Gość: Jakub Bergman IP: *.chello.pl 17.01.09, 01:16 Oj Zydzi probujecie zatrzec swoje zbrodnie w Strefie Gazy ale i tak wam się to nie uda. W Strefie Gazy dokonujecie holokaustu Palestynczyków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Empiktoszajs Poproście Niemców od jej odbudowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 01:37 Osobiście uważam, że w byłych synagogach powinny się raczej znajdować biblioteki albo muzea. Byle tylko nie szajs w rodzaju EMPIKU albo Remizy. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski To Jędrzejów ma dzielnice? 17.01.09, 01:44 Raczej osiedla, bo sam jest wielkości dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Kto to jest antysemita? 17.01.09, 01:52 Otóż w Polsce antysemitą jest każdy, bo każdy „wyssał antysemityzm z mlekiem matki”. No może nie każdy, bo przecież zaraz po wojnie nasi semiccy władcy propagowali karmienie niemowląt mlekiem krowim z butelki, więc moje pokolenie i kilka następnych nie powinno być antysemitami. Pewnie chcieli przerwać to wysysanie antysemityzmu. Mieli rację, bo od kilku lat zaleca się jednak karmienie piersią i znowu antysemityzm się pojawił i rośnie razem z tak karmionymi gó...arzami. No, ale się uśmiałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (nie)poprawny Remiza w synagodze IP: 121.215.140.* 17.01.09, 04:35 A co zrobic z tymi budynkami? Dosc juz tej propagandy zydowskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsx moze to co zydzi robią ze szpitalami w Palestynie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 05:06 zburzyć i będzie spokuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nftekljgd Remiza w synagodze IP: 81.15.171.* 17.01.09, 07:56 no i co w związku z tym przecież płacimy im za to słono. żałosny artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Remiza w synagodze IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.01.09, 09:45 otworz sam z siebie oczy a nie powtarzaj po kims. to moje zalecenie. smutne i zalosne jest to jak gowno wiedzac o Żydach wypowiadacie sie o nich w ten sposob.. jestem pewna, ze dziala w was typowy lęk przed innymi-obcymi, o ktorych nic nie wiecie. jeszcze czekam, az ktos doda, ze to "czarni zli ludzie". spuscizna po nich jest jak kazda inna, o ktora my, europejczycy powinnismy dbac i chociaz powiesic tablice pamiatkowa, tam, gdzie byly przedwojenne skupiska Żydow. ku pamieci.. by nigdy wiecej historia sie nie powtorzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Remiza w synagodze 17.01.09, 11:48 ja nie mam zupełnie serca do fotografowania takich obiektów- obraz nędzy i rozpaczy - obraz końca świata i kultury i to nie ma nic wspólnego z polityka tolerancją itd miejsca święte dla ludzi powinny budzić szacunek i troskę - bez innych dodatków a tak nie jest to jeden ze stygmatów zwyrodnienia kultury w ogóle Ale i tak Zydzi maja szczęście kiedyż pojechałem na białorus ze starym przewodnikiem - chciałem fotografowac Polskie Dworki i Koscioły - przywiozłem kilka zdjeć w większości polskich obiektów nie zachowały sie nawet FUNDAMENTY zwałasza dworków - przed rokiem byłem na Ukrainie - sladu nie ma wyniszczone do fundamentów tak ze Żydzi maja szczęście - zostały piękne synagogi dla nas Polaków wyniszczono nasze genius loci łącznie z fundamentami Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Remiza w synagodze 17.01.09, 11:57 kiedyś fotografowałem synagoge w Chmielniku - nieżle zachowana i nareszcie zabezpieczona - remontowana bardzo ładan , historyczna , wazna itd zeszło mi trochę bo i swiatło nie było dobre i obiektyw musiałem zmienić , obchodziłem wokoło kilka razy z całym sprzetem jak juz sie na cos zdecydowałem i zatrzymałem - z domu obok wyszła gruba baba w kiecce i pod murem synagogi oddała mocz - demonstracyjnie mysłałem ze zwymiotuje Odpowiedz Link Zgłoś
abu75 Remiza w synagodze 17.01.09, 15:32 A ja w Rymanowie widziałam mężczyznę (w średnim wieku) załatwiającego się pod prowizorycznym płotem, otaczającym remontowaną, zabytkową synagogę. Zwróciłam mu uwagę, zapytałam, dlaczego nie pójdzie pod kościół. Myślałam, że mnie pobije. Edukacja, oświecenie i tolerancja - nie ma innej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Do oloros 17.01.09, 17:54 Tak ci się tylko wydaje - zachowane w Polsce obiekty żydowskie to równie niewielki procent istniejących, jak polskie obiekty na Ukrainie. W końcu niemal cały Lwów, Żółkiew, Podhorce, Kamieniec Podolski, Drohobycz, Olesko - to przecież pozostałości polskie. A to są tylko najbardziej znane przykłady. Pewnie, wiele zniszczono - ale procentowo nie więcej, niż obiektów żydowskich w Polsce. Zresztą na Ukrainie obiekty żydowskie były tak samo niszczone, jak polskie - obejrzyj sobie, jak wygląda synagoga w Żółkwi, a jak kolegiata, porównaj cmentarz łyczakowski i cmentarz żydowski we Lwowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Oczywiście twój, pupeńku jest normalny? 17.01.09, 21:57 Tak, kitku przemądrzały? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota51 Remiza w synagodze 26.01.09, 02:12 "katoendeckie glosy"? wole je od syjo-nazistowskich Odpowiedz Link Zgłoś