kaszalot-net 13.12.07, 08:38 Alic kotu była miła Kota bardzo utuczyła Alic znajdzie też sposobik Kota śle na aerobik A wśród nocy oraz ciszy Alic będzie łowić myszy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 10:20 Kaszalocie! mysz łowienie to dla kota jest ćwiczenie więc wyręczać go nie muszę ja na aerobik ruszę. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 12:14 To wstyd kota tak przemęczać W mysz łowieniu się wyręczać Alic aerobik liczy Sprawność w mysz łowieniu ćwiczy Na Maciusia patrzy z dumą Wszak to jest zawodnik sumo Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 13:01 Maciuś ma być wielkim kotem bo intruzów ma za płotem i pamięta wielką drakę gdy był jeszcze mizerakiem ciągle futro poszarpane pazurami przeorane te wizyty u lekarza skalpel, igły-to przeraża postanowił wzmocnić ciało i dlatego je niemało by już samym swym wyglądem wrogom się kojarzył z Bondem. Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 14:15 Widziałam film, gdzie było S P A i to dla nie jednego kota i psa Myślę że Maćka nie torturujesz takich masaży mu nie fundujesz? Aerobik i błotne kąpiele Dla małych zwierząt to chyba za wiele Myślę, że Maciek kiedyś się znudzi i sam się w końcu trochę odchudzi Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 15:01 A za płotem u sąsiada Tam są myszek całe stada Maciuś grubszy od doniczki To dostawał tam zadyszki Alic z kotem w rękach biega Kilometrów sto przebiega Myszki też są wybiegane Z Alic z kotem są ścigane Piruety i salhofy Alic z kotem ma roboty Najpierw Alic mysz dopada Maciusiowi w łapy wkłada Dobra pani jest z tej Alic Maciuś tyje więc bez granic Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 15:33 Czasem masuję Maćkowi brzuszek ma w tym przyjemność,przyznać to muszę. Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 16:09 alice0553 napisała: > Czasem masuję Maćkowi brzuszek > ma w tym przyjemność,przyznać to muszę. Lecz z rączką Pani inaczej bywa Wtedy zwierzyna jast prze-szczęśliwa Ale kąpiele błotne, masaże, bicze Ja tych atrakcji tutaj nie zliczę Myślę że zwierzak czasem się boi No i spokojnie też nie ustoi Przecież jak zrobisz sama masaże To Maciek pewno zaraz się kładzie Wywala brzuszek i całe ciało i mruczy cichutko: jeszcze za mało Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 16:23 To, że mu dobrze, on okazuje widać , że wdzięczność do pani czuje bo mnie poliże zawsze po ręce łapką zatrzyma, chce pieszczot więcej. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 16:09 W tym co pisze Kaszalotek mniej jest prawdy niż głupotek do jednego się przyznaję kiedy kot pod oknem staje to ja biorę go na ręce bo chcę ulżyć kociej męce stawiam go na parapecie bo ma ciężki tyłek przecież a on z okna na pień drzewa bo tam ptaszek często śpiewa a to kota irytuje więc udaje, że poluje lecz z ptaszkami ciężka sprawa to nie jakaś mysz kulawa trzeba szybkim być jak ryś a z Maciusia przecież miś. Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 17:33 W stajni kiedyś kotek siadł Co kto rzucił - on to jadł Jak psiak się nauczył prosić A w ten sposób coś wymusić Ja do niego mówię: Złotko idź zapoluj drogi kotku Spojrzał na mnie tak poważnie Może nawet nie przyjaźnie Chwilę trwało. Wrócił. Hurra Mnie pod nogi cisnął szczura Chodź zwierzęta ja hołubię szczurów jednak nie lubię Kot popatrzył na mnie dumnie A oczy mówiły: Jak chcę to umię Ja musiałam oddech wstrzymać No cóż takiemu kotu rady nie ma Już na zawsze mnie wyleczył By mu mówić takie rzeczy. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 13.12.07, 19:10 Kotek w myszkach nie gustował więc cię szczurem poczęstował nie lenistwa to przyczyna nie smakuje mu mysina byś pogląd o smaku jej miała kocina szczura więc przytargała co smak nieco ma wytrawniejszy dla niektórych jest smaczniejszy zapytać trzeba podróżnika czemu je szczury,myszek unika.. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 14.12.07, 12:59 Czy w Polsce też będą psie wesela? każda głupota nam się udziela pies.onet.pl/1055, 26, 0, i_biore_cie__burek__za_meza, 2, artykul_poczytaj.html Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 14.12.07, 20:13 Pod choinkę perfumy psy dostają u mnie wybór spory mają jest wiejska frezja też dziki miód i biały imbir,zapachów w bród aż tyle kasy nie kosztują bo na pięć dyszek państwa rujnują wiadomosci.onet.pl/1655889,69,perfumy_dla_modnych_psow,item.html Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 15.12.07, 09:39 Do lodówki zaglądałem Trochę miejsca tam szukałem Aby kupić coś na święta Lecz lodówka jest zajęta Bo tam kocie są przysmaki Czyli podział nie jednaki Czy jak święta będziem mieli Kotek ze mną się podzieli Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 15.12.07, 14:08 Kotek będzie tak łaskawy że użyczy Ci swej strawy bardzo smaczne kocie chrupki bo na bazie są wątróbki a saszetki w różnych smakach potrawa niebylejaka na popitkę miska mleka to Cię Kaszalocie czeka. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 17.12.07, 12:44 Emigracyjnej diety podstawa to była kocia i psia strawa teraz podobno się to zmieniło pieniędzy Polakom trochę przybyło.. Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 17.12.07, 15:29 Och jak tak na niego patrzę To widzę że to taki cwaniaczek Ale wszyscy go rozpieszczają I co jakiś czas smakołyki dają On siada i jak piesek prosi Ale pracować po prostu nie znosi Ja wtedy trochę zajęta końmi byłam I dlatego kiciusia się pozbyłam A on mi pokazał, jak chcę to umiem I twoich pretensji jednak nie rozumiem Ale po co mi to całe polowanie Jak zawsze z waszego menu coś dostanę No cóż ja w szczurach jednak nie gustuję I wolałabym nie wiedzieć jak mięso smakuje Surowe, smażone czy też gotowane Niech jednak kocim przysmakiem zostanie Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 17.12.07, 15:31 Moja koleżanka rok temu przygarnęła kotka Prawie zamarzła ta mała istotka Pod sklepem siedział, grzał się na ławeczce I co kogoś widział to miauczał troszeczkę Koleżanka tamtędy właśnie przechodziła I kotka pod kurtkę swoją ciepłą wzięła Całą zimę w swym domu go hołubiła I po lekarzach z kotkiem jeździła Kotek całą zimę u koleżanki siedział potem zmienił zdanie do widzenia powiedział Co jakiś czas zaglądał do sąsiadki A tam kożuszek ze śmietanki gładki I tak jak mąż co żonę zdradził Kot się do sąsiadki wyprowadził Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.12.07, 18:41 Nieustraszona japońska mysz ona kotu mówi a kysz! bezczelnie łazi po biedaku bo jej wyjęto "bezpiecznik strachu" a co z kotem?czyżby u niego wycięto instynkt myśliwego? wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4760969.html Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.12.07, 18:59 Gdyby Azę w klinik wzięto Strach-receptor jej wycięto Już by wtedy się nie bała I jak Małysz naskakała Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 02.01.08, 18:13 Maine coona dzisiaj miałam wielki kosz sierści zeń wyczesałam pan kocura broczył krwią czy Księżniczka bestią złą? nic podobnego,to miły kot co się mówi łapie w lot miło mruczy i się łasi trymowanie mu nie pasi więc startuje z pazurami mocno gryzie też ząbkami ja mam dwie niewielkie rany kota pan poharatany bo Księżniczka jest kocurem który panu daje burę i groomera nie oszczędza wyraźnie słyszałam słówko "jędza".. www.cat-domain.com/cats_long/lennox_mainecoon.JPG Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 03.01.08, 21:51 Czy kot Alik PIS-u gadżetem? wyborcy wolą chyba kobietę lecz nie ma szans na Jolę słodką Alik zostanie dalej maskotką gazeta.hit.gemius.pl/hitredir/id=AqfldqtNZYIjfDaChQworoaTLQpd06cSVxEihGigkrH.G7/url=http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4804549.html Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 07.01.08, 23:47 Surowe ciasto przed psami chować! bo się mogą rozchorować drożdże w piesku fermentują i upicie powodują pies zeżarł pół kilo takiego ciasta labrador schlał się no i basta! pewnie kaca-giganta miał znałam boksera co piwo chlał trochę tylko miał miękkie łapy i nie schodził pół dnia z kanapy wiadomosci.onet.pl/1668913,69,item.html Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 08.01.08, 00:23 Szkodzi im też czekolada jeść przy psie jej nie wypada bo się łasuch oblizuje ale po niej żle się czuje. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 08.01.08, 11:06 Jeśli takie Twoje zdanie rymem wyraź to waćpanie. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 08.01.08, 14:50 Dlaczego wysyłasz nas na Humorum? mamy przecież własne forum wolę rymem Wierszyki zasilać tu humorem czas umilać Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 08.01.08, 15:26 Chcesz mieć pieska?to poczytaj i znajomych kilku spytaj jak ze szczeniaczkiem postępować żeby psychiki mu nie zrujnować ja swoją Rudą rozpuściłam sporą cenę zapłaciłam.. pies.onet.pl/3659, 13, 16, bedzie_sikac__piszczec_i_gryzc, artykul.html Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 15.01.08, 00:48 Rekin się wykluł,ale niestety zobaczysz jeśli kupisz bilety w Jerozolimskich to miejsce ma czy to Centrum ktoś z was zna? miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4833753.html Odpowiedz Link
znavvca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 15.01.08, 00:52 Eeee tam, zaraz "rekin" Pewnie zwykły kaszalot Lepiej wpuścić go do rzeki Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 15.01.08, 01:09 O,to może być kaszalot trzeba im tam zrobić nalot bo to stwory pod ochroną i perfumą świetną wioną ale teraz inny temat jak mam jechać,to dylemat który piesek pewien miał a więc pytał:you know chaułłłł...? deser.gazeta.pl/deser/1,83453,4834725.html Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd.Smutny 15.01.08, 17:03 Po świętach patrzę ze zgrozą jak psy jako prezenty się mnożą Mój sąsiad dostał kaukaza - owczarka i już mówi że przebrała się miarka Bo pies chociaż szczeniak ma charakterek A kiedy właściciel nie daje rady źle się dzieje Ten na szczęście trafi w "dobre ręce" Ale czy takich psich nieszczęść nie będzie więcej?! Odpowiedz Link
madohora Re: Smutny wątek 15.01.08, 17:23 Świadkiem takiej sceny wczoraj byłam Dziewczyna z psem groźnej rasy się bawiła Pies jak to pies wciągnął się w zabawę i dalej skakać po tej mokrej trawie Zwierzę ze swojej siły nie zdaje sobie sprawy Zwłaszcza gdy się znajduje w ferrorze zabawy Raz z rozpędu za mocno podskoczył i razem z właścicielką trzy kroki potoczył Dziewczyna w tym momencie za smycz złapała i pieska smyczą lała, lała i lała Pies spojrzał na nią bardzo przestraszony No i co tutaj mówić lekko rozkojarzony Co z tego że uwagę jej zwróciłam Pewno za każdym razem to robiła Ciekawe czy tak gdzieś na wiosnę Kolejny pies - morderca urośnie?!!! Odpowiedz Link
azaheca Re: Smutny wątek 15.01.08, 20:18 Prawo jest u nas na papierze w egzekwowanie jego nie wierzę ukarać można tylko staruszkę która sprzedaje marchew,pietruszkę straż miejska boi się "karczycha" i mu z oczu zaraz czmycha smyczy,kagańców nie egzekwują ale porządku ponoć pilnują łupią mandaty za parkowanie i to jedyne straży zadanie! Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 15.01.08, 17:28 Autobusem z Ustronia przez Żory jechałam Potrąconego jelenia na autostradzie widziałam Biedne zwierzę jeszcze żyło i tym co się stało zaskoczone było Kierowca odjechał z miejca wypadku Myślicie, że mu to przejdzie tak gładko Łza mi się w oczach zakręciła gdy to zwierzę cierpiące zobaczyłam Ktoś podobno już gdzieś interweniował Jeleń swoj duży łeb w sierść schował A mnie ciągle ta scena przed oczami stoi I widzę że ten jeleń bardzo się boi Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 16.01.08, 14:24 Gdy zwierzę prosto pod koła wpada najczęściej ginie,kierowcy biada bo czasem też poszkodowany poturbowany lub połamany może wzdłuż drogi postawić siatki były by rzadsze takie wypadki. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 17.01.08, 21:40 Dla policji w Anglii owczarki kupiono wyszkolone pieski z Niemiec przywieziono ale one tylko niemiecki kapują angielskich poleceń więc nie respektują trzeba teraz pieski uczyć angielskiego bo inaczek klapa, będą nici z tego. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 20.01.08, 23:11 W Meksyku zwierzęta bywają na mszy taką raz w roku mamy i my... wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4849943.html Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 20.01.08, 23:50 Różne są w kościele mody u nas święcą samochody. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 21.01.08, 00:08 Święty Franciszek zwierząt patronem nawet breloczki miewają one z wizerunkiem tego świętego aby strzegły je od złego niezłą kasę producent kosi sporo piesków już je nosi.. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 06.02.08, 22:43 Skaranie boskie mam z klientami dlaczego zawsze chodzą stadami? dopiero teraz pracę skończyłam jeszcze klienta odprowadziłam poszliśmy z psami na spacerek a jutro rano będzie sznaucerek po nim maltańczyk,wabi się Ptyś tylko dwa pieski,nie to co dziś.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 06.02.08, 23:18 Gdy piesków mało, Aza narzeka a gdy za dużo, wtedy się wścieka. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 06.02.08, 23:31 Gdybyś widziała tego bouviera! skołtuniony jak cholera do tego z silnym ADHD-e a jego pan wciąż spóźnia się no nie powiem,sympatyczny a pieseczek wyszedł śliczny jeszcze perfumy dostał bouvierek bo to jest modny teraz bajerek.. www.bouviersdesflandres-chiots.com/Images/jpeg/Eurobis060001.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 07.02.08, 14:45 A ja tak sobie dla zabawy "brata" Kefira tutaj wstawię Kefir pod biurkiem sobie leży że się nie chcę bawić - nie wierzy Co jakiś czas siada na zadzie i swoją piłkę na kolana mi kładzie i patrzy na nią z wyczekiwaniem No, może ona w końcu wstanie! pl.wikipedia.org/wiki/Polski_owczarek_nizinny Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 07.02.08, 15:39 Pony,pieski charakterne ale panu swemu wierne bywają często straszne zadziory więc pies pasuje do Madohory.. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 14.02.08, 12:58 Dziś zwierzątka też świętują i ku sobie skłonność czują mają święto rybki,pawie dwa łabędzie w jakimś stawie szyje wdzięcznie wyginają pięknie razem wyglądają... wiadomosci.onet.pl/9884,21,0,pokaz.html Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 14.02.08, 13:51 Piękne to zdjęcie w miłosnych splotach Aż mnie napadła jakaś tęsknota... Wszak w Walentynki mogę pomarzyć Przecież coś jeszcze musi się zdarzyć!!! Psy mnie kochają, inne stworzenia Nawet dżdżownica wychodzi z cienia... A nie ma gdzieś tego jedynego Ech, chyba dziś pójdę sobie na jednego!!! Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 14.02.08, 21:49 Mnie raczej wciąga teraz praca lubię mój zawód,jest niezła płaca ale człowieka czasem brakuje chyba w tej sprawie deczko się skuję Odpowiedz Link
dyplomowana.matka gdy człowieka czasem brakuje... innych się kasuje 14.02.08, 22:22 dlatego od samego rana o towarzystwo bałwana błaga na kolanach prawda w oczy kole? cenzury uczono w twojej szkole? adminko tnij... kasuj wszystko zostaw tylko poprawne towarzystwo zawsze kasowaniem się zaczyna era bezradności admina Odpowiedz Link
azaheca Re: gdy człowieka czasem brakuje... innych się ka 14.02.08, 23:06 Zasad forum nie szanujesz czasem prozą tu pisujesz i tym razem znów tak było a kasować nie jest miło kilka razy już ostrzegałam wpisów rymem nie skasowałam więc do siebie miej że żal chyba prysnął Matki czar..;-( Odpowiedz Link
dyplomowana.matka szanuj innych jak siebie samego... 15.02.08, 00:02 innym bezwzględnie każdesz rymować sama swoich zasad nie chcesz stosować forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48377&w=75626433 Odpowiedz Link
azaheca Re: szanuj innych jak siebie samego... 15.02.08, 00:09 Trochę pomyśl droga Matko później tekst ten przełkniesz gładko... lubisz zamęt wokół siebie twierdzisz,że cię tutaj gnębię nic prostszego niż nie bywać bo nie musisz tu pisywać przecież to prywatne forum nie psuj może więc humoru ani sobie ani nam radę jedną tylko mam. Odpowiedz Link
azaheca Kocie święto popularne 17.02.08, 21:12 dziś nie tylko resztki marne przy śmietniku koty miały nawet chrupki w misce stały dachowce święto też obchodziły nawet o żarcie się nie kłóciły chyba pedigree to była akcja tylko raz w roku taka atrakcja. Odpowiedz Link
azaheca Re: Kocie święto popularne 17.02.08, 23:06 Jeszcze godzinkę świętujemy a więc z tematem dalej jedziemy koty tak wdzięcznym są tematem jak można zwierząt tych być katem? one są piękne i użyteczne ale..bywają czasem niegrzeczne de.youtube.com/watch?v=kkT7A3jegBc&feature=related Odpowiedz Link
alice0553 Re: Kocie święto popularne 17.02.08, 23:26 Koty z natury to rozrabiaki cudne na filmie są kocie draki. Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 18.02.08, 15:34 Aza dała mi koni pławienie Więc ja o koniach parę słów zamienię Bo konie też są piękne jak wszystkie zwierzęta A bawić się potrafią jak olbrzymie kocięta Chociaż część z nich już za "tęczowym mostem" Powspominam je tutaj rymem dość prostym Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 18.02.08, 15:36 Kminek Siwy Kminek był zwany "profesorem" zdawać by się mogło, że wiedział o czym mówimy wieczorem Kiedyś koleżanka się przechwalała Jakich to koni w życiu dosiadała To było jakoś tak na wiosnę Spacerek w terenie był bardzo prosty Kminek na zakręcie się odwrócił I dziewczynę w środek kałuży zrzucił. Lecz, gdy się zetknął z nowicjuszem Za nic takiego z siodła nie wyrzucił To zabrzmi pewno jak jakaś bajka On tak stąpał ostrożnie jakby na grzbiecie miał surowe jajka Kiedyś dziewczyna w stajni zasnęła I Kminkowi pod nogi się osunęła On przez całą noc nad nią stał I jak wierny pies jej pilnował To zwierzę powinno chodzić w złocie Za swoje zalety miał w Klubie dożywocie I jak widzicie na obrazki malowane Kminek w naszych sercach na zawsze zostanie. Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 18.02.08, 15:38 Rozchodnik Kto wsiadł na konia Rozchodnika Nie było innej opcji z konia fikał Czy poczatkujący, czy też wprawiony Każdy jeździec był załatwiony Kto z tym koniem stawał w szrankach Temu konik robił "baranka" Strzał z zadu, głowa między nogi Nie było innej opcji, spadałeś mój drogi Konik do akcji górki sobie upatrzył Jak miałeś z niej zjechać byłeś w rozpaczy Kumplowi się udało, mówi "dobra nasza" Rozchodnik już się w galopie wyhasał Jak się rozprężał, puścił luźno wodze No i wylądował od razu w wodzie Koń jak psycholog na życia scenie Wyczuł całkowite jeźdźca rozluźnienie Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 18.02.08, 15:48 Komi Komi malutki szetlandzki kuc Mówi się zawsze chcieć to móc Lecz z Komim nigdy nie wychodziło Jak coś kucyka bardzo trapiło Stawał w pół drogi i sobie stał Inne problemy wszak teraz miał Nie pomagały tu żadne krzyki żadne pomoce, żadne baciki Jemu na świecie było fatalnie Więc stał na śroku ujeżdżalni Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 18.02.08, 20:32 Janów z koni w świecie słynie ja mam trzy...na gobelinie ale za jakie gwiazdy to rumaki nie do jazdy krew szlachetną wielce mają i stadninę ozdabiają Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.02.08, 16:14 Bimber Bimber to zioło, wszyscy o tym wiedzieli Co w starej stajni z nami siedzieli A ziółko z Bimbra było niesłychane Sam sobie na trawę szedł na śniadanie Nawet go nikt w boksie nie wiązał On wszystko sobie odpiął i odwiązał Chociaż koń był ciężki w typie roboczym Swoją ambicją wszystkich nas zaskoczył Sam uznał, że przy wozie za ciężka praca On między rumakami wszak się obracał Cierpliwość niesłychaną miał do woltyżerki Można było na nim wyczyniać różne duperelki Na ujeżdżalni był trochę ociężały Trzeba było pracować by nie był zbyt ospały Teren. W terenie wszyscy go lubiliśmy Bo niezłą zabawę z Bimbrem mieliśmy Malutki, ciężki na tle innych koni Gdy już odstęp zbyt duży, chciał je dogonić Pisk z siebie wydawał i strzelał kopytami I ciągnął do innych koni wielkimi krokami Taki dodaj* był wart każdej niewygody To było coś lepszego od jakiejś nagrody A Bimber szczęśliwy gdy już był blisko koni Zrywał gałązkę z drzewa, bo konie dogonił Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.02.08, 16:29 *Noryń* Na temat Norynia ody bym mogła napisać, O rany To był koń najpiekniejszy, przeze mnie kochany On był pełnej krwi foolblutem* A moje pienia w legendę już obute Gdzieś z torów wyścigowych do nas trafił i wszystkich swym zachowaniem trapił Nie było lekko, bo koń już nie był młody i na dodatek nie chciał skakać przez przeszkody Zawsze pokiereszowany i poraniony Każdy trening w ten sposób był zakończony Marek mówił, że gdyby dla koni psychiatryki były To by tam na pewno Norynia umieścili Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.02.08, 16:35 *Noryń* II Prace społeczne odrobić miałam i chorego Norynia do oprowadzania dostałam Dzień był piękny, świeciło słońce A ja z koniem chodziłam po łące Oboje zmęczeni już chyba bylismy i na chwilę tylko sobie stanęliśmy Noryń popatrzył na mnie tak jak patrzą konie i swój duży łeb wsunął w moje dłonie A za jakiś czas gdy znowu stanęłam w cieniu Oparł swój ciężki łeb na moim ramieniu Teraz już inne były piątki i soboty Bo tak zawsze wyglądały nasze do stajni powroty Od tej pory gdy się Madohora gdzieś zapodziała Wiadomo było że będzie w boksie u konia siedziała Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.02.08, 16:42 *Noryń* III Ktoś na jazdę konie rozdzielił i z rozpędu Norynia mi przydzielił A ta jazda w terenie była Jak będzie ze skokami trochę się martwiłam Lecz tutaj coś się stało, o dziwo Ja na tym koniu byłam po prostu szczęśliwa Przez pnie, przez rowy ten koń płynął Nikt mnie nie widział z zaskoczoną miną Tu zaczął się nowy etap naszej znajomości Ten koń na każdej mojej jeździe gościł Lecz nie myślcie, że z nim łatwo było Oj, na oklep jak na żylecie się jeździło Grzbiet miał tak ostry, że siedzieć się nie dało Zwłaszcza gdy ktoś miał delikatne ciało No i jeszcze można było dostać zawał Bo koń tylnych nóg wogóle nie podawał Gdy tylko się za nogę złapało To kopytko pod sufitem lądowało No cóż dzięki naszej miłości Oboje nauczyliśmy się do siebie cierpliwości Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.02.08, 17:09 Kuba Kuba dzisiaj 27 letni staruszek A ja o nim dwa słowa wtrącić muszę Pamiętam gdy ten koń był jeszcze ogierem i niejednego doprowadzał do jasnej cholery Dla ludzi był życzliwy i spokojny Lecz z innymi końmi wciąż prowadził wojny Gdy w końcu zwierzakowi krzywdę zrobili Z tego braku sympatii go nie wyleczyli Do dzisiaj zadziera z innymi zwierzakami A jego sierść przyjemna w dotyku jak aksamit Jeszcze wam to powiedzieć muszę że w listopadzie brał udział w Hubertusie* On do dzisiaj dobrze się czuje A w kwietniu swoje urodziny świętuje *To ten co stoi z tyłu z jeźdźcem na niebiesko Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.02.08, 17:49 Ares Ares to był arab czystej krwi A koń arabski po nocach mi się śni Te konie tak już jest przez pokolenia Te konie to są najpiękniejsze stworzenia "Z morza i wiatru" są podobno stwarzane Przez piaski pustyni zahartowane Taniec i harmonia gości w jego chodach Nic więcej już tutaj nie dodam Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.02.08, 18:26 Wielkiej pasji gratuluję nawet lekką zazdrość czuję piszesz o koniach z wielką czułością darzysz zwierzęta swoją miłością a one ją odwzajemniają czemu te ludzkie mniej się udają? Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 19.02.08, 19:49 Fajne wspomnienia w ślicznych wierszykach wciąż aktualna ta pasja dzika? Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 20.02.08, 12:31 Do konia Norynia była miłość wielka Wszak nie oparta na żadnych gierkach Bo nas zwierzaki bezwzględnie kochają I wówczas wszystko z siebie dają Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 20.02.08, 12:33 Pasja do zwierząt - jak pasja tworzenia Inne spojrzenie lecz to się nie zmienia Ktoś mi to zaszczepił, gdy dzieckiem byłam A ona przez wieki wszak się rozwinęła Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 24.02.08, 15:19 Moja klientka matką została wielu tytułów się dochrapała następny sukces nie byle jaki ma urocze,piękne dzieciaki tatusiem został v-ce mistrz świata on na ringach wszystkich wymiata rodzinka jamnicza się powiększyła a hodowczyni była tak miła że dzieci zdjęcia mi podesłała i pewnie o nie będę też dbała.. DZIECI OMEGI Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.02.08, 17:39 Śliczne maluchy są na tych fotkach Pewno mamusia też taka słodka? Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.02.08, 18:06 Omega śliczna jest i kochana trochę szalona i roztrzepana z Wilgowej Polany się wywodzi szczęśliwy tata z Włoch aż pochodzi.. Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.02.08, 17:43 Kefir w biurze matrymonialnym Przed Kefirem oferty złożone Musi wybrać sobie jakąś "żonę" Panny się prężą i defilują I swoje wdzięki mu pokazują Uzgodnione wszystko już "na papierze" Ciekawe którą Kefir wybierze? Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.02.08, 17:59 Poproś o pomoc kynologa i może psiego psychologa on pannę młodą najlepszą wskaże o specjalistach dla ludzi marzę co nas parami by dobierali i przed pomyłką przestrogę dali. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 28.02.08, 15:49 Wiecie jak z psami postępować i do ataku nie prowokować? oto artykuł,w nim cenne rady jak obłaskawiać "złe ludojady".. www.onet.pl/37a-47c64067 Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 28.02.08, 18:11 Z obcymi psami jestem ostrożna wiem, że im nigdy ufać nie można tylko z Rudzielcem się dobrze czuję bo czasem Twojej psinie ciociuję Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 29.02.08, 12:11 Mój dylemat Czasem psy same mnie zaczepiają Czy tak wielkie zaufanie mają? Wokół mnie się taki kręci Do zabawy chce zachęcić O amstaffie już pisałam Co też wtedy przeżywałam Nie znam psa mam dylematy* Lecz nie spisuję go na straty Jednak, inaczej nie można Przy obcych jestem ostrożna Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 29.02.08, 12:11 Kefir śpiewa Dziś znów w pracy mam Kefira Jego pani mi go zostawiła A on chyba jest w rozpaczy Bo już kilka minut płacze Dość samotny dziś się czuje I tu arie wyśpiewuje Niestety, jeszcze poczeka Bo przed nim droga daleka Jedzie się czesać aż do Krakowa bo jakaś wystawa ma być światowa Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 29.02.08, 22:17 Aż do Krakowa na czesanie? pewnie w Karusku ma fryzowanie lecz Katowice Bobika mają a właściciela hodowcy znają to znany groomer,lecz starej daty być może dużej żąda zapłaty albo z Kefira panią skłócony on bywa często tak obrażony że pieseczka już nie przyjmuje swoim humorom często folguje..;-(( Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 29.02.08, 22:34 A skąd Aza o tym wie? wszak z tym panem nie zna się. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 29.02.08, 22:59 Ależ pana owszem,znam doświadczenia pewne mam bo na wystawach się spotykamy i biznesowe kontakty mamy branża zresztą dość hermetyczna a więc groomerów rzesza nieliczna pan ma e-sklepik i uczniów szkoli na forach piszą o tym co boli że facet prosty i chimeryczny obraz mało iddyliczny jego kursanci przedstawiają moja opinia? że rację mają. Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 29.02.08, 12:07 azaheca napisała: > Poproś o pomoc kynologa > i może psiego psychologa > on pannę młodą najlepszą wskaże > o specjalistach dla ludzi marzę > co nas parami by dobierali > i przed pomyłką przestrogę dali. Kefir nie jest moim pieskiem Więc uronię tutaj łezkę Ja też czasem mu "ciociuję" Lecz za rady wszak dziękuję Jak to bywa wszak nie zdradzę Pies i tryb życia jaki prowadzę Wyklucza na razie bycie psią mamą I wychodzenie z domu co rano Często spędzam czas w podróży Żaden pies na to nie zasłużył Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 01.03.08, 18:38 Mych ulubieńców znów oczekuję dziś na wystawę je przygotuję o malamutach tutaj pisałam wyraz sympatii swej do nich dałam Boston z Białasem już do mnie jadą ale nie grzeszą chłopcy ogładą ciągle się kłócą i powarkują do swej groomerki sympatię czują robią sobie sceny zazdrości o każdy geścik mojej czułości Białasa głaszczę,to Boston warczy bo czy dla niego jeszcze wystarczy?)) Odpowiedz Link
alice0553 Wystawa kotów. 02.03.08, 20:54 Na wystawie kotów byłam na piękności popatrzyłam lecz się słabo lansowały na poduszkach sobie spały Norweskie Leśne mnie zachwyciły w różnych kolorach te koty były i Ocicaty oraz Maine Coony te cudne pyszczki i te ogony gdybym tak kota kupować chciała z wyborem wielki problem bym miała prócz kotów były też świnki morskie z długaśnym włosem, lecz i te szorstkie niektóre rasy taką sierść miały jakby peruki ponakładały do mysz niestety wejść się nie dało gdyż strasznym smrodem od progu wiało szczury tak bardzo już nie waniały więc dzieci chętnie je odwiedzały z ceną biletów jednak przegięli 15 złotych za wstępik chcieli. Odpowiedz Link
azaheca Re: Wystawa kotów. 02.03.08, 21:15 Ten link bardzo polecam ci szczególnie kotka w typie ET rączki ma jak nietoperze czy to kot jest? aż nie wierzę koty egipskie też pewnie były czy publikę zachwyciły? www.smog.pl/txt_gfx_audio/8694/koty_egipskie/ Odpowiedz Link
azaheca Re: Wystawa kotów. 04.03.08, 12:59 Od dzisiaj nową mam maszynkę warczy tylko odrobinkę kabel mnie nie denerwuje akumulator się ładuje a ja kupiłam sobie dwa rozkoszą teraz praca ma sznaucer pięknie wystrzyżony i warkotem nie straszony bardzo rozsądnie kasę wydałam czemu tak długo z tym zwlekałam? Odpowiedz Link
madohora Re: Wystawa kotów. 04.03.08, 16:38 Czy to naprawdę koty były? Złe wrażenie na mnie zrobiły Już wolę takiego co futerko ma Cóż, może to moja fanaberia? Odpowiedz Link
al.1 Apetyt na klawiaturze 12.03.08, 19:02 Cosik smacznego chomik jadł Nie dał swemu panu pograć Co to było? Czy kto odgadł? Nie chciał się z jedzeniem rozstać Odpowiedz Link
azaheca Re: Apetyt na klawiaturze 12.03.08, 19:55 A jak chomiczek żarciem nakruszy to wytargają zwierza za uszy pod klawiszami będą okruchy więc dźwięk fałszywy,ton trochę głuchy.. Odpowiedz Link
azaheca Re: Apetyt na klawiaturze 24.03.08, 13:59 Czy nasze pieski smak zemsty znają? gdy nad kapciami się tak znęcają bo same często w domu zostają nuda doskwiera,więc rozrabiają Ruda ścianę wczoraj zdrapała na kilka godzin tylko została przy drzwiach wejściowych się położyła tam samotności chwile przeżyła... Odpowiedz Link
azaheca Zdrady wśród zwierząt się zdarzają 25.03.08, 23:38 uczucie zazdrości też dobrze znają czy to pan robak,czy pan naczelny w swym zachowaniu mocno bezczelny także samice nie są im dłużne jeśli łakome lub bardzo próżne i bez żenady się puszczają kiedy partnera kiepskiego mają ZDRADY Odpowiedz Link
madohora Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 04.03.08, 16:35 Ja to z końmi przeżywałam Gdy dwa pod opieką miałam Zazdrosne o siebie były I między sobą nieraz się biły Kopytka w górę strzelały Gdy koniki zazdrością pałały Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 05.03.08, 13:13 Krokodyl zerwał się ze smyczy na smakowitą zdobycz liczył upatrzył sobie Izraelczyka a ten co sił spod zębów znika Krokodyl z forum chyba dał dyla teraz w Australii życie umila.. RELACJA Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.03.08, 22:40 Poszalałam trochę z kasą na wygody jestem łasą drogą wannę zamówiłam w nowe raty się wpędziłam ale to się samo spłaci groomer zdrowia zaś nie straci pilotem sobie wanną steruję i kręgosłupa już nie rujnuję Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.03.08, 23:05 Zaszalałaś widzę ostro tylko gdzie ją wstawisz, siostro? Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.03.08, 23:21 alice0553 napisała: > Zaszalałaś widzę ostro > tylko gdzie ją wstawisz, siostro? wstawię tam gdzie stoi stół mego planu to jest pół ten w pokoju wyląduje a ten drugi to spakuję poczeka w piwnicy aż go użyję planami rozwoju już przecież żyję a niewiele ryzykuję nowych klientów ciągle szokuję że ich pieski mnie kochają więc swych państwa nakręcają na zakupy i powroty no i poza tym ja kocham koty mało groomerów tak ryzykuje że bez problemów koty przyjmuje.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.03.08, 23:37 Jest jeszcze problem odpływu, wody to Ci narobi w finansach szkody bo nowe musisz mieć podłączenia to chyba trochę rachunki zmienia? Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 26.03.08, 23:56 Jeszcze z pięć dyszek zainwestuję i tę wannę zamontuję z hydraulikiem już rozmawiałam stronkę GROOMERA też pokazałam bo to proste jest niesłychanie i dla laika nawet zadanie przypływ i odpływ wody już mam jak zamontują,relację zdam Odpowiedz Link
alice0553 Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 27.03.08, 00:06 Wanienka droga jest niesłychanie bardzo kosztowne zwierząt kąpanie. Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 27.03.08, 01:17 --Bobtaili dziesięć dziesięć wykąpię sobie i na wanienkę prawie zarobię Wierszyki Nie-Poważne Słońce w gowa chyba pizło.Bestoż mi się to wyślizło..autor:Broneknotgeld Hej! Ormowiec! Do szeregu!Galot se niy potroć w biegu!autor:też Bronek Odpowiedz Link
azaheca Re: Jeszcze nowszy wątek dla zwierzątek cd. 27.03.08, 01:22 Kaszalocie,gdzie nowy wątek? kolejnej stówy mamy początek! długie wątki ludzi nużą i dyskusji też nie służą Odpowiedz Link