Dodaj do ulubionych

Negatywy w 3 w 2003

IP: 149.156.12.* 29.12.03, 19:00
Wiele już opisano, ale pewne nowości warte są podkreślenia:
1. pluj-lista
2. koszmarne często piosenki tygodnia
3. ględzenia u Strzyczkowskiego 5 razy tygodniowo (1/tydzień z Wprost by
wystarczyło),
4. okropny Mariusz "Arcziw" Rokos
5. muzyka "Nie-dzieli" piosenki z pluj-listy obarczone bełkotem pozbawionego
dykcji Rokosa
6. Trzecie Śniadanie-nieliczne rodzynki nie poprawią zakalca
7. Konkursy i głosowania SMS-owe
8. kadłubowa popołudniowa ZD3
9. Salon Niedzielny, jaki jest sens robienia takiej audycji kiedy o tej samej
porze w Zetce lepsza audycja, lepsi goście, lepszy prowadzący
10. 60s/minutę, dzisiaj myślałem, że pomyliłem stację, było to poniżej nawet
obecnego poziomu 3,
11. zatrudnianie na siłę gwiazd białoruskiej TV, Oddział w W-wie,
12. autoreklammówka "3 Gówno kawałek po kawałku" 1-3 razy na godzinę-OHYDA,
samo "3 i usłyszysz więcej, tylko niekoniecznie" jest do przyjęcia

ad.1. i ad.2.: Girls Aloud, Sugarbabes, Justin Timberlake, Christina
Aguilerra, Jennifer Lopez... przepraszam jeśli kogoś z tegi typu "artystów"
pominąłem;
lansowanie na siłę nieco lepszych gwiazdek: Bajm, Shaina Twain...

To nie jest moje radio. Jeszcze go słucham, bo na bezrybiu...
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg F. Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.pl 29.12.03, 21:54
      Do twojej listy dorzucę jeszcze wydłużenie LP3 o godzinę (trzy w zupełności by
      wystarczyły), "Muzykę po szóstej" (głównie za bezsensowną formułę - Szydłowską
      trawię, ale mam wrażenie, że to nie ona dobiera muzykę do programu, tylko
      Maszynista) oraz wyrzucenie Teatrzyku Zielone Oko (kto oddaje i zabiera, ten
      się w piekle poniewiera).
      • Gość: eeeee Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 80.51.244.* 29.12.03, 22:02
      • Gość: eeeee Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 80.51.244.* 29.12.03, 22:02
      • Gość: eeeee Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 80.51.244.* 29.12.03, 22:04
        Oczywiscie tROJKA TO NIE TO SAMO RADIO CO KIEDYS ALE BEZ PRZESADY Z WYLICZANIEM
        JEJ WSZYSTKICH NIE DOCIAGNIEC MOZE TAK POSZUKAC JEJ ZALET BO JEST ICH TROCHE...
        SKRAJNY PESYMIZM NAWET W OCENIE RADIO TO JUZ CHYBA PRZESADA POZDRAWIAM
        • Gość: Greg F. Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.pl 29.12.03, 22:14
          A zajrzałeś do sąsiedniego wątku Pozytywy?
    • fdj Re: Negatywy w 3 w 2003 30.12.03, 14:59
      uzupełniam:

13. Dominacja i monopol POPawła "Rockera Pozera" Kostrzewy:
      facet jest nie do ruszenia:
      - 8 godzin Ekspresu,
      - 3 godziny POPSoboty,
      - robi POPlujlistę (lub chociaż jej połowę),
      - a na dodatek układa(ł???) audycję (w znaczeniu doboru utworów) Agnieszce
      Szydłowskiej - choć formuła audycji jest taka, ze sama by to świetnie zrobiła,
      - Święta nie Święta, rocznica 11 września, atak na Irak, wolne dni (długie
      weekendy): to są dni, w które tradycyjnie ramówka ulega zmianom. Ramówka, ale
      nie audycje POPawła. Nawet w taki dzień, jak atak na Irak: cały dzień
      rozwalony, wszystkie (prawie) stałe audycje odwołane lub pozmieniane lub co
      chwilę meldunki z pola walki, ale oczywiście POPawła Ekspres musowo jest obecny
      i to prawie nie przerywany. Za to nocna (od 0:05 do 2:00) audycja Piotra
      Kaczkowskiego, który tego dnia ma piękną okrągłą rocznicę bytności przed
      mikrofonem - odwołana (o tyjm niżej).

No ale kasiorka na nowy domek musi być ;-)

14. Potraktowanie rocznicy Piotra Kaczkowskiego przez radiową wierchuszkę: już
      pomijam, że sami powinni zorganizować taki koncert i w ogóle rozpropagować
      nieczęsty w mediach jubileusz. Ale odwołać mu w takim dniu audycję...
      Nocna audycja (0:05 - 2:00) odwołana bez sensu, bo w nocy niewiele się dzieje i
      niewiele jest meldunków z Iraku. Ale zamiast Kaczora mamy "meldunki" Ernesta
      Zozunia, przy czym meldunki, to za duże słowo. Pan Zozuń co kilka (!!!)
      piosenek powtarza właściwie to samo i zaznacza, że właściwie nie ma żadnych
      nowych wieści, w Iraku odgłosy strzałów, łuny ognia i to wszystko. Za to
      pioseneczki - niczego sobie, czyli POPuljlista, jak gdyby nigdy nic.
      Już więcej informacji napływało w czasie POPawłowego Ekspresu. No ale POPaweł
      jest nie do ruszenia...
    • fdj Re: Negatywy w 3 w 2003 30.12.03, 15:04
      15. Skrócenie Klubu Trójki ("Zaoszczędzony" czas dla kolejnej audycji
      muzycznej, of kors)

16. Właściwie całkowita eliminacja Sportu z anteny, oprócz oczywiście serwisów
      i takich wydarzeń, jak:
      "Przerywamy program, bo właśnie skacze Małysz ... Skoczył. Wynik ...,
      miejsce...".
      Niedzielne popołudniowe wejścia (sportowe: meldunki, wywiady, reportaże,
      publicystyka), po ich kilkuletnim skracaniu, wyeliminowane w końcu
      całkowicie. "Zaoszczędzony" czas przeznaczony na... no na... no... no...
      taaaaak, nie pomylili się Państwo - na jeszcze więcej muzyki, kawałek po
      kawałku.
      • Gość: Greg F. Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.pl 30.12.03, 22:59
        17. Dodam jeszcze brak stałej audycji w Trójce (niechby nawet nocnej) dla
        Mariusza Owczarka, choć ten człowiek w pełni na nią zasługuje. Póki co można go
        usłyszeć tylko wtedy, gdy Kosiakowi lub Kydryńskiemu wypadnie jakiś ważny
        wyjazd (czyli mniej więcej co półtorej miesiąca).
        • Gość: eeee Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 80.51.244.* 30.12.03, 23:40
          Gregu F. ty nie masz co po nocach robic tylko siedziec na forum gazety i pisac
          cos o TROJCE TO JUZ SIE ROBI NUDNE POZDRAWIAM
          • Gość: Greg F. Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.pl 30.12.03, 23:45
            A ty już nie masz co robić, tylko siedzieć na forum i czytać to, co piszemy?
            Skoro twierdzisz że to nudne, to spokojnie pomijaj te wpisy i przeskocz do
            ciekawszych twoich zdaniem wątków, albo sam napisz o czymś wartym polecenia.
            Wbrew pozorom na forum mogą się wypowiadać nie tylko zwolennicy Trójki.
            Obecnie mamy 23:44, a więc nie jest to jeszcze zbyt późna noc.
          • Gość: kass Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 23:49
            Nie dziw się, Greg czeka na nocną Trójkę i tak sobie umila czas:-)

Ps. Ja też:-)
          • Gość: Greg F. Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.pl 31.12.03, 00:03
            > TROJCE TO JUZ SIE ROBI NUDNE POZDRAWIAM

I proszę nie krzyczeć, bo o tej porze obowiązuje cisza nocna ;-).
            • Gość: eeeeee Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 80.51.244.* 31.12.03, 10:43
              przepraszam ze nie odpisałam wczoraj o dziwo jestem kobieta Gregu F.(nazywasz
              sie prawie tak jak bohater kafkowskiego PROCESU) jak mnie uciszasz to sam sie
              nie drzyj. A pisze tylko to co mysle bo zauwazylam Twa obecnosc w roznych
              wieczornych forach i to co piszesz jest bez glebi rozumiesz? nie obrazaj sie
              takie jest zycie jedni cie kochaja inni nienawidza ale to i tak lepsze niz
              budzic swoja osoba obojetnosc a wlasnie w Trojce tacy prezenterzy
              jak :Strzyczkowski, Mann, Kaczkowski , Niedzwiedzki , Stelmi, Kostrzewa
              sprawiaja ze nie moge powiedziec nic zlego o Trojce bo jak ich slysze to cala
              zlosc na jingle mija POZDRAWIAM
              • Gość: Greg F. Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.03, 11:18
                > jak mnie uciszasz to sam sie nie drzyj.
                A gdzie widziałaś u mnie wielkie litery?

> zauwazylam Twa obecnosc w roznych wieczornych forach
                To forum jest chyba całodobowe, skoro posty pojawiają się o różnych porach dnia
                i nocy ;-).

> a wlasnie w Trojce tacy prezenterzy jak :Strzyczkowski, Mann, Kaczkowski ,
                Niedzwiedzki , Stelmi, Kostrzewa
                > sprawiaja ze nie moge powiedziec nic zlego o Trojce bo jak ich slysze to cala
                > zlosc na jingle mija

Nie wspominałem tu o jinglach. Jasne, że podzielam twoją sympatię do wyżej
                wymienionych, ale nie zapominam, że kiedyś Trójka nadawała się do słuchania
                przez większą część doby, a nie tylko przez kilka godzin.
                Z resztą postu nie zamierzam polemizować, bo ma więcej wspólnego z
                trollowaniem, niż sensowną dyskusją, a trolli się nie karmi.

> POZDRAWIAM
                Również pozdrawiam.
                • Gość: eeeeeee Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 80.51.244.* 31.12.03, 11:24
                  Greg 3maj sie swoich zasad daleko zajdziesz a zamiast trollow spotkasz
                  krasnoludy Pozdrawiam
        • Gość: jj72 Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.03, 14:07
          18. GŁOS, znany dotąd z komercyjnych stacji, zapowiadający większość audycji,
          wszystkie jingle, reklamy, kalendarium Trójki, Naukę Słuchania, itd., a na
          dodatek dziś czytający najważniejsze wydarzenia ubiegłego roku. nigdy nie
          zrozumiem sensu/celu obecności tego GŁOSU na antenie PR III.
          pozytyw? GŁOS nie zapowiada m.in. Listy Przebojów, Minimaxu.
          • Gość: koliber Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.12.03, 19:07
            Swięte słowa jj72
          • spatologizowana_sempiterna Re: Negatywy w 3 w 2003 02.01.04, 10:46
            GŁOS! Tak, z tym koszmarnym wygłosem - GŁOS był zatrudniony w infolinii UPC -
            jakżeż mnie do szału doprowadzał! - to było coś takiego: "Witamy w JuPiSiiiIII,
            teleweizjiIIII KebloweeeeEEEJ" "Skorzystaj z Ejcz Bi OoooooouuuuułłłŁŁŁŁ
            MAaAAAx PaaAACK". Koszmar! Już go stamtąd wywalili.

Ale za dwa lata "spece" przebadają target, target odpowie, że GŁOS mu się nie
            podoba - i GŁOS zniknie ne stacji radiowych. Ze wszystkich uprawiających kult
            targetu - a więc i z Trujki.
    • Gość: m.kowalewski Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.acn.pl 30.12.03, 23:34
      > 8. kadłubowa popołudniowa ZD3
      Sam Pan jest kadlubowy.
      Popoludniowe ZD3 po skroceniu o czas Pulsu Trojki wzbogacilo sie o jeden material. Chyba ze Panu chodzi o wiecej muzyki w ZD3.
      Jak sie cos pisze, to trzeba miec pojecie i oglad.
      MK
      • Gość: ŻółteFerrari Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 01:54
        > al. Chyba ze Panu chodzi o wiecej muzyki w ZD3.
        Nie daj Boże.

Mój typ na negatyw w 2003 - playlista.
      • Gość: koliber Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.12.03, 10:04
        Rozumiem, że trzeba robić dobrą minę do złej gry.
        Więc podsumujmy w punktach:
        1. Puls skraca się z około 45 minut do 15 (to jak na Puls-za krótko, na
        materiał za długo, za Pulsem nie przepadam, więc coś takiego na koniec
        PRAWDZIWEJ 3-godzinnej audycji o 18.45 (która zostałaby wydłużona do 19.00)
        byłoby O.K.)
        2. ZD3 jest coraz krótsze bo 3 bezmyślnie małpuje stacje komercyjne gdzie takie
        audycje są skracane
        3. Nie ma już wywiadów o 16.45
        4. Ten skromny czas jest i tak marnowany koszmarnymi (często) piosenkami,
        następującymni często po sobie, lub co najwyżej oddzielonymi pojawiającymi się
        2-3/godzinę fatalnymi autoreklamówkami ("3, dobre gówno lata kawałek po
        kawałku"-szczyt złego smaku)
        5. Ten materiał w Pulsie nie jest integralna częscią audycji
        6. Pan prowadzi ta audcyję lepiej
        7. niestety pojawiają się tam nieprofesjonalne materiały takich "dziennikarek"
        jak np. Pani Rokicińska (jak się o czymś mówi to trzeba się przygotować)
        8. i to Pan jest kadłubowy prowadząc kadłubowa audycję.
        8. życząc prowadzenia prawdziwej 3-godzinnej ZD3 z dobrą muzyką (ale nie
        codziennie) w Nowym Roku pozdrawiam
        • m.kowalewski Re: Negatywy w 3 w 2003 31.12.03, 11:28
          Pomijam Pana, niemilo wyrazane, uwagi prezentujace Pana gust. O guscie
          rozmawiac nie bede.
          Natomiast zdanie:
          > 5. Ten materiał w Pulsie nie jest integralna częscią audycji
          potwierdza moje przypuszczenie, ze po prostu Pan ZD3, ani Pulsu nie slucha.
          W zwiazku z tym - bez odbioru.
          MK
          • Gość: koliber Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.12.03, 19:06
            m.kowalewski napisał:

> Pomijam Pana, niemilo wyrazane, uwagi prezentujace Pana gust. O guscie
            > rozmawiac nie bede.
            Próbuję bronić Trójkę przed zalewem złego smaku i gustu.
            > Natomiast zdanie:
            > > 5. Ten materiał w Pulsie nie jest integralna częscią audycji
            > potwierdza moje przypuszczenie, ze po prostu Pan ZD3, ani Pulsu nie slucha.
            > W zwiazku z tym - bez odbioru.
            > MK
            Słuchałem kilku ZD3 (kadłubowych) od deski do deski. A teraz słucham tylko
            fragmnetów podczas jazdy samochodem. Dłużej nie warto. Muzyki posłucham sobie z
            płyt, pełniejszych informacji, prawdziwszych i bez cenzury dostarczy mi TVN24,
            a za kretyńskie autoreklamówki i muzykę pod serwisami dziękuję. Ta kadłubowa
            audycja jest tylko popłuczynami dawnej. I jeszcze jedno, dawniej to co było w
            ZD3 komentowało się w moim środowisku (przyznaję, niestety środowisku
            krakowskiej inteligencji), teraz nikt już 3 regularnie nie słucha, nie da się.
            Niektórzy z nas słuchają wybranych pozycji i czasem tego co leci w samochodzie.
            Nasz "target" straciliście, inny zyskaliście, (ilośc ta sama , gorsza jakość),
            wasz wybór. Proponuję jeszcze dotrzeć do blockersów.
            Co nie zmienia faktu, że Pan się wyrobił, co przyznaję niezależnie od Pana
            złośliwości. I jeśli tej audcyji jeszcze czasem da się słuchać to dzięki Panu.
            Pozdrawiam noworocznie
            P.S.Gratuluję buty i dobrego samopoczucia.
            Rzadko się zdarza by autor aucyji cieszył się z jej skrócenia najpierw o 60
            min, a potem o 15 minut.
          • Gość: koliber Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.12.03, 19:20
            I jeszcze jedno Panie Michale, nie ustosunkował się Pan do moich, dla Pana
            niewygodnych merytorycznych uwag i zarzutów. Albo nie umie Pan, albo Pan nie
            może, albo sie Pan boi, albo ten typ tak ma.
            Nadal życzę powodzenia, ale do tego konieczna jest zmiana zarządu
            (Siezieniewski@Smolar), zmiany Dyrekcji i koncepcji. Szkoda Pana dla takiego
            radia, mimo wszystko.
          • Gość: smasz de system Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.kleosin.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 10:31
            m.kowalewski napisał:

> Natomiast zdanie:
            > > 5. Ten materiał w Pulsie nie jest integralna częscią audycji
            > potwierdza moje przypuszczenie, ze po prostu Pan ZD3, ani Pulsu nie slucha.
            > W zwiazku z tym - bez odbioru.

gratuluje trafienia w sedno sprawy. przyczepia sie pan do blachostek, pomijajac
            sprawy o wiekszej wadze. prosze cos napisac od siebie, w kwestii merytorycznej,
            a nie ze ktos nie slucha wszystkiego. w poscie wyzej bylo nie tylko to napisane.

ps.
            piotr baron jest zywa anty-reklama profesjonalizmu waszej szkoly co ma niby
            uczyc dykcji i ladnego wyslawiania sie.

pozdrowienia
        • Gość: Janusz Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 195.85.227.* 31.12.03, 13:41
          Czy mi sie zdaje, czy też jedynym obrońcą obecnego ZD3 na tym forum jest jej
          autor ? Przynajmniej dowiedzieliśmy się że audycja zostala "wzbogacona" :))
          Dobre.
          • Gość: Sebastian Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 62.80.59.* 31.12.03, 17:17
            he he, to chyba jakis zart ?
            Nie moge sobie wyobrazic, zeby redaktor z Polskiego Radia ublizal sluchaczom i
            reklamowal wlasna audycje. Trojki nie slucham wiec nie znam tych ludzi, ale
            wyczytalem na stronie inernetowej, ze ktos o takim nazwisku jest tam
            zatrudniony.
            Pewnie ktos pod niego sie podszywa, takie glupie zarty.
            • Gość: m.kowalewski Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.acn.pl 31.12.03, 19:32
              > Nie moge sobie wyobrazic, zeby redaktor z Polskiego Radia ublizal
              Ublizal? To co ja tu pisze, to sa kwiatki-blawatki w pastelowych kolorach, w porownaniu do tego, co moglbym napisac.

> sluchaczom
              Uczestnik tego forum - koliber - nie jest sluchaczem Zapraszamy do Trojki, tylko mu sie wydaje. A to co mu sie wydaje, prezentuje jako fakty.
              Pozdrawiam,
              MK
              • Gość: Sebastian Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 62.80.59.* 31.12.03, 22:03
                Gość portalu: m.kowalewski napisał(a):

> > Nie moge sobie wyobrazic, zeby redaktor z Polskiego Radia ublizal
                > Ublizal? To co ja tu pisze, to sa kwiatki-blawatki w pastelowych kolorach, w
                po
                > rownaniu do tego, co moglbym napisac.
                >
                > > sluchaczom
                > Uczestnik tego forum - koliber - nie jest sluchaczem Zapraszamy do Trojki,
                tylk
                > o mu sie wydaje. A to co mu sie wydaje, prezentuje jako fakty.
                > Pozdrawiam,
                > MK

Troche sie wyglupilem z moim poprzednim wpisem, powinienem wpierw przeczytac
                Panskie wczesniejsze posty.
                Na temat audycji ZD3 wiem niewiele, wiec chcialbym o czyms innnym... Prosze
                zauwazyc, ze "koliber" nie krytykowal Pana, lecz tylko wyrazil subiektywna
                opinie o audycji. To, czy "koliber" obiektywnie mial racje, nie ma znaczenia. A
                Pan w odpowiedzi, zaatakowal personalnie "kolibra" (cyt: "sam Pan jest
                kadlubowy").
                Sadze, ze Panska odpowiedz nie przystoi Redaktorowi PR.

Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie Pana i TrUjke :-)
                SW
                • Gość: m.kowalewski Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.acn.pl 01.01.04, 23:00
                  Gość portalu: Sebastian napisał(a):

> Prosze
                  > zauwazyc, ze "koliber" nie krytykowal Pana, lecz tylko wyrazil subiektywna
                  > opinie o audycji.

Zauwazylem. Tak jak juz wczesniej pisalem, tam gdzie to byla subiektywna opinia i prezentacja gustu - nie czepialem sie. Rozmowa o gustach donikad nie prowadzi poza ewentualnym wnerwieniem obu stron.
                  Natomiast tam, gdzie koliber swiadomie klamal, badz nieswiadomie mijal sie z faktami, opisujac zawartosc fragmentu mojej audycji - wypunktowalem bezlitosnie. Bo klamstwem sie brzydze, a czyjes mijanie sie wypada wyprostowac.

> Pan w odpowiedzi, zaatakowal personalnie "kolibra" (cyt: "sam Pan jest
                  > kadlubowy").

OK, moge wycofac.
                  _WYCOFUJE, ZE PAN KOLIBER JEST KADLUBOWY_, a wszystkich zainteresowanych, w szczegolnosci samego zainteresowanego przepraszam, bo to nie jest okreslenie, ktorego powinienem byl uzyc.
                  MK
                  • Gość: Sebastian Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 62.80.62.* 02.01.04, 01:35
                    > OK, moge wycofac.
                    > _WYCOFUJE, ZE PAN KOLIBER JEST KADLUBOWY_, a wszystkich zainteresowanych, w
                    szc
                    > zegolnosci samego zainteresowanego przepraszam, bo to nie jest okreslenie,
                    ktor
                    > ego powinienem byl uzyc.
                    > MK

Pan mnie zaskakuje, nie spodziewalem sie takiej reakcji...

Z ciekawosci zrobie wyjatek i wyslucham kilku "kadlubowych" ZD3, warto
                    sprawdzic, czy aby czegos nie trace.
                    • Gość: m.kowalewski Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.acn.pl 06.01.04, 00:07
                      Gość portalu: Sebastian napisał(a):

> Pan mnie zaskakuje, nie spodziewalem sie takiej reakcji...
                      Ja tez nie.
                      I dobrze, ze sformulowalem ja tak, a nie inaczej ;)

> Z ciekawosci zrobie wyjatek i wyslucham kilku "kadlubowych" ZD3, warto
                      > sprawdzic, czy aby czegos nie trace.
                      Ciesze sie.
                      W audycji znajduje sie co dzien osiem (przed skroceniem audycji o kwadrans bylo siedem) materialow reporterskich przygotowywanych przez kompetentnych i sprawnych reporterow, i dajacych w moim mniemaniu przeglad tego co warto z dnia zapamietac.
                      Pozdrawiam,
                      MK
                      • Gość: koliber Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.01.04, 18:34
                        M.K. napisał: "W audycji znajduje sie co dzien osiem (przed skroceniem audycji
                        o kwadrans bylo siedem) materialow reporterskich przygotowywanych przez
                        kompetentnych i sprawnych reporterow, i dajacych w moim mniemaniu przeglad tego
                        co warto z dnia zapamietac."

7ɠ nieprawdaż ????!!!! Czyli "jak nie jak tak" audycję SKRÓCONO, co sam Pan
                        przyznał. Oczekuję jeszcze przeprosin.
                        A dlaczego nie może być tak, że czasem jest 10, a czasem 6, zależnie od dnia.
                        I nie ma już elementu zaskoczenia, humoru, muzycznej premiery.
                        I bezbarwna play-lista. A szczytem są już 2 piosenki po sobie odzielone
                        kawałkiem po kawałku (około 16.40 i 17.40, czyż nie??!!
                        Pozdrawiam
                        • Gość: ŻółteFerrari Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 23:17
                          Ale czepialski słuchacz jeszcze się nie przyzwyczaił do trUjkowych dżingli - U
                          nas wszystko naj i koniec.
                  • Gość: koliber Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.01.04, 09:36
                    Panie Michale przeprosiny przyjmuję.
                    Sam przepraszam za butę, ale z nadmiernie dobrego samopoczucia Pana się nie
                    wycofuję. I Pan także nie jest kadłubowy prowadząc, moim zdaniem, kadłubową
                    ZD3, bedącą tylko popłuczynami dawnej 3-godzinje ZD3. 2 godziny< 3 godzin,
                    nieprawdaż. Za okreslenie kadłubowy w stosunku do Pana przepraszam.
                    Co do kłamstwa nie zgadzam się, wyjaśnię to powyżej.
                  • Gość: koliber Do Michała Kowalewskiego IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.01.04, 10:47
                    Jak to udowodniłem w jednym z postów nie kłamałem (tym bardziej świadomie).
                    Ponieważ jednak ten post nie pasował do przyjętej przez Pana (lub narzuconej
                    Panu przez kogoś) jedynej słusznej oceny rzeczywistości, więc nie spotkał się
                    on z odpowiedzią.
                    Niech więc Pan się brzydzi moimi rzekomymi kłamstwami.
                    Mój osąd sformułowałem na podstawie wieloletniego słuchanie ZD3, w tym 3-
                    godzinnej Kowalewskiego, kadłubowej 2-godzinnej i superkadłubowej 1.45
                    minutowej (czasem nawiązującej mniej, czasem bardziej do tematu Pulsu) i 15
                    minutowego Pulsu. Ostanio słucham rzadziej i nie od deski do deski, dlatego że
                    jest słabo. Mam chyba prawo do oceny.
                    Wg mnie 1.45ɚɛ. W Trujce widać jest inaczej.
                    Pan Kostrzewa (przepraszam Pan za to obraźliwe porównanie) też kiedyś w
                    wywiadzie stwierdził, że w Trójce jest Kaczkowskiego więcej niż było, chociaż
                    zamiast 7, potem 6 godzin audcyji miał 5 (w tym 2 w nieludzkiej porze).
                    Dziwna ta logika.
                    I nie mam nic przeciwko Szydło, chociaż nie jestem jej fanem z czasów kiedy
                    istniała jeszcze Radiostacja. Jest niezła w TE, Chill-Out Caffe. Natomiast w po
                    6-muzyka jest słaba, a dodatkowo jakość audycji obniża to, że w ponad 50% gra z
                    play-listy, schodząc czasem poniżej nawet trujkowego poziomu.
                    Kłamliwie pozdrawiam
                    Koliber (Najbardziej mijający się z prawdą 3 i MK obywatel Rzeczpospolitej)
                    • Gość: koliber Re: Do Michała Kowalewskiego IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.01.04, 21:28
                      Errata
                      1.45 < 2 < 3.00, nieprawdaż
                  • Gość: Janusz Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 04.01.04, 17:59

> Natomiast tam, gdzie koliber swiadomie klamal, badz nieswiadomie mijal sie z
                    fa
                    > ktami, opisujac zawartosc fragmentu mojej audycji - wypunktowalem
                    bezlitosnie.
                    > Bo klamstwem sie brzydze, a czyjes mijanie sie wypada wyprostowac.

Ja myślę, Panie Kowalewski, że są jakieś granice chamstwa. Choćby na głowie Pan
                    stawał i nie wiem jak wyzywał swoich krytyków, nie zmieni to faktu że Pańska
                    audycja, znakomita w chwili przejęcia, odkąd Pan ją prowadzi stacza się po
                    równi pochyłej. A "Puls" który kiedyś zaczynał się po osiemnastej obecnie
                    zaczyna sie o 17:45.
              • Gość: koliber Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.01.04, 10:28
                W punktach:
                1. audycja ZD3 w dawnej formule była najpopularniejszą audcyją w PR3 i tak
                radykalna zmiana jej formuły była błędem
                2. prowadzili ją wybitni dzziennikarze: Zimoch, Miecugow, Strzyczkowski,
                Sianecki, Ziemiec (który jest teraz doskonały w TVN24) czy Łukawski (terminował
                a potem prowadził)
                3. reportaż (o 18.40) był nawet bardziej integralną częścią audcji niż Puls
                4. początkowo w formule 3-godzinnej Pan sobie nie radził
                5. w danej formule mogło coś zaskoczyć (telefon, riposta, wejście na żywo,
                piosenka, muzyczna premiera)
                6. teraz audycja jest poprawna, ale mdła i bezbarwna
                7. 2 godziny < 3 godziny
                8. potem materiały miejściły się w 2 godzinach, dodatkowo był od 18.00-19.00
                Puls Trójki, teraz audycja sama jest krótsza o 15 minut, więc by zmieścił się
                Puls musi być o jakiś materiał mniej, to chyba proste i logiczne
                9. Puls jest w tym sensie częścią audcyji, że czasem jest jakiś materiał do
                niego nawiązujący, zapowiedź w serwisie, czy zapowiedź prowadzącego.
                10. Skoro 3-godziny mieszczą się w dwóch, 2 godziny w godzinie 45 minutach, a
                45 minut w 15, to jest to wzbogacenie czy zubożenia
                11. gdyby ZD3 trwało 3 godziny a ostatnie 15-20 minut byłoby przeznaczone na
                Puls, to byłoby wzbogacenie i pozostawienie Pulsu w takim wymarze na jaki
                zasługuje
                12.Jingle to nie kewstia gustu ale dobrego smaku
                13. Pan się wyrobił, ale formuła audycji Pana blokuje, bardziej skomplikowana
                formuła audycji byłaby wyzwaniem

I gdzie tu kłamstwa, czy mijanie się z prawdą. Z flagowej ZD3 stała się
                kadłubowa i w tej formule nie poradziłby sobie nawet Miecugow, Zegarłowicz czy
                Sianecki, choć na pewno byłoby lepiej.
                Pozdrawiam
                14. Szkoada, że w Polsce tak łatwo się niszczy a trudniej buduje (ZD3 jest tego
                nietety potwierdeniem)
      • Gość: jarek Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.03, 17:55
        Jesli sugeruje Pan, że czuje się lepiej w krótszych formach może powinien Pan
        poprosić Szanowną Derekcję o ponowną redukcję czasu audycji! Myślę, że się
        zgodzi:-))
        Byłym słuchaczom i tak wsio ryba:-((
        Pozdrawiam noworocznie!
        j.
    • fdj Re: Negatywy w 3 w 2003 31.12.03, 15:54
      Skleroza nie boli:

19. Odcięcie od Klubu Trójki Pani Magdy Jethon.
      Dużego kalibru draństwo.
      • Gość: młody Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 22:25
        Doprawdy nudne jest to zgrzędzenie i ciągłe narzekanie na nową Trójkę. Mnie
        się zmiany podobają i już 111
        • fdj Re: Negatywy w 3 w 2003 01.01.04, 18:33
          Gość portalu: młody napisał(a):

> Doprawdy nudne jest to zgrzędzenie i ciągłe narzekanie na nową Trójkę. Mnie
          > się zmiany podobają i już 111

No dobra, kto mieczem wojuje...
          Masz:
          "Doprawdy nudne jest to pochwalanie i cieszenie się z nowej Trójki. Mnie się
          zmiany nie podobają i już 111"

Co jest młody - fajny wpis, nie? Tak samo merytoryczny, jak i Twój.
          A może byś tak zauważył, że Ci którzy piszą w tym wątku o negatywach w Trójce
          (w tym i moja skromna osoba), piszą też w wątku o pozytywach w Trójce:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=9891109

Może wreszcie pojmiesz młody, że świat nie jest tylko biały lub tylko czarny. I
          że w związku z tym, może mi się coś nie podobać tak, jak i podobać.

P.S. Co to jest "zgrzędzenie"?
          Komentowanie z grzędy?
          ;-P
    • Gość: ??? Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 12:37
      11. zatrudnianie na siłę gwiazd białoruskiej TV, Oddział w W-wie,

czy mógłbym prosić o jakieś szczegóły? bo zupełnie nie wiem, o co chodzi. z
      góry dziękuję.
      • szef.komisji Re: Negatywy w 3 w 2003 02.01.04, 13:24
        Gość portalu: ??? napisał(a):

> 11. zatrudnianie na siłę gwiazd białoruskiej TV, Oddział w W-wie,
        >
        > czy mógłbym prosić o jakieś szczegóły? bo zupełnie nie wiem, o co chodzi. z
        > góry dziękuję.

Pieńkowska i Durczok prowadzący poranne rozmówki z politykami - znani także ze
        szklanego okienka jako prowadzący Wiadomości.
        Zresztą - sam szef trujki wywodzi się z tej samej TV i ma lepsze
        doświadczenie, bo terminował w Moskwie.
    • Gość: koliber Re: Negatywy w 3 w 2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.10.04, 22:26
      Up by porównać z 2004

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka