Gość: czarli Heinrich Machalica to H.W.D.P IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 17:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MateX Re: Heinrich Machalica to H.W.D.P IP: 81.15.212.* 02.11.03, 17:27 Przepraszam, aler pisanie takiego czegoś przy takliej okazji jest po prostu niestosowne. Wieczny odpoczynek Racz Mu dać Panie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyklista Idioten "czarli" IP: *.skynet.org.pl 02.11.03, 17:50 Jak smieciu możesz wydobyć tylko takie zdanie z siebie? Brzeziny, na szczeście, to nie tylko taki "czarli". Wieczne odpoczywanie racz Mu dac Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli H.M TO cHAM IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 18:00 kto z was jest bez winy niech pierwszy rzuci wwe mnie kamieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Nie cytuj Biblii ignorancie IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.11.03, 21:56 nikt nie jest bez winy, ale ty jesteś idiotą mówiąc takie rzeczy...żal mi ciebie, chyba okropnie jest być toba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajemajo do padalca IP: *.securities.com.pl 03.11.03, 10:10 Pies gnal czy bez winy czy z wina, ale dobrze sie nadstaw to oprocz kamienia ci jeszcze kopa zapale buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Heinrich Machalica to H.W.D.P IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 02.11.03, 19:29 Ty smieciu! Nikomu w zyciu nie zyczylem zle, ale Tobie - TAAAAAK! To byl wspanialy aktor i bardzo ciekawy czlowiek. Pamietam Go nie tylko ze "Zlotopolskich", ale z wielu wspanialych rol. Byl aktorem bardzo charakterystycznym.Moj zmarly przyjaciel Romek Wilhelmi byl charakterystyczny, ale zawsze mowil: Stary Machalica jest lepszy! A to chyba jest najwiekszym komplementem, kiedy aktor mowi tak o innym aktorze, prawda! Czesc Jego pamieci!!! A Ciebie smieciu, moze znajde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Heinrich Machalica to H.W.D.P IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.11.03, 21:53 Czyś ty postradał rozum, idioto!! JaK MOŻESZ PISAĆ TAKIE RZECZY O JEDNYM Z NAJWSPANIALSZYCH AKTORÓW? CZY NIE MASZ ZA GROSZ POCZUCIA SMAKU?? H.W.D.P TO TY MOŻESZ DO SWOICH KUPLI GADAĆ, ALE NIE UŻYWAJ TEGO DO TAK WSPANIAŁEJ OSOBY...NAWET NIE MIAŁEŚ ODWAGI NIC INNEGO NAPISAĆ...DEBILIZM W NAJCZYSTRZEJ FORMIE...WSPÓŁCZUJE TOBIE BYCIA SOBĄ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel A. Kondolencje dla rodziny H.Machalicy IP: *.proxy.aol.com 02.11.03, 22:59 Nie znalem go osobiscie, bo mieszkam w Ameryce, ale w kazdy czwartek i piatek z upodobaniem ogladalem go w TVPolonia jako Dionizego. Mowi sie, ze serial telewizyjny zabija aktora. Mimo, ze znam doskonale kinematografie polska( moja rodzina pracowala w WFDiF na chelmskiej w W-wie) traktowalem Henryka Machalice jako aktora lekko bezbarwnego. Rola Zlotopolskiego niesamowicie go ubarwila, dala mu mozliwosc pokazania niezwyklego talentu i ekspresji tego wspanialego glosu. Przez te kilka lat stal sie moim codziennym, jakze polskim przyjacielem w chwilach niezwykle smutnych dla mnie na obczyznie. Skladam kondolencje rodzinie pana Henryka. Prosze zignorowac obrazliwe komentarze prymitywnych tchorzy, ktorym internet daje piec minut nic nie wartej uwagi, a internautom doradzam nie rozwodzic sie nad tanim smrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli Re: Heinrich Machalica to H.W.D.P IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 00:09 Gość portalu: Hania napisał(a): NAWET NIE MIAŁEŚ > ODWAGI NIC INNEGO NAPISAĆ...WSÓŁCZUJĘ SOBIE BYCIA TORBĄ jak sobie życzysz.Heinrich Machalica to jebane w dupę byle co,jego rodzina to gówno a jego wielbiciele klanowicze, złotopolscy i,małyszomani i euroentuzjaści to półinteligenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Heinrich Machalica to H.W.D.P IP: *.nask.waw.pl 03.11.03, 11:03 Ogłaszam swobodne polowanie na tego palanta "Czarliego". Kto go pierwszy dopadnie, niech mu wyrządzi sprawiedliwość. "Czarli" uważaj - od tej pory jesteś poszukiwany żywy lub martwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GM Re: Henryk Machalica nie żyje IP: nofi:* / 192.168.2.* 02.11.03, 18:00 To smutna wiadomość. Był jednym z moich ulubionych Aktorów. Miał klasę. Był wspaniały! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Wielki czlowiek IP: 213.228.46.* 02.11.03, 18:16 Z radoscia ogladalam go w "Zlotopolskich" : bilo od niego takie cieplo. Swiec Panie nad jego dusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herod Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.stnet.pl 02.11.03, 18:31 Bardzo mi smutno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 18:45 Panie Dionizy... a Złotopolice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr33k2 Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.espol.com.pl 02.11.03, 18:53 dobry aktor i ciekawy człowiek ,cześć jego pamięci!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Cześć Ci Panie Henryku !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 19:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerth Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 19:46 Złotopolscy to była jedyna telenowela ktora ogladałem. Bez Dionizego nie wiem... Szkoda szkoda szkoda :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.bahnhofbredband.net 02.11.03, 20:35 Ogromna strata...Mieszkam za granica od bardzo wielu lat i poprzez TV Polnia moglam byc razem z POLSKA...cieplym dworkiem Pana Dionizego w mojej ukochanej Polsce,juz nigdy nie bedzie tak samo bez Ciebie Dyziu...nie sadze zeby mozna bylo stworzyc ten sam klimat Zlotopolskich bez pana Machalicy.....czesc Jego pamieci, zamknal sie jakis rozdzial w naszym emigracyjnym zyciu/Alina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 20:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 20:45 prosze przyjac moje najszczersze kondolencje. byl wspanialym aktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.03, 21:09 Odszedl wielki czlowiek i aktor.Wielka strata dla nas wszystkich Szczere kondolencje dla rodziny i przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brutal Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 21:42 Wspaniały Aktor szkoda [']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.udn.pl 02.11.03, 21:09 Chciałam napisać coś mądrego, pełnego patosu, niestety potrafię tylko powiedzieć, że jest mi przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.03, 22:24 Z wielkim smutkiem przeczytałam wiadomość o śmierci p. Henryka Machalicy. Odszedł dzisiaj wspaniały aktor, ale to co zostawił po sobie z pewnością nie zostanie zapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hannah Poczciwa, inteligentna geba... IP: *.vnet.hu 02.11.03, 22:37 Niech odpoczywa z Bogiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc Re: Poczciwa, inteligentna geba... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.03, 22:48 szkoda,był częśćia mojego zycia ,bo popularny aktor zawsze jest..to tak jakby mi xcos zabrano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyg Re: Henryk Machalica nie żyje IP: 81.223.23.* 02.11.03, 22:51 to bardzo bolesna i niepowetowana strata. Dziekujemy Ci "Dionizy" za tyle wspanialych rol, twoj humor i wielki kunszt aktora. Panie daj mu wieczny pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.net.autocom.pl 02.11.03, 22:55 Wyrazy współczucia dla rodziny śP. Pana Machalicy. Będzie bardzo smutno bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_ ['] ['] ['] ['] IP: *.trentn01.nj.comcast.net 02.11.03, 23:04 taka szkoda... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł machalica IP: *.net.pl 02.11.03, 23:54 A mnie tam Machalicy nie szkoda. Po pierwsze, za komuny zawsze miał pracę, jak sam mowił. Nie wszyscy uczciwi aktorzy mogą to o sobie powiedzieć. Po drugie nazwać go wielkim aktorem to chyba retoryczna przesada. Musimy umieć rozróżnić między Machalicą a Łomnickim. Po trzecie, jego rola w "Złotopolskich" to po prostu artystyczny grzech. Jakie tam jest aktorstwo? Jeśli ta rola ma być zwieńczeniem jego artystycznej wielkości, to darujmy sobie tę rubryczkę. Po czwarte, pewnie w wielu "życiowych" sytuacjach był porządnym człowiekiem i za to go szanuję. Po piąte, rozumiem ból jego najbliższych i tych, którzy go znali i szanowali. Konkluzja: każda chwila rozpłynie się w czasie jak łzy w kroplach deszczu ("Blade Runner"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagubiony Cieplo Pana Henryka Machalica IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 03.11.03, 03:17 Pan Henryk Machalica byl dla mnie dziadkiem ktorego nigdy niemialem. Znam go glownie z odcinkow "Zlotopolskich," ktore ogladam przez ostatnie tszy lata pozapomoca internetu w Kaliforni. "Zlotopolscy," to w sesie, zadowalaja we mnie ta potszebe ciepla i interakcji rodzinnej ktora niestety zostala wyrwana z mojego zycia wiele lat temu. Dzisiaj jestem czlowiekiem zagubionym, samotnym, i bezradnym mazocym o powrocenia na ojczyzne. Moge powiedziec ze bedzie mi brokowalo tego ciepla ktore bylo pokazywane przez Pana Henryka Machalica w jego roli Dionizego Zlotopolskiego. Zycze Panu powodzenia w Pana pozaziemskich podruzach i dziekuje za cieplo ktorym Pan otaczal widzow w Pana rolach, Przemekm@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnold Re: Henryk Machalica nie żyje IP: 194.158.219.* 03.11.03, 08:05 Kondolencje dla rodziny z gorącą modlitwą. Wszystkim nam będzie brakoewać Pana Henryka Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Henryk Machalica nie żyje 03.11.03, 09:06 Będzie mi go bardzo brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagg57 Re: Henryk Machalica nie żyje IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 09:16 Wielki smutek i żal. Odszedł kolejny wielki aktor polski. Nie wyobrażam sobie "Złotopolskich" bez Pana Dionizego - Henryka Machalicy. Od kilku lat spędzał z moją rodziną sobotnie, niedzielne i świąteczne obiady. Cechowały go humor, uczciwość i rzeczywiście napoleońska mądrość. Jestem pewien, że każdy chciałby mieć takiego dziadka. Uważam jednak, że chociaż będzie to nadzwyczaj trudne, to postać Pana Dionizego nie może zniknąć z serialu. Kto mógłby go zastąpić? Może Witold Pyrkosz? Wyrazy współczucia dla najbliższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati.niebo :-( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.03, 10:05 bardzo mi przykro, ze panHenryk Machalica nie zyje, ze nie udalo sie jego swieczki ochronic przed wiatrem i ze odplyna na drugi brzeg...mam nadzieje ze tam bedzie mu dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof ludzie i konie IP: *.lodz.tpnet.pl 03.11.03, 10:25 Wychować pięcioro dzieci - to szlachetne. Obcować z końmi - to drugi zdany egzamin ze szlachetności. Łączę się w żalu za Jego odejściem z Jego najbliższymi. Na pewno jest mu dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Henryk Machalica nie żyje IP: 212.33.76.* 03.11.03, 11:38 wspanialy zyciowy Napoleonie odpoczywaj w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś