Dodaj do ulubionych

Wincenty Pipka

IP: *.cable.wanadoo.nl 19.11.03, 20:05
Ja przepraszam, moze sie czepiam, ale czy nie uwazacie, ze to glupio brzmi w
jedynce, jak facet mowi "wiadomosci przygotowal Wincenty Pipka".
pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: obi Re: Wincenty Pipka IP: *.icpnet.pl 19.11.03, 20:10
      Nie, nie brzmi głupio.

O wiele głupiej brzmi: Dyrektor trujki to Witold Laskowski"
      :-P
      • Gość: nikita Re: Wincenty Pipka IP: *.cable.wanadoo.nl 19.11.03, 20:10
        ale ja mowie o jedynce nie o trojce
        • Gość: obi Re: Wincenty Pipka IP: *.icpnet.pl 19.11.03, 20:17
          To i tak jedno i to samo Polskie Radio.
          No i w ramach tego samego Polskiego Radia stwierdzenie że w
          jedynce "wiadomości przygotował Wincenty Pipka" WG MNIE nie brzmi głupio, a
          informacja, że Witek L. grzeje fotel dyrektora trujki W MOJEJ ocenie brzmi
          bardzo głupio. Tak głupio, że aż nie do wiary. Monty Python większego absurdu
          by nie wymyślił...
          I tyle. Tak JA to widzę.
          • Gość: nikita Re: Wincenty Pipka IP: *.cable.wanadoo.nl 19.11.03, 20:28
            Jasne. Mysle jednak, ze mowimy troche o czym innym. A swoja droga mnie tez boli
            ten rozgrzany do czerwonosci fotel. Always look on the bright sight. Pozdr
    • Gość: Janusz Re: Wincenty Pipka IP: *.zabki.net.pl / 10.1.7.* 19.11.03, 20:27
      Probujesz naigrywć się z czyjegoś nazwiska ? Nazwisko ma zmienić ? W Polsce
      pełno jest śmiesznych nazwisk, trudno żeby ludziom ograniczało to dostęp do
      określonych stanowisk. Moim zdaniem, orginalne nazwisko jest raczej atutem niż
      wadą. A Pan Wincenty znakomicie czyta serwisy.
      Ps.Z Obim zgadzam sie w 100%.
      • Gość: nikita Re: Wincenty Pipka IP: *.cable.wanadoo.nl 19.11.03, 20:31
        Drogi Januszu,
        Moj komentarz zwiazany z Pipka nie dotyczy jakosci jego serwisow. Razi
        mnie to nazwisko, i tyle
        • Gość: Janusz Re: Wincenty Pipka IP: *.zabki.net.pl / 10.1.7.* 19.11.03, 20:35
          Gość portalu: nikita napisał(a):

> Razi
          > mnie to nazwisko, i tyle

I ile ? Co proponujesz ? Zwolnić Go z powodu nazwiska, czy nakazać zmianę
          nazwiska ?
          • Gość: nikita Re: Wincenty Pipka IP: *.cable.wanadoo.nl 19.11.03, 20:47
            Nie przesadzaj. Zlosc pieknosci szkodzi, drogi Januszu. Mnie razi. I tyle
            • Gość: Janusz Re: Wincenty Pipka IP: *.zabki.net.pl / 10.1.7.* 19.11.03, 20:52
              Gość portalu: nikita napisał(a):

> Nie przesadzaj. Zlosc pieknosci szkodzi, drogi Januszu. Mnie razi. I tyle

Droga Nikito, rozumiem że Cię razi bo razi i chciałaś podzielić sie swoim
              stanem emocjonalnym ze światem. Przyjmuję, współczuję i już się nie czepiam.

Ps. A mojej piękności nic nie szkodzi, z wiekiem coraz ładniejszy jestem.
            • Gość: obi EOT IP: *.icpnet.pl 19.11.03, 20:53
              Dajcie już spokój! Ten temat naprawdę jest bez sensu!
              • Gość: Janusz Re: EOT IP: *.zabki.net.pl / 10.1.7.* 19.11.03, 20:54
                Gość portalu: obi napisał(a):

> Dajcie już spokój! Ten temat naprawdę jest bez sensu!

Minutę przed Tobą dałem :))
              • Gość: seven Re: EOT IP: *.crowley.pl 20.11.03, 02:35
                Temat pozornie jest bez sensu, z całym szacunkiem dla pana Pipki, załóżmy że
                czytający wiadomosci nazywa Alfons Ocipka. Nieprawdopodobne? To posłuchajcie
                informacji o tym kto ma danego dnia urodziny i różnych doniesień prasowych o
                oficjelach mających problemy z prawem. Daję głowę- Alfons Ocipka może się
                trafić. I potem co? Alfons O.-przedstawi najnowsze informacje z kolejnego dnia
                pielgrzymki papieża?! Jestem pewien, że szefowie Ocipki długo w takim
                przypadku rozważaliby jego kandydaturę. A swoją drogą dwie sprawy-po pierwsze,
                autorowi tego wątku nudzi się w życiu z pewnością, a po drugie współczuję
                biedakom, którym absolutnie wszystko i wszędzie kojarzy się z ich umęczoną,
                biedną trójką, o pardon, PROGRAMEM TRZECIM, i ich public enemy, Witoldem L.
                Leczcie się moi drodzy, albo skoro tak bardzo to radio wam nie odpowiada-
                słuchajcie PIPKI!
                • Gość: Stary Re: EOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 02:15
                  Faktycznie Laskowski nie jest paskudnym nazwiskiem tylko gość jest paskudny. I
                  nic na to nie poradzą koneserzy TrUjki. A że nazwisko pana Wincentego stało się
                  popularne - to dobrze bo to znaczy, że wielu dawnych wielbicieli TRÓJKI
                  przeniosło się do PR1, bo tam kretynków (vide PR3) jakby mniej a radio
                  ciekawsze. Natomiast naigrywanie się z nazwiska lub "tylko" brak akceptacji dla
                  brzmienia tegoż świadczy raczej o przynależności do nowego targetu...
                  Niezorientowanym i lekko cofniętym cywilizacyjnie przypomnę starą zasadę, że
                  naśmiewać można się z zachowań i postępków ale nigdy z nazwiska, które się
                  dostaje w chwili narodzin. To właśnie jest w niektórych ludziach paskudne, że
                  pochodząc od małpy wiele elementów (zbyt wiele) zachowali mimo ewolucji...
                  wasz Stary
                  • trollll Re: EOT 23.11.03, 03:01
                    Gość portalu: Stary napisał(a):

> (...) naigrywanie się z nazwiska lub "tylko" brak akceptacji dla
                    >
                    > brzmienia tegoż świadczy raczej o przynależności do nowego targetu...

niech bedzie, ze przynaleze do nowego targetu.
                    ale kiedy wincenty pipka przedstawia wiadomosci,
                    to sie rozpraszam, rozsmieszam i rozentuzjazmowuje
                    obok wiadomosci, a nie na ich temat.
                    mijaja mnie.
                    podobnie jak wszystkich tych, ktorych rozprasza
                    znienawidzony podklad muzyczny pod wiadomosciami.

> Niezorientowanym i lekko cofniętym cywilizacyjnie przypomnę starą zasadę, że
                    > naśmiewać można się z zachowań i postępków ale nigdy z nazwiska, które się
                    > dostaje w chwili narodzin.

nie ma takiej zasady, stary.
                    nazwisko mozna zmienic, jezeli jest kompromitujace,
                    osmieszajace i niewygodne.
                    troll
                    • Gość: Janusz Re: EOT IP: *.zabki.net.pl / 10.1.7.* 23.11.03, 09:47
                      trollll napisał:

> Gość portalu: Stary napisał(a):
                      >
                      > > (...) naigrywanie się z nazwiska lub "tylko" brak akceptacji dla
                      > >
                      > > brzmienia tegoż świadczy raczej o przynależności do nowego targetu...
                      >
                      > niech bedzie, ze przynaleze do nowego targetu.
                      > ale kiedy wincenty pipka przedstawia wiadomosci,
                      > to sie rozpraszam, rozsmieszam i rozentuzjazmowuje

To kwestia braku dojrzałości emocjonalnej. Przejdzie z wiekiem. Albo nie.
    • Gość: jacek2 Re: Wincenty Pipka IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 21.11.03, 19:32
      Do glosu i nazwiska pana Wincentego juz sie przyzwyczailem , uwazam go za
      dobrego dziennikarza . Czego nie moge powiedziec o pani Malgorzacie
      Slomkowskiej ( tez z jedynki ) , ktora popadla w samo uwielbienie i jej
      komentarze nie sa najwyzszych lotow.
    • kicior99 Re: Wincenty Pipka 22.11.03, 14:49
      Pipka - obok Kaliszewskiego - jest najlepszym lektorem i nie przeszkadzaloby mi
      nawet gdyby sie nazywal Dupiński
      • Gość: Marcin Re: Wincenty Pipka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 15:26
        Rzeczywiście miałem kiedyś okazję posłuchać nocną porą wiadomości w jedynce i
        omal nie wyskoczyłem ze skóry ze śmiechu gdy usłyszałem to nazwisko. Pomijając
        kompetencję pana PIPKI to nieźle się ubawiłem. Dla pewności że się nie
        przesłyszałem poczekałem do następnego serwisu.
        • Gość: max Re: Wincenty Pipka IP: *.chello.pl 23.11.03, 19:45
          lepsze nazwisko pipka niż cipka.
    • Gość: Stary Re: Wincenty Pipka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.03, 00:30
      Lepiej zakończmy ten temat, bo to żenada. Jak kogoś cieszy naigrywanie się z
      nazwiska lub śmieszy go to do rozpuku, to trudno. Nie wszyscy mają po równo
      szarych komórek, a i dobrego smaku nie dla wszystkich widać wystarczyło. Ja w
      każdym razie dla takich płytkich gostków mam tylko pogardę. I ubolewam nad tym
      co się z tym naszym społeczeństwem stało. Żałość ogarnia, kiedy muszę się
      stykać z taką osobowością na forum publicznym. Ale ta anonimowość powoduje, że
      z ludzi bez skrupułów wyłazi prawdziwa natura. Szkoda...
      Proszę już nie odpowiadać, bo to nie ma sensu.
      Stary
      • kicior99 Re: Wincenty Pipka 24.11.03, 13:02
        szkod? Chyba na szczescie. w koncu wiemy z kim mamy do czynienia...
        • Gość: Lesiek Re: Wincenty Pipka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 21:58
          Nota bene, to chyba nie przypadek, że forum "Radio" wypadło z działu "Kultura".
          Niektórzy obecni tu wyraźnie o podstawach kultury nie mają pojęcia.
          • Gość: max Re: Wincenty Pipka IP: *.chello.pl 24.11.03, 23:38
            to prawda, niektórzy zielonego pojęcia o kulturze nie mają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka