Dodaj do ulubionych

się przedstawię

11.01.09, 23:49
jestem kasia
ponieważ muszę 'zniknąć' z forum TP, więc sobie tu mam nadzieję
bywać zamiennie:p
mieszkam w centrum Z i zależy mi na przyszłosci mojego miasta, które
pada pod najazdem tłumów przypadkowych turystów...
Obserwuj wątek
    • Gość: kostka Re: się przedstawię IP: 212.244.47.* 12.01.09, 01:36
      > tłumów przypadkowych turystów...

Czy ja wiem czy oni tacy "przypadkowi" ???
      • kasia_trufla Re: się przedstawię 12.01.09, 02:28
        przypadkowi? w tym sensie, że Z nie promuje się np nastawiając na
        konkretnego odbiorcę (np. wysmakowanego wędrowca czy wytrawnego
        wspinacza choćby z klasy średniej) a jedynie na ... masę zapychającą
        tłumnie Krupówki popijającą piwo w namiotach rozbijanych przy okazji
        imprez dla mas
        • Gość: gorol Re: się przedstawię IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 07:24
          Dutki przypadkowe czy nie są jednakowo dobre.
          A co to jest TP?
          • kasia_trufla Re: się przedstawię 12.01.09, 09:55
            patrzenie na dzisiaj i postrzeganie li tylko przez pryzmat dzisiaj
            zarobionych pieniędzy zemsci się wkrótce (o ile już się nie mści)
            odpływem lepszych, kulturalniejszych gosci na rzecz pseudo-turystów,
            dla których pobyt w Z to : tanie-spanie na obrzeżach, stanie w korku
            do Z + dzień pod znakiem piwa na Krupówkach...
            • filizanka007 Re: się przedstawię 12.01.09, 11:04
              TP = Tygodnik Podhalański.

Doprawdy nie wiem co złego w piciu piwa na Krupówkach czy namiotach, przecie po
              to te knajpy są, dla ludzi :)
              Czy jadąc nad morze muszę się kąpać z glonami??? NIE! bo ja dużej wody się boje
              :) Mnie tam oni nie przeszkadza, Ci przypadkowi i z powołania turyści!
        • ciupazka1 Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 11:57
          Witoj, nie barz fce mi sie robić Ci witacke, po tym co tutok pises...HaJ!
          kasia_trufla napisała:
          "Zakopane nie promuje się np nastawiając na
          konkretnego odbiorcę (np. wysmakowanego wędrowca czy wytrawnego
          wspinacza choćby z klasy średniej) a jedynie na ... masę zapychającą
          tłumnie Krupówki popijającą piwo w namiotach rozbijanych przy okazji
          imprez dla mas"

Kie tak pises o Zakopanem, we ftorym podobno siedzism, to juz jedno pewne, ześ
          ceperka, he, he. Aleś sie tu przedstawiyła prociw syćkim Gościom , ftorzy do
          nos przyjyzdzajom. Co, marzy Ci sie coby przyjyzdzali ino Ci z grubom forsom,
          szmalcowniki, przestępcy i tp., cy jako?
          • kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 12:18
            nie, ale docelowo do Z nie może przyjeżdżać tłumnie pijany kibol czy
            subkultura dresiarzy..

za to elity już u nas nie mają czego szukać:)
            ton życia nadają ci masowi,amatorzy głównie piwka i klapek-japonek(
            to o paniach) nawet MFFZG też organizuje wyszynk... Czy bez chlania
            nie można się bawić???
            na pewno nie jestem kwaterodawcom, więc na masówce mi nie zależy
            • ciupazka1 Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 12:31
              "na pewno nie jestem kwaterodawcom, więc na masówce mi nie zależy"

To ja się Ciebie spytam po jaką cholerę sprowadziłaś sie do Zakopanego, żeby
              tylko narzekać, jako gryzipiórko? A może właśnie dzięki takim jak Ty to
              Zakopane jest takie, jakie jest. Górali tu już nie wielu, a kwaterodawców
              masz z Hamaryki, Anglii, ba, z całej Polsk, biznes is biznes, nawet znam
              takich, co od nas jadą 500 km tam aby sprzedawać latem tylko wodę mineralną ,
              piwo, papierosy i NA TYM zarabiają, BO Są BEZROBOTNYMI. Druga STRONA MEDALU,
              dzięki tej MASÓWCE ludzie nie żebrzą.A Zakopane też zmieniło oblicze. Cos ci
              poradzę. Wyjeżdżaj z Zakopanego w swoje rodzinne strony i unikniesz tej masówki
              w czasie swiąt , czy letnich ferii, chociaż na jakiś czas. Meczysz się bidulko?
              Przecie kcącemu nie dzieje się krzywda. He, he.
              • psychomaszyna Prośba 12.01.09, 13:04
                Mam uprzejmą prośbę, aby dyskusja nie miała charakteru sprzeczki personalnej.
                • Gość: luba Re: Prośba IP: 212.244.47.* 12.01.09, 14:07
                  przecież to tylko wymiana poglądów:)
              • kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 17:07
                Hola, nie znasz mnie wiec nie wyrokuj gdzie są lub nie moje rodzinne
                strony? skąd ja znam taką napastliwość?
                jeżdże po wielu górskich kurortach na swiecie i nie przekonasz mnie,
                że to co aktualnie dzieje się w Zakoapnem wyjdzie mu kiedykolwiek na
                dobre
                • ciupazka1 Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 18:30
                  Ni ino Ty jeździs po świecie,nie jedyn górol wiecej wie i widzioł jako Ty! Nie
                  porównuj Zakopanego i tego skrawka Tatr polskich do innych gór w Europie i
                  poza nią. To po piyrse. Po drugie, mie jedyn mendrol tutok juz rządziyl i
                  g... zrobiył, a mątu u nas nie rób! Ludziska wiedzom dobrze, co jest cacy a co
                  be. Wstrzymali komuchów projekty, teroz liberałow głupie projekty Zakopianki?
                  Dali rade. Dali i dalyj se rade dadzom. Nieftorym sie mani zniscyć Podhale,
                  wara od Podhala. Niek se robiom Europe u sobie i tam sie ozkrocajom, nie u nos,
                  mie inacyj. Juz mos betonowe Zakopane. Co jesce fcecie zabetonować? Ludzi? He,
                  he. Akurat Wom dadzom. Mendroli to my takik przewiedziemy bez ik rozum i telo.
                  • kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 12.01.09, 20:39
                    Zakopane jest już zbytnio zabudowane
                    nie mam zamairu się z tobą za łby brać, bo jak widać syćko wiesz
                    nojlepij
                    • przeszlakowska Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 13.01.09, 00:39
                      Przecie Tobie tyz to zarzucano w TP, nie dałaś se nic pedzieć , ani sprostować,
                      jo nie lepso, ani nie gorso.Domy rade, ino pis! A mądrze, a jo, co wiym to i
                      powiym.Zakopane juz popsuli, łatwiej sie psuje, jako naprawio. Psujów nifto niw
                      idzioł bez te ostatnie 50 roków? A teroz naprawiace sie naśli, he, he. Ej,
                      Boze, Boze...Co wybory, to mendrole co roz to "mądrzyjse". I tak po kolei, kozdy
                      dźwigo stropacyje, jak nie swoje, to chć cyje. A stropacyje rosnom, rosnom,
                      bajako, jako te zydowskie procenta. Nie inacyj.
                      • kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 13.01.09, 00:58
                        z jednym małym wyjątkiem: ja używam argumentów a nie epitetów we
                        wszelakich dyskusjach;
                        pewnie też pójde i stąd, bo nie mam zamiaru się z tobą użerać
                        jeszcze dodatkowo
                        bywaj
                        • ciupazka2 Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 13.01.09, 01:43
                          Kiebyś była górolkom, to byś nie cudowała, no ale Twoja wóla. My patrzymy
                          realnie na zywobycie, a nie z pozycji paniuś i panocków, ftorzy jesce pół
                          biydy kie przyjyzdzajom naprowde odpocąć a nie dokucać, okradać turystów,
                          wydziwiać, śmiecić, bo im sie wydaje, ze kie płacom, to im syćko, syćko wolno.
                          Ni ma tak dobrze.Ludziska od rania do nocy tyrajom, coby wygodzić turystom, a
                          Im wse źle i wse krytykujom, ale tego, ze sami robiom se śmietnisko pod Tatrami
                          i w Tarach, haj, nie widzom. I tu mos pole do popisu... Trza iść na stok z
                          aparatem i fotka tego i tamtego śmiecia i tego ftory śmieci w górach. Boze
                          telo spraw jest do podejrzenia przy pracy i wypoczynku ludzi, a pióro
                          potrzebne,owszem, do notatek spostrzeżen i atakować trza faktami. Wartko
                          uciekos... Skoda.
                          • kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, he, he 13.01.09, 09:16
                            chcesz robić foto-galerię smieci to se rób
                            zwyczajnie przyszło mi do głowy, że skoro tu jestes taką
                            gwiazdencją, to Ci ze mną nie po drodze:)
                            a poza tym znowu mi przysr...
                            i to tak miałoby stale wyglądać???????????? miałabym się nastyrmać i
                            odparowywać ciosy??? a to poniżej adresujesz do mnie?
                            a weź ty se większy rozmach i puknij się tą ciupazką po plecak, to
                            może co dobrego z tego będzie:)
                            nie z pozycji paniuś i panocków, ftorzy jesce pół
                            > biydy kie przyjyzdzajom naprowde odpocąć a nie dokucać, okradać
                            turystów,
                            > wydziwiać, śmiecić, bo im sie wydaje, ze kie płacom, to im syćko,
                            syćko wolno
                            • przeszlakowska Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 13:51
                              Co Ci powiym, to Ci powiym, hale Ci powiym ; kozdy lis mo do jamy niejednom
                              dziure, a Wy tyz sukocie ino dziur. A my momy swoje...
                              A jesce, he, he, przybocyła mi sie inkso powiostka: kozdo nowo mietła nicego
                              nie miecie, tak i tutok, he, he. Ej, Boze... Mom wrazynie, ze nie wiycie jako
                              mnie wymieść stąd,jako sie mnie pozbyć, he?
                              • Gość: gorol Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.09, 15:41
                                Ciupazka - pępek świata, nie tykoć bo wanio!
                                • przeszlakowska Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 17:02
                                  A Ty gorolu mozes pedzieć jakie perpumy od niyj śmierdzom? He?
                              • kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 16:28
                                chyba tylko przekupić czyms...i przeciągnąc na swoją stronę
                                • przeszlakowska Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 17:01
                                  Cosik tu wycięto, cy mi sie zdaje?
                                  Uwaga! Uwaga! Achtung, Achtung! Łapanka!!! Ne, he... Ty nicku, "ze hej", tyz
                                  prociw mnie, wstydziył byś sie włosnego ciynia, telo Ci powiym. A z Wos juz
                                  stare mietły i to połomane, he, he, ani telo nie umiecies, co tom nowom
                                  mietełkom,haj, he, he. Ty kaśka spytoj sie piyrse kielo Ci zapłaci, dobrze Ci radze.
                                  • kasia_trufla Re: Piyknie sie przedstawios, nowo mietła? 13.01.09, 23:12
                                    ja jestem w zasadzie miotełka przemiła zgrabna i powabna:)
                                    kasy mi nie trza, przejsciowo tylko spokoju
                                    nudzic sie też nie lubie:)
    • mimbla.londyn Re: się przedstawię 14.01.09, 01:12

Dziewczyny,
      no co Wy, jeden cel Wam/nam przyswieca - Zakopane.

Zadziwiacie,podkopywac jeden drugiego nie trzeba,a docenic co jeden
      z drugim dla rozreklamowania Forum robi wartoby docenic.

Pozdrowka

Mimbla Zasmucona

fotoforum.gazeta.pl/u/mimbla.londyn.html
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka