Dodaj do ulubionych

TheAgato, trzymaj się!

29.09.08, 10:26
serdecznie dziękuje za te pół roku, kiedy towarzyszyłaś mi z anteny
PR 3, i choć chwilowo - zdaje się - wyłączono Ci mikrofon wierzę, że
nie nadałaś jeszcze ostatnich piosenek i że kiedyś znów mógł będę
Cię usłyszeć. Oby, jak najszybciej!

A TrUjka jest durna...
Obserwuj wątek
    • astat5577 Re: TheAgato, trzymaj się! 29.09.08, 11:47
      Dołączam się.
    • nierozpoznawalny Re: TheAgato, trzymaj się! 29.09.08, 11:53
      pradziad3 napisał:
      > serdecznie dziękuje za te pół roku, kiedy towarzyszyłaś mi z anteny
      > PR 3, i choć chwilowo - zdaje się - wyłączono Ci mikrofon...

A skąd te wieści pradziadzie? Jutro w ramówce "Bez kolacji" jest, a po 5-tym
      października to przecież nawet sami zainteresowani jeszcze nie wiedzą...
      • un1 Re: TheAgato, trzymaj się! 29.09.08, 11:59
        Przez pół roku publiczne radio udostępniało mikrofon prezenterce na
        poziomie radiowęzłowym. Naprawdę wystarczy.
        • astat5577 Re: TheAgato, trzymaj się! 29.09.08, 13:06
          A ugryź się w radiowęzeł!:)
          Theagata przede wszystkim kapitalny człowiek i do tego Kosa ją
          wybrał.
          I wystarczy.
        • pradziad3 Re: TheAgato, trzymaj się! 29.09.08, 15:22
          przez pół roku przez radio mówił i grał do nas nie jakiś agent firm
          fonograficznych, lecz prawdziwy, z krwi i kości złożony, myślący [co
          było słychać w każdym wypowiadanym słowie], Człowiek
          naprawdę nie wystarczy!
          • un1 Re: TheAgato, trzymaj się! 29.09.08, 17:27
            pradziad3 napisał:

przez pół roku przez radio mówił i grał do nas nie jakiś agent firm
            fonograficznych, lecz prawdziwy, z krwi i kości złożony, myślący [co
            było słychać w każdym wypowiadanym słowie], Człowiek naprawdę nie
            wystarczy!

Taa, wszędzie sami agenci. A p. Krysiak pewnie dobry człowiek (czemu
            nie) i na pewno wybranka Kosy (brzmi to prawie jak: przyjaciel
            Naszego Papieża) tyle że absolutna amatorka, tak w pierwszym jak i w
            ostatnim dniu.
            • pradziad3 Re: TheAgato, trzymaj się! 29.09.08, 18:21
              Wolę tę absolutną amatorkę od 80% wielce sznownego państwa
              redaktorstwa trójkowego!
              • nierozpoznawalny Re: TheAgato, trzymaj się! 30.09.08, 14:54
                pradziad3 napisał:
                > Wolę tę absolutną amatorkę od 80% wielce sznownego państwa
                > redaktorstwa trójkowego!

Też wolę. I ma to swój urok.
      • trojkofan.trojka.info Re: TheAgato, trzymaj się! 29.09.08, 13:13
        W środy od 2.00 do 4.00 będzie audycja "Strzały znikąd", którą poprowadzi Piotr
        Mika. Ponieważ "Historia powszechna rock'n'rolla" będzie nadawana w niedziele od
        12.05, i raczej nie będzie powtarzana tego samego dnia o 19.05, to tutaj od
        19.05 mamy pewną lukę. Może o tej godzinie zagości audycja pani Agaty?
        • mrzes Re: TheAgato, trzymaj się! 02.10.08, 15:29
          trojkofan.trojka.info napisał:

> Ponieważ "Historia powszechna rock'n'rolla" będzie nadawana w niedziele o
          > d
          > 12.05, i raczej nie będzie powtarzana tego samego dnia o 19.05, to tutaj od
          > 19.05 mamy pewną lukę. Może o tej godzinie zagości audycja pani Agaty?

W niedzielę o 19:05 będzie nowa audycja "fTOP 5". Więcej o zmianach w ramówce
          jest tu: www.polskieradio.pl/trojka/aktualnosci/?id=68609
          Do naczytania!
          A potem do nasłuchania!
        • nierozpoznawalny Re: TheAgato, trzymaj się! 10.10.08, 09:03
          trojkofan.trojka.info napisał:
          > W środy od 2.00 do 4.00 będzie audycja "Strzały znikąd", którą poprowadzi Piotr
          > Mika. Ponieważ "Historia powszechna rock'n'rolla" będzie nadawana w niedziele o
          > d
          > 12.05, i raczej nie będzie powtarzana tego samego dnia o 19.05, to tutaj od
          > 19.05 mamy pewną lukę. Może o tej godzinie zagości audycja pani Agaty?

Twoje "może" mozna zaliczyć do kategorii 'nadzieja matka głupich' (bez obrazy trojkofanie).
          Un1 pewnie sie ucieszył, że taki "profesjonalista" (P.Mika) zastąpił Agathe i teraz on szeleści przy mikrofonie i namiętnie "eeeeeee-ka" do nocnych słuchaczy. Fakt, puszcza muzykę jakiej inni raczej nie nadają (za to jest bardzo jednorodna), ale miszczem mikrofonu to on nie jest.
          BTW, A.Gacek zaczyna iść w slady P.Szydłowskiej i wciska się wszędzie, a Grzegorz-Gunio precedensem zajął stanowisko w czwartek po 22-giej - ma plecy to mu wolno?
          • un1 Re: TheAgato, trzymaj się! 10.10.08, 09:24
            Jeszcze nie miałem szczęścia (wątpliwego?) słyszeć tego pana, jeśli
            faktycznie jest cienki, niech spada śladem p. Theagaty. W sprawie GG
            (Gacek-Gunio) pełna zgoda. Natomiast warto chyba dać szansę tym dwóm
            gościom od wTOP 5, mikrofonowo są raczej studenccy ale pomysł jest.
            • morven Re: TheAgato, trzymaj się! 10.10.08, 11:59
              A tak ogólnie to jak się wam widzi nowa ramówka? Mi ze wszystkich nowych audycji
              najbardziej podoba się to, co robi Karolina Kozak. Audycję fTOP 5 chwilowo
              uważam za nieporozumienie (bo dlaczego chłopaki mają się uczyć na antenie
              publicznego radia? zapraszamy do radia kampus, to jest radio uczelniane i można
              tam bezkarnie yykać, rzucać dziwne żarciki i bać się mikrofonu), ale sam pomysł
              jest dobry. Może prowadzący się wyrobią. Stelmach się wyrobił (5 lat temu był
              beznadziejny), to i tu może da radę.

Audycji Wasowskiego jeszcze nie słyszałam. O Kaczkowskim w piątki w południe
              wiecie co myślę.
              • mrzes Re: TheAgato, trzymaj się! 10.10.08, 12:11
                morven napisała:

> A tak ogólnie to jak się wam widzi nowa ramówka? Mi ze wszystkich nowych audycj
                > i
                > najbardziej podoba się to, co robi Karolina Kozak. Audycję fTOP 5 chwilowo
                > uważam za nieporozumienie (bo dlaczego chłopaki mają się uczyć na antenie
                > publicznego radia? zapraszamy do radia kampus, to jest radio uczelniane i można
                > tam bezkarnie yykać, rzucać dziwne żarciki i bać się mikrofonu), ale sam pomysł
                > jest dobry. Może prowadzący się wyrobią. Stelmach się wyrobił (5 lat temu był
                > beznadziejny), to i tu może da radę.
                >
                > Audycji Wasowskiego jeszcze nie słyszałam. O Kaczkowskim w piątki w południe
                > wiecie co myślę.

Karolina Kozak jest wspaniała, ładny ma głos i ciekawą puszcza muzykę. Urzekła
                mnie jej audycja. fTOP 5 rewelacja! Może prowadzący są jeszcze mało
                profesjonalni, ale jest dobrze, dajmy im szansę. Pomysł audycji jest świetny.
                Będzie lepiej! Stelmach 5 lat temu nie miał audycji autorskiej poza nockami. Kto
                słuchał przed laty "Pastelowego świata rocka" ten wie, że Stelmi od zawsze był
                Mistrzem! A w "Świecie na Topie" był jaki był... nie wracajmy do tego.

Audycji Wasowskiego nigdy za dużo. Tylko szkoda, że w tej czwartkowej wieczornej
                rzadko się odzywa. O Kaczkowskim w piątki w południe wiecie co myślę, dla mnie
                rewelacja!!!
              • un1 Re: TheAgato, trzymaj się! 10.10.08, 13:58
                Karolina Kozak jest wporzo.
                • nierozpoznawalny Re: TheAgato, trzymaj się! 10.10.08, 14:44
                  un1 napisał:
                  > Karolina Kozak jest wporzo.

Bo Karolina nie spadła z księżyca:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Karolina_Kozak
                  Szkoda, że repertuar audycji przeważnie mnie nie interesuje...
                  • pradziad3 Karolina Kozak pasuje do publicznego radia jak.... 10.10.08, 19:00
                    ...trampki do sukni wieczorowej

Miejsce dla takich prowadzących jest e Esce. Publiczne na prawdę nie
                    musi być przystanią dla tego typu prezenterów.
                    Wtop na poziomie radyjka studenckiego....

A tak znienawidzona przez @Una1. TheAgata to w porównaniu z tym Miką
                    [którego wypowiedzi miałem nieszczęście odsłuchać] była
                    arcyprofesjonalna. Nie wiem też, w czym lepsza od niej jest np. taka
                    Gacek. Opinię o nieznośnym duecie Manio - Gunio popieram.

Przestałem słuchać Trójki....
                    • un1 Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 10.10.08, 19:48
                      Nienawiść nie ma tu zastosowania, dziadku. A Karolina Kozak jest
                      profesjonalistką, zdaniem mym.
                      • mrzes Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 10.10.08, 20:46
                        Tak tak, Karolina Kozak jest profesjonalistką i powtarzam, urzekła mnie jej
                        audycja! Rewelacja!!! Życzę jej jak najlepiej. Duet Manio i Gunio jest dobry!
                        • pradziad3 Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 10.10.08, 22:31
                          Wiesz, ty to chyba obs na sam dźwięk słowa Trójczusia dostajesz...
                      • pradziad3 Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 10.10.08, 22:29
                        un1 napisał:

> Nienawiść nie ma tu zastosowania, dziadku.

taaak, zupełnie pozbawione jej były twoje wpisy o Niedźwiedzkim
                        zwłaszcza...
                        • mrzes Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 10.10.08, 23:38
                          pradziad3 napisał:

> Wiesz, ty to chyba obs na sam dźwięk słowa Trójczusia dostajesz...
                          >

Wolę to niż narzekanie na wszystko i bycie ze wszystkiego niezadowolonym.
                          Zresztą jak przestałeś słuchać Trójki, twoja sprawa. Mnie wszystko jedno. To
                          jest moje ulubione radio i nie zanosi się na to, żeby miało to się zmienić! :-)
                        • un1 Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 11.10.08, 08:54
                          Wpisy o Niedźwieckim (przez c) były szczerze zjadliwe ale gdzie im tam do
                          nienawiści. Cóż za pamiętliwy, mściwy dziadunio.
                          • imagistyk Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 11.10.08, 10:09
                            Grzegorz Wasowski bardzo mi się podobał w pojedynkach z Janem Chojnackim. Solo i z Wojciechem Mannem jest taki sobie.
                            Cieszę się ,że un1 pozostał przy opinii na temat Marka Niedżwiedzkiego. Moja radość z nieobecności MN w Trójce jest tak wielka,że wybaczam nawet Bunia,Munia i Gunia. MN idealnie pasuje do radia ZP i niechaj tam pozostanie do końca świata i jeden dzień dłużej.
                            • mrzes Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 11.10.08, 10:16
                              imagistyk napisał:

> Solo
                              > i z Wojciechem Mannem jest taki sobie.

Solo rzeczywiście jest taki sobie. Proszę posłuchać w czwartek o 22:00.

> Cieszę się ,że un1 pozostał przy opinii na temat Marka Niedżwiedzkiego. Moja ra
                              > dość z nieobecności MN w Trójce jest tak wielka,że wybaczam nawet Bunia,Munia i
                              > Gunia. MN idealnie pasuje do radia ZP i niechaj tam pozostanie do końca świata
                              > i jeden dzień dłużej.

A mnie go brakuje. Trójeczka trochę na jego odejściu straciła, przede wszystkim
                              muzycznie. Bo "Lista Przebojów" z Balonikiem nie jest wcale gorsza. A Złotych
                              Przebojów nie włączę za nic.
                              Ale i tak lubię Trójkę. Z Niedźwieckim czy bez niego, z Wasowskim solo czy nie
                              solo. To jest moje Radio!
                    • morven Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 13.10.08, 12:15
                      pradziad3 napisał:

> ...trampki do sukni wieczorowej

O maj dir, na modzie też widzę się nie znasz. Są sytuacje, kiedy do sukni
                      wieczorowej MOŻNA założyć trampki. Polecam pokazy Johna Galliano.
                      • pradziad3 Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 14.10.08, 02:44
                        morven napisała:

> pradziad3 napisał:
                        >
                        > > ...trampki do sukni wieczorowej
                        >
                        > O maj dir, na modzie też widzę się nie znasz. Są sytuacje, kiedy
                        do sukni
                        > wieczorowej MOŻNA założyć trampki. Polecam pokazy Johna Galliano.

Wiesz co? Wolę nie znać się na modzie jakiegoś tam Johna G, niż
                        pisać po oolsku z wtrąceniami angielskimi. To jesy dopiero wtopa i
                        szczyt intelektualnego prowincjonalizmu ;-(

A co do K. Kozak zdania nie zmieniam....
                    • nierozpoznawalny Re: Karolina Kozak pasuje do publicznego radia ja 13.10.08, 13:09
                      pradziad3 napisał:
                      > TheAgata to w porównaniu z tym Miką
                      > [którego wypowiedzi miałem nieszczęście odsłuchać] była
                      > arcyprofesjonalna. Nie wiem też, w czym lepsza od niej jest np. taka
                      > Gacek. Opinię o nieznośnym duecie Manio - Gunio popieram.

Nie zrozumiales, un1 napisal:
                      "W sprawie GG (Gacek-Gunio) pełna zgoda. "

Jak juz ktos tu napisał, Munio+Gunio przez 2-3 godziny daja radę, gorzej gdy
                      Gunio wypuszcza się solo w czwartek po 22-giej - audycja z puszki niewiele
                      mająca wspólnego z tzw. "audycja autorską"
                      • morven fTOP5 13.10.08, 15:16
                        Posłuchałam drugiej audycji fTOP5 i teraz to już zupełnie nie jarzę. Może
                        miałoby to sens, gdyby od początku potraktować tę audycję jako humorystyczno
                        kabaretową (serio serio, obu panom przydałoby się więcej dystansu). Może ktoś mi
                        wyjaśni, bo:
                        - czy dobrze rozumiem, że Kurtowi Cobainowi zarzucono inspirowanie się cudzą
                        muzyką do granic plagiatu?
                        - a jeśli źle rozumiem, to dlaczego audycja nosi dwuznaczną nazwę FTOP5?

Innymi słowy, co jest w przypadku Nirvany wtopą? Kompletnie się nie zgadzam z
                        tezą, że jakaś wtopa w tym przypadku w ogóle zaistniała. W przypadku
                        Gawlińskiego - tak. W przypadku Nirvany - nie. Tezy stawiane przez prowadzących
                        są na maksa naciągane. Moim subiektywnym zdaniem of kors.
                        --
                        "A jak ci się nie podoba, wyłącz radio" - mrzes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka