Dodaj do ulubionych

święta krowa kazik staszewski

IP: *.polkomtel.com.pl 19.06.01, 15:43
irytuje mnie od dłuzszego czasu status, jaki wyrobił sobie pan zwany kazikiem
staszewskim. ten bardzo przeciętny wokalista, tylko dosyć dobry tekściarz,
mierny filozof i socjolog, został z niewiadomych powodów obwołany autorytetem w
w.w. dziedzinach, rzecznikiem i reprezentantem rockowego środowiska.
oficjalnie niezależny, wszechstronnie uzdolniony, oryginalny, nieomylny.
a tak naprawdę człowiek ten zapędził sie w kozi róg.a to ponieważ uwierzył w
swoją genialnosć, i tak sie zachowuje( doskonały przykład samospełniającego się
proroctwa). nie twierdzę że jest diabłem wcielonym, ale występuje duża
dysproporcja między tym kim jest, a za kogo jest uważany
Obserwuj wątek
    • Gość: zbyszko Re: święta krowa kazik staszewski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 01:43
      zazdrościsz?
      • Gość: Widoczek Niezależny??? Ha, ha, ha !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 11:33
        Facet do perfekcji opanował sztukę wysysania szmalu z dziecięcych kieszeni.
        Niezależny, ale teledyski w MTV (ktoś je tam wysłał w końcu...). I potem
        odmawia przyjęcia nagrody od tegoż MTV.
        Fryderyka nie przyjmie - ale żeby być nominowanym, musiał zgłosić swoją
        kandydaturę, bo inaczej się nie da.
        Kiedy śpiewał "Wałęsa, oddaj moje 100 milionów" i mówił, że takiej sumy na oczy
        nie widział (stare złotówki) - w ZAIKSIE odbierał kwoty dziesięciokrotnie
        wyższe.
        Więc uznajmy go za sprawnego show-biznesmana, lekkiego manipulatorka, zdolnego
        w wielu dziedzinach człowieka i niech mu będzie jak najlepiej.
        • Gość: E. Re: Niezależny??? Ha, ha, ha !!! IP: *.duo-sa.pl 20.06.01, 14:54
          Bez przesady, może jeszcze babcia mu pisze teksty? W końcu sporo przez Niego i
          Jego teksty się wydarzyło. Może o to Wam chodzi, że nie udziela się jak inni
          szołmeni z branży. Dajcie człowiekowi żyć po swojemu i robić, co chce. Młodzi
          jesteście, zapomnieliście czasy urawniłowki. Ja teraz mniej Go odbieram, bo to
          nie moja estetyka, ale uważam "Do Ani" za mistrzostwo świata w wyrażaniu uczuć.
          A jeżeli teraz inni odbierają Go tak, jak ja kilka lat temu - to znaczy, że
          dalej jest tak, jak powinno być.
          • Gość: Mania Re: Niezależny??? Ha, ha, ha !!! IP: *.ceu.hu 20.06.01, 18:21
            Zgadzam sie z kwetsa,
            ze teksciaz bardzo dobry, ale muzycznie to nie bardzo.
            M
        • Gość: bb Re: Niezależny??? Ha, ha, ha !!! IP: 10.10.2.* / 213.76.160.* 16.07.01, 19:41
          Mała uwaga techniczna. Kazik, jak i żaden inny artysta, sam nie zgłasza swoich
          nominacji. Robią to dziennikarze bez, a czasem nawet wbrew jego woli.
    • Gość: pas CZEPIACIE SIĘ! IP: 193.0.117.* 20.06.01, 18:32
      • grunhilda no nie!!!!!!!!!! 21.06.01, 13:06
        ja nie wiem , ja pewnie jestem prostolinijna,naiwna i bóg wie co jeszcze, ale
        ja od Kazia nic nie chcę , lubię jego texty i często je sobie podśpiewuję.Nie
        żebym go uważała za autorytet ,ale chyba nie jest tak źle jak mówicie!!!!i to
        jest chyba spiskowa teoria dziejów z tym ZAIKSem ,a do Fruderyków artyści nie
        zgłaszają się sami , tylko SĄ zgłaszani przez dziennikarzy&wytwórnie
        pozdrawiam!
    • Gość: lukaszl Re: święta krowa kazik staszewski IP: 10.0.0.* / *.lomac.com.pl 21.06.01, 13:13
      wez sie nie czepiaj!!!
      za madra chyba jestes
      pozdrawiam
      • Gość: doda Re: święta krowa kazik staszewski IP: *.telkab.pl 13.07.01, 16:45
        Chyba kogoś pogięło, żeby się czepiać Kazika. Nie odróżniacie już tego, co
        autentyczne i inteligentne, od gówien w złotych papierkach?
        • Gość: mana Re: święta krowa kazik staszewski IP: 217.96.19.* 14.07.01, 19:50
          Kazik to Kazik. Zrobił swoje i chwała mu za to.
          Każdy słucha tego co mu się podoba, a jak komuś nie
          odpowiada pan Kazimierz to niech sobie popu posłucha.
          Tam wszystko jest takie piękne...
    • Gość: Wojciech Re: święta krowa kazik staszewski IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.07.01, 14:22
      Gość portalu: kfetsa napisał(a):

> irytuje mnie od dłuzszego czasu status, jaki wyrobił sobie pan zwany kazikiem
      > staszewskim. ten bardzo przeciętny wokalista, tylko dosyć dobry tekściarz,
      > mierny filozof i socjolog, został z niewiadomych powodów obwołany autorytetem w
      >
      > w.w. dziedzinach, rzecznikiem i reprezentantem rockowego środowiska.
      > oficjalnie niezależny, wszechstronnie uzdolniony, oryginalny, nieomylny.
      > a tak naprawdę człowiek ten zapędził sie w kozi róg.a to ponieważ uwierzył w
      > swoją genialnosć, i tak sie zachowuje( doskonały przykład samospełniającego się
      >
      > proroctwa). nie twierdzę że jest diabłem wcielonym, ale występuje duża
      > dysproporcja między tym kim jest, a za kogo jest uważany

"Bo tak to jest kiedy ktoś zazdrości,
      kiedy brak mu..." [K.Staszewski]

No właśnie czego - kultury, samoopanowania a może odwagi, gdyż sygnuje swą
      wypowiedź niewiele znaczącym pseudonimem.

Wojciech
    • Gość: tom.ek Re: święta krowa kazik staszewski IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 20:32
      trzeba byc debilem, zeby miec pretensje do Kazika, ze KTOS GO OBWOLAL, kimkolwiek!!!
      Czy to jego wina ???
      Jak nie chcesz to nie sluchaj
      • Gość: Lysy Re: święta krowa kazik staszewski IP: 207.86.71.* 23.07.01, 21:14
        kfesta!! kozi rog to ty jestes
        • Gość: ana Re: święta krowa kazik staszewski IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 24.07.01, 11:17
          może i trzepie kasę ale tak jak wszyscy nie czarujmy sie że komuś chodzi o coś
          więcej ale przynajmniej się rozwija albo przynajmniej nie zatrzymał się na
          odcinaniu kuponów od old przebojów
    • Gość: Łudstok Re: święta krowa kazik staszewski IP: *.ing.uni.wroc.pl 24.07.01, 12:02
      Irytuje ??!! Hmm.. ponoć najbardziej irytuje nas w innych to, czego nie znosimy
      u siebie. Dodać do tego garść niespełnionych (zapewne) ambicji i obraz człeka
      gotowy ;-) Swoją drogą... Wątek dyskusji rozpoczęty.. może jakaś kontra z
      Twojej strony ? Czy to może tylko woda na młyn (nakręt.. nakręt i ruch w
      eterze ? hę ?) ;-) Pozdrawiam
      • lukaszl Re: święta krowa kazik staszewski 24.07.01, 12:47
        no wlasnie ja tez jestem ciekaw co dalej by wymyslil ten co o kazik irytuje?!
        pozdrawiam
        lukaszl
      • fixed Re: święta krowa kazik staszewski 27.07.01, 13:45
        Gość portalu: Łudstok napisał(a):

> Irytuje ??!! Hmm.. ponoć najbardziej irytuje nas w innych to, czego nie znosimy
        >
        > u siebie. Dodać do tego garść niespełnionych (zapewne) ambicji i obraz człeka
        > gotowy ;-) Swoją drogą... Wątek dyskusji rozpoczęty.. może jakaś kontra z
        > Twojej strony ? Czy to może tylko woda na młyn (nakręt.. nakręt i ruch w
        > eterze ? hę ?) ;-) Pozdrawiam

To jaki podirytowany musi być kazik????

Kazik na każdej ostatnio wydanej płycie ma słowo do piratów, ale czy pomyślał o
        sobie?
        Jest współwłaścicielem firmy płytowej, której kumpel jest prezesem, żadna wielka
        firma typu BMG czy Warner nie zrzyna z niego, a jak wyglądają ceny jego płyt? 45 -
        48 zł?????? Kto z kogo zdziera? Czy ma On chociaż trochę przyzwoitości? Jeżeli
        płyta badziewskiego Ich Troje może kosztować 29zł, a wydawana jest w molochu, to
        czemu Kazika, czy Kultu tyle nie może kosztować? Kto z kogo zdziera? Ja mam
        nieodparte wrażenie, że Kazik ze swoich fanów.
        ps. przynajmniej na koncertach daje z siebie wszystko za to THX...
        • Gość: Zenek to i ja cos powiem IP: *.am.put.poznan.pl 03.08.01, 20:05
          Kiedys w sklepie widzialem plyte Kazika, z ktorej brzmiala szlachetna mysl,
          grozba, ktora mozna bylo przetlumaczyc tak: "nie kupuj piractwa, bo sprawisz,
          ze nie bedziemy mieli zyskow, a jak nie zarobimy to i niczego nowego nie
          nagramy". Super-pomyslalem wtedy, mam Cie w dupie mierny piosenkarzyno. Pojde
          na gielde i kupie moim kolegom tysiace plyt, by nie musieli kupowac oryginalow
          i dawac tobie zarabiac a Ty zdechniesz z glodu i moze bedziesz pamietal, ze
          sztuka nie jest na sprzedaz tylko dla piekna, dla ludu jest chleb...
    • lukaszl Re: to jeszcze nic 02.08.01, 16:58
      zapraszm na forum
      dyskusje.pl
      forun knz
      tam sie zirytujesz
      pozdrawiam
      staly dyskutant
      lukaszl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka