Dodaj do ulubionych

Osiedle SZYMANOWSKIEGO

19.03.06, 13:22
Planuję zakup mieszkania w nowych blokach na Szymanowskiego. Napiszcie jak
tam sie mieszka?
Obserwuj wątek
    • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 22.03.06, 15:11
      Hmmm na nowych fajnie :) Parkingi ok, w zasadzie spokój, nie dzieje sie nic
      strasznego... Jest tyko jedno mieszkanie... zdaje sie w trzecim bloku liczac od
      strony starej kotłowni (nie pamietam numerku) gdzie mieszka(ją) jakies młode
      osoby, i czesto odbywja sie tam imprezki. Nie radze mieszkac nad lub pod Nimi.
      Gddziekolwiek indziej jest OK :)
      Pzdr
      • allemma Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 22.03.06, 23:00
        Mieszkam na nowym Osiedlu szymanowsiego w nr 6 od października 2004 jest spoko!
        Ani imprezy, ani inne " nerwowe" sytuacje nie były moim udziałem! Ogólnie jest
        spoko choć troche daleko od Krakowa. Daje się to odczuć kiedy trzeba jechac
        autobusem i tramwajem.
      • czoobek Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 28.03.06, 14:01
        Z tego co wiem wolne bylo 5/5, w sumie bardzo fajne, bo nawet ogladalem :)
        Niestety juz poszlo.

PS Witaj dzagaa :))
        • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 28.03.06, 15:59
          heheh witaj czoob witaj :)
          • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 28.03.06, 17:18
            Mam nadzieje ,że nie polecacie kursów w Wieliczce? bo to strata czasu i
            pieniędzy,no chyba,że się nie zdaje w Kraku;)
            • czoobek Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 29.03.06, 14:49
              ab7777 napisała:

> Mam nadzieje ,że nie polecacie kursów w Wieliczce? bo to strata czasu i
              > pieniędzy,no chyba,że się nie zdaje w Kraku;)

:)) Nie jestesmy od polecania tylko od komentowania i pomagania :) A swoja droga
              zapraszamy :)
              • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 29.03.06, 16:10
                czoobek napisał:
                > :)) Nie jestesmy od polecania tylko od komentowania i pomagania :) A swoja
                drog
                > a
                > zapraszamy :)

Czy ja wiem ... ja bym poleciłą prawko w Wieliczce bo z autopsji wiem, że jest
                ok a nawet jeszcze lepiej i w Krakowie nie zdaje sie wcale tak zle :) Ale to
                nie to forum :)
                tak czy inaczej zapraszamy :)
                • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 29.03.06, 18:37
                  Z wlasnego doświadczenia,rodziny i znajomych polecam robienie prawka w
                  Kraku,nie traci sie przede wszystkim czasu na dojazdy ( jeśli wyjeżdżamy z
                  instruktorem z Wieliczki) ,nie jeździ sie przez polowę kursu po bocznych
                  dróżkach ,a i instruktorzy lepiej znają samo miasto i trasy "egzaminacyjne".
                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 29.03.06, 21:04
                    powiem Ci że robiłam kurs w szkole w Wieliczce, jazdy zawsze zaczynałam i
                    konczyłam w Kraku, moi instruktorzy (dwóch) znali chyba wszystkie kruczki i
                    haczyki egzaminatorów i powiem Ci ze niejednego kursanta z krakowskiej szkoły
                    uczyłam jak się zachowac na tych najtrudniejszych skrzyzowaniach... A jako happy
                    end pieknej historii dodam że zdałam za pierwszym razem bez najmniejszych
                    problemów...tak wiec dobrze ucza w Wieliczce, tzn. w tym OSK w którym ja byłam :)
                    ---
                    Najlepsze Forum Przyszłych Kierowców
                    www.forum.kursjazdy.pl
                    • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 30.03.06, 20:47
                      Cóż zdania są podzielone ,ja słyszałam wiele negatywnych opinii.Byłam juz tak
                      zniechęcona ,że chciałam w ogóle zaniechać zdawania egzaminu.Kiedy poszłam
                      wreszcie do instruktora w Krakowie jeżdziliśmy po takich trasach ,których w
                      ogóle nie robiliśmy z instr.w Wieliczce ,a i stawki nie były takie wygórowane.
                      • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 31.03.06, 14:55
                        Dzagaa ,a w którym roku robiłas prawo jazdy? bo na jakims forum zauważyłam,że
                        też w Motofarcie.Właśnie w tej szkole traciłam czas dojeżdżając z instruktorem
                        do Krakowa ( czyli jakieś wtedy 45 min.).
                        • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 01.04.06, 11:37
                          Hmmm to dziwne naprawdę, bo ja robiłam dokłądnie w Motofarcie i dojezdzalam do
                          Krakowa tylko wqtedy gdy zaczynałam jako pierwsza w dniu (o godzinie 7 rano).
                          Tak ruszłam jakies 3 razy. Pozostała część kursu to zawsze ruszanie i kończenie
                          na placu Bohaterów Getta...
                          A prawko robiłam w ubiegłym roku. Zaczęłam w sierpniu, szczęśliwei skończyłam w
                          listopadzie.
                          A można wiedziec z jakim instruktorem jeździłaś?
                          Ja nie zauwazylam zeby ktos narzekał na dojezdzanie do krk, bo nawet jesli
                          dojezdzalam to zajelo to doslownie 15 minut....
                          • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 01.04.06, 13:44
                            Cóz może zmieniło się cos na lepsze ,ja robiłam prawko jakieś 4 lata
                            temu ,jeszcze w liceum ,jeździłam z panem Z.niektóre osoby go sobie chwaliły
                            ale dla mnie i kolezanki to była porazka.Cały czas robił uwagi jak
                            beznadziejnie jeździmy ,traciłyśmy czas jeżdżąc do Krakowa,skracał godziny
                            lekcyjne itd.Obie po skończeniu calego kursu zmieniłyśmy szkołe.Ja poszłam do
                            Krakowa,mój instruktor był w szoku ,że nie jeździłam po trasach
                            egzaminacyjnych ,rondach ,a jego sposób uczenia na placu poprostu wyśmiał.Ale
                            tak jak mówie to było parę lat temu ,może cos sie w tej materii zmieniło ja w
                            każdym razie nie polecam robienia prawa j.w Wieliczce.,chyba,że ktos ma duuuużo
                            czasu i pieniędzy.
                            • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 01.04.06, 15:05
                              pan Z.?? To inicjał imienia czy nazwiska?
                              • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 01.04.06, 15:06
                                bo w sumie jeździłam z panem który ma nazwisko na Z. i wlasnie dzieki niemu
                                wszystko wiem :)
                                • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 01.04.06, 18:56
                                  nie chciałam tak publicznie rzucać na forum nazwiskami bo ktoś mógłby sobie
                                  tego nie życzyć ale tak,chyba jeżdziłyśmy z tym samym.
                                  • allemma Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 02.04.06, 23:22
                                    Moje drogie to było pytanie o mieszkanie na Osiedlu Szymanowskiego a Wy
                                    zrobiłyście z tego Qwiz na temat prawa jazdy. Ja zdawałam w Warszawie i nic
                                    mnie nie zdziwi oprócz uprzejmości małopolskich kierowców!
                                    • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 03.04.06, 15:28
                                      Qwiz ?a ile było pytań? bo nic takiego nie rozwiązywałam
                                      • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 03.04.06, 16:24
                                        i tak nikt wiecej nie ma nic do powiedzenia o mieszkaniach na osiedlu
                                        szymanowskiego, a quizu ja tez nie widze :/

Skoro jezdzilysmy z tym samym to czemu tak diametralnie inne wrazenia po
                                        jazdach z Nim mamy? Jak myslisz? Ja z czystym sumieniem moge polecic tą szkołe
                                        a zwłaszcza własnie tego pana.... :)
                                        pozdrawiam
                                        • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 03.04.06, 19:04
                                          Cieżko mi powiedzieć ,bo moja druga koleżanka była bardzo zadowolona i też
                                          zdała za pierwszym razem ,natomiast my jakoś nie;/,nie wiem może poprostu
                                          pasowal osobom ,które maja wrodzony dryg do jazdy i szybko się uczą .Wtedy
                                          instruktor tez jest zadowolony ,nie musi sie zbytnio wysilać ,a do
                                          tych "trudniejszych " uczniów trzeba mieć cierpliwość .Tez pozdrawiam
                                          ps.to jak z tym Qwizem ? chyba zdalyśmy no nie?;)))
                                          • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 04.04.06, 19:12
                                            No w sumie mówił mi, ze duzo zawdziecza mojemu chłopakowi który długo przed
                                            kursem nauczył mnie podstaw obsługi samochodu (ruszanie, hamowanie, ogólnie
                                            mechaniczna czesc jazdy autem) i dlatego On (instruktor) nie musiał mi tego
                                            tłumaczyc, tylko od razu zaczął od ambitniejszych rzeczy... Jednak jestem wprost
                                            zachwycona tym jaka ogromną dawkę wiedzy fundował mi na kazdej jezdzie...

a co do quizu mysle ze Ty zdalas na pewno, a ja... hmm ... chyba tez,
                                            przynajmniej czuje sie prawie jak po maturze :D
                                            • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 05.04.06, 15:33
                                              To by potwierdzało co mówiłam ,bo Ci ,ktorzy byli zadowoleni ,jednak większość
                                              z nich jeździła już trochę wcześniej ,a ja nawet nie miałam karty rowerowej i
                                              nie jeździłam tez za często ,poza tym poszłam sobie tak z głupia frant
                                              trochę,bo większość osób w klasie robiła wtedy prawko i wybuchła
                                              moda;),pozdrawiam,a co do quizu ...eee to była prawie jak moja najgorsza sesja
                                              na studiach;)
                                              • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 05.04.06, 16:40
                                                Być moze jest tak jak mowisz...ale w kazdym razie w tej skzole kjazdy jest
                                                jeszcze dwóch (a slyszlam teraz ze doszedl jeszcze jeden)innych insatruktorów.
                                                Moja kolezanka tez duzo jezdzila z tym panem i powiedziala ze tak sobie moze
                                                byc i jezdzilam z panem S. Natomiast mam inne dwie znajome, które były Nim
                                                (panem Z.) wrecz zachwycona - zreszta tak jak i ja.

a quiz dla mnie byl w sumie gorszy niz najgorsza sesja i matura razem wziete :P
                                                • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 05.04.06, 17:44
                                                  Jak ja chodziłam to było tylko dwóch, moja znajoma jeździła z S.i była
                                                  zadowolona ale ja zwątpiłam kiedy przy mnie zaczęli obgadywać kursantów no ale
                                                  to bylo dawno może cos się zmieniło;)
                                                  Dla mnie ten Quiz to hohhoho ,no prawie jak kurs na pilota szybowca albo
                                                  boeinga;))))
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 07.04.06, 16:29
                                                    albo promu kosmicznego :D
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 07.04.06, 18:35
                                                    prawie jak lądowanie na księżycu;D
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 07.04.06, 19:43
                                                    prawie jak lądowanie na marsie!!!
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 08.04.06, 16:18
                                                    podbijam;)prawie jak podróż do innego układu
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 08.04.06, 16:40
                                                    wręcz do innej galaktyki!!! nieprawdaż?
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 08.04.06, 18:17
                                                    albo do innego wymiaru:D
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 09.04.06, 10:31
                                                    do innego wszechświata :P heheh
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 09.04.06, 14:19
                                                    wracamy na ziemię,prawie jak wyprawa na biegun ;p
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 09.04.06, 15:13
                                                    prawie jakl wyprawa do wnetrza ziemi :P
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 09.04.06, 16:39
                                                    Prawie jak wejście na K2 zimą i po północniej ścianie;pppp
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 10.04.06, 14:59
                                                    prawie jak przepłynięcie Nilu - WZDŁUŻ !!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 10.04.06, 20:18
                                                    prawie jak nurkowanie w Bajkale:DDD
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 10.04.06, 23:11
                                                    jak mieszkanie w igloo nago !!!!!!!!
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 10.04.06, 23:31
                                                    hehe dobre:),prawie jak kspiel w lawie ( nago oczywiście;DD)
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 10.04.06, 23:31
                                                    miało być kąpiel:)
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 11.04.06, 11:55
                                                    no wlasnie nie dobre.... cienko juz mi idzie, bo pomysly sie koncza....ale moze
                                                    prawie jak....hmmmm...... mieszkanie przez miesiac w klatce z tygrysami!!!
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 11.04.06, 16:04
                                                    mnie tez sie kończą:( ( ale przynajmniej forum rozruszane;)),
                                                    prawie jak balet z Chuckiem Norrisem;ddd
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 11.04.06, 16:39
                                                    no to pojechałaś :P to było naprawde dobre ;) i rzeczywiscie nawet forum ma
                                                    coraz wiecje postów :P
                                                    no wiec to bylo.... prawie jak żywiec (prawie robi wieliką różnicę :P:P:P)
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 11.04.06, 22:11
                                                    kurcze ,to teraz mam dylemat;p.więc..."Kinga"-prawie jak Galeria Kazimierz;D
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 11.04.06, 23:38
                                                    rynek w Wieliczce ... prawie jak Time Square :P
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 12.04.06, 16:07
                                                    Budynek Magistratu w Wieliczce-prawie jak..Biały Dom;D
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 13.04.06, 08:48
                                                    Górnik Wieliczka.... prawie jak Manchaster United :P
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 13.04.06, 13:12
                                                    dobre!;),zamek w Wieliczce prawie jak....zamek nad Loarą;)
                                                  • kaska311 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 13.04.06, 17:03
                                                    czesc-ludzie sledze te wasze opowiesci od dluzszego czasu i powiem wam ze
                                                    skandal-kobieta pisze jak sie mieszka na szymanowskiego a wy ze spoko-dramat!!!!
                                                    Mieszkania tak niosa ze nawet za przeproszeniem pierdnac sobie nie mozna
                                                    Wiem cos o tym bo od dluzszego czasu mam takie jazdy z sasiadami ze wytrzymac
                                                    sie nie da.....
                                                  • allemma Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 13.04.06, 20:07
                                                    Ale w nowych czy w starych blokach?
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 15.04.06, 17:08
                                                    no własnie, bo pytanie było o te nowe bloki....
                                                    a stare to swoja drogą, ale nie ma co porównywac bo to zupelnie inne budownictwo
                                                    jest :/

hmmm..... Praxi..prawie jak Sukiennice :)
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 15.04.06, 18:44
                                                    Planty w Wieliczce -prawie jak Central Park;pp
                                                  • dzagaa20 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 19.04.06, 17:31
                                                    Józef Duda prawie jak Lech KAczyński.... :( smitne ale prawdziwe ..... :(
                                                    oszust :/

albo hmmmm........

centrum Wieliczki prawie jak Trafalgar Square :P
                                                  • ab7777 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 19.04.06, 18:43
                                                    Ciii,forum ma "uszy";),klimat w Wieliczce -prawie jak na Hawajach;DD
                                                  • mar_ta1 Re: Osiedle SZYMANOWSKIEGO 24.04.06, 20:40
                                                    to gdzie tak slychac?? Bo pomysle ze i u mnie za glosno.... Slychac gotujaca
                                                    wode w czajniku z gwizdkiem np ale zebym jakos szczegolnie sasiadow slyszala to
                                                    nie powiem,hmmm tupanie ale da sie zyc...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka