ - tu się z Tobą niezgodzę.

> Owszem. Pytanie, czy radio różni się czymś od fabryki margaryny, czy
                > niekoniecznie.
                Niekoniecznie, jedno i drugie jest produktem podlegającym prawom marketingu i
                rynku w ogóle. Oczywiście na zasadach ogólnych, wszak produkt z zupełnie innej
                bajki. Ale i tak odbiorcy decydują co mają wziąść, a liczy się odbiorca masowy.
                W szczegóły tych różnic nie wchodźmy. Bo może zrodzić się dyskusja "gdybająca"

pozdro,
              • Gość: ciocia Hela Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 16:05
                Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Nie oceniamy tu wskaźnika IQ, tylko poziom umysłowy. Ten jest zaś skorelowany
                > ze zdolnością do percepcji kultury, z szerokością horyzontów umysłowych.

Tylko że nie każdy ma potrzebę percepcji kultury w dni powszednie w godzinach
                pracy. I nie jest to skorelowane z poziomem kultury ani szerokością horyzontów.

PS: Heh myli się pisząc, że poziom umysłowy to to samo, co IQ. Może ulega
                stereotypom?
                • Gość: heh Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.116.31.* 30.06.03, 16:27

> PS: Heh myli się pisząc, że poziom umysłowy to to samo, co IQ. Może ulega
                  > stereotypom?
                  Może myli, może nie. Do dyskusji.
                  Poprzedni Twój argument celny jak oko robin hooda. o godzinach pracy itd.
            • Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: 217.153.35.* 30.06.03, 15:37
              Gość portalu: heh napisał(a):

> Pracuję, czasem intensywnie, takie radio jak zetka, jest właśnie do mnie
              > skierowane. Posłucham Szymona, bo znajdę minutę, ale nie mam czasu wsłuchiwać
              > się w ambitną muzykę a ciszy nie lubię. Na muzykę poważną mam czas w weekend.
              > A radio jest radio i ma zarabiać na siebie.

mam wrazenie, ze ludzie tacy jak Ty reprezentuja tak zwana milczaca wiekszosc.
              Z tym ze zazwyczaj nie jest ona tak swiadoma co jej sie podoba i dlaczego. Wiec
              milczy. a tlumacze inny punkt widzenia po to, zeby ktos kto tu zajrzy nie
              pozostal w falszywym mniemaniu ze swiat ma tylko dwa wymiary, nie dal
              sie "wziac na lep" najprostszych diagnoz i terapii, choc wydaja sie na pierwszy
              rzut oka niezwykle kuszace. pozdrawiam qbat
              • Gość: heh Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.116.31.* 30.06.03, 15:51

> mam wrazenie, ze ludzie tacy jak Ty reprezentuja tak zwana milczaca
                wiekszosc.
                > Z tym ze zazwyczaj nie jest ona tak swiadoma co jej sie podoba i dlaczego.
                Wiec
                >
                > milczy. a tlumacze inny punkt widzenia po to, zeby ktos kto tu zajrzy nie
                > pozostal w falszywym mniemaniu ze swiat ma tylko dwa wymiary, nie dal
                > sie "wziac na lep" najprostszych diagnoz i terapii, choc wydaja sie na
                pierwszy
                >
                > rzut oka niezwykle kuszace. pozdrawiam qbat

Milczący pozostawałem ze względu na ilość i jakośc argumentów i kontrargumentów
                w tutejszych dyskusjach. Po prostu wyszedłem z założenia, że ktoś i tak
                przytoczy to co ja chciałbym, choć widzę, że rzadko się to zdaża. Dlatego się
                włączyłem. Twoją misję rozumiem i się nie wtrącam zatem. Natomiast swoje gusty
                już określiłem i świadomie wybieram to co mi się podoba. Z całym przekonaniem,
                że tak naprawdę to nie ja tego wyboru dokonuję:) Tylko setki analityków itp.
                Zatem świadomy swej nieświadomości słucham Zetki :) pozdro
            • Gość: koliber Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 08:05
              Po prostu Hehu jesteś typowym targetem.
              Jest Ci obojętne kogo, czego i gdzie słuchasz, byle tylko leciała papka
              niezmuszająca do jakiegokolwiek wysiłku. Uświadom to sobie.
              Nie musi to mieć związku z IQ, ale często ma.
      • Gość: eroll Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.chello.pl 30.06.03, 11:38
        confi napisała:

temu
        > podobało się to, co tamten zrobił w RMI. I co z tego? Nic..., bo wtedy był
        > 1995, czy 1996 rok. Facet robi radio komercyjne, bo takim Zetka jest. Tylko
        > dlaczego Twoi koledzy i koleżanki, którzy solidarnie odeszli z radia
        twierdzili
        >
        > inaczej. Ty, który w Zetce już niepracujesz nadal bronisz jego prezesa.
        > Mnie się Zetka w obecnym wydaniu nie podoba, mam prawo do oceny i wyrażenia
        > zdania, Człowieku!
        przecież w 1996 roku woyciechowski już nie żył, zmarł w pażdzierniku 1995.
    • atomowy Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 19:33
      Radio ZET co roku na wakacje rezygnuje ze swojej ramówki i gra więcej muzyki
    • Gość: olin Re: do tomka kubata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 12:27
      Drogi tomku. Mam juz dość twojego gadania na tym czacie. Mam nieodparte
      wrażenie, że twój przerost ambicji i to, że tak wcześnie zacząłeś pracę w
      mediach styrasznie źle odbił się na twojej psychice. Udajesz człowieka, który
      najlepiej na świecie zna się na mediach a już na pewno na radiu. Chetnie
      zostałbyś co najmniej wiceprezesem zetki. Jakoś ci tego nie zaproponowano i
      może stąd te twoje frustracje. Chłopie. Daj ludziom słuchac tego czego chcą i
      pozwól im mieć swoje opinie. Takie czasty jak ten powinny byc dla
      dziennikarzy, ludzi mediów czymś takim jak dla słuchaczy czy widzów radio czy
      telewizja - posłuchaj, poczytaj, ogladnij i spróbuj wyciagnąć wnioski a nie
      atakuj. A ty jesteś tu zawsze. Wielki cenzor, spec - a może ... pozdrawiam.
      • Gość: Janusz Re: do tomka kubata IP: 217.153.90.* 30.06.03, 12:57
        Gość portalu: olin napisał(a):

> Drogi tomku. Mam juz dość twojego gadania na tym czacie. Mam nieodparte
        > wrażenie, że twój przerost ambicji i to, że tak wcześnie zacząłeś pracę w
        > mediach styrasznie źle odbił się na twojej psychice. Udajesz człowieka, który
        > najlepiej na świecie zna się na mediach a już na pewno na radiu. Chetnie
        > zostałbyś co najmniej wiceprezesem zetki. Jakoś ci tego nie zaproponowano i
        > może stąd te twoje frustracje. Chłopie. Daj ludziom słuchac tego czego chcą i
        > pozwól im mieć swoje opinie. Takie czasty jak ten powinny byc dla
        > dziennikarzy, ludzi mediów czymś takim jak dla słuchaczy czy widzów radio czy
        > telewizja - posłuchaj, poczytaj, ogladnij i spróbuj wyciagnąć wnioski a nie
        > atakuj. A ty jesteś tu zawsze. Wielki cenzor, spec - a może ... pozdrawiam.

W moim odczuciu Tomek jest nieliczną osobą z którą, mimo ewidentnych różnic,
        można sympatycznie i konstruktywnie pogadać. Fakt, trochę uparty, czasem
        nerwowy, można to jednak zrozumieć jeśli weźmie się pod uwagę że bywa czasem
        atakowany przez kilka osób naraz. A Twój post jest niegrzeczny.
        Ps. Jest chyba różnica między forum a czatem ?
        • kicior99 Re: do tomka kubata 30.06.03, 13:49
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Gość portalu: olin napisał(a):
          > > pozwól im mieć swoje opinie. Takie czasty jak ten powinny byc dla

chciales napisac "czarzasty"?
      • Gość: t.kubat Re: do tomka kubata IP: 217.153.35.* 30.06.03, 15:32
        Gość portalu: olin napisał(a):

> Drogi tomku. Mam juz dość twojego gadania na tym czacie.

magiczne klawisze na Twojej klawiaturze sprawia przy odrobinie zdolnosci
        manulanych ze mozesz moich postow nigdy woecej nie czytac

Mam nieodparte
        > wrażenie, że twój przerost ambicji i to, że tak wcześnie zacząłeś pracę w
        > mediach styrasznie źle odbił się na twojej psychice. Udajesz człowieka, który
        > najlepiej na świecie zna się na mediach a już na pewno na radiu.

udaje czlowieka z drugiej strony barykady czesto doprowadzonego do pasji
        uproszczonym, czarno-bialym obrazem swiata jaki tu jest kreowany przez
        niektorych gosci forum

Chetnie
        > zostałbyś co najmniej wiceprezesem zetki. Jakoś ci tego nie zaproponowano i
        > może stąd te twoje frustracje.

chetnie bym zostal, ale wcale sie nie dziwie ze mi nie zaproponowano. tylko co
        z tego?

Chłopie. Daj ludziom słuchac tego czego chcą i
        > pozwól im mieć swoje opinie.

a ja im nie pozwalam? ja odpieram zarzuty i odpowiadam na krzywdzace epitety. a
        nietolernacji dla innych gustow ( i wyzszych i nizszych ) akurat mnie na pewno
        nie mozna zarzucic

Takie czasty jak ten powinny byc dla
        > dziennikarzy, ludzi mediów czymś takim jak dla słuchaczy czy widzów radio czy
        > telewizja - posłuchaj, poczytaj, ogladnij i spróbuj wyciagnąć wnioski a nie
        > atakuj.

ja nie atakuje, ja bronie. a wnioski mozna wyciagnac, ale z krytyki
        konstruktywnej, ktora jest logiczna , wsparta argumentami, przemyslana i
        spojna. dosc wysokie to wymagania, sam im czasami nie ejstem w stanie sprostac,
        ale staram sie dazyc do idealu. a wnioski z festwialu mniej czy bardziej
        zapalczywych wyzwisk co najwyzej moga dotyczyc ich autorow, ich frustracji, ich
        inetligencji, tolerancji i zamkniecia w swoim magicznym jedynie prawdziwym
        swiecie

A ty jesteś tu zawsze. Wielki cenzor, spec - a może ... pozdrawiam.

a moze po prostu jestem czlowiekiem , ktory tak jak inni tutaj ma wlasne
        zdanie i niewiedziec po co postanowil je przekazac. wszyscy wiec mamy takie
        same prawa tu pisac i na szczescie nie Tobie wydawac zezwolenia i zakazy.
        pozdrawiam mimo wszystko qbat
        • Gość: muzyka Re: do tomka kubata IP: 80.50.26.* 08.07.03, 18:37
          Niech bedzie, nawet Pan Tomek mnie przekonal.
          Chociaz nadal podtrzymuej swoje zdanie - sa pewne granice, ktorych przekraczac
          nie mozna.

Napisal Pan, ze gdyby nie takie Radio Pogoda, ludzie w jakims stopniu nie
          zdawaliby sobie sprawy, ze moga oczekiwac jeszcze bardziej plytkiego radia. Ale
          to samo mozna powiedziec teraz o Zetce. Za RZ poszedl RMF, ktory przekonal sie,
          ze tak radykalne zminimalizowanie wszystkiego na antenie, przynosi efekty. I
          wcale nie jestem fanem stacji Tyczynskiego - przed ostatnia zmiana ramowki
          Zetki, bylem nawet tzw. zdeklarowanym sluchaczem, ale podziekowanie za Upalne
          Granie Bez Cienia Mowienia (przy tym hasle mozna bylo sie przynajmniej ludzic,
          ze wszystko jestw porzadku) bylo juz ponad moja tolerancje.

A jezeli chodzi o muzyke, to nie jestem w stanie zrozumiec jak wieksze
          zroznicowanie mogloby wplynac na obnizenie sluchalnosci (bo Madonna
          wydala "kilka" plyt, pdoobnie jak Everything But The Girl, Queen, Aerosmith
          etc.).

--

Przepraszam wszystkich za to narzekanie, ale gdzies musialem sobie ulzyc.
          Pozdrowienia.
          • Gość: obi Felieton o Zetce i RMF IP: *.icpnet.pl 14.07.03, 15:01
            Zatytułowany "Wizjonerzy" - zawsze warto poczytać...

mediamagazyn.w.interia.pl/index.html

PS. a na tej samej stronie również do ściągnięcia stary dżingielek Programu III

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka