Dodaj do ulubionych

Kaczkowski w stylu pop!

IP: *.acn.pl 01.08.03, 11:25
Już nie tylko Kostrzewa, teraz i Kaczkwoski jest w stylu pop.
Tyle, że zasłużony redaktor ukrył sie w Programie Pierwszym Polskiego Radia.
Muzyka na molo w czwartek po 20.00.
Ciekawe co na to wielbiciele starej Trójki gustujący we wszytkim oprócz popu?
Bo pop to syf!
Czekam na posty.
Obserwuj wątek
    • Gość: P-77 Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 12:46
      Gość portalu: Aga napisał(a):

> Już nie tylko Kostrzewa, teraz i Kaczkwoski jest w stylu pop.
      > Tyle, że zasłużony redaktor ukrył sie w Programie Pierwszym Polskiego Radia.
      > Muzyka na molo w czwartek po 20.00.
      > Ciekawe co na to wielbiciele starej Trójki gustujący we wszytkim oprócz popu?
      > Bo pop to syf!
      Oczywiście, że pop jest muzyką nastawioną na szerokiego odbiorcę, ale przecież
      to nic złego. Problemem jest to, że w Programie III PR było miejsce dla różnych
      odbiorców a w Trójce (Zwanej Trujką) jest zatrzęsienie popu i pop-rocka.
      Niestety, ilość nie przechodzi w jakość.
      • Gość: Lumbulak Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: 212.244.197.* 01.08.03, 12:50
        Jak zwykle doskonałe wytłumaczenie...kolego P-77.
        • Gość: kosiak Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 14:20
          Bo pop niejedno ma imie! Karnataka, Mostly Autumn, Blackmore's Night, Ray
          Wilson (ale nie tylko "Change"), Yardbirds, Camel - to tylko przyklady plyt z
          ostatnich miesiecy, gdzie mozna znalezc duso DOBREGO popu! I jestem przekonany,
          ze nie odrzucilby ludzi od radioodbiornikow. Ale nie, oczywiscie badania
          pokazaly, ze ludzie chetniej beda sluchac Patrycji Kosiarkiewicz, De Su i 10
          razy na dzien ballady o poszukiwaniu zbrodniarza Husajna w wykonaniu Reni
          Jusis. Kompletna bzdura, albo zly sposob przeprowadzania badan...
          • Gość: Janusz Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: 195.85.227.* 01.08.03, 14:31
            Gość portalu: kosiak napisał(a):

> Bo pop niejedno ma imie! Karnataka, Mostly Autumn, Blackmore's Night, Ray
            > Wilson (ale nie tylko "Change"), Yardbirds, Camel - to tylko przyklady plyt z
            > ostatnich miesiecy, gdzie mozna znalezc duso DOBREGO popu! I jestem
            przekonany,
            >
            > ze nie odrzucilby ludzi od radioodbiornikow. Ale nie, oczywiscie badania
            > pokazaly, ze ludzie chetniej beda sluchac Patrycji Kosiarkiewicz, De Su i 10
            > razy na dzien ballady o poszukiwaniu zbrodniarza Husajna w wykonaniu Reni
            > Jusis. Kompletna bzdura, albo zly sposob przeprowadzania badan...

Trzeba dać ludziom szansę poznania np. Camel to polubią. Jak puściłem kiedyś
            dziewczynom w pracy (słuchającym zetki) "Stationary...) to wszystkie kazały
            sobie poprzegrywać.

• Gość: kosiak Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 16:53
              Janusz: wlasnie o to chodzi! Camel wszystkim moim znajomym kompletnie nie
              znajacym sie na muzyce bardzo sie podoba i zewszad slysze pytania: "dlaczego
              tak pieknych utworow nie graja w radiu". Odpowiadam: "bo nie ukazaly sie na
              singlach, ktorymi majorsi zarzucaja stacje radiowe". Na to slysze: "i co z tego
              ze nie ukazaly sie na jakichs tam singlach, ale to piekne utwory!" Ano wlasnie!
          • Gość: Lesiek Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: 195.205.139.* 01.08.03, 14:49
            Kosiaku, ale proszę się odczepić od Patrycji Kosiarkiewicz.
            • Gość: Janusz Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: 195.85.227.* 01.08.03, 14:51
              Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Kosiaku, ale proszę się odczepić od Patrycji Kosiarkiewicz.

???
            • Gość: kosiak Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 16:55
              Lesiek: Ale ja naprawde nic nie mam do Patrycji i nawet ja lubie. Dalem ja jako
              przyklad doboru utworow niczym z kosmosu (czyt. komputera). Zreszta ja nie
              lubie po prostu w kolko powtarzanych nagran. Plyty Patrycji znam, wiec
              chcialbym poznac cos innego.
              • Gość: Lesiek Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 23:09

> Lesiek: Ale ja naprawde nic nie mam do Patrycji i nawet ja lubie. Dalem ja
                jako
                > przyklad doboru utworow niczym z kosmosu (czyt. komputera). Zreszta ja nie
                > lubie po prostu w kolko powtarzanych nagran. Plyty Patrycji znam, wiec
                > chcialbym poznac cos innego.

Oczywiście. Przy czym nawet nie chodzi tylko o granie ciągle tych samych
                wykonawców z ich nowych płyt - ale o to, że gra się ciągle te same kawałki.
                Dziwię się majorsom szczerze - przecież jeśli poznam trzy, cztery utwory z
                płyty i mi się spodobają, to jest większe prawdopodobieństwo, że sobie kupię
                płytę. A potem się dziwią popularności p2p.
          • Gość: koliber Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 15:35

> i 10
            To dobre. Że o Justinie T., Krysi A., nie wspomnę.
          • tuhanka Re: Kaczkowski w stylu pop! 01.08.03, 16:04

(...) oczywiscie badania
            > pokazaly, ze ludzie chetniej beda sluchac Patrycji Kosiarkiewicz, De Su i 10

Oczywiście, że są źle przeprowadzane, bo w zestawie przedstawianym ankietowanym
            w badaniu focusowym daje się do oceny tylko klasyczne piosenki plujlistowe.
            Badanie, w którym uczestniczyłam, odchodziło od tego szablonu tylko o tyle, że
            było trochę smooth jazzu - widać było ustawione pod preferencje kierownika
            muzycznego TrUjki. Tak się składa, że w badaniu wrzucono do jednego worka to,
            co grają stacje komercyjne (Pogoda, Eska, Zet, RMF) oraz TrUjka. Jeżeli
            korzystają one z tych samych badań, to nic dziwnego, że leci chłam, a słuchacze
            Trójki/TrUjki, którzy nie słuchają nocnych autorskich audycji, nie mają szansy
            poznać innych wykonawców. A tak byłam kiedyś dumna, że w Trójce nie puszczano
            ryczącego badziewia, które na okrągło grały stacje komercyjne... Tylko kiedy to
            było?
    • Gość: :) Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.crt.tpsa.pl 01.08.03, 15:35
      jest super!
      • Gość: luper Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 15:59
        Cholera,ludzie czy wy tylko radiem zyjecie??
        ok,niech Kaczucha prowadzi nawet dance,ale co NAS/WAS to obchodzi minimax
        pozostanie sobą i juz!
        tak samo sprawa ma sie z kostrzewą postrzegacie go tylko prze jego popową
        audycje,mimo ze czasem w eksspressie pusci cos ok(skalpel,noon,cha cha cohen...)
        Jasne,ze nie sa ta zajebiste audycje,ale chyba nikt nie kaze wam sluchac
        audycji o molu,czy popowej soboty!

Kochający,luper
        • Gość: Lesiek Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.03, 21:37
          Wydaje mi się, że to kolejne wcielenie acn.pl czepia się na siłę Kaczkowskiego
          po prostu.
          Co do Kostrzewy - zaznaczam, że doceniam to, co robi w Ekspresie (chociaż z
          takim eM to jednak zdecydowanie przesadza IMO).
    • obserwator17 Re: Kaczkowski w stylu pop! 04.08.03, 18:31
      Kasa, ciociu, kasa... jak mawiał trener Wójcik. Ale Kaczkowski przecież "tylko
      robi swoje i stara się to robić jak nalepiej", dla idei i tak dalej :-))))))
      Ale żeby się cioci za dobrze nie zrobiło - a różni się czyms trUjka od deptaka
      w Sopocie?
    • Gość: Janusz Mann jak Mann IP: 195.85.227.* 05.08.03, 09:48
      Ktoś słuchał tej audycji Kaczora ? Wojciech Mann wczoraj nie grał jak Paweł
      Kostrzewa tylko grał jak zwykle. Skąd wniosek że Kaczorowi coś narzucano ?
      Zresztą, muzyki zarówno znakomitej jak w miarę łatwo przyswajalnej jest całe
      mnówstwo, o czym pisał Kosiak. Muzyka na molo może być również przyjemna.
      pzdr
    • Gość: kass Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 21:03
      Gość portalu: Aga napisał(a):

> Już nie tylko Kostrzewa, teraz i Kaczkwoski jest w stylu pop.
      > Tyle, że zasłużony redaktor ukrył sie w Programie Pierwszym Polskiego Radia.
      > Muzyka na molo w czwartek po 20.00.
      > Ciekawe co na to wielbiciele starej Trójki gustujący we wszytkim oprócz popu?
      > Bo pop to syf!
      > Czekam na posty.

Jest roznica w popie granym przez Kaczkowskiego i Kostrzewe.Dzisiaj sluchalam
      tej audycji i podaje nazwiska wykonawcow prezentowanych przez Kaczora: Raz Dwa
      Trzy,David Gray,Ice-T w utworze poswieconym Jimiemu Hendrixowi,Deep Purple z
      nowej plyty,Mick Jagger w Sympathy for the devil,Paul Simon, Tom Jones. Widzisz
      zapewne roznice, jesli nie to trudno:)
      • Gość: mk Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.lublin.mm.pl 14.08.03, 22:04
        A tak w ogóle to Kaczkowski prowadził kiedykolwiek audycje
        w innym programie niż w III? Ja jakoś sobie nie przypominam.
        Oczywiście pomijając jego debiut radiowy w "Popołudniu z młodością"
        w Jedynce gdzieś w latach sześćdziesiątych?

mk
        • Gość: Lesiek Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 22:10
          Prowadził.
          Osobiście sobie przypominam jego gościnne występy w gliwickim Radiu Flesz
          gdzieś na początku lat 90.
          • Gość: mk Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.lublin.mm.pl 14.08.03, 22:38
            Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Prowadził.
            > Osobiście sobie przypominam jego gościnne występy w gliwickim Radiu Flesz
            > gdzieś na początku lat 90.

To były audycje autorskie? Mógł takowe prowadzić będąc etatowym pracownikiem
            Polskiego Radia? Nie znam obowiązujących przepisów ale chyba jakieś
            ograniczenia pod tym względem mają?

Natomiast ja sobie przypomniałem listę przebojów prowadzoną przez Piotra
            w audycjach niemieckich PR dla Zagranicy. Lata siedemdziesiąte - jeśli
            moja skleroza mnie nie zawodzi

mk
            • Gość: Lesiek Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.03, 06:39
              W tej chwili zapewne nie można, ale to było dziesięć lat temu - świeżo po
              powrocie Kaczkowskiego z Ameryki. I były to raczej występy "gościnne" - bodaj
              kilka na przestrzeni kilku miesięcy.
        • Gość: koliber Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.03, 10:47
          Pojawiał się w 1982 i 1983 roku w Studi Stereo u Zofii Nowickiej (chyba, na
          pewno Janiszewski) i Marka Gaszyńskiego w PR II.(Stereo)
    • Gość: steam Re: Kaczkowski w stylu pop! IP: *.one.pl / 192.168.4.* 15.08.03, 21:11
      Słuchałam wczoraj ... David Gray - mój ulubiony zresztą, Raz Dwa Trzy ... nie
      wiem czy to dla Was pop czy nie. Mnie się podobało i ja to kupuję - dosłownie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka