Gość: Gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:31 www.wirtualnemedia.pl/index1.php?act=4&id_artykulu=5215id_rubryki=2&id_podrubryki=10 toz to imponujaco zautomatyzowana szafa grajaca... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obi Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.icpnet.pl 26.06.03, 22:58 Gość portalu: Gosc napisał(a): > > toz to imponujaco zautomatyzowana szafa grajaca... Fakt, a trUjka daleko w tyle za taką konkurencją. Słuchalność też różniąca się dalece... Zatem... panowie trUjczani derektorzy, chyba czas na bardziej zdecydowane reformy? Brać przykład z Zetki! Po co katować słuchacza jakąś kulturą, powtórkami z rozrywki, rozmowami z politykami - dajcie wolne Pieńkowskiej, niech sobie wypocznie (cały rok to w radiu, to w TV)? Idą wakacje, plaża, piękne dziewczyny, szum morza, siatkówka plażowa, windsurfing... WIĘ-CEJ MUZYKI, WIĘ-CEJ MUZYKI !!!! Waszym celem jest target (nomen omen) nowoczesny i aktywnie spędzający czas wraz z mile towarzyszącym mu radiem. Do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.pkp.com.pl 27.06.03, 08:48 To oni mają w ogóle jakąś ramówkę? Co (przypadkiem!) włączę to jakaś kaszana leci. A w ostatni weekend jechałem autokarem do Wilna i w obie strony skazany byłem na Radio Zet. Ciągle coś grało tak samo. Nie zauważyłem żadnej ramówki! Nawiasem mówiąc odbiór zaczął się rwać dopiero jakieś 50 km za granicą. Zaraz potem kierowca przestawił na Radio znad Wilii i co? Taka sama kaszana... Na szczęście Wilno jest jest przepiękne i wycieczkę uważam za wyjątkowo udaną mk Odpowiedz Link Zgłoś
confi Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 13:51 Hehehe! Radio Zet stało się radiem bZdET. Więcej muzyki i więcej muzyki. I tylko serwisy ratują tę radostację, no i Monika Olejnik codzinnie (oprócz wakacji) o 8:15 i w niedziele. To co dzieje się z tym radiem to kpina. Twórca Zetki marzył o stworzeniu stacji, która będzie alternatywą dla Trójki. Udało mu się. Radio ZET obfitowało w informację i programy z najwyższej półki. A teraz... Teraz staram się nie słuchać, ale niestety kierowcom i sklepikarzom Więcej muzyki odpowiada. A wakacyjna ramówka to robienie ze słuchacza DEBILA! Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 13:53 confi napisała: > tylko serwisy ratują tę radostację, Raczej chyba radiowęzeł. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 13:59 Kozyriew zaczal podobna kaszane juz w poznanskim RMI FM. Prtzeszedl do Zetki i zropbil to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: 217.153.35.* 27.06.03, 14:23 Nie masz czlowieku bladego pojecia czego i kiedy chcial Andrzej Woyciechowski, zwlaszcza w odniesieniu do radia zet. nie mam zamiaru burzyc Twojego subiektywnego pojecia. Dodam tylko od siebie ze Roberta Kozyre zatrudnil wlasnie pan Woyciechowski, miedzy innymi za to jak ten prowadzil radio RMI w Poznaniu. a odnoszac sie do wylewu zolci na poziom radia zet na wakacje tudziez poza nimi przytocze juz setny raz pare prawd oczywistych ( banalow ): radio zet jest radiem komercyjnym radio komercyjne musi na siebie zarabiac radio komercyjne musi wiec schlebiac gustom publicznosci bo jak nie to pojdzie ona do konkurencji bo mamy przeciez wolny rynek wiekszosc stacji komercyjnych gra "wiecej muzyki", zwlaszcza w wakacje nie bez przyczyny - nawet PR1 ma w tym czasie lato z radiem, ktorego poziom jest generalnie raczej ludyczny... Poziom informacji i wywiadow Moniki Olejnik w polaczeniu z zaprogramowana szczegolowo muzyka gwarantuje pewien, moim zdaniem wysoki poziom. Oczywiscie zalezy do czego sie porownuje: do komercyjnych stacji np we Wloszech, Hiszpanii Grecji czy publicznych w Polsce czy Niemczech. Moim zdaniem jak na status spoleczenstwa w naszym kraju jego zwierciadla jakim sa media i tak szybuja powyzej sredniej. A obnizaja loty wlasnie by sie dostoswac, bo abonamentu na ratunek nikt im nie wysle i bardzo dobrze. pozdrawiam qbat Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Z wywiadu z Marcinem Jędrychem 27.06.03, 14:31 Jaki będzie Pan miał w Esce Kraków realny wpływ na to, co słuchacze będą mogli usłyszeć na antenie, jeśli chodzi o muzykę? Na ile musi Pan być zgodny z formatem? To jest jeszcze jedna rzecz, którą Piotrek mi powiedział na początku, kiedy rozmawialiśmy na temat mojego przejścia tutaj. Powiedział, iż wiadomo, że w dzisiejszych czasach trzeba robić radio sformatowane, bo innej możliwości teraz nie ma, ale można robić radio sformatowane w bardzo fajnej atmosferze. *** Otóż to. Marcin trafia w sedno. Tej atmosfery w Radiu Zet ja jako słuchacz nie czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.icpnet.pl 27.06.03, 14:35 Ech Qbacie, trawi Cię nieuleczalna choroba - ślepa miłość do komercji... Zetka i inni niech sobie schlebiają nędznym gustom, zamiast próbować je kształtować. Ja już poszedłem do konkurencji - czyli do własnych płyt CD, także żadne radio na mnie nie zarabia. I gorąco namawiam wszystkich do pójścia w moje ślady! Nie sztuka iść na łatwiznę i puszczać w kółko więcej muzyki - zwłaszcza tej samej muzyki. Bo to się naprawdę przejada... brakuje już tylko miętowego wafelka na język (Sens Zycia wg Monty Pythona :-) ). Ale... powodzenia. -- Kotlet mielony z buraczkami raz poproszę, i do tego kompot ze śliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.chello.pl 27.06.03, 23:24 Gość portalu: obi napisał(a): > Ech Qbacie, trawi Cię nieuleczalna choroba - ślepa miłość do komercji... jesli nawet to nie slepa... > Zetka i inni niech sobie schlebiają nędznym gustom, zamiast próbować je > kształtować. czy choc raz w zyciu cos uksztaltowales? jak Ci poszlo? Ja już poszedłem do konkurencji - czyli do własnych płyt CD, > także żadne radio na mnie nie zarabia. I gorąco namawiam wszystkich do pójścia > w moje ślady! tak, to jest wyjscie > Nie sztuka iść na łatwiznę i puszczać w kółko więcej muzyki - zwłaszcza tej > samej muzyki. Bo to się naprawdę przejada... brakuje już tylko miętowego > wafelka na język (Sens Zycia wg Monty Pythona :-) ). > Ale... powodzenia. tak, to latwizna. ale w obecnej sytuacji mediow malo kogo stac na komfort pojscia trudniejsza droga. pomysly ambitne i drogie bardzo rzadko wypalaly. ryzyko jest wielkie a skutki to np zamykane miejsca pracy, ludzie na bruku. nie zycze Ci nigdy rozstrzygania takich dylematow jakie maja Kozyra czy Tyczynski. Nie zebym ich zalowal, wiedza w co graja po co i za ile. ale ja bym sie z nimi nie zamienil. pozdrawiam qbat > > -- > Kotlet mielony z buraczkami raz poproszę, i do tego kompot ze śliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.icpnet.pl 28.06.03, 00:39 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > > Zetka i inni niech sobie schlebiają nędznym gustom, > zamiast próbować je > > kształtować. > > czy choc raz w zyciu cos uksztaltowales? jak Ci poszlo? > Czy ja jestem człowiekiem mediów, że mam coś kształtować? Ja jestem tylko słuchaczem i widzem i chwalę Boga za to, ze urodziłem się w swoim czasie, a nie kilka lat później. Bo pewnie słuchałbym tej mdłej papki (więcej muzyki) i pewnie by mnie to cieszyło i zachwycało. Powinieneś chyba zapytać, czy coś mnie ukształtowało, coś co wyszło z mediów? Z czystym sumieniem odpowiem - tak! Był taki człowiek, Tomasz Beksiński, o którym wiele na tym forum napisano... Dzięki niemu rzuciłem Modern Talking na rzecz ówczesnej fali new romantic ewoluując potem w stronę rocka gotyckiego, art-rocka i cięższego grania (nieśmiertelne Ultravox, Bauhaus, New Model Army, Legendary Pink Dots, Psyche, oczywiście Marillion, Pink Floyd, Genesis, Faith No More, Hawkwind, Lacrimosa, stary i nowy Clan of Xymox... mam wymieniać dalej? OK - z nowych - Porcupine Tree, No-Man). Jest jeszcze na szczęście Kosiak, ale widzisz, przez to schlebianie mocno przyziemnym gustom, musi się tułać po nocach. A pamiętam doskonale niedzielne, nie tak późne wieczory w RMF (Loreena McKennitt, Tomasz Żółtko) i potem audycje w Programie III - aż do teraz, choć przyznaję, że często opuszczam słuchanie Nocy Muzycznych Pejzaży na żywo... bo trudno mi czekać do 2.00 w nocy na początek - sic! - audycji. Powiedz, czy to jest normalne??? Oczywiście, że nie - dlatego też nieraz mówi się o nas (tych, którzy słuchają Kosiaka w nocy) jak o maniakach i wariatach. Dla mnie to jednak wyróżnienie in plus. Czy coś w życiu ukształtowałem - tzn kogoś gust zapewne? Teraz, po tym wywodzie mogę Ci odpowiedzieć - również tak! Zaraziłem paru kolegów tą muzyką i cieszę się z tego! Z innej beczki - czasami oprowadzam wycieczki - i w pewnym sensie wychowuję młody target, który mi się akurat trafi. Mam przez to nadzieję, że za ileś lat nie staniemy się kulturowymi dzikusami preferującymi "więcej muzyki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.tvn.pl 29.06.03, 14:07 > Gość portalu: t.kubat napisał(a): > > czy choc raz w zyciu cos uksztaltowales? jak Ci poszlo? > > > Czy ja jestem człowiekiem mediów, że mam coś kształtować?> media komercyjne sa od zarabiania pieniedzy a nie od ksztaltowania, chyba ze to oznacza potem zarabianie pieniedzy. to nie slepa milosc do komercji tylko fakt. jesli juz z nim sie pogodzimy mozemy przejsc dalej: czasami ludzie pracujacy w komercyjnych mediach maja wieksze ambicje i mimo wszytsko staraja sie co zrobic, cos uksztaltowac. Np dziennikarze w radio zet. Od lat ze zmiennym szczesciem walcza o utrzymanie dlugosci i jakosci seriwsow plus zarazem wysokiej sluchalnosci. czyli staraja sie godzic wode z ogniem. z pelna swiadomoscia pozytywistycznego znoju i malej skutecznosci takich dzialan, bo wiekszosc sluchaczy i tak przelaczy sie na zlote przeboje bo sa strawniejsze niz pitolenie o jakis wojnach na swiecie czy budzecie. Poza tym nikt i tak tego nie doceni i w sumie slusznie. bo komercyjne radio ma odpowiadac na potrzeby sluchaczy a nie zaspokajac rozbuchane ( czesto az do przesady ) inteligenckie ambicje pracownikow mediow. > Czy coś w życiu ukształtowałem - tzn kogoś gust zapewne? Teraz, po tym > wywodzie mogę Ci odpowiedzieć - również tak! Zaraziłem paru kolegów tą muzyką > i cieszę się z tego! > Z innej beczki - czasami oprowadzam wycieczki - i w pewnym sensie wychowuję > młody target, który mi się akurat trafi. Mam przez to nadzieję, że za ileś lat > nie staniemy się kulturowymi dzikusami preferującymi "więcej muzyki". moim zdaniem inne, nawet nizsze gusta to nie od razu dno, dzikosc i holota. Nie wszyscy musza miec wyzsze wyksztalcenie, nie wszyscy musza byc profesorami na UJ, ludzie w kapitalizmie maja prawo byc szarzy i nijacy, byc slabo wyrobieni i kochac Michala Wisniewskiego. A wyzsze gusta nie zniknac dzieki takim ludziom jak Beksinski czy Ty. I bardzo dobrze i zdanym mediom nic do tego. pozdrawiam qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 15:05 > radio zet jest radiem komercyjnym > radio komercyjne musi na siebie zarabiac > radio komercyjne musi wiec schlebiac gustom publicznosci bo jak nie to pojdzie > ona do konkurencji bo mamy przeciez wolny rynek > wiekszosc stacji komercyjnych gra "wiecej muzyki", zwlaszcza w wakacje nie bez > przyczyny - nawet PR1 ma w tym czasie lato z radiem, ktorego poziom jest > generalnie raczej ludyczny... Prawda, to wszystko prawda...tym bardziej szkoda mi degrengolady trUjki w kierunku stacji komercyjnych... pozdr, MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Nowa ramowka Zetki IP: 217.153.90.* 27.06.03, 20:48 Gość portalu: t.kubat napisał(a): > Moim zdaniem jak na status > spoleczenstwa w naszym kraju jego zwierciadla jakim sa media i tak szybuja > powyzej sredniej. A obnizaja loty wlasnie by sie dostoswac, bo abonamentu na > ratunek nikt im nie wysle i bardzo dobrze. Oczywiście zapominasz o takim drobnym fakcie że to właśnie media kształtują w znacznym stopniu społeczeństwo. Ludzie pozbawieni praktycznie wyboru przyjmują pewnien standard za normę, radio staje się w powszechnym odczuciu właśnie taką szafą grającą, tego ludzie zaczynają oczekiwać. Chciałbym tylko zauważyć że zanim stacje komercyjne przekształciły się w grające szafy też były słuchane. Nie wierzę że w ciągu kilku lat społeczeństwo tak zgłupiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.chello.pl 27.06.03, 23:19 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Oczywiście zapominasz o takim drobnym fakcie że to właśnie media kształtują w > znacznym stopniu społeczeństwo. juz wiele razy rozpoczynalismy spor co bylo pierwsze: jajko czy kura. ja obstaje przy swoim zdaniu ze przy zachowaniu wszelki proporcji, szarosci i swiatlocieni to ludzie mocniej wplywaja na media niz media na ludzi. przynajmniej jesli chodzi o kwestie gustu Ludzie pozbawieni praktycznie wyboru przyjmują > pewnien standard za normę, radio staje się w powszechnym odczuciu właśnie taką > szafą grającą, tego ludzie zaczynają oczekiwać. Chciałbym tylko zauważyć że > zanim stacje komercyjne przekształciły się w grające szafy też były słuchane. i przestaly gdy pojawily sie pierwsze szafy grajace. gdyby radio pogoda ponioslo kleske ludzie komercyjnego radia nadal scigaliby sie na zasadzie kto lepszy a nie kto lepiej dopiesci target. ludzie mieli wybor i wybrali. zaglosowali nogami na zlote przeboje. dla wielu to byla tragedia w ktora do dzis nie sa w stanie uwierzyc. dla innych smutny fakt, z ktorym trzeba sie zmierzyc a nie w panice zaprzeczac rzeczywistosci. wszyscy czekaja na lepsze, na powrot do zrodel ,ale szanse jak na razie sa minimalne. ludzie musza chciec wiecej od zycia takze w wymiarze innym niz finansowym. na razie sa zbyt glodni by to sobie uswiadomic i wyciagnac z tego wnioski. dlatego np zyskuje Lepper i LPR a UW odplynela w otchlan dziejow > Nie wierzę że w ciągu kilku lat społeczeństwo tak zgłupiało. tez bym chcial miec ten komfort i nie wierzyc. pozdrawiam qbat Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nowa ramowka Zetki 28.06.03, 09:53 akurat wiem kto kogo zatrudnil i jak sie skonczyla ta wspolpraca, bylem swiadkiem tych wydarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyka O TYM, ZE MI UWLACZAJA IP: 80.50.26.* 08.07.03, 18:12 Panie Qbat, jezeli to rzeczywiscie Pan... Ja rozumiem, ze musicie na siebie zarabic, ze trza oplacic Madonne i Stinga, ale moze nalezaloby sie zastanowic czy nie stworzyc jakiegos OFE albo banku? Zyski bylyby wieksze. Dlaczego akurat radio musi byc maszynka do robienia pieniedzy? Prosze mi wybaczyc, ale ten "nawet wysoki poziom", o ktorym Pan wspomina to kpina. Nie jestem doktorem, naukowcem ani nawet Pendereckim, a zwyklym studentem - ale moge Panu zakomunikwoac, ze okreslanie sie jako sluchacz Zetki zaczelo mi najzwyczajniej w swiecie uwlaczac. Jakies oglupianie haslem "Wiecej muzyki" i super hity z polskich dyskotek. A co do Pana Kozyry, to ciekaw jestem czy wszyscy juz teraz chodza w Zetce jak w zegraku. Po tym jak wyrzucono dj N-N, a za nim 20 innych - niepokornych, chyba nie ma juz w Zetce miejsca dla tych, ktorzy chcieliby cos zmienic, zrobic cos nowego. A szefa RMF, ktore gra identyczna papke, szanuje za to, ze przynajmniej stara sie otworzyc druga, niszowa stacje (patrz RMF Classic) - Eurozet stara sie z kolei spacyfikowac swoja druga stacje (w Polsce) - kiedys niszowa Radiostacje - a obecnie obiekt kpin wsrod tzw. targetu. Gratuluje dobrego samopoczucia, Panie Qbat. :* Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 19:32 confi napisała: > tylko serwisy ratują tę radostację, no i Monika Olejnik codzinnie (oprócz > wakacji) o 8:15 i w niedziele. Hehehe... dobre, dobre... niestety Pani Monika Olejnik już nie jest (według mnie) dobrą dziennikarką... nie lubie "drapieżnego" dziennikarstwa. Dziennikarz powinien być bez stronny - Monia jest stronnicza. Odpowiedz Link Zgłoś
confi Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 16:02 Szanowny Człowieku, czyli Tomaszu Kubacie. A skąd wiesz, że "nie mam bladego pojęcia czego i kiedy chciał pan Andrzej Woyciechowski"? Skąd? Jesteś pewien, że rozmawiasz z laikiem? Wiem, że Robert Kozyra zatrudniony został przez pana Woyciechowskiego, bo temu podobało się to, co tamten zrobił w RMI. I co z tego? Nic..., bo wtedy był 1995, czy 1996 rok. Facet robi radio komercyjne, bo takim Zetka jest. Tylko dlaczego Twoi koledzy i koleżanki, którzy solidarnie odeszli z radia twierdzili inaczej. Ty, który w Zetce już niepracujesz nadal bronisz jego prezesa. Mnie się Zetka w obecnym wydaniu nie podoba, mam prawo do oceny i wyrażenia zdania, Człowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.chello.pl 27.06.03, 23:13 confi napisała: > Szanowny Człowieku, czyli Tomaszu Kubacie. A skąd wiesz, że "nie mam bladego > pojęcia czego i kiedy chciał pan Andrzej Woyciechowski"? Skąd? Jesteś pewien, > że rozmawiasz z laikiem? bo nikt jakkolwiek zaangazowany na jakimkolwiek etapie w tworzenie radia zet nie napisalby czegos tak nieprawdziwego. nawet zaciekli wrogowie R. Kozyry. To ludzie na poziomie, moga nie zgadzac sie z jego wizja radia, zarządzania, sposobem na traktowanie ludzi, ale nie sadze by uwazali ze glupio i zlosliwie albo nieumiejetnie zniszczyl wielkie dzielo Andrzeja Woyciechowskiego wbrew jego zamyslom i wielkim planom. Po stronie Kozyry jest cale mnostwo argumentow - mozna ich nie zauwazac, albo nie doceniac. Mozna miec inne spojrzenie na zycie, radio i komercje. Ale podobne insynuacje jak w Twoim wykonaniu wskazuja na kogos kto jak przecietna koza skacza sobie po pochylym drzewie a nie kogos kto potrafil by dojrzec glebszy sens. moze sie myle, ale poza epitetami z anonimowego zrodla nic wiecej w Twoim poscie nie bylo. Facet robi radio komercyjne, bo takim Zetka jest. Tylko > dlaczego Twoi koledzy i koleżanki, którzy solidarnie odeszli z radia twierdzili > > inaczej. Nie mnie tlumaczyc motywy dzialania moich dawnych kolegow z radia zet. moim zdaniem potrafia doskonale sami opowiadac o powodach takich a nie innych swoich decyzji. Moim zdaniem byla to generalnie kwestai poglebiajacej sie roznicy swiatopogladow. Oni mieli zupelnie inne idealy niz Kozyra. Sa lub byli czesto idealistami, romantykami, inteligentami z misja. a on jest czlowiekiem twardo stapajacym po ziemi. zdaniem wielu za twardo. przez lata trwala ze zgrzytami pewna kohabitacja az w koncu jedna ze stron powiedziala dosyc. w radiu zostal ten, kto zyskal poparcie i zaufanie wlasciciela. Mogl je w tej skomplikowanje sytuacji otrzymac WYLACZNIE Robert Kozyra. Ci, ktorzy odeszli raczej nie zaluja, ci ktorzy zostali tez nie. Szkoda ze stalo sie to w tak przykry sposob, ale emocje byly ogromne i wiem sam po sobie, ze pewnych dzialan z tamtych czasow mozna sie tylko wstydzic. zreszta po obu stronach barykady Ty, który w Zetce już niepracujesz nadal bronisz jego prezesa. po stalem po jego stronie w imie zasad, zgody z wlasnym sumieniem a nie koniunkturalnie. to ze juz na zurawiej nie pracuje nie ma tu nic do rzeczy > Mnie się Zetka w obecnym wydaniu nie podoba, mam prawo do oceny i wyrażenia > zdania, Człowieku! masz prawo! tylko wsciekam sie kiedy takie krzywdzace dla wielu znanych miludzi zdanie jest rzucane ot tak z wielka nonszalancja bez proby wyjasnienia czegokolwiek. swiadczy to o pogardzie dla wielu naprawde wartosciowych osob CZLOWIEKU!!! pozdrawiam qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 08:16 Pan Kozyra nie jest na pewno wartościowym człowiekiem. To psuj radia. Sprawny bezwzględny aparatczyk i technokrata. A w 2000/2001 w stosunku do dziennikarzy zachował się jak (b*c)/określenie jest trafne wystarczyło widzieć go jak komentował tą sytuację w nonszalanckiej pozie). I drogi Qbacie jakoś słupki Zetce lecą. (a propos czy michał Kubat to Twój krewny) A utrzymując dawną formułę spokojnie miałaby te 12-15%, a z czasem więcej, bo z czasem części się znudzi 50 utworów/tydzień. Ileż mozna tej kasy się nałapać. Tak samo Trójka zmieniając się (Co zaniedbano przed i po Miecugowie za dyrektorowania Legowicza i Ejsmonda), (zmienili ja (NA LEPSZE) Zegarłowicz i Kaczkowski) miałaby dobrą 5-6% niszę. I hasło: radio bez kretyńskich jingli. Znaleźliby się słuchacze. Jakoś wszyscy moi znajomi (inteligencja, niestety) mówią, że teraz radia nie da się słuchać: 3 gorsza, Zetka dno, RMF- dla małolatów (których gusta psuje), RDST zepsuto nim się rozwinęła, Region-formatowany (spieprzono obecnie RADIO KRAKÓW), pozostaja nieliczne lokalne. Więc jest "target" (tfu), może nieliczny ale interesujący. Nie zawsze wiekszość musi mieć rację. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awers Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.espol.com.pl 28.06.03, 02:01 confi napisała: > Szanowny Człowieku, czyli Tomaszu Kubacie. A skąd wiesz, że "nie mam bladego > pojęcia czego i kiedy chciał pan Andrzej Woyciechowski"? Skąd? Jesteś pewien, > że rozmawiasz z laikiem? > Wiem, że Robert Kozyra zatrudniony został przez pana Woyciechowskiego, bo temu > podobało się to, co tamten zrobił w RMI. I co z tego? Nic..., bo wtedy był > 1995, czy 1996 rok. Facet robi radio komercyjne, bo takim Zetka jest. Tylko > dlaczego Twoi koledzy i koleżanki, którzy solidarnie odeszli z radia twierdzili > > inaczej. Ty, który w Zetce już niepracujesz nadal bronisz jego prezesa. > Mnie się Zetka w obecnym wydaniu nie podoba, mam prawo do oceny i wyrażenia > zdania, Człowieku! Ja sie z Confim poniekąd zgadzam. Bardzo mi brakuje tej ZETki sprzed 2-3 lat, gdy na antenie gosciły takie programy jak: Nie do zobaczenia, Mniej więcej serio, Sensacje XX wieku, Nautilius Radia ZET i wiele, wiele innych. Każdy program miał swoj, niepowtarzalny charakter, czuło sie wtedy tę niezwykłą atmosferę. A teraz? Wiadomości co godzinę, muzyka, muzyka, muzyka, ile można słuchac tej samej papki? Teraz czasami wychodzę z siebie, bo gdy tylko włącze ZETke to słysze "Rise & Fall" albo Eweline Flinte... Muzyka w radiu jest ważna - to fakt, ale dlaczego pomniejsza sie znaczenie słowa mówionego? Dj odzywa sie co 20 minut na jakies 30 sekund... Dawną ZETkę przypominają mi tylko nieliczni dziennikarze (Sławek Mierzejewski, Iza Szumielewicz, Anita Kurosad i kilku innych oraz Majewski, Bryndal i Weiss), bo poza niektórymi głosami, w ZETce zmieniło się wszystko, od jingli, przez ramówkę, aż po formułę programów. I chyba tylko sentyment (i wrodzona niechęć do zmian) trzyma mnie przy Radiu ZET, sentyment do najlepszego radia... Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nowa ramowka Zetki 28.06.03, 09:55 confi napisała: > Szanowny Człowieku, czyli Tomaszu Kubacie. A skąd wiesz, że "nie mam bladego > pojęcia czego i kiedy chciał pan Andrzej Woyciechowski"? Skąd? Jesteś pewien, > że rozmawiasz z laikiem? > Wiem, że Robert Kozyra zatrudniony został przez pana Woyciechowskiego, bo temu > podobało się to, co tamten zrobił w RMI. To nie tak bylo. RMI powstalo na gruzach Radia Zet Poznan, gdy Woyciechowski przestraszyl sie konsekwencji wchodzacej wlasnie ustawy... Tak, panie Kubat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.tvn.pl 29.06.03, 13:50 mniej wiecej tak a szczegolow sam nie znam pozdrawiam qbat Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Nowa ramowka Zetki 29.06.03, 18:30 ja tez nie, choc bylem wtedy wspolpracownikiem redakcji. Pamietam ze na gwalt szukali sponsora, nawet byl okres ze nie placili, pozniej dorwali Elektromis. Fajnie sie wspomina te czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.116.31.* 30.06.03, 10:02 Że Ci się jeszcze chce Tomku tłumaczyć rzeczy oczywiste... Wiesz jak to jest, jeśli ktoś nie dostrzega rzeczy jasnych, to wątpliwe, żeby wykład mu w tym pomógł. Poza tym ocena IQ odbiorców na podstawie preferowanej muzyki, to, delikatnie mówiąc, uleganie stereotypom - mocno nieprzystojące ludziom inteligentnym, prawda? A tak często się to spotyka wśród forumowych intelektualistów. Pracuję, czasem intensywnie, takie radio jak zetka, jest właśnie do mnie skierowane. Posłucham Szymona, bo znajdę minutę, ale nie mam czasu wsłuchiwać się w ambitną muzykę a ciszy nie lubię. Na muzykę poważną mam czas w weekend. A radio jest radio i ma zarabiać na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiek Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.205.139.* 30.06.03, 13:28 Gość portalu: heh napisał(a): > Że Ci się jeszcze chce Tomku tłumaczyć rzeczy oczywiste... Wiesz jak to jest, > jeśli ktoś nie dostrzega rzeczy jasnych, to wątpliwe, żeby wykład mu w tym > pomógł. Problem w tym, że dla nas te rzeczy wcale jasne nie są. A wykład nam o tyle pomaga, że pozwala zbliżyć się do zrozumienia przesłanek drugiej strony. Ja osobiście jestem za to Qbatowi wdzięczny. Poza tym ocena IQ odbiorców na podstawie preferowanej muzyki, to, > delikatnie mówiąc, uleganie stereotypom - mocno nieprzystojące ludziom > inteligentnym, prawda? A tak często się to spotyka wśród forumowych > intelektualistów. Nie oceniamy tu wskaźnika IQ, tylko poziom umysłowy. Ten jest zaś skorelowany ze zdolnością do percepcji kultury, z szerokością horyzontów umysłowych. > A radio jest radio i ma zarabiać na siebie. Owszem. Pytanie, czy radio różni się czymś od fabryki margaryny, czy niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.116.31.* 30.06.03, 15:43 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Problem w tym, że dla nas te rzeczy wcale jasne nie są. A wykład nam o tyle > pomaga, że pozwala zbliżyć się do zrozumienia przesłanek drugiej strony. Ja > osobiście jestem za to Qbatowi wdzięczny. Ok, tu masz rację, nie dla każdego wszystko jest oczywiste. > Nie oceniamy tu wskaźnika IQ, tylko poziom umysłowy. Ten jest zaś skorelowany > ze zdolnością do percepcji kultury, z szerokością horyzontów umysłowych. Wskaźnik IQ i horyzonty itd. są ze sobą mocno związane, pomijam autystyków. Widziałeś kogoś w okolicach 100 IQ o zainteresowaniach godnych da Vinci? Poza tym "poziom umysłowy" to inna nazwa współczynnika IQ - tu się z Tobą niezgodzę. > Owszem. Pytanie, czy radio różni się czymś od fabryki margaryny, czy > niekoniecznie. Niekoniecznie, jedno i drugie jest produktem podlegającym prawom marketingu i rynku w ogóle. Oczywiście na zasadach ogólnych, wszak produkt z zupełnie innej bajki. Ale i tak odbiorcy decydują co mają wziąść, a liczy się odbiorca masowy. W szczegóły tych różnic nie wchodźmy. Bo może zrodzić się dyskusja "gdybająca" pozdro, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Hela Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 16:05 Gość portalu: Lesiek napisał(a): > Nie oceniamy tu wskaźnika IQ, tylko poziom umysłowy. Ten jest zaś skorelowany > ze zdolnością do percepcji kultury, z szerokością horyzontów umysłowych. Tylko że nie każdy ma potrzebę percepcji kultury w dni powszednie w godzinach pracy. I nie jest to skorelowane z poziomem kultury ani szerokością horyzontów. PS: Heh myli się pisząc, że poziom umysłowy to to samo, co IQ. Może ulega stereotypom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.116.31.* 30.06.03, 16:27 > PS: Heh myli się pisząc, że poziom umysłowy to to samo, co IQ. Może ulega > stereotypom? Może myli, może nie. Do dyskusji. Poprzedni Twój argument celny jak oko robin hooda. o godzinach pracy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: Nowa ramowka Zetki IP: 217.153.35.* 30.06.03, 15:37 Gość portalu: heh napisał(a): > Pracuję, czasem intensywnie, takie radio jak zetka, jest właśnie do mnie > skierowane. Posłucham Szymona, bo znajdę minutę, ale nie mam czasu wsłuchiwać > się w ambitną muzykę a ciszy nie lubię. Na muzykę poważną mam czas w weekend. > A radio jest radio i ma zarabiać na siebie. mam wrazenie, ze ludzie tacy jak Ty reprezentuja tak zwana milczaca wiekszosc. Z tym ze zazwyczaj nie jest ona tak swiadoma co jej sie podoba i dlaczego. Wiec milczy. a tlumacze inny punkt widzenia po to, zeby ktos kto tu zajrzy nie pozostal w falszywym mniemaniu ze swiat ma tylko dwa wymiary, nie dal sie "wziac na lep" najprostszych diagnoz i terapii, choc wydaja sie na pierwszy rzut oka niezwykle kuszace. pozdrawiam qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Nowa ramowka Zetki IP: 195.116.31.* 30.06.03, 15:51 > mam wrazenie, ze ludzie tacy jak Ty reprezentuja tak zwana milczaca wiekszosc. > Z tym ze zazwyczaj nie jest ona tak swiadoma co jej sie podoba i dlaczego. Wiec > > milczy. a tlumacze inny punkt widzenia po to, zeby ktos kto tu zajrzy nie > pozostal w falszywym mniemaniu ze swiat ma tylko dwa wymiary, nie dal > sie "wziac na lep" najprostszych diagnoz i terapii, choc wydaja sie na pierwszy > > rzut oka niezwykle kuszace. pozdrawiam qbat Milczący pozostawałem ze względu na ilość i jakośc argumentów i kontrargumentów w tutejszych dyskusjach. Po prostu wyszedłem z założenia, że ktoś i tak przytoczy to co ja chciałbym, choć widzę, że rzadko się to zdaża. Dlatego się włączyłem. Twoją misję rozumiem i się nie wtrącam zatem. Natomiast swoje gusty już określiłem i świadomie wybieram to co mi się podoba. Z całym przekonaniem, że tak naprawdę to nie ja tego wyboru dokonuję:) Tylko setki analityków itp. Zatem świadomy swej nieświadomości słucham Zetki :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 08:05 Po prostu Hehu jesteś typowym targetem. Jest Ci obojętne kogo, czego i gdzie słuchasz, byle tylko leciała papka niezmuszająca do jakiegokolwiek wysiłku. Uświadom to sobie. Nie musi to mieć związku z IQ, ale często ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eroll Re: Nowa ramowka Zetki IP: *.chello.pl 30.06.03, 11:38 confi napisała: > Szanowny Człowieku, czyli Tomaszu Kubacie. A skąd wiesz, że "nie mam bladego > pojęcia czego i kiedy chciał pan Andrzej Woyciechowski"? Skąd? Jesteś pewien, > że rozmawiasz z laikiem? > Wiem, że Robert Kozyra zatrudniony został przez pana Woyciechowskiego, bo temu > podobało się to, co tamten zrobił w RMI. I co z tego? Nic..., bo wtedy był > 1995, czy 1996 rok. Facet robi radio komercyjne, bo takim Zetka jest. Tylko > dlaczego Twoi koledzy i koleżanki, którzy solidarnie odeszli z radia twierdzili > > inaczej. Ty, który w Zetce już niepracujesz nadal bronisz jego prezesa. > Mnie się Zetka w obecnym wydaniu nie podoba, mam prawo do oceny i wyrażenia > zdania, Człowieku! przecież w 1996 roku woyciechowski już nie żył, zmarł w pażdzierniku 1995. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Nowa ramowka Zetki 27.06.03, 19:33 Radio ZET co roku na wakacje rezygnuje ze swojej ramówki i gra więcej muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olin Re: do tomka kubata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 12:27 Drogi tomku. Mam juz dość twojego gadania na tym czacie. Mam nieodparte wrażenie, że twój przerost ambicji i to, że tak wcześnie zacząłeś pracę w mediach styrasznie źle odbił się na twojej psychice. Udajesz człowieka, który najlepiej na świecie zna się na mediach a już na pewno na radiu. Chetnie zostałbyś co najmniej wiceprezesem zetki. Jakoś ci tego nie zaproponowano i może stąd te twoje frustracje. Chłopie. Daj ludziom słuchac tego czego chcą i pozwól im mieć swoje opinie. Takie czasty jak ten powinny byc dla dziennikarzy, ludzi mediów czymś takim jak dla słuchaczy czy widzów radio czy telewizja - posłuchaj, poczytaj, ogladnij i spróbuj wyciagnąć wnioski a nie atakuj. A ty jesteś tu zawsze. Wielki cenzor, spec - a może ... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: do tomka kubata IP: 217.153.90.* 30.06.03, 12:57 Gość portalu: olin napisał(a): > Drogi tomku. Mam juz dość twojego gadania na tym czacie. Mam nieodparte > wrażenie, że twój przerost ambicji i to, że tak wcześnie zacząłeś pracę w > mediach styrasznie źle odbił się na twojej psychice. Udajesz człowieka, który > najlepiej na świecie zna się na mediach a już na pewno na radiu. Chetnie > zostałbyś co najmniej wiceprezesem zetki. Jakoś ci tego nie zaproponowano i > może stąd te twoje frustracje. Chłopie. Daj ludziom słuchac tego czego chcą i > pozwól im mieć swoje opinie. Takie czasty jak ten powinny byc dla > dziennikarzy, ludzi mediów czymś takim jak dla słuchaczy czy widzów radio czy > telewizja - posłuchaj, poczytaj, ogladnij i spróbuj wyciagnąć wnioski a nie > atakuj. A ty jesteś tu zawsze. Wielki cenzor, spec - a może ... pozdrawiam. W moim odczuciu Tomek jest nieliczną osobą z którą, mimo ewidentnych różnic, można sympatycznie i konstruktywnie pogadać. Fakt, trochę uparty, czasem nerwowy, można to jednak zrozumieć jeśli weźmie się pod uwagę że bywa czasem atakowany przez kilka osób naraz. A Twój post jest niegrzeczny. Ps. Jest chyba różnica między forum a czatem ? Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: do tomka kubata 30.06.03, 13:49 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Gość portalu: olin napisał(a): > > pozwól im mieć swoje opinie. Takie czasty jak ten powinny byc dla chciales napisac "czarzasty"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.kubat Re: do tomka kubata IP: 217.153.35.* 30.06.03, 15:32 Gość portalu: olin napisał(a): > Drogi tomku. Mam juz dość twojego gadania na tym czacie. magiczne klawisze na Twojej klawiaturze sprawia przy odrobinie zdolnosci manulanych ze mozesz moich postow nigdy woecej nie czytac Mam nieodparte > wrażenie, że twój przerost ambicji i to, że tak wcześnie zacząłeś pracę w > mediach styrasznie źle odbił się na twojej psychice. Udajesz człowieka, który > najlepiej na świecie zna się na mediach a już na pewno na radiu. udaje czlowieka z drugiej strony barykady czesto doprowadzonego do pasji uproszczonym, czarno-bialym obrazem swiata jaki tu jest kreowany przez niektorych gosci forum Chetnie > zostałbyś co najmniej wiceprezesem zetki. Jakoś ci tego nie zaproponowano i > może stąd te twoje frustracje. chetnie bym zostal, ale wcale sie nie dziwie ze mi nie zaproponowano. tylko co z tego? Chłopie. Daj ludziom słuchac tego czego chcą i > pozwól im mieć swoje opinie. a ja im nie pozwalam? ja odpieram zarzuty i odpowiadam na krzywdzace epitety. a nietolernacji dla innych gustow ( i wyzszych i nizszych ) akurat mnie na pewno nie mozna zarzucic Takie czasty jak ten powinny byc dla > dziennikarzy, ludzi mediów czymś takim jak dla słuchaczy czy widzów radio czy > telewizja - posłuchaj, poczytaj, ogladnij i spróbuj wyciagnąć wnioski a nie > atakuj. ja nie atakuje, ja bronie. a wnioski mozna wyciagnac, ale z krytyki konstruktywnej, ktora jest logiczna , wsparta argumentami, przemyslana i spojna. dosc wysokie to wymagania, sam im czasami nie ejstem w stanie sprostac, ale staram sie dazyc do idealu. a wnioski z festwialu mniej czy bardziej zapalczywych wyzwisk co najwyzej moga dotyczyc ich autorow, ich frustracji, ich inetligencji, tolerancji i zamkniecia w swoim magicznym jedynie prawdziwym swiecie A ty jesteś tu zawsze. Wielki cenzor, spec - a może ... pozdrawiam. a moze po prostu jestem czlowiekiem , ktory tak jak inni tutaj ma wlasne zdanie i niewiedziec po co postanowil je przekazac. wszyscy wiec mamy takie same prawa tu pisac i na szczescie nie Tobie wydawac zezwolenia i zakazy. pozdrawiam mimo wszystko qbat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyka Re: do tomka kubata IP: 80.50.26.* 08.07.03, 18:37 Niech bedzie, nawet Pan Tomek mnie przekonal. Chociaz nadal podtrzymuej swoje zdanie - sa pewne granice, ktorych przekraczac nie mozna. Napisal Pan, ze gdyby nie takie Radio Pogoda, ludzie w jakims stopniu nie zdawaliby sobie sprawy, ze moga oczekiwac jeszcze bardziej plytkiego radia. Ale to samo mozna powiedziec teraz o Zetce. Za RZ poszedl RMF, ktory przekonal sie, ze tak radykalne zminimalizowanie wszystkiego na antenie, przynosi efekty. I wcale nie jestem fanem stacji Tyczynskiego - przed ostatnia zmiana ramowki Zetki, bylem nawet tzw. zdeklarowanym sluchaczem, ale podziekowanie za Upalne Granie Bez Cienia Mowienia (przy tym hasle mozna bylo sie przynajmniej ludzic, ze wszystko jestw porzadku) bylo juz ponad moja tolerancje. A jezeli chodzi o muzyke, to nie jestem w stanie zrozumiec jak wieksze zroznicowanie mogloby wplynac na obnizenie sluchalnosci (bo Madonna wydala "kilka" plyt, pdoobnie jak Everything But The Girl, Queen, Aerosmith etc.). -- Przepraszam wszystkich za to narzekanie, ale gdzies musialem sobie ulzyc. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Felieton o Zetce i RMF IP: *.icpnet.pl 14.07.03, 15:01 Zatytułowany "Wizjonerzy" - zawsze warto poczytać... mediamagazyn.w.interia.pl/index.html PS. a na tej samej stronie również do ściągnięcia stary dżingielek Programu III Odpowiedz Link Zgłoś