Dodaj do ulubionych

Czy wiecie że jestescie najwiekszą mafia w Polsce

IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.08.04, 12:40
Tak przynajmniej wielu o was góralach, mówi. Podobno skubiecie ludzi cały rok,
czy to sezon zimowy czy letni...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: Czy wiecie że jestescie najwiekszą mafia w Po IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.04, 15:39
      Hehe, przyjedziys Ty, to Cie tyz oskubiymy, jak sie ino dos, haj! Fajnie
      nom kadzis, hale przecie ni ma gwołtu, sami sie tu do nos pchocie, ba jako!

Telo.Pozdr.
      • Gość: Big Mama Dalton Re: Czy wiecie że jestescie najwiekszą mafia w Po IP: *.ticom.pl 26.08.04, 23:32
        Pchomy sie, ale ni do wos ino do gor.
        Hej.
        A Wasza pazernosc siega juz szczytow Giewontu - wszedzie dudki, dutki i dutki.
        Moglibyscie za nie chociaz kupic troche glupich koszy na smieci, bo jest ich
        tyle co kot naplakal.
        A potem wielkie larum, ze turysci smieca. A co robic ze smieciami? Nosic ciagle
        ze soba?. A jak juz sie jakis kosz objawi to powiedzenie o nim, ze jest pelny to
        malo. Przeciez macie (chyba) dwie firmy zajmujace sie wywozem smieci. I co?.
        Nikomu sie nie chce. Latwiej narzekac na turystow.

Poprawcie sie. Nie samymi pieniedzmi czlowiek zyje.
        • ciupazka Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? 27.08.04, 15:52
          Jee, wyobroź se, ze na kozdym ślaku górskim poustawiajom kose na śmieci,
          hale bee piyknie, he? . Pełno flasecek plastikowyk widziałak na trasie :
          Hala KONDRATOWA - GIEWONT, PUSKI PO ENERGIZRERAK, PAPIóRKI WSELENIJAKIYJ
          MAŚCI, chojco uwidzis, nie ino na ślaku, ba wtykajom między kosówecki i
          skołki nasi kochani turyści choćka ik powsturzajom, ba jako. Majom plecocek
          i tam trza chować, a koło kozdego schroniska kosy naustawianyk i cęsto
          opróźnianyk jest dość. Nie trza ik na ślaku górskim. Kieś je tam wyniós,
          to se je som znieś! "Słuzka wyńdź spod łózka"... hehe, cy jako??? Jo mom
          zbiyrać po nik, he? Cy Ty?
          • ciupazka Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? 27.08.04, 15:59
            A co do pazerności na dudki... Jee ftoz Ci koze ostawiać je w Zokopanym,
            he? Noś ik przy rzyci, ino pilnuj, coby Ci ik "niebieskie ptoski" nie
            zwędziyły, haj. Piniondze trza mieć, hale, kie patrze jakie bzdety
            kupujecie, to mi Wos nie zol. Głupik nie trza sioć, sami rosnom, jak
            grzyby po dyscu. Narzykoj na sie, a nie na nos.A Wy jaki sklepik
            uwidzicie, to fdo kozdego włazicie i g... kupujycie, niewiada po co i na
            co. Kieby jakom ksiązke, przewodnik, to jesce rozumiym, i to nie woznje cy
            to dziecko , cy dojrzało panicka, cy pon. Coby ino dudki wartko wydać,
            pewnie mocie ik za duzo, haj! Puknijcie sie sami w coło. Ba jako!
            Telo.Pozdr.
            • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: *.ticom.pl 27.08.04, 16:14
              Nie chodzi mi wcale o to, ze byle jaki bzdet kosztuje wiecej czy mniej. Tak
              samo jest np. nad morzem. Kto chce kupuje, kto nie chce nie. Ale, np. za wstep
              do TPN jeszcze w lutym trzeba bylo zaplacic 3 zety. Teraz juz 4.40. Tak wzrosly
              koszty utrzymania swistakow i kozic? Albo parkingi obok dolin. Poprzednio bylo
              1 zl za pierwsza godzine, a potem 1 lub 2 za kazda nastepna. Teraz na dzien
              dobry jest 12 i co? Moge sobie stac cala dobe, tylko po co. Tu tez pewnie
              koszty utrzymania parkingu wzrosly az tak bardzo. Moge tak jeszcze sporo
              wymieniac - sa to koszty praktycznie nie zalezne od pukania sie w glowe przy
              wchodzeniu gdziekolwiek. w koncu jak czlowiek przyjezdza w gory, to nie po to,
              zeby siedzial w domu i patrzyl w telewizor.
              Na razie tyle. Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie;)
          • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: *.ticom.pl 27.08.04, 16:04
            Czy miara cywilizacji jest dzwiganie swoich smieci w te i nazad?
            Najlepiej by bylo, zeby goscie z calej Polski (i nie tylko) zabierali swoje
            smieci ze zoba do domu. Bardzo smieszne, a jednak nowatorskie. W koncu mozna na
            tym zaoszczedzic kolejne pieniadze. Zreszta nie chodzi mi o gorskie szlaki,
            ktorym kosze dodawaly by watpliwej urody (tak samo zreszta jak Toj-Toje), lecz
            o samo miasto Zakopane. Wystarczy zrobic krok z Kropowek i co? Koszy brak.
            Zreszta, co tu mowic o turystach, kiedy Wasze wlasne smieci leza malowniczo
            przed domami, zapakowane w wielkie kolorowe worki. I co to tez wina turystow,
            ze nie sa wywozone przez dlugi czas?

Pozdrowienia

P.S. A oscypki sa z roku na rok gorsze. Niestety.
            • ciupazka Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? 29.08.04, 00:10
              Kiebyście troske mniyj jedli na wyciecce , to by po piyrse śmieci było mniyj,
              a po drugie figurki tyk, co po Taterkach chodzom były by fajniejse.
              Nieftorzy turyści szpecom krajobraz górski sami sobom, nie uwozos? Nie trza
              śmieci...A z tom drozyznom, to przesodzos, w inksyk krajak wstęp do parku 10
              euro, a z przewodnikiem 25 euro, a znizki mo młodzież ucąco sie i emeryci
              od 65 roku zywobycio. Kie Ci brakuje 1 dziyń do ukońcynia, znizki ni ma!

Zokopane sprzątajom dziyń w dziyń, a te worki tyz zabiyro MPO i własciciele
              majom obowiązek wystawiać ik przed chałupe, i nie godoj, ze trzymajom ik
              tyźniami pod chałupom. Moze MPO nawala?

Oscypki som jest super, ino trza wiedzieć ka je kupować. Sama kupiyłak z
              gościami jaze 10 oscypecków, haj i wlekłak ik za sobom kilometrami.

Tak a propo, cy ty przyjechołeś odpocywać do nos, cy nom dokucać, he? Mantyka
              z Tobie okropecno, ba jako... Wyjechołeś juz, cy jesce nie, he? Zyce cobyś se
              odpocon, bo Ci tego trza, hehe...Hej!
              Telo.Pozdr.
              • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: *.ticom.pl 29.08.04, 00:37
                Juz mnie u Was nie ma. Ale odpoczalem i to bardzo.
                Oj Ciupazko, zdazylem zauwazyc, ze kazde slowo krytyki pod Twoim i <powiedzmy
                ogolnie> Zakopanego adresem od razu spotyka sie z Twojej strony z napascia (moze
                to troche za mocne slowo). Nawet jesli sama chcesz, zeby krytykowac FZ.

Sam widzialem smieci lezace kilka dni z wysypujacych sie koszy. I nikomu to nie
                przeszkadzalo. Tak samo te same duze wory wystawione na ulice.
                Co do mnie, wszystko co mialem w plecaku przy wyjsciu z domu, rowniez wracalo. W
                gorach nie zostal nawet papierek. Ale dobrze wiadomo, ze nie wszystkim sie chce,
                a zreszta maja prawo wymagac, zeby co jakis czas byl kosz na smieci. Po wyjsciu
                s Doliny Koscieliskiej nie znalazlem ani JEDNEGO kosza. Nigdzie. I tyle. Moze
                sie troche tych koszy uczepilem, ale strasznie mnie ich brak wkurza.
                Co do szpecenia samym soba - moze i masz racje, ale z drugiej strony nie nalezy
                obrazac gosci, z ktorych sie w pewien sposob zyje. Wielu przyjezdza moze po to
                zeby tej figurki nabrac?
                Jak bedziemy wszyscy zarabiac 1000 euro, to dyche za wstep do parku zaplace. A
                na razie 1 euro to troche duzo, tym bardziej gdy trzeba zaplacic za cala
                rodzine. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Zreszta moze nie mam racji.

Najlepsze oscypki kupilem w Dolinie Chocholowskiej. Byly super - tylko troche
                daleko.
                Pozdrawiam.
              • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: *.ticom.pl 29.08.04, 00:41
                I jeszcze jedno.
                Wcale nie zamierzam Wam dokuczac. Mam wielki sentyment do Zakopanego, do ktorego
                przyjezdzalem jeszcze jako maly gowniarz, Podobno kiedys sie strasznie
                pobeczalem w Muzeum, bo obiecali mi, ze bedzie niedzwiedz, a tu fige i nie bylo.
                Na szczescie babcia znala dyrektora i dzieki tym chodom moglem zobaczyc
                niedzwiedzia, ktory akurat nie byl dostepny dla zwiedzajacych.
                Pozdrowienia
                • ciupazka Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? 29.08.04, 10:42
                  Za parkowanie za duzo? Kie auto mos, ftore kostuje koło miliona PLN to 12
                  PLN duzo? A kie Ci go ukradnom, bees mioł więcej, he? Hehe.... Nie
                  widziołeś jaki autami do nos przyjyzdzajom "biydocy". Jo byk brała kase
                  od marki samochodu, abo od kwoty jego ubezpiecynio, np. w procentak. A te
                  syćkie zole wynikajom z tego , ze nase państwo furt nos robi dziadami,
                  ftoryk na nic nie stać. Dokiela to tak bedzie? Trza sie moze pomalućku
                  zacąć sprociwiać temu, he? Jako zas ty tu i teroz uwozos, he? Jo juz sie
                  chyba nicego nie docekom - "Jaś nie docekoł?", tak mi sie widzi. Nie wytłukła
                  nos wojna , wytłuce reforma, ba jako!
                  Telo.Pozdr.
                  • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: *.ticom.pl 29.08.04, 17:25
                    Przecierz to parkingi nie strzezone. Jak beda chcieli ukrasc to i tak ukradna, a
                    nikt za to nie odpowie. Niestety to tylko wyciaganie pieniedzy. Chyba nigdzie w
                    Polsce takie drogie nie sa.
                    A co do doczekania - to moze nasze dzieci, bo ja tez juz stracilem nadzieje.
                    Pozdrawiam

P.S. Przeszedlem sie dzisiaj przez moje miasto i doszedlem do wniosku, ze chyba
                    Zakopane odwiedzaja prawie sami jego mieszkancy. Brudno na ulicach tak, ze az
                    przykro. A kosze stoja co kilkanascie metrow. Okropienstwo.
                    P.S.2 I bardzo chcialbym miec auto, ktore kosztuje nawet tylko pol miliona.
                    • ciupazka Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? 30.08.04, 00:57
                      Przecież nie musisz parkować, skoro auta nie masz, to nad kim ubolewasz?
                      Strzeżony parking jest pod Domem Turysty i tam pilnują. Polecam na zaś Hej!
                      • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: *.ticom.pl 30.08.04, 21:13
                        Dzieki za polecenie. Ale przeciez nie powiedzialem, ze nie mam auta. Widze, ze
                        dla ciebie zaczynaja sie one od ok. 1 000 000. Niezle. To mi sie podoba. Nie
                        nalezy isc na latwizne.
                        Pozdrowienia
                        • ciupazka Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? 30.08.04, 21:34
                          Hehe, to o co Ty sie telo bois, jo sie o swoje g... nie boje, hale ka
                          fcem to nim jade, ino nie do Zokopanego. Tam sie porusom Busami i mom
                          spokój z parkowaniym. A tym, ftorzy autem przyjyzdzajom radze ostawiać go pod
                          kwaterom i przenosić sie z miyjsca na miyjsce Busem. Jedno uwaga: trza to
                          robić spod dworca PKS, abo PKP, bo załadujom komplet docelowo i nie stajom na
                          przystankach po drodze, no casami ftosi wysiado, to musi stanąć, ba jako! Od
                          kiedy Busy kursujom, to ni ma problemu z dotarciym tam, ka fces. A jakie
                          Ty mos zdanie o tyj prywatnyj komunikacji w Zokopie, he?
                          Hej!
                          • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: 213.227.80.* 31.08.04, 11:07
                            Przyznam sie szczerze - ja mam tylek przyrosniety do fotela samochodowego. jesli
                            tylko moge to jade autem. Zapomnialem juz jak sie jezdzi pociagiem (serio), a
                            autobusem tez juz b. dawno nie jechalem. Jak moje auto stalo w warsztacie pare
                            dni, to wziolem sobie urlop, zeby nie musiec jezdzic autobusami. No coz, moze
                            jest to naganna postawa, ale chyba juz tak zostanie. Brzuch mi rosnie i tyle.
                            Ale za to jak przyjezdzam do Zakopanego, staram sie nie ruszac auta i wszedzie
                            chodzic. Chyba, ze trzeba gdzies dojechac. A wtedy wole swoje auto, bo nie
                            jestem od nikogo i niczego uzalezniony. I tyle.
                            Wiem z mediow, ze w u Was toczy sie dosc bezpardonowa walka miedzy
                            przewoznikami. Blizszych szczegolow nie znam, m.in. z powodow, ktore wyjasnilem
                            powyzej. Poniekad to rozumiem, bo kazdy chce zarobic. Mysle, z czasem to sie
                            wszystko ulozy, bo przeciez musi. Turystow jest tylu, ze przeciez dla wszystkich
                            sie dzialka wykroi.
                            To mi sie podoba - poprzez smieci, kosze i parkingi doszlismy do komunikacji
                            publicznej.
                            Pozdrowienia.

P.S. Juz dawno mialem zapytac: jaka jest roznica miedzy ciupazka a Ciupazka. Bo
                            obie widuje na FZ.
                            • Gość: Ciupazka Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: *.it / 62.233.188.* 31.08.04, 11:16
                              "ciupazka" jest zalogowana a "Ciupazka" nie, hehe i nieftorzy sie fajnie
                              nabiyrajom, kie sie pode mnie podsywajom, hehe...a jesce do tego gwarom
                              nie władajom, hehe... Mom nadzieje, ze to nie Ty! Hej!
                              • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: 213.227.80.* 31.08.04, 14:20
                                Nie smial bym;))
                              • Gość: Big Mama Dalton Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: 213.227.80.* 31.08.04, 14:50
                                >Autor: Gość: Ciupazka IP: *.it / 62.233.188.*

Czy literki it sugeruja, ze Ciupazka jest alpejska, a nie tatrzanska?:D
                                • Gość: Ciupazka Re: Cy turyści to mafia brudasów ??? IP: *.it-net.pl 31.08.04, 15:32
                                  A to jak Ci sie widzi, he, hehe

Autor: Gość: Ciupazka IP: 5.5.* / 80.58.2.*

Data: specjalnie Ci nie podom , cobyś se som dosed, hehe
                                  • Gość: Big Mama Dalton IP IP: *.ticom.pl 31.08.04, 18:09
                                    To nie ludzkie zmuszac ludzi do przegladania 20 000 postow (prawie). Gdzie prawa
                                    czlowieka. Nawet ceprom sie chyba nalezy.
                                    Ale sprobuje, tylko nie wiem kiedy. W pracy mnie gonia do roboty, a w domu nie
                                    moge dzieci odgonic od DOOMa.
                                    Pozdrowienia
                                  • Gość: Big Mama Dalton IP IP: *.ticom.pl 31.08.04, 19:58
                                    Autor: Gość: Ciupazka IP: 212.182.27.*
                                    Data: 28.11.2002 14:29

Autor: Gość: Ciupazka IP: 62.233.194.*
                                    Data: 31.12.2002 18:55

Autor: Gość: Ciupazka IP: *.it
                                    Data: 11.12.2002 20:40

Autor: Gość: Ciupazka IP: *.ar.lublin.pl
                                    Data: 21.10.2002 15:58

Autor: Gość: Ciupazka IP: *.it-net.pl
                                    Data: 21.12.2003 18:00

Autor: Gość: Ciupazka IP: *.it / 62.233.189.*
                                    Data: 16.04.2004 01:04

Autor: Gość: Ciupazka IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl
                                    Data: 25.08.2004 11:26

Autor: Gość: Ciupazka IP: *.celinternet.pl
                                    Data: 24.08.2004 16:40

Autor: Gość: Ciupazka IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl
                                    Data: 23.08.2004 12:51

Autor: Gość: Ciupazka IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                    Data: 20.08.2004 21:41

Autor: Gość: ciupazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                                    Data: 27.07.2004 18:02

Autor: Gość: Ciupazka IP: 5.5.* / 80.58.18.*
                                    Data: 23.05.2004 22:57

Autor: Gość: Ciupazka IP: 5.5.* / *.Red-80-58-2.pooles.rima-tde.net
                                    Data: 20.05.2004 23:39

Czy cos opuscilem?
                                    Jak widac nie tylko Pyzy podrozuja, ale Ciupazki tez (i nie tylko "po Polskich
                                    drozkach"}
                                    Pozdrowienia
                                    • ciupazka Re: IP 31.08.04, 20:08
                                      Cyzby nowy CUJNOS cy WRAZICA, hehe??? Haleś ciekawy był, he? HEHEHE....
                                      • Gość: Big Mama Dalton Re: IP IP: *.ticom.pl 31.08.04, 20:30
                                        Jak sie nie odwrocisz dupa z tylu. Nie chcialem zostac zwyzywany od leniwcow, to
                                        na odmiane zostalem cujnosem lub co gorsza wrazica. A wcale nie bylem taki
                                        ciekawy. Bylo zadanie domowe to rozwiazalem. Na drugi raz sie nie tkne. Ale sie
                                        nie obrazilem. Na razie.
                                        • ciupazka Re: IP 31.08.04, 20:35
                                          Dziękuje za uznanie, hehe, do róznyk przytyk przywykłak juz i mom je w
                                          d...na półce. Hej!
                                          • Gość: Big Mama Dalton Re: IP IP: *.ticom.pl 31.08.04, 20:41
                                            Jestem zdiwiony o jakich przytykach mowisz. Jesli chodzi o obracanie i dupe to
                                            siebie mialem na mysli. Przecierz nie obrazil bym damy, ktora jest i tak ponad
                                            to, poniewaz jesli d.. ma sie na polce, to glowe co najmniej pod sufitem.
                                            Pozdrowienia
                                            • ciupazka Re: IP 31.08.04, 20:50
                                              A pod tym moim sufitem to róźnie bywo, zolezy od ciśniynio, hehe i boc se ,
                                              ze przecież pise sie przez ż z kropkom! Zaś sie Ty nie obroź. Casami i jo
                                              mom zahamowanio, mniyjse psiokrewecno psiokrew w gwarze i temu mom pod
                                              rękom Nowy słownik j. polskiego, tyz casami tam zaziyrom, ba jako. Cęsto
                                              z wartkości grzyse literówkom. A kie juz źle napise, to przecie widać, ba
                                              jako! Hej!
                                              • Gość: Big Mama Dalton Re: IP IP: *.ticom.pl 31.08.04, 21:00
                                                Moja wina. Czasem nichcacy cos takiego sie palnie, ze az strach.
                                                Czy dzienniczek tez pokazac? Na jutro przepisze sto razy.
                                                Przeciez, przeciez, przeciez, przeciez.................................
                                                Na razie
                                                • ciupazka Re: IP 31.08.04, 21:08
                                                  Hehe, prawie jak moje wnuki, hehe...na nauke nigdy nie za późno.
                                                  A cłek wse głupi. Hej!I ni ma mnie. Pięć robót naroz robie . Dobrej nocki
                                                  zyce.
                                                  • Gość: Big Mama Dalton Re: IP IP: *.ticom.pl 31.08.04, 21:11
                                                    Dobranoc
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Ka ześ? Specjalisto od mafii? IP: *.it-net.pl 15.10.04, 20:18
                                                    Kansi sie podzioł...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka