kasia_trufla 11.01.09, 23:49 jestem kasia ponieważ muszę 'zniknąć' z forum TP, więc sobie tu mam nadzieję bywać zamiennie:p mieszkam w centrum Z i zależy mi na przyszłosci mojego miasta, które pada pod najazdem tłumów przypadkowych turystów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kostka Re: się przedstawię IP: 212.244.47.* 12.01.09, 01:36 > tłumów przypadkowych turystów... Czy ja wiem czy oni tacy "przypadkowi" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: się przedstawię 12.01.09, 02:28 przypadkowi? w tym sensie, że Z nie promuje się np nastawiając na konkretnego odbiorcę (np. wysmakowanego wędrowca czy wytrawnego wspinacza choćby z klasy średniej) a jedynie na ... masę zapychającą tłumnie Krupówki popijającą piwo w namiotach rozbijanych przy okazji imprez dla mas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: się przedstawię IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 07:24 Dutki przypadkowe czy nie są jednakowo dobre. A co to jest TP? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: się przedstawię 12.01.09, 09:55 patrzenie na dzisiaj i postrzeganie li tylko przez pryzmat dzisiaj zarobionych pieniędzy zemsci się wkrótce (o ile już się nie mści) odpływem lepszych, kulturalniejszych gosci na rzecz pseudo-turystów, dla których pobyt w Z to : tanie-spanie na obrzeżach, stanie w korku do Z + dzień pod znakiem piwa na Krupówkach... Odpowiedz Link Zgłoś
filizanka007 Re: się przedstawię 12.01.09, 11:04 TP = Tygodnik Podhalański. Doprawdy nie wiem co złego w piciu piwa na Krupówkach czy namiotach, przecie po to te knajpy są, dla ludzi :) Czy jadąc nad morze muszę się kąpać z glonami??? NIE! bo ja dużej wody się boje :) Mnie tam oni nie przeszkadza, Ci przypadkowi i z powołania turyści! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka1 Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 11:57 Witoj, nie barz fce mi sie robić Ci witacke, po tym co tutok pises...HaJ! kasia_trufla napisała: "Zakopane nie promuje się np nastawiając na konkretnego odbiorcę (np. wysmakowanego wędrowca czy wytrawnego wspinacza choćby z klasy średniej) a jedynie na ... masę zapychającą tłumnie Krupówki popijającą piwo w namiotach rozbijanych przy okazji imprez dla mas" Kie tak pises o Zakopanem, we ftorym podobno siedzism, to juz jedno pewne, ześ ceperka, he, he. Aleś sie tu przedstawiyła prociw syćkim Gościom , ftorzy do nos przyjyzdzajom. Co, marzy Ci sie coby przyjyzdzali ino Ci z grubom forsom, szmalcowniki, przestępcy i tp., cy jako? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 12:18 nie, ale docelowo do Z nie może przyjeżdżać tłumnie pijany kibol czy subkultura dresiarzy.. za to elity już u nas nie mają czego szukać:) ton życia nadają ci masowi,amatorzy głównie piwka i klapek-japonek( to o paniach) nawet MFFZG też organizuje wyszynk... Czy bez chlania nie można się bawić??? na pewno nie jestem kwaterodawcom, więc na masówce mi nie zależy Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka1 Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 12:31 "na pewno nie jestem kwaterodawcom, więc na masówce mi nie zależy" To ja się Ciebie spytam po jaką cholerę sprowadziłaś sie do Zakopanego, żeby tylko narzekać, jako gryzipiórko? A może właśnie dzięki takim jak Ty to Zakopane jest takie, jakie jest. Górali tu już nie wielu, a kwaterodawców masz z Hamaryki, Anglii, ba, z całej Polsk, biznes is biznes, nawet znam takich, co od nas jadą 500 km tam aby sprzedawać latem tylko wodę mineralną , piwo, papierosy i NA TYM zarabiają, BO Są BEZROBOTNYMI. Druga STRONA MEDALU, dzięki tej MASÓWCE ludzie nie żebrzą.A Zakopane też zmieniło oblicze. Cos ci poradzę. Wyjeżdżaj z Zakopanego w swoje rodzinne strony i unikniesz tej masówki w czasie swiąt , czy letnich ferii, chociaż na jakiś czas. Meczysz się bidulko? Przecie kcącemu nie dzieje się krzywda. He, he. Odpowiedz Link Zgłoś
psychomaszyna Prośba 12.01.09, 13:04 Mam uprzejmą prośbę, aby dyskusja nie miała charakteru sprzeczki personalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luba Re: Prośba IP: 212.244.47.* 12.01.09, 14:07 przecież to tylko wymiana poglądów:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 17:07 Hola, nie znasz mnie wiec nie wyrokuj gdzie są lub nie moje rodzinne strony? skąd ja znam taką napastliwość? jeżdże po wielu górskich kurortach na swiecie i nie przekonasz mnie, że to co aktualnie dzieje się w Zakoapnem wyjdzie mu kiedykolwiek na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka1 Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 18:30 Ni ino Ty jeździs po świecie,nie jedyn górol wiecej wie i widzioł jako Ty! Nie porównuj Zakopanego i tego skrawka Tatr polskich do innych gór w Europie i poza nią. To po piyrse. Po drugie, mie jedyn mendrol tutok juz rządziyl i g... zrobiył, a mątu u nas nie rób! Ludziska wiedzom dobrze, co jest cacy a co be. Wstrzymali komuchów projekty, teroz liberałow głupie projekty Zakopianki? Dali rade. Dali i dalyj se rade dadzom. Nieftorym sie mani zniscyć Podhale, wara od Podhala. Niek se robiom Europe u sobie i tam sie ozkrocajom, nie u nos, mie inacyj. Juz mos betonowe Zakopane. Co jesce fcecie zabetonować? Ludzi? He, he. Akurat Wom dadzom. Mendroli to my takik przewiedziemy bez ik rozum i telo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 20:39 Zakopane jest już zbytnio zabudowane nie mam zamairu się z tobą za łby brać, bo jak widać syćko wiesz nojlepij Odpowiedz Link Zgłoś
przeszlakowska Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 13.01.09, 00:39 Przecie Tobie tyz to zarzucano w TP, nie dałaś se nic pedzieć , ani sprostować, jo nie lepso, ani nie gorso.Domy rade, ino pis! A mądrze, a jo, co wiym to i powiym.Zakopane juz popsuli, łatwiej sie psuje, jako naprawio. Psujów nifto niw idzioł bez te ostatnie 50 roków? A teroz naprawiace sie naśli, he, he. Ej, Boze, Boze...Co wybory, to mendrole co roz to "mądrzyjse". I tak po kolei, kozdy dźwigo stropacyje, jak nie swoje, to chć cyje. A stropacyje rosnom, rosnom, bajako, jako te zydowskie procenta. Nie inacyj. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 13.01.09, 00:58 z jednym małym wyjątkiem: ja używam argumentów a nie epitetów we wszelakich dyskusjach; pewnie też pójde i stąd, bo nie mam zamiaru się z tobą użerać jeszcze dodatkowo bywaj Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka2 Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 13.01.09, 01:43 Kiebyś była górolkom, to byś nie cudowała, no ale Twoja wóla. My patrzymy realnie na zywobycie, a nie z pozycji paniuś i panocków, ftorzy jesce pół biydy kie przyjyzdzajom naprowde odpocąć a nie dokucać, okradać turystów, wydziwiać, śmiecić, bo im sie wydaje, ze kie płacom, to im syćko, syćko wolno. Ni ma tak dobrze.Ludziska od rania do nocy tyrajom, coby wygodzić turystom, a Im wse źle i wse krytykujom, ale tego, ze sami robiom se śmietnisko pod Tatrami i w Tarach, haj, nie widzom. I tu mos pole do popisu... Trza iść na stok z aparatem i fotka tego i tamtego śmiecia i tego ftory śmieci w górach. Boze telo spraw jest do podejrzenia przy pracy i wypoczynku ludzi, a pióro potrzebne,owszem, do notatek spostrzeżen i atakować trza faktami. Wartko uciekos... Skoda. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 13.01.09, 09:16 chcesz robić foto-galerię smieci to se rób zwyczajnie przyszło mi do głowy, że skoro tu jestes taką gwiazdencją, to Ci ze mną nie po drodze:) a poza tym znowu mi przysr... i to tak miałoby stale wyglądać???????????? miałabym się nastyrmać i odparowywać ciosy??? a to poniżej adresujesz do mnie? a weź ty se większy rozmach i puknij się tą ciupazką po plecak, to może co dobrego z tego będzie:) nie z pozycji paniuś i panocków, ftorzy jesce pół > biydy kie przyjyzdzajom naprowde odpocąć a nie dokucać, okradać turystów, > wydziwiać, śmiecić, bo im sie wydaje, ze kie płacom, to im syćko, syćko wolno Odpowiedz Link Zgłoś
przeszlakowska Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 13:51 Co Ci powiym, to Ci powiym, hale Ci powiym ; kozdy lis mo do jamy niejednom dziure, a Wy tyz sukocie ino dziur. A my momy swoje... A jesce, he, he, przybocyła mi sie inkso powiostka: kozdo nowo mietła nicego nie miecie, tak i tutok, he, he. Ej, Boze... Mom wrazynie, ze nie wiycie jako mnie wymieść stąd,jako sie mnie pozbyć, he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorol Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.09, 15:41 Ciupazka - pępek świata, nie tykoć bo wanio! Odpowiedz Link Zgłoś
przeszlakowska Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 17:02 A Ty gorolu mozes pedzieć jakie perpumy od niyj śmierdzom? He? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 16:28 chyba tylko przekupić czyms...i przeciągnąc na swoją stronę Odpowiedz Link Zgłoś
przeszlakowska Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 17:01 Cosik tu wycięto, cy mi sie zdaje? Uwaga! Uwaga! Achtung, Achtung! Łapanka!!! Ne, he... Ty nicku, "ze hej", tyz prociw mnie, wstydziył byś sie włosnego ciynia, telo Ci powiym. A z Wos juz stare mietły i to połomane, he, he, ani telo nie umiecies, co tom nowom mietełkom,haj, he, he. Ty kaśka spytoj sie piyrse kielo Ci zapłaci, dobrze Ci radze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 23:12 ja jestem w zasadzie miotełka przemiła zgrabna i powabna:) kasy mi nie trza, przejsciowo tylko spokoju nudzic sie też nie lubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mimbla.londyn Re: się przedstawię 14.01.09, 01:12 Dziewczyny, no co Wy, jeden cel Wam/nam przyswieca - Zakopane. Zadziwiacie,podkopywac jeden drugiego nie trzeba,a docenic co jeden z drugim dla rozreklamowania Forum robi wartoby docenic. Pozdrowka Mimbla Zasmucona fotoforum.gazeta.pl/u/mimbla.londyn.html ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś