axur 17.12.03, 22:34 pan Pawłowski jest wyjątkowo przewidywalny w swoich opiniach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gerontofil Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.03, 23:22 Pan Pawłowski jako przyjaciela Słobodzianka zachowuje się lojalnie, mimo że tekst sztuki nie ma żadnego związku z rzeczywistością; jest niemiłosiernie nudny i jeśli widownia nieruchiomieje, to znaczy że zasnęła. Żal jedynie niezwykle ofiarnej pracy aktorów; ale to niestety, praca w niesłusznej sprawie. Masz, Axurze, rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretu Re: IP: 213.17.168.* 18.12.03, 04:51 WYBACZ PAN, PANIE "Gerontofil" - PANU - JUŻ TYLO GERIAWIT. Jeśli pan Axur według PANA ma racje - to ... niby w czym??? IDŻCIE SOBIE DO IZBY PMIĘCI NRODOWEJ DO SEKCJI kultutra. PRAWDZIWEGO "aktora" tam spotkacie!!!!! A Pan panie Geriawit - weż Pan troche wśród ludzi - prawdziwych- poprzebywaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 02:41 Super przedstawienie! Polecam. To prawdziwa perła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 02:47 Jeżeli Pawłowski jest przewidywalny, to wy niestety też, bo to co podoba się jemu, nie podoba sie wam. Błędne koło. A Merlin jest rewelacyjny, to muszę uczciwie przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Boczarska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 03:27 Ludzie!!! idzcie na to zobaczycie cos przy czym cielecka ostałowska i ostaszewska razem wzięte to wiewióreczka no i ten percewal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretu Re: Boczarska IP: 213.17.168.* 18.12.03, 04:32 Nie można tak! Stop!!!! tym durnym układom!! Jeśli Pawłowski na TAK to Sieradzki na NIE! Przecież to jakiś durny obłęd! Ja jako WIDZ dziękuję za uszanowanie mojej "inteligencji" i "wyobraźni" - piszę w cudzysłowie, bo widzowi nie wypada być INTELIGENTNYMI i z poczuciem WYOBRAŹNI. Byłam na spektaklu i widziałam góry i słyszałam morze i 100% jestem za taką realizacją tekstów i za taką grą aktorów. Chwała Teatrowi Narodowemu, że podnosi się z gruzów i pokazuje nam taki rzeczy i takich ludzi o takiej PASJI!!! „Merlina” trzeba zobaczyć – nie wiem jak to ludziom przekazywać ale NA TO WARTO IŚĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRETU Re: IP: 213.17.168.* 18.12.03, 04:39 Nie można tak! Stop!!!! tym durnym układom!! Jeśli Pawłowski na TAK to Sieradzki na NIE! Przecież to jakiś durny obłęd! Ja jako WIDZ dziękuję za uszanowanie mojej "inteligencji" i "wyobraźni" - piszę w cudzysłowie, bo widzowi nie wypada być INTELIGENTNYMI i z poczuciem WYOBRAŹNI. Byłam na spektaklu i widziałam góry i słyszałam morze i 100% jestem za taką realizacją tekstów i za taką grą aktorów. Chwała Teatrowi Narodowemu, że podnosi się z gruzów i pokazuje nam taki rzeczy i takich ludzi o takiej PASJI!!! „Merlina” trzeba zobaczyć – nie wiem jak to ludziom przekazywać ale NA TO WARTO IŚĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tori Merlin rulez IP: *.blich.krakow.pl 18.12.03, 06:05 A chociaż widziałeś? Nie moge uwierzyć, ze ktoś kto to widział jest w stanie z czystym sumieniem pisać, ze nie jest to wielkie przedstawienie. Nie wiem czy nie najlepsze jakie w życiu widziałam. O niczym innym nie jestem w stanie myśleć. Szkoda tylko, ze Pawłowski tez o Ilgner nie napisał, bo tworzy równie ciekawą rolę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp/ww Nowy Narodowy - bez dwoch zdan... (ale) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 12:08 z wieloma slowami redaktora wypada sie zgodzic... ja tez jestem wielkim fanem "Bianki", wiec o geniuszu rezysera nie ma co dyskutowac... ale jeden fikolek - wlasnie "Rycerze z Agory" powinni mocno wziac do siebie wielka gorycz, a moze "tylko" ostrzezenie powazne plynace z tego spektaklu... "wazne wypadki zblizaja sie nieublaganie" (...) pozdr. mp/ww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Merlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 02:23 Najsłabszą stroną "Merlina" jest dramaturgia.Bajdurzenie o Polsce,o współczesnym kontekście dramatu jest naciąganiem mitu "Okrągłego Stołu".Jest to prawda tylko dla kolegi Słobodzianka pana Pawłowskiego.A poza tym póki Spisak bawi się konwencją teatralną ogląda się "Merlina" z przyjemnością,druga część jest nudna i napompowana,ale nie jest to chyba wina aktorów.A pana Pawłowskiego proszę grzecznie o profesjonalizm,czyli o recenzje z głębi serca i sumienia z odrobiną rozumu,bo pomyślę,że jest małym chłopczykiem,który koledze z podwórka odpuszcza a innym przypier....Ale gdyby to była prawda, to taką gazetę,w której pisze wrzuca się do kosza.Czego innym czasopismom nie życzę.A propos-Gajewski na prezydenta{narodowego}. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Merlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 02:36 A ja kocham Romana P.i wierzę,że pisze prawdę.Nie znam go osobiście,ale czuję że ma jaja.Prawdziwy teatralny macho-dać mu konia! Odpowiedz Link Zgłoś